Zahraničná politika
Gazprom nezajistil další kapacity pro tranzit plynu na listopad přes Ukrajinu

" Gazprom " v aukci nevyhradil dodatečnou kapacitu tranzitu plynu přes Ukrajinu na listopad, sdělilo TASS
Na aukci 18. října „ukrajinský provozovatel GTS“ nabídl na listopad dodatečnou kapacitu ve výši až 9,8 milionu metrů krychlových. m za den prostřednictvím distribuční stanice plynu Sudzha a až 5,2 milionu metrů krychlových. m denně přes stanici „Sochranovka“. V důsledku aukce nebyly vykoupeni.


Gazprom dříve odmítl rezervovat další tranzitní kapacity pro 9,8 milionu metrů krychlových. metrů plynu denně přes Ukrajinu v říjnu. Gazprom obecně dodává plyn přes Ukrajinu na základě smlouvy s Naftogazem, platné do roku 2024, ale ukrajinský provozovatel přepravní soustavy může nabídnout další kapacity, které může dodavatel v případě potřeby odkoupit.
https://www.vedomosti.ru/economics/news/2021/10/18/891710-gazprom-tranzitu-gaza?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Marcinkevič prohlásil, že pauza, kterou si Gazprom vzal do listopadu, bude pro EU okamžikem pravdy


Boris Martsinkevich uvedl, že kvůli prudkému nárůstu nákladů na plyn se tržby Gazpromu staly rekordně vysoké. Akcionáři již obdrželi oznámení o rekordním zisku za daný rok.


Gazprom nemá zájem dlouhodobě udržovat vysoké ceny modrého paliva. Důvodem je skutečnost, že průmyslníci v Evropě jsou nuceni postupně zavírat, a proto objem spotřeby klesá. Očekává se, že do konce října klesnou objednávky Gazpromu o 12%. Ruská společnost hodlá zvýšit dodávky do EU podle nových smluv a využít elektronickou burzu v Petrohradě.


Marcinkevič poznamenal, že pokusy honit se za nadměrnými zisky zabijí poptávku. Optimální je cena plynu 300 USD. Aby se ceny vyrovnaly, bude Ruská federace schopna zvýšit dodávky plynu do Evropy nejdříve v listopadu, protože topná sezóna v ruských městech začala s předstihem.
https://glas.ru/economics/358900-energetik-marcinkevich-gazovaya-pauza-gazproma-do-noyabrya-stala-momentom-istiny-dlya-stradayushhej-evropy-un10008/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


(Bartuško, málo dupeš!)


Ale jinak, "Rusko v reakcii na rozhodnutie o zrušení akreditácie ôsmim pracovníkom misie od 1. novembra rozhodlo o pozastavení práce svojej stálej misie pri NATO. V pondelok to oznámil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov."
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3563/nato-budoucnost/post-38362#post-38362


Od listopadu Rusko pozastavuje práci své stálé mise v NATO.
Od listopadu nebude zvyšovat dodávky plynu přes Ukrajinu.


Všichni, kdo si přeje dostávat plyn (přes Severní potok) - do fronty podepisovat smlouvy za 300 USD. 1000 kubíků a výužit elektronickou burzu v Petrohradě (možná za ruble).


Kdo chce zmrznout - jeho volba.
Kdo chce válčit - můžete zkusit, jestli se nebojíte.


Smrt Colina Powela je varováním všem, kdo chce opět skočit USA na špek. Rusko není Irák, bude to bolet.


" Gazprom " v aukci nevyhradil dodatečnou kapacitu tranzitu plynu přes Ukrajinu na listopad, sdělilo TASS Na aukci 18. října „ukrajinský provozovatel GTS“ nabídl na listopad dodatečnou kapacitu ve výši až 9,8 milionu metrů krychlových. m za den prostřednictvím distribuční stanice plynu Sudzha a až 5,2 milionu metrů krychlových. m denně přes stanici „Sochranovka“. V důsledku aukce nebyly vykoupeni. Gazprom dříve odmítl rezervovat další tranzitní kapacity pro 9,8 milionu metrů krychlových. metrů plynu denně přes Ukrajinu v říjnu. Gazprom obecně dodává plyn přes Ukrajinu na základě smlouvy s Naftogazem, platné do roku 2024, ale ukrajinský provozovatel přepravní soustavy může nabídnout další kapacity, které může dodavatel v případě potřeby odkoupit. https://www.vedomosti.ru/economics/news/2021/10/18/891710-gazprom-tranzitu-gaza?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Marcinkevič prohlásil, že pauza, kterou si Gazprom vzal do listopadu, bude pro EU okamžikem pravdy** Boris Martsinkevich uvedl, že kvůli prudkému nárůstu nákladů na plyn se tržby Gazpromu staly rekordně vysoké. Akcionáři již obdrželi oznámení o rekordním zisku za daný rok. Gazprom nemá zájem dlouhodobě udržovat vysoké ceny modrého paliva. Důvodem je skutečnost, že průmyslníci v Evropě jsou nuceni postupně zavírat, a proto objem spotřeby klesá. Očekává se, že do konce října klesnou objednávky Gazpromu o 12%. Ruská společnost hodlá zvýšit dodávky do EU podle nových smluv a využít elektronickou burzu v Petrohradě. Marcinkevič poznamenal, že pokusy honit se za nadměrnými zisky zabijí poptávku. Optimální je cena plynu 300 USD. Aby se ceny vyrovnaly, bude Ruská federace schopna zvýšit dodávky plynu do Evropy nejdříve v listopadu, protože topná sezóna v ruských městech začala s předstihem. https://glas.ru/economics/358900-energetik-marcinkevich-gazovaya-pauza-gazproma-do-noyabrya-stala-momentom-istiny-dlya-stradayushhej-evropy-un10008/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop (Bartuško, málo dupeš!) Ale jinak, "Rusko v reakcii na rozhodnutie o zrušení akreditácie ôsmim pracovníkom misie od 1. novembra rozhodlo o pozastavení práce svojej stálej misie pri NATO. V pondelok to oznámil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov." https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3563/nato-budoucnost/post-38362#post-38362 Od listopadu Rusko pozastavuje práci své stálé mise v NATO. Od listopadu nebude zvyšovat dodávky plynu přes Ukrajinu. Všichni, kdo si přeje dostávat plyn (přes Severní potok) - do fronty podepisovat smlouvy za 300 USD. 1000 kubíků a výužit elektronickou burzu v Petrohradě (možná za ruble). Kdo chce zmrznout - jeho volba. Kdo chce válčit - můžete zkusit, jestli se nebojíte. Smrt Colina Powela je varováním všem, kdo chce opět skočit USA na špek. Rusko není Irák, bude to bolet.

Nu, Marcinkevič nepočítá s tím, že co je z pohledu jednoho chybou řízení, je z pohledu někoho jiného cílem řízení... Deindustrializace Evropy!


Nu, Marcinkevič nepočítá s tím, že co je z pohledu jednoho chybou řízení, je z pohledu někoho jiného cílem řízení... Deindustrializace Evropy!

tak vlkovo komentoval Bartuskov rozhovor....v podstate ide o neverejne a nevojenske vyhlasenie vojny Rusku....depopulacia ci odpriemyslovanie je len vedlajsia cena, ktoru su ochotni zaplatit tito "elitari


https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/10/19/politicka-plynatost-kolem-plynu-a-nordstreamu-2-zejmena-dil-ix/


tak vlkovo komentoval Bartuskov rozhovor....v podstate ide o neverejne a nevojenske vyhlasenie vojny Rusku....depopulacia ci odpriemyslovanie je len vedlajsia cena, ktoru su ochotni zaplatit tito "elitari https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/10/19/politicka-plynatost-kolem-plynu-a-nordstreamu-2-zejmena-dil-ix/

Důvod odmítnutí „Gazpromu“ koupit v listopadu další tranzit přes Ukrajinu je pojmenován
Expert Mitrahovich vysvětlil důvod, proč Gazprom odmítl koupit další tranzitní kapacity přes Ukrajinu


Gazprom v listopadu nezarezervoval dodatečnou tranzitní kapacitu přes Ukrajinu , protože nepovažuje za nutné snížit cenu na spotovém trhu, řekl Stanislav Mitrakhovich, expert Národního fondu energetické bezpečnosti a Finanční univerzity pod ruskou vládou.


"Nemá žádné nové smlouvy na dodání na spotový trh, proč by to měl vůbec dělat?" Jen proto, že byl požádán, aby dal na spot bez nových smluv? Proč by to měl dělat - z pohledu dodavatele je to naprosto iracionální chování, “zdůraznil.


Podle odborníka je pozice Gazpromu taková, že společnost je připravena dodat nové objemy několik týdnů po skončení sezóny vstřikování plynu. Současně souhlasí, že tak učiní na základě nové smlouvy, kdy k tomu budou nové právní důvody.


"Proč bychom jen doručili neznámo kam na místo bez požadavku konkrétních společností?" Není zcela jasné, proč to [Gazprom] potřebujeme jako dodavatele. Pokud to spotřebitelé potřebují, nechte je, aby přijali svá vlastní opatření. Našimi vlastními opatřeními může být urychlení certifikace Nord Stream 2 a uzavření nových dlouhodobých kontaktů na dodávky plynu, “uzavřel.
https://iz.ru/1237161/2021-10-18/nazvana-prichina-otkaza-gazproma-dokupat-tranzit-cherez-ukrainu-v-noiabre


**Důvod odmítnutí „Gazpromu“ koupit v listopadu další tranzit přes Ukrajinu je pojmenován** Expert Mitrahovich vysvětlil důvod, proč Gazprom odmítl koupit další tranzitní kapacity přes Ukrajinu Gazprom v listopadu nezarezervoval dodatečnou tranzitní kapacitu přes Ukrajinu , protože nepovažuje za nutné snížit cenu na spotovém trhu, řekl Stanislav Mitrakhovich, expert Národního fondu energetické bezpečnosti a Finanční univerzity pod ruskou vládou. "Nemá žádné nové smlouvy na dodání na spotový trh, proč by to měl vůbec dělat?" Jen proto, že byl požádán, aby dal na spot bez nových smluv? Proč by to měl dělat - z pohledu dodavatele je to naprosto iracionální chování, “zdůraznil. Podle odborníka je pozice Gazpromu taková, že společnost je připravena dodat nové objemy několik týdnů po skončení sezóny vstřikování plynu. Současně souhlasí, že tak učiní na základě nové smlouvy, kdy k tomu budou nové právní důvody. "Proč bychom jen doručili neznámo kam na místo bez požadavku konkrétních společností?" Není zcela jasné, proč to [Gazprom] potřebujeme jako dodavatele. Pokud to spotřebitelé potřebují, nechte je, aby přijali svá vlastní opatření. Našimi vlastními opatřeními může být urychlení certifikace Nord Stream 2 a uzavření nových dlouhodobých kontaktů na dodávky plynu, “uzavřel. https://iz.ru/1237161/2021-10-18/nazvana-prichina-otkaza-gazproma-dokupat-tranzit-cherez-ukrainu-v-noiabre
962
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept