KSB a DVTR
Konceptualne okienko 2

Som tu videl niekde na fore zaujimavu vetu.
"Dobre casy vytvaraju slabych ludi a zle casy vytvaraju silnych ludi". Alebo aj v dejinach mozeme vidiet, ze ludia prezivsi vojnu boli silni, akoby obiti skusenostami. Vedeli sa postavit ku vsetkemu. Avsak po dvoch generaciach kedy sa vojnou rozbite domy a priemysel opravili, tak tu mame milenialov, co ani srobovak nevedia chytit do ruky. Crta sa otazka, potrebuje clovek stale vojnu alebo nejake zlo, aby vznikla "silna generacia"? Viem z dejin, ze napriklad sparta mala nieco ako povinny vycvik. Mladi chlapi sa chodili pobit s nejakym vedlajsim kmenom, co stale robil nervi. Podbne aj u nas bola zavedena vojencina, ktora mala obit trochu chlapca aby sa stal chlapom. Avsak tieto nastroje mi pridu umelo vytvorene. Dajme tomu, ze clovek zije cely cas v prirode. Tam sa musi stale obracat. Tam ani nevznika stav kedy by obcina zijuca v lese produkovala "slabych" ludi. Ci to produkcia slabych ludi je specificka pre mesta?
Ako teoreticky mohli by sme povedat, ze priroda je prirodzene prostredie pre vytvaranie "silnych" ludi, ale je tomu tak vsade na planete? Ide mi hlavne o ten fakt, ci clovek potrebuje byt biti pre to aby sa stal silnym. Ako by to vyzeralo v idealnom svete, kde by zlo neexistovalo? Co by bol ten faktor vytvarajuci chlapa z chlapca? Alebo sa daju nahradit "zle casy" niecim inym co by vytvaralo silnych ludi?


Som tu videl niekde na fore zaujimavu vetu. "Dobre casy vytvaraju slabych ludi a zle casy vytvaraju silnych ludi". Alebo aj v dejinach mozeme vidiet, ze ludia prezivsi vojnu boli silni, akoby obiti skusenostami. Vedeli sa postavit ku vsetkemu. Avsak po dvoch generaciach kedy sa vojnou rozbite domy a priemysel opravili, tak tu mame milenialov, co ani srobovak nevedia chytit do ruky. Crta sa otazka, potrebuje clovek stale vojnu alebo nejake zlo, aby vznikla "silna generacia"? Viem z dejin, ze napriklad sparta mala nieco ako povinny vycvik. Mladi chlapi sa chodili pobit s nejakym vedlajsim kmenom, co stale robil nervi. Podbne aj u nas bola zavedena vojencina, ktora mala obit trochu chlapca aby sa stal chlapom. Avsak tieto nastroje mi pridu umelo vytvorene. Dajme tomu, ze clovek zije cely cas v prirode. Tam sa musi stale obracat. Tam ani nevznika stav kedy by obcina zijuca v lese produkovala "slabych" ludi. Ci to produkcia slabych ludi je specificka pre mesta? Ako teoreticky mohli by sme povedat, ze priroda je prirodzene prostredie pre vytvaranie "silnych" ludi, ale je tomu tak vsade na planete? Ide mi hlavne o ten fakt, ci clovek potrebuje byt biti pre to aby sa stal silnym. Ako by to vyzeralo v idealnom svete, kde by zlo neexistovalo? Co by bol ten faktor vytvarajuci chlapa z chlapca? Alebo sa daju nahradit "zle casy" niecim inym co by vytvaralo silnych ludi?

"Dobre casy vytvaraju slabych ludi a zle casy vytvaraju silnych ludi".


To je otázka svobody. Buďto budeme čelit okolnostem dopředu s predikcí a nebo budeme otroci bez budoucích vizí bez směru bez tahu a budeme jednat až pod tlakem okolností. Pokud člověk si nepřeje, aby ho život bolel musí se vědomě činit a dopředu reagovat na okolnosti.


Dav se nechá vláčet elitami a když elity dávají lidu pohodlí, tak tak dav lenoší a začne něco dělat až když jde o kejhák, což může být pozdě.


V tomhle rčení také vidím odraz řízení sociálního super-systému na hranici božího dopuštění. To není mladou generací, to je experiment "myší ráj", kdy starší "samci" obsadí pozice a nedovolí novým "samcům" vyrůst. Spousta mladých lidí má tah a sílu, ale systém je rozloží, protože vůbec "nevědí která bije". Začíná to už u rodičů, dítě potřebuje pro svůj zdraví růst hodně pozornosti, ale ne přehnanou péči a v žádném případě nelze dovolit, aby si zvyklo pozornost si vynutit, musí se naučit jí získat svojí odvahou a pílí.


Navíc je to další ukázka nefunkčnosti davo-elitární společnosti, kdy kvalita řízení se realizuje bojem mezi elitami. Bojem a prací nově ukované čerstvé elity mají potomky, které ničí dílo otců. Protože potomci jsou rozmazleny blahobytem, tak si dav kupují z nahromaděných zdrojů a rozklad šíří po celé společnosti (jak to vidíme z po 1989, kdy si elity rozkradli bez práce, bez schopností práci celého národa a prodali národ západu).


Končím příslovím:
"Ryba smrdí od hlavy"


Je úplně snadné se rozvíjet a stavět výzvy bez vzájemného nepřátelství na život a na smrt. Z principu snadné, ale je velmi nesnadné změnit zavedenou "zvířecí-davovou" kulturu.


[quote="pid:30760, uid:106"]"Dobre casy vytvaraju slabych ludi a zle casy vytvaraju silnych ludi".[/quote] To je otázka svobody. Buďto budeme čelit okolnostem dopředu s predikcí a nebo budeme otroci bez budoucích vizí bez směru bez tahu a budeme jednat až pod tlakem okolností. Pokud člověk si nepřeje, aby ho život bolel musí se vědomě činit a dopředu reagovat na okolnosti. Dav se nechá vláčet elitami a když elity dávají lidu pohodlí, tak tak dav lenoší a začne něco dělat až když jde o kejhák, což může být pozdě. V tomhle rčení také vidím odraz řízení sociálního super-systému na hranici božího dopuštění. To není mladou generací, to je experiment "myší ráj", kdy starší "samci" obsadí pozice a nedovolí novým "samcům" vyrůst. Spousta mladých lidí má tah a sílu, ale systém je rozloží, protože vůbec "nevědí která bije". Začíná to už u rodičů, dítě potřebuje pro svůj zdraví růst hodně pozornosti, ale ne přehnanou péči a v žádném případě nelze dovolit, aby si zvyklo pozornost si vynutit, musí se naučit jí získat svojí odvahou a pílí. Navíc je to další ukázka nefunkčnosti davo-elitární společnosti, kdy kvalita řízení se realizuje bojem mezi elitami. Bojem a prací nově ukované čerstvé elity mají potomky, které ničí dílo otců. Protože potomci jsou rozmazleny blahobytem, tak si dav kupují z nahromaděných zdrojů a rozklad šíří po celé společnosti (jak to vidíme z po 1989, kdy si elity rozkradli bez práce, bez schopností práci celého národa a prodali národ západu). Končím příslovím: "Ryba smrdí od hlavy" Je úplně snadné se rozvíjet a stavět výzvy bez vzájemného nepřátelství na život a na smrt. Z principu snadné, ale je velmi nesnadné změnit zavedenou "zvířecí-davovou" kulturu.
Upravené 25. 8. 2021 o 20:07

Celé to pravidlo znie nejako takto:


Ťažké časy plodia silných vodcov.
Silní vodcovia vytvárajú dobré časy.
Dobré časy plodia slabých vodcov.
Slabí vodcovia vytvárajú ťažké časy.


Atom dobre poznamenal, že toto kyvadlo extrémov sa dá prekonať riadením spoločnosti podľa Plnej funkcie riadenia a podľa schémy prediktor-korektor. No netreba zabúdať, že sme na bojisku odvekej informačnej vojny. Keby na svete neexistovala neustála snaha zotročiť ľudí, snaha o davo-"elitarizmus", tak vývoj by prebiehal ľahko po vzostupnej krivke, a nie po sinusoidách víťazstiev a prehier s globálnym zákulisím.


Je dôležité vytvoriť kultúru, ktorá bude poznať mieru... ktorá nebude lietať od extrému do extrému, ale robiť to, čo je správne pre vývoj spoločnosti.
Extrém je, keď napríklad niekto v detstve trel biedu, mal nesplnené sny, a keď si neskôr založí rodinu, tak svojim deťom dáva hneď všetko, čo im vidí na očiach. T.j. ani on neučí svoje deti miere... nepripravuje ich na život, a možno tu predikovať skok do ďalšieho extrému.


Dole kopcom sa ide vždy ľahšie, ako hore kopcom. Budovanie cnostnej kultúry je vždy niekoľkonásobne ťažšie, ako nechať sa unášať úpadkom. Ľahké je to, len keď sa stane katastrofa, a tá donúti ľudí zjednotiť sa pod dobrou ideou a budovať niečo pozitívne. Ak nieto katastrofy, tak je to oveľa ťažšie, a bez úsilia to nejde (ako v tej posilňovni, keď sa do cvičenia musí človek nútiť). Ale ak v spoločnosti existuje takýto kolektívny duch, duch Ľudskosti, tak je to predsa len ľahšie.


No ani v spravodlivej spoločnosti nebude tak, že zlo absolútne nebude existovať. Gaussova krivka to nedovolí. Zlo bude okrajovým javom, a spoločnosť nesmie zaspať na vavrínoch, ale ostať bdelá, aby sa Zlo znova nerozrástlo. Preto treba vymyslieť, aby ľudstvo nikdy nezabudlo všetky taktiky a úskoky Zla, ktoré sa dlhé roky na vlastnej koži učilo. Kto sa neučí z minulosti, ten si ju musí zopakovať.


Celé to pravidlo znie nejako takto: Ťažké časy plodia silných vodcov. Silní vodcovia vytvárajú dobré časy. Dobré časy plodia slabých vodcov. Slabí vodcovia vytvárajú ťažké časy. Atom dobre poznamenal, že toto kyvadlo extrémov sa dá prekonať riadením spoločnosti podľa Plnej funkcie riadenia a podľa schémy prediktor-korektor. No netreba zabúdať, že sme na bojisku odvekej informačnej vojny. Keby na svete neexistovala neustála snaha zotročiť ľudí, snaha o davo-"elitarizmus", tak vývoj by prebiehal ľahko po vzostupnej krivke, a nie po sinusoidách víťazstiev a prehier s globálnym zákulisím. Je dôležité vytvoriť kultúru, ktorá bude poznať mieru... ktorá nebude lietať od extrému do extrému, ale robiť to, čo je správne pre vývoj spoločnosti. Extrém je, keď napríklad niekto v detstve trel biedu, mal nesplnené sny, a keď si neskôr založí rodinu, tak svojim deťom dáva hneď všetko, čo im vidí na očiach. T.j. ani on neučí svoje deti miere... nepripravuje ich na život, a možno tu predikovať skok do ďalšieho extrému. Dole kopcom sa ide vždy ľahšie, ako hore kopcom. Budovanie cnostnej kultúry je vždy niekoľkonásobne ťažšie, ako nechať sa unášať úpadkom. Ľahké je to, len keď sa stane katastrofa, a tá donúti ľudí zjednotiť sa pod dobrou ideou a budovať niečo pozitívne. Ak nieto katastrofy, tak je to oveľa ťažšie, a bez úsilia to nejde (ako v tej posilňovni, keď sa do cvičenia musí človek nútiť). Ale ak v spoločnosti existuje takýto kolektívny duch, duch Ľudskosti, tak je to predsa len ľahšie. No ani v spravodlivej spoločnosti nebude tak, že zlo absolútne nebude existovať. Gaussova krivka to nedovolí. Zlo bude okrajovým javom, a spoločnosť nesmie zaspať na vavrínoch, ale ostať bdelá, aby sa Zlo znova nerozrástlo. Preto treba vymyslieť, aby ľudstvo nikdy nezabudlo všetky taktiky a úskoky Zla, ktoré sa dlhé roky na vlastnej koži učilo. Kto sa neučí z minulosti, ten si ju musí zopakovať.

Najskor napisem to co podla mna platilo do kym neblola uverejnena Mrtva voda a samotna KSB
Podla mojho nazoru sa ani tak nejednalo o samotnu vojnu alebo vojencinu alebo nieco spojene so 6. prioritou. Skor sa jednalo o vseobecny tlak prostredia na ludsku spolocnost ako socialny supersystem a jedinca v nom. System generuje zmutovanych jedincov, ktory sa na prvy pohlad v nicom neodlisuju od zvysku spolocnosti a su nieco ako bezpecnostna poistka daneho systemu na udrzanie zivocisneho druhu. Jednoducho ako nahle pridu tazke casy v urcitych typoch ludi su vplyvom vyssieho tlaku aktivovane urcite druhy mutacii ktore zabezpecuju prezitie druhu a nutia tento druh prisposobit sa objektivnym skutocnostiam.


Po uverejneni Mrtvej vody a KSB vznikla taka informacna zakladna, ktora umoznuje nie len jedincom zasiahnutym urcitym typom mutacie ale v podstate vsetkym jedincom ktori vediat citat odolavat tlaku prosteredia. Ludstvo dostalo do ruk nastroj pretoze bez tohto nastroja by na zaklade zmeny pomeru etalonovych frekvenci biologickeho a socialeho casu tento druh vyhynul. V sucasnosti prezitie druhu nie je podmienene len genetickymi mutacimi ale moze byt zabezpecene aj informacnym zabezpecenim jedinca a jeho schopnosti rozlisenia pri triedeni informacii a predikovania vyvoja cim v dostatocnej miere a predstihu dokaze rozpoznat defektne konanie celej spolocnosti a tym ju nastavovat pozadovanym smerom tak aby bolo zabezpecene prezitie druhu homo sapiens.


Najskor napisem to co podla mna platilo do kym neblola uverejnena Mrtva voda a samotna KSB Podla mojho nazoru sa ani tak nejednalo o samotnu vojnu alebo vojencinu alebo nieco spojene so 6. prioritou. Skor sa jednalo o vseobecny tlak prostredia na ludsku spolocnost ako socialny supersystem a jedinca v nom. System generuje zmutovanych jedincov, ktory sa na prvy pohlad v nicom neodlisuju od zvysku spolocnosti a su nieco ako bezpecnostna poistka daneho systemu na udrzanie zivocisneho druhu. Jednoducho ako nahle pridu tazke casy v urcitych typoch ludi su vplyvom vyssieho tlaku aktivovane urcite druhy mutacii ktore zabezpecuju prezitie druhu a nutia tento druh prisposobit sa objektivnym skutocnostiam. Po uverejneni Mrtvej vody a KSB vznikla taka informacna zakladna, ktora umoznuje nie len jedincom zasiahnutym urcitym typom mutacie ale v podstate vsetkym jedincom ktori vediat citat odolavat tlaku prosteredia. Ludstvo dostalo do ruk nastroj pretoze bez tohto nastroja by na zaklade zmeny pomeru etalonovych frekvenci biologickeho a socialeho casu tento druh vyhynul. V sucasnosti prezitie druhu nie je podmienene len genetickymi mutacimi ale moze byt zabezpecene aj informacnym zabezpecenim jedinca a jeho schopnosti rozlisenia pri triedeni informacii a predikovania vyvoja cim v dostatocnej miere a predstihu dokaze rozpoznat defektne konanie celej spolocnosti a tym ju nastavovat pozadovanym smerom tak aby bolo zabezpecene prezitie druhu homo sapiens.

Mam par dalsich otazok.

Bojem a prací nově ukované čerstvé elity mají potomky, které ničí dílo otců.
Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem? Myslim, v rode nastava prenos informacii z toho najstarsieho pokolenia na najmladsie, tjs ti najmladsi budu vediet o tom, ze prehnana pozornost k detom je skodna, ze boj elit je kontraproduktivny, ze existuje nieco ako mysi raj.


Extrém je, keď napríklad niekto v detstve trel biedu, mal nesplnené sny, a keď si neskôr založí rodinu, tak svojim deťom dáva hneď všetko, čo im vidí na očiach. T.j. ani on neučí svoje deti miere...
Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal. Vysvetlenie pricin a nasledku. Musel by si uvedomit chyby, mozno svoje a mozno aj dalsie rozne pripady a potom by to zohladnil pri vychove.


Mam par dalsich otazok. [quote="pid:30761, uid:426"]Bojem a prací nově ukované čerstvé elity mají potomky, které ničí dílo otců.[/quote]Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem? Myslim, v rode nastava prenos informacii z toho najstarsieho pokolenia na najmladsie, tjs ti najmladsi budu vediet o tom, ze prehnana pozornost k detom je skodna, ze boj elit je kontraproduktivny, ze existuje nieco ako mysi raj. [quote="pid:30768, uid:6"]Extrém je, keď napríklad niekto v detstve trel biedu, mal nesplnené sny, a keď si neskôr založí rodinu, tak svojim deťom dáva hneď všetko, čo im vidí na očiach. T.j. ani on neučí svoje deti miere...[/quote]Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal. Vysvetlenie pricin a nasledku. Musel by si uvedomit chyby, mozno svoje a mozno aj dalsie rozne pripady a potom by to zohladnil pri vychove.

Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem? Myslim, v rode nastava prenos informacii z toho najstarsieho pokolenia na najmladsie, tjs ti najmladsi budu vediet o tom, ze prehnana pozornost k detom je skodna, ze boj elit je kontraproduktivny, ze existuje nieco ako mysi raj.


V minulosti žili spolu tri generácie. Deti, rodičia, starí rodičia. O výchovu potomstva sa majú starať starí rodičia, pretože majú životné skúsenosti, čas a nadhľad. Rodičia sú ešte mladí, chcú si užívať, nemajú životné skúsenosti (často ešte pracujú sami na sebe) a k deťom pristupujú priveľmi vážne (bez nadľadu). Výhodou trojgeneračných rodín je, že dieťa vidí všetky etapy života a to, že každý je iný, každý má svoju povahu, každý má svoje chyby. To dieťaťu umožní lepší odraz do života a vštepí mu správne mravné zásady. Samozrejme, iba ak rodina funguje. Ak nefunguje, musí dieťa pracovať na odstránení negatívov (dedičných hriechov), pretože to je dôvod, prečo sa do takej rodiny narodilo. V minulých životoch bolo možno ono tým, kto nefunkčný algoritmus do rodiny zaviedol. Napojenie sa na rodovú pamäť netreba podceňovať. Na podvedomej úrovni sme na ňu cez genetiku napojení všetci.


To je úroveň rodín. Na úrovni národa by mohla byť riešením Dŕžava:
"Rozdiel medzi Dŕžavou a štátom je podstatný. Kým Dŕžava funguje vďaka vodcovstvu žrecov, samoriadeniu Rodov, Občín a Kmeňov, ale tiež vďaka obrane kastami vladárov a profesionálnych vojakov, štát funguje vďaka tomu, že vláda je v súkromných rukách porovnateľne malej skupiny ľudí. V štáte vždy menšina ovláda väčšinu. Podstata vlády spočíva v reálnej možnosti a schopnosti vládnucich podriadiť si ovládaných."


Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal. Vysvetlenie pricin a nasledku.


Zavádzanie akejkoľvek viery je nesprávne. Ľudia musia sami dospieť k poznaniu.


Uvedený pohľad na reinkarnáciu je veľmi zjednodušený a naivný. Problematika je tak obsiahla, že každý sa musí sám dopracovať k tomu, čo je príčinou jeho problémov. Takéto všeobecné poučky môžu neznalého a nechápavého zaviesť do slepej uličky a skôr mu uškodiť ako pomôcť. Príkladom sú budhisti, ktorí nepochopili, že keď zašliapnu mravca, tak sa v ďalšom živote nestanú mravcom. To je príklad poučky - viery, ktorá nezodpovedá realite. Preto sú všetky náboženstvá zlé, pretože nevysvetľujú podstatu, ale zavádzajú poučky - viery.


Ak sa niekto narodí ako chudobný, nemusel byť v minulom živote vykorisťovateľom. Možno len mlčal, keď sa zavádzal kapitalizmus a svojou mierou umožnil nastoliť vykorisťovateľský systém, v ktorom je on chudákom. A možno si len duša vybrala zažiť, ako je to byť chudobným a naučiť sa s tým vysporiadať. Takýchto možností je veľa a každý sám musí spoznať príčinu svojich problémov. Našou úlohou je zabezpečiť všeobecné povedomie o týchto veciach, aby k nim mal takýto človek prístup a chápal ich spôsobom "samozrejme, že je to tak". Takže v podstate súhlasím, len to treba rozšíriť.


[quote="pid:30790, uid:106"]Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem? Myslim, v rode nastava prenos informacii z toho najstarsieho pokolenia na najmladsie, tjs ti najmladsi budu vediet o tom, ze prehnana pozornost k detom je skodna, ze boj elit je kontraproduktivny, ze existuje nieco ako mysi raj.[/quote] V minulosti žili spolu tri generácie. Deti, rodičia, starí rodičia. O výchovu potomstva sa majú starať starí rodičia, pretože majú životné skúsenosti, čas a nadhľad. Rodičia sú ešte mladí, chcú si užívať, nemajú životné skúsenosti (často ešte pracujú sami na sebe) a k deťom pristupujú priveľmi vážne (bez nadľadu). Výhodou trojgeneračných rodín je, že dieťa vidí všetky etapy života a to, že každý je iný, každý má svoju povahu, každý má svoje chyby. To dieťaťu umožní lepší odraz do života a vštepí mu správne mravné zásady. Samozrejme, iba ak rodina funguje. Ak nefunguje, musí dieťa pracovať na odstránení negatívov (dedičných hriechov), pretože to je dôvod, prečo sa do takej rodiny narodilo. V minulých životoch bolo možno ono tým, kto nefunkčný algoritmus do rodiny zaviedol. Napojenie sa na rodovú pamäť netreba podceňovať. Na podvedomej úrovni sme na ňu cez genetiku napojení všetci. To je úroveň rodín. Na úrovni národa by mohla byť riešením [Dŕžava](https://www.tartaria.sk/ponimanie/udalosti/53-dava-rodove-zriadenie-slovanov): _"Rozdiel medzi Dŕžavou a štátom je podstatný. Kým Dŕžava funguje vďaka vodcovstvu žrecov, samoriadeniu Rodov, Občín a Kmeňov, ale tiež vďaka obrane kastami vladárov a profesionálnych vojakov, štát funguje vďaka tomu, že vláda je v súkromných rukách porovnateľne malej skupiny ľudí. V štáte vždy menšina ovláda väčšinu. Podstata vlády spočíva v reálnej možnosti a schopnosti vládnucich podriadiť si ovládaných."_ [quote="pid:30790, uid:106"]Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal. Vysvetlenie pricin a nasledku.[/quote] Zavádzanie akejkoľvek **viery** je nesprávne. Ľudia musia sami dospieť k **poznaniu**. Uvedený pohľad na reinkarnáciu je veľmi zjednodušený a naivný. Problematika je tak obsiahla, že každý sa musí sám dopracovať k tomu, čo je príčinou jeho problémov. Takéto všeobecné poučky môžu neznalého a nechápavého zaviesť do slepej uličky a skôr mu uškodiť ako pomôcť. Príkladom sú budhisti, ktorí nepochopili, že keď zašliapnu mravca, tak sa v ďalšom živote nestanú mravcom. To je príklad poučky - viery, ktorá nezodpovedá realite. Preto sú všetky náboženstvá zlé, pretože nevysvetľujú podstatu, ale zavádzajú poučky - viery. Ak sa niekto narodí ako chudobný, nemusel byť v minulom živote vykorisťovateľom. Možno len mlčal, keď sa zavádzal kapitalizmus a svojou mierou umožnil nastoliť vykorisťovateľský systém, v ktorom je on chudákom. A možno si len duša vybrala zažiť, ako je to byť chudobným a naučiť sa s tým vysporiadať. Takýchto možností je veľa a každý sám musí spoznať príčinu svojich problémov. Našou úlohou je zabezpečiť všeobecné povedomie o týchto veciach, aby k nim mal takýto človek prístup a chápal ich spôsobom _"samozrejme, že je to tak"_. Takže v podstate súhlasím, len to treba rozšíriť.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 8. 2021 o 13:06

Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim


To určitě ne. Tady jde spíš o něco jiného a to - mít úctu k práci jiného. Ne ničit to, co už je hotové od jiného. Tedy za předpokladu, že to není do nebe volající pitomost a pokud já umím vytvořit něco daleko lepšího. Dá se to připodobnit ke zděděnému domu a jeho opravám. Každý další majitel (což je v našem případě další generace) málokdy boří celý dům, ale opraví to, co je zastaralé a nefunkční. Je dost neproduktivní začínat vždy na zelené louce.
A podívej, co se dneska děje - v životě i v politice. Politici jsou "naprogramovaní" jen na ty 4 roky a ti další vždy zruší to, co udělali ti před nimi. Proto nepostupujeme nikam dopředu, ale naopak se jako společnost propadáme.
V jiných oblastech života je to často tak, že je zbytečně zničeno něco, co sloužilo a bylo dobré, potřebné. A není nikdo, kdo by vytvořil něco lepšího.


Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury?


Ne. Problém je v tom, že dneska se z dítěte dělá "malý bůh" a nahrávají tomu i "společenské okolnosti". Dítěti se od školky zdůrazňují a vysvětlují jeho "práva" - ale nikdo jim neřekne, že mají i povinnosti. Protože - právo a povinnost jdou spolu ruku v ruce. Rodičům vzali jejich právo dítě vychovávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí - ale nechali na nich povinnost výchovy. Ale - jak vychovávat, když nemůžu podle svého přesvědčení? Mnoho rodičů proto rezignovalo a nechalo děti dělat si, co chtějí. Jen jim zabezpečí hmotné potřeby - ale nevkládají do nich nic. Dneska již tyto "produkty" dospívají a není to zrovna radostný pohled.


[quote="pid:30790, uid:106"]Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim[/quote] To určitě ne. Tady jde spíš o něco jiného a to - mít úctu k práci jiného. Ne ničit to, co už je hotové od jiného. Tedy za předpokladu, že to není do nebe volající pitomost a pokud já umím vytvořit něco daleko lepšího. Dá se to připodobnit ke zděděnému domu a jeho opravám. Každý další majitel (což je v našem případě další generace) málokdy boří celý dům, ale opraví to, co je zastaralé a nefunkční. Je dost neproduktivní začínat vždy na zelené louce. A podívej, co se dneska děje - v životě i v politice. Politici jsou "naprogramovaní" jen na ty 4 roky a ti další vždy zruší to, co udělali ti před nimi. Proto nepostupujeme nikam dopředu, ale naopak se jako společnost propadáme. V jiných oblastech života je to často tak, že je zbytečně zničeno něco, co sloužilo a bylo dobré, potřebné. A není nikdo, kdo by vytvořil něco lepšího. [quote="pid:30790, uid:106"]Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury?[/quote] Ne. Problém je v tom, že dneska se z dítěte dělá "malý bůh" a nahrávají tomu i "společenské okolnosti". Dítěti se od školky zdůrazňují a vysvětlují jeho "práva" - ale nikdo jim neřekne, že mají i povinnosti. Protože - právo a povinnost jdou spolu ruku v ruce. Rodičům vzali jejich právo dítě vychovávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí - ale nechali na nich povinnost výchovy. Ale - jak vychovávat, když nemůžu podle svého přesvědčení? Mnoho rodičů proto rezignovalo a nechalo děti dělat si, co chtějí. Jen jim zabezpečí hmotné potřeby - ale nevkládají do nich nic. Dneska již tyto "produkty" dospívají a není to zrovna radostný pohled.

Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem?

Rodový systém, typ štátneho zriadenia, to všetko je len forma. Ale pre nás je dôležité, čím tu formu naplníme, akým obsahom, akou kultúrou, informáciami.


V prvom rade musia byť ľudia vychovávaní k Ľudskosti. Túto úlohu musí vyriešiť každý dospelý človek sám, ešte skôr ako sa stane rodičom. A ďalej ju šíriť na svoje deti ako kultúru osobnej psychickej činnosti. To je vlastne funkcia Inštitútu rodiny, ktorého hlavnou úlohou v spoločnosti je reprodukovať mravnosť z pokolenia na pokolenie (okrem samotného plodenia detí).


Čo sa týka formy štátneho zriadenia, tak musí byť také, aby bolo schopné riadiť a rozvíjať obrovskú ľudskú spoločnosť technogénneho typu. Musia v ňom efektívne fungovať všetky základné spoločenské inštitúty: rodina, vzdelávací systém, veda, štátnosť. Musí produkovať teórie (ekonomické, psychologické, sociálne) vychádzajúce z vlastnej koncepcie, pretože cudzie teórie, ktoré sa dnes v spoločensko-ekonomickom živote používajú, pracujú na GP. (Mimochodom, práve tu sa ukazuje či človek riadi podľa plnej funkcie riadenia, alebo nie: tí čo preberajú hotové teórie, tí riadia spoločnosť až od 5. etapy PFR. Tí, čo vytvárajú teórie podľa vlastných cieľov, tí riadia spoločnosť od 1. etapy PFR).


Pri premýšľaní nad tým, ako sa dostať zo súčasného marazmu (podľa plnej funkcie: identifikácia stavu a problémov, stanovenie cieľov, vypracovanie postupov, tvorba štruktúr atď.), treba prediktívne myslieť aj na to, ako bude reagovať nepriateľská koncepcia globalistov, ktorí budú takéto snahy štátov sabotovať. Narušenie funkcie spoločenských inštitútov je ich dielom. A to všetko treba zahrnúť do svojej objemnejšej koncepcie riadenia, do postupov. Aby bolo všetko predvídateľné a vyvíjalo sa podľa našich plánov.


Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal.


Ako už spomínal Ogar, tie príčiny osudu môžu byť rôzne. Pre Slovákov sú východné náboženstvá dosť cudzorodý prvok a neposkytujú odpovede na všetko dôležité.


Horeuvedený problém by mala riešiť životuadekvátna psychológia, ktorá by človeka pripravila k životu a vyplnila tie diery, ktoré nedokázala z rôznych dôvodov vyplniť rodina.


Napriek tomu, že VP ZSSR dosť podrobne vypracoval niektoré vedecké teórie: teória riadenia, ekonomická teória (makroekonomika) atď. Ale napr. psychológia zatiaľ nie je dosť podrobne vypracovaná. (Spoločenské inštitúty: veda -> vzdelávací systém -> rodina).


[quote="pid:30790, uid:106"]Je rodina, rod, rodove zriadenie riesenim pre tento problem?[/quote] Rodový systém, typ štátneho zriadenia, to všetko je len forma. Ale pre nás je dôležité, čím tu formu naplníme, akým obsahom, akou kultúrou, informáciami. V prvom rade musia byť ľudia vychovávaní k Ľudskosti. Túto úlohu musí vyriešiť každý dospelý človek sám, ešte skôr ako sa stane rodičom. A ďalej ju šíriť na svoje deti ako kultúru osobnej psychickej činnosti. To je vlastne funkcia Inštitútu rodiny, ktorého hlavnou úlohou v spoločnosti je reprodukovať mravnosť z pokolenia na pokolenie (okrem samotného plodenia detí). Čo sa týka formy štátneho zriadenia, tak musí byť také, aby bolo schopné riadiť a rozvíjať obrovskú ľudskú spoločnosť technogénneho typu. Musia v ňom efektívne fungovať všetky základné spoločenské inštitúty: rodina, vzdelávací systém, veda, štátnosť. Musí produkovať teórie (ekonomické, psychologické, sociálne) vychádzajúce z vlastnej koncepcie, pretože cudzie teórie, ktoré sa dnes v spoločensko-ekonomickom živote používajú, pracujú na GP. _(Mimochodom, práve tu sa ukazuje či človek riadi podľa plnej funkcie riadenia, alebo nie: tí čo preberajú hotové teórie, tí riadia spoločnosť až od 5. etapy PFR. Tí, čo vytvárajú teórie podľa vlastných cieľov, tí riadia spoločnosť od 1. etapy PFR)_. Pri premýšľaní nad tým, ako sa dostať zo súčasného marazmu (podľa plnej funkcie: identifikácia stavu a problémov, stanovenie cieľov, vypracovanie postupov, tvorba štruktúr atď.), treba prediktívne myslieť aj na to, ako bude reagovať nepriateľská koncepcia globalistov, ktorí budú takéto snahy štátov sabotovať. Narušenie funkcie spoločenských inštitútov je ich dielom. A to všetko treba zahrnúť do svojej objemnejšej koncepcie riadenia, do postupov. Aby bolo všetko predvídateľné a vyvíjalo sa podľa našich plánov. [quote="pid:30790, uid:106"]Mohlo by tu pomoct zavedenie vieri v reinkarnaciu do kultury? Tjs tomu co trel biedu by sa vysvetlilo co je pricninou jeho biedy, ze napr v minulom zivote bol velkostatkarom co kazdeho okradal.[/quote] Ako už spomínal Ogar, tie príčiny osudu môžu byť rôzne. Pre Slovákov sú východné náboženstvá dosť cudzorodý prvok a neposkytujú odpovede na všetko dôležité. Horeuvedený problém by mala riešiť životuadekvátna psychológia, ktorá by človeka pripravila k životu a vyplnila tie diery, ktoré nedokázala z rôznych dôvodov vyplniť rodina. Napriek tomu, že VP ZSSR dosť podrobne vypracoval niektoré vedecké teórie: teória riadenia, ekonomická teória (makroekonomika) atď. Ale napr. psychológia zatiaľ nie je dosť podrobne vypracovaná. _(Spoločenské inštitúty: veda -> vzdelávací systém -> rodina)_.
Upravené 27. 8. 2021 o 15:14
777
7
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept