Mimo kategórií
Na Jupiteru se něco děje. Bouře v obří rudé skvrně neustále zrychluje

https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gX_e/YvM90.jpeg?fl=cro,0,62,1250,703%7Cres,2560,,1%7Cwebp,75


Hubbleův vesmírný dalekohled z oběžné dráhy Země zpozoroval podivné změny na Jupiteru. Cirkulace plynu na vnější straně vesmírné cyklony o rozloze přesahující 15 tisíc kilometrů neustále zrychluje, zatímco uvnitř zpomaluje. Astronomové to nedovedou vysvětlit. A nerozumí ani tomu, co bouři neustále pohání. Odpověď už však může být na dosah.


Zdroj:
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/na-jupiteru-se-neco-deje-boure-v-obri-rude-skvrne-neustale-zrychluje-40373309


Podivná bouřka na Jupiteru ? Co když je vysvětlení příčiny této bouře velmi prosté ? Od mládí se zajímám o astronomii a vesmír a v mnoha knihách se astronomové zmiňovali o "unikátnosti" Slunečního systému. Ta spočívala v tom, že naše mateřská planetární soustava má jen jednu hvězdu, totiž jen Slunce. Většina pozorovaných hvězdných soustav má totiž nejčastěji dva hvězdné členy, některé tři i více ...


http://hvezdy.astro.cz/dvojhvezdy/39-dvojhvezdy


Jen mě tak napadá ... Co když ty změny počasí na Zemi i na ostatních planetách Sluneční soustavy (průměrná teplota narůstá kromě Země i na Plutu, Marsu a na ostatních planetách Sluneční soustavy a tento nárůst nemá na svědomí pouze pohyb naší soustavy v perigeu galaktického středu čili blíže silně energeticky vyzařujícího centra naší galaxie představující supermasívní černou díru jejíž horizont událostí představuje neobyčejně silný zdroj tvrdého vysoce energetického gama záření termicky ovlivňující poměry v celé naší galaxii a tím pádem i v naší sluneční soustavě), ale je ovlivňován druhým hvězdným členem naší soustavy představovaným buď hnědým nebo v horším případě rudým trpaslíkem, kterému někteří astronomové dali jméno Nemesis. Mým osobním názorem je to, že teto varianta je vysoce pravděpodobná. Jako bývalého katolíka mě v tom utvrďuje i obsah Nového zákona, které podle mě byl sepsán na popud GP.
Citace z bible, které jsou plné obrazů krve a purpuru:


Zj. 6,12-16
Zj. 16,3 - moře je zrcadlem oblohy ...
Zj. 16,13 - tři proroci, spolupracovníci GP, vyšlí ze stavu samandhi
https://btet.ru/cs/asia/proishozhdeniya-chelovechestva-teoriya-muldasheva-gipotezy-proishozhdeniya/
Zj. 19,13


https://www.astro.cz/clanky/hvezdy/velmi-chladny-hnedy-trpaslik-objeven-v-blizkosti-slunce.html
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cerven%C3%BD_trpasl%C3%ADk


Ne nadarmo byla na jižním pólu poměrně nedávno zřízená veliká astronomická observatoř vybavená velmi citlivým zařízením, detekujícím objekty vyzařující v infra spektru.


https://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=125161


Podle mě, se prastarými tajemstvími obeznámená světová zednářská elita přichystala na sledování pravidelného příchodu a pouti skrze sluneční soustavu temného antipoda našeho Slunce pohybujícího se na extémně excentrické oběžné dráze s velmi dlouhou periodou oběhu (cca tisíce let - což v astronomii tato doba neznamená zhola nic).


https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gX_e/YvM90.jpeg?fl=cro,0,62,1250,703%7Cres,2560,,1%7Cwebp,75 Hubbleův vesmírný dalekohled z oběžné dráhy Země zpozoroval podivné změny na Jupiteru. Cirkulace plynu na vnější straně vesmírné cyklony o rozloze přesahující 15 tisíc kilometrů neustále zrychluje, zatímco uvnitř zpomaluje. Astronomové to nedovedou vysvětlit. A nerozumí ani tomu, co bouři neustále pohání. Odpověď už však může být na dosah. Zdroj: https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/na-jupiteru-se-neco-deje-boure-v-obri-rude-skvrne-neustale-zrychluje-40373309 Podivná bouřka na Jupiteru ? Co když je vysvětlení příčiny této bouře velmi prosté ? Od mládí se zajímám o astronomii a vesmír a v mnoha knihách se astronomové zmiňovali o "unikátnosti" Slunečního systému. Ta spočívala v tom, že naše mateřská planetární soustava má jen jednu hvězdu, totiž jen Slunce. Většina pozorovaných hvězdných soustav má totiž nejčastěji dva hvězdné členy, některé tři i více ... http://hvezdy.astro.cz/dvojhvezdy/39-dvojhvezdy Jen mě tak napadá ... Co když ty změny počasí na Zemi i na ostatních planetách Sluneční soustavy (průměrná teplota narůstá kromě Země i na Plutu, Marsu a na ostatních planetách Sluneční soustavy a tento nárůst nemá na svědomí pouze pohyb naší soustavy v perigeu galaktického středu čili blíže silně energeticky vyzařujícího centra naší galaxie představující supermasívní černou díru jejíž horizont událostí představuje neobyčejně silný zdroj tvrdého vysoce energetického gama záření termicky ovlivňující poměry v celé naší galaxii a tím pádem i v naší sluneční soustavě), ale je ovlivňován druhým hvězdným členem naší soustavy představovaným buď hnědým nebo v horším případě rudým trpaslíkem, kterému někteří astronomové dali jméno Nemesis. Mým osobním názorem je to, že teto varianta je vysoce pravděpodobná. Jako bývalého katolíka mě v tom utvrďuje i obsah Nového zákona, které podle mě byl sepsán na popud GP. Citace z bible, které jsou plné obrazů krve a purpuru: Zj. 6,12-16 Zj. 16,3 - moře je zrcadlem oblohy ... Zj. 16,13 - tři proroci, spolupracovníci GP, vyšlí ze stavu samandhi https://btet.ru/cs/asia/proishozhdeniya-chelovechestva-teoriya-muldasheva-gipotezy-proishozhdeniya/ Zj. 19,13 https://www.astro.cz/clanky/hvezdy/velmi-chladny-hnedy-trpaslik-objeven-v-blizkosti-slunce.html https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cerven%C3%BD_trpasl%C3%ADk Ne nadarmo byla na jižním pólu poměrně nedávno zřízená veliká astronomická observatoř vybavená velmi citlivým zařízením, detekujícím objekty vyzařující v infra spektru. https://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=125161 Podle mě, se prastarými tajemstvími obeznámená světová zednářská elita přichystala na sledování pravidelného příchodu a pouti skrze sluneční soustavu temného antipoda našeho Slunce pohybujícího se na extémně excentrické oběžné dráze s velmi dlouhou periodou oběhu (cca tisíce let - což v astronomii tato doba neznamená zhola nic).
Upravené 9. 10. 2021 o 19:30

Ne nadarmo byla na jižním pólu poměrně nedávno zřízená veliká astronomická observatoř vybavená velmi citlivým zařízením, detekujícím objekty vyzařující v infra spektru.
...
Podle mě, se prastarými tajemstvími obeznámená světová ... elita přichystala na sledování

Čistá spekulace: možná to vypouštění desetitisíců “Muskových” satelitů a “oslepování” světové astronomie nějaký smysl má...


“Vesmírný vláček baví lidi, astronomové jsou na Muskovy satelity naštvaní”
7.5.2020
“Řetězce světel na noční obloze vzbuzují zvědavost lidí, mnozí jej pokládají za UFO. Jde o satelity pro rychlý internet. Odražené světlo z družic ale brání pozorování vesmíru.
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/elon-musk-satelity-obloha-starlink.A200507_110052_liberec-zpravy_jape
Takže pozorovat “nežádoucí” objekt by možná šlo jenom z vybraných míst planety, které by byly pod kontrolou (jižní pól).


Oficiální narativ hovoří, že důvodem je vybudování “celosvětové wifi sítě” pro přístup k internetu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Starlink


Je ovšem možné, že tato “astronomická opona” už má “v genech” zabudovanou dočasnost.
“Musk, pán satelitů. Nejbohatší muž světa vlastní třetinu oběžnic Země”
12.2.2021
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/musk-pan-satelitu-nejbohatsi-muz-sveta-vlastni-tretinu-obeznic-zeme-142087
Protože už nyní se hovoří o tzv. “udržitelnosti” projektu: “SpaceX slibuje, že její satelity poskytnou levné, vysokorychlostní internetové připojení do všech koutů planety.
Je však otázkou, zda má Starlink možnost stát se udržitelným projektem. Sám generální ředitel firmy SpaceX Elon Musk na Twitteru uvedl, že společnost „musí v příštím roce projít hlubokou propastí negativních peněžních toků, aby se mohl Starlink stát finančně životaschopným.“”


A pokud se týká “zvyku”, že jedním projektem bývá plánováno plnit více úkolů. (možná návaznost na projekt koronavirus ve variantě spuštěné GP, což se asi nestalo). Pokud by projekt Starlink byl plánován jako dlouhodobý, mohl by jeho cíl být podobný, jako u elektromobility. Omezit dostupnost internetu “pouze pro bohaté” a jen pro “internet věcí”. Žádné brouzdání po internetu, žádné sociální sítě pro “plebs”...
Z téhož článku: “Velkou otázkou je také budoucí cenová dostupnost služby. Přibližně 10 tisíc beta testerů, kteří si službu dosud předplatili, za ni platí 99 dolarů měsíčně {cca 2300 Kč - pozn. Počtář}. Za 499 dolarů {cca 11500 Kč - pozn. Počtář} si také museli zakoupit uživatelský terminál a speciální wi-fi router. Konkrétnější cenové podmínky však zatím firma SpaceX nezveřejnila.
Podle Muska v případě úspěchu projektu Starlink budou náklady koncových uživatelů s každým rokem klesat. Mnohé ohlasy však tvrdí, že služba bude ve své plánované podobě příliš drahá na to, aby dosáhla revoluce v internetovém připojení, o kterou se SpaceX snaží.”
A nebo se snad někdo ptal lidí, jestli chtějí 5G nebo jestli chtějí auta se spalovacími motory nadívaná elektronikou?


[quote="pid:36780, uid:317"]Ne nadarmo byla na jižním pólu poměrně nedávno zřízená veliká astronomická observatoř vybavená velmi citlivým zařízením, detekujícím objekty vyzařující v infra spektru. ... Podle mě, se prastarými tajemstvími obeznámená světová ... elita přichystala na sledování[/quote] Čistá spekulace: možná to vypouštění desetitisíců “Muskových” satelitů a “oslepování” světové astronomie nějaký smysl má... “Vesmírný vláček baví lidi, astronomové jsou na Muskovy satelity naštvaní” 7.5.2020 “Řetězce světel na noční obloze vzbuzují zvědavost lidí, mnozí jej pokládají za UFO. Jde o satelity pro rychlý internet. **Odražené světlo z družic ale brání pozorování vesmíru.**” https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/elon-musk-satelity-obloha-starlink.A200507_110052_liberec-zpravy_jape Takže pozorovat “nežádoucí” objekt by možná šlo jenom z vybraných míst planety, které by byly pod kontrolou (jižní pól). Oficiální narativ hovoří, že důvodem je vybudování “celosvětové wifi sítě” pro přístup k internetu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Starlink Je ovšem možné, že tato “astronomická opona” už má “v genech” zabudovanou dočasnost. “Musk, pán satelitů. Nejbohatší muž světa vlastní třetinu oběžnic Země” 12.2.2021 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/musk-pan-satelitu-nejbohatsi-muz-sveta-vlastni-tretinu-obeznic-zeme-142087 Protože už nyní se hovoří o tzv. “udržitelnosti” projektu: “SpaceX slibuje, že její satelity poskytnou levné, vysokorychlostní internetové připojení do všech koutů planety. Je však otázkou, zda má Starlink možnost stát se udržitelným projektem. Sám generální ředitel firmy SpaceX Elon Musk na Twitteru uvedl, že společnost „musí v příštím roce projít hlubokou propastí negativních peněžních toků, aby se mohl Starlink stát finančně životaschopným.“” A pokud se týká “zvyku”, že jedním projektem bývá plánováno plnit více úkolů. (možná návaznost na projekt koronavirus ve variantě spuštěné GP, což se asi nestalo). Pokud by projekt Starlink byl plánován jako dlouhodobý, mohl by jeho cíl být podobný, jako u elektromobility. Omezit dostupnost internetu “pouze pro bohaté” a jen pro “internet věcí”. Žádné brouzdání po internetu, žádné sociální sítě pro “plebs”... Z téhož článku: “Velkou otázkou je také budoucí cenová dostupnost služby. Přibližně 10 tisíc beta testerů, kteří si službu dosud předplatili, za ni **platí 99 dolarů měsíčně** {cca 2300 Kč - pozn. Počtář}. Za **499 dolarů** {cca 11500 Kč - pozn. Počtář} si také museli zakoupit **uživatelský terminál a speciální wi-fi router**. Konkrétnější cenové podmínky však zatím firma SpaceX nezveřejnila. Podle Muska v případě úspěchu projektu Starlink budou náklady koncových uživatelů s každým rokem klesat. Mnohé ohlasy však tvrdí, že služba bude ve své plánované podobě **příliš drahá** na to, aby dosáhla revoluce v internetovém připojení, o kterou se SpaceX snaží.” A nebo se snad někdo ptal lidí, jestli chtějí 5G nebo jestli chtějí auta se spalovacími motory nadívaná elektronikou?
Upravené 10. 10. 2021 o 11:05

" ... Podle Muska v případě úspěchu projektu Starlink budou náklady koncových uživatelů s každým rokem klesat. Mnohé ohlasy však tvrdí, že služba bude ve své plánované podobě příliš drahá na to, aby dosáhla revoluce v internetovém připojení, o kterou se SpaceX snaží.”



Celý projekt Muskův Starlink byl s pravděpodobností rovnající se jistotě skrytě financován armádou USA a má za úkol vybudovat sledovací systém v optickém a infračerveném spektru s úplným globálním pokrytím. Tento systém má pravděpodobně za úkol eliminovat možnosti nových ruských globálních úderných systémů jako jsou systémy Burevěstnik (křídlatá raketa s jaderným pohonem mající neomezený dolet) a hypersonických hlavic nových globálních raket Sarmat umožňující úder z nečekaných směrů. Satelity Starlink by měly sledovat celý let těchto zbraní a nepřetržitě předávat aktuální koordináty (čímž by se eliminovala schopnost těchto systémů neočekávaně měnit směr a parametry letu) protiraketovým systémům. Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.


>" ... Podle Muska v případě úspěchu projektu Starlink budou náklady koncových uživatelů s každým rokem klesat. Mnohé ohlasy však tvrdí, že služba bude ve své plánované podobě příliš drahá na to, aby dosáhla revoluce v internetovém připojení, o kterou se SpaceX snaží.” Celý projekt Muskův Starlink byl s pravděpodobností rovnající se jistotě skrytě financován armádou USA a má za úkol vybudovat sledovací systém v optickém a infračerveném spektru s úplným globálním pokrytím. Tento systém má pravděpodobně za úkol eliminovat možnosti nových ruských globálních úderných systémů jako jsou systémy Burevěstnik (křídlatá raketa s jaderným pohonem mající neomezený dolet) a hypersonických hlavic nových globálních raket Sarmat umožňující úder z nečekaných směrů. Satelity Starlink by měly sledovat celý let těchto zbraní a nepřetržitě předávat aktuální koordináty (čímž by se eliminovala schopnost těchto systémů neočekávaně měnit směr a parametry letu) protiraketovým systémům. Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.

Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.

Takýto systém je v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP. Tie hromady pokusov v érach jadrových odpalov sa sústreďovali práve na posilnenie jednotlivých účinkov jadrových zbraní na úkor iných (neutrónová bomba, EMP bomba....).


Ale obzrime sa radšej dozadu, prečo bola taká až chorobná posadnutosť starovekých civilizácii pri budovaní astronomických pozorovateľní v rámci obmedzených zdrojov? Čo také sledovali, keď Slnko údajne stále vychádza na východe a zapadá na západe, to znamená sledovanie stoických vecí akosi nemá zmysel. Ibaže by vedeli niečo, vďaka čomu vzniklo observatórium i na južnom póle.


[quote="pid:36874, uid:317"]Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.[/quote] Takýto systém je v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP. Tie hromady pokusov v érach jadrových odpalov sa sústreďovali práve na posilnenie jednotlivých účinkov jadrových zbraní na úkor iných (neutrónová bomba, EMP bomba....). Ale obzrime sa radšej dozadu, prečo bola taká až chorobná posadnutosť starovekých civilizácii pri budovaní astronomických pozorovateľní v rámci obmedzených zdrojov? Čo také sledovali, keď Slnko údajne stále vychádza na východe a zapadá na západe, to znamená sledovanie stoických vecí akosi nemá zmysel. Ibaže by vedeli niečo, vďaka čomu vzniklo observatórium i na južnom póle.
Upravené 10. 10. 2021 o 11:55

Nibiru je hloupost. To, že před pár tisíci lety náš sluneční systém vypadal úplně jinak, je prakticky jisté. Svědčí o tom spousta záznamů dnes vydávaných za náboženské rituály. Podívejte se na Electric Universe. Mimochodem ta krásná fotka bouře na severním pólu Jupitera je také excelentní doklad toho, že gravitace není zdaleka tou jedinou silou vládnoucí vesmíru.


Nibiru je hloupost. To, že před pár tisíci lety náš sluneční systém vypadal úplně jinak, je prakticky jisté. Svědčí o tom spousta záznamů dnes vydávaných za náboženské rituály. Podívejte se na Electric Universe. Mimochodem ta krásná fotka bouře na severním pólu Jupitera je také excelentní doklad toho, že gravitace není zdaleka tou jedinou silou vládnoucí vesmíru.

Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.

Jedna věc je detekovat a sledovat, druhá věc je dostihnout, navíc včas, když jsou cílem hypersonické rakety...
(píšu jako dodatek k
Takýto systém je v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP.
)


[quote="pid:36874, uid:317"]Pokud mají antiraketové systémy aktuální a online parametry a polohové koordináty útočících hlavic jsou schopny takový cíl zničit.[/quote] Jedna věc je detekovat a sledovat, druhá věc je dostihnout, navíc včas, když jsou cílem hypersonické rakety... (píšu jako dodatek k [quote="pid:36879, uid:77"]Takýto systém je v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP.[/quote])

Co když byla naše sluneční soustava ještě "nedávno" v nějaké konstelaci a měli jsme slunce dvě(v té konfiguraci dochází k propojení sil jednotlivých planet), nyní se nastavuje další konfigurace "božského zlatého věku" který má trvat tisíc let(může znamenat přeneseně daleko delší cyklus)?
Jestli došlo k rozpadu poslední konfigurace popisované jako pád oblohy a potopa, je přirozené, že ti kteří tuto informaci mají s ní pracují, ale nemůžou šířit paniku, protože nikdo neví jestli to proběhne při sestavení bez ztrát jako při rozpadu. Připomnělo mi to příběhy o třech prutech a společné síle(platí co je nahoře je i dole a opačně). Otázka je kdy se to stane?


Hubbleův vesmírný dalekohled z oběžné dráhy Země zpozoroval podivné změny na Jupiteru. Cirkulace plynu na vnější straně vesmírné cyklony o rozloze přesahující 15 tisíc kilometrů neustále zrychluje, zatímco uvnitř zpomaluje. Astronomové to nedovedou vysvětlit. A nerozumí ani tomu, co bouři neustále pohání. Odpověď už však může být na dosah.


Zdroj:
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/na-jupiteru-se-neco-deje-boure-v-obri-rude-skvrne-neustale-zrychluje-40373309


Podivná bouřka na Jupiteru ? Co když je vysvětlení příčiny této bouře velmi prosté ? Od mládí se zajímám o astronomii a vesmír a v mnoha knihách se astronomové zmiňovali o "unikátnosti" Slunečního systému. Ta spočívala v tom, že naše mateřská planetární soustava má jen jednu hvězdu, totiž jen Slunce. Většina pozorovaných hvězdných soustav má totiž nejčastěji dva hvězdné členy, některé tři i více ...

Z diskuze:
Vážení, pokud se zajímáte o vesmír, jako takový a zejména o Sluneční soustavou, tak víte, že Jupiter je plynná planeta, obrovských rozměrů, vůči naší Zemi.Je to vlastně nevyvinuté druhé Slunce.Většina sluncí, podobných našemu, existují ve vesmíru, vedle sebe.Dva i více sluncí. Jen u nás je jedno.Slunce Jupiter neměl při vzniku sluneční soustavy ... dostatek vodíku, k zahájení jaderných výbuchů. K tomu je potřeba určité množství vodíku a vlivem silné gravitace a určitého tlaku t.j ,mnoha miliónu atmosfér a miliónové teploty.., kdy za určitých podmínek vzniknou jaderné výbuchy.Jde o spalování vodíku...slučováním jejich jader.Stejně, jako na Slunci. A co se děje s bouřemi v Rudé skvrně, to je tak trochu záhadou pro astronomy. Probíhají tam procesy, kterým moc nerozumíme. I vznik rudých skvrn, v rozpětí 11 let opakovaně.Říkají vědci, astronomové, že jsou to vlastně chladnější místa na slunci. A že bouře v nich neustále zrychlují, je taky velkou záhadou. Naše sateliity přes hustou atmosféru Jupiteru neproniknou dovnitř, a tak se o tom moc nedozvíme.Jsou různé hypotézy...i velcí světoví astronomové, se o tom dohadují.


Co když byla naše sluneční soustava ještě "nedávno" v nějaké konstelaci a měli jsme slunce dvě(v té konfiguraci dochází k propojení sil jednotlivých planet), nyní se nastavuje další konfigurace "božského zlatého věku" který má trvat tisíc let(může znamenat přeneseně daleko delší cyklus)? Jestli došlo k rozpadu poslední konfigurace popisované jako pád oblohy a potopa, je přirozené, že ti kteří tuto informaci mají s ní pracují, ale nemůžou šířit paniku, protože nikdo neví jestli to proběhne při sestavení bez ztrát jako při rozpadu. Připomnělo mi to příběhy o třech prutech a společné síle(platí co je nahoře je i dole a opačně). Otázka je kdy se to stane? https://cdn.myshoptet.com/usr/www.druzstvoksb.cz/user/documents/upload/saturnuv%20mytus%202.jpg https://cdn.myshoptet.com/usr/www.druzstvoksb.cz/user/documents/upload/saturnuv%20mytus%203.jpg [quote="pid:36780, uid:317"]Hubbleův vesmírný dalekohled z oběžné dráhy Země zpozoroval podivné změny na Jupiteru. Cirkulace plynu na vnější straně vesmírné cyklony o rozloze přesahující 15 tisíc kilometrů neustále zrychluje, zatímco uvnitř zpomaluje. Astronomové to nedovedou vysvětlit. A nerozumí ani tomu, co bouři neustále pohání. Odpověď už však může být na dosah. Zdroj: https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/na-jupiteru-se-neco-deje-boure-v-obri-rude-skvrne-neustale-zrychluje-40373309 Podivná bouřka na Jupiteru ? Co když je vysvětlení příčiny této bouře velmi prosté ? Od mládí se zajímám o astronomii a vesmír a v mnoha knihách se astronomové zmiňovali o "unikátnosti" Slunečního systému. Ta spočívala v tom, že naše mateřská planetární soustava má jen jednu hvězdu, totiž jen Slunce. Většina pozorovaných hvězdných soustav má totiž nejčastěji dva hvězdné členy, některé tři i více ...[/quote]Z diskuze: Vážení, pokud se zajímáte o vesmír, jako takový a zejména o Sluneční soustavou, tak víte, že Jupiter je plynná planeta, obrovských rozměrů, vůči naší Zemi.Je to vlastně nevyvinuté druhé Slunce.Většina sluncí, podobných našemu, existují ve vesmíru, vedle sebe.Dva i více sluncí. Jen u nás je jedno.Slunce Jupiter neměl při vzniku sluneční soustavy ... dostatek vodíku, k zahájení jaderných výbuchů. K tomu je potřeba určité množství vodíku a vlivem silné gravitace a určitého tlaku t.j ,mnoha miliónu atmosfér a miliónové teploty.., kdy za určitých podmínek vzniknou jaderné výbuchy.Jde o spalování vodíku...slučováním jejich jader.Stejně, jako na Slunci. A co se děje s bouřemi v Rudé skvrně, to je tak trochu záhadou pro astronomy. Probíhají tam procesy, kterým moc nerozumíme. I vznik rudých skvrn, v rozpětí 11 let opakovaně.Říkají vědci, astronomové, že jsou to vlastně chladnější místa na slunci. A že bouře v nich neustále zrychlují, je taky velkou záhadou. Naše sateliity přes hustou atmosféru Jupiteru neproniknou dovnitř, a tak se o tom moc nedozvíme.Jsou různé hypotézy...i velcí světoví astronomové, se o tom dohadují.

kdy za určitých podmínek vzniknou jaderné výbuchy.Jde o spalování vodíku...slučováním jejich jader

Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale...


...Termonukleární fúze či termonukleární reakce či termojaderná fúze, což je proces, při kterém dochází ke sloučení atomových jader (jaderné fúzi) za pomoci vysoké teploty a tlaku.


Populárně se to nazývá “spalování” vodíku/helia/nebo jiných “lehkých” prvků.


“Jaderný výbuch” je principiálně něco jiného: dochází k rozpadu atomových jader “těžkých” prvků (uran, plutonium).


Ještě lépe: jaderné reakce dělíme na
i. štěpné, kdy se atomová jádra rozpadají na “lehčí” (neřízená forma se jmenuje “jaderný výbuch” či “atomový výbuch” apod)
ii. slučovací (fúzní), kdy se atomová jádra slučují na “těžší”


https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaderná_reakce
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaderná_fúze


[quote="pid:36901, uid:641"]kdy za určitých podmínek vzniknou jaderné výbuchy.Jde o spalování vodíku...slučováním jejich jader[/quote] Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale... ...Termonukleární fúze či termonukleární reakce či termojaderná fúze, což je proces, při kterém dochází ke **sloučení** atomových jader (jaderné fúzi) za pomoci vysoké teploty a tlaku. Populárně se to nazývá “spalování” vodíku/helia/nebo jiných “lehkých” prvků. “Jaderný výbuch” je principiálně něco jiného: dochází k **rozpadu** atomových jader “těžkých” prvků (uran, plutonium). Ještě lépe: jaderné reakce dělíme na i. štěpné, kdy se atomová jádra rozpadají na “lehčí” (neřízená forma se jmenuje “jaderný výbuch” či “atomový výbuch” apod) ii. slučovací (fúzní), kdy se atomová jádra slučují na “těžší” https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaderná_reakce https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaderná_fúze
Upravené 10. 10. 2021 o 14:41

Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale...
není to šumák? jaderné výbuchy, termonukleární fúze, termonukleární reakce, termojaderná fúze. Pro mě za mě třeba elektromagnetické pole a výbuchy můžeme opustit.

já tam trochu podobu vidím


https://pani-mama.ru/cs/magnitnoe-pole-planet-solnechnoi-sistemy-magnitnye-polya-planet-geomagnetizm/


Důležitá informace z té diskuze v odkazu byla: teorie dvou a více sluncí v okolních soustavách, odkaz na katastrofu v naší soustavě a pravděpodobný rozpad konstelace planet(v nedávné minulosti), která vytvářela viditelné elektromagnetické pole - slunce č.2. Dále informace o 11-letém cyklu, který je provázán s lidským vědomím(po dovršení cyklu se odemykají další komponenty(zámky) rozvoje osobnosti.
Vše co se děle ve vesmíru probíhá v kruzích nebo ve spirále a projevuje se zde na Zemi a možná i opačně.



Astrologie je matkou astronomie, ta jí popřela jako pavědu, přestala vysvětlovat jevy na obloze, začala měřit a popisovat. Mě zajímá proč?


[quote="pid:36908, uid:240"]Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale...[/quote]není to šumák? jaderné výbuchy, termonukleární fúze, termonukleární reakce, termojaderná fúze. Pro mě za mě třeba elektromagnetické pole a výbuchy můžeme opustit. https://i2.wp.com/fb.ru/misc/i/gallery/81211/2498016.jpg já tam trochu podobu vidím https://static.suenee.cz/uploads/2018/04/01ee4c_6feef36017b9458082c6c66ef3c1598fmv2.jpg https://pani-mama.ru/cs/magnitnoe-pole-planet-solnechnoi-sistemy-magnitnye-polya-planet-geomagnetizm/ Důležitá informace z té diskuze v odkazu byla: teorie dvou a více sluncí v okolních soustavách, odkaz na katastrofu v naší soustavě a pravděpodobný rozpad konstelace planet(v nedávné minulosti), která vytvářela viditelné elektromagnetické pole - slunce č.2. Dále informace o 11-letém cyklu, který je provázán s lidským vědomím(po dovršení cyklu se odemykají další komponenty(zámky) rozvoje osobnosti. Vše co se děle ve vesmíru probíhá v kruzích nebo ve spirále a projevuje se zde na Zemi a možná i opačně. https://1.bp.blogspot.com/-yw46I55lz3s/YVWKPQwXVWI/AAAAAAAAJZA/qeKMQzhIW9wpY7BFsUrKBYJNPoInpDwQACLcBGAsYHQ/w640-h572/obr22.jpg Astrologie je matkou astronomie, ta jí popřela jako pavědu, přestala vysvětlovat jevy na obloze, začala měřit a popisovat. Mě zajímá proč?
Upravené 10. 10. 2021 o 17:34

Čistá spekulace: možná to vypouštění desetitisíců “Muskových” satelitů a “oslepování” světové astronomie nějaký smysl má...


Má to zmysel, aby bolo 5G všade na svete a nebolo pred ním úniku. Ani vo vnútrozemí Austrálie, ani na Sibíri... 5G vo veľkom zavádzajú všade na svete popri epidémii, vrátane Ruska, ktoré sa tiež zúčastňuje tohto divadla. Podľa mňa tieto veci spolu súvisia. Samozrejme k tomu pridajú ďalšiu funkcionalitu a nezostane len pri tomto.


Ale obzrime sa radšej dozadu, prečo bola taká až chorobná posadnutosť starovekých civilizácii pri budovaní astronomických pozorovateľní v rámci obmedzených zdrojov?


Potrebovali vyrátať, sledovať a predpovedať pravidelne sa opakujúce vesmírne cykly zásadným spôsobom vplývajúce na ich rozvoj a dokonca samotnú existenciu. Napríklad Noc Svaroga (Kali Juga). Z tohto pohľadu to nie sú nezmyselne vynaložené zdroje. Naopak, môžu znamenať rozdiel medzi životom a smrťou.


[quote="pid:36866, uid:240"]Čistá spekulace: možná to vypouštění desetitisíců “Muskových” satelitů a “oslepování” světové astronomie nějaký smysl má...[/quote] Má to zmysel, aby bolo 5G všade na svete a nebolo pred ním úniku. Ani vo vnútrozemí Austrálie, ani na Sibíri... 5G vo veľkom zavádzajú všade na svete popri epidémii, vrátane Ruska, ktoré sa tiež zúčastňuje tohto divadla. Podľa mňa tieto veci spolu súvisia. Samozrejme k tomu pridajú ďalšiu funkcionalitu a nezostane len pri tomto. [quote="pid:36879, uid:77"]Ale obzrime sa radšej dozadu, prečo bola taká až chorobná posadnutosť starovekých civilizácii pri budovaní astronomických pozorovateľní v rámci obmedzených zdrojov?[/quote] Potrebovali vyrátať, sledovať a predpovedať pravidelne sa opakujúce vesmírne cykly zásadným spôsobom vplývajúce na ich rozvoj a dokonca samotnú existenciu. Napríklad Noc Svaroga (Kali Juga). Z tohto pohľadu to nie sú nezmyselne vynaložené zdroje. Naopak, môžu znamenať rozdiel medzi životom a smrťou.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 10. 10. 2021 o 21:19

není to šumák? jaderné výbuchy

Šumák to není, v této souvislosti použitý pojem “jaderné výbuchy” je blábol, který shazuje zbytek sdělení. Když už, tak tam mohlo být “jaderné reakce”.


Jinak je zvláštní, že naše Slunce (oficiálně) není dvojhvězda, přitom dvoj a více-hvězdy jsou v pozorovaném vesmíru převažující. Rovněž platí, že když je něco dvojhvězda, ještě to neznamená, že to musí být na sebe “nalepeno”. Z toho plyne, že Slunce může být dvojhvězda, jejíž druhá složka je (současnými prostředky) obtížně pozorovatelná. Pak by ale měly být měřitelné vzájemné gravitační účinky, protože obě složky jsou spolu gravitačně vázané a obíhají kolem společného těžiště. Takové těžiště může teoreticky ležet i uvnitř Slunce.


[quote="pid:36918, uid:641"]není to šumák? jaderné výbuchy[/quote] Šumák to není, v této souvislosti použitý pojem “jaderné výbuchy” je blábol, který shazuje zbytek sdělení. Když už, tak tam mohlo být “jaderné reakce”. Jinak je zvláštní, že naše Slunce (oficiálně) není dvojhvězda, přitom dvoj a více-hvězdy jsou v pozorovaném vesmíru převažující. Rovněž platí, že když je něco dvojhvězda, ještě to neznamená, že to musí být na sebe “nalepeno”. Z toho plyne, že Slunce může být dvojhvězda, jejíž druhá složka je (současnými prostředky) obtížně pozorovatelná. Pak by ale měly být měřitelné vzájemné gravitační účinky, protože obě složky jsou spolu gravitačně vázané a obíhají kolem společného těžiště. Takové těžiště může teoreticky ležet i uvnitř Slunce.

Zdravia všetkým.
Keď sa už rozoberá možnosť dvoch slnk v našej slnečnej sústave prispejem jednou teóriou aj ja. Kto tvrdí že druhé slnko musí byť klasické ktoré produkuje veľa svetla. Môže ísť aj o hnedého trpaslíka či takzvanú železnú hviezdu. Dané objekty majú obrovskú hmotnosť a vyžarujú minimum viditeľného žiarenia. Vo vesmíre sú sústavy kde okolo centrálneho slnka obieha aj druhé slnko. Môže obiehať aj po extrémnej krivke. Či môže byť obeh dlhý tisíc rokov alebo viac je otázka na mieste. Legenda o Nibiru nie je nezmyselná teória. Extrémnu pozornosť získala v Nemecku za druhej svetovej. Fuzna reakcia v Slnku využíva nie len vodík a ľahké prvky ale aj určite množstvo ťažkých prvkov. Počas reakcie sa mení vodík na hélium a vznikajú ťažké prvky ktoré sa zhromažďujú v jadre. Popísať procesy prebiehajúce v Slnku ako výbuchu je veľmi nepresné a zavádzajúce.
S pozdravom Peter


Zdravia všetkým. Keď sa už rozoberá možnosť dvoch slnk v našej slnečnej sústave prispejem jednou teóriou aj ja. Kto tvrdí že druhé slnko musí byť klasické ktoré produkuje veľa svetla. Môže ísť aj o hnedého trpaslíka či takzvanú železnú hviezdu. Dané objekty majú obrovskú hmotnosť a vyžarujú minimum viditeľného žiarenia. Vo vesmíre sú sústavy kde okolo centrálneho slnka obieha aj druhé slnko. Môže obiehať aj po extrémnej krivke. Či môže byť obeh dlhý tisíc rokov alebo viac je otázka na mieste. Legenda o Nibiru nie je nezmyselná teória. Extrémnu pozornosť získala v Nemecku za druhej svetovej. Fuzna reakcia v Slnku využíva nie len vodík a ľahké prvky ale aj určite množstvo ťažkých prvkov. Počas reakcie sa mení vodík na hélium a vznikajú ťažké prvky ktoré sa zhromažďujú v jadre. Popísať procesy prebiehajúce v Slnku ako výbuchu je veľmi nepresné a zavádzajúce. S pozdravom Peter

Šumák to není, v této souvislosti použitý pojem “jaderné výbuchy” je blábol, který shazuje zbytek sdělení. Když už, tak tam mohlo být “jaderné reakce”.

Byl to příspěvek na diskuzi, ten ti neupravím na tvůj vytříbený jazýček "příliš slané", škoda, že ti EGO blokuje třídění informací ze všech zdrojů(já to mám ještě ze socíku), prostě jsme dřív víc hledali ve zdroji sdělení, než shazovali.
Dál s příspěvkem souhlasím.
Taky je možné, že naše dvojhvězda(původní slunce) není pouze aktivní.
Možnost 2: Přijde nová konstelace planet, která bude produkovat záření podobné jako "Saturnův mýtus", teorie vývoje ve spirále nebo kruhu(opakování). Otázka je, ano/ne, kdy, jestli s bouchnutím, reakcí nebo extází?


Kdybych nenacházel odkazy v minulosti na spojitost s tímto úkazem a v současnosti se nedělala protiopatření na vysoké úrovni, řeknu blábol, ale ty odkazy jsou, jen potřebuješ vodu na opláchnutí termínů(zkus špetku nadhledu), když ti vadí bouchání a chceš raději reakci.


[quote="pid:36968, uid:240"]Šumák to není, v této souvislosti použitý pojem “jaderné výbuchy” je blábol, který shazuje zbytek sdělení. Když už, tak tam mohlo být “jaderné reakce”.[/quote] Byl to příspěvek na diskuzi, ten ti neupravím na tvůj vytříbený jazýček "příliš slané", škoda, že ti EGO blokuje třídění informací ze všech zdrojů(já to mám ještě ze socíku), prostě jsme dřív víc hledali ve zdroji sdělení, než shazovali. Dál s příspěvkem souhlasím. Taky je možné, že naše dvojhvězda(původní slunce) není pouze aktivní. Možnost 2: Přijde nová konstelace planet, která bude produkovat záření podobné jako "Saturnův mýtus", teorie vývoje ve spirále nebo kruhu(opakování). Otázka je, ano/ne, kdy, jestli s bouchnutím, reakcí nebo extází? Kdybych nenacházel odkazy v minulosti na spojitost s tímto úkazem a v současnosti se nedělala protiopatření na vysoké úrovni, řeknu blábol, ale ty odkazy jsou, jen potřebuješ vodu na opláchnutí termínů(zkus špetku nadhledu), když ti vadí bouchání a chceš raději reakci.

v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP
Již jednou jsem na tomto webu uváděl, že stratosférických pokusů se všichni na Zemi velmi rychle vzdali, když jim fyzici vysvětlili, že to bude výbuch jen jeden a pak již nikdy nic. Že stratosférický výbuch kompletně smete elektromagnetický ochranný obal planety proti kosmickému záření.
I vojáci to pochopili a s těžkým srdcem se rozloučili s touto "obrannou" sebevražednou doktrínou.


[quote="pid:36879, uid:77"]v prípade potreby možné zlikvidovať jediným výbuchom vysoko stratosfére odpáleným jadrovým zariadením so zosilneným účinkom EMP[/quote]Již jednou jsem na tomto webu uváděl, že stratosférických pokusů se všichni na Zemi velmi rychle vzdali, když jim fyzici vysvětlili, že to bude výbuch jen jeden a pak již nikdy nic. Že stratosférický výbuch kompletně smete elektromagnetický ochranný obal planety proti kosmickému záření. I vojáci to pochopili a s těžkým srdcem se rozloučili s touto "obrannou" sebevražednou doktrínou.

Byl to příspěvek na diskuzi, ten ti neupravím na tvůj vytříbený jazýček "příliš slané", škoda, že ti EGO blokuje třídění informací ze všech zdrojů(já to mám ještě ze socíku), prostě jsme dřív víc hledali ve zdroji sdělení, než shazovali.

Již z povahy obou mých příspěvků
Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale...

Šumák to není

plyne, že:
i. jsem celý Tvůj původní příspěvek četl, včetně odstavce “z diskuse”
ii. jsem ho i pochopil/sdělení našel (a pasáží o dvojhvězdách i podpořil)
iii. se nad ním i zamyslel a jeden konkrétní obrat (nic jiného) jsem opravou uvedl na pravou míru (nepřijde mi, že jsem někde shazoval, pouze jsem na ‘šumák’ kontroval ‘blábolem’ ;-)
iv. dodávám, že tu opravu jsem provedl i s ohledem na ostatní čtenáře


Nic jiného jsem nezpochybňoval či neignoroval, takže nechápu odkud jsi mi přičaroval tu blokaci.
Mantra s egem kapitálkami - to už by mohlo být považováno za osobní rovinu. Ale čert to vem, EGO sem, ego TAM.
:-)


[quote="pid:36983, uid:641"]Byl to příspěvek na diskuzi, ten ti neupravím na tvůj vytříbený jazýček "příliš slané", škoda, že ti EGO blokuje třídění informací ze všech zdrojů(já to mám ještě ze socíku), prostě jsme dřív víc hledali ve zdroji sdělení, než shazovali.[/quote] Již z povahy obou mých příspěvků [quote="pid:36908, uid:240"]Nikoliv “jaderné výbuchy”, ale...[/quote] [quote="pid:36968, uid:240"]Šumák to není[/quote] plyne, že: i. jsem celý Tvůj původní příspěvek četl, včetně odstavce “z diskuse” ii. jsem ho i pochopil/sdělení našel (a pasáží o dvojhvězdách i podpořil) iii. se nad ním i zamyslel a jeden konkrétní obrat (nic jiného) jsem opravou uvedl na pravou míru (nepřijde mi, že jsem někde shazoval, pouze jsem na ‘šumák’ kontroval ‘blábolem’ ;-) iv. dodávám, že tu opravu jsem provedl i s ohledem na ostatní čtenáře Nic jiného jsem nezpochybňoval či neignoroval, takže nechápu odkud jsi mi přičaroval tu blokaci. Mantra s egem kapitálkami - to už by mohlo být považováno za osobní rovinu. Ale čert to vem, EGO sem, ego TAM. :-)

tak Jupiter je priradovany aj ku globalizacii, takze minimalne symbolicky tu mozno ukazuje nieco, ze ta nam zacina vybuchovat a budeme sa cudovat nad dosledkami:-(


tak Jupiter je priradovany aj ku globalizacii, takze minimalne symbolicky tu mozno ukazuje nieco, ze ta nam zacina vybuchovat a budeme sa cudovat nad dosledkami:-(

“Muskových” satelitů

Kamery zachytily pád jeho satelitů nad Portorikem
https://www.youtube.com/watch?v=9TI5Pib6xig


[quote="pid:36866, uid:240"]“Muskových” satelitů[/quote] Kamery zachytily pád jeho satelitů nad Portorikem https://www.youtube.com/watch?v=9TI5Pib6xig
Upravené 13. 2. 2022 o 10:45

ten obrazok jupitera a jeho burky je stary a hlavne je kresleny v dysney studiu, tak ako drviva vacsina vsetkych nasa objavov. nema zmysel viest o tom akukolvek debatu


ten obrazok jupitera a jeho burky je stary a hlavne je kresleny v dysney studiu, tak ako drviva vacsina vsetkych nasa objavov. nema zmysel viest o tom akukolvek debatu
2.85k
17
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept