História
Tak jak to vlastně bylo s tou "Krymskou" válkou?

Dnes jsem narazil na článek již z roku 2017 "Как победу России над Британией до «Крымской войны» принизили" (lze nechat přeložit translátorem).
https://www.tart-aria.info/kak-pobedu-rossii-nad-britaniej-do-krymskoj-vojny-prinizili/


Vypadá to, že to nějak bylo jiné, než je dnes zapsáno v učebnicích. Podle toho, co tam autor seřadil to vypadá, že ona údajně Krymská válka probíhala po celém obvodu impéria.


Dnes jsem narazil na článek již z roku 2017 "**Как победу России над Британией до «Крымской войны» принизили**" (lze nechat přeložit translátorem). https://www.tart-aria.info/kak-pobedu-rossii-nad-britaniej-do-krymskoj-vojny-prinizili/ Vypadá to, že to nějak bylo jiné, než je dnes zapsáno v učebnicích. Podle toho, co tam autor seřadil to vypadá, že ona údajně Krymská válka probíhala po celém obvodu impéria.

Tímtéž tématem na témže webu další příspěvek z 11.7.2020 "Energy technologies of the past. Crimean war / Energetické technologie minulosti. Krymská válka" (toto nutno překládat samostatně po odstavcích, nelze nechat přeložit jako celou stránku).
https://www.tart-aria.info/en/energy-technologies-of-the-past-crimean-war/


Ukázka hned z úvodu:
Krymská válka byla mnohokrát přezkoumávána z různých úhlů pohledu, včetně těch spikleneckých. Tato událost je však stále jednou z nejzáhadnějších v historii našeho národa. Už samotný název prozrazuje, že se odehrál na Krymu, přičemž zdůraznil, že toto místo bylo hlavním válečným polem války. Víme však, že některé vojenské operace vedli stejní bojovníci i v Baltském, Bílém a Ochotském moři. Došlo také k několika méně známým bitvám, jako bylo bombardování Oděsy, Taganrogu, Suomenlinny (Sveaborg), které v historii nezanechalo téměř žádnou stopu. Krátký příběh-Krymská válka byla konfliktem mnohem většího rozsahu, než jen jedna operace související s Krymem.


Tímtéž tématem na témže webu další příspěvek z 11.7.2020 "**Energy technologies of the past. Crimean war** / _Energetické technologie minulosti. Krymská válka_" (toto nutno překládat samostatně po odstavcích, nelze nechat přeložit jako celou stránku). https://www.tart-aria.info/en/energy-technologies-of-the-past-crimean-war/ Ukázka hned z úvodu: Krymská válka byla mnohokrát přezkoumávána z různých úhlů pohledu, včetně těch spikleneckých. Tato událost je však stále jednou z nejzáhadnějších v historii našeho národa. Už samotný název prozrazuje, že se odehrál na Krymu, přičemž zdůraznil, že toto místo bylo hlavním válečným polem války. Víme však, že některé vojenské operace vedli stejní bojovníci i v Baltském, Bílém a Ochotském moři. Došlo také k několika méně známým bitvám, jako bylo bombardování Oděsy, Taganrogu, Suomenlinny (Sveaborg), které v historii nezanechalo téměř žádnou stopu. **Krátký příběh-Krymská válka byla konfliktem mnohem většího rozsahu, než jen jedna operace související s Krymem.**

Vypadá to, že to nějak bylo jiné, než je dnes zapsáno v učebnicích.

Samozřejmě, v Rusku to není tajemstvím a je množství videí, kde se popisuje jak to doopravdy bylo. Dávám sem video z náhodného výběru.


https://www.youtube.com/watch?v=QgO_52Wh8Fk&ab_channel=%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D1%88%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2


[quote="pid:34925, uid:49"]Vypadá to, že to nějak bylo jiné, než je dnes zapsáno v učebnicích.[/quote] Samozřejmě, v Rusku to není tajemstvím a je množství videí, kde se popisuje jak to doopravdy bylo. Dávám sem video z náhodného výběru. https://www.youtube.com/watch?v=QgO_52Wh8Fk&ab_channel=%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D1%88%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2

Krátký příběh-Krymská válka byla konfliktem mnohem většího rozsahu, než jen jedna operace související s Krymem.

Veď aj preto ju VP ZSSR radí k svetovým vojnám, ako boli tie z 20. storočia. Alebo Bonaparteho ťaženie.


[quote="pid:35060, uid:49"]Krátký příběh-Krymská válka byla konfliktem mnohem většího rozsahu, než jen jedna operace související s Krymem.[/quote] Veď aj preto ju VP ZSSR radí k svetovým vojnám, ako boli tie z 20. storočia. Alebo Bonaparteho ťaženie.

Tato tema je vycerpavajucim sposobom popisana a zobrazena v skvelom dokumente Nulta svetova vojna. Je to od rovnakeho vyrobcu ako Velka vlastenecka vojna. Ma to styri hodinove casti a dozviete sa vsetky detaily o pricinach, priebehu, chybach aj o neskutocnom hrdinstve ruskych vojakov, ktory "opat" protivnikov prekvapil. Rozdiel medzi 1. svetovou a Krymskou vojnou bol len v tom, ze tu Krymsku globalisti neplanovali tak dlho ako tu prvu.
Je to v rustine s anglickymi titulkami
https://www.youtube.com/watch?v=nmerMGv81Kc


Tato tema je vycerpavajucim sposobom popisana a zobrazena v skvelom dokumente Nulta svetova vojna. Je to od rovnakeho vyrobcu ako Velka vlastenecka vojna. Ma to styri hodinove casti a dozviete sa vsetky detaily o pricinach, priebehu, chybach aj o neskutocnom hrdinstve ruskych vojakov, ktory "opat" protivnikov prekvapil. Rozdiel medzi 1. svetovou a Krymskou vojnou bol len v tom, ze tu Krymsku globalisti neplanovali tak dlho ako tu prvu. Je to v rustine s anglickymi titulkami https://www.youtube.com/watch?v=nmerMGv81Kc
1.02k
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept