Mimo kategórií
vrazda afghanky v berline/vrazda ze cti a reakce senatorky breitenbach

https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/afghanin-in-berlin-getoetet-bruder-seyed-22-lockte-maryam-h-34-zu-sich-77333972.bild.html


berlin - 34-leta maryam byla pravdepodobne zavrazdena svymi bratry. duvodem bylo, ze maryam chtela zit svobodne.
bratr maryam rekl:"to s zenami u nas v aghanistanu funguje jinak, nez u vas v nemecku. zena je neco jako spolupracovnik, ktera se stara do domacnost, vari a stara se o deti".
rodina prisla v roce 2013 do nemecka. maryam, jeji manzel a deti. bydleli v azylovem dome.
maryam v roce 2019 utekla od sveho muze. jeji manzel ji hrozil smrti pote.


https://www.tagesspiegel.de/berlin/keine-idee-wie-man-maenner-besser-integrieren-kann-berlins-integrationssenatorin-will-nicht-von-ehrenmord-reden-giffey-widerspricht/27494510.html


berlinska senatorka elke breitenbach pro integraci ovsem nechce v tomto pripade mluvit o "vrazde ze cti".


„v nemecku je kazdy treti den zavrazdena nejaka zena svym partnerem nebo byvalym partnerem. to neni zadna vrazda ze cti, to je femicida“, rekla senatorka deniku tagesspiegel. „a ja bohuzel nemam zadny napad, jak muze lepe integrovat. nejde o puvod a narodnost, jde o otazku pohlavi,“ senatorka dale rekla, ze termin "vrazda ze cti" uz proto neni spravny termin, jelikoz tim se "ospravedlnuje konani pachatele" a prece „u vrazdy neexistuje zadna cest".


je vzdy o patriarchalni struktury. „pachatele jsou manzele, partneri, otcove, synove, bratri a ostatni muzsti pribuzni.“ tyto struktury je treba prolomit. „a take proto je treba, definovat femicidu jako trestny cin", rekla senatorka breitenbach. je dulezite, podporit zeny, posilit je, kdyz se chteji z tech zajetych struktur vymanit.
kandidat na poslance, kai wagner, vyslovil ostrou kritiku smerem k senatorce:"takove odpovedi jsou soucasti problemu. frau breitenbach popira realitu.pokud nekdo popira nabozensky-kulturni pozadi takzvanych vrazd ze cti, chrani pachatele a nepomaha obetem. potlacovani prav zen ve jmenu manzelstvi nebudeme tolerovat".


komentar:
kdyz v roce 2015 zacal ten rizeny priliv uprchliku, psala jsem jednomu znamemu do nemecka a ptala se ho, co si o tom mysli, napsal: "jsou tu vitani".
v roce 2019, kdyz jsem se ho ptala, jestli nezmenil nazor pote, co se u nic deje, odpovedel ve stejnem "slunickarskem" duchu.


nemecko si nastavilo sebedestrukcni modus.


https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/afghanin-in-berlin-getoetet-bruder-seyed-22-lockte-maryam-h-34-zu-sich-77333972.bild.html berlin - 34-leta maryam byla pravdepodobne zavrazdena svymi bratry. duvodem bylo, ze maryam chtela zit svobodne. bratr maryam rekl:"to s zenami u nas v aghanistanu funguje jinak, nez u vas v nemecku. zena je neco jako spolupracovnik, ktera se stara do domacnost, vari a stara se o deti". rodina prisla v roce 2013 do nemecka. maryam, jeji manzel a deti. bydleli v azylovem dome. maryam v roce 2019 utekla od sveho muze. jeji manzel ji hrozil smrti pote. https://www.tagesspiegel.de/berlin/keine-idee-wie-man-maenner-besser-integrieren-kann-berlins-integrationssenatorin-will-nicht-von-ehrenmord-reden-giffey-widerspricht/27494510.html berlinska senatorka elke breitenbach pro integraci ovsem nechce v tomto pripade mluvit o "vrazde ze cti". „v nemecku je kazdy treti den zavrazdena nejaka zena svym partnerem nebo byvalym partnerem. to neni zadna vrazda ze cti, to je femicida“, rekla senatorka deniku tagesspiegel. „a ja bohuzel nemam zadny napad, jak muze lepe integrovat. nejde o puvod a narodnost, jde o otazku pohlavi,“ senatorka dale rekla, ze termin "vrazda ze cti" uz proto neni spravny termin, jelikoz tim se "ospravedlnuje konani pachatele" a prece „u vrazdy neexistuje zadna cest". je vzdy o patriarchalni struktury. „pachatele jsou manzele, partneri, otcove, synove, bratri a ostatni muzsti pribuzni.“ tyto struktury je treba prolomit. „a take proto je treba, definovat femicidu jako trestny cin", rekla senatorka breitenbach. je dulezite, podporit zeny, posilit je, kdyz se chteji z tech zajetych struktur vymanit. kandidat na poslance, kai wagner, vyslovil ostrou kritiku smerem k senatorce:"takove odpovedi jsou soucasti problemu. frau breitenbach popira realitu.pokud nekdo popira nabozensky-kulturni pozadi takzvanych vrazd ze cti, chrani pachatele a nepomaha obetem. potlacovani prav zen ve jmenu manzelstvi nebudeme tolerovat". komentar: kdyz v roce 2015 zacal ten rizeny priliv uprchliku, psala jsem jednomu znamemu do nemecka a ptala se ho, co si o tom mysli, napsal: "jsou tu vitani". v roce 2019, kdyz jsem se ho ptala, jestli nezmenil nazor pote, co se u nic deje, odpovedel ve stejnem "slunickarskem" duchu. nemecko si nastavilo sebedestrukcni modus.
203
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept