Politika v SR
Slováci veria najviac Rusku, nedôverujú vláde, médiám a neveria počtom úmrtí na COVID-19

Slováci veria najviac Rusku, nedôverujú vláde, médiám a neveria počtom úmrtí na COVID-19


V strednej Európe nikto neverí Rusku viac ako Slováci. Zároveň si nikde inde toľko ľudí nemyslí, že ich vláda pandémiu nezvládla. A viac ako polovica obyvateľov vidí Slovensko medzi východom a západom.


Slováci za strategického partnera oveľa viac považujú Rusko ako USA, z regiónu strednej Európy dokonca Rusku veria najviac.


Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Globsec Trends 2021. Uskutočnili ho v marci celkovo v desiatich krajinách strednej, juhovýchodnej a východnej Európy vrátane Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska či Rumunska.
Slováci veria Rusom


Respondentov sa pýtali na dôveru k svetovým lídrom či k veľmociam. Na Slovensku pritom najviac dôverujeme Rusku, oveľa viac ako USA a tiež najviac spomedzi všetkých krajín strednej Európy.


Nikde inde v strednej Európe nepovažuje Rusko za strategického partnera taká veľká časť obyvateľov, ako na Slovensku.


Rusko považuje za najdôležitejšieho strategického partnera až 47 percent Slovákov, USA len 17 percent. Spoločne s Bulharskom sa na Slovensku potvrdil najsilnejší proruský sentiment v rámci celej EÚ.


Vláda nezvláda pandémiu a neveríme jej


Globsec sa respondentov v desiatich krajinách pýtal aj na ich postoj k pandémii. Na Slovensku si až 75 percent ľudí myslí, že ju nezvládame, čo je opäť najviac spomedzi štátov strednej a východnej Európy. Len štvrtina Slovákov tvrdí, že ju zvládame.


Podľa prieskumu 54 percent respondentov v priemere nedôveruje svojim národným vládam. Najvyššia nedôvera k vláde bola v Rumunsku 68 percent. Nasledujú Česko a Slovensko, kde vládam nedôveruje 66 percent obyvateľov.
Most medzi východom a vzpadom


Korčoka a podobných prozápadných fanatikov určite nepoteší, že viac ako 50 percent slovenskej populácie preferuje geopolitické umiestnenie Slovenska medzi východom a západom. Zo všetkých krajín má západné smerovanie krajiny najmenšiu podporu práve na Slovensku.


Opäť sa teda potvrdilo, že Slováci chcú byť mostom medzi východom a západom. Slovensko na to má všetky predpoklady.


Naplánovaná pandémia


Až 46 percent opýtaných si myslí, že na COVID v skutočnosti umrelo menej ľudí, ako uvádzajú oficiálne čísla. O niečo viac je to už len v Rumunsku, kde oficiálnych číslam úmrtí neverí 47 percent.


Spomedzi opýtaných 29 percent Slovákov je presvedčených, že pandémia COVID-19 bola naplánovaná operácia elít na ovládanie populácie.
Nedôvera v médiá narástla


V súčte až 60 percent respondentov na Slovensku skôr nedôveruje alebo vôbec nedôveruje médiám hlavného prúdu. Toto číslo vzrástlo za rok o 10 percentuálnych bodov.


Nedôvera sa počítala ako percento respondentov, ktorí odpovedali na otázku „Nakoľko osobne dôverujete alebo nedôverujete mainstreamovým médiám vo vašej krajine?“ S možnosťami na odpoveď (a) skôr nedôverujem alebo (b) úplne nedôverujem.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/03/slovaci-veria-najviac-rusku-nedoveruju-vlade-mediam-a-neveria-poctom-umrti-na-covid-19/


Slováci veria najviac Rusku, nedôverujú vláde, médiám a neveria počtom úmrtí na COVID-19 V strednej Európe nikto neverí Rusku viac ako Slováci. Zároveň si nikde inde toľko ľudí nemyslí, že ich vláda pandémiu nezvládla. A viac ako polovica obyvateľov vidí Slovensko medzi východom a západom. Slováci za strategického partnera oveľa viac považujú Rusko ako USA, z regiónu strednej Európy dokonca Rusku veria najviac. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Globsec Trends 2021. Uskutočnili ho v marci celkovo v desiatich krajinách strednej, juhovýchodnej a východnej Európy vrátane Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska či Rumunska. Slováci veria Rusom Respondentov sa pýtali na dôveru k svetovým lídrom či k veľmociam. Na Slovensku pritom najviac dôverujeme Rusku, oveľa viac ako USA a tiež najviac spomedzi všetkých krajín strednej Európy. Nikde inde v strednej Európe nepovažuje Rusko za strategického partnera taká veľká časť obyvateľov, ako na Slovensku. Rusko považuje za najdôležitejšieho strategického partnera až 47 percent Slovákov, USA len 17 percent. Spoločne s Bulharskom sa na Slovensku potvrdil najsilnejší proruský sentiment v rámci celej EÚ. Vláda nezvláda pandémiu a neveríme jej Globsec sa respondentov v desiatich krajinách pýtal aj na ich postoj k pandémii. Na Slovensku si až 75 percent ľudí myslí, že ju nezvládame, čo je opäť najviac spomedzi štátov strednej a východnej Európy. Len štvrtina Slovákov tvrdí, že ju zvládame. Podľa prieskumu 54 percent respondentov v priemere nedôveruje svojim národným vládam. Najvyššia nedôvera k vláde bola v Rumunsku 68 percent. Nasledujú Česko a Slovensko, kde vládam nedôveruje 66 percent obyvateľov. Most medzi východom a vzpadom Korčoka a podobných prozápadných fanatikov určite nepoteší, že viac ako 50 percent slovenskej populácie preferuje geopolitické umiestnenie Slovenska medzi východom a západom. Zo všetkých krajín má západné smerovanie krajiny najmenšiu podporu práve na Slovensku. Opäť sa teda potvrdilo, že Slováci chcú byť mostom medzi východom a západom. Slovensko na to má všetky predpoklady. Naplánovaná pandémia Až 46 percent opýtaných si myslí, že na COVID v skutočnosti umrelo menej ľudí, ako uvádzajú oficiálne čísla. O niečo viac je to už len v Rumunsku, kde oficiálnych číslam úmrtí neverí 47 percent. Spomedzi opýtaných 29 percent Slovákov je presvedčených, že pandémia COVID-19 bola naplánovaná operácia elít na ovládanie populácie. Nedôvera v médiá narástla V súčte až 60 percent respondentov na Slovensku skôr nedôveruje alebo vôbec nedôveruje médiám hlavného prúdu. Toto číslo vzrástlo za rok o 10 percentuálnych bodov. Nedôvera sa počítala ako percento respondentov, ktorí odpovedali na otázku „Nakoľko osobne dôverujete alebo nedôverujete mainstreamovým médiám vo vašej krajine?“ S možnosťami na odpoveď (a) skôr nedôverujem alebo (b) úplne nedôverujem. https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/03/slovaci-veria-najviac-rusku-nedoveruju-vlade-mediam-a-neveria-poctom-umrti-na-covid-19/

Dávam to sem iba preto lebo je tu ďalšia vrstva propagandy. Teraz to naplno podporila tv narkoza a o2. Kto má chuť vidieť pravú a nefalšovanú stránku plnú falošných sprav, s testom či veríte hoaxom ( prejde ním s plným počtom bodov iba vybudovaná ovca) . Je až na smiech ako veľmi chcú pretlačiť ich pravdu.
https://datujzodpovedne.o2.sk/


Dávam to sem iba preto lebo je tu ďalšia vrstva propagandy. Teraz to naplno podporila tv narkoza a o2. Kto má chuť vidieť pravú a nefalšovanú stránku plnú falošných sprav, s testom či veríte hoaxom ( prejde ním s plným počtom bodov iba vybudovaná ovca) . Je až na smiech ako veľmi chcú pretlačiť ich pravdu. https://datujzodpovedne.o2.sk/
494
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept