Mimo kategórií
Americkí podnikatelia požiadali USA, aby schválili Sputnik V

Americkí podnikatelia požiadali USA, aby schválili Sputnik V


Šéf AmCham Rodzianko vyzval ministerstvo zahraničných vecí, aby schválilo v USA vakcínu proti COVID-19 „Sputnik V“


Americká obchodná komora požiadala americké úrady, aby uznali očkovacie certifikáty Sputnik V. Informujú o tom noviny Izvestija s odvolaním sa na predsedu Snemovne reprezentantov Alexisa Rodzianka.


Rodzianko povedal, že na cestu z Ruska do Spojených štátov sú potrebné dve veci: vízum a očkovanie vakcínou uznanou Washingtonom alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Poznamenal, že z tohto dôvodu podnikatelia požiadali americké úrady, aby schválili množstvo ďalších vakcín, vrátane Sputnik V, na služobné cesty do krajiny.


Ruské ministerstvo zdravotníctva zasa Izvestijam pripomenulo, že o otázke vzájomného uznávania vakcín zo strany Moskvy a Washingtonu sa hovorilo 2. októbra v Ženeve na rokovaní ruského ministra zdravotníctva Michaila Muraška s americkou delegáciou. Rezort tiež uviedol, že v dôsledku rozhovoru poslali list do Spojených štátov amerických s návrhom zvážiť možnosť vzájomného uznávania osvedčení o preventívnom očkovaní a vyriešiť otázku uznávania dokladov o očkovaní.


Už skôr sa zistilo, že vláda USA môže odmietnuť vstup do USA cudzincom zaočkovaným proti koronavírusu ruskou vakcínou Sputnik V. Podľa WP budú môcť do USA vstúpiť cudzinci zaočkovaní liekmi schválenými buď Spojenými štátmi, alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).


https://lenta.ru/news/2021/11/26/priznanie/


Americkí podnikatelia požiadali USA, aby schválili Sputnik V Šéf AmCham Rodzianko vyzval ministerstvo zahraničných vecí, aby schválilo v USA vakcínu proti COVID-19 „Sputnik V“ Americká obchodná komora požiadala americké úrady, aby uznali očkovacie certifikáty Sputnik V. Informujú o tom noviny Izvestija s odvolaním sa na predsedu Snemovne reprezentantov Alexisa Rodzianka. Rodzianko povedal, že na cestu z Ruska do Spojených štátov sú potrebné dve veci: vízum a očkovanie vakcínou uznanou Washingtonom alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Poznamenal, že z tohto dôvodu podnikatelia požiadali americké úrady, aby schválili množstvo ďalších vakcín, vrátane Sputnik V, na služobné cesty do krajiny. Ruské ministerstvo zdravotníctva zasa Izvestijam pripomenulo, že o otázke vzájomného uznávania vakcín zo strany Moskvy a Washingtonu sa hovorilo 2. októbra v Ženeve na rokovaní ruského ministra zdravotníctva Michaila Muraška s americkou delegáciou. Rezort tiež uviedol, že v dôsledku rozhovoru poslali list do Spojených štátov amerických s návrhom zvážiť možnosť vzájomného uznávania osvedčení o preventívnom očkovaní a vyriešiť otázku uznávania dokladov o očkovaní. Už skôr sa zistilo, že vláda USA môže odmietnuť vstup do USA cudzincom zaočkovaným proti koronavírusu ruskou vakcínou Sputnik V. Podľa WP budú môcť do USA vstúpiť cudzinci zaočkovaní liekmi schválenými buď Spojenými štátmi, alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). https://lenta.ru/news/2021/11/26/priznanie/
139
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept