Mimo kategórií
25. júna Deň priateľstva a Jednoty Slovanov

Slovania sú najväčšou jazykovou a kultúrnou komunitou národov Európy a majú viac ako 300 miliónov ľudí.
Slovanmi sú Poliaci, Česi, Slováci, Kašubania, Lužičania, Bulhari, Srbi, Chorváti, Bosňania, Macedónci, Slovinci, Čiernohorci, Rusi, Bielorusi a Ukrajinci. Historicky tvoria hlavnú populáciu mnohých európskych krajín, ale samozrejme, v našej dobe žijú Slovania po celom svete.
V deň priateľstva a jednoty Slovanov sa konajú rôzne kultúrne podujatia zamerané na oživenie stáročných tradícií, zvykov, rituálov a zamerané na posilnenie mieru a harmónie medzi národmi.


60d61141407cd


Slovania sú najväčšou jazykovou a kultúrnou komunitou národov Európy a majú viac ako 300 miliónov ľudí. Slovanmi sú Poliaci, Česi, Slováci, Kašubania, Lužičania, Bulhari, Srbi, Chorváti, Bosňania, Macedónci, Slovinci, Čiernohorci, Rusi, Bielorusi a Ukrajinci. Historicky tvoria hlavnú populáciu mnohých európskych krajín, ale samozrejme, v našej dobe žijú Slovania po celom svete. V deň priateľstva a jednoty Slovanov sa konajú rôzne kultúrne podujatia zamerané na oživenie stáročných tradícií, zvykov, rituálov a zamerané na posilnenie mieru a harmónie medzi národmi. ![60d61141407cd](serve/attachment&path=60d61141407cd)

@Berenika
Medzi Slovanov patria aj obyvatelia Maďarska, aj keď si myslia niečo iné. Až 80% populácie sú Slovania, staromadarom pripadlo neuveriteľné 3% z populácie.

@Berenika Medzi Slovanov patria aj obyvatelia Maďarska, aj keď si myslia niečo iné. Až 80% populácie sú Slovania, staromadarom pripadlo neuveriteľné 3% z populácie.
218
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept