Politika v ČR
Konečná pro komunisty ?

Předseda komunistů po prohraných volbách skončil. Jeho nástupce čekají hladové roky - strana přišla o významnou část peněz od státu a bude muset šetřit.


Komunisté si po volebním fiasku v sobotu zvolí své nové vedení. Favoritkou je současná europoslankyně Kateřina Konečná.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komuniste-hledaji-nahradu-za-filipa-bude-resit-vyschly-penezovod-178652


Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ...


Předseda komunistů po prohraných volbách skončil. Jeho nástupce čekají hladové roky - strana přišla o významnou část peněz od státu a bude muset šetřit. Komunisté si po volebním fiasku v sobotu zvolí své nové vedení. Favoritkou je současná europoslankyně Kateřina Konečná. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komuniste-hledaji-nahradu-za-filipa-bude-resit-vyschly-penezovod-178652 Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ...

Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ...

Stydím se.
Až teď jsem si všiml, jak ta jména BIJÍ do očí.
Počítám, že tento příspěvek by mohl klidně do kategorie “Egregoriálno-matričné riadenie”.
Jestli vyhrají mafie a nebo svědomí účastníků sjezdu.


[quote="pid:39147, uid:317"]Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ...[/quote] Stydím se. Až teď jsem si všiml, jak ta jména BIJÍ do očí. Počítám, že tento příspěvek by mohl klidně do kategorie “Egregoriálno-matričné riadenie”. Jestli vyhrají mafie a nebo svědomí účastníků sjezdu.

@Počtář
No já bych komárům přál, aby konečně spočinuli, jak ten Ahasver. Jak říká "dračí astroložka" jsme konstelačně přibližně v období francouzský revoluce....tak kdy jindy než teď. Za mě Konečná....na Skále se budou stále ještě trápit.

@Počtář No já bych komárům přál, aby konečně spočinuli, jak ten Ahasver. Jak říká "dračí astroložka" jsme konstelačně přibližně v období francouzský revoluce....tak kdy jindy než teď. Za mě Konečná....na Skále se budou stále ještě trápit.

Vedi.Vini......

aby konečně spočinuli, jak ten Ahasver

Pro mne toto přirovnání nesedí.
Minimálně do doby, dokud tam bude Skála a jemu podobní.
Pokud dokážou pořádat akce jako je tahle
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3839/litoměřický-odborný-seminář-los
počítám, že nejsou ztracení.


[quote="pid:39175, uid:190"]aby konečně spočinuli, jak ten Ahasver[/quote] Pro mne toto přirovnání nesedí. Minimálně do doby, dokud tam bude Skála a jemu podobní. Pokud dokážou pořádat akce jako je tahle https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3839/litoměřický-odborný-seminář-los počítám, že nejsou ztracení.
Upravené 23. 10. 2021 o 12:40

Komunisté, kteří vypadli z parlamentu, volí nového lídra ze čtyř kandidátů


  • / 23. října 2021 8:10, aktualizováno 12:25Na mimořádném sjezdu volí komunisté nové vedení po drtivé porážce v říjnových volbách. KSČM v nich získala 3,6 procenta hlasů, když ji podpořilo 193 817 voličů. Za favority volby nového šéfa strany jsou považování europoslankyně Kateřina Konečná a zástupce konzervativního křídla strany Josef Skála.https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kscm-volebni-sjezd-volba-noveho-vedenikonec-v-parlamentu.A211023_072556_domaci_kop?zdroj=vybava_idnesSkála by mal ist inam. Ludia za nim pojdu . A ako komunisti v Rusku uz nepracuju pre blaho vetšiny tak ani komsomolci v Čine ,a tak sa musí založit nová strana , kde bude program pre blaho vetšiny , podpora socialneho programu a ine . nielen v slovach Konečná je Kat - pre komunistov v Čechách

Komunisté, kteří vypadli z parlamentu, volí nového lídra ze čtyř kandidátů -------------------------------------------------------------------------- - / 23. října 2021 8:10, aktualizováno 12:25 Na mimořádném sjezdu volí komunisté nové vedení po drtivé porážce v říjnových volbách. KSČM v nich získala 3,6 procenta hlasů, když ji podpořilo 193 817 voličů. Za favority volby nového šéfa strany jsou považování europoslankyně Kateřina Konečná a zástupce konzervativního křídla strany Josef Skála. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kscm-volebni-sjezd-volba-noveho-vedenikonec-v-parlamentu.A211023_072556_domaci_kop?zdroj=vybava_idnes Skála by mal ist inam. Ludia za nim pojdu . A ako komunisti v Rusku uz nepracuju pre blaho vetšiny tak ani komsomolci v Čine , a tak sa musí založit nová strana , kde bude program pre blaho vetšiny , podpora socialneho programu a ine . nielen v slovach Konečná je Kat - pre komunistov v Čechách
Upravené 23. 10. 2021 o 17:12

Kumunistická strana je v současnosti bezzubá. Musela by přijít s novými tezemi, které by umožnili vytvořit nové idee přitažlivé pro novou generaci.


Za prvé opravit chyby v Marxismu, to znamená navázat na Stalinovo dílo "ekonomické problémy SSSR".
Za druhé odhalit zradu, kdy nejvyšší vedení Komunistických stran v celém socialistickém bloku, ve všech zemích bloku, zradilo vlastní národy a prodalo je západu.
Za třetí oživit myšlenku Komunismu (očištěnou od Mraksismu), např: každý podle svých schopností a každému podle svých potřeb (ne parazitně degradačních).


Ale, nedokáži zhodnotit, jak silná by byla reakce oponentů, jestli by to elity začali dusit hned v zárodku, protože si pamatují, že jim Stalin málem sebral jejich parazitické postavení, bylo to opravdu pro ně o pomyslný vlas. Možná musí zatím čekat a manévrovat a počkat až bude GP a jeho bývalí poskoci více oslabeni.


Kumunistická strana je v současnosti bezzubá. Musela by přijít s novými tezemi, které by umožnili vytvořit nové idee přitažlivé pro novou generaci. Za prvé opravit chyby v Marxismu, to znamená navázat na Stalinovo dílo "ekonomické problémy SSSR". Za druhé odhalit zradu, kdy nejvyšší vedení Komunistických stran v celém socialistickém bloku, ve všech zemích bloku, zradilo vlastní národy a prodalo je západu. Za třetí oživit myšlenku Komunismu (očištěnou od Mraksismu), např: každý podle svých schopností a každému podle svých potřeb (ne parazitně degradačních). Ale, nedokáži zhodnotit, jak silná by byla reakce oponentů, jestli by to elity začali dusit hned v zárodku, protože si pamatují, že jim Stalin málem sebral jejich parazitické postavení, bylo to opravdu pro ně o pomyslný vlas. Možná musí zatím čekat a manévrovat a počkat až bude GP a jeho bývalí poskoci více oslabeni.
Upravené 23. 10. 2021 o 13:31

Za prvé opravit chyby v Marxismu, to znamená navázat na Stalinovo dílo "ekonomické problémy SSSR".


Přesně. Mimochodem, Skála se sice nechová a nemluví jako marxista, ale neustále se na Marxe odvolává a obhajuje ho.
De facto kráčí správným směrem, ale táhne za sebou na noze přivázanou kouli marxismu.


Nicméně. Souhlasím, že buď to bude pro komunisty Konečná, nebo přece jen zbudují pevnost na Skále. To druhé poskytne základnu pro různé rekonstrukce (zřeknutí se marxismu), to první bude jízdenkou do politického pekla.


[quote="pid:39185, uid:426"]Za prvé opravit chyby v Marxismu, to znamená navázat na Stalinovo dílo "ekonomické problémy SSSR".[/quote] Přesně. Mimochodem, Skála se sice nechová a nemluví jako marxista, ale neustále se na Marxe odvolává a obhajuje ho. De facto kráčí správným směrem, ale táhne za sebou na noze přivázanou kouli marxismu. Nicméně. Souhlasím, že buď to bude pro komunisty Konečná, nebo přece jen zbudují pevnost na Skále. To druhé poskytne základnu pro různé rekonstrukce (zřeknutí se marxismu), to první bude jízdenkou do politického pekla.

Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ.


"Konečná vyhrála už po prvním kole volby, v němž získala 175 hlasů. Její hlavní oponent, zástupce konzervativního křídla strany Josef Skála dostal 75 hlasů, exposlankyně Hana Aulická Jírovcová 63 hlasů a čtvrtý kandidát Jan Zámarský z Moravskoslezského kraje 6 hlasů."¨


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kscm-volebni-sjezd-volba-noveho-vedenikonec-v-parlamentu.A211023_072556_domaci_kop


Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ. "Konečná vyhrála už po prvním kole volby, v němž získala 175 hlasů. Její hlavní oponent, zástupce konzervativního křídla strany Josef Skála dostal 75 hlasů, exposlankyně Hana Aulická Jírovcová 63 hlasů a čtvrtý kandidát Jan Zámarský z Moravskoslezského kraje 6 hlasů."¨ Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kscm-volebni-sjezd-volba-noveho-vedenikonec-v-parlamentu.A211023_072556_domaci_kop
Upravené 23. 10. 2021 o 14:21

Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ.


Kdo chce kam, pomozme mu tam...


Říjen je politickým masakrem. Čas pro novou stranu?


[quote="pid:39192, uid:270"]Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ.[/quote] Kdo chce kam, pomozme mu tam... Říjen je politickým masakrem. Čas pro novou stranu?

Konečná vyhrála už po prvním kole volby
Vše jde tak jak má...a to tím nejlepším způsobem. A ani to nebolelo...co @Počtář ??
A fčil sa ukáže, co naučila Skálu VŠP ÚV KSČ, vulgo "Vokovická Sorbóónna" a HNR.....smile

[quote="pid:39192, uid:270"]Konečná vyhrála už po prvním kole volby[/quote]Vše jde tak jak má...a to tím nejlepším způsobem. A ani to nebolelo...co @Počtář ?? A fčil sa ukáže, co naučila Skálu VŠP ÚV KSČ, vulgo "Vokovická Sorbóónna" a HNR.....:)

Vedi.Vini......

A fčil sa ukáže, co naučila Skálu


Konečná je na tom v podstatě stejně jako vítězné koalice letošních voleb do PS. Všichni dosáhli svého Pyrrhova vítězství...


[quote="pid:39200, uid:190"]A fčil sa ukáže, co naučila Skálu[/quote] Konečná je na tom v podstatě stejně jako vítězné koalice letošních voleb do PS. Všichni dosáhli svého Pyrrhova vítězství...

Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ.

čo mi to len pripomína? Ahaaa, modus operandi kukačích vajec, kde aj u nás napr. KDH ovládli obrezaní "kresťania" a la Gambíno&Co.


[quote="pid:39192, uid:270"]Většina delegátů sjezdu KSČM prokázala své "kvality" - KONEČNÁ.[/quote] čo mi to len pripomína? Ahaaa, modus operandi kukačích vajec, kde aj u nás napr. KDH ovládli obrezaní "kresťania" a la Gambíno&Co.

Skála se sice nechová a nemluví jako marxista, ale neustále se na Marxe odvolává a obhajuje ho.
De facto kráčí správným směrem, ale táhne za sebou na noze přivázanou kouli

Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal.
Počítám, že Skála činí totéž. V jedné ze svých posledních “simultánek” hovoří přesně v duchu Stalinova (omlouvám se za zkomolenou citaci) “bez teorie nam směrť”.
Proč se neopře o KSB nevím. Že by o KSB neslyšel se mi nezdá, možná se bojí.


[quote="pid:39187, uid:372"]Skála se sice nechová a nemluví jako marxista, ale neustále se na Marxe odvolává a obhajuje ho. De facto kráčí správným směrem, ale táhne za sebou na noze přivázanou kouli[/quote] Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal. Počítám, že Skála činí totéž. V jedné ze svých posledních “simultánek” hovoří přesně v duchu Stalinova (omlouvám se za zkomolenou citaci) “bez teorie nam směrť”. Proč se neopře o KSB nevím. Že by o KSB neslyšel se mi nezdá, možná se bojí.
Upravené 23. 10. 2021 o 20:05

Tak tohle je konečná pro komunisty, protože zvítězily síly uvnitř strany, které tuto stranu definitivně přemění na euro-pseudo-levici, která bude hájit zájmy lesbiček, homosexuálů, zvířátek apod. Rozhodně nebudou hájit zájmy pracujícího lidu, jak se dříve říkalo, tedy zájmy zaměstnanců. Třicet let vymývání mozků udělalo své. V dalších volbách budou mít tak 1-2%. Budou pro Green deal a samozřejmě pro EU a umím si představit, že jsou tam i skryté rusofobní síly.


Tak tohle je konečná pro komunisty, protože zvítězily síly uvnitř strany, které tuto stranu definitivně přemění na euro-pseudo-levici, která bude hájit zájmy lesbiček, homosexuálů, zvířátek apod. Rozhodně nebudou hájit zájmy pracujícího lidu, jak se dříve říkalo, tedy zájmy zaměstnanců. Třicet let vymývání mozků udělalo své. V dalších volbách budou mít tak 1-2%. Budou pro Green deal a samozřejmě pro EU a umím si představit, že jsou tam i skryté rusofobní síly.

Jarek

A ani to nebolelo...co @Počtář ??

Ej, bolelo nebolelo. Zamrzelo mě to. Škoda. A to říkám jako někdo, kdo prodělal hodně různých typů vztahu ke KS.
Škoda Skály.
Jsem zvědav na jeho plán B.
(Zatracená modrá myš.)[pardon]

[quote="pid:39200, uid:190"]A ani to nebolelo...co @Počtář ??[/quote] Ej, bolelo nebolelo. Zamrzelo mě to. Škoda. A to říkám jako někdo, kdo prodělal hodně různých typů vztahu ke KS. Škoda Skály. Jsem zvědav na jeho plán B. (Zatracená modrá myš.)[pardon]

Vše jde tak jak má...a to tím nejlepším způsobem

Možná to tak má být, jak píše pravicující Archal. Ale společenská poptávka po síle, která bude zastupovat zájmy většiny a která bude v zásadě antisystémová, dnes antikapitalistická poroste. Uvidíme až naplno začnou na lidi dopadat zamýšlené plány tzv. elity. Je však i varianta, že to lidi netrkne, tak jako v USA, kde většina populace je v zásadě chudá a kde si oni neuvědomují, že je to dáno společenským systémem.


[quote="pid:39200, uid:190"]Vše jde tak jak má...a to tím nejlepším způsobem[/quote] Možná to tak má být, jak píše pravicující Archal. Ale společenská poptávka po síle, která bude zastupovat zájmy většiny a která bude v zásadě antisystémová, dnes antikapitalistická poroste. Uvidíme až naplno začnou na lidi dopadat zamýšlené plány tzv. elity. Je však i varianta, že to lidi netrkne, tak jako v USA, kde většina populace je v zásadě chudá a kde si oni neuvědomují, že je to dáno společenským systémem.

Jarek

Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal.


To je pravda. Ale na druhou stranu, byla jiná doba a dělal to až do

ekonomické problémy SSSR".


Dnes se Skála o mrakismus opírat nemusí, neb to není nosná ideologie systému.


Nicméně, to jsou detaily. Doufám, že se Skála někde "chytne" jako protiváha neoliberálních mraksistů, kteří tam zbyli.


[quote="pid:39205, uid:240"]Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal.[/quote] To je pravda. Ale na druhou stranu, byla jiná doba a dělal to až do [quote="pid:39185, uid:426"]ekonomické problémy SSSR".[/quote] Dnes se Skála o mrakismus opírat nemusí, neb to není nosná ideologie systému. Nicméně, to jsou detaily. Doufám, že se Skála někde "chytne" jako protiváha neoliberálních mraksistů, kteří tam zbyli.
Upravené 23. 10. 2021 o 15:22

Jsem zvědav na jeho plán B

Jedině vznik nové strany na tzv. zelené louce, a to bude pěkně složité.


[quote="pid:39208, uid:240"]Jsem zvědav na jeho plán B[/quote] Jedině vznik nové strany na tzv. zelené louce, a to bude pěkně složité.

Jarek

Tak tohle je konečná pro komunisty, protože zvítězily síly uvnitř strany, které tuto stranu definitivně přemění na euro-pseudo-levici, která bude hájit zájmy lesbiček, homosexuálů, zvířátek apod.

V KSČM konečná Konečná, v ČSSD malá Maláčová...?
Možná do dají holky dohromady, taknějak ponašem, v duchu eu-socu?


[quote="pid:39207, uid:471"]Tak tohle je konečná pro komunisty, protože zvítězily síly uvnitř strany, které tuto stranu definitivně přemění na euro-pseudo-levici, která bude hájit zájmy lesbiček, homosexuálů, zvířátek apod.[/quote] V KSČM konečná Konečná, v ČSSD malá Maláčová...? Možná do dají holky dohromady, taknějak ponašem, v duchu eu-socu?

Je však i varianta, že to lidi netrkne,


Populace v ČR má tu výhodu, že ještě žijí generace, které se narodily a vyrostly za socialismu, a jsou schopny porovnávat klady i nedostatky obou systémů, hodnotit sliby a činy politiků po 17.listopadu 1989, apod. Současná krize, nejen energetická, i těm, kteří věřili, že "bude lépe", zřejmě otevře oči.


[quote="pid:39209, uid:471"]Je však i varianta, že to lidi netrkne,[/quote] Populace v ČR má tu výhodu, že ještě žijí generace, které se narodily a vyrostly za socialismu, a jsou schopny porovnávat klady i nedostatky obou systémů, hodnotit sliby a činy politiků po 17.listopadu 1989, apod. Současná krize, nejen energetická, i těm, kteří věřili, že "bude lépe", zřejmě otevře oči.

V KSČM konečná Konečná, v ČSSD malá Maláčová

Malá - čová. V ČSSD se již nedávno ozvali, že je třeba se spojit a vyřadit tzv. Gotwaldovce. Asi tím měli na mysli Skálu. Tak to mají. Propadnou se do politického nebytí. Táta byl od vojny až do roku 89 členem strany a taky poslancem. Po převratu předpovídal, že komunisté tak jak jsme je znali v Evropě postupně politicky zaniknou, tak jak se to stalo ve Francii, Itálii, Slovensku, Španělsku a jinde. Jeho předpověď se bezezbytku naplňuje. Z komunistů se stanou sociál-demokrati, tzn. že budou kolaborovat s velkokapitálem, nebo-li budou dělat pravicovou politiku. Je třeba počítat s tím, že na povrch vyplavou rusofobní síly. Takže hotovo.


[quote="pid:39212, uid:240"]V KSČM konečná Konečná, v ČSSD malá Maláčová[/quote] Malá - čová. V ČSSD se již nedávno ozvali, že je třeba se spojit a vyřadit tzv. Gotwaldovce. Asi tím měli na mysli Skálu. Tak to mají. Propadnou se do politického nebytí. Táta byl od vojny až do roku 89 členem strany a taky poslancem. Po převratu předpovídal, že komunisté tak jak jsme je znali v Evropě postupně politicky zaniknou, tak jak se to stalo ve Francii, Itálii, Slovensku, Španělsku a jinde. Jeho předpověď se bezezbytku naplňuje. Z komunistů se stanou sociál-demokrati, tzn. že budou kolaborovat s velkokapitálem, nebo-li budou dělat pravicovou politiku. Je třeba počítat s tím, že na povrch vyplavou rusofobní síly. Takže hotovo.

Jarek

Pokud to nebudu posuzovat brýlemi minulosti, tak došlo k přirozenému procesu zániku rozpolcené levice (KSČM i ČSSD) a teď přichází doba formování společné, ale ne jen levicové, ale národně levicové platformy. Krtci Dolejš,Konečná a Hamejda prostě dokončili dílo, o Filipovi škoda mluvit.


Pokud to nebudu posuzovat brýlemi minulosti, tak došlo k přirozenému procesu zániku rozpolcené levice (KSČM i ČSSD) a teď přichází doba formování společné, ale ne jen levicové, ale národně levicové platformy. Krtci Dolejš,Konečná a Hamejda prostě dokončili dílo, o Filipovi škoda mluvit.

Pane Bolete souhlasím, ale to si vyžádá vznik nového politického uskupení, a to bude na dlouho.


Pane Bolete souhlasím, ale to si vyžádá vznik nového politického uskupení, a to bude na dlouho.

Jarek

To zdaleka nemusí být politické uskupení . Člověk který volil socialisty , nezůstane ve vzduchoprázdnu , dál musí nějak fungovat a reagovat na to , co mu tlačí na psychiku . A protože systém politiků se otevřeně ukázal a dále ukazuje jako nepřátelský pro lidi , budou se hledat a vytvářet jinak organizované skupiny a celky .
Někde pod cílem uchopit ovečky jiným způsobem , než prostřednictvím lži o demokracii-démonkradcii .
A jinde vytvořením skupin a z nich i celků , umožnující lidem oporu pro vlastní přežití .
Mimo jiné předpokládám , že se tam s nějakým parazitem a nasazeným krtkem nikdo mazlit nebude .
Což znamená i to , že lidé vezmou věci do svých rukou a prosadí svoje cíle , i za cenu počátečního násilí .


To zdaleka nemusí být politické uskupení . Člověk který volil socialisty , nezůstane ve vzduchoprázdnu , dál musí nějak fungovat a reagovat na to , co mu tlačí na psychiku . A protože systém politiků se otevřeně ukázal a dále ukazuje jako nepřátelský pro lidi , budou se hledat a vytvářet jinak organizované skupiny a celky . Někde pod cílem uchopit ovečky jiným způsobem , než prostřednictvím lži o demokracii-démonkradcii . A jinde vytvořením skupin a z nich i celků , umožnující lidem oporu pro vlastní přežití . Mimo jiné předpokládám , že se tam s nějakým parazitem a nasazeným krtkem nikdo mazlit nebude . Což znamená i to , že lidé vezmou věci do svých rukou a prosadí svoje cíle , i za cenu počátečního násilí .

K tomu ovšem bude muset být hodně zle, drtivá většina lidí je totálně zombifikovana, bez rozdílu vzdělání i sociálního statutu, dav je úplně zpitomely, sociální otřes na úrovni Richterovy stupnice, jinak ani ťuk...


K tomu ovšem bude muset být hodně zle, drtivá většina lidí je totálně zombifikovana, bez rozdílu vzdělání i sociálního statutu, dav je úplně zpitomely, sociální otřes na úrovni Richterovy stupnice, jinak ani ťuk...

Dovolím si několik poznámek.
Za prvé: KSČM se marxismu nemusí zříkat, už se ho dávno zřekla. Formálně se sice k marxismu hlásí, má na něj odkazy v dokumentech, občas nějaký představitel utrousí nějakou tu marxistickou frázi, ale tím to končí - ve své praxi se jím neřídí. Žádná teorie se tam nepěstuje, vyjma marginálních kroužků, které ve straně skomírají.
Za druhé: Při vší úctě ke Stalinovi, jeho Ekonomické otázky nám mohou být dobré k pochopení historie, nikoliv k ekonomické analýze soudobého kapitalismu. Už z názvu je zřejmé, že se jedná o ekonomické otázky SOCIALISMU v SSSR. Dnešní vlastnické vztahy jsou na hony vzdálené těm, které panovaly v SSSR té doby. A ty odpovídají více tomu, co popisuje Marx v Kapitálu a Lenin ve svém stěžejním díle Imperialismus jako poslední stádium kapitalismu. Marx se nikdy nepouštěl do podrobností, jak má socialismus fungovat - a ani nemohl - provedl jen hrubé nastínění, jak si myslel, že vypadat bude. Obrozená KSČM by spíš měla studovat, jakým způsobem vedli boj bolševici (včetně Stalina) v Rusku před VŘSR, kdy marxismus rozhodně nebyl nosnou ideologií systému, stejně jako dnes, nebo se poučit z dějin své předchůdkyně KSČ. Ale obroda té strany je v říši snů, dnešní sjezd to potvrdil, bude pokračovat Filipova (ne)politika bez Filipa až do úplného konce, jen možná s trochu jinak natřenou fasádou.
Za třetí: Opozice v KSČM podporující Skálu nemá dostatek vůle stranu opustit, přestože její pohled na věc je v podstatě neslučitelný s politikou hlavního proudu ve straně. Jako kdyby se držela hesla, byť to ti soudruzi nikdy nepřiznají, "cíl je ničím, hnutí je vším" (přitom je to právě naopak - hnutí, které se zpronevěřuje cílům, ke kterým je určeno, nemá nárok na existenci). Drží se té partaje jako h...o košile.
Za čtvrté: Široká členská základna, která je přestárlá (Proč ale? Oni snad nemají děti a vnoučata? Nebo s nimi nemluví?), už léta nevěří v budoucnost strany, je u ní absence bojovnosti, je až apatická, v podstatě smířená s tím, že s ní skončí celá partaj - po nás potopa.


Dovolím si několik poznámek. Za prvé: KSČM se marxismu nemusí zříkat, už se ho dávno zřekla. Formálně se sice k marxismu hlásí, má na něj odkazy v dokumentech, občas nějaký představitel utrousí nějakou tu marxistickou frázi, ale tím to končí - ve své praxi se jím neřídí. Žádná teorie se tam nepěstuje, vyjma marginálních kroužků, které ve straně skomírají. Za druhé: Při vší úctě ke Stalinovi, jeho Ekonomické otázky nám mohou být dobré k pochopení historie, nikoliv k ekonomické analýze soudobého kapitalismu. Už z názvu je zřejmé, že se jedná o ekonomické otázky SOCIALISMU v SSSR. Dnešní vlastnické vztahy jsou na hony vzdálené těm, které panovaly v SSSR té doby. A ty odpovídají více tomu, co popisuje Marx v Kapitálu a Lenin ve svém stěžejním díle Imperialismus jako poslední stádium kapitalismu. Marx se nikdy nepouštěl do podrobností, jak má socialismus fungovat - a ani nemohl - provedl jen hrubé nastínění, jak si myslel, že vypadat bude. Obrozená KSČM by spíš měla studovat, jakým způsobem vedli boj bolševici (včetně Stalina) v Rusku před VŘSR, kdy marxismus rozhodně nebyl nosnou ideologií systému, stejně jako dnes, nebo se poučit z dějin své předchůdkyně KSČ. Ale obroda té strany je v říši snů, dnešní sjezd to potvrdil, bude pokračovat Filipova (ne)politika bez Filipa až do úplného konce, jen možná s trochu jinak natřenou fasádou. Za třetí: Opozice v KSČM podporující Skálu nemá dostatek vůle stranu opustit, přestože její pohled na věc je v podstatě neslučitelný s politikou hlavního proudu ve straně. Jako kdyby se držela hesla, byť to ti soudruzi nikdy nepřiznají, "cíl je ničím, hnutí je vším" (přitom je to právě naopak - hnutí, které se zpronevěřuje cílům, ke kterým je určeno, nemá nárok na existenci). Drží se té partaje jako h...o košile. Za čtvrté: Široká členská základna, která je přestárlá (Proč ale? Oni snad nemají děti a vnoučata? Nebo s nimi nemluví?), už léta nevěří v budoucnost strany, je u ní absence bojovnosti, je až apatická, v podstatě smířená s tím, že s ní skončí celá partaj - po nás potopa.

jeho Ekonomické otázky nám mohou být dobré k pochopení historie, nikoliv k ekonomické analýze soudobého kapitalismu


To může být dobré k objasnění toho, proč to zkrachovalo. Částečně fungovalo, ale nakonec neuspělo proto, že ekonomické problémy SSSR potažmo socialistického bloku se nedořešili. Prostě pro novu generaci, dát vizi opraveného ekonomický modelu, protože mnohé fungovalo, teď když kapitalismus ukázuje pravou tvář, jeho nelidskost a nefunkčnost ve vztahu k biosféře.


Rozebírat kapitalismus není až zas tak nutné, to je jenom nálepka na "dobytčák" (jak dobytčák funguje to se učíme v materiálech KSB), žádné rozumné vztahy na spolupráci a mezioborovou účinnost nebo něco ve prospěch obyvatel tam není. Jediné co trochu v zdokumentovaných dějinách fungovalo byl socialistický blok, který porazil ekonomicky západ několikrát. A strany třetího světa pod jeho vlivem se rozvíjeli.


Část obyvatel by se tím dala získat a "Stalinský" marxismus s jeho dialektikou a uceleným světonázorem je KSB neblíže, vlastně tomu hlavně chybí HNR.


[quote="pid:39250, uid:529"]jeho Ekonomické otázky nám mohou být dobré k pochopení historie, nikoliv k ekonomické analýze soudobého kapitalismu[/quote] To může být dobré k objasnění toho, proč to zkrachovalo. Částečně fungovalo, ale nakonec neuspělo proto, že ekonomické problémy SSSR potažmo socialistického bloku se nedořešili. Prostě pro novu generaci, dát vizi opraveného ekonomický modelu, protože mnohé fungovalo, teď když kapitalismus ukázuje pravou tvář, jeho nelidskost a nefunkčnost ve vztahu k biosféře. Rozebírat kapitalismus není až zas tak nutné, to je jenom nálepka na "dobytčák" (jak dobytčák funguje to se učíme v materiálech KSB), žádné rozumné vztahy na spolupráci a mezioborovou účinnost nebo něco ve prospěch obyvatel tam není. Jediné co trochu v zdokumentovaných dějinách fungovalo byl socialistický blok, který porazil ekonomicky západ několikrát. A strany třetího světa pod jeho vlivem se rozvíjeli. Část obyvatel by se tím dala získat a "Stalinský" marxismus s jeho dialektikou a uceleným světonázorem je KSB neblíže, vlastně tomu hlavně chybí HNR.
Upravené 23. 10. 2021 o 19:27

Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal.
Počítám, že Skála činí totéž. V jedné ze svých posledních “simultánek” hovoří přesně v duchu Stalinova (omlouvám se za zkomolenou citaci) “bez teorie nam směrť”.
Proč se neopře o KSB nevím. Že by neslyšel se mi nezdá, možná se boj


Skala KSB zna, nekde na vode se to jeste probiralo.
Dostal v nejakem poradu dotaz na KSB.Nejak to odbyl, ze to jsou fantasmagorie.
Uz si to presne nepamatuji.


[quote="pid:39205, uid:240"]Stalin byl také nucen opírat se o tuto ideologii a díky tomu mohl dělat co dělal. Počítám, že Skála činí totéž. V jedné ze svých posledních “simultánek” hovoří přesně v duchu Stalinova (omlouvám se za zkomolenou citaci) “bez teorie nam směrť”. Proč se neopře o KSB nevím. Že by neslyšel se mi nezdá, možná se boj[/quote] Skala KSB zna, nekde na vode se to jeste probiralo. Dostal v nejakem poradu dotaz na KSB.Nejak to odbyl, ze to jsou fantasmagorie. Uz si to presne nepamatuji.

Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ...



Skála je špičkový politický kádr jakých je dnes v našich končinách jak šafránu ... Erudovaný, teoreticky vybavený, výmluvný a organizačně velice schopný (bývalý šéf mezinárodního studenstva). Proto ho nepřátelé našich národů (Česka a Slovenska) drží daleko od moci. Jako bývalý antikomunista a katolický křesťan jsem stoprocentně přesvědčen, že by pod jeho vedením dnes naprosto deklasovaná KSČ dosáhla velice solidního volebního výsledku a v politických diskuzích v TV by velmi pozitivně ovlivňoval veřejné mínění ve prospěch národních zájmů. A to je důvod proč byla dosazena Konečná (jejimž úkolem je přivést následníka KSČ na konečnou), která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války.


> Jestli komunisté zvolí do vedení Konečnou bude to pro ně definitivní konečná ... Na Skále je třeba zbudovat svoji stranu ... Skála je špičkový politický kádr jakých je dnes v našich končinách jak šafránu ... Erudovaný, teoreticky vybavený, výmluvný a organizačně velice schopný (bývalý šéf mezinárodního studenstva). Proto ho nepřátelé našich národů (Česka a Slovenska) drží daleko od moci. Jako bývalý antikomunista a katolický křesťan jsem stoprocentně přesvědčen, že by pod jeho vedením dnes naprosto deklasovaná KSČ dosáhla velice solidního volebního výsledku a v politických diskuzích v TV by velmi pozitivně ovlivňoval veřejné mínění ve prospěch národních zájmů. A to je důvod proč byla dosazena Konečná (jejimž úkolem je přivést následníka KSČ na konečnou), která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války.

která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války.


Opravdu se nechci zastávat Konečné, ale ona jediná hlasovala proti....


[quote="pid:39274, uid:317"]která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války.[/quote] Opravdu se nechci zastávat Konečné, ale ona jediná hlasovala proti....

která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války.



Konečná hlasovala proti tomu usnesení jako jediná z českých europoslanců. V tom se jí musím zastat, i když mně jinak není zrovna sympatická.


> která se s Ivanem Davidem v Evropském parlamentu tak dobře postrarala o potopení Ruska jako vinníka a iniciátora II. světové války. Konečná hlasovala proti tomu usnesení jako jediná z českých europoslanců. V tom se jí musím zastat, i když mně jinak není zrovna sympatická.

budu si muset ty ekonomické problémy přečíst mám totiž podobný pocit


budu si muset ty ekonomické problémy přečíst mám totiž podobný pocit
1.59k
32
16
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept