Zahraničná politika
Ruský ISS modul NAUKA

Nauka je prvý ruský modul vyslaný na ISS po 11 rokoch.
Na TA3 som zase počúval zprávu, že po pripojení sa mu "samovolne" spustil motor a posunul celú ISS z jej normálnej obežnej dráhy a že bude potrebných 11 výstupov austronautov do voľného priestoru.


https://cz.sputniknews.com/20210729/modul-nauka-se-uspesne-pripojil-k-iss-15313181.html


Nauka je prvý ruský modul vyslaný na ISS po 11 rokoch. Na TA3 som zase počúval zprávu, že po pripojení sa mu "samovolne" spustil motor a posunul celú ISS z jej normálnej obežnej dráhy a že bude potrebných 11 výstupov austronautov do voľného priestoru. https://cz.sputniknews.com/20210729/modul-nauka-se-uspesne-pripojil-k-iss-15313181.html
Upravené 30. 7. 2021 o 14:55

Nauka musela roky odolávať šialeným sabotážam zvonku i zvnútra. Ale už je hore.


Ešte aj na obežnej dráhe sa odkladal termín pripojenia. Áno, podľa Roskozmosu došlo po pripojení k MVS k "samovoľnému" spusteniu motorov Nauky. MVS sa tým pootočila o 45°. Vzápätí sa však pomocou motorov kozmickej lode Progres a modulu Hviezda vrátila MVS do normálu.


Nebol a podľa všetkého ani nebude potrebný žiaden výstup kozmonautov do voľného vesmíru. Tých 11 výstupov je plánovaných v budúcich mesiacoch na plnú integráciu modulu Nauka do MVS.


Roskozmos však potvrdil, že incident sa bude vyšetrovať. Predbežná sa predpokladá, že to nejako súvisí so zbytkom paliva v module.


Nauka musela roky odolávať šialeným sabotážam zvonku i zvnútra. Ale už je hore. Ešte aj na obežnej dráhe sa odkladal termín pripojenia. Áno, podľa Roskozmosu došlo po pripojení k MVS k "samovoľnému" spusteniu motorov Nauky. MVS sa tým pootočila o 45°. Vzápätí sa však pomocou motorov kozmickej lode Progres a modulu Hviezda vrátila MVS do normálu. Nebol a podľa všetkého ani nebude potrebný žiaden výstup kozmonautov do voľného vesmíru. Tých 11 výstupov je plánovaných v budúcich mesiacoch na plnú integráciu modulu Nauka do MVS. Roskozmos však potvrdil, že incident sa bude vyšetrovať. Predbežná sa predpokladá, že to nejako súvisí so zbytkom paliva v module.

Otevření modulu „Věda“
https://colonelcassad.livejournal.com/6950797.html


"Video z ISS. Astronauti poprvé vstupují do nového modulu „Věda“, který byl nedávno vypuštěn na oběžnou dráhu a zakotven na orbitální stanici. Modul otevírají kosmonauti Novitsky a Dubrov."


Otevření modulu „Věda“ https://colonelcassad.livejournal.com/6950797.html "Video z ISS. Astronauti poprvé vstupují do nového modulu „Věda“, který byl nedávno vypuštěn na oběžnou dráhu a zakotven na orbitální stanici. Modul otevírají kosmonauti Novitsky a Dubrov."

To jsou ale nahody....?
Kdybych to rekl pred pripojenim ...tak by mi nikdo neveril... well stalo se....uvidime...

že bude potrebných 11 výstupov austronautov do voľného priestoru.


To jsou ale nahody....? Kdybych to rekl pred pripojenim ...tak by mi nikdo neveril... well stalo se....uvidime...[quote="pid:27501, uid:217"]že bude potrebných 11 výstupov austronautov do voľného priestoru.[/quote]
810
3
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept