Mimo kategórií
Záplavy v Německu

Jo stačí se podívat na ptačí snímky...přirozená modelace terénu. Ty domy tam s velkou pravděpodobností, v této konfiguraci neměly co dělat. Hrůza je v tom, jak lidé "zhloupli".


Jo stačí se podívat na ptačí snímky...přirozená modelace terénu. Ty domy tam s velkou pravděpodobností, v této konfiguraci neměly co dělat. Hrůza je v tom, jak lidé "zhloupli".

Vedi.Vini......

Upravené 16. 7. 2021 o 09:46

Ty domy tam s velkou pravděpodobností, v této konfiguraci neměly co dělat.
A kde by si si ty chcel postavit dom akoze ? Na kopci? Je mi trochu cudne, ze napr na tom prvom obrazku im cez tu dolinu nejde potok, ten by odviedol cast vody prec. Ale aj pri pohlade na ine videa, je to neuveritelne mnozstvo vody. To sa mozes postavit kde chces, ale ked pride taka voda, tak ti nic nepomoze. Pametam si pred 20 rokmi lejak v nasej dedine. Tiez je v udoli situovana. Cez stred ide potok. Ludia "mali rozum" a postavili sa tak 20 metrov od potoka. Myslis ze im to pomohlo? Nie, aj tak mali pivnice zatopene. Prietok koryta sa pocas burky zvysil priblizne 30 nasobne.


[quote="pid:24862, uid:190"]Ty domy tam s velkou pravděpodobností, v této konfiguraci neměly co dělat.[/quote]A kde by si si ty chcel postavit dom akoze ? Na kopci? Je mi trochu cudne, ze napr na tom prvom obrazku im cez tu dolinu nejde potok, ten by odviedol cast vody prec. Ale aj pri pohlade na ine videa, je to neuveritelne mnozstvo vody. To sa mozes postavit kde chces, ale ked pride taka voda, tak ti nic nepomoze. Pametam si pred 20 rokmi lejak v nasej dedine. Tiez je v udoli situovana. Cez stred ide potok. Ludia "mali rozum" a postavili sa tak 20 metrov od potoka. Myslis ze im to pomohlo? Nie, aj tak mali pivnice zatopene. Prietok koryta sa pocas burky zvysil priblizne 30 nasobne.

e mi trochu cudne, ze napr na tom prvom obrazku im cez tu dolinu nejde potok


Otázkou je, zda tam dříve potok skutečně netekl a nějaká "chytrá hlava" ho už před mnoha lety neodklonila, nezatrubnila, apod. Teprve velká voda ukázala, kdo je na zeměkouli skutečným pánem. Možné také je, že už před dávnými lety vyschl a tak se na něj "zapomnělo".


[quote="pid:24863, uid:106"]e mi trochu cudne, ze napr na tom prvom obrazku im cez tu dolinu nejde potok[/quote] Otázkou je, zda tam dříve potok skutečně netekl a nějaká "chytrá hlava" ho už před mnoha lety neodklonila, nezatrubnila, apod. Teprve velká voda ukázala, kdo je na zeměkouli skutečným pánem. Možné také je, že už před dávnými lety vyschl a tak se na něj "zapomnělo".
Upravené 16. 7. 2021 o 19:17

A kde by si si ty chcel postavit dom akoze ? Na kopci?


Áno, napríklad na kopci. Tam isto sa stavali kostoly a presne toto je jeden z dôvodov, aby ich nikdy nič nespláchlo.


[quote="pid:24863, uid:106"]A kde by si si ty chcel postavit dom akoze ? Na kopci?[/quote] Áno, napríklad na kopci. Tam isto sa stavali kostoly a presne toto je jeden z dôvodov, aby ich nikdy nič nespláchlo.

Moderátor

Áno, napríklad na kopci.
Ako na kopci sa dobre byva v lete smile ale ked ti pride zima, tak to 2 X olutujes. Dalsia vec ako sa na ten kopec budes stale stverat ked ti bude treba ist do skoly, obchodu atd ... A v zime sa tam budes skrabat s dzipom o spotrebe 20 L . Ludia sa stale zhlukovali okolo potokov a dolin, prave kvoli podmienkam.


[quote="pid:24873, uid:127"]Áno, napríklad na kopci.[/quote]Ako na kopci sa dobre byva v lete :) ale ked ti pride zima, tak to 2 X olutujes. Dalsia vec ako sa na ten kopec budes stale stverat ked ti bude treba ist do skoly, obchodu atd ... A v zime sa tam budes skrabat s dzipom o spotrebe 20 L . Ludia sa stale zhlukovali okolo potokov a dolin, prave kvoli podmienkam.

Pro ty, co si myslí, že domy byly postavené na špatném místě a že kopec je ochrání:
https://www.youtube.com/watch?v=ls0KFpjJQXU


Můj názor je, že nyní jde o extrémy počasí, které tu nebyly "tisíc let". Má to svůj důvod. A nezapomínejme, že (jako u nás) při nynějších povodních nešlo o novostavby, ale domy s nejméně třistaletou historií. To "špatné místo" je povětšinou jen báchorka pojišťoven. Má kámoška měla dům na kopci - a přesto jim ho voda napůl strhla. Tekla totiž po povrchu, dokonce z lesa a maličká tkanička potůčku, kde se ani žába nevykoupe, se proměnila v řeku s dvoumetrovou hloubkou.


Pro ty, co si myslí, že domy byly postavené na špatném místě a že kopec je ochrání: https://www.youtube.com/watch?v=ls0KFpjJQXU Můj názor je, že nyní jde o extrémy počasí, které tu nebyly "tisíc let". Má to svůj důvod. A nezapomínejme, že (jako u nás) při nynějších povodních nešlo o novostavby, ale domy s nejméně třistaletou historií. To "špatné místo" je povětšinou jen báchorka pojišťoven. Má kámoška měla dům na kopci - a přesto jim ho voda napůl strhla. Tekla totiž po povrchu, dokonce z lesa a maličká tkanička potůčku, kde se ani žába nevykoupe, se proměnila v řeku s dvoumetrovou hloubkou.

Ty "extrémy" lze dnes poměrně schůdně modelovat a geograficky rozmísťovat. V Evropě skoro současně ve dvou klíčových zemích (Německo,Francie) téměř synchronně započaly jednak klimatické katastrofy a jednak znovuzrozené žluté vesty.Konkurující Londýn si mne ruce, před pár dny jednali v Londýně ministři obrany malobritánie a RSA. Náhoda?
Kdopak dnes asi řídí klimatické ozbrojené síly ?
Ve staré Evropě běží boj na ostří nože, kdo bude za ni vystupovat jako lídr. Zda staří atlantisté z Londýna s USA za zády , anebo kontinentálové z Berlína a Paříže. Rukavice jsou už dávno dole...


Ty "extrémy" lze dnes poměrně schůdně modelovat a geograficky rozmísťovat. V Evropě skoro současně ve dvou klíčových zemích (Německo,Francie) téměř synchronně započaly jednak klimatické katastrofy a jednak znovuzrozené žluté vesty.Konkurující Londýn si mne ruce, před pár dny jednali v Londýně ministři obrany malobritánie a RSA. Náhoda? Kdopak dnes asi řídí klimatické ozbrojené síly ? Ve staré Evropě běží boj na ostří nože, kdo bude za ni vystupovat jako lídr. Zda staří atlantisté z Londýna s USA za zády , anebo kontinentálové z Berlína a Paříže. Rukavice jsou už dávno dole...

Ludia sa stale zhlukovali okolo potokov a dolin, prave kvoli podmienkam.


Zřejmě jak kde. V Itálii je např. obvyklé, že města a obce ve zvlněné nebo hornaté krajině jsou na kopcích.


Ludia sa stale zhlukovali okolo potokov a dolin, prave kvoli podmienkam. Zřejmě jak kde. V Itálii je např. obvyklé, že města a obce ve zvlněné nebo hornaté krajině jsou na kopcích.

lze dnes poměrně schůdně modelovat a geograficky rozmísťovat.


Přesně tak. Doporučuju ke shlédnutí část cca od 22 minuty. Není to dlouhé, ale je to pro nevěřící Tomáše docela výživné. Ještě výživnější je pánovo "pdf", připojené v popisku relace. Jsou tam odkazy na články a TV vysílání, na vědecká pojednání atd. Dneska je možné si počasí za peníze objednat. Třeba na svatbu nebo nějakou soukromou událost. V USA jsou na to specializované firmy.
https://www.youtube.com/watch?v=OFHMZkPb7lE


[quote="pid:24879, uid:57"]lze dnes poměrně schůdně modelovat a geograficky rozmísťovat.[/quote] Přesně tak. Doporučuju ke shlédnutí část cca od 22 minuty. Není to dlouhé, ale je to pro nevěřící Tomáše docela výživné. Ještě výživnější je pánovo "pdf", připojené v popisku relace. Jsou tam odkazy na články a TV vysílání, na vědecká pojednání atd. Dneska je možné si počasí za peníze objednat. Třeba na svatbu nebo nějakou soukromou událost. V USA jsou na to specializované firmy. https://www.youtube.com/watch?v=OFHMZkPb7lE

Tady jde také o to, komu záplavy pomůžou v blížících se volbách. Vnímám to jako akci pro zisk Zelených.


Tady jde také o to, komu záplavy pomůžou v blížících se volbách. Vnímám to jako akci pro zisk Zelených.

V Maastrichtu se protrhla hráz
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/u-maastrichtu-se-protrhla-hraz-tisice-lidi-musely-opustit-sve-domovy-40366459#seq_no=3&source=hp&dop_id=40366459&dop_ab_variant=0&dop_req_id=mT7P8tcUgdJ-202107161700&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


V Maastrichtu se protrhla hráz https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/u-maastrichtu-se-protrhla-hraz-tisice-lidi-musely-opustit-sve-domovy-40366459#seq_no=3&source=hp&dop_id=40366459&dop_ab_variant=0&dop_req_id=mT7P8tcUgdJ-202107161700&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

V Maastrichtu se protrhla hráz
V roce 1992 byla podepsána Maastrichtská smlouva o EU. Tvrdí se, že se jedná o opsanou "Evropskou chartu SS" z roku 1944. Pokud by to byla pravda, tak protržení hráze by mohlo signalizovat, že už dále nelze skrývat pravé ideové základy a pohnutky vzniku EU.


[quote="pid:24941, uid:312"]V Maastrichtu se protrhla hráz[/quote]V roce 1992 byla podepsána Maastrichtská smlouva o EU. Tvrdí se, že se jedná o opsanou "Evropskou chartu SS" z roku 1944. Pokud by to byla pravda, tak protržení hráze by mohlo signalizovat, že už dále nelze skrývat pravé ideové základy a pohnutky vzniku EU.
Upravené 16. 7. 2021 o 21:55

pravé ideové základy na pohnutky vzniku EU
Ale tu uz nejde o SS tu nejde o EU, tu vyplavalo na povrch, ze (j)ewropa fasizmom zrejme zije uz po starocia! Dobre, teraz sa zatvarime, ze EU znova skapala, akoze naoko opustil europu duch fasizmu, ale z historie sa da vidiet, ze (j)ewropa reprodukuje fasizmus sama o sebe, ze ten kluc je v (j)ewropskych ludoch a hlavne ludoch zapadnej europy.
60f1e50c8034f
Zeby preto povinne ockovanie v statoch zapadnej europy ? Zeby som nebol jediny co take daco vie, co si take daco vsimol?


[quote="pid:24953, uid:260"]pravé ideové základy na pohnutky vzniku EU[/quote]Ale tu uz nejde o SS tu nejde o EU, tu vyplavalo na povrch, ze (j)ewropa fasizmom zrejme zije uz po starocia! Dobre, teraz sa zatvarime, ze EU znova skapala, akoze naoko opustil europu duch fasizmu, ale z historie sa da vidiet, ze (j)ewropa reprodukuje fasizmus sama o sebe, ze ten kluc je v (j)ewropskych ludoch a hlavne ludoch zapadnej europy. ![60f1e50c8034f](serve/attachment&path=60f1e50c8034f) Zeby preto povinne ockovanie v statoch zapadnej europy ? Zeby som nebol jediny co take daco vie, co si take daco vsimol?
Upravené 16. 7. 2021 o 22:00

O R1b jsem psal již dávno. Dával jsem i odkaz na Kljosova, který se DNA genealogii věnuje.


O R1b jsem psal již dávno. Dával jsem i odkaz na Kljosova, který se DNA genealogii věnuje.

Dávám jedno video Kljosova. Po jeho načtení se objeví hromada dalších.
https://www.youtube.com/watch?v=fz8giYr3AQI&list=PLJp61zrK90nt9TTu3hrKKbo5eimAVyUIJ&ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92


Dávám jedno video Kljosova. Po jeho načtení se objeví hromada dalších. https://www.youtube.com/watch?v=fz8giYr3AQI&list=PLJp61zrK90nt9TTu3hrKKbo5eimAVyUIJ&ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92

Dalsia vec ako sa na ten kopec budes stale stverat ked ti bude treba ist do skoly, obchodu atd ... A v zime sa tam budes skrabat s dzipom o spotrebe 20 L


Slavín v BA je tiež na kopci a je to najlukratívnejšia štvrť na bývanie. Keď som šiel cez Slovinsko, bolo tam množstvo kopcov a po nich roztrúsené domčeky a kostoly.


Inak kedysi ešte za socíku boli moderné podpivničené domy. Má to výhodu ale tiež množstvo nevýhod. Dnes pri pohľade na počasie skôr uvažujem o stavbe s vysokým základom. Áno, ľudia v minulosti stavali svoje príbytky v dolinách z mnohých praktických dôvodov. No pri súčasnej klimatickej tendencii to bude meniť logiku sociálneho uvažovania a správania ľudí.


[quote="pid:24874, uid:106"]Dalsia vec ako sa na ten kopec budes stale stverat ked ti bude treba ist do skoly, obchodu atd ... A v zime sa tam budes skrabat s dzipom o spotrebe 20 L[/quote] Slavín v BA je tiež na kopci a je to najlukratívnejšia štvrť na bývanie. Keď som šiel cez Slovinsko, bolo tam množstvo kopcov a po nich roztrúsené domčeky a kostoly. Inak kedysi ešte za socíku boli moderné podpivničené domy. Má to výhodu ale tiež množstvo nevýhod. Dnes pri pohľade na počasie skôr uvažujem o stavbe s vysokým základom. Áno, ľudia v minulosti stavali svoje príbytky v dolinách z mnohých praktických dôvodov. No pri súčasnej klimatickej tendencii to bude meniť logiku sociálneho uvažovania a správania ľudí.

Konkrétně ve Švýcarsku (ale samozřejmě i ve zbytku světa - když nebudeme počítat Starověký Egypt například, kde byly pyramidy evidentně využívané jako elektrárny účelově stavěné nad proudem spodních vod a to mělo svou logiku pro funkčnost) je mnoho staveb nad jezery v horách. Hrady se všude stavěly na vrcholcích kopců. Tyhle stavby mají základy pevně zabudované a zasazené ve skále. Nevím, jestli zde ve Středověku řádila tornáda, ale povodně určitě ano a proto vrchnost stavěla logicky hrady/kláštery vysoko nad vodou a údolím. Když se podíváte na mapu Prahy, tak hádejte, kde jsou nejdražší pozemky a byty...od Hradu směrem na západ k Bílé hoře, resp. celá Praha 6. Proto se zde tak moc rádi usazují všichni Klausové, Havlové, komedianti a další politici. Havel - Ořechovka, Okamura - Břevnov, Pithart, Kalousek - Petřiny, Kellner/Klaus - Hanspaulka atd. atd... asi úplně nemá cenu tuto hru s počasím rozvádět, místní vědí o co jde a já... já víc, než kdy jindy toužím po svobodě od démonů, které vidíme a zjistil jsem, že intelekt je určitým omezením, na rozdíl od intuice, která je nekonečná a život mě naučil jí věřit celou svou duší.

Slavín v BA je tiež na kopci a je to najlukratívnejšia štvrť na bývanie. Keď som šiel cez Slovinsko, bolo tam množstvo kopcov a po nich roztrúsené domčeky a kostoly.


Konkrétně ve Švýcarsku (ale samozřejmě i ve zbytku světa - když nebudeme počítat Starověký Egypt například, kde byly pyramidy evidentně využívané jako elektrárny účelově stavěné nad proudem spodních vod a to mělo svou logiku pro funkčnost) je mnoho staveb nad jezery v horách. Hrady se všude stavěly na vrcholcích kopců. Tyhle stavby mají základy pevně zabudované a zasazené ve skále. Nevím, jestli zde ve Středověku řádila tornáda, ale povodně určitě ano a proto vrchnost stavěla logicky hrady/kláštery vysoko nad vodou a údolím. Když se podíváte na mapu Prahy, tak hádejte, kde jsou nejdražší pozemky a byty...od Hradu směrem na západ k Bílé hoře, resp. celá Praha 6. Proto se zde tak moc rádi usazují všichni Klausové, Havlové, komedianti a další politici. Havel - Ořechovka, Okamura - Břevnov, Pithart, Kalousek - Petřiny, Kellner/Klaus - Hanspaulka atd. atd... asi úplně nemá cenu tuto hru s počasím rozvádět, místní vědí o co jde a já... já víc, než kdy jindy toužím po svobodě od démonů, které vidíme a zjistil jsem, že intelekt je určitým omezením, na rozdíl od intuice, která je nekonečná a život mě naučil jí věřit celou svou duší. [quote="pid:24963, uid:6"]Slavín v BA je tiež na kopci a je to najlukratívnejšia štvrť na bývanie. Keď som šiel cez Slovinsko, bolo tam množstvo kopcov a po nich roztrúsené domčeky a kostoly.[/quote]

Po záplavách v Nemecku vznikla obrovská diera, ktorá sa stále rozširuje a berie so sebou aj domy. V Bless, predmestí jedného z najpostihnutejších miest Nemecka, mesta Erftstadt sa následkom povodní objavila obrovská jama, ktorá sa neustále zväčšuje.
https://www.hlavnespravy.sk/pocet-obeti-zaplav-v-nemecku-a-belgicku-stupol-na-160/2610166


vyzerá to, akoby sa prepadli podzemné priestory/ chodby


Po záplavách v Nemecku vznikla obrovská diera, ktorá sa stále rozširuje a berie so sebou aj domy. V Bless, predmestí jedného z najpostihnutejších miest Nemecka, mesta Erftstadt sa následkom povodní objavila obrovská jama, ktorá sa neustále zväčšuje. https://www.hlavnespravy.sk/pocet-obeti-zaplav-v-nemecku-a-belgicku-stupol-na-160/2610166 vyzerá to, akoby sa prepadli podzemné priestory/ chodby
Upravené 17. 7. 2021 o 19:53

Tak je jasné, odkud vítr vane.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/klimaticka-zmena-jiz-neni-abstraktni-nemecko-urychli-boj-proti-oteplovani-169997#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zDxK7FxHV2k-202107171113&dop_id=169997&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


"Za povodně v Německu podle tamních politiků může globální oteplování. Vláda chce urychlit řešení klimatické krize."


Pamatujete na Fukušimu? Výsledkem byla změna energetické koncepce, nástup Zelených, kteří ovládli a dosud ovládají bývalou konzervativní zemi Bádensko-Würtenbersko. Rušení atomových elektráren.


To přišlo Zeleným jako na zavolanou...


Tak je jasné, odkud vítr vane. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/klimaticka-zmena-jiz-neni-abstraktni-nemecko-urychli-boj-proti-oteplovani-169997#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zDxK7FxHV2k-202107171113&dop_id=169997&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "Za povodně v Německu podle tamních politiků může globální oteplování. Vláda chce urychlit řešení klimatické krize." Pamatujete na Fukušimu? Výsledkem byla změna energetické koncepce, nástup Zelených, kteří ovládli a dosud ovládají bývalou konzervativní zemi Bádensko-Würtenbersko. Rušení atomových elektráren. To přišlo Zeleným jako na zavolanou...

Nebo to klimatičtí inženýři ušili přímo na míru Zeleným ( GP) .tohle bylo na objednávku. Vždy se ptám komu to prospěje? Kdo má z toho prospěch? Počasí už je dávno uměle řízeno.


Nebo to klimatičtí inženýři ušili přímo na míru Zeleným ( GP) .tohle bylo na objednávku. Vždy se ptám komu to prospěje? Kdo má z toho prospěch? Počasí už je dávno uměle řízeno.

Co se týče Německa je možné vzít v úvahu karmu Německa nejen za druhou světovou válku, ale i za jiné věci. To jak se Němci roztahovali po Evropě a zabírali domovy a majetek jiným, Židům i ostatním národům, tohle je pravděpodobné zpětné působení. Vrací se jim to, co udělali druhým.


Co se týče Německa je možné vzít v úvahu karmu Německa nejen za druhou světovou válku, ale i za jiné věci. To jak se Němci roztahovali po Evropě a zabírali domovy a majetek jiným, Židům i ostatním národům, tohle je pravděpodobné zpětné působení. Vrací se jim to, co udělali druhým.

Inak kedysi ešte za socíku boli moderné podpivničené domy. Má to výhodu ale tiež množstvo nevýhod. Dnes pri pohľade na počasie skôr uvažujem o stavbe s vysokým základom


Mám informáciu z istej oblasti na juhu Moravy. Na jednej ulici žila stará pani v starom dome s pivnicou. Na danej ulici sa okrem nej nachádzali len novostavby bez pivníc. Jedného dňa prišlo tornádo a vo svojej pivnici zachránila celú ulicu.


Všetko má výhody aj nevýhody.


[quote="pid:24963, uid:6"]Inak kedysi ešte za socíku boli moderné podpivničené domy. Má to výhodu ale tiež množstvo nevýhod. Dnes pri pohľade na počasie skôr uvažujem o stavbe s vysokým základom[/quote] Mám informáciu z istej oblasti na juhu Moravy. Na jednej ulici žila stará pani v starom dome s pivnicou. Na danej ulici sa okrem nej nachádzali len novostavby bez pivníc. Jedného dňa prišlo tornádo a vo svojej pivnici zachránila celú ulicu. Všetko má výhody aj nevýhody.

Nejde zďaleka o ojedinelé javy, ale ich početnosť sa zvyšuje. Tu v kocke zachytené iba 3 dni na rôznych miestach Zeme, rovnaký rukopis v USA i Rusku, požiare, záplavy v polovici sveta. No a úplne bomba je okolo 12tej minúty porovnávka seizmickej aktivity spred 100, 50 rokov so súčasnosťou. Globálne sa dejú veci a človek za tým nie je, iba snaha pár bechrbticových hajzlíkov predať strach aj v poslednú chvíľu.


https://www.youtube.com/watch?v=12JkjPBt7wA


Aktuálne je činných 45 sopiek.


Nejde zďaleka o ojedinelé javy, ale ich početnosť sa zvyšuje. Tu v kocke zachytené iba 3 dni na rôznych miestach Zeme, rovnaký rukopis v USA i Rusku, požiare, záplavy v polovici sveta. No a úplne bomba je okolo 12tej minúty porovnávka seizmickej aktivity spred 100, 50 rokov so súčasnosťou. Globálne sa dejú veci a človek za tým nie je, iba snaha pár bechrbticových hajzlíkov predať strach aj v poslednú chvíľu. https://www.youtube.com/watch?v=12JkjPBt7wA Aktuálne je činných 45 sopiek.
Upravené 17. 7. 2021 o 19:58

@Tikal - Tikale,brachu, vůbec jsem nepostřehl Tvé objevení se. Dobří holubi se vracejí , jestřábi budou ve střehu...

@Tikal - Tikale,brachu, vůbec jsem nepostřehl Tvé objevení se. Dobří holubi se vracejí , jestřábi budou ve střehu...

Davam jeste jedno video z Omanu:


Možný súvis s Ománom


https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/17/spojene-arabske-emiraty-vyrobili-dazd/


Pre zemepisné pomery:
60f325d1dbbe5


Keď si idioti bez znalosti súvislostí hrajú na Boha.


[quote="pid:25053, uid:68"]Davam jeste jedno video z Omanu:[/quote] Možný súvis s Ománom https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/17/spojene-arabske-emiraty-vyrobili-dazd/ Pre zemepisné pomery: ![60f325d1dbbe5](serve/attachment&path=60f325d1dbbe5) Keď si idioti bez znalosti súvislostí hrajú na Boha.
Upravené 17. 7. 2021 o 20:48

Kdyby jenom tam, taky v Chorvatsku na tom usilovně pracují.
Osobně jsem viděla na stránkách https://www.windy.com/cs/-Meteoradar-radar?radar,50.135,14.414,5 makat v týdnu radar jak v Zábřehu:
https://energieupramene.blogspot.com/2021/07/radar-se-zblaznil.html
tak i ten v Saudské Arábii


Kdyby jenom tam, taky v Chorvatsku na tom usilovně pracují. Osobně jsem viděla na stránkách https://www.windy.com/cs/-Meteoradar-radar?radar,50.135,14.414,5 makat v týdnu radar jak v Zábřehu: https://energieupramene.blogspot.com/2021/07/radar-se-zblaznil.html tak i ten v Saudské Arábii

Jo stačí se podívat na ptačí snímky


Keď 30m od rieky vykopeš lom, tak sa nediv, že sa v ňom utopíš:60f327c56ca99


[quote="pid:24862, uid:190"]Jo stačí se podívat na ptačí snímky[/quote] Keď 30m od rieky vykopeš lom, tak sa nediv, že sa v ňom utopíš:![60f327c56ca99](serve/attachment&path=60f327c56ca99)

Kdyby jenom tam, taky v Chorvatsku na tom usilovně pracují.


v tejto súvislosti dávam do pozornosti, že na území Slovenska sa nachádzajú 4 údajne meteoradary( so stálou vlnou, schopné trvalo energeticky kŕmiť a moderovať kovovými nanočasticami dotované mraky), zatiaľ čo na 2x väčšom českom území sú iba 2.


Tento týždeň mal Martin( v tesnom dosahu radaru z Kubínskej Hole) na mále, katastrofa z Moravy mohla prebehnúť aj tam:
https://zilina.zoznam.sk/nicive-smrst-na-severozapade-slovenska-v-martine-vycinal-aj-silny-vietor-downburst/
Foto neznámeho autora z dronu nad Martinom:60f32a8c42579


P.S.: ešte také malé zamyslenie, v prípade väčšej vody ako je to s elektromotormi v elektromobiloch? Pochybujem, že sú vodotesné, teda posádka uviazne...


[quote="pid:25073, uid:207"]Kdyby jenom tam, taky v Chorvatsku na tom usilovně pracují.[/quote] v tejto súvislosti dávam do pozornosti, že na území Slovenska sa nachádzajú 4 údajne meteoradary( so stálou vlnou, schopné trvalo energeticky kŕmiť a moderovať kovovými nanočasticami dotované mraky), zatiaľ čo na 2x väčšom českom území sú iba 2. Tento týždeň mal Martin( v tesnom dosahu radaru z Kubínskej Hole) na mále, katastrofa z Moravy mohla prebehnúť aj tam: https://zilina.zoznam.sk/nicive-smrst-na-severozapade-slovenska-v-martine-vycinal-aj-silny-vietor-downburst/ Foto neznámeho autora z dronu nad Martinom:![60f32a8c42579](serve/attachment&path=60f32a8c42579) P.S.: ešte také malé zamyslenie, v prípade väčšej vody ako je to s elektromotormi v elektromobiloch? Pochybujem, že sú vodotesné, teda posádka uviazne...
Upravené 17. 7. 2021 o 21:27

Bývam v Dolnom Kubíne a musím povedať, že všetky smršte a búrky sa od výstavby toho radaru na Hole vyhýbajú celej oblasti. Možno okruh s rádiusom 10km.


Bývam v Dolnom Kubíne a musím povedať, že všetky smršte a búrky sa od výstavby toho radaru na Hole vyhýbajú celej oblasti. Možno okruh s rádiusom 10km.

Tikale,brachu


Čau Bolete, no já jsem se sem přihlásil v týdnu. Už jsem nikde nechtěl NIC komentovat, jenom jsem to tady sledoval a občas sledoval příspěvky "starých", ale i "mladých" přispěvatelů a začaly mě svrbět prsty a ten systém lajkování mě baví, tak vás tady většinou všechny lajkuju (Tebe, Lin, Taura, Jardoba, Oriho atd...). Takže Tě zdravím do pohraničí a hlídej to tam pořádně, kamaráde, už se sem zase cpou Sudeťáci, tak bacha na to! ;-)


[quote="pid:25062, uid:57"]Tikale,brachu[/quote] Čau Bolete, no já jsem se sem přihlásil v týdnu. Už jsem nikde nechtěl NIC komentovat, jenom jsem to tady sledoval a občas sledoval příspěvky "starých", ale i "mladých" přispěvatelů a začaly mě svrbět prsty a ten systém lajkování mě baví, tak vás tady většinou všechny lajkuju (Tebe, Lin, Taura, Jardoba, Oriho atd...). Takže Tě zdravím do pohraničí a hlídej to tam pořádně, kamaráde, už se sem zase cpou Sudeťáci, tak bacha na to! ;-)

https://www.sn.at/salzburg/chronik/starkregen-in-salzburg-haelt-an-hallein-von-hochwasser-schwer-getroffen-106679389


sebastian kurz na svem profilu informuje o zasazenych oblastech povodnemi i v rakousku. stalo se 17.7.. kurz pise, ze lide, kteri jsou zasazeni povodneni nezustanou sami a stat pomuze pri obnove.
podle informaci problemy s destem zpusobily 670 vyjezdu hasicu v cele spolkove zemi (salzburg). 2300 hasicu byli a jsou ve sluzbe.
zatim nejsou hlaseny obeti na zivotech. obzvlaste silne jsou zasazeny okresy pinzgau a tennengau.
dest ma vydrzet do nedelniho poledne. situace by se mela uklidnit az v nedeli vecer. intenzivni srazky ve velkem prostoru, v relativne kratkem casovem obdobi zvysuji pritoky do rek saalach a salzach.


60f3b9f2325e0


https://www.sn.at/salzburg/chronik/starkregen-in-salzburg-haelt-an-hallein-von-hochwasser-schwer-getroffen-106679389 sebastian kurz na svem profilu informuje o zasazenych oblastech povodnemi i v rakousku. stalo se 17.7.. kurz pise, ze lide, kteri jsou zasazeni povodneni nezustanou sami a stat pomuze pri obnove. podle informaci problemy s destem zpusobily 670 vyjezdu hasicu v cele spolkove zemi (salzburg). 2300 hasicu byli a jsou ve sluzbe. zatim nejsou hlaseny obeti na zivotech. obzvlaste silne jsou zasazeny okresy pinzgau a tennengau. dest ma vydrzet do nedelniho poledne. situace by se mela uklidnit az v nedeli vecer. intenzivni srazky ve velkem prostoru, v relativne kratkem casovem obdobi zvysuji pritoky do rek saalach a salzach. ![60f3b9f2325e0](serve/attachment&path=60f3b9f2325e0)

ako je to s elektromotormi v elektromobiloch?
Najskor ti vyhoria poistky. Potom dajme tomu keby sa voda dostala k bateriam rovno na kontakty, tak tam su isto tiez ochranne obvody, ktore spajaju clanky baterie do celku s vyssim napetim. Takze asi aj to by sa odpojilo.


[quote="pid:25077, uid:77"]ako je to s elektromotormi v elektromobiloch?[/quote]Najskor ti vyhoria poistky. Potom dajme tomu keby sa voda dostala k bateriam rovno na kontakty, tak tam su isto tiez ochranne obvody, ktore spajaju clanky baterie do celku s vyssim napetim. Takze asi aj to by sa odpojilo.

Voda-informace odhaluje to , co je skryté
Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný. Hľadala som súvisiace informácie k tomuto mestu a našla som toto:
Erftstadt existuje iba od roku 1969 - vzniklo spojením niekoľkých miest .
O histórii jednotlivých okresov a ich predchodcoch: https://de.wikipedia.org/wiki/Erftstadt


Čo sa udialo v roku 1969:
https://cs.wikipedia.org/wiki/1969
Vyberám z roku 1969 tieto udalosti:
ČSSR:
masové demonštrácie k 1. výročiu vstupu vojsk Var. zmluvy, nadobudol účinnosť zákon o československej federácii, upálenie študentov - Palach, Zajíc
Svet:
Francúzsko: skončenie prezidentstva Charlesa de Gaulla20. července – Přistál na Měsíci lunární modul Eagle s astronauty Neilem Armstrongem a Buzzem Aldrinem.
Americký astronaut Neil Armstrong vstoupil jako první člověk na povrch Měsíce.
Anton Szandor LaVey napsal Satanistickou Bibli.ň
vědečtí pracovníci na Harvardově univerzitě oznámili, že se jim podařilo izolovat gen
Vytvořena experimentální počítačová síť ARPANET, zárodek dnešního Internetu


[quote="pid:25001, uid:185"]Voda-informace odhaluje to , co je skryté[/quote]Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný. Hľadala som súvisiace informácie k tomuto mestu a našla som toto: Erftstadt existuje iba od roku 1969 - vzniklo spojením niekoľkých miest . O histórii jednotlivých okresov a ich predchodcoch: https://de.wikipedia.org/wiki/Erftstadt Čo sa udialo v roku 1969: https://cs.wikipedia.org/wiki/1969 Vyberám z roku 1969 tieto udalosti: ČSSR: masové demonštrácie k 1. výročiu vstupu vojsk Var. zmluvy, nadobudol účinnosť zákon o československej federácii, upálenie študentov - Palach, Zajíc Svet: Francúzsko: skončenie prezidentstva Charlesa de Gaulla20. července – Přistál na Měsíci lunární modul Eagle s astronauty Neilem Armstrongem a Buzzem Aldrinem. Americký astronaut Neil Armstrong vstoupil jako první člověk na povrch Měsíce. Anton Szandor LaVey napsal Satanistickou Bibli.ň vědečtí pracovníci na Harvardově univerzitě oznámili, že se jim podařilo izolovat gen Vytvořena experimentální počítačová síť ARPANET, zárodek dnešního Internetu

Evropa zaplavila více než 180 obětí, záchranáři mají plné ruce práce
Počet obětí záplav v západní Evropě se v neděli vyšplhal nad 180 poté,
co se záchranáři ponořili hlouběji do trosek zanechaných ustupujícími vodami.


Policie stanovila mýtné z těžce zasažené oblasti Ahrweiler v západoněmeckém spolkovém státě Porýní-Falc na více než 110 a uvedla, že se obává,
že počet může stále stoupat.
V sousedním státě Severní Porýní-Vestfálsko, nejlidnatějším Německu,
bylo potvrzeno 45 lidí mrtvých, včetně čtyř hasičů.
A Belgie potvrdila 27 obětí.


Kancléřka Angela Merkelová měla později v neděli navštívit Schuld, vesnici poblíž Ahrweiler, která byla zničena povodněmi. Její návštěva proběhla poté,
co německý prezident v sobotu navštívil oblast a objasnil,
že bude potřebovat dlouhodobou podporu.


Ministr financí Olaf Scholz uvedl, že na středeční schůzi vlády navrhne balíček okamžité pomoci a řekl deníku Bild am Sonntag, ž
e bude zapotřebí více než 300 milionů eur (354 milionů dolarů).
A řekl, že úředníci musí začít připravovat program obnovy, který bude na základě zkušeností s předchozími povodněmi v miliardách eur.


Přestože v nejhůře postižených oblastech Německa, Belgie a Nizozemska pršelo,
v jiných částech západní a střední Evropy přetrvávaly bouře a lijáky.
V sobotu večer došlo k povodním v německo-české pohraniční oblasti,
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/silne-bourky-zasahly-sever-cech-povodne-resi-na-liberecku-i/r~f48731dee71c11eb98380cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne


v celé zemi, odkud zasáhly minulotýdenní povodně, a v jihovýchodním rohu Německa
a za hranicemi v Rakousku.
Po zvětšení řeky Ache bylo v německé oblasti Berchtesgaden evakuováno asi 65 lidí. Nejméně jedna osoba byla zabita.


V nedalekém rakouském městě Hallein se přehnala přívalová povodeň pozdě v sobotu, ale nebyly hlášeny žádné oběti.


Silný déšť a bouře způsobily vážné škody v několika částech Rakouska.


Vědci v oblasti klimatu tvrdí, že souvislost mezi extrémním počasím
a globálním oteplováním je nezaměnitelná a že je naléhavě nutné
něco se změnou klimatu udělat nepopiratelně.


Vědci zatím nemohou s jistotou říci, zda změna podnebí způsobila povodeň,
ale trvají na tom, že to rozhodně zhoršuje extrémní počasí,
které se projevuje po celém světě.
https://apnews.com/article/europe-floods-7ddb112f034d10973b766dc028eca88e


Bild: Počet obětí povodní v Německu se vyšplhal již na 156 lidí.
Evropské země dál trápí silné deště
V Nemecku pokracuji zaplavy a nejen tam, ale i v Belgii, Holandsku, Francii atd.
V Nemecku uz zahynulo 155 lidi, 2000 lidi ztratilo pristresi. Zona zaplav se zvetsuje, dnes uz je vazna situace i v Bavorsku.
Takove záplavy v Německu nepamatuji uz desitky let.
https://cz.sputniknews.com/20210718/bild-pocet-obeti-povodni-v-nemecku-se-vysplhal-jiz-na-156-lidi-evropske-zeme-dal-trapi-silne-deste-15178945.html


  • jo.jo a opět tá klima zmena tu je , ale kdyby tí vědci vědeli proč se to děje ,

a k tomu se chce Europa trhnout od Sša a Londýna


Evropa zaplavila více než 180 obětí, záchranáři mají plné ruce práce Počet obětí záplav v západní Evropě se v neděli vyšplhal nad 180 poté, co se záchranáři ponořili hlouběji do trosek zanechaných ustupujícími vodami. Policie stanovila mýtné z těžce zasažené oblasti Ahrweiler v západoněmeckém spolkovém státě Porýní-Falc na více než 110 a uvedla, že se obává, že počet může stále stoupat. V sousedním státě Severní Porýní-Vestfálsko, nejlidnatějším Německu, bylo potvrzeno 45 lidí mrtvých, včetně čtyř hasičů. A Belgie potvrdila 27 obětí. Kancléřka Angela Merkelová měla později v neděli navštívit Schuld, vesnici poblíž Ahrweiler, která byla zničena povodněmi. Její návštěva proběhla poté, co německý prezident v sobotu navštívil oblast a objasnil, že bude potřebovat dlouhodobou podporu. Ministr financí Olaf Scholz uvedl, že na středeční schůzi vlády navrhne balíček okamžité pomoci a řekl deníku Bild am Sonntag, ž e bude zapotřebí více než 300 milionů eur (354 milionů dolarů). A řekl, že úředníci musí začít připravovat program obnovy, který bude na základě zkušeností s předchozími povodněmi v miliardách eur. Přestože v nejhůře postižených oblastech Německa, Belgie a Nizozemska pršelo, v jiných částech západní a střední Evropy přetrvávaly bouře a lijáky. V sobotu večer došlo k povodním v německo-české pohraniční oblasti, https://zpravy.aktualne.cz/domaci/silne-bourky-zasahly-sever-cech-povodne-resi-na-liberecku-i/r~f48731dee71c11eb98380cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne v celé zemi, odkud zasáhly minulotýdenní povodně, a v jihovýchodním rohu Německa a za hranicemi v Rakousku. Po zvětšení řeky Ache bylo v německé oblasti Berchtesgaden evakuováno asi 65 lidí. Nejméně jedna osoba byla zabita. V nedalekém rakouském městě Hallein se přehnala přívalová povodeň pozdě v sobotu, ale nebyly hlášeny žádné oběti. Silný déšť a bouře způsobily vážné škody v několika částech Rakouska. Vědci v oblasti klimatu tvrdí, že souvislost mezi extrémním počasím a globálním oteplováním je nezaměnitelná a že je naléhavě nutné něco se změnou klimatu udělat nepopiratelně. Vědci zatím nemohou s jistotou říci, zda změna podnebí způsobila povodeň, ale trvají na tom, že to rozhodně zhoršuje extrémní počasí, které se projevuje po celém světě. https://apnews.com/article/europe-floods-7ddb112f034d10973b766dc028eca88e Bild: Počet obětí povodní v Německu se vyšplhal již na 156 lidí. Evropské země dál trápí silné deště V Nemecku pokracuji zaplavy a nejen tam, ale i v Belgii, Holandsku, Francii atd. V Nemecku uz zahynulo 155 lidi, 2000 lidi ztratilo pristresi. Zona zaplav se zvetsuje, dnes uz je vazna situace i v Bavorsku. Takove záplavy v Německu nepamatuji uz desitky let. https://cz.sputniknews.com/20210718/bild-pocet-obeti-povodni-v-nemecku-se-vysplhal-jiz-na-156-lidi-evropske-zeme-dal-trapi-silne-deste-15178945.html - jo.jo a opět tá klima zmena tu je , ale kdyby tí vědci vědeli proč se to děje , a k tomu se chce Europa trhnout od Sša a Londýna
Upravené 18. 7. 2021 o 15:04

Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný.

Ma, vcera jsem se na to divala.
Je to Frankonie Merovingu, vsude tam jsou zaplavy. Bylo zde nalezeno mnoho artefaktu. Hodne pamatek je zniceno, odnesla je voda.
https://de.wikipedia.org/wiki/Erftstadt
Kral Merovingu, Chlodwig I., poprve spojil kolem r.500 Salske Franky a Rynske Franky a zalozil Frankskou risi.
https://de.wikipedia.org/wiki/Franken_(Volk)
Tam, kde jsou potopy to ma spojitost i s Kölnskym chramem.


[quote="pid:25102, uid:111"]Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný.[/quote] Ma, vcera jsem se na to divala. Je to Frankonie Merovingu, vsude tam jsou zaplavy. Bylo zde nalezeno mnoho artefaktu. Hodne pamatek je zniceno, odnesla je voda. https://de.wikipedia.org/wiki/Erftstadt Kral Merovingu, Chlodwig I., poprve spojil kolem r.500 Salske Franky a Rynske Franky a zalozil Frankskou risi. https://de.wikipedia.org/wiki/Franken_(Volk) Tam, kde jsou potopy to ma spojitost i s Kölnskym chramem.
Upravené 18. 7. 2021 o 13:23

Tikale,brachu

Tikal smile rada ta vidím
Prajem všetko dobré


[quote="pid:25062, uid:57"]Tikale,brachu[/quote] Tikal :) rada ta vidím Prajem všetko dobré
Upravené 18. 7. 2021 o 18:17

Tiakl smile rada ta vidím


Ahoj, Tikale!


[quote="pid:25136, uid:78"]Tiakl smile rada ta vidím[/quote] Ahoj, Tikale!
Upravené 18. 7. 2021 o 15:42

Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný.


isty cas som tam chodil, okolie mesta a vobec cely okres je zdevastovany povrchovou tazbou uhlia zo 70 tych rokov NSR. Region je ako emental , diery su naplnene vodou a rekultivovane. Pri hydrodynamike zaplavovej vlny sa tieto jazera spajaju kedze tam nie je ziadna schopnost absorbovania vody do podzemia…


[quote="pid:25102, uid:111"]Vŕta mi hlavou, či informácia o udalosti v meste Erfstadt nemá charakter egregoriálno-matričný.[/quote] isty cas som tam chodil, okolie mesta a vobec cely okres je zdevastovany povrchovou tazbou uhlia zo 70 tych rokov NSR. Region je ako emental , diery su naplnene vodou a rekultivovane. Pri hydrodynamike zaplavovej vlny sa tieto jazera spajaju kedze tam nie je ziadna schopnost absorbovania vody do podzemia…

„Musíme si pospíšit v boji proti změně klimatu.“
Merkelová byla šokována následky záplav v Německu
https://cz.sputniknews.com/20210718/musime-si-pospisit-v-boji-proti-zmene-klimatu-merkelova-byla-sokovana-nasledky-zaplav-v-nemecku-15188550.html
z diskuze :
Klima se meni na Zemi od nepameti, slunicko ma taky sve cykly.
Nemci si ale s idiotskou politikou Merklove a Lejnove zavinili problemy sami
(i cele stredni Evrope); na 50000 vetrnych kol (jen v Nemecku 30000)
zabranuje proudeni vzduchu ze zapadu a potom se „vodbornici“ nemusi divit,
ze jim nejaky cyklon zustane zesilen „viset“ ve stredni Evrope a Nemecku.
Udelali si z Nemecka polostep s vysokymi vykyvy teplot a to odjakziva prinaselo bourky
(jak jsme se ucili v biologii ve 4 tride zakladni skoly).
Ale Merklova se na vyuku ve 4 tride uz nepamatuje, treba chodila za skolu.
A tak se to svadi na CO2, ackoliv cela Evropa ma
na emisich CO2 podil pouhych 0.3%.
Ze by tento podil mel nejaky ucinek, tomu muze verit jen totalni korunovana Merklova (gramaticky to zni spatne, ale kdyz budete stupnovat blby, tak tak pri trochu tomu kazdy porozumi). . .


„Musíme si pospíšit v boji proti změně klimatu.“ Merkelová byla šokována následky záplav v Německu https://cz.sputniknews.com/20210718/musime-si-pospisit-v-boji-proti-zmene-klimatu-merkelova-byla-sokovana-nasledky-zaplav-v-nemecku-15188550.html z diskuze : Klima se meni na Zemi od nepameti, slunicko ma taky sve cykly. Nemci si ale s idiotskou politikou Merklove a Lejnove zavinili problemy sami (i cele stredni Evrope); na 50000 vetrnych kol (jen v Nemecku 30000) zabranuje proudeni vzduchu ze zapadu a potom se „vodbornici“ nemusi divit, ze jim nejaky cyklon zustane zesilen „viset“ ve stredni Evrope a Nemecku. Udelali si z Nemecka polostep s vysokymi vykyvy teplot a to odjakziva prinaselo bourky (jak jsme se ucili v biologii ve 4 tride zakladni skoly). Ale Merklova se na vyuku ve 4 tride uz nepamatuje, treba chodila za skolu. A tak se to svadi na CO2, ackoliv cela Evropa ma na emisich CO2 podil pouhych 0.3%. Ze by tento podil mel nejaky ucinek, tomu muze verit jen totalni korunovana Merklova (gramaticky to zni spatne, ale kdyz budete stupnovat blby, tak tak pri trochu tomu kazdy porozumi). . .
Upravené 19. 7. 2021 o 10:31

Kandidát na kancléře Laschet se smál na místě apokalypsy.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/kandidat-na-kanclere-se-na-miste-apokalypsy-smal-40366548#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=OZESe4t3U7f-202107190946&dop_id=40366548&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Asi nechce být kancléřem a fandí Zeleným.


Kandidát na kancléře Laschet se smál na místě apokalypsy. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/kandidat-na-kanclere-se-na-miste-apokalypsy-smal-40366548#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=OZESe4t3U7f-202107190946&dop_id=40366548&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Asi nechce být kancléřem a fandí Zeleným.

Region je ako emental ,
Něco jako Ostravsko, kde má být kanál Dunaj - Odra...


[quote="pid:25198, uid:172"]Region je ako emental ,[/quote] Něco jako Ostravsko, kde má být kanál Dunaj - Odra...

https://www.youtube.com/watch?v=VmkqBgQtTi8


Informace o záplavách v Německu z náhradního kanálu Hlasu Německa,
protože hlavní kanál je, jak je nyní zvykem na YouTube, blokovaný.


Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala
průběžně o aktuálním stavu... Nikde žádní policisté, jo, to není demonstrace proti koronaviru,
aby se tam hemžili... Možná mohlo být méně obětí, kdyby ty lidi evakuovali, přece se
nejednalo o tsunami... Situaci bylo do určité míry možné předpovědět a reagovat operativněji.


https://www.youtube.com/watch?v=VmkqBgQtTi8 Informace o záplavách v Německu z náhradního kanálu Hlasu Německa, protože hlavní kanál je, jak je nyní zvykem na YouTube, blokovaný. Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala průběžně o aktuálním stavu... Nikde žádní policisté, jo, to není demonstrace proti koronaviru, aby se tam hemžili... Možná mohlo být méně obětí, kdyby ty lidi evakuovali, přece se nejednalo o tsunami... Situaci bylo do určité míry možné předpovědět a reagovat operativněji.

Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala
průběžně o aktuálním stavu...


Obětovali ty lidi, aby mohli "bojovat proti klimatickým změnám".


[quote="pid:25276, uid:125"]Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala průběžně o aktuálním stavu...[/quote] Obětovali ty lidi, aby mohli "bojovat proti klimatickým změnám".

„Klimawandlové“ orgie v Německu


Budou z tragických záplav v západním a jihozápadním Německu
profitovat Zelení a Brusel?


Na jihozápadě spolkové země Severní Porýní Vestfálsko
dosáhl v sobotu večer počet potvrzených úmrtí po náhlých záplavách 98,
na severní hranici této spolkové země to bylo 45.
Počet nezvěstných není jasný, údaje se liší od desítek po stovky,
protože některá místa stále nejsou přístupná.
Panuje obava, že přibydou i další oběti,
protože nebylo možné zkontrolovat některé trosky aut a zatopené sklepy.
Mezitím záplavy zasáhly i rakouskou spolkovou zemi Salcbursko.
Počet obětí je děsivý a není divu, že se lidé ptají, jak je mohla v 21. století,
po desetiletích bezpečí zasáhnout taková katastrofa.


Podle vedoucího parlamentní frakce Zelených Antona Hofreitera
musí Německo zlepšit opatření na ochranu klimatu.
Klimatický balíček EU je prý dobrým výchozím bodem.
„Nyní musíme v Německu zintenzivnit a přijmout účinná opatření na ochranu klimatu. Současně potřebujeme aktivní preventivní politiku,
abychom se přizpůsobili nové klimatické realitě“, řekl Hofreiter.
Jinými slovy, stále více ekologické ochrany před povodněmi,
obnovení vsakovací schopnosti krajiny a také přizpůsobit města vysokým teplotám.


Obnovení vsakovací schopnosti povrchu půdy a krajiny je rozhodně krok správným směrem. Budování obrovských betonových ploch přesáhlo všechny rozumné limity.
Ale spojovat to s bruselským klimatickým balíčkem, který bude vyžadovat zastavování ploch větrníky a solárními panely, je klasický příklad oslího můstku.
V Německu se zuřivě diskutuje: Byl smrtelný silný déšť jen smůla, jak se to děje každých několik desetiletí? Nebo důsledky a známky změny klimatu způsobené člověkem, předzvěst extrémních povětrnostních jevů, které nás v budoucnu zasáhnou čím dál častěji,
pokud nebudeme jednat?


Závěry, že za vše může „Klimawandel“, tedy změna klimatu, byly učiněny rychle.
Zahájila to zelená politička Katrin Göring-Eckhardtová,
která již ve středu ráno na „ntv“ tvrdila:
„To jsou dopady klimatické katastrofy. A to je další fakt, ve kterém máme jasno:
Už je to tu, už je to tu s námi.“ Tento pohled zelené političky není překvapivý.
„Ale i kandidát na kancléře za CDU Armin Laschet a ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) rychle navázali přímé spojení s globálním oteplováním“, píše německý Bild.
Seehofer řekl právě pro BILD: „Tyto nápory extrémního počasí jsou důsledkem změny klimatu.“ Laschet uvedl, že souběh silného deště a veder bylo
„spojeno se změnou klimatu“. „To znamená, že s opatřeními na ochranu klimatu potřebujeme větší rychlost - evropskou, celostátní, celosvětovou.“


Spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier najel v pátek stejnou linii:
„Pouze pokud se rozhodně pustíme do boje proti změně klimatu,
dokážeme udržet extrémní povětrnostní podmínky, jaké nyní zažíváme, v mezích.“
Všichni čtyři politici to suverénně tvrdili v řadě veřejnoprávních stanic,
které již ve středu večer určili hlavního viníka – změnu klimatu.
Spolkový ministr financí Olaf Scholz dokonce v přímém přenosu ze zasažených území
tvrdil, že kdo popírá změnu klimatu způsobenou člověkem, je blázen.


Ale ono to vůbec to není tak jasné! A to neříkají klimatičtí skeptici ani popírači,
kteří chtějí vyvolat nejrůznější pochybnosti o globálním oteplování.
Ale jsou to vládní agentury jako Německá meteorologická služba (DWD)
v Offenbachu. Meteorolog DWD Andreas Friedrich řekl pro BILD:
„Taková regionální bouře je ojedinělá událost, to je prostě počasí.
Tvrzení, že za to může změna klimatu, není obhájitelné. “. . .
https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1398024317304742?__tn__=K-R
MUDr. Ivan David
facebook


Obětovali ty lidi, aby mohli "bojovat proti klimatickým změnám".


„Klimawandlové“ orgie v Německu Budou z tragických záplav v západním a jihozápadním Německu profitovat Zelení a Brusel? Na jihozápadě spolkové země Severní Porýní Vestfálsko dosáhl v sobotu večer počet potvrzených úmrtí po náhlých záplavách 98, na severní hranici této spolkové země to bylo 45. Počet nezvěstných není jasný, údaje se liší od desítek po stovky, protože některá místa stále nejsou přístupná. Panuje obava, že přibydou i další oběti, protože nebylo možné zkontrolovat některé trosky aut a zatopené sklepy. Mezitím záplavy zasáhly i rakouskou spolkovou zemi Salcbursko. Počet obětí je děsivý a není divu, že se lidé ptají, jak je mohla v 21. století, po desetiletích bezpečí zasáhnout taková katastrofa. Podle vedoucího parlamentní frakce Zelených Antona Hofreitera musí Německo zlepšit opatření na ochranu klimatu. Klimatický balíček EU je prý dobrým výchozím bodem. „Nyní musíme v Německu zintenzivnit a přijmout účinná opatření na ochranu klimatu. Současně potřebujeme aktivní preventivní politiku, abychom se přizpůsobili nové klimatické realitě“, řekl Hofreiter. Jinými slovy, stále více ekologické ochrany před povodněmi, obnovení vsakovací schopnosti krajiny a také přizpůsobit města vysokým teplotám. Obnovení vsakovací schopnosti povrchu půdy a krajiny je rozhodně krok správným směrem. Budování obrovských betonových ploch přesáhlo všechny rozumné limity. Ale spojovat to s bruselským klimatickým balíčkem, který bude vyžadovat zastavování ploch větrníky a solárními panely, je klasický příklad oslího můstku. V Německu se zuřivě diskutuje: Byl smrtelný silný déšť jen smůla, jak se to děje každých několik desetiletí? Nebo důsledky a známky změny klimatu způsobené člověkem, předzvěst extrémních povětrnostních jevů, které nás v budoucnu zasáhnou čím dál častěji, pokud nebudeme jednat? Závěry, že za vše může „Klimawandel“, tedy změna klimatu, byly učiněny rychle. Zahájila to zelená politička Katrin Göring-Eckhardtová, která již ve středu ráno na „ntv“ tvrdila: „To jsou dopady klimatické katastrofy. A to je další fakt, ve kterém máme jasno: Už je to tu, už je to tu s námi.“ Tento pohled zelené političky není překvapivý. „Ale i kandidát na kancléře za CDU Armin Laschet a ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) rychle navázali přímé spojení s globálním oteplováním“, píše německý Bild. Seehofer řekl právě pro BILD: „Tyto nápory extrémního počasí jsou důsledkem změny klimatu.“ Laschet uvedl, že souběh silného deště a veder bylo „spojeno se změnou klimatu“. „To znamená, že s opatřeními na ochranu klimatu potřebujeme větší rychlost - evropskou, celostátní, celosvětovou.“ Spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier najel v pátek stejnou linii: „Pouze pokud se rozhodně pustíme do boje proti změně klimatu, dokážeme udržet extrémní povětrnostní podmínky, jaké nyní zažíváme, v mezích.“ Všichni čtyři politici to suverénně tvrdili v řadě veřejnoprávních stanic, které již ve středu večer určili hlavního viníka – změnu klimatu. Spolkový ministr financí Olaf Scholz dokonce v přímém přenosu ze zasažených území tvrdil, že kdo popírá změnu klimatu způsobenou člověkem, je blázen. Ale ono to vůbec to není tak jasné! A to neříkají klimatičtí skeptici ani popírači, kteří chtějí vyvolat nejrůznější pochybnosti o globálním oteplování. Ale jsou to vládní agentury jako Německá meteorologická služba (DWD) v Offenbachu. Meteorolog DWD Andreas Friedrich řekl pro BILD: „Taková regionální bouře je ojedinělá událost, to je prostě počasí. Tvrzení, že za to může změna klimatu, není obhájitelné. “. . . https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1398024317304742?__tn__=K-R MUDr. Ivan David facebook [quote="pid:25280, uid:372"]Obětovali ty lidi, aby mohli "bojovat proti klimatickým změnám".[/quote]

No vida a už se to potvrdilo komu to prospělo...Zeleným a změna klimatu a uhlíková daň..kdo byl jedním ze zadavatelu na povodně a velkou vodu. Ono jich bude teda víc, ale pro tyhle je to téma voleb a všeho..hlavní téma.


No vida a už se to potvrdilo komu to prospělo...Zeleným a změna klimatu a uhlíková daň..kdo byl jedním ze zadavatelu na povodně a velkou vodu. Ono jich bude teda víc, ale pro tyhle je to téma voleb a všeho..hlavní téma.

nikto si ale nepolozil asi otazku, ako by to bolo v pripade, ze vsade su elektroauta (povedzme aj tie tazke nakladaky) a pride takato katastrofa....co spravia? vypnu motor a cakaju kym voda klesne?


nikto si ale nepolozil asi otazku, ako by to bolo v pripade, ze vsade su elektroauta (povedzme aj tie tazke nakladaky) a pride takato katastrofa....co spravia? vypnu motor a cakaju kym voda klesne?

Meteorologové z Německé meteorologické služby (DWD) popírají prohlášení politiků, že povodňová katastrofa v Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko byla v důsledku změny klimatu.
Taková regionální bouře je jediná událost a to je počasí. Tvrzení, že za to může změna klimatu, není obhájitelné,“ uvedl meteorolog DWD Andreas Friedrich v novinách Bild.
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/meteorologove-popiraji-prohlaseni-politiku-zmena-klimatu-nesouvisi-s-povodnemi/


Meteorologové z Německé meteorologické služby (DWD) popírají prohlášení politiků, že povodňová katastrofa v Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko byla v důsledku změny klimatu. Taková regionální bouře je jediná událost a to je počasí. Tvrzení, že za to může změna klimatu, není obhájitelné,“ uvedl meteorolog DWD Andreas Friedrich v novinách Bild. https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/meteorologove-popiraji-prohlaseni-politiku-zmena-klimatu-nesouvisi-s-povodnemi/

Po zvětšení řeky Ache bylo v německé oblasti Berchtesgaden evakuováno asi 65 lidí. Nejméně jedna osoba byla zabita.


Ache znamená anglicky bolest, třeba headache bolest hlavy, heartache bolest srdce.
Ache for something znamená po něčem bolestně toužit, prahnout.


[quote="pid:25111, uid:78"]Po zvětšení řeky Ache bylo v německé oblasti Berchtesgaden evakuováno asi 65 lidí. Nejméně jedna osoba byla zabita.[/quote] Ache znamená anglicky bolest, třeba headache bolest hlavy, heartache bolest srdce. Ache for something znamená po něčem bolestně toužit, prahnout.

Takže klimateroristi nechali ľudí na holičkách:
https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/19/katastroficke-zlyhanie-systemu-napriek-varovaniu-meteorologov-v-nemecku-urady-neurobili-nic/


Great reset realizujú naďalej, kde sa človek pozrie, vidí ich paprče.


Takže klimateroristi nechali ľudí na holičkách: https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/19/katastroficke-zlyhanie-systemu-napriek-varovaniu-meteorologov-v-nemecku-urady-neurobili-nic/ Great reset realizujú naďalej, kde sa človek pozrie, vidí ich paprče.

Klimatická zmena, klimatická zbraň, zabetónované plochy, zhutnená pôda, odlesnenie.....atď. Aj to sú príčiny povodní. Zaujímalo by ma, aký vplyv na klímu má 30000 veterných elektrární inštalovaných v Nemecku. Nemci dostali vlani z vetra 27% svojej výroby elektriny, Dáni cca polovicu, Holanďania a Belgičania cca 10%. Pritom výroba z vetra za posledných 10 rokov prudko rástla v celom regióne.
U nás vždy v oblasti Bratislavy dažde a vietor šli zo západu až severozápadu. Teraz v júli som viac pozeral iradar.sk a prišlo mi divné to priveľmi časté prúdenie od juhozápadu (aj pri tom tornáde na Morave). Rakúšania inštalovali cca 3GW, Nemci 56GW.
Tých 56MW, predstavuje plochu (veľmi približne) 800km x150m.
Keď im to tam padlo, tie dažde, tak hovorili, že to mračno tam doslova stálo. Viem si predstaviť, že tie desaťtisíce turbín už nie sú zanedbateľným faktorom..........


Klimatická zmena, klimatická zbraň, zabetónované plochy, zhutnená pôda, odlesnenie.....atď. Aj to sú príčiny povodní. Zaujímalo by ma, aký vplyv na klímu má 30000 veterných elektrární inštalovaných v Nemecku. Nemci dostali vlani z vetra 27% svojej výroby elektriny, Dáni cca polovicu, Holanďania a Belgičania cca 10%. Pritom výroba z vetra za posledných 10 rokov prudko rástla v celom regióne. U nás vždy v oblasti Bratislavy dažde a vietor šli zo západu až severozápadu. Teraz v júli som viac pozeral iradar.sk a prišlo mi divné to priveľmi časté prúdenie od juhozápadu (aj pri tom tornáde na Morave). Rakúšania inštalovali cca 3GW, Nemci 56GW. Tých 56MW, predstavuje plochu (veľmi približne) 800km x150m. Keď im to tam padlo, tie dažde, tak hovorili, že to mračno tam doslova stálo. Viem si predstaviť, že tie desaťtisíce turbín už nie sú zanedbateľným faktorom..........

v prípade väčšej vody ako je to s elektromotormi v elektromobiloch?

To jako že elektromobil není jenom pojízdné krematorium, ale i pojízdné elektrické křeslo?


[quote="pid:25077, uid:77"]v prípade väčšej vody ako je to s elektromotormi v elektromobiloch?[/quote] To jako že elektromobil není jenom pojízdné krematorium, ale i pojízdné elektrické křeslo?

Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala
průběžně o aktuálním stavu...

Takže není potřeba až tak řídit počasí (což nevylučuji viz video zde
Doporučuju ke shlédnutí část cca od 22 minuty. Není to dlouhé, ale je to pro nevěřící Tomáše docela výživné.

kde host Duška pouští starší pořad z ČT (!)).


Stačí řídit informace. Což bude asi i případ tornáda na jižní Moravě.


[quote="pid:25276, uid:125"]Fakticky je výstupem, že nikdo ty lidi zřejmě včas nevaroval a ani státní média neinformovala průběžně o aktuálním stavu...[/quote] Takže není potřeba až tak řídit počasí (což nevylučuji viz video zde [quote="pid:24881, uid:203"]Doporučuju ke shlédnutí část cca od 22 minuty. Není to dlouhé, ale je to pro nevěřící Tomáše docela výživné.[/quote] kde host Duška pouští starší pořad z ČT (!)). Stačí řídit informace. Což bude asi i případ tornáda na jižní Moravě.

Závěry, že za vše může „Klimawandel“, tedy změna klimatu, byly učiněny rychle.
Zahájila to zelená politička Katrin Göring-Eckhardt

Dělá čest svému příjmení:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring
https://en.wikipedia.org/wiki/Johann-Heinrich_Eckhardt
https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Eckhardt


[quote="pid:25326, uid:78"]Závěry, že za vše může „Klimawandel“, tedy změna klimatu, byly učiněny rychle. Zahájila to zelená politička Katrin Göring-Eckhardt[/quote] Dělá čest svému příjmení: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring https://en.wikipedia.org/wiki/Johann-Heinrich_Eckhardt https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Eckhardt

ale i pojízdné elektrické křeslo


priznám sa, na toto som nemyslel, ide o to, že keď je elektromotor zatopený, tak je v perd. pana hráběte. No a tým, že nám tých záplav akosi pribúda, tak ďalší dôvod povedať elektrošrotu nie. Mimochodom, elektromobil je tu už toľké roky a stále s rovnakými chorobami, stačí sa za ten čas pozrieť na spaľováky, akú cestu vývoj tam urazil.


[quote="pid:25950, uid:240"]ale i pojízdné elektrické křeslo[/quote] priznám sa, na toto som nemyslel, ide o to, že keď je elektromotor zatopený, tak je v perd. pana hráběte. No a tým, že nám tých záplav akosi pribúda, tak ďalší dôvod povedať elektrošrotu nie. Mimochodom, elektromobil je tu už toľké roky a stále s rovnakými chorobami, stačí sa za ten čas pozrieť na spaľováky, akú cestu vývoj tam urazil.

Senzačný nález v Hagene: povodeň odhalila tajné nacistické dokumenty
Ničivá povodeň v Severnom Porýní-Vestfálsku : v Hagene povodne odhalili výbušné nacistické dokumenty a ďalšie predmety, ukryté v stene obytnej budovy. Okrem iného sa tu vyskytujú mimoriadne vzácne nálezy z organizácie NSDAP. Ide o „tony materiálu“ z miestneho úradu Národne socialistickej ľudovej starostlivosti (NSV). Najstaršie nálezy sú datované do roku 1928.
https://www.focus.de/wissen/mensch/geschichte/sensationeller-fund-in-hagen-hochwasser-enthuellt-nazi-geheimnis-dokumente-und-gegenstaende-in-hauswand-gefunden_id_13555850.html


**Senzačný nález v Hagene: povodeň odhalila tajné nacistické dokumenty** Ničivá povodeň v Severnom Porýní-Vestfálsku : v Hagene povodne odhalili výbušné nacistické dokumenty a ďalšie predmety, ukryté v stene obytnej budovy. Okrem iného sa tu vyskytujú mimoriadne vzácne nálezy z organizácie NSDAP. Ide o „tony materiálu“ z miestneho úradu Národne socialistickej ľudovej starostlivosti (NSV). Najstaršie nálezy sú datované do roku 1928. https://www.focus.de/wissen/mensch/geschichte/sensationeller-fund-in-hagen-hochwasser-enthuellt-nazi-geheimnis-dokumente-und-gegenstaende-in-hauswand-gefunden_id_13555850.html
Upravené 5. 8. 2021 o 09:39

Senzačný nález v Hagene: povodeň odhalila tajné nacistické dokumenty


Zistíme, že kto konkrétne financoval Hitlera nielen na ceste k moci, ale aj pred vpádom do ZSSR?


[quote="pid:28226, uid:111"]Senzačný nález v Hagene: povodeň odhalila tajné nacistické dokumenty[/quote] Zistíme, že kto konkrétne financoval Hitlera nielen na ceste k moci, ale aj pred vpádom do ZSSR?

Moderátor

že keď je elektromotor zatopený, tak je v perd. pana hráběte
Vždy to tak být nemusí.


  • Klasický motor na stejnosměrný proud má komutátor. Ten by ve vodě byl hodně problémový.
  • Asynchronní motor s kotvou nakrátko (nejběžnější motor na střídavý proud - vynález Nikoly Tesly) by mohl fungovat bez problémů.
  • Synchronní motor - tady záleží na konstrukci. Pokud má na rotoru budící vinutí, tak asi problém. Pokud má místo budícího vinutí permanentní magnety, tak by fungovat ve vodě mohl.

Obecně pro všechny zde uvedené motory platí, že by musely mít svorkovnici pro přívodní kabely s vhodným krytím proti vodě. Odhaduji, že v elektromobilech budou hlavně třífázové asynchronní motory.


[quote="pid:25985, uid:77"]že keď je elektromotor zatopený, tak je v perd. pana hráběte[/quote]Vždy to tak být nemusí. - Klasický motor na stejnosměrný proud má komutátor. Ten by ve vodě byl hodně problémový. - Asynchronní motor s kotvou nakrátko (nejběžnější motor na střídavý proud - vynález Nikoly Tesly) by mohl fungovat bez problémů. - Synchronní motor - tady záleží na konstrukci. Pokud má na rotoru budící vinutí, tak asi problém. Pokud má místo budícího vinutí permanentní magnety, tak by fungovat ve vodě mohl. Obecně pro všechny zde uvedené motory platí, že by musely mít svorkovnici pro přívodní kabely s vhodným krytím proti vodě. Odhaduji, že v elektromobilech budou hlavně třífázové asynchronní motory.
6.65k
69
31
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept