Mimo kategórií
Fenomén Anime

Zdravia všetkým.
Dlhšie som uvažoval či sem dať takýto príspevok. Japonské anime je celosvetový fenomén. Stvárnenie príbehu a postáv s ich charakterom nie je príliš často pre detského diváka. Nie len pre zobrazenie ktoré je často brutálne. Mnohokrát je tam vyobrazené aj niečo viac. Napríklad taký seriál SLAYERS. Dej je často vtipný no pod maskou srandy je vyobrazený a vysvetlený princíp Stromu Života z Kabaly. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Slayers
Ak má niekto iný názor tak sem s ním.
Druhým príkladom je Neo Genesis Evangelion.
https://www.google.com/search?hl=sk-SK&ie=UTF-8&source=android-browser&q=Evangelion+filmy&client=ms-android-xiaomi-rev1
Najprv vznikol základný seriál, štruktúra príbehu je cca takáto. Ľudstvo postihli dva dopady pri ktorý zomrelo tri štvrtiny ľudstva. Zvyšok prežíva zjednotený. Všetky snahy vedú k podpore organizácie Nerv tá vytvára monštrá na priamu boj s "Anjelmi". Ľudstvo vedie vojnu s Bohom proti jeho vôli. Dej neskôr ukáže že za druhý dopad je zodpovedné ľudstvo samotné. Neskôr boli vytvorené filmy, niektoré časti aj niekoľko krát, tak existujú rôzne verzie. No všetky sa zhodujú v jednom , zvyšky zjednoteného ľudstva sa pokúsia stvoriť si nového boha ktorý má byť podľa ich obmedzených predstáv ohraničený. Zároveň sa prejavuje efekt motýlich krídel kde drobné útržky a udalosti posúvajú plán tak aby bol s božím zámerom, k posunu k božiemu zámeru stačí nesúhlas hŕstky ľudí.
Aké anime by ste sem ešte zaradili , ktoré by bolo možné rozoberať ako predikcií ktorú chce niekto docieliť a tak ju skrz kreslené filmy predstavuje tým najmenším. My dospelí často zvykneme ignorovať kreslené filmy s vrtov veď je to pre deti.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Dlhšie som uvažoval či sem dať takýto príspevok. Japonské anime je celosvetový fenomén. Stvárnenie príbehu a postáv s ich charakterom nie je príliš často pre detského diváka. Nie len pre zobrazenie ktoré je často brutálne. Mnohokrát je tam vyobrazené aj niečo viac. Napríklad taký seriál SLAYERS. Dej je často vtipný no pod maskou srandy je vyobrazený a vysvetlený princíp Stromu Života z Kabaly. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Slayers Ak má niekto iný názor tak sem s ním. Druhým príkladom je Neo Genesis Evangelion. https://www.google.com/search?hl=sk-SK&ie=UTF-8&source=android-browser&q=Evangelion+filmy&client=ms-android-xiaomi-rev1 Najprv vznikol základný seriál, štruktúra príbehu je cca takáto. Ľudstvo postihli dva dopady pri ktorý zomrelo tri štvrtiny ľudstva. Zvyšok prežíva zjednotený. Všetky snahy vedú k podpore organizácie Nerv tá vytvára monštrá na priamu boj s "Anjelmi". Ľudstvo vedie vojnu s Bohom proti jeho vôli. Dej neskôr ukáže že za druhý dopad je zodpovedné ľudstvo samotné. Neskôr boli vytvorené filmy, niektoré časti aj niekoľko krát, tak existujú rôzne verzie. No všetky sa zhodujú v jednom , zvyšky zjednoteného ľudstva sa pokúsia stvoriť si nového boha ktorý má byť podľa ich obmedzených predstáv ohraničený. Zároveň sa prejavuje efekt motýlich krídel kde drobné útržky a udalosti posúvajú plán tak aby bol s božím zámerom, k posunu k božiemu zámeru stačí nesúhlas hŕstky ľudí. Aké anime by ste sem ešte zaradili , ktoré by bolo možné rozoberať ako predikcií ktorú chce niekto docieliť a tak ju skrz kreslené filmy predstavuje tým najmenším. My dospelí často zvykneme ignorovať kreslené filmy s vrtov veď je to pre deti. S pozdravom Peter.
261
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept