Ekonomika
Severni potok 2 se zacina plnit plynem
Y

Kontroverzní plynovod "Nord Stream 2" v Baltském moři bude naplněn plynem. Dnes začalo plnění první linky, uvedl Nord Stream 2 AG. Počáteční plnění je nezbytné před zahájením skutečné přepravy plynu. Rusko dokončilo přibližně 1230 kilometrů dlouhe potrubi před několika týdny.
Společnost Nord Stream 2 AG neposkytla žádné informace o plánovaném datu uvedení do provozu. Odborníci očekávají, že plyn by mohl být dodán novým plynovodem ještě v říjnu. V letošním roce plánuje Gazprom čerpat 5,6 miliardy metrů krychlových plynu přes "Nord Stream 2".
Certifikace německých úřadů však stále chybí pro uvedení do provozu.
Mezinárodní Agentura pro Energii (IEA) nedávno vyzvala Rusko, aby dodávalo více zemního plynu do Evropy s cílem zmírnit aktuální nedostatek a související zvýšení cen. Velkoobchodní cena zemního plynu se od začátku roku více než ztrojnásobila.
https://orf.at/#/stories/3231100/


Kontroverzní plynovod "Nord Stream 2" v Baltském moři bude naplněn plynem. Dnes začalo plnění první linky, uvedl Nord Stream 2 AG. Počáteční plnění je nezbytné před zahájením skutečné přepravy plynu. Rusko dokončilo přibližně 1230 kilometrů dlouhe potrubi před několika týdny. Společnost Nord Stream 2 AG neposkytla žádné informace o plánovaném datu uvedení do provozu. Odborníci očekávají, že plyn by mohl být dodán novým plynovodem ještě v říjnu. V letošním roce plánuje Gazprom čerpat 5,6 miliardy metrů krychlových plynu přes "Nord Stream 2". Certifikace německých úřadů však stále chybí pro uvedení do provozu. Mezinárodní Agentura pro Energii (IEA) nedávno vyzvala Rusko, aby dodávalo více zemního plynu do Evropy s cílem zmírnit aktuální nedostatek a související zvýšení cen. Velkoobchodní cena zemního plynu se od začátku roku více než ztrojnásobila. https://orf.at/#/stories/3231100/
Upravené 22. 2. 2022 o 21:17

Cena plynu v Evropě překonala rekord


MOSKVA 5. října - RIA Novosti. Podle údajů o obchodování na ICE Futures dosáhly futures na plyn v Evropě nového historického maxima, poprvé překonaly 1 200 dolarů za tisíc metrů krychlových.
Počáteční maximum bylo 1 228,8 USD a v 9:17 (moskevského času) se smlouvy přiblížily hranici 1 250 USD, což je o 7,6 procenta více než pondělní odhadovaná cena.


https://ria.ru/20211005/gaz-1753109788.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Už se "těším", jak ti naši "odborníci", napříč naším politickým spektrem, budou vysvětlovat, že Německo, Maďarsko a další budou platit za plyn mnohem nižší ceny než my !


**Cena plynu v Evropě překonala rekord** MOSKVA 5. října - RIA Novosti. Podle údajů o obchodování na ICE Futures dosáhly futures na plyn v Evropě nového historického maxima, poprvé překonaly 1 200 dolarů za tisíc metrů krychlových. Počáteční maximum bylo 1 228,8 USD a v 9:17 (moskevského času) se smlouvy přiblížily hranici 1 250 USD, což je o 7,6 procenta více než pondělní odhadovaná cena. https://ria.ru/20211005/gaz-1753109788.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Už se "těším", jak ti naši "odborníci", napříč naším politickým spektrem, budou vysvětlovat, že Německo, Maďarsko a další budou platit za plyn mnohem nižší ceny než my !**
Upravené 5. 10. 2021 o 11:23

@Ludvík - všechno má svůj čas. Hybatel s cenou strategické suroviny ví velmi dobře,jak s její pomocí utne hlavu podpindosům v ČR a SR a současně zvedne rating okolních "vůdců" jako zachránců . Putin si to v klidu sleduje, protože bude proces této války, jak už to v ruské historii válek běží - UKONČOVAT. Někdy je dobré nerušit idioty v jejich zodpovědné práci a uplíst si jeden svetr A JEDNY PALČÁKY NAVÍC.Ale hlavně-myslet a nehysterčit.

@Ludvík - všechno má svůj čas. Hybatel s cenou strategické suroviny ví velmi dobře,jak s její pomocí utne hlavu podpindosům v ČR a SR a současně zvedne rating okolních "vůdců" jako zachránců . Putin si to v klidu sleduje, protože bude proces této války, jak už to v ruské historii válek běží - UKONČOVAT. Někdy je dobré nerušit idioty v jejich zodpovědné práci a uplíst si jeden svetr A JEDNY PALČÁKY NAVÍC.Ale hlavně-myslet a nehysterčit.

utne hlavu podpindosům v ČR a SR


jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?


[quote="pid:36011, uid:57"]utne hlavu podpindosům v ČR a SR[/quote] jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?

jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?

Já bych to viděl na procitnutí i těch největších rusofobů, ale úplného probuzení dosáhne jen hrstka, která společně s očkovanci bude pronásledovat tu fašistickou sebranku. Věšet asi nikdo nikoho nebude, ale facky budou lítat a sem tam poletí vzduchem i nějaký ten zub. Jde o to, jestli se tihle fašisti budou volně bohybovat, nebo se sami uvězní ve svých sídlech.


[quote="pid:36013, uid:307"]jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?[/quote] Já bych to viděl na procitnutí i těch největších rusofobů, ale úplného probuzení dosáhne jen hrstka, která společně s očkovanci bude pronásledovat tu fašistickou sebranku. Věšet asi nikdo nikoho nebude, ale facky budou lítat a sem tam poletí vzduchem i nějaký ten zub. Jde o to, jestli se tihle fašisti budou volně bohybovat, nebo se sami uvězní ve svých sídlech.

No,on ten scénář může být úplně jednoduchý. Jakmile globalisté dosáhnou svého snu- rozložení státnosti - i cestou rozkladu SOUDNÍHO pilíř mocí a současně odstaví policii jako hlavní silovou složku EXEKUTIVNÍ moci, tak tento rozzuřený dav prostě tu etapu SOUDU vynechá a provede ve zkráceném ražimu EXEKUTIVNÍ závěr. Šílený Max. Asi tak.
Globalisty (GP) prostě ten Zákon času doběhl a nutí je vlastními řídícími manévry (globální řízení se ROZPADÁ) požírat svůj vlastní Svět. To je to, co sledujeme, a to je to , co mnozí z nás stále ještě nechápeme....
Pozorně si odsledujte video od Nestora se SKVÉLÝMI titulky od Ireny. je netradičně až vulgární, ale velmi srozumitelný.
https://rutube.ru/video/a337be28035ec122bff7bae5c7494716/


No,on ten scénář může být úplně jednoduchý. Jakmile globalisté dosáhnou svého snu- rozložení státnosti - i cestou rozkladu SOUDNÍHO pilíř mocí a současně odstaví policii jako hlavní silovou složku EXEKUTIVNÍ moci, tak tento rozzuřený dav prostě tu etapu SOUDU vynechá a provede ve zkráceném ražimu EXEKUTIVNÍ závěr. Šílený Max. Asi tak. Globalisty (GP) prostě ten Zákon času doběhl a nutí je vlastními řídícími manévry (globální řízení se ROZPADÁ) požírat svůj vlastní Svět. To je to, co sledujeme, a to je to , co mnozí z nás stále ještě nechápeme.... Pozorně si odsledujte video od Nestora se SKVÉLÝMI titulky od Ireny. je netradičně až vulgární, ale velmi srozumitelný. https://rutube.ru/video/a337be28035ec122bff7bae5c7494716/
Upravené 5. 10. 2021 o 11:57

požírat svůj vlastní Svět

Uroboros - had, ktery pozira svuj vlastni ocas. O tom jsme mluvili uz na vode.


[quote="pid:36019, uid:57"]požírat svůj vlastní Svět[/quote] **Uroboros - had, ktery pozira svuj vlastni ocas**. O tom jsme mluvili uz na vode.

Zkusím sem. Poslouchal jsem teď 2 dny posledni články od Nikity, namluvené p. Rychtaříkovou a zarazil jsem se, když ve 3 dílů o "Zemi kde se nebudeme bát umírat" vzpomenula výraz neděle jako vzkříšení. Vzpomněl jsem si na básničku o dnech v týdnu. Kdo komu podaroval maso?


Zkusím sem. Poslouchal jsem teď 2 dny posledni články od Nikity, namluvené p. Rychtaříkovou a zarazil jsem se, když ve 3 dílů o "Zemi kde se nebudeme bát umírat" vzpomenula výraz neděle jako vzkříšení. Vzpomněl jsem si na básničku o dnech v týdnu. Kdo komu podaroval maso?

jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?

Ono stačí, když USA prohlásí, že uznává jen dolary, které jsou v rukou amerických občanů a společností a za ostatní neručí. Proč si myslíš, že naše banky musí hlásit každého, kdo má u nás založen dolarový účet a kolik na tom účtu má?
V jeden den to vyhlásí a naši podpindosníci zůstanou bez peněz.


[quote="pid:36013, uid:307"]jak? Vzbouří se ulice a pověsí své politiky?[/quote] Ono stačí, když USA prohlásí, že uznává jen dolary, které jsou v rukou amerických občanů a společností a za ostatní neručí. Proč si myslíš, že naše banky musí hlásit každého, kdo má u nás založen dolarový účet a kolik na tom účtu má? V jeden den to vyhlásí a naši podpindosníci zůstanou bez peněz.

Nord Stream 2 zakladá nemeckú dcérsku spoločnosť


Nord Stream AG založila dcérsku spoločnosť, doteraz schválenie plynovodu zlyhalo z dôvodu požiadavky na ústredie prevádzkovej spoločnosti.


Firma sa bude volať Gas for Europe GmbH a sídlo bude mat v meste Schwerin. Táto spolčonosť bude vlastniť a prevádzkovať plynovod na nemeckom území a vo vodách Nemecka. Vážna prekážka na spustenie dodávok plynu do Nemecka bola odstránená. Nemecko na Ukrajinu ako pozdrav Rusku posiela 5000 kusov heliem.


https://www.welt.de/wirtschaft/article236504829/Nord-Stream-2-gruendet-deutsche-Tochtergesellschaft-in-Schwerin.html


**Nord Stream 2 zakladá nemeckú dcérsku spoločnosť** Nord Stream AG založila dcérsku spoločnosť, doteraz schválenie plynovodu zlyhalo z dôvodu požiadavky na ústredie prevádzkovej spoločnosti. Firma sa bude volať Gas for Europe GmbH a sídlo bude mat v meste Schwerin. Táto spolčonosť bude vlastniť a prevádzkovať plynovod na nemeckom území a vo vodách Nemecka. Vážna prekážka na spustenie dodávok plynu do Nemecka bola odstránená. Nemecko na Ukrajinu ako pozdrav Rusku posiela 5000 kusov heliem. https://www.welt.de/wirtschaft/article236504829/Nord-Stream-2-gruendet-deutsche-Tochtergesellschaft-in-Schwerin.html

https://tass.ru/ekonomika/13813223


MOSKVA, 22. február. /TASS/. Európski investori Nord Stream 2 - OMV, Wintershall Dea, Shell, Uniper a Engie - pozorne sledujú situáciu s pozastavením certifikácie plynovodu a zmrazením projektu Nemeckom, politické vyhlásenia však nekomentujú. .


"Pozorne sledujeme aktuálne dianie. Prosím, pochopte, že túto otázku už nemôžeme komentovať," uviedla tlačová služba Wintershall Dea pre agentúru TASS.


Francúzska energetická spoločnosť Engie, ako aj anglo-holandský koncern Shell, preposlali otázky prevádzkovateľovi projektu, spoločnosti Nord Stream 2 AG. Spoločnosť Shell uviedla, že svoju úlohu finančného veriteľa projektu splnila pred dvoma rokmi.


OMV a Uniper v utorok pre agentúru TASS uviedli, že sú finančnými partnermi projektu a nekomentujú politické vyhlásenia a udalosti.


/Poprosím prehodiť tému do sekcie Ekonomika./


https://tass.ru/ekonomika/13813223 MOSKVA, 22. február. /TASS/. Európski investori Nord Stream 2 - OMV, Wintershall Dea, Shell, Uniper a Engie - pozorne sledujú situáciu s pozastavením certifikácie plynovodu a zmrazením projektu Nemeckom, politické vyhlásenia však nekomentujú. . "Pozorne sledujeme aktuálne dianie. Prosím, pochopte, že túto otázku už nemôžeme komentovať," uviedla tlačová služba Wintershall Dea pre agentúru TASS. Francúzska energetická spoločnosť Engie, ako aj anglo-holandský koncern Shell, preposlali otázky prevádzkovateľovi projektu, spoločnosti Nord Stream 2 AG. Spoločnosť Shell uviedla, že svoju úlohu finančného veriteľa projektu splnila pred dvoma rokmi. OMV a Uniper v utorok pre agentúru TASS uviedli, že sú finančnými partnermi projektu a nekomentujú politické vyhlásenia a udalosti. /Poprosím prehodiť tému do sekcie Ekonomika./

https://www.reuters.com/markets/europe/exclusive-nord-stream-2-owner-considers-insolvency-after-pipeline-halt-sanctions-2022-03-01/


Exkluzívne: Vlastník Nord Stream 2 zvažuje po sankciách platobnú neschopnosť.


  1. marca (Reuters) - Spoločnosť so sídlom vo Švajčiarsku, ktorá postavila plynovod Nord Stream 2 z Ruska do Nemecka, zvažuje podať návrh na vyhlásenie platobnej neschopnosti, uviedli dva zdroje oboznámené so situáciou, keďže sa pokúša vyrovnať pohľadávky pred konečným termínom amerických sankcií. iné subjekty, aby sa s ňou prestali zaoberať.

Chceli poškodiť Rusko sankciami a poškodzujú seba...
Tu je to očividné, a nechápe len hlupák.


https://www.reuters.com/markets/europe/exclusive-nord-stream-2-owner-considers-insolvency-after-pipeline-halt-sanctions-2022-03-01/ Exkluzívne: Vlastník Nord Stream 2 zvažuje po sankciách platobnú neschopnosť. 1. marca (Reuters) - Spoločnosť so sídlom vo Švajčiarsku, ktorá postavila plynovod Nord Stream 2 z Ruska do Nemecka, zvažuje podať návrh na vyhlásenie platobnej neschopnosti, uviedli dva zdroje oboznámené so situáciou, keďže sa pokúša vyrovnať pohľadávky pred konečným termínom amerických sankcií. iné subjekty, aby sa s ňou prestali zaoberať. Chceli poškodiť Rusko sankciami a poškodzujú seba... Tu je to očividné, a nechápe len hlupák.

Chceli poškodiť Rusko sankciami a poškodzujú seba...
Tu je to očividné, a nechápe len hlupák.


Žeby informačné krytie na predaj američanom?


[quote="pid:61029, uid:94"]Chceli poškodiť Rusko sankciami a poškodzujú seba... Tu je to očividné, a nechápe len hlupák.[/quote] Žeby informačné krytie na predaj američanom?

naco ti je spolocnost, ked nebudes mat plyn....a nie som si ista, ci bude Gazprom predavat tu spolocnost Amikom, aby zarabali na ruskom plyne, to mohli urobit aj bez toho a napriamo. Alebo to mohli predat Nemcom este pred vojnou......Neurobili to a aj teraz hovoria, ze rastie odber cez Ukrajinu, ale na druhej strane je to stale nizsie (a o dost) ako to bolo vlani o tomto case


naco ti je spolocnost, ked nebudes mat plyn....a nie som si ista, ci bude Gazprom predavat tu spolocnost Amikom, aby zarabali na ruskom plyne, to mohli urobit aj bez toho a napriamo. Alebo to mohli predat Nemcom este pred vojnou......Neurobili to a aj teraz hovoria, ze rastie odber cez Ukrajinu, ale na druhej strane je to stale nizsie (a o dost) ako to bolo vlani o tomto case
Upravené 2. 3. 2022 o 17:28
2.45k
13
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept