Mimo kategórií
Vatikánsky nuncius zomrel na covid, dostal ho údajne v Šaštíne. Podľa KBS Slovensko nenavštívil

Vatikánsky nuncius zomrel na covid, dostal ho údajne v Šaštíne. Podľa KBS Slovensko nenavštívil


Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19, ktoré dostal počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku. Informoval o tom taliansky denník La Stampa. Konferencia biskupov Slovenska to popiera.


Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov, medzi nimi aj vtedajší predseda Rady európskych biskupských konferencií kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov.


Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano „nemal ukončený vakcinačný cyklus“. Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel.


Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) však poprela, že by sa taliansky arcibiskup Giordano nakazil covidom na Slovensku. Vo svojom stanovisku KBS uviedla, že počas apoštolskej cesty Svätého Otca 12. – 15. septembra arcibiskup Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne.


„Správa o tom, že zomrel arcibiskup Aldo Giordano, sa nás všetkých bolestne dotkla a je nám veľmi ľúto, že nás tento vzácny duchovný otec a významný diplomat opustil,“ uviedla KBS. Zároveň vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym a modlí sa za neho, taktiež prosí o útechu pre pozostalých.


Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/609179-vatikansky-nuncius-zomrel-na-covid-dostal-ho-udajne-v-sastine/


koniec katolicizmu v SR??


Vatikánsky nuncius zomrel na covid, dostal ho údajne v Šaštíne. Podľa KBS Slovensko nenavštívil Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19, ktoré dostal počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku. Informoval o tom taliansky denník La Stampa. Konferencia biskupov Slovenska to popiera. Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov, medzi nimi aj vtedajší predseda Rady európskych biskupských konferencií kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov. Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano „nemal ukončený vakcinačný cyklus“. Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel. Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) však poprela, že by sa taliansky arcibiskup Giordano nakazil covidom na Slovensku. Vo svojom stanovisku KBS uviedla, že počas apoštolskej cesty Svätého Otca 12. – 15. septembra arcibiskup Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne. „Správa o tom, že zomrel arcibiskup Aldo Giordano, sa nás všetkých bolestne dotkla a je nám veľmi ľúto, že nás tento vzácny duchovný otec a významný diplomat opustil,“ uviedla KBS. Zároveň vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym a modlí sa za neho, taktiež prosí o útechu pre pozostalých. Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/609179-vatikansky-nuncius-zomrel-na-covid-dostal-ho-udajne-v-sastine/ koniec katolicizmu v SR??
162
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept