Mimo kategórií
Saudský princ odsúdený na smrť

Saudský princ odsúdený na smrť


Saudský princ Fahd bin Turki bin Abd al-Aziz, synovec kráľa Salmána, bol odsúdený na smrť. O tomto píše Washingtonský inštitút pre štúdium Perzského zálivu (Gulf Institute).


Vojenský súd uznal bývalého veliteľa saudských síl v Jemene za vinného z velezrady. Úrady kráľovstva sa domnievajú, že Fahd sa podieľal na organizácii protivládneho puču.


Odborníci, s ktorými hovoril inštitút, poznamenávajú, že do zatknutia boli údajne zapojení korunný princ Saudskej Arábie a minister obrany krajiny Mohammed bin Salman. Chce teda prinútiť rodinu zatknutej osoby, aby doplnila štátnu pokladnicu: predpokladá sa, že sa ekonomická situácia v krajine zhoršuje.


Fahd bol spolu so svojím synom uväznený ešte v septembri 2020.


Nejde o prvý škandál saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Predpokladá sa, že korunný princ Muhammad sa podieľa aj na atentáte na princa Mansoura bin Mukrina, ktorý sa pri nehode v roku 2017 zrútil do vrtuľníka. Neoficiálna verzia hovorí, že ho vyradil Tiger Squad, ktorý pracuje pre korunného princa a je zodpovedný za elimináciu disidentov.


https://lenta.ru/news/2021/06/28/sentenced_to_death_in_military_trial/


Saudský princ odsúdený na smrť Saudský princ Fahd bin Turki bin Abd al-Aziz, synovec kráľa Salmána, bol odsúdený na smrť. O tomto píše Washingtonský inštitút pre štúdium Perzského zálivu (Gulf Institute). Vojenský súd uznal bývalého veliteľa saudských síl v Jemene za vinného z velezrady. Úrady kráľovstva sa domnievajú, že Fahd sa podieľal na organizácii protivládneho puču. Odborníci, s ktorými hovoril inštitút, poznamenávajú, že do zatknutia boli údajne zapojení korunný princ Saudskej Arábie a minister obrany krajiny Mohammed bin Salman. Chce teda prinútiť rodinu zatknutej osoby, aby doplnila štátnu pokladnicu: predpokladá sa, že sa ekonomická situácia v krajine zhoršuje. Fahd bol spolu so svojím synom uväznený ešte v septembri 2020. Nejde o prvý škandál saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Predpokladá sa, že korunný princ Muhammad sa podieľa aj na atentáte na princa Mansoura bin Mukrina, ktorý sa pri nehode v roku 2017 zrútil do vrtuľníka. Neoficiálna verzia hovorí, že ho vyradil Tiger Squad, ktorý pracuje pre korunného princa a je zodpovedný za elimináciu disidentov. https://lenta.ru/news/2021/06/28/sentenced_to_death_in_military_trial/

Saudský princ odsúdený na smrť

Pro úplnost cítím potřebu dodat, že je něco jiného "princ" např. v malobritánii (jsou cca 4) a "princ" v Saúdské Arábii (jsou jich tuny).


[quote="pid:22245, uid:12"]Saudský princ odsúdený na smrť[/quote] Pro úplnost cítím potřebu dodat, že je něco jiného "princ" např. v malobritánii (jsou cca 4) a "princ" v Saúdské Arábii (jsou jich tuny).
528
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept