Mimo kategórií
NYT: Bidenov syn pomohol v roku 2016 čínskej firme kúpiť kobaltovú baňu

NYT: Bidenov syn pomohol v roku 2016 čínskej firme kúpiť kobaltovú baňu


Publikácia uvádza, že v roku 2013 sa Hunter Biden spolu s ďalšími dvoma občanmi USA podieľal na vytvorení spoločnosti BHR registrovanej v Šanghaji.


Investičná firma prepojená so synom úradujúceho prezidenta USA Joeom Bidenom Hunterom v roku 2016 sprostredkovala čínskej spoločnosti kúpu kobaltovej bane v Konžskej demokratickej republike (KDR). Podľa sobotňajšieho denníka The New York Times zapojenie Huntera Bidena do dohody pritiahlo pozornosť v rámci úsilia americkej administratívy zvýšiť výrobu elektrických vozidiel, ktoré vyžadujú tento kov.


Publikácia s odvolaním sa na údaje od čínskych regulátorov uvádza, že v roku 2013 sa Hunter Biden spolu s ďalšími dvoma občanmi USA podieľal na vytvorení spoločnosti BHR registrovanej v Šanghaji. Získali 30 % podiel v spoločnosti, ktorú zo 70 % vlastnia alebo kontrolujú čínski investori vrátane Bank of China.


V roku 2016 sa BHR podieľala na akvizícii bane Tenke-Fungurume v KDR od amerického Freeportu - McMoRan čínskou spoločnosťou China Molybdenum. BHR sa zaoberala najmä získavaním prostriedkov na spätné odkúpenie cenných papierov od menšinového akcionára – kanadskej firmy Lundin Mining.


Podľa novín sa firme, ktorej manažmentom bol aj Bidenov syn, podarilo na tento účel získať 1,14 miliardy dolárov.V dôsledku dohody získala China Molybdenum asi 80% akcií v jednej z najväčších kobaltových baní na svete. Hovorca Bieleho domu reagoval negatívne na otázku novinárov publikácie o tom, či súčasný americký vodca vie o dohode týkajúcej sa spoločnosti spojenej s jeho synom.


https://tass.ru/ekonomika/12981493


NYT: Bidenov syn pomohol v roku 2016 čínskej firme kúpiť kobaltovú baňu Publikácia uvádza, že v roku 2013 sa Hunter Biden spolu s ďalšími dvoma občanmi USA podieľal na vytvorení spoločnosti BHR registrovanej v Šanghaji. Investičná firma prepojená so synom úradujúceho prezidenta USA Joeom Bidenom Hunterom v roku 2016 sprostredkovala čínskej spoločnosti kúpu kobaltovej bane v Konžskej demokratickej republike (KDR). Podľa sobotňajšieho denníka The New York Times zapojenie Huntera Bidena do dohody pritiahlo pozornosť v rámci úsilia americkej administratívy zvýšiť výrobu elektrických vozidiel, ktoré vyžadujú tento kov. Publikácia s odvolaním sa na údaje od čínskych regulátorov uvádza, že v roku 2013 sa Hunter Biden spolu s ďalšími dvoma občanmi USA podieľal na vytvorení spoločnosti BHR registrovanej v Šanghaji. Získali 30 % podiel v spoločnosti, ktorú zo 70 % vlastnia alebo kontrolujú čínski investori vrátane Bank of China. V roku 2016 sa BHR podieľala na akvizícii bane Tenke-Fungurume v KDR od amerického Freeportu - McMoRan čínskou spoločnosťou China Molybdenum. BHR sa zaoberala najmä získavaním prostriedkov na spätné odkúpenie cenných papierov od menšinového akcionára – kanadskej firmy Lundin Mining. Podľa novín sa firme, ktorej manažmentom bol aj Bidenov syn, podarilo na tento účel získať 1,14 miliardy dolárov.V dôsledku dohody získala China Molybdenum asi 80% akcií v jednej z najväčších kobaltových baní na svete. Hovorca Bieleho domu reagoval negatívne na otázku novinárov publikácie o tom, či súčasný americký vodca vie o dohode týkajúcej sa spoločnosti spojenej s jeho synom. https://tass.ru/ekonomika/12981493
105
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept