Zahraničná politika
Správy z Rakúska

o tri mesiace budú iné problémy.

Uměle vytvořené problémy, patřičně přečtené ze čtecího zařízení prestitutem , při doškolování davoblbců .


[quote="pid:62473, uid:84"]o tri mesiace budú iné problémy.[/quote] Uměle vytvořené problémy, patřičně přečtené ze čtecího zařízení prestitutem , při doškolování davoblbců .

Van der Bellena prijal belgicky kral
Spolkový prezident Alexander Van der Bellen byl dnes se svou ženou Doris Schmidauer přijat belgickým králem Philippem a královnou Mathildou v královském paláci v Bruselu s vojenskými poctami.
Van der Bellen položil věnec na hrob neznámého vojína. V odpoledních hodinách se Van der Bellen setká s bruselským starostou Philippem Closem a belgickým premiérem Alexandrem de Croo.
Zítra je na programu návštěva renomované Evropské koleje College d'Europe v Bruggách, kde se chce van der Bellen také setkat s rektorkou, bývalou šéfkou evropské diplomacie Federicou Mogheriniovou, a se studenty z Rakouska a Ukrajiny. Ve středu je naplánována rozprava s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a představitelem EU pro zahraniční věci Josepem Borrellem.
Rozhovory o Ukrajine
Kromě bilaterálních vztahů mezi Rakouskem a Belgií budou rozhovory především o válce na Ukrajině a jejích důsledcích pro Evropu. Van der Bellen a von der Leyenová chtějí mluvit o válce na Ukrajině a o jejích dopadech na ekonomiku a zásobování energií, uvedla prezidentská kancelář.
Spolkového prezidenta doprovází ministryně pro Evropu Karoline Edtstadler (Rakousko). Jde o první několikadenní státní návštěvu rakouského prezidenta v Belgii od roku 1950. zde


Manzelka krale Filipa je z belgickeho rodu a jeji matka byla
hrabenka Anna Maria Komorowska ze stare polske slechty.
zde


**Van der Bellena prijal belgicky kral** Spolkový prezident Alexander Van der Bellen byl dnes se svou ženou Doris Schmidauer přijat belgickým králem Philippem a královnou Mathildou v královském paláci v Bruselu s vojenskými poctami. Van der Bellen položil věnec na hrob neznámého vojína. V odpoledních hodinách se Van der Bellen setká s bruselským starostou Philippem Closem a belgickým premiérem Alexandrem de Croo. Zítra je na programu návštěva renomované Evropské koleje College d'Europe v Bruggách, kde se chce van der Bellen také setkat s rektorkou, bývalou šéfkou evropské diplomacie Federicou Mogheriniovou, a se studenty z Rakouska a Ukrajiny. Ve středu je naplánována rozprava s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a představitelem EU pro zahraniční věci Josepem Borrellem. **Rozhovory o Ukrajine** Kromě bilaterálních vztahů mezi Rakouskem a Belgií budou rozhovory především o válce na Ukrajině a jejích důsledcích pro Evropu. Van der Bellen a von der Leyenová chtějí mluvit o válce na Ukrajině a o jejích dopadech na ekonomiku a zásobování energií, uvedla prezidentská kancelář. Spolkového prezidenta doprovází ministryně pro Evropu Karoline Edtstadler (Rakousko). Jde o první několikadenní státní návštěvu rakouského prezidenta v Belgii od roku 1950. [zde](https://orf.at/#/stories/3254702/) Manzelka krale Filipa je z belgickeho rodu a jeji matka byla hrabenka Anna Maria Komorowska ze stare polske slechty. [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Mathilde_d%E2%80%99Udekem_d%E2%80%99Acoz)

Jde o první několikadenní státní návštěvu rakouského prezidenta v Belgii od roku 1950


Rakousko bylo s Belgii spojeno uz snatkem korunniho prince Rudolfa a Stephanie.
Vyjednavacem na belgickem dvore byl diplomat Chotek, otec Zofie Chotkove, manzelky Franze Ferdinanda d´Esteho


[quote="pid:64410, uid:68"]Jde o první několikadenní státní návštěvu rakouského prezidenta v Belgii od roku 1950[/quote] Rakousko bylo s Belgii spojeno uz snatkem korunniho prince Rudolfa a Stephanie. Vyjednavacem na belgickem dvore byl diplomat Chotek, otec Zofie Chotkove, manzelky Franze Ferdinanda d´Esteho

Kancler Nehammer: Odstoupeni od ruskeho plynu je vzdalene realite
Vzhledem k tomu, že ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že bude nyní účtovat dodávky plynu v rublech, a Rada EU dnes v Bruselu, průmyslové sdružení (IV) varovalo před ohrožením energetické bezpečnosti. V krátkodobém horizontu neexistuje žádná alternativa k ruskému plynu, ktera zůstává "nepohodlnou pravdou". Rakouský kancléř Karl Nehammer odmítl požadavky na bojkot plynu jako "nereálné a spatne".


"Neohrožovat zásobování lehkomyslně"
"Rakousko nesmí lehkomyslně ohrozit své vlastní zásobování energií," uvedl šéf IV-Georg Knill. Ti, kdo volají po "náhlém a neplánovaném zastavení" dodávek ropy a plynu z Ruska, musí předem vysvětlit, odkud a jak mají země jako Rakousko v krátkodobém horizontu získat potřebné zdroje energie.
"Takové priškrcení plynu ze dne na den by mělo katastrofální dopad na náš každodenní život, naše dodávky energie a naši ekonomiku jako celek. Tím zničíme náš průmysl a pracovní místa,"varoval Knill.


Nehammer: "to nejde."
Postoj, který dosud zastával spolkový kancléř Nehammer na úrovni EU, je "v zájmu lidí a podniků v Rakousku" a je podporován průmyslem. Nehammer se v rozhovoru pro "Kleine Zeitung" (Čtvrteční vydání) znovu vyslovil proti bojkotu dodávek ropy a plynu z Ruska.
"To nejde. Je to nereálné a špatné. Rakousko získává 80% plynu z Ruska. Samotná diskuse opět poškozuje téma a žene ceny energií vzhůru," řekl Nehammer. Podle údajů Evropské oborové asociace Gas Infrastructure Europe (GIE) jsou zásobníky plynu v Rakousku naplněny už jen z 12,5%.
Ruský prezident Putin ve středu prohlásil, že chce změnit způsob platby za dodávky plynu "nepřátelským státům". Rusko bude plnit své smluvní závazky, pokud jde o množství a ceny. Změny se týkají pouze měny. Přesné podrobnosti by měla vláda a centrální banka v Moskvě vyjasnit do týdne.


OMV chce i nadále platit v eurech
OMV chce podle generálního ředitele Alfreda Sterna dál platit za dodávky plynu z Ruska "samozřejmě" v eurech a ne v rublech. "Placeni v rublech neni ve smlouve, nic takového nesmim dělat," řekl v rozhovoru pro Puls24. zde


Kancler Nehammer: **Odstoupeni od ruskeho plynu je vzdalene realite** Vzhledem k tomu, že ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že bude nyní účtovat dodávky plynu v rublech, a Rada EU dnes v Bruselu, průmyslové sdružení (IV) varovalo před ohrožením energetické bezpečnosti. V krátkodobém horizontu neexistuje žádná alternativa k ruskému plynu, ktera zůstává "nepohodlnou pravdou". Rakouský kancléř Karl Nehammer odmítl požadavky na bojkot plynu jako "nereálné a spatne". **"Neohrožovat zásobování lehkomyslně"** "Rakousko nesmí lehkomyslně ohrozit své vlastní zásobování energií," uvedl šéf IV-Georg Knill. Ti, kdo volají po "náhlém a neplánovaném zastavení" dodávek ropy a plynu z Ruska, musí předem vysvětlit, odkud a jak mají země jako Rakousko v krátkodobém horizontu získat potřebné zdroje energie. "Takové priškrcení plynu ze dne na den by mělo katastrofální dopad na náš každodenní život, naše dodávky energie a naši ekonomiku jako celek. Tím zničíme náš průmysl a pracovní místa,"varoval Knill. **Nehammer: "to nejde."** Postoj, který dosud zastával spolkový kancléř Nehammer na úrovni EU, je "v zájmu lidí a podniků v Rakousku" a je podporován průmyslem. Nehammer se v rozhovoru pro "Kleine Zeitung" (Čtvrteční vydání) znovu vyslovil proti bojkotu dodávek ropy a plynu z Ruska. "To nejde. Je to nereálné a špatné. Rakousko získává 80% plynu z Ruska. Samotná diskuse opět poškozuje téma a žene ceny energií vzhůru," řekl Nehammer. Podle údajů Evropské oborové asociace Gas Infrastructure Europe (GIE) jsou zásobníky plynu v Rakousku naplněny už jen z 12,5%. Ruský prezident Putin ve středu prohlásil, že chce změnit způsob platby za dodávky plynu "nepřátelským státům". Rusko bude plnit své smluvní závazky, pokud jde o množství a ceny. Změny se týkají pouze měny. Přesné podrobnosti by měla vláda a centrální banka v Moskvě vyjasnit do týdne. **OMV chce i nadále platit v eurech** OMV chce podle generálního ředitele Alfreda Sterna dál platit za dodávky plynu z Ruska "samozřejmě" v eurech a ne v rublech. "Placeni v rublech neni ve smlouve, nic takového nesmim dělat," řekl v rozhovoru pro Puls24. [zde](https://orf.at/#/stories/3255430/)

Spolkový kancléř Karl Nehammer (ÖVP) se v pondělí odpoledne v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem
Mezinárodní reakce na tuto návštěvu byla zatím velmi zdrženlivá. EU a Berlín potvrdily, že byly o cestě předem informovány. Vicekancléř Werner Kogler (Zelení) byl zdrženlivý, ministr zahraničí Alexander Schallenberg (ÖVP) kancléře podpořil. Opozice vyjádřila skepsi.zde Predtim navstivil Zelenskeho.


**Spolkový kancléř Karl Nehammer (ÖVP) se v pondělí odpoledne v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem** Mezinárodní reakce na tuto návštěvu byla zatím velmi zdrženlivá. EU a Berlín potvrdily, že byly o cestě předem informovány. Vicekancléř Werner Kogler (Zelení) byl zdrženlivý, ministr zahraničí Alexander Schallenberg (ÖVP) kancléře podpořil. Opozice vyjádřila skepsi.[zde]( https://orf.at/stories/3259116/) Predtim navstivil Zelenskeho.

Spolkový kancléř Karl Nehammer (ÖVP) se v pondělí odpoledne v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem
Byl jednat hlavně o otevření humanitárních koridorů. Víme o co jde, že? Vrtulníky ani loď nezabraly, tak se snaží vyjednávat.


[quote="pid:67430, uid:68"]Spolkový kancléř Karl Nehammer (ÖVP) se v pondělí odpoledne v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem[/quote]Byl jednat hlavně o otevření humanitárních koridorů. Víme o co jde, že? Vrtulníky ani loď nezabraly, tak se snaží vyjednávat.

Rakúsky kancelár avizuje tvrdé rokovania s Putinom
Rakúsky kancelár Nehammer povedal, že rozhovory s Putinom boli otvorené a tvrdé
Rokovania medzi rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom boli otvorené a priame, no tvrdé. Podrobnosti o stretnutí politikov prezradil sám šéf rakúskej vlády,
informuje agentúra TASS s odvolaním sa na rakúsku tlačovú agentúru.
https://lenta.ru/news/2022/04/11/meeting_details/


**Rakúsky kancelár avizuje tvrdé rokovania s Putinom** Rakúsky kancelár Nehammer povedal, že rozhovory s Putinom boli otvorené a tvrdé Rokovania medzi rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom boli otvorené a priame, no tvrdé. Podrobnosti o stretnutí politikov prezradil sám šéf rakúskej vlády, informuje agentúra TASS s odvolaním sa na rakúsku tlačovú agentúru. https://lenta.ru/news/2022/04/11/meeting_details/

Rakúsky kancelár Nehammer povedal, že rozhovory s Putinom boli otvorené a tvrdé
Rokovania medzi rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom boli otvorené a priame, no tvrdé.


To ten kancléř chce namluvit, že se vnutil na setkání s Putinem, jen aby mu řekl svoje bu-bu-bu?
To snad ani nemusel tam jezdit. Stačilo zatelefonovat. smile


Nebo cílem jednání bylo něco jiného, o čem společnost zatím nemá vědět?


[quote="pid:67450, uid:78"]Rakúsky kancelár Nehammer povedal, že rozhovory s Putinom boli otvorené a tvrdé Rokovania medzi rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom boli otvorené a priame, no tvrdé.[/quote] To ten kancléř chce namluvit, že se vnutil na setkání s Putinem, jen aby mu řekl svoje bu-bu-bu? To snad ani nemusel tam jezdit. Stačilo zatelefonovat. :) Nebo cílem jednání bylo něco jiného, o čem společnost zatím nemá vědět?

Nebo cílem jednání bylo něco jiného, o čem společnost zatím nemá vědět?
Cílem byl Azovstal v Mariupolu.


[quote="pid:67456, uid:158"]Nebo cílem jednání bylo něco jiného, o čem společnost zatím nemá vědět?[/quote]Cílem byl Azovstal v Mariupolu.

Rozhovory bezi
A tak dnes priletel do Moskvy kancler Rakouska, K. Nehammer. Velmi zajimave.
Oficialne byla dve temata:
-konflikt na Ukrajine, jak ho uregulovat
-prodej ropy a plynu za rubly
O cem jeste jednali neni zatim znamo, ale je dulezite, ze dosud nejsou zadne uniky z techto rozhovoru a nekona se zadna tiskovka, proto nezustava, nez se dohadovat.
Z dalsich kroku Ruska a Rakouska teprve uvidime, co bude dal.
Je podezreni, ze k. Nehammer neprijel jen jako rakousky kancler, ale, ze privezl od Kolektivniho Zapadu nejake poselstvi.
https://www.youtube.com/watch?v=s3NQsLttZjo


Krone psalo, ze trval rozhovor 90 min.
Jina media pisi, ze byl rozhovor otevreny a tvrdy.
Je u toho obrazek, ten je take vypovidajici zde.


**Rozhovory bezi** A tak dnes priletel do Moskvy kancler Rakouska, K. Nehammer. Velmi zajimave. Oficialne byla dve temata: -konflikt na Ukrajine, jak ho uregulovat -prodej ropy a plynu za rubly O cem jeste jednali neni zatim znamo, ale je dulezite, ze dosud nejsou zadne uniky z techto rozhovoru a nekona se zadna tiskovka, proto nezustava, nez se dohadovat. Z dalsich kroku Ruska a Rakouska teprve uvidime, co bude dal. Je podezreni, ze k. Nehammer neprijel jen jako rakousky kancler, ale, ze privezl od Kolektivniho Zapadu nejake poselstvi. https://www.youtube.com/watch?v=s3NQsLttZjo Krone psalo, ze trval rozhovor 90 min. Jina media pisi, ze byl rozhovor otevreny a tvrdy. Je u toho obrazek, ten je take vypovidajici [zde](https://orf.at/stories/3259153/).

Kedmi:
S rakouskou zemi ma V. Putin vzdy zajimavy dialog.
V roce 2014 - Christoff Leitel - video:
Pane Putine, v roce 1914 patrila cast Ukrajiny Rakousku.
V. Putin: Jake mate navrhy k teto otazce?smile 17:29 zde.


Kedmi: S rakouskou zemi ma V. Putin vzdy zajimavy dialog. V roce 2014 - Christoff Leitel - video: Pane Putine, v roce 1914 patrila cast Ukrajiny Rakousku. V. Putin: Jake mate navrhy k teto otazce?:D [17:29 zde.](https://t.me/s/Kedmi)
Upravené 11. 4. 2022 o 18:14

Cílem byl Azovstal v Mariupolu.
To by dávalo smysl. Rakousko tam snad nikoho nemá - aspoň jsem si žádné zprávy v tomto duchu nevšiml. Takže Herr Bundeskanzler by mohl dělat diplomatického kurýra jednotně připo..aných západních lídrů.


[quote="pid:67459, uid:312"]Cílem byl Azovstal v Mariupolu.[/quote]To by dávalo smysl. Rakousko tam snad nikoho nemá - aspoň jsem si žádné zprávy v tomto duchu nevšiml. Takže Herr Bundeskanzler by mohl dělat diplomatického kurýra jednotně připo..aných západních lídrů.

Thomas a jeho YT kanal "neue normalität", trochu vtipu z rakouska:-)
rika, ze ma alergii na brizu, navrhuje, aby se vsechny brizy porezaly a udelal se brizovy lockdown:-) a jestli nepujdou ostatni na alergologii, tak prijdou o praci atd. :-) pobavilo...


https://www.youtube.com/watch?v=jiFNjGaavuM


Thomas a jeho YT kanal "neue normalität", trochu vtipu z rakouska:-) rika, ze ma alergii na brizu, navrhuje, aby se vsechny brizy porezaly a udelal se brizovy lockdown:-) a jestli nepujdou ostatni na alergologii, tak prijdou o praci atd. :-) pobavilo... https://www.youtube.com/watch?v=jiFNjGaavuM

Tak to si rakušák měl sebou přivézt žíněnku , měl by to měkčí .

Rakúsky kancelár avizuje tvrdé rokovania s Putinom

To si dokážu představit , že když nejsou pukrlata před páníčkem a není zájem o korálky , tak že to má představitel podvodníků těžké-tvrdé .
Je potřeba si zvykat na to , že západ je pro ostatní viděn , coby rejdiště šmejdů a podvodníků .


Tak to si rakušák měl sebou přivézt žíněnku , měl by to měkčí . [quote="pid:67450, uid:78"]Rakúsky kancelár avizuje tvrdé rokovania s Putinom[/quote] To si dokážu představit , že když nejsou pukrlata před páníčkem a není zájem o korálky , tak že to má představitel podvodníků těžké-tvrdé . Je potřeba si zvykat na to , že západ je pro ostatní viděn , coby rejdiště šmejdů a podvodníků .

Thomas a jeho YT kanal

Tak na toho se take divam, moc dobry .....


[quote="pid:67489, uid:347"]Thomas a jeho YT kanal[/quote] Tak na toho se take divam, moc dobry .....

predstaviteľ Rakuska tu zastupuje záujmy OMW. A teda ide o ten plyn. Aj NS 2 v 2015 sa začal podpisom memoranda OMW a Gazpromu v 2015. Ide o hlavne o ten plyn a predpokladám že platby..to jednanie o UA je len zásterka.


predstaviteľ Rakuska tu zastupuje záujmy OMW. A teda ide o ten plyn. Aj NS 2 v 2015 sa začal podpisom memoranda OMW a Gazpromu v 2015. Ide o hlavne o ten plyn a predpokladám že platby..to jednanie o UA je len zásterka.

aby sa nezabudlo...záujmy OMW to sú záujmy starých šlachtických rodov..ktoré riadia, vlastnia..aj energetiku..nielen v Rakúsku. ..proste klanové rakúske štruktúry..


aby sa nezabudlo...záujmy OMW to sú záujmy starých šlachtických rodov..ktoré riadia, vlastnia..aj energetiku..nielen v Rakúsku. ..proste klanové rakúske štruktúry..

Tvrdy rozhovor (rusky)
O navsteve z Rakouska u V. Putina, kde nejspise nebylo nalezeno vzajemne porozumeni.
Panainova analyza:
Kol. Zapad vyslal neutralniho kanclere Rakouska, ktere neni v nato a nam nejvice pratelske zeme, kam dodavame nas plyn. Patrne byl vyslad KZ predat nejake veci. Jake? Osud vysokopostavenych zahranicnich vojenskych dustojniku, kteri se nachazi v Azovstal v Mariupolu.
Gen. Konasenko uz mluvil o tom, ze podle odposlechu se jedna o lidi, mluvici 6ti evropskymi jazyky a take jazyky BV. Jsou tam i vysoce postaveni dustojnici a velitele pozemnich vojsk nata, generalplukovnici a vyvstava otazka, proc je nemohli vyvezt. Pokusu bylo hodne.
Zitra navstivi V. Putin a A. Lukasenko kosmodrom Vostocnyj a setkaji se tam s pracovniky, bude oslava 61. vyroci letu J. Gagarina, prvniho kosmonauta na svete, do vesmiru.
V Rusku probiha boj vezi Kremlu, tj. ruznych skupin, jako jsou liberalove, trockiste, opatrni, derzavniky ....
Snad ve svem projevu zitra V. Putin sdeli, co se vlastne deje. Mozna take ne ....
https://www.youtube.com/watch?v=DvednjEpHVQ


**Tvrdy rozhovor** (rusky) O navsteve z Rakouska u V. Putina, kde nejspise nebylo nalezeno vzajemne porozumeni. Panainova analyza: Kol. Zapad vyslal neutralniho kanclere Rakouska, ktere neni v nato a nam nejvice pratelske zeme, kam dodavame nas plyn. Patrne byl vyslad KZ predat nejake veci. Jake? Osud vysokopostavenych zahranicnich vojenskych dustojniku, kteri se nachazi v Azovstal v Mariupolu. Gen. Konasenko uz mluvil o tom, ze podle odposlechu se jedna o lidi, mluvici 6ti evropskymi jazyky a take jazyky BV. Jsou tam i vysoce postaveni dustojnici a velitele pozemnich vojsk nata, generalplukovnici a vyvstava otazka, proc je nemohli vyvezt. Pokusu bylo hodne. Zitra navstivi V. Putin a A. Lukasenko kosmodrom Vostocnyj a setkaji se tam s pracovniky, bude oslava 61. vyroci letu J. Gagarina, prvniho kosmonauta na svete, do vesmiru. V Rusku probiha boj vezi Kremlu, tj. ruznych skupin, jako jsou liberalove, trockiste, opatrni, derzavniky .... Snad ve svem projevu zitra V. Putin sdeli, co se vlastne deje. Mozna take ne .... https://www.youtube.com/watch?v=DvednjEpHVQ
Upravené 12. 4. 2022 o 10:33

Možno vhodné aj do EM riadenia:


https://www.imeteo.sk/clanok/burky-bicuju-pohranicie-silny-blesk-zasiahol-rafineriu-omv-vo-schwechate-a-spustil-poplach


AKTUALITA: Búrky bičujú pohraničie. Silný blesk zasiahol rafinériu OMV vo Schwechate a spustil poplach.
Intenzívne búrky sa od dnešného poludnia vyskytujú v našej oblasti, pričom vôbec najsilnejšie búrky sa vyskytujú v Rakúsku. Najsilnejší blesk udrel v rafinérii OMV pri viedenskom letisku, kde úder blesku spustil bezpečnostné opatrenia.


Práve táto búrka, ktorá sa prehnala východnou Viedňou bola najnebezpečnejšia. Priniesla stovky bleskov a najsilnejšie bleskové údery. Rakúski meteorológovia zaznamenali o 15:20 v oblasti Schwechatu úder blesku o sile až 210 kA. Pre porovnanie sila ostatných najsilenejších bleskov počas dnešného dňa sa pohybovala od 100 do 130 kA.


Tento blesk podľa detekcie bleskov udrel v oblasti rakúskej rafinérie OMV, ktorá sa nachádza pri Schwechate. Rafinéria OMV vydala podvečer oznámenie, že blesk udrel v jej areáli, konkrétne v jej chemickej časti Borealis a silný úder blesku spôsobil výpadok elektrickej energie a spustili sa preventívne bezpečnostné opatrenia.


Vyhlásil sa bezpečnostný incident a došlo k riadenému zapáleniu plameňa, čím sa začal núdzovo uvoľňovať tlak. Rafinéria vydala stanovisko, že v žiadnom prípade nehrozí pre ľudí nebezpečenstvo a nedošlo ani k znečisteniu životného prostredia.


Možno vhodné aj do EM riadenia: https://www.imeteo.sk/clanok/burky-bicuju-pohranicie-silny-blesk-zasiahol-rafineriu-omv-vo-schwechate-a-spustil-poplach AKTUALITA: Búrky bičujú pohraničie. Silný blesk zasiahol rafinériu OMV vo Schwechate a spustil poplach. Intenzívne búrky sa od dnešného poludnia vyskytujú v našej oblasti, pričom vôbec najsilnejšie búrky sa vyskytujú v Rakúsku. Najsilnejší blesk udrel v rafinérii OMV pri viedenskom letisku, kde úder blesku spustil bezpečnostné opatrenia. Práve táto búrka, ktorá sa prehnala východnou Viedňou bola najnebezpečnejšia. Priniesla stovky bleskov a najsilnejšie bleskové údery. Rakúski meteorológovia zaznamenali o 15:20 v oblasti Schwechatu úder blesku o sile až 210 kA. Pre porovnanie sila ostatných najsilenejších bleskov počas dnešného dňa sa pohybovala od 100 do 130 kA. Tento blesk podľa detekcie bleskov udrel v oblasti rakúskej rafinérie OMV, ktorá sa nachádza pri Schwechate. Rafinéria OMV vydala podvečer oznámenie, že blesk udrel v jej areáli, konkrétne v jej chemickej časti Borealis a silný úder blesku spôsobil výpadok elektrickej energie a spustili sa preventívne bezpečnostné opatrenia. Vyhlásil sa bezpečnostný incident a došlo k riadenému zapáleniu plameňa, čím sa začal núdzovo uvoľňovať tlak. Rafinéria vydala stanovisko, že v žiadnom prípade nehrozí pre ľudí nebezpečenstvo a nedošlo ani k znečisteniu životného prostredia.
43.42k
318
53
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept