Zdravie a záhrada
Informačný pôst

Tato tema by mala byt o tom, ako sa informacne postite a ci vobec. Vnimam sam na sebe, ze nech sa hocako snazim prejst vsetkymi moznymi dostupnymi informaciami, vybera si to vysoku dan na psychike. A v tejto depresivnej dobe je psychika najvacsou a najdolezitejsou liniou obrany. Co je spravny pristup pre vas?


Byt ignorantom asi nie, snazit sa vnimat vsetko tak isto nieje dobre, ale kde je ten stred aby clovek aj mal informacie aj aby sa z toho tzv. neposral? Sledovat trendy dava zabrat a za tie depresie to moc nestoji. Ak ma nejaka sprava ci clanok potesi a doda nadej, do dvoch dni pride nieco, co ma opat polozi dole. Priklady davat nebudem, ale urcite ste si to vsimli aj sami na sebe. Neustale hladanie novych info ci sprav narusa aj sustredenie, citat knihu dava zabrat ak sa vobec k tomu clovek odhodla.


Chcel by som sa teda opytat, ci ste si sami tym presli, prechadzate a co na vas funguje? Nemyslim teraz napr na kazdodenne cvicenie ci prechadzky, cvicit cvicim, na prechadzky uz len obmedzene, jednak je tma a druhak zena uz je v tretom trimestri, to je tak do potravin a spat.


tymto chcem aj oznamit, ze cez vikend nebudem moderovat forum, tak sa tu neposekajte :D

Tato tema by mala byt o tom, ako sa informacne postite a ci vobec. Vnimam sam na sebe, ze nech sa hocako snazim prejst vsetkymi moznymi dostupnymi informaciami, vybera si to vysoku dan na psychike. A v tejto depresivnej dobe je psychika najvacsou a najdolezitejsou liniou obrany. Co je spravny pristup pre vas? Byt ignorantom asi nie, snazit sa vnimat vsetko tak isto nieje dobre, ale kde je ten stred aby clovek aj mal informacie aj aby sa z toho tzv. neposral? Sledovat trendy dava zabrat a za tie depresie to moc nestoji. Ak ma nejaka sprava ci clanok potesi a doda nadej, do dvoch dni pride nieco, co ma opat polozi dole. Priklady davat nebudem, ale urcite ste si to vsimli aj sami na sebe. Neustale hladanie novych info ci sprav narusa aj sustredenie, citat knihu dava zabrat ak sa vobec k tomu clovek odhodla. Chcel by som sa teda opytat, ci ste si sami tym presli, prechadzate a co na vas funguje? Nemyslim teraz napr na kazdodenne cvicenie ci prechadzky, cvicit cvicim, na prechadzky uz len obmedzene, jednak je tma a druhak zena uz je v tretom trimestri, to je tak do potravin a spat. ###### tymto chcem aj oznamit, ze cez vikend nebudem moderovat forum, tak sa tu neposekajte :D

Moderator

@Kancelar ak môžem odporučiť tak fyzicky namáhavá práca. Ja napríklad pílim drevo na cirkulárke, čistím pasienok kde od budúceho roka chcem pásť ovce, rozhadzovanie hnoja hrabanie lístia a všetky možné práce okolo domu opravy strojov opravy domu a pod. Ak človek žije v byte tak z vlastnej skúsenosti z internátu môžem odporučiť šport v intenzívnych dávkach(behanie plávanie telocvičňa) a pravdaže čítanie kníh pri modelovaní si vlastnej budúcnosti v mysli.

@Kancelar ak môžem odporučiť tak fyzicky namáhavá práca. Ja napríklad pílim drevo na cirkulárke, čistím pasienok kde od budúceho roka chcem pásť ovce, rozhadzovanie hnoja hrabanie lístia a všetky možné práce okolo domu opravy strojov opravy domu a pod. Ak človek žije v byte tak z vlastnej skúsenosti z internátu môžem odporučiť šport v intenzívnych dávkach(behanie plávanie telocvičňa) a pravdaže čítanie kníh pri modelovaní si vlastnej budúcnosti v mysli.

"a pravdaže čítanie kníh pri modelovaní si vlastnej budúcnosti v mysli."



nejak som si v hlave zacal modelovat v poslednej dobe nieco taketo:



Ja napríklad pílim drevo na cirkulárke, čistím pasienok kde od budúceho roka chcem pásť ovce, rozhadzovanie hnoja hrabanie lístia a všetky možné práce okolo domu opravy strojov opravy domu a pod.



tato fcbkova skupina u mna celkom zarezonovala: Rodove statky


>"a pravdaže čítanie kníh pri modelovaní si vlastnej budúcnosti v mysli." nejak som si v hlave zacal modelovat v poslednej dobe nieco taketo: >Ja napríklad pílim drevo na cirkulárke, čistím pasienok kde od budúceho roka chcem pásť ovce, rozhadzovanie hnoja hrabanie lístia a všetky možné práce okolo domu opravy strojov opravy domu a pod. tato fcbkova skupina u mna celkom zarezonovala: [Rodove statky](https://www.facebook.com/groups/1709487405957492/)

Moderator

Zdravím Kancelar,


prežívam úplne to isté čo ty. Je to ako sinusoida. Raz si hore(po dobrej správe) a po čase dole(po zlej správe). Ja som to riešil odstrihnutím sa od všetkých tých "sračiek" na pár dní a pozeral som filmy, videa (2-3 dni). Celkom mi pomáha čítať KSB literatúru. Momentálne čítam "Sad rastie sám". Okrem toho hrávam v cimbalovej muzike takže tam sa vyventilujem na 100%.


A v podstate sa riadim heslom, že zdravie mám len jedno, kdežto prácu si človek nájde skôr či neskôr.


Zdravím Kancelar, prežívam úplne to isté čo ty. Je to ako sinusoida. Raz si hore(po dobrej správe) a po čase dole(po zlej správe). Ja som to riešil odstrihnutím sa od všetkých tých "sračiek" na pár dní a pozeral som filmy, videa (2-3 dni). Celkom mi pomáha čítať KSB literatúru. Momentálne čítam "Sad rastie sám". Okrem toho hrávam v cimbalovej muzike takže tam sa vyventilujem na 100%. A v podstate sa riadim heslom, že zdravie mám len jedno, kdežto prácu si človek nájde skôr či neskôr.

@Kancelar , akoby som o sebe čítala, nie si jediný. Často si poviem, že už nejdem nič čítať, ale stále hľadám nádej. Do normálnej knihy sa neviem začítať v poslednej dobe.

Mne pomáha, že sa starám o 3 malé deti. Intenzívne upratovanie a následné vyhadzovanie nepotrebných vecí tiež má čosi do seba.


Ak môžem poradiť, čím skôr treba zabezpečiť dobrého pôrodníka /ak ešte nie je/, pri prvom dieťati som si myslela, že idem k odborníkom vo veľkej a dobre vybavenej nemocnice v hl. meste a nakoniec rodina obvolávala známosti, aby sme obe žili.
Pri dvojčatách som sa zabezpečila dobré 3 mesiace pred termínom.


@Kancelar , akoby som o sebe čítala, nie si jediný. Často si poviem, že už nejdem nič čítať, ale stále hľadám nádej. Do normálnej knihy sa neviem začítať v poslednej dobe. Mne pomáha, že sa starám o 3 malé deti. Intenzívne upratovanie a následné vyhadzovanie nepotrebných vecí tiež má čosi do seba. Ak môžem poradiť, čím skôr treba zabezpečiť dobrého pôrodníka /ak ešte nie je/, pri prvom dieťati som si myslela, že idem k odborníkom vo veľkej a dobre vybavenej nemocnice v hl. meste a nakoniec rodina obvolávala známosti, aby sme obe žili. Pri dvojčatách som sa zabezpečila dobré 3 mesiace pred termínom.

Ak môžem poradiť, čím skôr treba zabezpečiť dobrého pôrodníka
riesime to, akurat je problem ze sme v Brne a nikoho nepozname. Takze oklukou cez znamych v Kosiciach riesime niekoho tu.


[quote="pid:42369, uid:679"]Ak môžem poradiť, čím skôr treba zabezpečiť dobrého pôrodníka[/quote]riesime to, akurat je problem ze sme v Brne a nikoho nepozname. Takze oklukou cez znamych v Kosiciach riesime niekoho tu.

Moderator

  • mne pomaha vypnut aj sledovat rozprávky..stare klasicke..či komedie , filmy čiernobiele
  • či počuvat hudbu -podla nálady. Ale najlepšie je vtedy ticho . Všetko vypnut aspon na hodinu, dve . Mám doma mašiatko.Tak si ma 18.9 našlo..bolo na streche asi myšiar zhodil . Bez mamy a surodencov. Pes si musel nanu zvykat. A tak sledujem aj ako sa hra napriklad s listkom z brezy . . .
    Nemyslim teraz napr na kazdodenne cvicenie ci prechadzky

- mne pomaha vypnut aj sledovat rozprávky..stare klasicke..či komedie , filmy čiernobiele - či počuvat hudbu -podla nálady. Ale najlepšie je vtedy ticho . Všetko vypnut aspon na hodinu, dve . Mám doma mašiatko.Tak si ma 18.9 našlo..bolo na streche asi myšiar zhodil . Bez mamy a surodencov. Pes si musel nanu zvykat. A tak sledujem aj ako sa hra napriklad s listkom z brezy . . . [quote="pid:42359, uid:10"]Nemyslim teraz napr na kazdodenne cvicenie ci prechadzky[/quote]
Upravené 11. 11. 2021 o 19:43

Mám to takisto, navyše mám pocit, že sa to zhoršuje. Mne pomáha posilňovňa. Neuveriteľný relax na hlavu to je + bonus zdravého tela. Teraz som bola dlhšie v karanténe so synom a potom chytila kovidaka, takže už som tam dva týždne nebola.... Začína sa to prejavovať - na psychike.


Mám to takisto, navyše mám pocit, že sa to zhoršuje. Mne pomáha posilňovňa. Neuveriteľný relax na hlavu to je + bonus zdravého tela. Teraz som bola dlhšie v karanténe so synom a potom chytila kovidaka, takže už som tam dva týždne nebola.... Začína sa to prejavovať - na psychike.

Nedostatek energie, kdo si ji vzal, komu, čemu byla dána?
Jak se to mohlo stát?
Možná chyba v počtech, možná jsem věnoval pozornost něčemu co mi ji odebírá, možná jsem sám živil atmosféru strachu místo radostného tvoření, podle KSB bych tedy měl být schopný stav popsat a následně řídit, cíle jsou popsány a cesta nevede ani do posilovny ani nenutí k běhu, vede dovnitř ke zdroji, zklidnění a rovnováze.
Běh je nastavení člověka do režimu boj nebo útěk, do těla se vyplavují různé chemické látky, které vyrovnávají a připravují tělo na bolest, adrenalin, endorfin, bez doplnění umělými dobrotami si při pravidelném běhu blokujeme cestu k vyšším centrům vnímání, podléháme informačnímu řízení systému, nejsme napojení na zdroj.
Pauza od všech krvavých divadel unaveným jenom prospěje, buďte se svými blízkými, vzájemně si energii můžete dobít(Nádherná zelená), běhejte a skákejte pro radost(tensegrické pohybysmile ), jestli to nestačí jako návod, doporučuji sledovat Jaroslava Duška, tam vám úraz ztráty energie nehrozí a ty pohyby vysvětlí.
Pro počtáře co umí rychle počítat tady mám zkratku.
https://www.youtube.com/watch?v=FmbmNp1RDCE


Spánek je jeden z nejdůležitějších regeneračních nástrojů.


Hormony štěstí a dobré nálady
Zdá se vám dobrá nálada nevyzpytatelná? Ve skutečnosti jsou pocity štěstí a radosti ovlivnitelnou biochemickou reakcí mozku na určité podněty. Pozitivní emoce můžete vcelku jednoduše stimulovat pomocí cvičení a úkonů, které vyvolávají vyšší sekreci jednotlivých hormonů. Jaké mají funkce a jak působí na váš organismus?
Hormon Endorfin...https://www.vyspise.cz/article/cz/hormony-stesti-a-spanku


Nedostatek energie, kdo si ji vzal, komu, čemu byla dána? Jak se to mohlo stát? Možná chyba v počtech, možná jsem věnoval pozornost něčemu co mi ji odebírá, možná jsem sám živil atmosféru strachu místo radostného tvoření, podle KSB bych tedy měl být schopný stav popsat a následně řídit, cíle jsou popsány a cesta nevede ani do posilovny ani nenutí k běhu, vede dovnitř ke zdroji, zklidnění a rovnováze. Běh je nastavení člověka do režimu boj nebo útěk, do těla se vyplavují různé chemické látky, které vyrovnávají a připravují tělo na bolest, adrenalin, endorfin, bez doplnění umělými dobrotami si při pravidelném běhu blokujeme cestu k vyšším centrům vnímání, podléháme informačnímu řízení systému, nejsme napojení na zdroj. Pauza od všech krvavých divadel unaveným jenom prospěje, buďte se svými blízkými, vzájemně si energii můžete dobít(Nádherná zelená), běhejte a skákejte pro radost(tensegrické pohyby:) ), jestli to nestačí jako návod, doporučuji sledovat Jaroslava Duška, tam vám úraz ztráty energie nehrozí a ty pohyby vysvětlí. Pro počtáře co umí rychle počítat tady mám zkratku. https://www.youtube.com/watch?v=FmbmNp1RDCE Spánek je jeden z nejdůležitějších regeneračních nástrojů. Hormony štěstí a dobré nálady Zdá se vám dobrá nálada nevyzpytatelná? Ve skutečnosti jsou pocity štěstí a radosti ovlivnitelnou biochemickou reakcí mozku na určité podněty. Pozitivní emoce můžete vcelku jednoduše stimulovat pomocí cvičení a úkonů, které vyvolávají vyšší sekreci jednotlivých hormonů. Jaké mají funkce a jak působí na váš organismus? Hormon Endorfin...https://www.vyspise.cz/article/cz/hormony-stesti-a-spanku

@Kancelar Tú správnu mieru každému diktuje vlastná psychika, dávkovať si len toľko, aby bola relatívne v rovnováhe. Ja napríklad bulvár a mainstream nečítam vôbec, to potrebné sa dozviem na Telegrame alebo tu. Je dobré nepreháňať to s časom stráveným na internete a pred spaním si pozrieť niečo neutrálne, ja napríklad pozerám prírodopisné filmy.

O tej spomínanej sinusoide a výkyvoch psychiky je práve vysokofrekvenčná analytika a správy. VF analytika oberá o pokoj. Je to neustály strach o blízku budúcnosť, o najbližšie dni, mesiace.


Nízkofrekvenčná analytika je presný opak... Tá človeku pokoj dáva... Všimnite si, akým pokojom srší nízkofrekvenčný Veličko, a ako je na tom s pokojom vysokofrekvenčný Pjakin... Rozdiel, však?


Nízkofrekvenčná analytika sa zameriava na strategické ciele v našom živote a živote nášho národa, ľudstva. Ten obrovský pokoj dáva človeku nezlomná viera, že HNR sa nemýli, a že aj keď niektoré taktické ciele môžu zlyhať, no strategické sa splnia, pretože HNR je ich garantom a nezrádza tých, ktorí mu veria. Tak to skrátka funguje.


@Kancelar Tú správnu mieru každému diktuje vlastná psychika, dávkovať si len toľko, aby bola relatívne v rovnováhe. Ja napríklad bulvár a mainstream nečítam vôbec, to potrebné sa dozviem na Telegrame alebo tu. Je dobré nepreháňať to s časom stráveným na internete a pred spaním si pozrieť niečo neutrálne, ja napríklad pozerám prírodopisné filmy. O tej spomínanej sinusoide a výkyvoch psychiky je práve vysokofrekvenčná analytika a správy. VF analytika oberá o pokoj. Je to neustály strach o blízku budúcnosť, o najbližšie dni, mesiace. Nízkofrekvenčná analytika je presný opak... Tá človeku pokoj dáva... Všimnite si, akým pokojom srší nízkofrekvenčný Veličko, a ako je na tom s pokojom vysokofrekvenčný Pjakin... Rozdiel, však? Nízkofrekvenčná analytika sa zameriava na strategické ciele v našom živote a živote nášho národa, ľudstva. Ten obrovský pokoj dáva človeku nezlomná viera, že HNR sa nemýli, a že aj keď niektoré taktické ciele môžu zlyhať, no strategické sa splnia, pretože HNR je ich garantom a nezrádza tých, ktorí mu veria. Tak to skrátka funguje.

Veľmi správne @Kancelar . Ako prvé si treba uvedomiť, že stále musí existovať rovnováha medzi energiou a informáciou. Čím viac informácii pojmeš tým viac energie stratíš. Napríklad po 8 hodinách štúdia kódu už niekedy nedokážem poňať ani vetu ďalšej informácie. Chodím jak zelenina. Alebo keď deti veľmi vystrájajú tak ich stačí zahrnúť informáciami a hneď budú spať - presne preto sa ďetom čítajú rozprávky na dobrú noc - nová informácia odčerpá poslednú energiu, čo dieťa malo, a ono zaspí. Tiež sa mi osvedčil šlofík na 25 min po práci. Ak cítiš, že je informácií veľa, tak to znamená, že si narval príliš veľa dreva do drvičky na drevo a tá sa zasekáva, zlyháva. Drvička potrebuje čas bez dodávania nového dreva aby dokázala rozdrviť nakopené drevo v zásobníku. Ak drvička úspešne rozdrví aj posledné drevo čo bolo v zásobníku, tak môžeš do nej začať znova ládovať nové drevo. Podobne funguje aj naše spracovávanie informácii. Ak to preženieš, tak sa cítiš zahltený a potrebuješ informačný odych. Najviac informácii do psychiky prúdi cez obraz - zrak. Takže potrebuješ zavrieť oči. Najlepšie je si ľahnúť a zavrieť oči. Aby náhodou myseľ neostala zacyklená vo vyhodnocovaní poslednej informácie je potrebné jej dať informáciu "na hranie" - najlepšie hudbu. Napr https://www.youtube.com/embed/eWLVBP3VrO4

. Pol hodinový šlofík používam napr po práci ak viem, že mi príde návšteva večer. Návšteva vyžaduje pozornosť, voľnú informačnú kapacitu. Za 20 min so zavretými očami si spravím kapacitu na nasledujúcich 6-7 hodín. Nazývam to šlofík ale pri tom nespím, len proste mám zavreté oči, ležím a počúvam niečo neutrálne, bez slov.

Iná otázka je "čo čítať". Ako prvé si treba uvedomiť, že potrebná informácia si nás stále nájde sama. Ak na týždeň nebudeš pozerať TV tak o nic neprídeš. (TV nepozerám 15 rokov.) Tiež keď nebudeš čítať každú správu vo vláknach o kovide, tak tiež o veľa neprídeš. Áno vo vláde je to satanizmus, áno nové idiotské pravidlo, vyhlášku, smernicu satanisti vypotili. Nič nové pod slnkom. My hľadáme informáciu užitočnú takú čo nás posunie ďalej a tá sa málo kedy vidí na hlavných správach, denníku N alebo na iných štandardných zdrojoch. Tak čo je ta správna informácia? Odpoveď - je to informácia svetonázorová. Napríklad ak pochopíš, že nám vládnu satanisti a vo vláde su bábky globalistov, tak ani nemá cenu venovať pozornosť ich taľafatkám. A že budeš mať problém z toho, že nie si v obraze? Prosím ťa ... koľko ľudí nemá šajnu čo je napísané v zákonoch (ani ja) a predsa žiejeme v štáte, kde ťa za tú neznalosť pokefujú. Zmenili kovid semafor, už nesmieš ísť do reštiky sa najesť, ale ty kovid semafór nesleduješ, teba zaujímajú iné veci. A keď ti povedia v reštike, že ti jesť nedajú tak pôjdeš inde. Problém vyriešený a ty si si nesledovaním kovid semaforu ušetril tonu energie (informačnej kapacity) na iné veci. Ja osobne už nečítam asi 90 % článkov na hlavných správach, nenesú žiadnu novú informáciu. Stále to isté dokola , zlá vláda, kovid, satanizmus, zlé Rusko .... Povedal by som, že dneska sú tu tony zbytočných informácii. Balast. Nič podstatné. Osobne som začal čítať knihy od Leva po rusky. Knihy o duši, duchu, karme, chorobách, vývoji človeka .... veľmi zaujímavé konceptuálne veci, ktoré vylepšujú môj pohľad na svet. Neporovnateľné s balastom v médiách.


K tej sínusoide, zmene nálad. Ak má človek stabilný pohľad na svet, tak jedna informácia mu nemôže zmeniť náladu. To kaleidoskop sa tak správa. Ak s ním zahýbeš tak zmení náladu, farbu. Problém je v slabom svetonázore. Treba čítať knihy namiesto médií. Tam je informácia, ktorá vám pomôže stabilizovať, zdoknaliť svetonázor. Neviete akú knihu? Treba sa pýtať Stvoriteľa. Ak budete pýtať, tak vám "náhodne" knihu podhodí do dvoch, troch dní. Nemusí to byť kniha KSB. Je veľa kníh podobných, ktoré osvetľujú inú hranu tej istej jedinej pravdy. Len prosím nepýtajte od Stvoriteľa knihu o kovide smile Kto je pripravený pre novú informáciu, ten ju aj dostane. Pýtať treba. Pýtajte a budete vyslyšaní.


Veľmi správne @Kancelar . Ako prvé si treba uvedomiť, že stále musí existovať rovnováha medzi energiou a informáciou. Čím viac informácii pojmeš tým viac energie stratíš. Napríklad po 8 hodinách štúdia kódu už niekedy nedokážem poňať ani vetu ďalšej informácie. Chodím jak zelenina. Alebo keď deti veľmi vystrájajú tak ich stačí zahrnúť informáciami a hneď budú spať - presne preto sa ďetom čítajú rozprávky na dobrú noc - nová informácia odčerpá poslednú energiu, čo dieťa malo, a ono zaspí. Tiež sa mi osvedčil šlofík na 25 min po práci. Ak cítiš, že je informácií veľa, tak to znamená, že si narval príliš veľa dreva do drvičky na drevo a tá sa zasekáva, zlyháva. Drvička potrebuje čas bez dodávania nového dreva aby dokázala rozdrviť nakopené drevo v zásobníku. Ak drvička úspešne rozdrví aj posledné drevo čo bolo v zásobníku, tak môžeš do nej začať znova ládovať nové drevo. Podobne funguje aj naše spracovávanie informácii. Ak to preženieš, tak sa cítiš zahltený a potrebuješ informačný odych. Najviac informácii do psychiky prúdi cez obraz - zrak. Takže potrebuješ zavrieť oči. Najlepšie je si ľahnúť a zavrieť oči. Aby náhodou myseľ neostala zacyklená vo vyhodnocovaní poslednej informácie je potrebné jej dať informáciu "na hranie" - najlepšie hudbu. Napr https://www.youtube.com/embed/eWLVBP3VrO4 . Pol hodinový šlofík používam napr po práci ak viem, že mi príde návšteva večer. Návšteva vyžaduje pozornosť, voľnú informačnú kapacitu. Za 20 min so zavretými očami si spravím kapacitu na nasledujúcich 6-7 hodín. Nazývam to šlofík ale pri tom nespím, len proste mám zavreté oči, ležím a počúvam niečo neutrálne, bez slov. Iná otázka je "čo čítať". Ako prvé si treba uvedomiť, že potrebná informácia si nás stále nájde sama. Ak na týždeň nebudeš pozerať TV tak o nic neprídeš. (TV nepozerám 15 rokov.) Tiež keď nebudeš čítať každú správu vo vláknach o kovide, tak tiež o veľa neprídeš. Áno vo vláde je to satanizmus, áno nové idiotské pravidlo, vyhlášku, smernicu satanisti vypotili. Nič nové pod slnkom. My hľadáme informáciu užitočnú takú čo nás posunie ďalej a tá sa málo kedy vidí na hlavných správach, denníku N alebo na iných štandardných zdrojoch. Tak čo je ta správna informácia? Odpoveď - je to informácia svetonázorová. Napríklad ak pochopíš, že nám vládnu satanisti a vo vláde su bábky globalistov, tak ani nemá cenu venovať pozornosť ich taľafatkám. A že budeš mať problém z toho, že nie si v obraze? Prosím ťa ... koľko ľudí nemá šajnu čo je napísané v zákonoch (ani ja) a predsa žiejeme v štáte, kde ťa za tú neznalosť pokefujú. Zmenili kovid semafor, už nesmieš ísť do reštiky sa najesť, ale ty kovid semafór nesleduješ, teba zaujímajú iné veci. A keď ti povedia v reštike, že ti jesť nedajú tak pôjdeš inde. Problém vyriešený a ty si si nesledovaním kovid semaforu ušetril tonu energie (informačnej kapacity) na iné veci. Ja osobne už nečítam asi 90 % článkov na hlavných správach, nenesú žiadnu novú informáciu. Stále to isté dokola , zlá vláda, kovid, satanizmus, zlé Rusko .... Povedal by som, že dneska sú tu tony zbytočných informácii. Balast. Nič podstatné. Osobne som začal čítať knihy od Leva po rusky. Knihy o duši, duchu, karme, chorobách, vývoji človeka .... veľmi zaujímavé konceptuálne veci, ktoré vylepšujú môj pohľad na svet. Neporovnateľné s balastom v médiách. K tej sínusoide, zmene nálad. Ak má človek stabilný pohľad na svet, tak jedna informácia mu nemôže zmeniť náladu. To kaleidoskop sa tak správa. Ak s ním zahýbeš tak zmení náladu, farbu. Problém je v slabom svetonázore. Treba čítať knihy namiesto médií. Tam je informácia, ktorá vám pomôže stabilizovať, zdoknaliť svetonázor. Neviete akú knihu? Treba sa pýtať Stvoriteľa. Ak budete pýtať, tak vám "náhodne" knihu podhodí do dvoch, troch dní. Nemusí to byť kniha KSB. Je veľa kníh podobných, ktoré osvetľujú inú hranu tej istej jedinej pravdy. Len prosím nepýtajte od Stvoriteľa knihu o kovide :D Kto je pripravený pre novú informáciu, ten ju aj dostane. Pýtať treba. Pýtajte a budete vyslyšaní.
Upravené 11. 11. 2021 o 15:50

Ja som si dal na jar cca týždeň pauzu od fóra, je to jediný zdroj, ktorý som denn sledoval a dobre mi to prečistilo psychiku, miesto toho som čas trávil v lese.


Inak keď bývaš v Brne, tak ti dám doporučenia:
Vyvez sa 201 nad Mariánske údolí a prejdi si ho peši, je tam dobrá energia a málo ľudí. (všetci chodia napriamo do údolí)
https://sk.mapy.cz/s/hejedemope


Tu máš trasu nad Brnom, tu by som označil ako veľmi útulnú, je to len chodníček
https://sk.mapy.cz/s/cohalemaro


(inak poslal som ti pm)


Napríklad po 8 hodinách štúdia kódu


Aký kód študuješ? smile


Ja som si dal na jar cca týždeň pauzu od fóra, je to jediný zdroj, ktorý som denn sledoval a dobre mi to prečistilo psychiku, miesto toho som čas trávil v lese. Inak keď bývaš v Brne, tak ti dám doporučenia: Vyvez sa 201 nad Mariánske údolí a prejdi si ho peši, je tam dobrá energia a málo ľudí. (všetci chodia napriamo do údolí) https://sk.mapy.cz/s/hejedemope Tu máš trasu nad Brnom, tu by som označil ako veľmi útulnú, je to len chodníček https://sk.mapy.cz/s/cohalemaro (inak poslal som ti pm) [quote="pid:42449, uid:106"]Napríklad po 8 hodinách štúdia kódu[/quote] Aký kód študuješ? :)
Upravené 11. 11. 2021 o 17:09

Aký kód študuješ?
Kód jedného známeho CAD softvéru na modelovanie srojárenských súčiastok a kreslenie strojárenských výkresov, no vlastne to je moja práca smile


[quote="pid:42464, uid:217"]Aký kód študuješ?[/quote]Kód jedného známeho CAD softvéru na modelovanie srojárenských súčiastok a kreslenie strojárenských výkresov, no vlastne to je moja práca :D

My nejraději chodíme do lesa. Jakmile se cítím špatně,, hned mě to táhne do lesa. Stačí jedna hodina a cítím se dobře. Doma když se cítím hůř, pomáhají Sollgegiho frekvence. Už přes rok si je pouštím denně, tak dvě tři hodiny. Nejčastěji 528 Hz a někdy 741 Hz na odstranění toxinu a infekce. Doporučuji všem prostudovat, jsou tam i frekvence jak čistit negativní energie. Jakmile teď nesvítí slunce a je častá mlha, hrozí deprese. Proto tyto frekvence používám denně.


My nejraději chodíme do lesa. Jakmile se cítím špatně,, hned mě to táhne do lesa. Stačí jedna hodina a cítím se dobře. Doma když se cítím hůř, pomáhají Sollgegiho frekvence. Už přes rok si je pouštím denně, tak dvě tři hodiny. Nejčastěji 528 Hz a někdy 741 Hz na odstranění toxinu a infekce. Doporučuji všem prostudovat, jsou tam i frekvence jak čistit negativní energie. Jakmile teď nesvítí slunce a je častá mlha, hrozí deprese. Proto tyto frekvence používám denně.

napríklad pozerám prírodopisné filmy.

Já si pouštím před spaním šum deště, bouřku nebo zimní vánici.


[quote="pid:42430, uid:6"]napríklad pozerám prírodopisné filmy.[/quote] Já si pouštím před spaním šum deště, bouřku nebo zimní vánici.

Ano! To mám taky ráda...také si to pouštím. Mám ráda bouřky...


Ano! To mám taky ráda...také si to pouštím. Mám ráda bouřky...

kancelar&vsichni.
vsichni uz cekame, kdy se to zlomi. vsem je nam jasne, ze ten zivot, jaky jsme meli pred tim, nez tohle divadlo zacalo, se nam nevrati, ale vsechno zle, nam muze dat i neco dobreho.
pokud budu mluvit za sebe, mohla jsem udelat detox mezi lidmi, s kterymi se stykam, komu davam svuj cas. lidi projevili naproto zretelne sve charaktery.
loni v rijnu jsem prestala sledovat mainstream. nesleduju ho a nectu. maximalne to, co vyskoci na zdi FB. vecer pak sleduju, co mi vyskakuje na YB, stranky, co mam abonovane. takovy filtr tech "spravnych" zdroju.
jak tady pisete vsichni, fyzicka prace je skvela. osvedcilo se mi to taky. take sleduju stare filmy (doporucuju kanal pan vajicko na YB, toho pana uz 3x zablokovali a on znovu si vytvori profil a znovu tam dava filmy). doporucuju si take stanovit nejaky cil, ze treba se naucite cizi jazyk. ja jsem zacala se svedstinou a spanelstinou zase po letech. dulezite je take udrzovat kontakt s lidmi, pred kterymi nemusite filtrovat slova. me to vzdycky nakopne, kdyz pokecam s lidmi, s kterymi si mam co rict, kdy se zasmejeme.... dava mi to nadeji, ze neni tak zle.
diky hysterii jsem zacala loni sledovat hnizdeni capu nebo sloni rezervaci pani lek v thajsku. uzasne.
... vidim nadeji, i v tom silenem marastu ... lidi, kteri se mi jeste pred par mesici smali, dnes uz mluvi o odporu vuci vlade... mam nadeji, kdyz jdu po ulici a vidim, ze absolutni vetsina lidi uz toho ma dost... a bude jich jeste vic! urcite!
a kdyz mate cloveka po boku, ktery vas ma rad, mate deti, potom musite zatnout zuby a vydrzet to a mate oporu ... osobne to mam horsi, protoze diky teto hnusne dobe se mi komplikuje uz tak komplikovany vztah se slovenskem, ale na druhe strane se ukazuje, ze kdyz ma vztah pevne zaklady, vydrzi mnohem vic, nez si clovek mysli...
svatopluk benes rikaval, ze se clovek musi porad na neco tesit...tak se pratele tesme, ze tohle vsechno skonci.


kancelar&vsichni. vsichni uz cekame, kdy se to zlomi. vsem je nam jasne, ze ten zivot, jaky jsme meli pred tim, nez tohle divadlo zacalo, se nam nevrati, ale vsechno zle, nam muze dat i neco dobreho. pokud budu mluvit za sebe, mohla jsem udelat detox mezi lidmi, s kterymi se stykam, komu davam svuj cas. lidi projevili naproto zretelne sve charaktery. loni v rijnu jsem prestala sledovat mainstream. nesleduju ho a nectu. maximalne to, co vyskoci na zdi FB. vecer pak sleduju, co mi vyskakuje na YB, stranky, co mam abonovane. takovy filtr tech "spravnych" zdroju. jak tady pisete vsichni, fyzicka prace je skvela. osvedcilo se mi to taky. take sleduju stare filmy (doporucuju kanal pan vajicko na YB, toho pana uz 3x zablokovali a on znovu si vytvori profil a znovu tam dava filmy). doporucuju si take stanovit nejaky cil, ze treba se naucite cizi jazyk. ja jsem zacala se svedstinou a spanelstinou zase po letech. dulezite je take udrzovat kontakt s lidmi, pred kterymi nemusite filtrovat slova. me to vzdycky nakopne, kdyz pokecam s lidmi, s kterymi si mam co rict, kdy se zasmejeme.... dava mi to nadeji, ze neni tak zle. diky hysterii jsem zacala loni sledovat hnizdeni capu nebo sloni rezervaci pani lek v thajsku. uzasne. ... vidim nadeji, i v tom silenem marastu ... lidi, kteri se mi jeste pred par mesici smali, dnes uz mluvi o odporu vuci vlade... mam nadeji, kdyz jdu po ulici a vidim, ze absolutni vetsina lidi uz toho ma dost... a bude jich jeste vic! urcite! a kdyz mate cloveka po boku, ktery vas ma rad, mate deti, potom musite zatnout zuby a vydrzet to a mate oporu ... osobne to mam horsi, protoze diky teto hnusne dobe se mi komplikuje uz tak komplikovany vztah se slovenskem, ale na druhe strane se ukazuje, ze kdyz ma vztah pevne zaklady, vydrzi mnohem vic, nez si clovek mysli... svatopluk benes rikaval, ze se clovek musi porad na neco tesit...tak se pratele tesme, ze tohle vsechno skonci.
Upravené 12. 11. 2021 o 10:17

Pýtať treba. Pýtajte a budete vyslyšaní.

Ptám se, možná mi vysvětlíš jednu věc, když jsi přes tu IT techniku.
Každý čtvrtek sleduji jednu věc na zahraniční TV on line a poslední dobou jsem si všiml, že pravidelně v určitých časových intervalech se v středu obrazovky objeví malý našedlý kroužek, tak na jednu sekundu. Vůbec se v tom nevyznám, může to být oko kamery? Na notebooku mám kameru přelepenou páskou.
Dnes se ten kroužek zase objevuje.


[quote="pid:42449, uid:106"]Pýtať treba. Pýtajte a budete vyslyšaní.[/quote] Ptám se, možná mi vysvětlíš jednu věc, když jsi přes tu IT techniku. Každý čtvrtek sleduji jednu věc na zahraniční TV on line a poslední dobou jsem si všiml, že pravidelně v určitých časových intervalech se v středu obrazovky objeví malý našedlý kroužek, tak na jednu sekundu. Vůbec se v tom nevyznám, může to být oko kamery? Na notebooku mám kameru přelepenou páskou. Dnes se ten kroužek zase objevuje.
Upravené 11. 11. 2021 o 20:30

obrazovky objeví malý našedlý kroužek
Nepoteším ťa, zrejme odchádza grafika alebo matičná doska alebo káblik medzi mtičnou doskou a obrazovkou. Mal som ten problém na jednom notebooku, dospelo to do štádia, kedy mi po tretí krát zreklamovali NTB a vrátili peniaze. Ak je NTB v záruke, tak treba sfotiť obrazovku keď sa prúžok vyskytne a reklamovať s pripojenou vytlačnou fotkou chybného obrazu. Ak NTB nie je v záruke, tak šetriť na nový NTB smile


[quote="pid:42490, uid:312"]obrazovky objeví malý našedlý kroužek[/quote]Nepoteším ťa, zrejme odchádza grafika alebo matičná doska alebo káblik medzi mtičnou doskou a obrazovkou. Mal som ten problém na jednom notebooku, dospelo to do štádia, kedy mi po tretí krát zreklamovali NTB a vrátili peniaze. Ak je NTB v záruke, tak treba sfotiť obrazovku keď sa prúžok vyskytne a reklamovať s pripojenou vytlačnou fotkou chybného obrazu. Ak NTB nie je v záruke, tak šetriť na nový NTB :D

keď sa prúžok vyskytne a reklamovať s pripojenou

Asi jsem to nepopsal přesně. Vyskytuje se to jen při vysílání toho seriálu a objevuje se ve středu obrazovky kroužek a průměru asi 5mm, je bílý až našedlý a objeví se tam jenom 1 sekundu, jako by něco vyfotil a pak se zase nic neděje. Probíhá to v pravidelných intervalech.
Připomnělo mi to jednu detektivku s Colombem, kdy se při navazování jednotlivých dílů filmu v rohu objevovala podobná značka.


[quote="pid:42506, uid:106"]keď sa prúžok vyskytne a reklamovať s pripojenou[/quote] Asi jsem to nepopsal přesně. Vyskytuje se to jen při vysílání toho seriálu a objevuje se ve středu obrazovky kroužek a průměru asi 5mm, je bílý až našedlý a objeví se tam jenom 1 sekundu, jako by něco vyfotil a pak se zase nic neděje. Probíhá to v pravidelných intervalech. Připomnělo mi to jednu detektivku s Colombem, kdy se při navazování jednotlivých dílů filmu v rohu objevovala podobná značka.

bílý až našedlý a objeví se tam jenom 1 sekundu
To potom skôr znie ako nejaká softvérová vada. Aký prehliadač používaš? Aký prehrávač používaš? Skúsil by som aj iné, či sa bude chyba vzskztovať. Ešte to môže byť chyba samotnej stránky, treba porovnať s kolegami.


[quote="pid:42510, uid:312"]bílý až našedlý a objeví se tam jenom 1 sekundu[/quote] To potom skôr znie ako nejaká softvérová vada. Aký prehliadač používaš? Aký prehrávač používaš? Skúsil by som aj iné, či sa bude chyba vzskztovať. Ešte to môže byť chyba samotnej stránky, treba porovnať s kolegami.
Upravené 11. 11. 2021 o 21:34

Spravne otvorena tema, nakolko aj z konceptualneho fora sa stal bulvarny platok. Len tak pre poriadok, pozrite si zoznam vsetkych tem a povedzte si kolko z nich je informacny sum, resp.kolko z nich vam je uzitocnych. Meky Zbirka? Aky zmysel ma zakladat temy, ktore su prepierane vo vsetkych mediach a navyse o spevakovi, ktory bol spolceny s liberalnou mafiou...
Mieru si musi kazdy nastavit, podla svojho zamestnania, casu a schopnosti analyzovat. Je logicke, ze clovek v politike, tajnych sluzbach a pod. musi sledovat, alebo aspon jeho asistent mu referovat najdolezitejsie udalosti. Malokto z nas ma taku schopnost prace s datami ako Stanek ci Velicko cize pre vacsinu plati menej rovna sa viac, inak dochadza k zahlteniu procesora. Ked na vode som dokazal preluskat temy za hodinu, tu je to nemozne a hlavne vacsina z toho je volna debata, minimum analyz, tomu sa venuje hlavne kobforum takze ako spravca fora nemusis zbierat data ako v lengly... staci tu vynechat par dni, a po par dnoch clovek zisti ze mu vlastne informacie nechybali lebo nieco sa nalepi z okolia a metodologia zabezpeci zvysok. Kniha da cloveku viac ako nezmyselne bludenie po internete, nie je nahoda ze take ryby ako Gates, Buffet ci Rockefeller travia citanim 6 az 8 hodin denne, nehovorim o mravnosti ale mentalnej praci. Stalin vraj precital mimo vsetkych svojich povinnosti knihu denne. Robme tak tiez, kazdy vo svojej miere a na fore bude miesto tisic zbytocnych tem 100 kvalitne analyzovanych.
Co sa tyka ventilu na pretazenu psychiku, ktoru mame asi vsetci tak urcite pohyb a pobyt v prirode. Vidite ze Fico nie je zdravotne fit, a aj tak hovori ze extremne sportuje inak by sa zrejme psychicky zrutil. Moje aktivity za extremne nepovazujem, ale vecer niekedy zaspim obleceny... a co vie psychike dopomoct je CBD/CBG/CBN... a vela horciku.


Spravne otvorena tema, nakolko aj z konceptualneho fora sa stal bulvarny platok. Len tak pre poriadok, pozrite si zoznam vsetkych tem a povedzte si kolko z nich je informacny sum, resp.kolko z nich vam je uzitocnych. Meky Zbirka? Aky zmysel ma zakladat temy, ktore su prepierane vo vsetkych mediach a navyse o spevakovi, ktory bol spolceny s liberalnou mafiou... Mieru si musi kazdy nastavit, podla svojho zamestnania, casu a schopnosti analyzovat. Je logicke, ze clovek v politike, tajnych sluzbach a pod. musi sledovat, alebo aspon jeho asistent mu referovat najdolezitejsie udalosti. Malokto z nas ma taku schopnost prace s datami ako Stanek ci Velicko cize pre vacsinu plati menej rovna sa viac, inak dochadza k zahlteniu procesora. Ked na vode som dokazal preluskat temy za hodinu, tu je to nemozne a hlavne vacsina z toho je volna debata, minimum analyz, tomu sa venuje hlavne kobforum takze ako spravca fora nemusis zbierat data ako v lengly... staci tu vynechat par dni, a po par dnoch clovek zisti ze mu vlastne informacie nechybali lebo nieco sa nalepi z okolia a metodologia zabezpeci zvysok. Kniha da cloveku viac ako nezmyselne bludenie po internete, nie je nahoda ze take ryby ako Gates, Buffet ci Rockefeller travia citanim 6 az 8 hodin denne, nehovorim o mravnosti ale mentalnej praci. Stalin vraj precital mimo vsetkych svojich povinnosti knihu denne. Robme tak tiez, kazdy vo svojej miere a na fore bude miesto tisic zbytocnych tem 100 kvalitne analyzovanych. Co sa tyka ventilu na pretazenu psychiku, ktoru mame asi vsetci tak urcite pohyb a pobyt v prirode. Vidite ze Fico nie je zdravotne fit, a aj tak hovori ze extremne sportuje inak by sa zrejme psychicky zrutil. Moje aktivity za extremne nepovazujem, ale vecer niekedy zaspim obleceny... a co vie psychike dopomoct je CBD/CBG/CBN... a vela horciku.

z konceptualneho fora sa stal bulvarny platok. Len tak pre poriadok, pozrite si zoznam vsetkych tem a povedzte si kolko z nich je informacny sum, resp.kolko z nich vam je uzitocnych.

Tak tento pocit mám už aj ja zhruba 3.mesiace.Už aj na soc.siete chodím len sporadicky.Tu sa dozviem to isté a bezprízorných hádok a hrubých osočovanísmile ...


[quote="pid:42520, uid:252"]z konceptualneho fora sa stal bulvarny platok. Len tak pre poriadok, pozrite si zoznam vsetkych tem a povedzte si kolko z nich je informacny sum, resp.kolko z nich vam je uzitocnych.[/quote] Tak tento pocit mám už aj ja zhruba 3.mesiace.Už aj na soc.siete chodím len sporadicky.Tu sa dozviem to isté a bezprízorných hádok a hrubých osočovaní;) ...

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Ja to robim tak, ze 1x tyzdenne, preluskam cely internet piatok ci sobotu ked mam viac casu a inak len kratke spravy ziadne komentare cibdlhe videa a podobne.


Len radio vlna napriklad aby som bol v obraze ale kludne aj nic to je este lepsie :-)


A i ked vnutorne je to prve dni tazke, vnutorny pocit ze treba byt informacne co najviac vpredu, tak po tom tyzdni zistujem ze mi ani mic neuslo len sa ta pracka sveta zase otocila s bubnom par krat dokola.


Tak opat o tyzden ;-)


Ja to robim tak, ze 1x tyzdenne, preluskam cely internet piatok ci sobotu ked mam viac casu a inak len kratke spravy ziadne komentare cibdlhe videa a podobne. Len radio vlna napriklad aby som bol v obraze ale kludne aj nic to je este lepsie :-) A i ked vnutorne je to prve dni tazke, vnutorny pocit ze treba byt informacne co najviac vpredu, tak po tom tyzdni zistujem ze mi ani mic neuslo len sa ta pracka sveta zase otocila s bubnom par krat dokola. Tak opat o tyzden ;-)

Mé snahy o informační půst vycházejí naprázdno. Jsem moc zvědavá na to, abych to vydržela.


Výsledkem je pak střídání chvil, kdy jsem v pohodě a nad věcí, s chvílemi, kdy to na mě padne jako deka. Změna přichází klidně z minuty na minutu.
Divná doba navíc přichází v období, kdy s věkem začínám ráno hůř spát, a nejsem tak dobře vyspalá.


Takže si hlídám, abych nechodila pozdě spát.
Snažím se myslet na to, že změna se jinak udít nemůže než rozpadem starých struktur.


A také se pokouším přestat fandit - to se pokusím vysvětlit. Ve věcech, kde se nelze řídit jen logikou se přikláním k nějakému názoru pomocí intuice. To je v pořádku. Dochází k primárnímu zařazení k jednomu názorovému produ, ale s možností v budoucnu názor změnit. Jak jsou ale emoce vybuzenější, mají myslím lidé sklon intuici zaměnit za fandění (třeba - je lepší Sparta nebo Slavie?). Zde už je změna názoru obtížná, fanoušek už těžko mění klub. A jak se napíná struna, jede se ve stále hlubší brázdě a fanoušek se mění v ultras. A tam přesně nás chtějí mít.


Takže se snažím zachovat nadhled (i když to jde někdy ztuha). I zde na fóru je nervozita poslední dny znát. Může se tu vytvořit několik vůdčích osobností a okolo skupina fanoušků? Nevím, ale určitě se pokusím nefandit a všechny názory tady nebo jinde zvážit, katalogizovat a uložit do paměti, protože souvislosti mezi některými ději mohou být zřejmé až za nějakou dobu.


Mé snahy o informační půst vycházejí naprázdno. Jsem moc zvědavá na to, abych to vydržela. Výsledkem je pak střídání chvil, kdy jsem v pohodě a nad věcí, s chvílemi, kdy to na mě padne jako deka. Změna přichází klidně z minuty na minutu. Divná doba navíc přichází v období, kdy s věkem začínám ráno hůř spát, a nejsem tak dobře vyspalá. Takže si hlídám, abych nechodila pozdě spát. Snažím se myslet na to, že změna se jinak udít nemůže než rozpadem starých struktur. A také se pokouším přestat fandit - to se pokusím vysvětlit. Ve věcech, kde se nelze řídit jen logikou se přikláním k nějakému názoru pomocí intuice. To je v pořádku. Dochází k primárnímu zařazení k jednomu názorovému produ, ale s možností v budoucnu názor změnit. Jak jsou ale emoce vybuzenější, mají myslím lidé sklon intuici zaměnit za fandění (třeba - je lepší Sparta nebo Slavie?). Zde už je změna názoru obtížná, fanoušek už těžko mění klub. A jak se napíná struna, jede se ve stále hlubší brázdě a fanoušek se mění v ultras. A tam přesně nás chtějí mít. Takže se snažím zachovat nadhled (i když to jde někdy ztuha). I zde na fóru je nervozita poslední dny znát. Může se tu vytvořit několik vůdčích osobností a okolo skupina fanoušků? Nevím, ale určitě se pokusím nefandit a všechny názory tady nebo jinde zvážit, katalogizovat a uložit do paměti, protože souvislosti mezi některými ději mohou být zřejmé až za nějakou dobu.

Ahoj,


před asi několika málo lety jsem se začal touto otázkou aktivně zabývat a nedávno jsem to povýšil dále.


Začalo to tím, čemu říkáš informační půst - v podstatě jsem byl ve stádiu, kdy jsem denně mnoho času trávil zjišťováním odpovědí na to, co je nové a jak se již identifikované procesy vyvíjejí, tj. kam směřují.
Postupně jsem se začal odtrhávat od skutečného života, přičemž celá řada informací se kterými jsem se setkával působila na psychiku značným nekomfortem. Denně si číst o tom, jak je "všechno špatně" není zdravé ani fyzicky ani duševně. Svým způsobem je to určitý fetiš-závislost. Nemluvě o určité netečnosti v reálném světě.


Musím se přiznat, že KOB mi skutečně hodně dala. Pomohla mi odpovědět si na některé otázky a dala mi možnost vidět, vnímat a pochopit věci jinak, než dříve.
V návaznosti na tuto skutečnost "samovolně" začaly vznikat návyky a určité filtry, které vedly k tomu, že se spousta informačních toků samovolně vypnula. Nejdříve to byly různé pseudoweby, které řešily problematiku, která nemá kromě ztráty energie a času žádné implikace v reálném životě - "kosmičtí slovani atd..." a nakonec se to dotklo i kanálů, o kterých bych to na začátku nečekal, např. VO Pjakina, kterého aktivně nesleduji už asi 3. rok. Jsem rád, že jsem měl možnost jej kdysi začít sledovat, i on mně svým způsobem spoluutvářel.


Nakonec jsem ve fázi, kdy zprávy spíše proletím a pouze selektivně se zajímám o detaily. Zaměřuji se primárně na "pracovní" a rodinný (kamarádský) život - to je totiž to, co reálně (v rovině Matérie) mění situaci, posunuje ji k lepšímu (potenciálně).


KOB celkově bych přirovnal operačnímu systému, DOTU pak k BIOSu. Samostatně "nic" neřeší. Aby byl člověk schopen měnit situaci, musí rozumět a být schopen prakticky realizovat nějakou činnost/odbornost (je úplně jedno jakou). Samostatné "studium", tlachání tom, jak je všechno špatně a čekání - až to rupne/skončí/bude... není to až trapně dětinské? Rozvíjí-li člověk nějakou svou dovednost a znalost, dostává se na nová další místa a potkává další lidi. Objevují se tak nové příležitosti a možnosti něco ovlivnit, říct či udělat, které by jen "studiem KOB" a čtením "alternativních" webů nebyly subjektivně možné.


Dále jsem si pro sebe zavedl opatření digitální očisty. Jsem nadšenec do technologií a hraček, jsou zde však určité hranice. IG jsem před lety zrušil. Využívám FB i WhatsApp s tím, že Messenger ani FB apku v telefonu nemám. Facebook sleduji mimo výjimky maximálně navečer pár minut. WhatsApp používám k běžné elektronické komunikaci, přičemž prakticky nechatuji. Telefon nepoužívám před spaním a ani na WC nebo u jídla případně posezení. Obecně, pro starší generaci - chovám se "normálně". Mimo pracovní hodiny doma svítíme výhradně žlutým světlem. Bezdrátový AP k internetu řeším pouze telefonem, kde mám neomezený datový tarif, takže není třeba router. Navíc, se současným 5G pokrytím ve městech je router pro běžnou domácnost (jak si ji představuji já) v podstatě historický relikt.


Všechno to, co jsem popsal na sobě velmi kladně pociťuji a vřele to doporučuji zkusit > + efekt zaručen.


Ahoj, před asi několika málo lety jsem se začal touto otázkou aktivně zabývat a nedávno jsem to povýšil dále. Začalo to tím, čemu říkáš informační půst - v podstatě jsem byl ve stádiu, kdy jsem denně mnoho času trávil zjišťováním odpovědí na to, co je nové a jak se již identifikované procesy vyvíjejí, tj. kam směřují. Postupně jsem se začal odtrhávat od skutečného života, přičemž celá řada informací se kterými jsem se setkával působila na psychiku značným nekomfortem. Denně si číst o tom, jak je "všechno špatně" není zdravé ani fyzicky ani duševně. Svým způsobem je to určitý fetiš-závislost. Nemluvě o určité netečnosti v reálném světě. Musím se přiznat, že KOB mi skutečně hodně dala. Pomohla mi odpovědět si na některé otázky a dala mi možnost vidět, vnímat a pochopit věci jinak, než dříve. V návaznosti na tuto skutečnost "samovolně" začaly vznikat návyky a určité filtry, které vedly k tomu, že se spousta informačních toků samovolně vypnula. Nejdříve to byly různé pseudoweby, které řešily problematiku, která nemá kromě ztráty energie a času žádné implikace v reálném životě - "kosmičtí slovani atd..." a nakonec se to dotklo i kanálů, o kterých bych to na začátku nečekal, např. VO Pjakina, kterého aktivně nesleduji už asi 3. rok. Jsem rád, že jsem měl možnost jej kdysi začít sledovat, i on mně svým způsobem spoluutvářel. Nakonec jsem ve fázi, kdy zprávy spíše proletím a pouze selektivně se zajímám o detaily. Zaměřuji se primárně na "pracovní" a rodinný (kamarádský) život - to je totiž to, co reálně (v rovině Matérie) mění situaci, posunuje ji k lepšímu (potenciálně). KOB celkově bych přirovnal operačnímu systému, DOTU pak k BIOSu. Samostatně "nic" neřeší. Aby byl člověk schopen měnit situaci, musí rozumět a být schopen prakticky realizovat nějakou činnost/odbornost (je úplně jedno jakou). Samostatné "studium", tlachání tom, jak je všechno špatně a čekání - až to rupne/skončí/bude... není to až trapně dětinské? Rozvíjí-li člověk nějakou svou dovednost a znalost, dostává se na nová další místa a potkává další lidi. Objevují se tak nové příležitosti a možnosti něco ovlivnit, říct či udělat, které by jen "studiem KOB" a čtením "alternativních" webů nebyly subjektivně možné. Dále jsem si pro sebe zavedl opatření digitální očisty. Jsem nadšenec do technologií a hraček, jsou zde však určité hranice. IG jsem před lety zrušil. Využívám FB i WhatsApp s tím, že Messenger ani FB apku v telefonu nemám. Facebook sleduji mimo výjimky maximálně navečer pár minut. WhatsApp používám k běžné elektronické komunikaci, přičemž prakticky nechatuji. Telefon nepoužívám před spaním a ani na WC nebo u jídla případně posezení. Obecně, pro starší generaci - chovám se "normálně". Mimo pracovní hodiny doma svítíme výhradně žlutým světlem. Bezdrátový AP k internetu řeším pouze telefonem, kde mám neomezený datový tarif, takže není třeba router. Navíc, se současným 5G pokrytím ve městech je router pro běžnou domácnost (jak si ji představuji já) v podstatě historický relikt. Všechno to, co jsem popsal na sobě velmi kladně pociťuji a vřele to doporučuji zkusit > + efekt zaručen.
Upravené 12. 11. 2021 o 08:40

Kód jedného známeho CAD softvéru na modelovanie srojárenských súčiastok a kreslenie strojárenských výkresov, no vlastne to je moja práca


o aký softver ide? ja som tiež strojár a konštrukter(bývalý CAM programátor) ako študuješ jeho kod?


[quote="pid:42467, uid:106"]Kód jedného známeho CAD softvéru na modelovanie srojárenských súčiastok a kreslenie strojárenských výkresov, no vlastne to je moja práca[/quote] o aký softver ide? ja som tiež strojár a konštrukter(bývalý CAM programátor) ako študuješ jeho kod?

Kto raz prekukne informačný mor, ktorým sme zavalení a zistí, ako tento systém pracuje, veľmi rýchlo sa zorientuje. Kto to zatiaľ nedokáže, ma smolu,skončí na bitúnku mainstreamu establišmentu.


Kto raz prekukne informačný mor, ktorým sme zavalení a zistí, ako tento systém pracuje, veľmi rýchlo sa zorientuje. Kto to zatiaľ nedokáže, ma smolu,skončí na bitúnku mainstreamu establišmentu.

Tak je po vikende a mozem zosumarizovat: uplne odstrihnut od informacii sa mi nepodarilo, ale obmedzit o cca 85% ano. Sobotu som stravil v kuchyni, pomohol susedovi a nakupil kus nabytku v IKEI, v nedelu som skladal nabytok a sused pomohol zase mne. Citim sa daleko oddychnutejsi a menej vystresovany. Vidim to tak, ze cez vikendy ten informacny sum musim obmedzovat povinne a v co najvacsej miere a cez tyzden sa snazit znizovat aspon o 30-50%.


Tak je po vikende a mozem zosumarizovat: uplne odstrihnut od informacii sa mi nepodarilo, ale obmedzit o cca 85% ano. Sobotu som stravil v kuchyni, pomohol susedovi a nakupil kus nabytku v IKEI, v nedelu som skladal nabytok a sused pomohol zase mne. Citim sa daleko oddychnutejsi a menej vystresovany. Vidim to tak, ze cez vikendy ten informacny sum musim obmedzovat povinne a v co najvacsej miere a cez tyzden sa snazit znizovat aspon o 30-50%.

Moderator

1.85k
28
20
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept