Zahraniční analytici
Panarin 5.8.21 - Tunisky gambit, Armadni zpravy
Y

Tunis se nachazi na uzemi 1. Kartaga.
-Clintonove pozice - odstoupeni premiera Tunisu
-Bidenova pozice - podrzeni tamnejsiho presidenta
Tyhle dva body jsou americka verze, ale jeste je turecka verze.
Vcera vysel vyborny material v tureckych novinach s nazvem "Tunis a regionalni politika", ktery je prelozeny na:
https://inosmi.ru/politic/20210804/250249067.html
Chtel bych zduraznit, ze hra je proste mnohourovnova pro pochopeni mezinarodnich procesu svetove politiky.
Proto Tunisky gambit, protoze oslabeni premiera znaci oslabeni Erdogana. Bude mit vliv na procesy v samotnem Turecku a hlavne v Libyji, protoze na uvezneneho premiera se vazal Erdogan. Dne 1.8.21 se konal na zadost Erdogana telefonicky rozhovor s presidentem Tunisu, ten ale pro Turecko moc nevysel.
V clanku stoji, ze Erdogan mel jakousi svoji doktrinu, ale do ni mu hodil vidle egyptsky Sisi, ktery sundal Muslimske bratrstvo, se kterym mel Erdogan dobre vztahy, a tim by se stal pomaloucku vudcem BV.
Dalsi tahy Erdogana byly, ze vesel ve vztah s Ruskem kvuli Syrii a soucasne komfliktuje i v jinych zonach, jako je Libyje.
Z pohledu autora clanku obdrzel Erdogan silny uder, a to bude mit velmi velky vliv. Ukazuje se, ze operativni uspechy tu tam a tam a tam nemohou mit uspech, protoze existuje dlouhodoba politicka strategie, a to ukazala tuniska situace velmi tvrde.
Jevi se, ze situace v Tunisku zesiluje pozice Ruska.
https://www.youtube.com/watch?v=57DZPp8LJmo


Tunis se nachazi na uzemi 1. Kartaga. -Clintonove pozice - odstoupeni premiera Tunisu -Bidenova pozice - podrzeni tamnejsiho presidenta Tyhle dva body jsou americka verze, ale jeste je turecka verze. Vcera vysel vyborny material v tureckych novinach s nazvem "Tunis a regionalni politika", ktery je prelozeny na: https://inosmi.ru/politic/20210804/250249067.html Chtel bych zduraznit, ze hra je proste mnohourovnova pro pochopeni mezinarodnich procesu svetove politiky. Proto Tunisky gambit, protoze oslabeni premiera znaci oslabeni Erdogana. Bude mit vliv na procesy v samotnem Turecku a hlavne v Libyji, protoze na uvezneneho premiera se vazal Erdogan. Dne 1.8.21 se konal na zadost Erdogana telefonicky rozhovor s presidentem Tunisu, ten ale pro Turecko moc nevysel. V clanku stoji, ze Erdogan mel jakousi svoji doktrinu, ale do ni mu hodil vidle egyptsky Sisi, ktery sundal Muslimske bratrstvo, se kterym mel Erdogan dobre vztahy, a tim by se stal pomaloucku vudcem BV. Dalsi tahy Erdogana byly, ze vesel ve vztah s Ruskem kvuli Syrii a soucasne komfliktuje i v jinych zonach, jako je Libyje. Z pohledu autora clanku obdrzel Erdogan silny uder, a to bude mit velmi velky vliv. Ukazuje se, ze operativni uspechy tu tam a tam a tam nemohou mit uspech, protoze existuje dlouhodoba politicka strategie, a to ukazala tuniska situace velmi tvrde. Jevi se, ze situace v Tunisku zesiluje pozice Ruska. https://www.youtube.com/watch?v=57DZPp8LJmo
Upravené 5. 8. 2021 o 18:59

Armadni zpravy
-S.K. Sojgu navstivil letecky podnik v Novosibirsku a tam se seznamil s vyrobou dronu "Lovec". Prvni jeho let se uskutecnil v roce 2019 a nyni se vyrabi seriove pro ruske ozbrojene sily.
-hypersonicka raketa X-95 - dolet do 5 000 km. Dosahne do center vedeni protivnika i jeho satelitu. Budou se ji vyzbrojovat TU-160 a v budoucnu i bombardery "Vyslanec". Rychlost rakety je 10 000 km/h.
-Cina - do jeji blizkosti priplula britska vojenska letadlova lod a Cinane jdou ve slepejich Ruska (viz Stredozemni more). Vyslali hned 3 ponorky ruske vyroby "Varsavanka", ktere nyni lovi Queen Elisabeth. Vse probiha v Jihocinskem mori.
-Syrie - zajimavy moment - BUK ruske vyroby sestrelil v Syrii britsky dron Triton za 200 mil USD. Izrael chtel zautocit na Syrii, ale nerisknul to a zautocil na Libanon.
-ruske manevry - soucasne probihaji 3:


  1. Rusko-Uzbekistan na polygonu Termez? byly umisteny nejmene 4 ks TU-22M3
  2. Dnes zacaly manevry Rusko-Uzbekistan-Tadzikistan take na hranici Afganistanu
  3. Rusko-Indie pod Volgogradem (Stalingradem), coz je zajimave misto.

Podrobnosti najdete na avia.pro.
https://www.youtube.com/watch?v=Tzn7BaLMgSY


**Armadni zpravy** -S.K. Sojgu navstivil letecky podnik v Novosibirsku a tam se seznamil s vyrobou dronu "Lovec". Prvni jeho let se uskutecnil v roce 2019 a nyni se vyrabi seriove pro ruske ozbrojene sily. -hypersonicka raketa X-95 - dolet do 5 000 km. Dosahne do center vedeni protivnika i jeho satelitu. Budou se ji vyzbrojovat TU-160 a v budoucnu i bombardery "Vyslanec". Rychlost rakety je 10 000 km/h. -Cina - do jeji blizkosti priplula britska vojenska letadlova lod a Cinane jdou ve slepejich Ruska (viz Stredozemni more). Vyslali hned 3 ponorky ruske vyroby "Varsavanka", ktere nyni lovi Queen Elisabeth. Vse probiha v Jihocinskem mori. -Syrie - zajimavy moment - BUK ruske vyroby sestrelil v Syrii britsky dron Triton za 200 mil USD. Izrael chtel zautocit na Syrii, ale nerisknul to a zautocil na Libanon. -ruske manevry - soucasne probihaji 3: 1. Rusko-Uzbekistan na polygonu Termez? byly umisteny nejmene 4 ks TU-22M3 2. Dnes zacaly manevry Rusko-Uzbekistan-Tadzikistan take na hranici Afganistanu 3. Rusko-Indie pod Volgogradem (Stalingradem), coz je zajimave misto. Podrobnosti najdete na avia.pro. https://www.youtube.com/watch?v=Tzn7BaLMgSY
Upravené 5. 8. 2021 o 19:24
457
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept