Zahraničná politika
Potopila se největší loď íránského námořnictva

Iráncům se dost nedaří: Potopila se největší loď íránského námořnictva

podle íránských médií před několika dny na otevřeném moři na "tréninkové misi".
V Británii postavenou loď získalo íránské námořnictvo v roce 1984.


Největší loď íránského námořnictva vzplala a za nejasných okolností
se ve středu později potopila v Ománském zálivu
https://apnews.com/article/persian-gulf-tensions-middle-east-iran-business-evacuations-f3e8126a8603326e1abc4705c6629fcd


[quote="pid:18174, uid:317"]Iráncům se dost nedaří: Potopila se největší loď íránského námořnictva[/quote] podle íránských médií před několika dny na otevřeném moři na "tréninkové misi". V Británii postavenou loď získalo íránské námořnictvo v roce 1984. Největší loď íránského námořnictva vzplala a za nejasných okolností se ve středu později potopila v Ománském zálivu https://apnews.com/article/persian-gulf-tensions-middle-east-iran-business-evacuations-f3e8126a8603326e1abc4705c6629fcd

Zdravia všetkým.
Tento príspevok mal byť skôr v sekcii egrego matričné riadenie. Veď správa je jasná. Aj napriek plnej podpore sa nedarí budovanie nového centra koncentrácie riadenia. Požiar lode a jej potopenie môže byť ohlásením plán stroskotal.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Tento príspevok mal byť skôr v sekcii egrego matričné riadenie. Veď správa je jasná. Aj napriek plnej podpore sa nedarí budovanie nového centra koncentrácie riadenia. Požiar lode a jej potopenie môže byť ohlásením plán stroskotal. S pozdravom Peter.

Iráncům se dost nedaří: Potopila se největší loď íránského námořnictva


Podle polohy místa potopení označené v článku se jedná o velmi citlivé místo z hledisky plavby větších lodí. Bylo by dobré zjistit, zda přeprava nákladů (především ropy) probíhá normálně dál, či je tímto incidentem (dočasně) zastavena.


[quote="pid:18174, uid:317"]Iráncům se dost nedaří: Potopila se největší loď íránského námořnictva[/quote] Podle polohy místa potopení označené v článku se jedná o velmi citlivé místo z hledisky plavby větších lodí. Bylo by dobré zjistit, zda přeprava nákladů (především ropy) probíhá normálně dál, či je tímto incidentem (dočasně) zastavena.

neviem, mne to skor pripada, ze Izrael sa cini....ale nikto to nepovie.


neviem, mne to skor pripada, ze Izrael sa cini....ale nikto to nepovie.

Bylo by dobré zjistit, zda přeprava nákladů (především ropy) probíhá normálně dál, či je tímto incidentem (dočasně) zastavena.

A taky by neškodilo zjistit, jestli před nehodou kapitán něco nakreslil nebo ne, jak to bylo v kauze Suez/Ever Given.


[quote="pid:18191, uid:292"]Bylo by dobré zjistit, zda přeprava nákladů (především ropy) probíhá normálně dál, či je tímto incidentem (dočasně) zastavena.[/quote] A taky by neškodilo zjistit, jestli před nehodou kapitán něco nakreslil nebo ne, jak to bylo v kauze Suez/Ever Given.
Upravené 2. 6. 2021 o 16:46

neškodilo zjistit

Žiaľ, pri sledovačoch lodnej premávky je dávnejšie história platená služba. Tieto trackery zobrazujú iba "živú" premávku a krátku históriu plavby. Keďže predmetná iránska loď KHARG
60b7dd72198de
už pochopiteľne nie je na radaroch, nedá sa spätne vyhľadať. Aspoň ja taký verejne dostupný sledovač nepoznám.
Premávka v Hormuzskom prielive vyzerá normálne. Jedným i druhým smerom.
60b7de288a830


Mimochodom, Ever Given je stále zakotvená na tom istom mieste v Sueze.
60b7de9cb1068


[quote="pid:18252, uid:240"]neškodilo zjistit[/quote] Žiaľ, pri sledovačoch lodnej premávky je dávnejšie história platená služba. Tieto trackery zobrazujú iba "živú" premávku a krátku históriu plavby. Keďže predmetná iránska loď KHARG ![60b7dd72198de](serve/attachment&path=60b7dd72198de) už pochopiteľne nie je na radaroch, nedá sa spätne vyhľadať. Aspoň ja taký verejne dostupný sledovač nepoznám. Premávka v Hormuzskom prielive vyzerá normálne. Jedným i druhým smerom. ![60b7de288a830](serve/attachment&path=60b7de288a830) Mimochodom, Ever Given je stále zakotvená na tom istom mieste v Sueze. ![60b7de9cb1068](serve/attachment&path=60b7de9cb1068)

Zdravia všetkým.
Trošku som zapátral ohľadom lode Kharg. Pri spustení na hladinu bola prítomná manželka brata Perskeho Shacha. Bol tak ja Imám ktorý mal požehnať lodi. Tam vznikol problém a na prvý pokus sa to nepodarilo. Imám si pomýlil meno lode. Následne sa proces opakoval. To je u námorníctva považované za veľmi zlé znamenie. Taká loď je považovaná za prekliatu. Služba na nej je považovaná za trest. Prieťahy boli aj s odovzdaním lode do vlastníctva Iránu. Odchod lode bol presne podľa očakávania, zo služby nebola vyradená ale potopila sa za nešťastných okolností. Nevie niekto koľko obetí bolo hlásených?
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Trošku som zapátral ohľadom lode Kharg. Pri spustení na hladinu bola prítomná manželka brata Perskeho Shacha. Bol tak ja Imám ktorý mal požehnať lodi. Tam vznikol problém a na prvý pokus sa to nepodarilo. Imám si pomýlil meno lode. Následne sa proces opakoval. To je u námorníctva považované za veľmi zlé znamenie. Taká loď je považovaná za prekliatu. Služba na nej je považovaná za trest. Prieťahy boli aj s odovzdaním lode do vlastníctva Iránu. Odchod lode bol presne podľa očakávania, zo služby nebola vyradená ale potopila sa za nešťastných okolností. Nevie niekto koľko obetí bolo hlásených? S pozdravom Peter.

Premávka v Hormuzskom prielive vyzerá normálne.

S tímto jsem počítal, tento průliv mi přijde širší než Suez.


[quote="pid:18308, uid:378"]Premávka v Hormuzskom prielive vyzerá normálne.[/quote] S tímto jsem počítal, tento průliv mi přijde širší než Suez.
855
9
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept