Mimo kategórií
Bill Clinton bol hospitalizovaný s otravou krvi

Bill Clinton bol hospitalizovaný s otravou krvi
Podľa CNN sa u exprezidenta USA vyvinula infekcia močových ciest, ktorá sa následne dostala do obehového systému.


Bývalého prezidenta USA Billa Clintona hospitalizovali v štáte Kalifornia kvôli otrave krvi. Vo štvrtok to oznámila televízna stanica CNN.


„Toto je infekcia v krvi známa ako sepsa [otrava krvi],“ hovorí kotva vo vzduchu a dodáva, že bývalému šéfovi americkej administratívy bola predpísaná antibiotická liečba. Podľa televízneho kanála Clintonová vyvinula infekciu močových ciest, ktorá sa potom dostala do obehového systému. Ako hostiteľ poznamenal, choroba bola diagnostikovaná v počiatočnom štádiu, vďaka čomu telo pacienta dobre reaguje na terapiu.


Clintonov hovorca Angel Urenya zasa uviedol, že 75-ročný bývalý americký vodca, ktorý je v nemocnici dva dni, sa uzdravuje. "Prezident Clinton bol v utorok večer prijatý do zdravotného strediska UCLA na liečbu COVID-19, nekoronavírusovej infekcie. V dobrej nálade sa zotavuje a je vďačný lekárom, zdravotným sestrám a zamestnancom za vynikajúcu lekársku starostlivosť.",-napísala Urenya Twitter.


Clinton je 42. prezidentom USA (1993-2001), ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších amerických lídrov: jeho úroveň podpory na konci jeho vlády bola 66%. V tej dobe venovala washingtonská administratíva veľkú pozornosť vytváraniu tesných väzieb medzi americkým a ruským prezidentom, čo výrazne uľahčilo USA v procese hľadania kompromisných riešení s Ruskou federáciou: Clinton a Boris Jeľcin sa stretli 18 -krát. 8 rokov, teda častejšie ako všetci lídri USA a ZSSR či Ruska. Obdobie Clintonovho pôsobenia pri moci je zároveň spojené so začiatkom vojenskej operácie NATO proti Juhoslávii, kvôli ktorej sa americko-ruské vzťahy citeľne zhoršili.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12671351


Bill Clinton bol hospitalizovaný s otravou krvi Podľa CNN sa u exprezidenta USA vyvinula infekcia močových ciest, ktorá sa následne dostala do obehového systému. Bývalého prezidenta USA Billa Clintona hospitalizovali v štáte Kalifornia kvôli otrave krvi. Vo štvrtok to oznámila televízna stanica CNN. „Toto je infekcia v krvi známa ako sepsa [otrava krvi],“ hovorí kotva vo vzduchu a dodáva, že bývalému šéfovi americkej administratívy bola predpísaná antibiotická liečba. Podľa televízneho kanála Clintonová vyvinula infekciu močových ciest, ktorá sa potom dostala do obehového systému. Ako hostiteľ poznamenal, choroba bola diagnostikovaná v počiatočnom štádiu, vďaka čomu telo pacienta dobre reaguje na terapiu. Clintonov hovorca Angel Urenya zasa uviedol, že 75-ročný bývalý americký vodca, ktorý je v nemocnici dva dni, sa uzdravuje. "Prezident Clinton bol v utorok večer prijatý do zdravotného strediska UCLA na liečbu COVID-19, nekoronavírusovej infekcie. V dobrej nálade sa zotavuje a je vďačný lekárom, zdravotným sestrám a zamestnancom za vynikajúcu lekársku starostlivosť.",-napísala Urenya Twitter. Clinton je 42. prezidentom USA (1993-2001), ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších amerických lídrov: jeho úroveň podpory na konci jeho vlády bola 66%. V tej dobe venovala washingtonská administratíva veľkú pozornosť vytváraniu tesných väzieb medzi americkým a ruským prezidentom, čo výrazne uľahčilo USA v procese hľadania kompromisných riešení s Ruskou federáciou: Clinton a Boris Jeľcin sa stretli 18 -krát. 8 rokov, teda častejšie ako všetci lídri USA a ZSSR či Ruska. Obdobie Clintonovho pôsobenia pri moci je zároveň spojené so začiatkom vojenskej operácie NATO proti Juhoslávii, kvôli ktorej sa americko-ruské vzťahy citeľne zhoršili. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12671351

Hnije za živa 😂


Z wiki:
Sepsa, septický stav alebo septikémia (gr. sepsis zo slova sepo = hniť), ľudovo otrava krvi, je ťažká infekcia, ktorá je sprevádzaná systémovými prejavmi zápalu a prehnanou aktiváciou zápalových mechanizmov. Je spôsobená opakovaným alebo trvalým vyplavovaním patogénnych mikroorganizmov z infekčného ložiska do celého organizmu. Organizmus nie je schopný infekciu lokalizovať a koordinovane proti nej zapojiť imunitný systém. Sprevádza ju spravidla vysoká horúčka, schvátenosť a prejavy zlyhania postihnutých orgánov.


Hnije za živa
422
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept