Zdravie a záhrada
Zimostráz - je pro ptáky nebezpečný?

Koupil jsem si včera krmítko pro ptáky, nasypal do něj zrní a dneska ráno přemýšlím nad tím, zda ptáci "okusují" zimostráz?
Jelikož je zimostráz kousek od krmítka a je pro ptáky toxický, nerad bych je otrávil.


Chtěl jsem se zeptat, zda byste věděli, jestli se mu ptáci přirozeně vyhýbají jakožto potravě nebo je potřeba ho zabezpečit?


Děkuji.


Koupil jsem si včera krmítko pro ptáky, nasypal do něj zrní a dneska ráno přemýšlím nad tím, zda ptáci "okusují" zimostráz? Jelikož je zimostráz kousek od krmítka a je pro ptáky toxický, nerad bych je otrávil. Chtěl jsem se zeptat, zda byste věděli, jestli se mu ptáci přirozeně vyhýbají jakožto potravě nebo je potřeba ho zabezpečit? Děkuji.

jestli se mu ptáci přirozeně vyhýbají

Určitě ano - pokud je pro ně fakt jedovatý. U volně žijících ptáků se nemusíš bát, že by si ďobali něco, co je zabije - pokud to něco, co znají, není otrávené.. Jestli tam nějaký ptáček něco ďobe, můžou to být nějací broučci nebo mušky, komáři. Stále se ještě vyskytují. To spíš hlídej, jestli se k nim nedostane nějaký predátor.


[quote="pid:43744, uid:181"]jestli se mu ptáci přirozeně vyhýbají[/quote] Určitě ano - pokud je pro ně fakt jedovatý. U volně žijících ptáků se nemusíš bát, že by si ďobali něco, co je zabije - pokud to něco, co znají, není otrávené.. Jestli tam nějaký ptáček něco ďobe, můžou to být nějací broučci nebo mušky, komáři. Stále se ještě vyskytují. To spíš hlídej, jestli se k nim nedostane nějaký predátor.

@Lin Díky.
Zatím jsem neměl za ten den čas je pozorovat, ani nevím, zda si krmítka už všimli.
Myslím, že proti predátorům je to místo vcelku dobře kryté i když samozřejmě, mohou se o zrní prát mezi sebou, až si vyštěbetají, že tam je něco k snědku. :-)

@Lin Díky. Zatím jsem neměl za ten den čas je pozorovat, ani nevím, zda si krmítka už všimli. Myslím, že proti predátorům je to místo vcelku dobře kryté i když samozřejmě, mohou se o zrní prát mezi sebou, až si vyštěbetají, že tam je něco k snědku. :-)
313
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept