KSB a DVTR
Nová KSB stránka + eshop

Zdravím, tu Ludo.
Asi pred mesiacom tu jeden chalan písal,
že urobil novú KSB stránku
aj s návrhom eshopu a kadečím ďalším.
Celkom fajne to vyzeralo,
len som si zabudol sejvnuť ten link
a neviem to teraz nájsť.
Som to chcel lepšie kuknúť.
Nepamätáte si to niekto?
Dik moc za prípadnú pomoc.
Zatiaľ pa.
Ludo


Zdravím, tu Ludo. Asi pred mesiacom tu jeden chalan písal, že urobil novú KSB stránku aj s návrhom eshopu a kadečím ďalším. Celkom fajne to vyzeralo, len som si zabudol sejvnuť ten link a neviem to teraz nájsť. Som to chcel lepšie kuknúť. Nepamätáte si to niekto? Dik moc za prípadnú pomoc. Zatiaľ pa. Ludo

Družstvo KSB - pro lepší život

Počítám, že zatím jde jenom o prototyp stránek.


[quote="pid:42149, uid:207"]Družstvo KSB - pro lepší život[/quote] Počítám, že zatím jde jenom o prototyp stránek.

Beží to platforme shoptet, môže si také niečo naklikať v podstate každý. Tak isto ako Levanet beží na webnode platforme.


@jardob v inom vlákne písal o potrebe založiť nový web. Aké by mali byť jeho hlavné ciele, ktoré aktuálne weby nespĺňajú?

Beží to platforme shoptet, môže si také niečo naklikať v podstate každý. Tak isto ako Levanet beží na webnode platforme. @jardob v inom vlákne písal o potrebe založiť nový web. Aké by mali byť jeho hlavné ciele, ktoré aktuálne weby nespĺňajú?
Upravené 10. 11. 2021 o 15:48

Otázka skôr je, ktoré sú to aktuálne weby. Určite však ani jeden z nich nerieši spojitosť s KSB, to je konštatovanie, nechcem hodnotiť, či je to pozitívne alebo negatívne, väčšina netuší, čo je to KSB.
Ja mám dobrú skúsenosť s vyhladávaním výrobcov a pestovateľov cez https://lokalnytrh.sk/ .


Otázka skôr je, ktoré sú to aktuálne weby. Určite však ani jeden z nich nerieši spojitosť s KSB, to je konštatovanie, nechcem hodnotiť, či je to pozitívne alebo negatívne, väčšina netuší, čo je to KSB. Ja mám dobrú skúsenosť s vyhladávaním výrobcov a pestovateľov cez https://lokalnytrh.sk/ .

Beží to platforme shoptet, môže si také niečo naklikať v podstate každý. Tak isto ako Levanet beží na webnode platforme.

Shoptet vlastní velkou část eshopů na našem trhu, dělaj to lidi co umí, drží krok s vývojem, ty se o to nemusíš starat. Jedná se o pronájmy různých tarifů, je to takový lidský, intuitivní(začátečník se rychle chytí).
Shoptet z administrace napojíš na různé nástroje marketingu, statistik.. z adminu je ovládána většina správy, zákazníci, sklady, fakturace, e-pošta, dopravci. Nic nepadá, je to rychlý, může na tom dělat víc lidí současně. Pokud máš pár objednávek zvládneš všechno na postaveném eshopu, jakmile ti skočí 100+ objednávek za měsíc potřebuješ to dostat pod kontrolu.
Eshop https://www.druzstvoksb.cz/ jsem připravil zatím jako šablonu, je na doméně(zaplaceno na rok), hosting shoptet, ve free tarifu. Pokud by se měl rozjet bude potřebovat doplnit zboží, dopravce, propojit na prodejní sítě, odhad v jednom člověku cca 6 měsíců, když víš co.
Do obratu 1mio/rok se to dá zvládat v jednom. Odhad obratu záleží od počtu produktů a služeb, ale jestli se někdo rozhodnete se svým nápadem prorazit na internetu shoptet doporučuju.
(už tam padlo pár objednávek, ale asi nic nedostanete, zboží jsem vystavil jen pro ilustraci smile ).


Zatím nevím jak dál, tak nepokračuji. Důvody jsem popsal jinde, ale možná to bude pro někoho inspirací a vytvoří svůj projekt.


[quote="pid:42217, uid:217"]Beží to platforme shoptet, môže si také niečo naklikať v podstate každý. Tak isto ako Levanet beží na webnode platforme.[/quote] Shoptet vlastní velkou část eshopů na našem trhu, dělaj to lidi co umí, drží krok s vývojem, ty se o to nemusíš starat. Jedná se o pronájmy různých tarifů, je to takový lidský, intuitivní(začátečník se rychle chytí). Shoptet z administrace napojíš na různé nástroje marketingu, statistik.. z adminu je ovládána většina správy, zákazníci, sklady, fakturace, e-pošta, dopravci. Nic nepadá, je to rychlý, může na tom dělat víc lidí současně. Pokud máš pár objednávek zvládneš všechno na postaveném eshopu, jakmile ti skočí 100+ objednávek za měsíc potřebuješ to dostat pod kontrolu. Eshop https://www.druzstvoksb.cz/ jsem připravil zatím jako šablonu, je na doméně(zaplaceno na rok), hosting shoptet, ve free tarifu. Pokud by se měl rozjet bude potřebovat doplnit zboží, dopravce, propojit na prodejní sítě, odhad v jednom člověku cca 6 měsíců, když víš co. Do obratu 1mio/rok se to dá zvládat v jednom. Odhad obratu záleží od počtu produktů a služeb, ale jestli se někdo rozhodnete se svým nápadem prorazit na internetu shoptet doporučuju. (už tam padlo pár objednávek, ale asi nic nedostanete, zboží jsem vystavil jen pro ilustraci :) ). Zatím nevím jak dál, tak nepokračuji. Důvody jsem popsal jinde, ale možná to bude pro někoho inspirací a vytvoří svůj projekt.

jasne, dik moc, ten https://lokalnytrh.sk/ je super.
Som ani nevedel.
Ja poznám a používame zasa napr. toto:
https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/debnickari
https://www.svetbedniciek.sk/
https://www.chovatelahospodar.sk/catalog/debnickari


Už to len prepojiť
a ideálne napr. na to
www.casovabanka.sk
prelinkovat, a takto jednoducho si vlastný invariant generovať
a´la Wörgl system
https://reinventingmoney.com/worgl/


dediny a menšie mestá, lazníci, občiny..komunity by tak mali vlastný
somoriadený ekonomický systém.
Samozrejme by nebol 100% nezávislý od svetovej ekonomiky,
ale už i takých 5-10% by mohlo byť zaujímavých.
S cieľom niekde napr. cca. 80% lokálnej produkcie.


Potom sa už i komunálna politika robí inak,
oveľa nezávislejšie a i naši politici v parlamente
by mali ZDOLA oveĺa väčšie krytie, aby mohli začať konať,
bo tak mnohí by chceli, len sa okupaćnej správy boja,
bo tá oveľa viac vraždí ako toho
času hitlerova SS po potlačení povstania.


Otravy, "samovraždy", "nehody".. apod.


  • to je dnešný starý známy podpis našich "partnerských" západných nadnárodno-súkromnýchkorporátnych spravodajcov z MI6 a CIA.Prečo musíme byť na tomto strategickom území históricky furt s tými najväčšími hajzlami?

Kedy ich preštíme, dlhší dych mať budeme,
ako starkí vravievali?
Toto je reálna cesta k SAMO-S-PRÁVE.


jasne, dik moc, ten https://lokalnytrh.sk/ je super. Som ani nevedel. Ja poznám a používame zasa napr. toto: https://www.poctivepotraviny.sk/magazin/debnickari https://www.svetbedniciek.sk/ https://www.chovatelahospodar.sk/catalog/debnickari Už to len prepojiť a ideálne napr. na to www.casovabanka.sk prelinkovat, a takto jednoducho si vlastný invariant generovať a´la Wörgl system https://reinventingmoney.com/worgl/ dediny a menšie mestá, lazníci, občiny..komunity by tak mali vlastný somoriadený ekonomický systém. Samozrejme by nebol 100% nezávislý od svetovej ekonomiky, ale už i takých 5-10% by mohlo byť zaujímavých. S cieľom niekde napr. cca. 80% lokálnej produkcie. Potom sa už i komunálna politika robí inak, oveľa nezávislejšie a i naši politici v parlamente by mali ZDOLA oveĺa väčšie krytie, aby mohli začať konať, bo tak mnohí by chceli, len sa okupaćnej správy boja, bo tá oveľa viac vraždí ako toho času hitlerova SS po potlačení povstania. Otravy, "samovraždy", "nehody".. apod. - to je dnešný starý známy podpis našich "partnerských" západných nadnárodno-súkromných korporátnych spravodajcov z MI6 a CIA. Prečo musíme byť na tomto strategickom území históricky furt s tými najväčšími hajzlami? Kedy ich preštíme, dlhší dych mať budeme, ako starkí vravievali? Toto je reálna cesta k SAMO-S-PRÁVE.

V kombinácii konkrétne napr. so spomínanou tzv. elektronickou "časovou bankou" by išlo o samosprávnu obnovu poľnohospodárstva a následne ideálne rovno i domobrany, súdnictva, energetiky, atď..
To by bol základ svojpomocnej obnovy dnes zvonku systematicky demontovaného štátu, ako nástroja prežitia národa.


Výmenný invariant, resp. vlastná takto prácou občanov generovaná reálne
KRYTÁ ELEKTRONICKÁ MENA (na rozdiel od nekrytých virtuálnych kryptomien),
by bola vrámci komunity vzájomne zúčtovávaná
cez dajme tomu onen free-ware výmenný portál tovarov a služieb casovabanka.sk, ktorý sme kedysi za týmto účelom dopredu vytvorili,
(resp. nejakým iným tzv. LETSystémom, či gastrolístkami vydávanými štátom,
republikou, res-publikou apod..prípadne kľudne neskôr i jednoduchou paritnou kombináciou týchto systémov)


Po verejnom odhalení nadnárodných kriminálnych podvodov poćas privatizácie..
a po následnej právnej reprivatizácii energetiky, by sa prešlo ku krytiu obeźiva
1 kWh, keďže to najviac zodpovedá potrebám automatizovanej, robotizovanej ekonomiky, ktorú predsa nechceme zrušiť, ale naopak - rozvíjať.


Oba systémy (časíkový i kWh) ale môžu bežať na základe definovaného pomeru i paralelne.
T.j., LETSystém v malom, lokálne,
a ENERGO-invariantový (kWh) pri paritnom zúčtovávaní väčších ekonomických celkov a voči zahranićiu


Pre tých, ktorí to zatiaľ nepoznajú,
Ide o vylepśenie tohoto občinného ekonomického modelu
vlastného starostovského trhu
https://vk.com/@normantorden-mesteko-wrgl-malo-vlastn-peniaze-a-prosperovalo-nie-vak-dl

Mestečko Wörgl malo vlastné peniaze a prosperovalo - nie však dlho


V rokoch 1932 a 1933 sa malé rakúske mestečko Wörgl s približne 3000 obyvateľmi pustilo do experimentu, ktorý sa stal trvalou inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa zaoberajú problémom peňažnej reformy. Starostovi mesta sa podarilo presvedčiť obchodníkov a mestskú radu, že môžu veľa získať, ale nič nemôžu stratiť, keď sa pustia do experimentu spôsobom, aký navrhoval Silvio Gesell vo svojej knihe "Prirodzený ekonomický poriadok".


Ľudia s tým súhlasili a preto mestská rada vydala 32 000 "voľných šilingov" (t.j. šilingov nezaťažených úrokmi) krytých rovnakou sumou riadnych rakúskych šilingov uložených v banke. Za tie peniaze postavili mosty, opravili cesty, zlepšili verejné služby,


vyplácali mzdy a platili za materiál, tieto peniaze akceptoval mäsiar, obuvník, pekár. Poplatok za používanie peňazí činil 1% za mesiac resp. 12% za rok. Tento poplatok musela zaplatiť osoba, u ktorej sa na konci mesiaca príslušná bankovka nachádzala a to vo forme kolku v hodnote 1% bankovky nalepeného na jej zadnej strane. Ak by tam tento kolok bol chýbal, bankovka by bola neplatná. Tento malý poplatok spôsoboval, že každý, kto dostal zaplatené vo voľných šilingoch, usiloval sa minúť najprv tie a až potom riadne peniaze. Ľudia dokonca platili svoje dane vopred, len aby nemuseli platiť ten malý poplatok. Počas jedného roka tých 32 000 voľných šilingov cirkulovalo 463 krát, vďaka čomu boli vytvorené tovary a služby v hodnote vyše 14 816 000 šilingov. Obyčajné šilingy naproti tomu cirkulovali iba 21 krát.


V čase, kedy väčšina európskych krajín zápasila s ustavične sa zvyšujúcou nezamestnanosťou, mesto Wörgl ju v priebehu jediného roka znížilo o 25%. Poplatky vyzbierané mestskou radou, vďaka ktorým peniaze rýchlo obiehali z rúk do rúk, činili 12% z 32 000 voľných šilingov = 3 840 šilingov a boli použité na verejné účely. Keď vyše 300 komunít v Rakúsku začalo uvažovať o prijatí tohto modelu, Rakúska národná banka (židia) sa začala obávať straty vlastného monopolu.


Okamžite zasiahla proti mestskej rade a zakázala jej tlačiť vlastné peniaze. Napriek mnohoročnému zápasu, ktorý sa dostal až pred Najvyšší súd, ani Wörgl ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.


V kombinácii konkrétne napr. so spomínanou tzv. elektronickou "časovou bankou" by išlo o samosprávnu obnovu poľnohospodárstva a následne ideálne rovno i domobrany, súdnictva, energetiky, atď.. To by bol základ svojpomocnej obnovy dnes zvonku systematicky demontovaného štátu, ako nástroja prežitia národa. Výmenný invariant, resp. vlastná takto prácou občanov generovaná reálne KRYTÁ ELEKTRONICKÁ MENA (na rozdiel od nekrytých virtuálnych kryptomien), by bola vrámci komunity vzájomne zúčtovávaná cez dajme tomu onen free-ware výmenný portál tovarov a služieb casovabanka.sk, ktorý sme kedysi za týmto účelom dopredu vytvorili, (resp. nejakým iným tzv. LETSystémom, či gastrolístkami vydávanými štátom, republikou, res-publikou apod..prípadne kľudne neskôr i jednoduchou paritnou kombináciou týchto systémov) Po verejnom odhalení nadnárodných kriminálnych podvodov poćas privatizácie.. a po následnej právnej reprivatizácii energetiky, by sa prešlo ku krytiu obeźiva 1 kWh, keďže to najviac zodpovedá potrebám automatizovanej, robotizovanej ekonomiky, ktorú predsa nechceme zrušiť, ale naopak - rozvíjať. Oba systémy (časíkový i kWh) ale môžu bežať na základe definovaného pomeru i paralelne. T.j., LETSystém v malom, lokálne, a ENERGO-invariantový (kWh) pri paritnom zúčtovávaní väčších ekonomických celkov a voči zahranićiu Pre tých, ktorí to zatiaľ nepoznajú, Ide o vylepśenie tohoto občinného ekonomického modelu vlastného starostovského trhu https://vk.com/@normantorden-mesteko-wrgl-malo-vlastn-peniaze-a-prosperovalo-nie-vak-dl Mestečko Wörgl malo vlastné peniaze a prosperovalo - nie však dlho V rokoch 1932 a 1933 sa malé rakúske mestečko Wörgl s približne 3000 obyvateľmi pustilo do experimentu, ktorý sa stal trvalou inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa zaoberajú problémom peňažnej reformy. Starostovi mesta sa podarilo presvedčiť obchodníkov a mestskú radu, že môžu veľa získať, ale nič nemôžu stratiť, keď sa pustia do experimentu spôsobom, aký navrhoval Silvio Gesell vo svojej knihe "Prirodzený ekonomický poriadok". Ľudia s tým súhlasili a preto mestská rada vydala 32 000 "voľných šilingov" (t.j. šilingov nezaťažených úrokmi) krytých rovnakou sumou riadnych rakúskych šilingov uložených v banke. Za tie peniaze postavili mosty, opravili cesty, zlepšili verejné služby, vyplácali mzdy a platili za materiál, tieto peniaze akceptoval mäsiar, obuvník, pekár. Poplatok za používanie peňazí činil 1% za mesiac resp. 12% za rok. Tento poplatok musela zaplatiť osoba, u ktorej sa na konci mesiaca príslušná bankovka nachádzala a to vo forme kolku v hodnote 1% bankovky nalepeného na jej zadnej strane. Ak by tam tento kolok bol chýbal, bankovka by bola neplatná. Tento malý poplatok spôsoboval, že každý, kto dostal zaplatené vo voľných šilingoch, usiloval sa minúť najprv tie a až potom riadne peniaze. Ľudia dokonca platili svoje dane vopred, len aby nemuseli platiť ten malý poplatok. Počas jedného roka tých 32 000 voľných šilingov cirkulovalo 463 krát, vďaka čomu boli vytvorené tovary a služby v hodnote vyše 14 816 000 šilingov. Obyčajné šilingy naproti tomu cirkulovali iba 21 krát. V čase, kedy väčšina európskych krajín zápasila s ustavične sa zvyšujúcou nezamestnanosťou, mesto Wörgl ju v priebehu jediného roka znížilo o 25%. Poplatky vyzbierané mestskou radou, vďaka ktorým peniaze rýchlo obiehali z rúk do rúk, činili 12% z 32 000 voľných šilingov = 3 840 šilingov a boli použité na verejné účely. Keď vyše 300 komunít v Rakúsku začalo uvažovať o prijatí tohto modelu, Rakúska národná banka (židia) sa začala obávať straty vlastného monopolu. Okamžite zasiahla proti mestskej rade a zakázala jej tlačiť vlastné peniaze. Napriek mnohoročnému zápasu, ktorý sa dostal až pred Najvyšší súd, ani Wörgl ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.

Re: Sin le Noble
Viem, eshopov je spústa i na lokálnu produkciu.
Ale prepojiť tieto dva systémy
https://www.druzstvoksb.cz/
casovabanka.sk


by poskytovalo úplne novú perspektívu,


Zároveň by to to bol hybrid
a právne by to nemuselo fungovať pod firmou,
neboli by potrebne registrácie a v podstate ziadne fixne naklady,
nemuselo by sa daniť, lebo by nebolo čo..
výmennou jednotkou je predsa "čas"
výmenný automat "predaja z dvora" a´la "susedský samozber" smile
..a vśetky tie umelé globálne krízy by sa nás do veĺkej miery
ako čarovným prútikom prestali týkať smile


Chápete ako to myslím?


Re: Sin le Noble Viem, eshopov je spústa i na lokálnu produkciu. Ale prepojiť tieto dva systémy https://www.druzstvoksb.cz/ casovabanka.sk by poskytovalo úplne novú perspektívu, Zároveň by to to bol hybrid a právne by to nemuselo fungovať pod firmou, neboli by potrebne registrácie a v podstate ziadne fixne naklady, nemuselo by sa daniť, lebo by nebolo čo.. výmennou jednotkou je predsa "čas" výmenný automat "predaja z dvora" a´la "susedský samozber" :) ..a vśetky tie umelé globálne krízy by sa nás do veĺkej miery ako čarovným prútikom prestali týkať :) Chápete ako to myslím?

@Sin Le Noble ja viem ako to funguje. smile

Už to len prepojiť
a ideálne napr. na to
www.casovabanka.sk

Ten web je podľa dátumov príspevkov 5 rokov mŕtvy. Evidentne sa to neuchytilo, len samotný čas je dosť blbý merač hodnoty mentálnej práce.
Niekto tam chcel vedenie účtovníctva, iný chcel aby ho naučili profi webovú analytiku. To si neviem predstaviť, že by som to vymieňal za rovnaký čas napríklad venčenie psa...


Ja som za odpútanie od banksterov, ale treba to vyladiť, aby to bolo motivačné pre obe strany obchodu.


ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.

O danom experimente viem, na levanete ho už niekto popisoval a aj obeživo za starého Egypta (tuším Lux alebo ty). Keď som kedysi pracoval pre jeden hosting čo mal kreditný systém, tak nás niekto raz napadol, či nám bola udelená banková licencia. A ono to naozaj niekde zákonoch je, že ak sa emituje platidlo, tak musíš mať udelenú akúsi licenciu. (my sme to našťastie nepotrebovali, lebo tie kredity boli len k objednávke za naše služby a von sa dostať nedali, nefungovali obojsmerne).


Preto dosť pochybujem, že ten experiment sa dá legálne zopakovať.


Takže skú(te) priblížiť spravodlivú výmenu. Môžem uviesť príklady, dvojíc ktorý si chcú vymeniť služby.


Lerák ošetrí zlomeninu osobe B, tá mu vie poskytnúť maximálne tanečné lekcie.
Stavebný inžinier ponúka naprojektovanie domu a druhá strana ponúka pomoc pri upratovaní domácnosti.


Inak z diskusie mi zatiaľ vyšlo, že tu chýba nejaký rozcestník medzi webmi(?), pretože cez Google človeku ani nenapadne ich hľadať.


@Sin Le Noble ja viem ako to funguje. ;) [quote="pid:42239, uid:710"]Už to len prepojiť a ideálne napr. na to www.casovabanka.sk[/quote] Ten web je podľa dátumov príspevkov 5 rokov mŕtvy. Evidentne sa to neuchytilo, len samotný čas je dosť blbý merač hodnoty mentálnej práce. Niekto tam chcel vedenie účtovníctva, iný chcel aby ho naučili profi webovú analytiku. To si neviem predstaviť, že by som to vymieňal za rovnaký čas napríklad venčenie psa... Ja som za odpútanie od banksterov, ale treba to vyladiť, aby to bolo motivačné pre obe strany obchodu. [quote="pid:42241, uid:710"]ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.[/quote] O danom experimente viem, na levanete ho už niekto popisoval a aj obeživo za starého Egypta (tuším Lux alebo ty). Keď som kedysi pracoval pre jeden hosting čo mal kreditný systém, tak nás niekto raz napadol, či nám bola udelená banková licencia. A ono to naozaj niekde zákonoch je, že ak sa emituje platidlo, tak musíš mať udelenú akúsi licenciu. (my sme to našťastie nepotrebovali, lebo tie kredity boli len k objednávke za naše služby a von sa dostať nedali, nefungovali obojsmerne). Preto dosť pochybujem, že ten experiment sa dá legálne zopakovať. Takže skú(te) priblížiť spravodlivú výmenu. Môžem uviesť príklady, dvojíc ktorý si chcú vymeniť služby. Lerák ošetrí zlomeninu osobe B, tá mu vie poskytnúť maximálne tanečné lekcie. Stavebný inžinier ponúka naprojektovanie domu a druhá strana ponúka pomoc pri upratovaní domácnosti. Inak z diskusie mi zatiaľ vyšlo, že tu chýba nejaký rozcestník medzi webmi(?), pretože cez Google človeku ani nenapadne ich hľadať.
Upravené 10. 11. 2021 o 18:48

ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.


To není pravda v Německu už dlouho existují desítky takových měn v různých městech. A i u nás existuje/začíná existovat e-koruna na ostravsku


[quote="pid:42241, uid:710"]ani nijaká iná komunita v Európe až do dnešného dňa nebola schopná tento experiment zopakovať.[/quote] To není pravda v Německu už dlouho existují desítky takových měn v různých městech. A i u nás existuje/začíná existovat e-koruna na ostravsku

právne by to nemuselo fungovať pod firmou,

To by asi nešlo, eshop jede na IČO, v dnešním světě se musíme pohybovat tak, aby jsme uspěli, zatím peníze znamenají oběživo, z něho můžeš financovat projekty podobné casovabanka.sk, tábory pro děti a další. Dneska je zaklínadlo, protože hypotéka, nikdo zadarmo nic hodnotného dát nemůže, ale může si koupit věci, které běžně používá v jiné kvalitě a podpořit tak projekty družstva(část zisků jde na projekty, část na správu, nové produkty a odměny všem kteří se podílejí na společném díle). Projekt jsem zatím zastavil, protože ho nechci provozovat jako OSVČ, rozvíjet se může jen jako družstvo, to nemůže dělat jeden člověk, pak se stane, že mě to nebude bavit nebo to prodám a ze dne na den nenakoupíš smile


Ten web casovabanka jsem prošel, 12 lidí se podílelo na tvorbě projektu, dlouho už není aktivní, nejsou přidávány nabídky. Upadla podmínka úspěchu smile radostné tvoření.
Myšlenka 1 člověka nadchla ostatní a vložili energii do skvělého projektu, každý něčím přispěl, myšlenka se šířila mezi lidi, ale ouha, nikdo nenabízí co by ten druhý opravdu potřeboval, zájem upadá, myšlenka hasne, nejsou zdroje na podporu myšlenky, lidi otráví příště něco podobného vůbec začít.


Já bych rád vynechal pokusy s tím, že postavíme něco od nuly, koukni ven, na to jak dneska lidé nakupují, když chceš uspět, musíš jet na rychlém koni, v tomhle oboru to bude za pár let ještě zajímavější, potřebuješ partnera, který všechny ty EET, účetní systémy a různá propojení řeší v rámci pronájmu za tebe, ty se staráš o vyrovnání s růstem(zboží, sklady, objednávky...), když tohle nedáš, končíš(80%nových projektů do 1 roku).
Já to tak trochu uspěchal, myslel jsem KSB fórum, tady jsou lidi s bohem, to pude samo, ale zatím se tady víc hádáme než tvoříme.


[quote="pid:42247, uid:710"]právne by to nemuselo fungovať pod firmou,[/quote] To by asi nešlo, eshop jede na IČO, v dnešním světě se musíme pohybovat tak, aby jsme uspěli, zatím peníze znamenají oběživo, z něho můžeš financovat projekty podobné casovabanka.sk, tábory pro děti a další. Dneska je zaklínadlo, protože hypotéka, nikdo zadarmo nic hodnotného dát nemůže, ale může si koupit věci, které běžně používá v jiné kvalitě a podpořit tak projekty družstva(část zisků jde na projekty, část na správu, nové produkty a odměny všem kteří se podílejí na společném díle). Projekt jsem zatím zastavil, protože ho nechci provozovat jako OSVČ, rozvíjet se může jen jako družstvo, to nemůže dělat jeden člověk, pak se stane, že mě to nebude bavit nebo to prodám a ze dne na den nenakoupíš :) Ten web casovabanka jsem prošel, 12 lidí se podílelo na tvorbě projektu, dlouho už není aktivní, nejsou přidávány nabídky. Upadla podmínka úspěchu :) radostné tvoření. Myšlenka 1 člověka nadchla ostatní a vložili energii do skvělého projektu, každý něčím přispěl, myšlenka se šířila mezi lidi, ale ouha, nikdo nenabízí co by ten druhý opravdu potřeboval, zájem upadá, myšlenka hasne, nejsou zdroje na podporu myšlenky, lidi otráví příště něco podobného vůbec začít. Já bych rád vynechal pokusy s tím, že postavíme něco od nuly, koukni ven, na to jak dneska lidé nakupují, když chceš uspět, musíš jet na rychlém koni, v tomhle oboru to bude za pár let ještě zajímavější, potřebuješ partnera, který všechny ty EET, účetní systémy a různá propojení řeší v rámci pronájmu za tebe, ty se staráš o vyrovnání s růstem(zboží, sklady, objednávky...), když tohle nedáš, končíš(80%nových projektů do 1 roku). Já to tak trochu uspěchal, myslel jsem KSB fórum, tady jsou lidi s bohem, to pude samo, ale zatím se tady víc hádáme než tvoříme.

Ten projekt casovabanka
bol len vytvoreny a i zamerne zahybernovany na neskorsie ozivenie.
Ciastocne i z dovodu bezpecnosti a nebudenia zbytocnej pozornosti.
Ako keď vykopete pocas povstania v lese, ci a poli na dohodnutom mieste zakonzervovany tank smile
To, co tam v historii stranky najdete, su len testy funkcnosti.


Re: jajajaja
..bla-bla-bla.
jasne ze existuju inde podobne projekty.
To ze vtedy neexistovali, je len citácia uvedeného stareho dokumentu,
viď link. Kukni sa na to poriadne a potom kecaj! smile


Re: Um
A áno, kvalitativne jednotky tam boli pri formovaní parametrov projektu
navrhovane podobne, ako aj "demurrage" (casovo definovane znizovanie hodnoty invariantnej jednotky na podporu obehu a obmedzenie nadbytočnej kumulacie "kapitalu"smile. Tým sme si v siahodlhych diskusiach pri tvorbe prešli - všetky za i proti.
Na zaciatok treba proste jednoduchu verziu, ktorú je mozne optimalizovat.
Taky bol konsenzus.


re: banksterska licencia
prave i preto je to tak jednoducho urobene, aby židonáckovia nemohli aplikovat na projekt ich mafianske finacistické splyňovacie zakony. Su proste nevykonatelne.
Je to navonok len učtovna evidencia odpracovanych hodin a oficialne sa to samozrejme nedeklaruje ako emisia.
keby aj chceli "zavriet server", spusti sa inde, hoc i na anonymnom hostingu proste kopia. Partizancina, gerila.
A na pseudolegalitu vo fašizme v princípe treba nasrať smile
A bavit sa na tom dobre smile)
Prechcať ich furt.
O krok napred.
De-fini. Pekne od konca - viď MDP (DVTR-kap.14)


Ako sa u nás na dedine vraví:
Kto nechce, hľadá dôvody,
kto chce, hľadá spôsoby.


alebo
Kto hneď hľadá problémy, zlo, ten ich..nájde ho.
Kto však ako prvé hľadá riešenia,
ten dožije sa brieždenia smile


Ten projekt casovabanka bol len vytvoreny a i zamerne zahybernovany na neskorsie ozivenie. Ciastocne i z dovodu bezpecnosti a nebudenia zbytocnej pozornosti. Ako keď vykopete pocas povstania v lese, ci a poli na dohodnutom mieste zakonzervovany tank :) To, co tam v historii stranky najdete, su len testy funkcnosti. Re: jajajaja ..bla-bla-bla. jasne ze existuju inde podobne projekty. To ze vtedy neexistovali, je len citácia uvedeného stareho dokumentu, viď link. Kukni sa na to poriadne a potom kecaj! :) Re: Um A áno, kvalitativne jednotky tam boli pri formovaní parametrov projektu navrhovane podobne, ako aj "demurrage" (casovo definovane znizovanie hodnoty invariantnej jednotky na podporu obehu a obmedzenie nadbytočnej kumulacie "kapitalu"). Tým sme si v siahodlhych diskusiach pri tvorbe prešli - všetky za i proti. Na zaciatok treba proste jednoduchu verziu, ktorú je mozne optimalizovat. Taky bol konsenzus. re: banksterska licencia prave i preto je to tak jednoducho urobene, aby židonáckovia nemohli aplikovat na projekt ich mafianske finacistické splyňovacie zakony. Su proste nevykonatelne. Je to navonok len učtovna evidencia odpracovanych hodin a oficialne sa to samozrejme nedeklaruje ako emisia. keby aj chceli "zavriet server", spusti sa inde, hoc i na anonymnom hostingu proste kopia. Partizancina, gerila. A na pseudolegalitu vo fašizme v princípe treba nasrať :) A bavit sa na tom dobre :)) Prechcať ich furt. O krok napred. De-fini. Pekne od konca - viď MDP (DVTR-kap.14) Ako sa u nás na dedine vraví: Kto nechce, hľadá dôvody, kto chce, hľadá spôsoby. alebo Kto hneď hľadá problémy, zlo, ten ich..nájde ho. Kto však ako prvé hľadá riešenia, ten dožije sa brieždenia :)

Tá licencia bola na margo, že si posmínal aj energovariant ako emitačnú jednotku a to už by bolo ťažšie obkecať pred noxledmi.


Tak mi netas mne veľmi milé porekladlá, keď sa zaujímam o to ako ste to mali namyslené. To vyznieva ako keby som tu nepriamo napísal že to nejde, miesto prejaveného záujmu. smile


Ten zakonzervovaný tank je ale na dnešnú dobu hrdzavý, tak keď sa rozhodnete ho naštartovať a keby ho je treba znova natrieť (design, UX), tak pridám ruku k dieľu ak uznám, že to máte premyslené a má to logiku.


Tá licencia bola na margo, že si posmínal aj energovariant ako emitačnú jednotku a to už by bolo ťažšie obkecať pred noxledmi. Tak mi netas mne veľmi milé porekladlá, keď sa zaujímam o to ako ste to mali namyslené. To vyznieva ako keby som tu nepriamo napísal že to nejde, miesto prejaveného záujmu. :) Ten zakonzervovaný tank je ale na dnešnú dobu hrdzavý, tak keď sa rozhodnete ho naštartovať a keby ho je treba znova natrieť (design, UX), tak pridám ruku k dieľu ak uznám, že to máte premyslené a má to logiku.

Jasne, ok, dik za ponuku smile
A vieš ty trocha hakuvac?
(programovať, alebo ad-mínoovať)


A myslel som , že tak isto je tu pre každého študenta KSB/DVTR
jasné, že v ktorej fáze deja (procesu) sa zavedie Energo-Invariant.
(Vid ekonomická časť KSB - II-zväzok, kap.3, Procesy 4 a 5)
T.j., po etape hlbšieho znovuprevzatia kontroly,
samo-s-právy nad našim vlastným štátom ("etát"=zriadením).
Po erózii okupačnej správy od koreňmi starých lipiek vzlínajúcej vody.


Tak, ako sa pole po oraní najprv pobráni
a až potom Čelo-vek erteple posadí a nikdy nie naopak..


Jasne, ok, dik za ponuku :) A vieš ty trocha hakuvac? (programovať, alebo ad-mínoovať) A myslel som , že tak isto je tu pre každého študenta KSB/DVTR jasné, že v ktorej fáze deja (procesu) sa zavedie Energo-Invariant. (Vid ekonomická časť KSB - II-zväzok, kap.3, Procesy 4 a 5) T.j., po etape hlbšieho znovuprevzatia kontroly, samo-s-právy nad našim vlastným štátom ("etát"=zriadením). Po erózii okupačnej správy od koreňmi starých lipiek vzlínajúcej vody. Tak, ako sa pole po oraní najprv pobráni a až potom Čelo-vek erteple posadí a nikdy nie naopak..

Niekto tam chcel vedenie účtovníctva, iný chcel aby ho naučili profi webovú analytiku. To si neviem predstaviť, že by som to vymieňal za rovnaký čas napríklad venčenie psa...

To by musela byť otázka vzájomnej dohody, koľko hodin venčenia psa mu poskytne za hodinu výučby webovej analytiky. Muselo by tam byť zjednávanie. A bolo by dobré, keby tam boli aj nejaké štatistiky, k akým výmenným pomerom služieb a tovarov za aké "časíky" už došlo. Aby sa ľudia vedeli orientovať. Mohlo by to slúžiť ako nápoveda pri dohadovaní "časíkov".


Inak je to skvelý nápad. Žiadna hotovosť ani kupóny, celé účtovníctvo "časíkov" by bolo na webe. Každý by mal svoj registrovaný účet a tam mal prehľad o svojom konte aj aktivitách. Ak by bolo povolené prečerpanie, tak len do určitej hladiny.


[quote="pid:42255, uid:217"]Niekto tam chcel vedenie účtovníctva, iný chcel aby ho naučili profi webovú analytiku. To si neviem predstaviť, že by som to vymieňal za rovnaký čas napríklad venčenie psa...[/quote] To by musela byť otázka vzájomnej dohody, koľko hodin venčenia psa mu poskytne za hodinu výučby webovej analytiky. Muselo by tam byť zjednávanie. A bolo by dobré, keby tam boli aj nejaké štatistiky, k akým výmenným pomerom služieb a tovarov za aké "časíky" už došlo. Aby sa ľudia vedeli orientovať. Mohlo by to slúžiť ako nápoveda pri dohadovaní "časíkov". Inak je to skvelý nápad. Žiadna hotovosť ani kupóny, celé účtovníctvo "časíkov" by bolo na webe. Každý by mal svoj registrovaný účet a tam mal prehľad o svojom konte aj aktivitách. Ak by bolo povolené prečerpanie, tak len do určitej hladiny.

Tam boli aj také funkcie, resp.
v tej poslednej verzii casovabaka.sk
boli aj vzájomné potvrdzovania
o vykonaní počtu hodín,
ktoré sa môžu po dohode i upraviť
príslušným dohodnutým koeficientom.
je to úplne jednoduché.


Veď práve onen ČAS, Časo-Miera
je predsa to najdrahšie,
čo tu každý z nás Zhora ako dar má..


I podľa toho samozrejme, ako si zdravie šanuje,
a cesty Otca spriechodňuje a tak požehnanie,
benefity pre ďalšie skutky exponenciálne dostáva..
No to je už potom ďalší náväzný príbeh
pri ďalšej etape budovania kolektívneho..súborného intelektu,
soboru, ZBORU jedinečných InDiviDuo.


Tak môže byť spoločná banka ČASU,
zdieľanie, výmena a hlavne spoločné tvorenie
VZÁJOMNÝCH "časíkov" cez pomoc blízkym svojim,
bránou k spoločnému telu = naozaj funkčnému,
dobrom riadenému kolektívnemu po(d)vedomému
intelektu. Ladiaca fáza jeho(kolektívneho tela), Jeho.
Dietky Božie spolu sebe.


Bo dnes finančný systém nielenže väčšinu najťažšej,
objektívne najzáslužnejšej práce takmer vôbec neodmeňuje


  • práca doma v rodine, medzi blízkymi, príbuznými, známymi, staranie sa o chorých a starých, výchova detí, atď..ale dokonca to i sabotuje, a naopak, metodicky najviac vśetkynajzrúdnejšie činnosti rôznych sociopatických manna-žerova burzových špekulantov (v kriminalististickom žargóne) odmeňuje.

Proste krvný obeh činnosti spoloćnosti (financie)
je zámerne nastavený primárne na výživu týchto rakovinových nádorov
a nie na výživu nášho kolektívneho tela,
na jeho základné materiálne zabezpečenie, aby mohlo čo najviac
ľudí, dietok Božích napĺňať svoje jedinečné, Zhora pri narodení dané úlohy,
svoj optimálny, stále sa v priebehu času rozvíjajúci potenciál.


Tak môžeme sami prirodzene svoj spoločný krvný obeh našej činnosti zladiť mernými jednotkami tak, aby sme mohli evolúciou kultúry myslenia
prejsť k ďalším úlohám, ktoré nás ešte len ako národ, ako ľudstvo čakajú.
Ísť druhým národom príkladom.
V Samo-S-Práve
Invariant je v tomto krásny nástroj.
Bo kto chce riadiť, musí vedieť i merať.
Niet hmoty, tvorenia bez Miery.


Tam boli aj také funkcie, resp. v tej poslednej verzii casovabaka.sk boli aj vzájomné potvrdzovania o vykonaní počtu hodín, ktoré sa môžu po dohode i upraviť príslušným dohodnutým koeficientom. je to úplne jednoduché. Veď práve onen ČAS, Časo-Miera je predsa to najdrahšie, čo tu každý z nás Zhora ako dar má.. I podľa toho samozrejme, ako si zdravie šanuje, a cesty Otca spriechodňuje a tak požehnanie, benefity pre ďalšie skutky exponenciálne dostáva.. No to je už potom ďalší náväzný príbeh pri ďalšej etape budovania kolektívneho..súborného intelektu, soboru, ZBORU jedinečných InDiviDuo. Tak môže byť spoločná banka ČASU, zdieľanie, výmena a hlavne spoločné tvorenie VZÁJOMNÝCH "časíkov" cez pomoc blízkym svojim, bránou k spoločnému telu = naozaj funkčnému, dobrom riadenému kolektívnemu po(d)vedomému intelektu. Ladiaca fáza jeho(kolektívneho tela), Jeho. Dietky Božie spolu sebe. Bo dnes finančný systém nielenže väčšinu najťažšej, objektívne najzáslužnejšej práce takmer vôbec neodmeňuje - práca doma v rodine, medzi blízkymi, príbuznými, známymi, staranie sa o chorých a starých, výchova detí, atď.. ale dokonca to i sabotuje, a naopak, metodicky najviac vśetky najzrúdnejšie činnosti rôznych sociopatických manna-žerov a burzových špekulantov (v kriminalististickom žargóne) odmeňuje. Proste krvný obeh činnosti spoloćnosti (financie) je zámerne nastavený primárne na výživu týchto rakovinových nádorov a nie na výživu nášho kolektívneho tela, na jeho základné materiálne zabezpečenie, aby mohlo čo najviac ľudí, dietok Božích napĺňať svoje jedinečné, Zhora pri narodení dané úlohy, svoj optimálny, stále sa v priebehu času rozvíjajúci potenciál. Tak môžeme sami prirodzene svoj spoločný krvný obeh našej činnosti zladiť mernými jednotkami tak, aby sme mohli evolúciou kultúry myslenia prejsť k ďalším úlohám, ktoré nás ešte len ako národ, ako ľudstvo čakajú. Ísť druhým národom príkladom. V Samo-S-Práve Invariant je v tomto krásny nástroj. Bo kto chce riadiť, musí vedieť i merať. Niet hmoty, tvorenia bez Miery.

Jasne, ok, dik za ponuku
A vieš ty trocha hakuvac?
(programovať, alebo ad-mínoovať)


Frontend viem nakódvať, BE sa len začínam učiť, na to si netrúfam. Bez tak tipujem, že by bol treba BE prekopať do nejakého frameworku (Laravel, Symfony, Django) aby sa to dalo rýchlo rozširovať.


[quote="pid:42309, uid:710"]Jasne, ok, dik za ponuku A vieš ty trocha hakuvac? (programovať, alebo ad-mínoovať)[/quote] Frontend viem nakódvať, BE sa len začínam učiť, na to si netrúfam. Bez tak tipujem, že by bol treba BE prekopať do nejakého frameworku (Laravel, Symfony, Django) aby sa to dalo rýchlo rozširovať.

Re: UM
Ta fajne.. smile
Tož kašu zdravú zvaríme
hneď jak TÁ chvíľa príde.
I ty tú stránku poskúšaj zatiaľ, keď môžeš,
i podumaj nad vylepšeniami,
resp. či zrobic radšej portál celý lepší, celkom nový.
Toť otázka pre teba,
no kľudne i tú uprav, ak ti Zhora lepšia prichodí..


Zatiaľ Ľudia môžu pokusne
i tento portál (casovabanka.sk) užívať,
žeby si to vyskúšali, cvične princípy evidencie zdieĺania
práce vlastnej osvojili,
tančík ten postupne pri vstávaní národa
v lese v rokli od chrastia maskovaceho odkryli
a preštartuvali.
Hlavne sa nebáť.
Jak správne (popri chybkách svojich) Masaryk vravieval:
Nekrást (si navzájom) a sa nebáť..


A nezabúdať, že evidencia svojpomoci (casovabanka.sk)
je na danej etape stabilizácie a následného rozvoja spoloČnosto
len POMOCNÝM LEŠENÍM vytvárania funkčného súborného intelektu,
Zboru jedinečných, Celo-vekov.
V aktuálnej fáze stabilizácie veci spoločnej, res communis (lat.), katholikos (gr.)


Tož nachádzajme spojencov hlavne s morálkou,
no spolupracujme s úplne každým na tom, na čom sa zhodneme.
A pamätajme, že u každého sa dá niečo také nájsť.
I tak všetkých ponúkaním objektívne
celkovo PRE VŠETKÝCH lepších, funkčnejších riešení
spájajme, integrujme.
Tvoriť znamená riadiť.


Re: UM Ta fajne.. :) Tož kašu zdravú zvaríme hneď jak TÁ chvíľa príde. I ty tú stránku poskúšaj zatiaľ, keď môžeš, i podumaj nad vylepšeniami, resp. či zrobic radšej portál celý lepší, celkom nový. Toť otázka pre teba, no kľudne i tú uprav, ak ti Zhora lepšia prichodí.. Zatiaľ Ľudia môžu pokusne i tento portál (casovabanka.sk) užívať, žeby si to vyskúšali, cvične princípy evidencie zdieĺania práce vlastnej osvojili, tančík ten postupne pri vstávaní národa v lese v rokli od chrastia maskovaceho odkryli a preštartuvali. Hlavne sa nebáť. Jak správne (popri chybkách svojich) Masaryk vravieval: Nekrást (si navzájom) a sa nebáť.. A nezabúdať, že evidencia svojpomoci (casovabanka.sk) je na danej etape stabilizácie a následného rozvoja spoloČnosto len POMOCNÝM LEŠENÍM vytvárania funkčného súborného intelektu, Zboru jedinečných, Celo-vekov. V aktuálnej fáze stabilizácie veci spoločnej, res communis (lat.), katholikos (gr.) Tož nachádzajme spojencov hlavne s morálkou, no spolupracujme s úplne každým na tom, na čom sa zhodneme. A pamätajme, že u každého sa dá niečo také nájsť. I tak všetkých ponúkaním objektívne celkovo PRE VŠETKÝCH lepších, funkčnejších riešení spájajme, integrujme. Tvoriť znamená riadiť.

Jou..a vnímajme i práve v tejto veci, kon-texte celú situáciu
tzv. ko-viďácku ako obrovskú príležitosť,
ktorú treba čo najlepšie využiť smile


Jou..a vnímajme i práve v tejto veci, kon-texte celú situáciu tzv. ko-viďácku ako obrovskú príležitosť, ktorú treba čo najlepšie využiť :)

Jeho práci znáte?
Psal o období kultu Černé Madony v Evropě. Období klidu a sytosti. 10. - 13.století


[quote="pid:44333, uid:388"]Jeho práci znáte?[/quote]Psal o období kultu Černé Madony v Evropě. Období klidu a sytosti. 10. - 13.století
Upravené 21. 11. 2021 o 20:50

Psal o období kultu Černé Madony v Evropě. Období klidu a sytosti. 10. - 13.století


Hlavně psal o alternativních měnách obecně. Docela to má podložené i fungujícími většími případy (většina LETS fugnuje krátkodobě)


[quote="pid:44335, uid:260"]Psal o období kultu Černé Madony v Evropě. Období klidu a sytosti. 10. - 13.století[/quote] Hlavně psal o alternativních měnách obecně. Docela to má podložené i fungujícími většími případy (většina LETS fugnuje krátkodobě)
1.96k
23
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept