História
Zlatí komunisti

Téma určená videám, článkom a názorom, ktoré pripomínajú to dobré z minulého režimu.


Téma určená videám, článkom a názorom, ktoré pripomínajú to dobré z minulého režimu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 3. 11. 2021 o 12:12

Spoveď emigranta, ktorý sa vrátil:
https://www.mojevideo.sk/video/35f05/no_a_ze_v_usa_bolo_a_je_dobre.html


Video krásne poukazuje na rozdiel medzi mentalitou západu a východu. Pre nás je "hosť do domu, Boh do domu". Sme typickí svojou pohostinnosťou a dobrosrdečnosťou. To pre západ ani zďaleka neplatí. Tam je to trochu áno, ale potom každý sám za svoje.


O rozdieloch medzi socializmom a kapitalizmom je zbytočné polemizovať. V socializme bol na prvom mieste človek, v kapitalizme peniaze. Iba naivný človek si môže myslieť, že keď každý bude hrabať sám pre seba (podstata kapitalizmu), že sa všetci budú mať dobre.


**Spoveď emigranta, ktorý sa vrátil:** https://www.mojevideo.sk/video/35f05/no_a_ze_v_usa_bolo_a_je_dobre.html Video krásne poukazuje na rozdiel medzi mentalitou západu a východu. Pre nás je "hosť do domu, Boh do domu". Sme typickí svojou pohostinnosťou a dobrosrdečnosťou. To pre západ ani zďaleka neplatí. Tam je to trochu áno, ale potom každý sám za svoje. O rozdieloch medzi socializmom a kapitalizmom je zbytočné polemizovať. V socializme bol na prvom mieste človek, v kapitalizme peniaze. Iba naivný človek si môže myslieť, že keď každý bude hrabať sám pre seba (podstata kapitalizmu), že sa všetci budú mať dobre.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

O rozdieloch medzi socializmom a kapitalizmom je zbytočné polemizovať. V socializme bol na prvom mieste človek, v kapitalizme peniaze. Iba naivný človek si môže myslieť, že keď každý bude hrabať sám pre seb

Něco bylo za socíku fajn, ale jinak to stálo za prd stejně jako dneska. Bůh tam měl velkou Stopku a Vatikán taky. Tenkrát nebyl na prvním místě člověk, ale strana a ještě si věděl, že jsou to jen vazalové, ta šeď, nemožnost cokoliv tvořit, velkej problém, když jsi ukázal, že jsi člověk. To tvoření a rozvoj lidské společnosti probíhalo možná chvilku(tvoření společně v lásce), po válce a se smrtí Stalina to šlo z kopce. Mohli to protahovat donekonečna, ale protože je to jen plán, máme tady "demošku", kterou nikdo v této podobě nechtěl. Bylo nám teploučko, bezpečno, ale pořád to byl jen chlívek, proto mohla proběhnout sametovka, nikdo už v tom nechtěl žít(ke konci to ještě jistili zvyšováním nasranosti lidí, chybělo zboží v obchodech, dávali nám nakouknout jak si západ hoduje...).


V kapitalismu je to už bez rukavic, boha jsme nahradili zlatým teletem. Bohem jsme se prohlásili sami tak, že jsme se stali ateisty, vše-dovolování, neznalost míry, vyšších zákonů(Konů) nám dovoluje lhát.
Lež převlečená za pravdu se stala ještě viditelnější, omlouváme boží dopuštění vědou osvobozenou od boha.


Řízení strachem je společné pro oba systémy, z pohledu budoucnosti neprůchozí, proto si myslím, že to co říká Putin o bolševicích je signálem pro opuštění(rozpuštění) termínu bolševik(hrdina), aby se připravila půda pro spolupráci na nové spravedlivé společnosti kde bůh má místo v řízení, člověk už nemusí mít nálepku, aby se mohl s něčím ztotožnit, jeho činy budou ukazovat kým je. Taková společnost může bez -ismů přežít příštích 1000 let.


[quote="pid:40848, uid:623"]O rozdieloch medzi socializmom a kapitalizmom je zbytočné polemizovať. V socializme bol na prvom mieste človek, v kapitalizme peniaze. Iba naivný človek si môže myslieť, že keď každý bude hrabať sám pre seb[/quote] Něco bylo za socíku fajn, ale jinak to stálo za prd stejně jako dneska. Bůh tam měl velkou Stopku a Vatikán taky. Tenkrát nebyl na prvním místě člověk, ale strana a ještě si věděl, že jsou to jen vazalové, ta šeď, nemožnost cokoliv tvořit, velkej problém, když jsi ukázal, že jsi člověk. To tvoření a rozvoj lidské společnosti probíhalo možná chvilku(tvoření společně v lásce), po válce a se smrtí Stalina to šlo z kopce. Mohli to protahovat donekonečna, ale protože je to jen plán, máme tady "demošku", kterou nikdo v této podobě nechtěl. Bylo nám teploučko, bezpečno, ale pořád to byl jen chlívek, proto mohla proběhnout sametovka, nikdo už v tom nechtěl žít(ke konci to ještě jistili zvyšováním nasranosti lidí, chybělo zboží v obchodech, dávali nám nakouknout jak si západ hoduje...). V kapitalismu je to už bez rukavic, boha jsme nahradili zlatým teletem. Bohem jsme se prohlásili sami tak, že jsme se stali ateisty, vše-dovolování, neznalost míry, vyšších zákonů(Konů) nám dovoluje lhát. Lež převlečená za pravdu se stala ještě viditelnější, omlouváme boží dopuštění vědou osvobozenou od boha. Řízení strachem je společné pro oba systémy, z pohledu budoucnosti neprůchozí, proto si myslím, že to co říká Putin o bolševicích je signálem pro opuštění(rozpuštění) termínu bolševik(hrdina), aby se připravila půda pro spolupráci na nové spravedlivé společnosti kde bůh má místo v řízení, člověk už nemusí mít nálepku, aby se mohl s něčím ztotožnit, jeho činy budou ukazovat kým je. Taková společnost může bez -ismů přežít příštích 1000 let.

@Sin Le Noble, to, čo si napísal, je síce časť pravdy, ani zďaleka nie celá, ale čo je najdôležitejšie, unikla ti podstata. Socializmus bol výrazne ľudskejší systém než čokoľvek za posledných viac ako tisíc rokov na Zemi.

@Sin Le Noble, to, čo si napísal, je síce časť pravdy, ani zďaleka nie celá, ale čo je najdôležitejšie, unikla ti podstata. Socializmus bol výrazne ľudskejší systém než čokoľvek za posledných viac ako tisíc rokov na Zemi.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

je síce časť pravdy


To co píše Sin Le Noble mohu podepsat, tak to přesně je / bylo. Zkusím přidat něco k té další části pravdy. Přes všechny nedostatky a chyby byl socialismus funkční systém, protože měl kvalitní školství a zdravotnctví a pomáhal rozvíjet se třetím zemím a měl pro západ neporazitelnou armádu a hospodářství bylo - západ nemá hospodářství (leda turecké; je to neřízený bordel, tedy vlastně snaha o řízeny bordel). Ale hlavně byl socialismus pro GP smrtelným nebezpečím, a proto ho musel zlikvidovat za cenu nepřiměřených rizik. Přitom na první pohled byl bipolární svět pro GP ideální, jeden blok mohl tlačit na druhý a vzájemně se mohli omezovat. Problémem pro GP bylo, že staří trockisté by vymřeli a nová generace i přes maximální útlum tvořivosti komunistickou stranou by se nakonec prosadila a dřív nebo později by s objevila správná koncepce. Školství bylo totiž kvalitní a mnohem více zájmové činnosti než dnes, kdy se většinu času tráví před monitorem. Proto bylo nabídnuto nové generaci západní pozlátko, které v kontrastu s dogmatickou komunistickou stranou vypadlo opravdu živě a neodolatelně. GP nenašel žádný způsob jak si podchytit mladou generaci v rámci socialistického bloku a proto ho musel zničit, i za cenu rizika svého konce, protože v socialistickém bloku byl jeho konec neodvratný, ale z bláta po okap, jeho konec je již definitivně neodvratný za jakékoliv situace.


[quote="pid:40887, uid:623"]je síce časť pravdy[/quote] To co píše Sin Le Noble mohu podepsat, tak to přesně je / bylo. Zkusím přidat něco k té další části pravdy. Přes všechny nedostatky a chyby byl socialismus funkční systém, protože měl kvalitní školství a zdravotnctví a pomáhal rozvíjet se třetím zemím a měl pro západ neporazitelnou armádu a hospodářství bylo - západ nemá hospodářství (leda turecké; je to neřízený bordel, tedy vlastně snaha o řízený bordel). Ale hlavně byl socialismus pro GP smrtelným nebezpečím, a proto ho musel zlikvidovat za cenu nepřiměřených rizik. Přitom na první pohled byl bipolární svět pro GP ideální, jeden blok mohl tlačit na druhý a vzájemně se mohli omezovat. Problémem pro GP bylo, že staří trockisté by vymřeli a nová generace i přes maximální útlum tvořivosti komunistickou stranou by se nakonec prosadila a dřív nebo později by s objevila správná koncepce. Školství bylo totiž kvalitní a mnohem více zájmové činnosti než dnes, kdy se většinu času tráví před monitorem. Proto bylo nabídnuto nové generaci západní pozlátko, které v kontrastu s dogmatickou komunistickou stranou vypadlo opravdu živě a neodolatelně. GP nenašel žádný způsob jak si podchytit mladou generaci v rámci socialistického bloku a proto ho musel zničit, i za cenu rizika svého konce, protože v socialistickém bloku byl jeho konec neodvratný, ale z bláta po okap, jeho konec je již definitivně neodvratný za jakékoliv situace.
Upravené 3. 11. 2021 o 19:56

Ale, ale, pánové a dámy, každý politický systém má své klady a své zápory. Stejně jako lidé, kteří jsou každý jednotlivě unikátní osobností. Osobně jsem schopen pochopit osoby, kterým socialistický systém vyhovoval stejně jako dokážu pochopit osoby, kterým vyhovuje kapitalismus. Tato dělba je vlastně jakýmsi základem liského rozdílu-unikátnosti. Vzniká výchovou v rodině a ve škole a dále se formuje způsobem života a společností okolo osoby. Rodinu si nevybíráme, ale přátelé ano.
Sám osobně jsem za dobu trvání svého života emigroval dvakrát a jednou se vrátil. Tedy snad mohu vyjádřit své postřehy z tohoto. První emigrace v roce 1987 do Řecka, které sice nebylo v plánu, ale nakonec to tak dopadlo. Jednání domorodců k našemu národu (čechoslováků) bylo uctivé a srdečné, snaha pomoci a prostě všechno co je třeba k přežití bylo jak má být. Rád na tu dobu vzpomínám. V roce 1990 jsem však již cítil lehké změny, nikoliv vůči mé osobě, ale vůči nově příchozím, porevolučním, neboť většina z nich měla mylnou představu o způsobu života v kapitalismu a jednali podle socialistických měřítek. V té době jsem byl zván jak na policii, tak k soudům na tlumočení, což náš národ v očích všech Řeků začalo deklasovat. Trestná činnost našich občanů se začala množit a tím to dobré jméno, které jsme měli z historie začalo upadat.
V roce 1994 jsem se vrátil do České republiky a shledal zemi ve stavu anarchie. Té anarchie z entusiasmu svobody. Jenže svoboda nejsou jen práva, ale i povinnosti, což si v té době žádný občan nepřipouštěl, nebo snad nad tím nepřemýšlel, neboť tak to bylo importováno jako celek. Bohužel se k vládě dostali osoby zcela nekompetentní a neznalé, nekteří dokonce idealisté, kteří nebyli schopni pochopit, že tak to prostě nefunguje, že kapitalismus je ve své podstatě predátorský nebo někdy někde dokonce brutálně predátorský (tvoje smrt je můj život) a tak se tedy povedlo několika málo jedincům rozprodat republiku a zašmelit, co se dalo.
Existuje mnoho dokladů, že ke dni 17.11.1989 bylo ČSFR nezadlužená, v obecné rovině prosperující, zcela soběstačná (díky plánovací komisi) republika s velkým množstvím žabomyších problémů, které byly řešitelné, leč nebyla chuť a snaha o řešení. Takže pokud planovací komise naplánovala kilo banánů na hlavu a měsíc, tak PZtka (podnik zahraničního obchodu - pro později narozené) je koupila a dovezla. Až sem OK, ale problém byl v následné dělbě a rozdělení do krajů, okresů a místních celků. Než se dostaly banány do Horní Dolní tak byly shnilé a tudíž k vystavení na pult nevhodné a tudíž "nebyly banány". Nojo, jenže bez těch banánů se dá žít, ale třeba bez brambor v zádném případě. A tak ta stejná plánovací komise měla spočítáno, že každý sní půl kila brambor denně a tak polovina Jihočeského kraje produkovala brambory na domácí trh a na sklad. Protože ta družstva na to byla "specialista" věděli jak se o to starat, aby to neshnilo ve velkém množství a národ měl celý rok brambory.
Jenže tato pasáž v kapitalismu nefunguje ani omylem, protože ZISK. Takže zrovna jsem dostal nabídku na levné banány, tak je koupím, dva tři kontejnery a se 100 až 700 procentní přirážkou je prodám a mám v hlavě, ať si je lidé dají místo brambor, co mě to zajímá, já jsem svoje dostal a jede se dál.


Co jsem tímto vším chtěl zdůraznit? Asi to, že jsme si i v tom "socíku" zvykli na jakýsi "neviditelný blahobyt"! Přijdu domu, otočím vypínačem a mám světlo. Naši předkové rozsvěceli louče a nebo svíčky. Z druhé strany je lidská přirozenost, chtít dosáhnout výše na další metu, což je velmi logické, bez toho není pokrok. Stala se z nás konzumní společnost, kterou jsme v "socíku" nebyli. A nebo byli, ale zdaleka ne v takovém měřítku. Navíc jsme byli vychování v duchu tvorby nových hodnot, nikoliv boření jako je tomu dnes. I to boření je totiž výsledek toho kapitalismu. Kyž se něco zboří a nebo rozbije, musí se to znovu vybudovat a nebo kopit a to je zdrojem obchodu a zisku.


Tedy výsledek naší slavné "sametové revoluce" (podvodu tisíciletí) je ve výsledku pouze likvidace samostatnosti, vytvoření závyslosti, postoupení námi obsazených trhů jiným, dravějším. Takže další vállku o zdroje jsme posunuli v čase o nějakých 30 možná 40 let. Nejsem si však jistý, zda to stálo za to nám. Chápu, ž jsou státy jako USA, Německo, Francie a další, kterým se toto velmi vyplatilo, nám se to však nevyplatilo vůbec.


Následně vyvstvává otázka, zda bychom v dnešní době, pod tím vedením, které máme vůbec dokázali navázat znovu na naše tradice. Tedy za předpokladu, že by existovala vůle, vydat se tímto směrem.


Generace čestných politických osobností vymřela a nová se jaksi nekoná! Někdy se zamýšlím nad skutečností, že president Ing Miloš Zeman a ministerský předseda Ing Andrej Babiš své mzdy neberou do své kapsy, ale stát je i tak platí. Dobře, tedy lze důvodně vyvozovat, že oni své pozice nezastávají pro mzdu. Pomiňme v tento okamžik, čistě filozoficky moc, kterou disponují a obraťme se na Parlament, Senát a jiné volené funkce. Kolik z těch volených zastupitelů by sedělo v těchto institucích, kdyby nebrali své nemorální platy? Zkusím hádat? ANI JEDEN! A tady je ten problém!!!
Osobně jsem v zahraničí poznal jednoho poslance parlamentu, který pracoval pro lidi, nebral plat, žil normálním životem a ve svém "rajonu" neměl konkurenta a že se jich hlásilo za ta leta mnoho. Byl poslancem od roku 1996 až do své smrti v roce 2013. Celých 17 let všechny jeho mzdové šeky šly na dobročinné účely a na smysluplné projekty v jeho "rajonu". Na živobytí mu stačilo to, co zdědil po rodičích a z prodeje rodinné firmy, kterou prodal proto, aby se mohl věnovat svému mandátu.
Co dalšího tím chci vyjádřit? Ano, seděl v Parlamentu a pracoval a hlasoval, ale zbytek času byl mezi svými voliči, trpělivě poslouchal jejich nářky, prostě žil nimi jako jeden z nich, bez stranického pohledu. Kolik z dnešních poslanců chodí mezi své voliče? Málo, a když tak hlavně před volbama, takže nelze skrýt účel.


Ale, ale, pánové a dámy, každý politický systém má své klady a své zápory. Stejně jako lidé, kteří jsou každý jednotlivě unikátní osobností. Osobně jsem schopen pochopit osoby, kterým socialistický systém vyhovoval stejně jako dokážu pochopit osoby, kterým vyhovuje kapitalismus. Tato dělba je vlastně jakýmsi základem liského rozdílu-unikátnosti. Vzniká výchovou v rodině a ve škole a dále se formuje způsobem života a společností okolo osoby. Rodinu si nevybíráme, ale přátelé ano. Sám osobně jsem za dobu trvání svého života emigroval dvakrát a jednou se vrátil. Tedy snad mohu vyjádřit své postřehy z tohoto. První emigrace v roce 1987 do Řecka, které sice nebylo v plánu, ale nakonec to tak dopadlo. Jednání domorodců k našemu národu (čechoslováků) bylo uctivé a srdečné, snaha pomoci a prostě všechno co je třeba k přežití bylo jak má být. Rád na tu dobu vzpomínám. V roce 1990 jsem však již cítil lehké změny, nikoliv vůči mé osobě, ale vůči nově příchozím, porevolučním, neboť většina z nich měla mylnou představu o způsobu života v kapitalismu a jednali podle socialistických měřítek. V té době jsem byl zván jak na policii, tak k soudům na tlumočení, což náš národ v očích všech Řeků začalo deklasovat. Trestná činnost našich občanů se začala množit a tím to dobré jméno, které jsme měli z historie začalo upadat. V roce 1994 jsem se vrátil do České republiky a shledal zemi ve stavu anarchie. Té anarchie z entusiasmu svobody. Jenže svoboda nejsou jen práva, ale i povinnosti, což si v té době žádný občan nepřipouštěl, nebo snad nad tím nepřemýšlel, neboť tak to bylo importováno jako celek. Bohužel se k vládě dostali osoby zcela nekompetentní a neznalé, nekteří dokonce idealisté, kteří nebyli schopni pochopit, že tak to prostě nefunguje, že kapitalismus je ve své podstatě predátorský nebo někdy někde dokonce brutálně predátorský (tvoje smrt je můj život) a tak se tedy povedlo několika málo jedincům rozprodat republiku a zašmelit, co se dalo. Existuje mnoho dokladů, že ke dni 17.11.1989 bylo ČSFR nezadlužená, v obecné rovině prosperující, zcela soběstačná (díky plánovací komisi) republika s velkým množstvím žabomyších problémů, které byly řešitelné, leč nebyla chuť a snaha o řešení. Takže pokud planovací komise naplánovala kilo banánů na hlavu a měsíc, tak PZtka (podnik zahraničního obchodu - pro později narozené) je koupila a dovezla. Až sem OK, ale problém byl v následné dělbě a rozdělení do krajů, okresů a místních celků. Než se dostaly banány do Horní Dolní tak byly shnilé a tudíž k vystavení na pult nevhodné a tudíž "nebyly banány". Nojo, jenže bez těch banánů se dá žít, ale třeba bez brambor v zádném případě. A tak ta stejná plánovací komise měla spočítáno, že každý sní půl kila brambor denně a tak polovina Jihočeského kraje produkovala brambory na domácí trh a na sklad. Protože ta družstva na to byla "specialista" věděli jak se o to starat, aby to neshnilo ve velkém množství a národ měl celý rok brambory. Jenže tato pasáž v kapitalismu nefunguje ani omylem, protože ZISK. Takže zrovna jsem dostal nabídku na levné banány, tak je koupím, dva tři kontejnery a se 100 až 700 procentní přirážkou je prodám a mám v hlavě, ať si je lidé dají místo brambor, co mě to zajímá, já jsem svoje dostal a jede se dál. Co jsem tímto vším chtěl zdůraznit? Asi to, že jsme si i v tom "socíku" zvykli na jakýsi "neviditelný blahobyt"! Přijdu domu, otočím vypínačem a mám světlo. Naši předkové rozsvěceli louče a nebo svíčky. Z druhé strany je lidská přirozenost, chtít dosáhnout výše na další metu, což je velmi logické, bez toho není pokrok. Stala se z nás konzumní společnost, kterou jsme v "socíku" nebyli. A nebo byli, ale zdaleka ne v takovém měřítku. Navíc jsme byli vychování v duchu tvorby nových hodnot, nikoliv boření jako je tomu dnes. I to boření je totiž výsledek toho kapitalismu. Kyž se něco zboří a nebo rozbije, musí se to znovu vybudovat a nebo kopit a to je zdrojem obchodu a zisku. Tedy výsledek naší slavné "sametové revoluce" (podvodu tisíciletí) je ve výsledku pouze likvidace samostatnosti, vytvoření závyslosti, postoupení námi obsazených trhů jiným, dravějším. Takže další vállku o zdroje jsme posunuli v čase o nějakých 30 možná 40 let. Nejsem si však jistý, zda to stálo za to nám. Chápu, ž jsou státy jako USA, Německo, Francie a další, kterým se toto velmi vyplatilo, nám se to však nevyplatilo vůbec. Následně vyvstvává otázka, zda bychom v dnešní době, pod tím vedením, které máme vůbec dokázali navázat znovu na naše tradice. Tedy za předpokladu, že by existovala vůle, vydat se tímto směrem. Generace čestných politických osobností vymřela a nová se jaksi nekoná! Někdy se zamýšlím nad skutečností, že president Ing Miloš Zeman a ministerský předseda Ing Andrej Babiš své mzdy neberou do své kapsy, ale stát je i tak platí. Dobře, tedy lze důvodně vyvozovat, že oni své pozice nezastávají pro mzdu. Pomiňme v tento okamžik, čistě filozoficky moc, kterou disponují a obraťme se na Parlament, Senát a jiné volené funkce. Kolik z těch volených zastupitelů by sedělo v těchto institucích, kdyby nebrali své nemorální platy? Zkusím hádat? ANI JEDEN! A tady je ten problém!!! Osobně jsem v zahraničí poznal jednoho poslance parlamentu, který pracoval pro lidi, nebral plat, žil normálním životem a ve svém "rajonu" neměl konkurenta a že se jich hlásilo za ta leta mnoho. Byl poslancem od roku 1996 až do své smrti v roce 2013. Celých 17 let všechny jeho mzdové šeky šly na dobročinné účely a na smysluplné projekty v jeho "rajonu". Na živobytí mu stačilo to, co zdědil po rodičích a z prodeje rodinné firmy, kterou prodal proto, aby se mohl věnovat svému mandátu. Co dalšího tím chci vyjádřit? Ano, seděl v Parlamentu a pracoval a hlasoval, ale zbytek času byl mezi svými voliči, trpělivě poslouchal jejich nářky, prostě žil nimi jako jeden z nich, bez stranického pohledu. Kolik z dnešních poslanců chodí mezi své voliče? Málo, a když tak hlavně před volbama, takže nelze skrýt účel.

Trochu sarkazmu. Komunisti hovorievali: na konci nášho snaženia musí byť človek. Lenže kapitalisti toho človeka nemajú nikde, ani na tom konci.


Trochu sarkazmu. Komunisti hovorievali: na konci nášho snaženia musí byť človek. Lenže kapitalisti toho človeka nemajú nikde, ani na tom konci.

unikla ti podstata. Socializmus bol výrazne ľudskejší systém než čokoľvek za posledných viac ako tisíc rokov na Zemi.

Souhlasím, ale byla to zase jenom trubička v systému, jak jí popisuje Taran nebo o ní zpívá Kryl(Darwin?), trubička klece(se sprchou) plná opic(mluvících zvířat).
Náš společný cíl je z té klece ven(pak zas budu zpívat celý den), nebourat, neničit. Progres, rozvoj, změna, evoluce, stav psychiky člověk.
Ogare, uzavřeli jsme mimo diskusi dohodu, rád bych ji dodržel. Chtěl jsem ti tady postnout to video s Taranem kde ty trubičky popisuje a narazil jsem na Jardobův příspěvek, tak vkládám, aby z naší diskuse byl užitek a ne jen další měření šulinů.


jardob zverejnil(a) 27. 10. 2021 o 22:44
Ešte jedna vec. Rusko nemá dostatok kvalitných analytikov, ktorí by zohľadňovali aj globálne procesy. O Slovensku a Česku už ani nehovorím. Na to nestačí len znalosť KSB, ale aj talent a práca s množstvom informácií. Či už si vezmeme Pjakina, Tarana, Kedmiho, Chazina a ďalších, tak v každej z nich nájdeme okrem kvalít aj určité nedostatky a subjektívne skreslenia. Napriek tomu, že Pjakin sa môže v opise niektorých globálnych procesov mýliť, myslím si, že lepšie je podobný problém riešiť tak, že to bude človeka motivovať k tomu, aby sa stal lepším analytikom než vyššie menovaní, s rovnakou zrozumiteľnosťou a s menším množstvom chýb a skreslenia. Môže následne sám vysielať podobné videá a tým pádom prirodzene získa väčšinu divákov na svoju stranu a starí analytici už nebudú tak potrební. To je proces generačnej výmeny.


O sporných názoroch sa samozrejme baviť môžeme kedykoľvek, ale navrhoval by som kľudnejší prístup bez emócii. Nikto neprijme argumenty pod tlakom. V polemike sa pravda nerodí. Pravda sa rodí v pokojnom a dialektickom dialógu.


[quote="pid:40887, uid:623"]unikla ti podstata. Socializmus bol výrazne ľudskejší systém než čokoľvek za posledných viac ako tisíc rokov na Zemi.[/quote] Souhlasím, ale byla to zase jenom trubička v systému, jak jí popisuje Taran nebo o ní zpívá Kryl(Darwin?), trubička klece(se sprchou) plná opic(mluvících zvířat). Náš společný cíl je z té klece ven(pak zas budu zpívat celý den), nebourat, neničit. Progres, rozvoj, změna, evoluce, stav psychiky člověk. Ogare, uzavřeli jsme mimo diskusi dohodu, rád bych ji dodržel. Chtěl jsem ti tady postnout to video s Taranem kde ty trubičky popisuje a narazil jsem na Jardobův příspěvek, tak vkládám, aby z naší diskuse byl užitek a ne jen další měření šulinů. jardob zverejnil(a) 27. 10. 2021 o 22:44 Ešte jedna vec. Rusko nemá dostatok kvalitných analytikov, ktorí by zohľadňovali aj globálne procesy. O Slovensku a Česku už ani nehovorím. Na to nestačí len znalosť KSB, ale aj talent a práca s množstvom informácií. Či už si vezmeme Pjakina, Tarana, Kedmiho, Chazina a ďalších, tak v každej z nich nájdeme okrem kvalít aj určité nedostatky a subjektívne skreslenia. Napriek tomu, že Pjakin sa môže v opise niektorých globálnych procesov mýliť, myslím si, že lepšie je podobný problém riešiť tak, že to bude človeka motivovať k tomu, aby sa stal lepším analytikom než vyššie menovaní, s rovnakou zrozumiteľnosťou a s menším množstvom chýb a skreslenia. Môže následne sám vysielať podobné videá a tým pádom prirodzene získa väčšinu divákov na svoju stranu a starí analytici už nebudú tak potrební. To je proces generačnej výmeny. O sporných názoroch sa samozrejme baviť môžeme kedykoľvek, ale navrhoval by som kľudnejší prístup bez emócii. Nikto neprijme argumenty pod tlakom. V polemike sa pravda nerodí. Pravda sa rodí v pokojnom a dialektickom dialógu.

@Sin Le Noble

Rusko nemá dostatok kvalitných analytikov, ktorí by zohľadňovali aj globálne procesy.

Kvalitních analytiků má dost, jenže každý analyzuje jen informace, ke kterým má přístup, drahý příteli.


Ono se lépe analyzuje světové dění pokud máš na stole k dispozici kopie svodek z různých pramenů (neveřejných) a k tomu tiskové zprávy sebrané z celého světa a dobré vzdělání a analytické schopnosti.
Jinak se analyzuje, pokud máš všechno shora uvedené mimo svodek.
Jinak to pak uvidíš pokud dostaneš informaci od zahraniční zpravodajské služby.


K hodnocení někoho, zda je dobrý a nebo ne, je třeba znát podklady, které dostává pro svoji práci a následně pro koho je výstup určen. Zda pro vedení státu, pro prostý lid nebo zda má být analýza taková, aby někoho někam smerovala. Tedy co smíš sdělit.


Byl jsem na večeři s jednou kamarádkou a ta mi ukázala u jiného stolu Alexandra Dugina se slovy: "ten říká zcela otevřeně to, o čem si Putin nedovolí ani přemýšlet" na což jsem jí odpověděl: " přemýšlet dovolí, ale vyslovit nedovolí", protože pokud to či ono řekne nebo napíše Dugin je to v rovině politografických hypotéz, pokud však to samé řekne president, může to samé prohlášení pěkně rozhoupat svět. (Jedna věta stačila na snížení cen plynu na burze)


Takže bych nebyl tak rozhodný v soudech, pokud nemám dostatek informací. A to nemám a myslím, že ani Ty. (tím Tě samozřejmě nechci podceňovat, je to jen hypotéza - nevím a neznám Tvoji práci, třeba pracuješ v zahraniční kontrašpionáži a ty informace máš, nevím, vycházím z předpokladu)


@Sin Le Noble [quote="pid:41041, uid:641"]Rusko nemá dostatok kvalitných analytikov, ktorí by zohľadňovali aj globálne procesy.[/quote] Kvalitních analytiků má dost, jenže každý analyzuje jen informace, ke kterým má přístup, drahý příteli. Ono se lépe analyzuje světové dění pokud máš na stole k dispozici kopie svodek z různých pramenů (neveřejných) a k tomu tiskové zprávy sebrané z celého světa a dobré vzdělání a analytické schopnosti. Jinak se analyzuje, pokud máš všechno shora uvedené mimo svodek. Jinak to pak uvidíš pokud dostaneš informaci od zahraniční zpravodajské služby. K hodnocení někoho, zda je dobrý a nebo ne, je třeba znát podklady, které dostává pro svoji práci a následně pro koho je výstup určen. Zda pro vedení státu, pro prostý lid nebo zda má být analýza taková, aby někoho někam smerovala. Tedy co smíš sdělit. Byl jsem na večeři s jednou kamarádkou a ta mi ukázala u jiného stolu Alexandra Dugina se slovy: "ten říká zcela otevřeně to, o čem si Putin nedovolí ani přemýšlet" na což jsem jí odpověděl: " přemýšlet dovolí, ale vyslovit nedovolí", protože pokud to či ono řekne nebo napíše Dugin je to v rovině politografických hypotéz, pokud však to samé řekne president, může to samé prohlášení pěkně rozhoupat svět. (Jedna věta stačila na snížení cen plynu na burze) Takže bych nebyl tak rozhodný v soudech, pokud nemám dostatek informací. A to nemám a myslím, že ani Ty. (tím Tě samozřejmě nechci podceňovat, je to jen hypotéza - nevím a neznám Tvoji práci, třeba pracuješ v zahraniční kontrašpionáži a ty informace máš, nevím, vycházím z předpokladu)

Kvalitních analytiků má dost, jenže každý analyzuje jen informace, ke kterým má přístup, drahý příteli.

Díky za doplňující komentář. Jen nevím jestli oslovení "drahý příteli" v podání právníka znamená to samé jako pro mě(poslednímu právníkovi jsem dal 20tis. za analýzu, ale on mi poslal po 2 měsících analýzu bez vstupních čísel, bezcennou hypotézu a pokud zaplatím znovu bude i s čísly, drahý přítelsmile),
odpovím ti tedy jako kolegovi KSB a věřím, že v tvém podání nešlo o zlý úmysl.
Nechci nikoho označovat za špatného analytika nebo se srovnávat s osobou Alexandra Dugina, jen říkám, naše prostředí je jiné, nemusejí mít dost informací.
Když srovnám Dugina s Pjakinem, mají možná stejný cíl, ale jeden říká, V.v.válka být neměla, rozdělení na bolševiky a ty další je nadstavba hry v čase, druhý zvedá červený prapor a volá bolševici do boje.
Kdo je řízen bohem(HNR), kdo egregorem?, já tip mám, nesoudím, jsem rád za oba, takhle jde pokračovat v rozdělování bez konce, nebo ne, máme možnost něco změnit?


Já obědvám teď většinou v "číně", je to rychlý, nepředražený, nechtěj náhubky a oplatí úsměv, jen pokec vázne. Informace čerpám od vás drazí kolegové, z knih, vodopádu informací všude kolem a něco jsem doufám podědil smile


[quote="pid:41121, uid:311"]Kvalitních analytiků má dost, jenže každý analyzuje jen informace, ke kterým má přístup, drahý příteli.[/quote] Díky za doplňující komentář. Jen nevím jestli oslovení "drahý příteli" v podání právníka znamená to samé jako pro mě(poslednímu právníkovi jsem dal 20tis. za analýzu, ale on mi poslal po 2 měsících analýzu bez vstupních čísel, bezcennou hypotézu a pokud zaplatím znovu bude i s čísly, drahý přítel:)), odpovím ti tedy jako kolegovi KSB a věřím, že v tvém podání nešlo o zlý úmysl. Nechci nikoho označovat za špatného analytika nebo se srovnávat s osobou Alexandra Dugina, jen říkám, naše prostředí je jiné, nemusejí mít dost informací. Když srovnám Dugina s Pjakinem, mají možná stejný cíl, ale jeden říká, V.v.válka být neměla, rozdělení na bolševiky a ty další je nadstavba hry v čase, druhý zvedá červený prapor a volá bolševici do boje. Kdo je řízen bohem(HNR), kdo egregorem?, já tip mám, nesoudím, jsem rád za oba, takhle jde pokračovat v rozdělování bez konce, nebo ne, máme možnost něco změnit? Já obědvám teď většinou v "číně", je to rychlý, nepředražený, nechtěj náhubky a oplatí úsměv, jen pokec vázne. Informace čerpám od vás drazí kolegové, z knih, vodopádu informací všude kolem a něco jsem doufám podědil :)

Samoobsluha pri výplate (1961)
https://www.mojevideo.sk/video/35fad/samoobsluha_pri_vyplate_(1961).html?fbclid=IwAR1QQ-AI7S7Gbo4WIs49JQ41kTkYNtxO3U4NVgY3gzZdA5PRj2bUTQr3zeg
veda a vyskum
https://www.mojevideo.sk/video/df80/socializmus_vs_kapitalizmus_veda_a_vyskum_2.html


**Samoobsluha pri výplate (1961)** https://www.mojevideo.sk/video/35fad/samoobsluha_pri_vyplate_(1961).html?fbclid=IwAR1QQ-AI7S7Gbo4WIs49JQ41kTkYNtxO3U4NVgY3gzZdA5PRj2bUTQr3zeg veda a vyskum https://www.mojevideo.sk/video/df80/socializmus_vs_kapitalizmus_veda_a_vyskum_2.html
Upravené 8. 11. 2021 o 08:43

Samoobsluha pri výplate (1961)

Vtedy boli tabuľkové platy, a medzi robotníkmi sa veľmi nelíšili. Dnes, keby si videl na tom spoločnom papieri výplatu iných alebo majstra, hneď by bol oheň na streche. Ľudia by boli žiarliví kvôli prémiám.


[quote="pid:41750, uid:78"]Samoobsluha pri výplate (1961)[/quote] Vtedy boli tabuľkové platy, a medzi robotníkmi sa veľmi nelíšili. Dnes, keby si videl na tom spoločnom papieri výplatu iných alebo majstra, hneď by bol oheň na streche. Ľudia by boli žiarliví kvôli prémiám.

Ľudia by boli žiarliví kvôli prémiám.

Nejen to.
Je obvyklé, že výše (základního) platu se cca zdvojnásobuje s každým stupněm navíc v korporátní hierarchii.


[quote="pid:41863, uid:6"]Ľudia by boli žiarliví kvôli prémiám.[/quote] Nejen to. Je obvyklé, že výše (základního) platu se cca zdvojnásobuje s každým stupněm navíc v korporátní hierarchii.

Je to účinné řízení jednotlivců podle "sociálního výtahu" davoelitarizmu .4.priorita (plat) spojená s 3.prioritou (funkce segreguje) a brána k pocitu elity je otevřena dokořán. Tohle je kánon korporátního kapitalizmu.


Je to účinné řízení jednotlivců podle "sociálního výtahu" davoelitarizmu .4.priorita (plat) spojená s 3.prioritou (funkce segreguje) a brána k pocitu elity je otevřena dokořán. Tohle je kánon korporátního kapitalizmu.

Za socializmu sa žilo lepšie Karol Polák vysvetľuje, prečo sa za socializmu žilo lepše.
Podľa neho bola nežná revolúcia (1989) riadená z Ameriky.


https://www.youtube.com/watch?v=iQlQ5At16ag&t=13s


**Za socializmu sa žilo lepšie** Karol Polák vysvetľuje, prečo sa za socializmu žilo lepše. Podľa neho bola nežná revolúcia (1989) riadená z Ameriky. https://www.youtube.com/watch?v=iQlQ5At16ag&t=13s
Upravené 17. 1. 2022 o 16:21
1.86k
14
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept