Mimo kategórií
Tisíce zákazníkov kaviarní v Spojených štátoch by sa mohli nakaziť hepatitídou A

Tisíce zákazníkov kaviarní v Spojených štátoch by sa mohli nakaziť hepatitídou A


CNN: Tisíce zákazníkov Starbucks v New Jersey môžu mať hepatitídu A
Zamestnancovi jednej z kaviarní Starbucks v New Jersey diagnostikovali hepatitídu A, ktorá by mohla viesť k infekcii tisícok zákazníkov. Informovala CNN.


Uvedená kaviareň je podľa denníka obľúbená u miestnych obyvateľov, denne ju navštívi viac ako 600 ľudí. Štátne zdravotníctvo predajňu zatvorilo a odporučilo všetkým návštevníkom zaočkovať sa proti vírusu najneskôr do 14 dní od kontaktu s pracovníkom.


Keďže sa mohlo nakaziť niekoľko tisíc ľudí, zdravotnícke služby USA poskytli regiónu dodatočné zásoby vakcíny proti hepatitíde A. Za tri dni bolo proti vírusu zaočkovaných viac ako 800 občanov. Samotný zamestnanec sa momentálne lieči, má pozastavenú prácu.


24 októbra bolo oznámené, že v Spojených štátoch bol nájdený neočakávaný zdroj smrteľnej choroby, melioidózy. Podľa CNN sa štyria Američania z Minnesoty, Kansasu, Gruzínska a Texasu nakazili exotickým ochorením, ktoré sa najčastejšie vyskytuje v juhovýchodnej Ázii a severnej Austrálii. Dvaja z nich následne zomreli. Infikovaní používali osviežovač vzduchu dodaný z Indie.
https://lenta.ru/news/2021/11/22/gepato_starbucks/


Tisíce zákazníkov kaviarní v Spojených štátoch by sa mohli nakaziť hepatitídou A CNN: Tisíce zákazníkov Starbucks v New Jersey môžu mať hepatitídu A Zamestnancovi jednej z kaviarní Starbucks v New Jersey diagnostikovali hepatitídu A, ktorá by mohla viesť k infekcii tisícok zákazníkov. Informovala CNN. Uvedená kaviareň je podľa denníka obľúbená u miestnych obyvateľov, denne ju navštívi viac ako 600 ľudí. Štátne zdravotníctvo predajňu zatvorilo a odporučilo všetkým návštevníkom zaočkovať sa proti vírusu najneskôr do 14 dní od kontaktu s pracovníkom. Keďže sa mohlo nakaziť niekoľko tisíc ľudí, zdravotnícke služby USA poskytli regiónu dodatočné zásoby vakcíny proti hepatitíde A. Za tri dni bolo proti vírusu zaočkovaných viac ako 800 občanov. Samotný zamestnanec sa momentálne lieči, má pozastavenú prácu. 24 októbra bolo oznámené, že v Spojených štátoch bol nájdený neočakávaný zdroj smrteľnej choroby, melioidózy. Podľa CNN sa štyria Američania z Minnesoty, Kansasu, Gruzínska a Texasu nakazili exotickým ochorením, ktoré sa najčastejšie vyskytuje v juhovýchodnej Ázii a severnej Austrálii. Dvaja z nich následne zomreli. Infikovaní používali osviežovač vzduchu dodaný z Indie. https://lenta.ru/news/2021/11/22/gepato_starbucks/
145
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept