Mimo kategórií
V Age of Empires II půjde hrát i za Husity, autoři udělali radost fanouškům z Česka
Y

Do populární strategické videohry Age of Empires II v rámci nového stahovatelného přídavku Dawn of the Dukes (Úsvit knížat) přibudou Češi jako hratelný národ.
Češi budou mít jako unikátní jednotky k dispozici ikonické bojové vozy husitů a střelné zbraně v podobě houfnic. Plně namluvená příběhová sada misí se bude točit okolo husitských výpadů. Hlavním hrdinou bude pochopitelně Jan Žižka.
Nový přídavek slibuje dva hratelné národy. Kromě Čechů půjde i o Poláky. Každý z národů dostane i vlastní sadu misí pro jednoho hráče. Té se navíc dočká i Litva, která byla do hry uvedená v rámci jednoho z předchozích přídavků. Dosud ale neměla vlastní mise.
Age of Empires II jsou poměrně nezvyklým úkazem. Hra totiž vyšla již v roce 1999, ale dodnes se těší velkému zájmu fanoušků. Stále pro ni vycházejí oficiální rozšíření, ačkoliv má hra už od roku 2005 oficiálního nástupce v podobě hry Age of Empires III. Ta se ale zdaleka takového úspěchu nedočkala. Letos na podzim by pak měl vyjít čtvrtý díl série.
https://www.lidovky.cz/kultura/vozovou-hradbu-postavit-hraci-age-of-empires-ii-si-nove-zahraji-i-za-jana-zizku.A210614_133746_ln_kultura_jto


Do populární strategické videohry Age of Empires II v rámci nového stahovatelného přídavku Dawn of the Dukes (Úsvit knížat) přibudou Češi jako hratelný národ. Češi budou mít jako unikátní jednotky k dispozici ikonické bojové vozy husitů a střelné zbraně v podobě houfnic. Plně namluvená příběhová sada misí se bude točit okolo husitských výpadů. Hlavním hrdinou bude pochopitelně Jan Žižka. Nový přídavek slibuje dva hratelné národy. Kromě Čechů půjde i o Poláky. Každý z národů dostane i vlastní sadu misí pro jednoho hráče. Té se navíc dočká i Litva, která byla do hry uvedená v rámci jednoho z předchozích přídavků. Dosud ale neměla vlastní mise. Age of Empires II jsou poměrně nezvyklým úkazem. Hra totiž vyšla již v roce 1999, ale dodnes se těší velkému zájmu fanoušků. Stále pro ni vycházejí oficiální rozšíření, ačkoliv má hra už od roku 2005 oficiálního nástupce v podobě hry Age of Empires III. Ta se ale zdaleka takového úspěchu nedočkala. Letos na podzim by pak měl vyjít čtvrtý díl série. https://www.lidovky.cz/kultura/vozovou-hradbu-postavit-hraci-age-of-empires-ii-si-nove-zahraji-i-za-jana-zizku.A210614_133746_ln_kultura_jto

Když jsem si tuto zprávu dneska četl, tak jsem se musel pousmát. Vzpomněl jsem si, jak mě tato hra v dětství jaksi dovedla očarovat a přivést ke čtení a průzkumu dějin(světa i Česka), nejdříve všeobecně a poté hloubkově. A svým způsobem to byly hlavně dějiny, jenž mě o mnoho let později dovedly ke KSB.


Když jsem si tuto zprávu dneska četl, tak jsem se musel pousmát. Vzpomněl jsem si, jak mě tato hra v dětství jaksi dovedla očarovat a přivést ke čtení a průzkumu dějin(světa i Česka), nejdříve všeobecně a poté hloubkově. A svým způsobem to byly hlavně dějiny, jenž mě o mnoho let později dovedly ke KSB.
269
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept