Mimo kategórií
Zázrak jménem Slušovice

Zázrak jménem Slušovice
https://www.youtube.com/watch?v=6j6vsaAIIMs


Doc. Ing. Josef Hurta, CSc. a Ing. Jiří Kohout společně s PhDr. Josefem Skálou, CSc.
hovoří o JZD Agrokombinátu Slušovice. Jak to tenkrát bylo a jak je to dnes.


Zázrak jménem Slušovice https://www.youtube.com/watch?v=6j6vsaAIIMs Doc. Ing. Josef Hurta, CSc. a Ing. Jiří Kohout společně s PhDr. Josefem Skálou, CSc. hovoří o JZD Agrokombinátu Slušovice. Jak to tenkrát bylo a jak je to dnes.

Slušovický duch žije dál i po odchodu tvůrce p. Františka Čuby. Spolupracujeme s mladší generací - viz první článek na kob-fóru
https://kob-forum.eu/2021/06/12/potravinova-sobestacnost-opet-na-stole/
Budou další a rozhodně zajímavé.


Slušovický duch žije dál i po odchodu tvůrce p. Františka Čuby. Spolupracujeme s mladší generací - viz první článek na kob-fóru https://kob-forum.eu/2021/06/12/potravinova-sobestacnost-opet-na-stole/ Budou další a rozhodně zajímavé.

Tady je moc pěkný dokument ČT. Natočili jej ještě před tím, než nám ČT ukradli.
https://youtu.be/ZWEgBpaV80E


Tady je moc pěkný dokument ČT. Natočili jej ještě před tím, než nám ČT ukradli. https://youtu.be/ZWEgBpaV80E

Slušovický duch žije dál
Jak začít? kdo nic nedělá málo co asi posere. Čubův ekonomický zázrak mám spojený s pokusem o rozvolnění centrálně plánovaný ekonomiky "Šikova reforma" vulgo vyzobání rozinek z okoralýho mazance. Chtěli jsme to nejlepší, ale pacient téměř zhebnul....neznalost a nebo záměr? Jako mladý sopel si pamatuji večerní debaty nad kalíškem slivovice. 30% nejen valachů z rostlinný a živočišný Čuba dost sral. 30% ho tak nějak žralo a zbylých 30% to mělo u řiti. Zbytek statistická chyba. Stejný to bylo i s Baťou. Prokletí a nebo výhoda.....třicetiproceňťáků?? Jsem upřímně zvědavý co z toho vyčarujete. Kaše ještě nevychladla.


[quote="pid:22213, uid:57"]Slušovický duch žije dál[/quote]Jak začít? kdo nic nedělá málo co asi posere. Čubův ekonomický zázrak mám spojený s pokusem o rozvolnění centrálně plánovaný ekonomiky "Šikova reforma" vulgo vyzobání rozinek z okoralýho mazance. Chtěli jsme to nejlepší, ale pacient téměř zhebnul....neznalost a nebo záměr? Jako mladý sopel si pamatuji večerní debaty nad kalíškem slivovice. 30% nejen valachů z rostlinný a živočišný Čuba dost sral. 30% ho tak nějak žralo a zbylých 30% to mělo u řiti. Zbytek statistická chyba. Stejný to bylo i s Baťou. Prokletí a nebo výhoda.....třicetiproceňťáků?? Jsem upřímně zvědavý co z toho vyčarujete. Kaše ještě nevychladla.

Vedi.Vini......

Upravené 29. 6. 2021 o 12:58

Slušovice byly projekt . V případě úspěchu mohl sloužit revitalizaci družstevnictví . Vázal se na konkrétní dobu a realizovali ho konkrétní lidé. mezi nimi nepochybně i ti, kteří realizovali jiný než revitalizační smysl projektu. Hodnocení ex post po skoro 50 letech bez zohlednění prostředí, v němž se odehrával, vede ke zkreslení.
Dnešní smysl připomínky Slušovic stejně jako baťovanství je návrat k dekolonizované domácí výkonné ekonomice. Má to podobný smysl, jako připomínka husitství na 2.prioritě.


Slušovice byly projekt . V případě úspěchu mohl sloužit revitalizaci družstevnictví . Vázal se na konkrétní dobu a realizovali ho konkrétní lidé. mezi nimi nepochybně i ti, kteří realizovali jiný než revitalizační smysl projektu. Hodnocení ex post po skoro 50 letech bez zohlednění prostředí, v němž se odehrával, vede ke zkreslení. Dnešní smysl připomínky Slušovic stejně jako baťovanství je návrat k dekolonizované domácí výkonné ekonomice. Má to podobný smysl, jako připomínka husitství na 2.prioritě.
570
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept