Mimo kategórií
Pri bombovom útoku v Mali sa zranenilo najmenej 12 nemeckých vojakov

Pri bombovom útoku v Mali sa zranenilo najmenej 12 nemeckých vojakov


Najmenej 12 nemeckých vojakov a niekoľko príslušníkov jednotiek OSN utrpelo v piatok zranenia pri bombovom útoku v africkom štáte Mali, informovala agentúra DPA.


K výbuchu došlo neďaleko mesta Gao a pravdepodobne ho vykonal samovražedný atentátnik. Bomba bola zrejme pripevnená k autu. Ide o najrozsiahlejší útok na nemecké jednotky v tomto africkom štáte. Zranení vojaci sú v stabilizovanom stave.


V západoafrickom Mali je momentálne umiestnených približne 900 nemeckých vojakov v rámci misie OSN s názvom MINUSMA. Väčšina z nich sa nachádza vo vojenskom tábore Castor v blízkosti mesta Gao.


V Mali dlhodobo pôsobia teroristické skupiny. V priebehu niekoľkých mesiacov v krajine tiež došlo k dvom vojenským prevratom.
https://www.teraz.sk/zahranicie/mali-pri-bombovom-utoku-utrpelo-zranen/558895-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die


Pri bombovom útoku v Mali sa zranenilo najmenej 12 nemeckých vojakov Najmenej 12 nemeckých vojakov a niekoľko príslušníkov jednotiek OSN utrpelo v piatok zranenia pri bombovom útoku v africkom štáte Mali, informovala agentúra DPA. K výbuchu došlo neďaleko mesta Gao a pravdepodobne ho vykonal samovražedný atentátnik. Bomba bola zrejme pripevnená k autu. Ide o najrozsiahlejší útok na nemecké jednotky v tomto africkom štáte. Zranení vojaci sú v stabilizovanom stave. V západoafrickom Mali je momentálne umiestnených približne 900 nemeckých vojakov v rámci misie OSN s názvom MINUSMA. Väčšina z nich sa nachádza vo vojenskom tábore Castor v blízkosti mesta Gao. V Mali dlhodobo pôsobia teroristické skupiny. V priebehu niekoľkých mesiacov v krajine tiež došlo k dvom vojenským prevratom. https://www.teraz.sk/zahranicie/mali-pri-bombovom-utoku-utrpelo-zranen/558895-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BZahrani%25C4%258Die
89
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept