Zahraničná politika
V režime priority: o akých otázkach chcú Vladimír Putin a Narendra Modi diskutovať na stretnutí v Indii

V režime priority: o akých otázkach chcú Vladimír Putin a Narendra Modi diskutovať na stretnutí v Indii


Ruský prezident Vladimir Putin bude 6. decembra v rámci pracovnej návštevy v Naí Dillí rokovať s indickým premiérom Narendrom Modim. Strany plánujú prediskutovať aktuálne otázky strategickej stability a boja proti terorizmu, ako aj situáciu v ázijsko-tichomorskom regióne a situáciu v Afganistane. Hlavy štátov podpíšu približne desať bilaterálnych dohôd, a to aj v sektore energetiky a obrany. Odborníci poznamenávajú, že India a Ruská federácia sú dôležitými strategickými partnermi a napriek tlaku USA budú pokračovať vo vzájomnom konštruktívnom dialógu.


Ruský prezident Vladimir Putin navštívi Indiu 6. decembra na jednodňovej pracovnej návšteve, v rámci ktorej bude rokovať s premiérom Narendrom Modim. Predchádzajúca návšteva ruského lídra v Naí Dillí sa uskutočnila 4. – 5. decembra 2018. Hlavy oboch štátov však celý ten čas udržiavali pravidelné kontakty na diaľku, telefonovali, zúčastňovali sa na summitoch SCO, BRICS, G20 a na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o námornej bezpečnosti, ktorému predsedal Modi.


Aktuálna návšteva ruského prezidenta podľa odborníkov ukazuje, že strategické partnerstvo medzi Moskvou a Dillí je na vysokej úrovni.


Ruská delegácia bude tentoraz vzhľadom na epidemiologickú situáciu zastúpená v obmedzenom počte. Naí Dillí okrem Putina navštívia aj minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, minister obrany Sergej Šojgu, prezidentský poradca Jurij Ušakov a generálny riaditeľ Rosneftu Igor Sečin.


„Prezident a predseda vlády sa zúčastnia rokovaní, ktorých sa zúčastní obmedzený počet delegácií z oboch strán. Potom indický premiér zariadi pre nášho prezidenta večeru, ktorá sa bude konať vo formáte tete-a-tete, a budú môcť diskutovať o najchúlostivejších a najzložitejších problémoch, ktorých sa nestihne dotknúť počas rokovania v rámci delegácií, “povedal Ushakov.


Medzi možné témy, o ktorých budú Putin a Modi diskutovať, patria otázky strategickej stability a boja proti terorizmu, ako aj situácia v ázijsko-tichomorskom regióne a Afganistane. Po rozhovoroch strany podľa Ušakova plánujú podpísať približne desať bilaterálnych dohôd, vrátane polouzavretých, v rôznych oblastiach.


Okrem toho budú Sergej Lavrov a Sergej Šojgu rokovať so svojimi kolegami vo formáte „2 + 2“.


Počas slávnostného ceremoniálu odovzdávania poverovacích listín 1. decembra ruský prezident zdôraznil, že partnerstvo medzi Ruskom a Indiou "prináša skutočný vzájomný prospech obom štátom". Potvrdzuje to dobrá dynamika bilaterálneho obchodu a aktívny rozvoj väzieb v energetike, inováciách, vesmíre, výrobe antioxidačných vakcín a liekov, ako aj v rezorte obrany, povedal Putin.


Podľa Jurija Ušakova sa po určitej recesii uprostred pandémie koronavírusu obchod medzi krajinami úplne zotavil a naďalej rastie.


"Od januára do septembra sa zvýšil o 38,1 % a dosiahol 8,8 miliardy dolárov (649 miliárd rubľov - RT)," povedal Ušakov.


Vladimir Putin vo svojom prejave k novým veľvyslancom zdôraznil, že India je jedným z autoritatívnych centier multipolárneho sveta „so zahraničnopolitickou filozofiou a prioritami, ktoré sú nám blízke“.


„Som presvedčený, že opierajúc sa o silné tradície priateľstva a vzájomného porozumenia budeme spoločne pokračovať v budovaní celej škály rusko-indických väzieb,“ povedal Vladimir Putin.
Ťažké okolnosti


Ruský veľvyslanec v Indii Nikolaj Kudašev v rozhovore s novinármi v Naí Dillí poznamenal, že rozhovory medzi hlavami oboch štátov sa uskutočnia v kontexte pokračujúceho napätia vo svete.
„Návšteva sa koná... vo veľmi ťažkej medzinárodnej atmosfére a na západnom krídle, kde dokonale vidno pokusy o eskaláciu udalostí okolo Ukrajiny, a na východe, kde sú snahy o propagáciu rôznych druhov indo-pacifických verzií , ktoré silne pripomínajú druhé vydanie studenej vojny, neprestávaj,“ povedal Kudašev.


Predtým, 30. novembra, na stretnutí s účastníkmi vedeckého a vzdelávacieho programu Dialóg pre budúcnosť 2021 Sergej Lavrov povedal, že Spojené štáty sa snažia otriasť situáciou vo svete uzatváraním všetkých druhov vojenských spojenectiev a aliancií, ako napr. ako AUKUS a Quad. V tejto súvislosti minister zdôraznil dôležitosť interakcie s novými centrami „hospodárskeho rastu, finančnej sily, politického vplyvu“ na posilnenie multipolárneho svetového poriadku, pričom Indiu označil za jedno z takýchto centier.


„Sú partneri, ktorí zdieľajú naše prístupy. Ide o najbližšie prostredie – EAEU, CSTO, SNŠ, ako aj širšie partnerstvá: kľúčová eurázijská organizácia – SCO, združenie BRICS. Svoj význam si zachováva aj „trojka“ – Rusko – India – Čína (RIC), “povedal Lavrov.
Prioritné smery


Kremeľ zdôraznil, že jedno z dôležitých miest v bilaterálnych vzťahoch zaujíma spolupráca v oblasti energetiky. Najmä Moskva a Naí Dillí majú záujem o realizáciu spoločných projektov LNG pri rastúcom dopyte po skvapalnenom zemnom plyne na indickom trhu s energiou. Podľa Jurija Ušakova sa „aktívne skúmajú možnosti spoločného rozvoja uhľovodíkov na arktickom šelfe a na Ďalekom východe Ruska“.


Okrem toho pokračuje spoločná výstavba JE Kudankulam – prebieha výstavba druhej a tretej etapy elektrárne.


Spolupráca sa rozvíja aj vo vesmírnej oblasti – medzi Roskosmosom a Indickou organizáciou pre výskum vesmíru. Plánuje sa najmä umiestnenie pozemných staníc GLONASS a indickej satelitnej konštelácie NavIK, ako aj spoločné aktivity v rámci vesmírneho programu s ľudskou posádkou.


Okrem toho sa Ruský fond priamych investícií dohodol s indickými spoločnosťami na výrobe vakcín Sputnik V a Sputnik Light na použitie v Indii a na reexport do tretích krajín.


Téma vojensko-technickej spolupráce zostáva jednou z priorít aj v bilaterálnych vzťahoch medzi Indiou a Ruskom. Prerokovať sa bude na zasadnutí medzivládnej komisie pre vojenskú technickú spoluprácu.


Po návšteve ruského prezidenta v Naí Dillí v roku 2018 Putin a Modi podpísali zmluvu na dodávku piatich plukovných súprav protilietadlových raketových systémov S-400 Triumph do Indie. Transakcia bola ocenená na 5,43 miliardy dolárov (400 miliárd RUB - RT). Prvá divízia raketového systému protivzdušnej obrany bude prevedená na indickú stranu do konca roku 2021. Očakáva sa, že Rusko svoje zmluvné záväzky úplne splní v roku 2025.


Okrem toho sa India a Rusko dohodli, že postavia viacúčelové fregaty Projektu 1135.6 (11356). Okrem toho sa dva z nich budú montovať v indických lodeniciach Goa Shipyard Limited.


K dnešnému dňu dosahujú celkové náklady na obranné kontrakty medzi oboma krajinami približne 9 – 10 miliárd dolárov (664 – 737 miliárd rubľov – RT) – tieto čísla citoval v rozhovore pre agentúru TASS Bala Venkatesh Varma, ktorý pôsobil ako indický veľvyslanec v Rusko od roku 2018 do roku 2021. Podľa diplomata sa Rusko za posledné tri roky "zase stalo hlavným partnerom Indie v obrannom priemysle".
Vysoký vzťah


India má podľa expertov záujem o širokoformátovú spoluprácu s Ruskom, keďže sa snaží diverzifikovať svoje zahraničnopolitické väzby a upevniť spoluprácu s Moskvou najmä v oblasti energetiky.


„Svého času India oznámila pridelenie úverovej linky pre Ďaleký východ vo výške 1 miliardy dolárov (takmer 74 miliárd rubľov - RT) a investovala do ropných a plynových polí Sachalin. A dnes má Naí Dillí väčší záujem ako kedykoľvek predtým o rozšírenie zásob uhlíka. V tomto smere je jeho záujem o rozvoj ložísk v Arktíde celkom pochopiteľný,“ povedal v rozhovore pre RT docent Boris Volchonsky z Ústavu ázijských a afrických krajín Moskovskej štátnej univerzity.


Tatyana Shaumyan zase označila spoluprácu medzi Ruskom a Indiou v arktickom regióne za hotovú vec.


„India a Rusko plánujú vytvoriť spoločné stanice. Myslím si, že to dáva zmysel, pretože bohatstvo Arktídy ešte nebolo úplne využité a India potrebuje uhľovodíky – to je pre krajinu dôležitá potreba. A spolupráca s Ruskom je jedným zo spôsobov, ako si zabezpečiť tieto zdroje, “vysvetlil odborník.


Analytici tiež veria, že India bude napriek tlaku USA naďalej spolupracovať s Ruskom vo vojensko-technickej spolupráci.


„India je sebestačný štát, ktorý si môže dovoliť robiť rozhodnutia založené na národných záujmoch namiesto toho, aby sa podriaďoval diktátu niekoho iného. Ďalšou vecou je, že aktívne rozvíja a posilňuje vzťahy v mnohých oblastiach so Spojenými štátmi. To však v žiadnom prípade nebráni ďalšiemu rozvoju vzťahov s Ruskom, “povedal Shaumyan.
Volchonsky upozornil aj na skutočnosť, že USA sa napriek nespokojnosti s vývojom vzťahov medzi Moskvou a Naí Dillí stále neponáhľajú s uplatňovaním nátlakových nástrojov v podobe sankcií voči Indii, ako to bolo v prípade Turecka, ktorá kúpila aj ruské S-400. ... Podľa jeho názoru sa Washington k tomuto kroku nechystá, keďže má záujem o Naí Dillí ako o potenciálneho spojenca proti Číne. India, na druhej strane, má záujem o ruské zbrane, pretože sú v mnohých smeroch lepšie ako západné náprotivky a majú konkurencieschopnú cenu.


„India sa celkom jasne drží svojich vlastných záujmov, koncepcia „cena-kvalita“ je pre ňu hlavnou zásadou pri rozhodovaní. A je nepravdepodobné, že tlak USA bude schopný niečo zmeniť. Okrem toho Washington chápe, že je kontraproduktívne vyvíjať tlak na Indiu, pretože je to pre nich tiež veľmi dôležitý partner a nechcú stratiť dosiahnutú úroveň vzťahov, “uviedol hovorca RT.


Na základe toho sa India pokúsi udržať strategickú rovnováhu vo vzťahoch s USA aj Ruskom, tvrdia experti.


„Ako vidíme, účasť v Quad sa pre Indiu nestala dôvodom na zníženie svojej účasti v RIC, BRICS a SCO. India sa zúčastňuje na alianciách, ktoré jej môžu pomôcť rozvíjať sa, pomôcť posilniť jej hospodárstvo a stabilizovať jej vojenskú bezpečnosť. Preto bude pokračovať v účasti na Quad. To však neohrozuje vzťahy s Ruskom - z toho sa neoslabia, “zhrnula Tatiana Shaumyan.
https://russian.rt.com/world/article/935549-indiya-rossiya-putin-vizit


V režime priority: o akých otázkach chcú Vladimír Putin a Narendra Modi diskutovať na stretnutí v Indii Ruský prezident Vladimir Putin bude 6. decembra v rámci pracovnej návštevy v Naí Dillí rokovať s indickým premiérom Narendrom Modim. Strany plánujú prediskutovať aktuálne otázky strategickej stability a boja proti terorizmu, ako aj situáciu v ázijsko-tichomorskom regióne a situáciu v Afganistane. Hlavy štátov podpíšu približne desať bilaterálnych dohôd, a to aj v sektore energetiky a obrany. Odborníci poznamenávajú, že India a Ruská federácia sú dôležitými strategickými partnermi a napriek tlaku USA budú pokračovať vo vzájomnom konštruktívnom dialógu. Ruský prezident Vladimir Putin navštívi Indiu 6. decembra na jednodňovej pracovnej návšteve, v rámci ktorej bude rokovať s premiérom Narendrom Modim. Predchádzajúca návšteva ruského lídra v Naí Dillí sa uskutočnila 4. – 5. decembra 2018. Hlavy oboch štátov však celý ten čas udržiavali pravidelné kontakty na diaľku, telefonovali, zúčastňovali sa na summitoch SCO, BRICS, G20 a na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o námornej bezpečnosti, ktorému predsedal Modi. Aktuálna návšteva ruského prezidenta podľa odborníkov ukazuje, že strategické partnerstvo medzi Moskvou a Dillí je na vysokej úrovni. Ruská delegácia bude tentoraz vzhľadom na epidemiologickú situáciu zastúpená v obmedzenom počte. Naí Dillí okrem Putina navštívia aj minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, minister obrany Sergej Šojgu, prezidentský poradca Jurij Ušakov a generálny riaditeľ Rosneftu Igor Sečin. „Prezident a predseda vlády sa zúčastnia rokovaní, ktorých sa zúčastní obmedzený počet delegácií z oboch strán. Potom indický premiér zariadi pre nášho prezidenta večeru, ktorá sa bude konať vo formáte tete-a-tete, a budú môcť diskutovať o najchúlostivejších a najzložitejších problémoch, ktorých sa nestihne dotknúť počas rokovania v rámci delegácií, “povedal Ushakov. Medzi možné témy, o ktorých budú Putin a Modi diskutovať, patria otázky strategickej stability a boja proti terorizmu, ako aj situácia v ázijsko-tichomorskom regióne a Afganistane. Po rozhovoroch strany podľa Ušakova plánujú podpísať približne desať bilaterálnych dohôd, vrátane polouzavretých, v rôznych oblastiach. Okrem toho budú Sergej Lavrov a Sergej Šojgu rokovať so svojimi kolegami vo formáte „2 + 2“. Počas slávnostného ceremoniálu odovzdávania poverovacích listín 1. decembra ruský prezident zdôraznil, že partnerstvo medzi Ruskom a Indiou "prináša skutočný vzájomný prospech obom štátom". Potvrdzuje to dobrá dynamika bilaterálneho obchodu a aktívny rozvoj väzieb v energetike, inováciách, vesmíre, výrobe antioxidačných vakcín a liekov, ako aj v rezorte obrany, povedal Putin. Podľa Jurija Ušakova sa po určitej recesii uprostred pandémie koronavírusu obchod medzi krajinami úplne zotavil a naďalej rastie. "Od januára do septembra sa zvýšil o 38,1 % a dosiahol 8,8 miliardy dolárov (649 miliárd rubľov - RT)," povedal Ušakov. Vladimir Putin vo svojom prejave k novým veľvyslancom zdôraznil, že India je jedným z autoritatívnych centier multipolárneho sveta „so zahraničnopolitickou filozofiou a prioritami, ktoré sú nám blízke“. „Som presvedčený, že opierajúc sa o silné tradície priateľstva a vzájomného porozumenia budeme spoločne pokračovať v budovaní celej škály rusko-indických väzieb,“ povedal Vladimir Putin. Ťažké okolnosti Ruský veľvyslanec v Indii Nikolaj Kudašev v rozhovore s novinármi v Naí Dillí poznamenal, že rozhovory medzi hlavami oboch štátov sa uskutočnia v kontexte pokračujúceho napätia vo svete. „Návšteva sa koná... vo veľmi ťažkej medzinárodnej atmosfére a na západnom krídle, kde dokonale vidno pokusy o eskaláciu udalostí okolo Ukrajiny, a na východe, kde sú snahy o propagáciu rôznych druhov indo-pacifických verzií , ktoré silne pripomínajú druhé vydanie studenej vojny, neprestávaj,“ povedal Kudašev. Predtým, 30. novembra, na stretnutí s účastníkmi vedeckého a vzdelávacieho programu Dialóg pre budúcnosť 2021 Sergej Lavrov povedal, že Spojené štáty sa snažia otriasť situáciou vo svete uzatváraním všetkých druhov vojenských spojenectiev a aliancií, ako napr. ako AUKUS a Quad. V tejto súvislosti minister zdôraznil dôležitosť interakcie s novými centrami „hospodárskeho rastu, finančnej sily, politického vplyvu“ na posilnenie multipolárneho svetového poriadku, pričom Indiu označil za jedno z takýchto centier. „Sú partneri, ktorí zdieľajú naše prístupy. Ide o najbližšie prostredie – EAEU, CSTO, SNŠ, ako aj širšie partnerstvá: kľúčová eurázijská organizácia – SCO, združenie BRICS. Svoj význam si zachováva aj „trojka“ – Rusko – India – Čína (RIC), “povedal Lavrov. Prioritné smery Kremeľ zdôraznil, že jedno z dôležitých miest v bilaterálnych vzťahoch zaujíma spolupráca v oblasti energetiky. Najmä Moskva a Naí Dillí majú záujem o realizáciu spoločných projektov LNG pri rastúcom dopyte po skvapalnenom zemnom plyne na indickom trhu s energiou. Podľa Jurija Ušakova sa „aktívne skúmajú možnosti spoločného rozvoja uhľovodíkov na arktickom šelfe a na Ďalekom východe Ruska“. Okrem toho pokračuje spoločná výstavba JE Kudankulam – prebieha výstavba druhej a tretej etapy elektrárne. Spolupráca sa rozvíja aj vo vesmírnej oblasti – medzi Roskosmosom a Indickou organizáciou pre výskum vesmíru. Plánuje sa najmä umiestnenie pozemných staníc GLONASS a indickej satelitnej konštelácie NavIK, ako aj spoločné aktivity v rámci vesmírneho programu s ľudskou posádkou. Okrem toho sa Ruský fond priamych investícií dohodol s indickými spoločnosťami na výrobe vakcín Sputnik V a Sputnik Light na použitie v Indii a na reexport do tretích krajín. Téma vojensko-technickej spolupráce zostáva jednou z priorít aj v bilaterálnych vzťahoch medzi Indiou a Ruskom. Prerokovať sa bude na zasadnutí medzivládnej komisie pre vojenskú technickú spoluprácu. Po návšteve ruského prezidenta v Naí Dillí v roku 2018 Putin a Modi podpísali zmluvu na dodávku piatich plukovných súprav protilietadlových raketových systémov S-400 Triumph do Indie. Transakcia bola ocenená na 5,43 miliardy dolárov (400 miliárd RUB - RT). Prvá divízia raketového systému protivzdušnej obrany bude prevedená na indickú stranu do konca roku 2021. Očakáva sa, že Rusko svoje zmluvné záväzky úplne splní v roku 2025. Okrem toho sa India a Rusko dohodli, že postavia viacúčelové fregaty Projektu 1135.6 (11356). Okrem toho sa dva z nich budú montovať v indických lodeniciach Goa Shipyard Limited. K dnešnému dňu dosahujú celkové náklady na obranné kontrakty medzi oboma krajinami približne 9 – 10 miliárd dolárov (664 – 737 miliárd rubľov – RT) – tieto čísla citoval v rozhovore pre agentúru TASS Bala Venkatesh Varma, ktorý pôsobil ako indický veľvyslanec v Rusko od roku 2018 do roku 2021. Podľa diplomata sa Rusko za posledné tri roky "zase stalo hlavným partnerom Indie v obrannom priemysle". Vysoký vzťah India má podľa expertov záujem o širokoformátovú spoluprácu s Ruskom, keďže sa snaží diverzifikovať svoje zahraničnopolitické väzby a upevniť spoluprácu s Moskvou najmä v oblasti energetiky. „Svého času India oznámila pridelenie úverovej linky pre Ďaleký východ vo výške 1 miliardy dolárov (takmer 74 miliárd rubľov - RT) a investovala do ropných a plynových polí Sachalin. A dnes má Naí Dillí väčší záujem ako kedykoľvek predtým o rozšírenie zásob uhlíka. V tomto smere je jeho záujem o rozvoj ložísk v Arktíde celkom pochopiteľný,“ povedal v rozhovore pre RT docent Boris Volchonsky z Ústavu ázijských a afrických krajín Moskovskej štátnej univerzity. Tatyana Shaumyan zase označila spoluprácu medzi Ruskom a Indiou v arktickom regióne za hotovú vec. „India a Rusko plánujú vytvoriť spoločné stanice. Myslím si, že to dáva zmysel, pretože bohatstvo Arktídy ešte nebolo úplne využité a India potrebuje uhľovodíky – to je pre krajinu dôležitá potreba. A spolupráca s Ruskom je jedným zo spôsobov, ako si zabezpečiť tieto zdroje, “vysvetlil odborník. Analytici tiež veria, že India bude napriek tlaku USA naďalej spolupracovať s Ruskom vo vojensko-technickej spolupráci. „India je sebestačný štát, ktorý si môže dovoliť robiť rozhodnutia založené na národných záujmoch namiesto toho, aby sa podriaďoval diktátu niekoho iného. Ďalšou vecou je, že aktívne rozvíja a posilňuje vzťahy v mnohých oblastiach so Spojenými štátmi. To však v žiadnom prípade nebráni ďalšiemu rozvoju vzťahov s Ruskom, “povedal Shaumyan. Volchonsky upozornil aj na skutočnosť, že USA sa napriek nespokojnosti s vývojom vzťahov medzi Moskvou a Naí Dillí stále neponáhľajú s uplatňovaním nátlakových nástrojov v podobe sankcií voči Indii, ako to bolo v prípade Turecka, ktorá kúpila aj ruské S-400. ... Podľa jeho názoru sa Washington k tomuto kroku nechystá, keďže má záujem o Naí Dillí ako o potenciálneho spojenca proti Číne. India, na druhej strane, má záujem o ruské zbrane, pretože sú v mnohých smeroch lepšie ako západné náprotivky a majú konkurencieschopnú cenu. „India sa celkom jasne drží svojich vlastných záujmov, koncepcia „cena-kvalita“ je pre ňu hlavnou zásadou pri rozhodovaní. A je nepravdepodobné, že tlak USA bude schopný niečo zmeniť. Okrem toho Washington chápe, že je kontraproduktívne vyvíjať tlak na Indiu, pretože je to pre nich tiež veľmi dôležitý partner a nechcú stratiť dosiahnutú úroveň vzťahov, “uviedol hovorca RT. Na základe toho sa India pokúsi udržať strategickú rovnováhu vo vzťahoch s USA aj Ruskom, tvrdia experti. „Ako vidíme, účasť v Quad sa pre Indiu nestala dôvodom na zníženie svojej účasti v RIC, BRICS a SCO. India sa zúčastňuje na alianciách, ktoré jej môžu pomôcť rozvíjať sa, pomôcť posilniť jej hospodárstvo a stabilizovať jej vojenskú bezpečnosť. Preto bude pokračovať v účasti na Quad. To však neohrozuje vzťahy s Ruskom - z toho sa neoslabia, “zhrnula Tatiana Shaumyan. https://russian.rt.com/world/article/935549-indiya-rossiya-putin-vizit

Šojgu sa stretol s indickým ministrom obrany v Naí Dillí
Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa v Naí Dillí stretol s indickým ministrom obrany Rajnathom Singhom.


https://russian.rt.com/world/news/935631-shoigu-minoborony-indiya


Šojgu sa stretol s indickým ministrom obrany v Naí Dillí Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa v Naí Dillí stretol s indickým ministrom obrany Rajnathom Singhom. https://russian.rt.com/world/news/935631-shoigu-minoborony-indiya

Šojgu sa stretol s indickým ministrom obrany v Naí Dillí
Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa v Naí Dillí stretol s indickým ministrom obrany Rajnathom Singhom.
Nečekejte, že Putin a Rusko vyřeší problémy České republiky a globální problémy ve světě. Místo toho, abyste se soustředili na fórum, jak řešit problémy v Cekso, denně zveřejňujete informace z Ruska.To vše zatím přineslo důležité výsledky související s aktuálním děním v Cekso. Cílem právě tohoto setkání Ruska je ekonomicky, jak prodat zbraně a spoustu dalších věcí do Indie a neřešit vnitřní či globální problémy v Indii a ve světě. Mnohým se stále nezdá jasné, že svět se točí kolem zájmu a peněz, nikoli lásky.


[quote="pid:46871, uid:12"]Šojgu sa stretol s indickým ministrom obrany v Naí Dillí Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa v Naí Dillí stretol s indickým ministrom obrany Rajnathom Singhom.[/quote]Nečekejte, že Putin a Rusko vyřeší problémy České republiky a globální problémy ve světě. Místo toho, abyste se soustředili na fórum, jak řešit problémy v Cekso, denně zveřejňujete informace z Ruska.To vše zatím přineslo důležité výsledky související s aktuálním děním v Cekso. Cílem právě tohoto setkání Ruska je ekonomicky, jak prodat zbraně a spoustu dalších věcí do Indie a neřešit vnitřní či globální problémy v Indii a ve světě. Mnohým se stále nezdá jasné, že svět se točí kolem zájmu a peněz, nikoli lásky.
Upravené 6. 12. 2021 o 09:47

Tady funguje formát BRICS , jehož vytvoření bylo předem uskutečněno . Z toho se dá snadno poznat , že státy se na současnou krizi dlouhodobě připravují . A samozřejmě v nastavených formátech budou dále spolupracovat , zatímco stávající západní formáty se rozpadají .
Jinak řečeno , přebírají rozpadávající se západní řízení , ale dle svojí Míry .
Proto i vznikl AUKUS , jako prostředek přežívání parazitických elit ve světě , kde už nemohou dominovat , rozuměj kroutit ostatním ruce .
Každá taková informace je velice pozitivní proces . Pokud se státníci takto přímo z očí do očí domlouvají , tak to znamená , že ladí strategii k přebírání stále větší části řízení globálních procesů .
Globální svět se posouvá do jiné sféry řízení .


Tady funguje formát BRICS , jehož vytvoření bylo předem uskutečněno . Z toho se dá snadno poznat , že státy se na současnou krizi dlouhodobě připravují . A samozřejmě v nastavených formátech budou dále spolupracovat , zatímco stávající západní formáty se rozpadají . Jinak řečeno , přebírají rozpadávající se západní řízení , ale dle svojí Míry . Proto i vznikl AUKUS , jako prostředek přežívání parazitických elit ve světě , kde už nemohou dominovat , rozuměj kroutit ostatním ruce . Každá taková informace je velice pozitivní proces . Pokud se státníci takto přímo z očí do očí domlouvají , tak to znamená , že ladí strategii k přebírání stále větší části řízení globálních procesů . Globální svět se posouvá do jiné sféry řízení .

Každá taková informace je velice pozitivní proces . Pokud se státníci takto přímo z očí do očí domlouvají , tak to znamená , že ladí strategii k přebírání stále větší části řízení globálních procesů .
Globální svět se posouvá do jiné sféry řízení .
Globální svět spolu s Ruskem, Čínou, Amerikou, Evropou přechází do globálního systému totální kontroly. Na tom se shodnou zase všichni od Putina, Bidena, Babiše atd. Všichni lžou a je jasné, kam to všechno spěje..Politiky, kteří je zachrání, věří jen naivní lidé. Je čas na sebeizolaci, někde daleko od celé téhle bandy, protože hrozí totální katastrofa lidstva na planetě. Ten gang se rozhodl nás zlikvidovat, být miliardou vyvolených a 500 miliony otroků. Jen ty věř Rusku, Putinu, který je stejný hráč s trochu jinou rétorikou, všechno je to stejná banda a mají stejného šéfa.


[quote="pid:46892, uid:185"]Každá taková informace je velice pozitivní proces . Pokud se státníci takto přímo z očí do očí domlouvají , tak to znamená , že ladí strategii k přebírání stále větší části řízení globálních procesů . Globální svět se posouvá do jiné sféry řízení .[/quote]Globální svět spolu s Ruskem, Čínou, Amerikou, Evropou přechází do globálního systému totální kontroly. Na tom se shodnou zase všichni od Putina, Bidena, Babiše atd. Všichni lžou a je jasné, kam to všechno spěje..Politiky, kteří je zachrání, věří jen naivní lidé. Je čas na sebeizolaci, někde daleko od celé téhle bandy, protože hrozí totální katastrofa lidstva na planetě. Ten gang se rozhodl nás zlikvidovat, být miliardou vyvolených a 500 miliony otroků. Jen ty věř Rusku, Putinu, který je stejný hráč s trochu jinou rétorikou, všechno je to stejná banda a mají stejného šéfa.

To, čo tu predvádza Globalisté je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku, presne tak, ako je to napísané v poslednej vete v príspevku vyššie. Keby ste čakali od nich nejaký návrh na riešenie, môžete márne čakať, dostanete buď katastrofickú víziu o spiknutí a následkoch, alebo upozornenie, že nemáte provokovať. Každý ponúka inú formu na zacielenie svojej demografickej skupiny kombinovanú s odhalovaním prisluhovačov vládnej zlovlády medzi úradníkmi a "dobrovoľníkmi" na FB.


To, čo tu predvádza _Globalisté_ je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku, presne tak, ako je to napísané v poslednej vete v príspevku vyššie. Keby ste čakali od nich nejaký návrh na riešenie, môžete márne čakať, dostanete buď katastrofickú víziu o spiknutí a následkoch, alebo upozornenie, že nemáte provokovať. Každý ponúka inú formu na zacielenie svojej demografickej skupiny kombinovanú s odhalovaním prisluhovačov vládnej zlovlády medzi úradníkmi a "dobrovoľníkmi" na FB.

To, čo tu predvádza Globalisté je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku, presne tak, ako je to napísané v poslednej vete v príspevku vyššie. Keby ste čakali od nich nejaký návrh na riešenie, môžete márne čakať, dostanete buď katastrofickú víziu o spiknutí a následkoch, alebo upozornenie, že nemáte provokovať. Každý ponúka inú formu na zacielenie svojej demografickej skupiny kombinovanú s odhalovaním prisluhovačov vládnej zlovlády medzi úradníkmi a "dobrovoľníkmi" na FB.

Kolem Nás poletuje spoustu důležitých informací . Aby nebylo tak jednoduché naladit svůj přijímač na tyto životně důležité informační procesy , tak funguje spousta štvavých vysílaček , mající za cíl zahltit prostor balastem .
Na to je univerzální řešení .
Nechceš sledovat propagandu z televize ? Vypni ji !
Nechceš poslouchat bludy od stokrát odkopaných prodejných zrádců ? Neposlouchej je !
Nechceš číst šumy štvavých vysílaček ? Nečti je !
Jejich moc padá s Naší ochotou , věnovat jim Naši pozornost .


[quote="pid:46913, uid:48"]To, čo tu predvádza Globalisté je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku, presne tak, ako je to napísané v poslednej vete v príspevku vyššie. Keby ste čakali od nich nejaký návrh na riešenie, môžete márne čakať, dostanete buď katastrofickú víziu o spiknutí a následkoch, alebo upozornenie, že nemáte provokovať. Každý ponúka inú formu na zacielenie svojej demografickej skupiny kombinovanú s odhalovaním prisluhovačov vládnej zlovlády medzi úradníkmi a "dobrovoľníkmi" na FB.[/quote] Kolem Nás poletuje spoustu důležitých informací . Aby nebylo tak jednoduché naladit svůj přijímač na tyto životně důležité informační procesy , tak funguje spousta štvavých vysílaček , mající za cíl zahltit prostor balastem . Na to je univerzální řešení . Nechceš sledovat propagandu z televize ? Vypni ji ! Nechceš poslouchat bludy od stokrát odkopaných prodejných zrádců ? Neposlouchej je ! Nechceš číst šumy štvavých vysílaček ? Nečti je ! Jejich moc padá s Naší ochotou , věnovat jim Naši pozornost .

To, čo tu predvádza Globalisté je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku,
Jen vy čekáte od Putina a Ruska zázraky, dočkáte se. Putin nemůže vyřešit vnitřní problémy Ruska tak, aby vyřešil globální problémy jiných zemí.


[quote="pid:46913, uid:48"]To, čo tu predvádza Globalisté je veľmi podobná agenda, ktorú tlačí na telegrame Danny Kollár s podporou protižidovského fanatika Mariána Magáta, jeden žije v Británii v Londýne a druhý vo Švajčiarsku, a obaja spolu ťahajú urputný boj proti sionistom, proti Putinovi a Rusku,[/quote]Jen vy čekáte od Putina a Ruska zázraky, dočkáte se. Putin nemůže vyřešit vnitřní problémy Ruska tak, aby vyřešil globální problémy jiných zemí.

Putin a Modi zastávajú názor, že aby Afganistan sa nikdy nestane „bezpečným prístavom“ pre terorizmus


Ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Narendra Modi sa po rozhovoroch v pondelok rozhodli okamžite poskytnúť humanitárnu pomoc afganskému ľudu. Uvádza sa to v spoločnom vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke Kremľa.


"Vedúci predstavitelia oboch krajín vyjadrili silnú podporu mierovému, bezpečnému a stabilnému Afganistanu, pričom zdôraznili potrebu rešpektovať suverenitu, jednotu a územnú celistvosť krajiny a zabezpečiť nezasahovanie do jej vnútorných záležitostí," píše sa v dokumente. "Vedúci predstavitelia diskutovali aj o humanitárnej situácii v krajine a rozhodli sa okamžite poskytnúť humanitárnu pomoc afganskému ľudu," uvádza sa v spoločnom vyhlásení.


Okrem toho Putin a Modi presadzovali, aby sa Afganistan nikdy nestal „bezpečným prístavom“ pre globálny terorizmus. "Oni [lídri] deklarovali svoje pevné odhodlanie bojovať proti terorizmu vo všetkých jeho formách a prejavoch, vrátane jeho financovania, odstraňovania teroristickej infraštruktúry a boja proti radikalizácii, aby sa Afganistan nikdy nestal bezpečným prístavom pre globálny terorizmus," píše sa na stránke. Kremeľ.


Lídri zdôraznili, že územie Afganistanu by sa nemalo využívať na ukrývanie, prípravu, plánovanie operácií alebo financovanie akýchkoľvek teroristických skupín vrátane IS (zakázaný v Rusku), Al-Kájdy (zakázaný v Rusku), Laškar-e-Taiba (zakázaný v Ruská federácia) atď. Putin a Modi tiež zdôraznili ústrednú úlohu OSN v Afganistane, pripomenuli dôležitosť príslušných rezolúcií OSN o Afganistane, ako aj nedávnych záverečných dokumentov moskovského formátu konzultácií a iných medzinárodných a regionálnych mechanizmov.


https://tass.ru/politika/13123559


Putin a Modi zastávajú názor, že aby Afganistan sa nikdy nestane „bezpečným prístavom“ pre terorizmus Ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Narendra Modi sa po rozhovoroch v pondelok rozhodli okamžite poskytnúť humanitárnu pomoc afganskému ľudu. Uvádza sa to v spoločnom vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke Kremľa. "Vedúci predstavitelia oboch krajín vyjadrili silnú podporu mierovému, bezpečnému a stabilnému Afganistanu, pričom zdôraznili potrebu rešpektovať suverenitu, jednotu a územnú celistvosť krajiny a zabezpečiť nezasahovanie do jej vnútorných záležitostí," píše sa v dokumente. "Vedúci predstavitelia diskutovali aj o humanitárnej situácii v krajine a rozhodli sa okamžite poskytnúť humanitárnu pomoc afganskému ľudu," uvádza sa v spoločnom vyhlásení. Okrem toho Putin a Modi presadzovali, aby sa Afganistan nikdy nestal „bezpečným prístavom“ pre globálny terorizmus. "Oni [lídri] deklarovali svoje pevné odhodlanie bojovať proti terorizmu vo všetkých jeho formách a prejavoch, vrátane jeho financovania, odstraňovania teroristickej infraštruktúry a boja proti radikalizácii, aby sa Afganistan nikdy nestal bezpečným prístavom pre globálny terorizmus," píše sa na stránke. Kremeľ. Lídri zdôraznili, že územie Afganistanu by sa nemalo využívať na ukrývanie, prípravu, plánovanie operácií alebo financovanie akýchkoľvek teroristických skupín vrátane IS (zakázaný v Rusku), Al-Kájdy (zakázaný v Rusku), Laškar-e-Taiba (zakázaný v Ruská federácia) atď. Putin a Modi tiež zdôraznili ústrednú úlohu OSN v Afganistane, pripomenuli dôležitosť príslušných rezolúcií OSN o Afganistane, ako aj nedávnych záverečných dokumentov moskovského formátu konzultácií a iných medzinárodných a regionálnych mechanizmov. https://tass.ru/politika/13123559

RIA Novosti: rokovania medzi Putinom a Modim trvali približne 3,5 hodiny
Rokovania medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a indickým premiérom Narendrom Modim v Naí Dillí sa skončili, trvali asi tri a pol hodiny, uvádza RIA Novosti.


Ako agentúra spresňuje, Putin a Modi zvládli komunikáciu s účastníkmi delegácií, a to individuálne.


V spoločnom vyhlásení strany vyzvali na začatie rokovaní o voľnom obchode medzi Indiou a EAEU a dohodli sa aj na pokračovaní spoločnej práce na presadzovaní vzájomného vyrovnania v národných menách.


Okrem toho strany oznámili potrebu zvýšiť objem vzájomného obchodu do roku 2025 na 30 miliárd dolárov.


https://russian.rt.com/world/news/935860-putin-modi-peregovory


RIA Novosti: rokovania medzi Putinom a Modim trvali približne 3,5 hodiny Rokovania medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a indickým premiérom Narendrom Modim v Naí Dillí sa skončili, trvali asi tri a pol hodiny, uvádza RIA Novosti. Ako agentúra spresňuje, Putin a Modi zvládli komunikáciu s účastníkmi delegácií, a to individuálne. V spoločnom vyhlásení strany vyzvali na začatie rokovaní o voľnom obchode medzi Indiou a EAEU a dohodli sa aj na pokračovaní spoločnej práce na presadzovaní vzájomného vyrovnania v národných menách. Okrem toho strany oznámili potrebu zvýšiť objem vzájomného obchodu do roku 2025 na 30 miliárd dolárov. https://russian.rt.com/world/news/935860-putin-modi-peregovory

@Putinovec - houževnatost je v jádru sympatická vlastnost, ale při nedostatečné intelektuální vybavenosti nepozorovaně přecházi do zabedněnosti...

@Putinovec - houževnatost je v jádru sympatická vlastnost, ale při nedostatečné intelektuální vybavenosti nepozorovaně přecházi do zabedněnosti...

tak pre mna je zaujimave, ze do Indie zasiel Putin osobne, ale na Bidena ma videokonferenciu:-) to asi hovori o tom, co ma aku dolezitost


tak pre mna je zaujimave, ze do Indie zasiel Putin osobne, ale na Bidena ma videokonferenciu:-) to asi hovori o tom, co ma aku dolezitost

tak pre mna je zaujimave, ze do Indie zasiel Putin osobne, ale na Bidena ma videokonferenciu:-) to asi hovori o tom, co ma aku dolezitost

Jasný signál Pre USA. Aj s ohľadom na zajtra končiace ultimátum.


Všichni lžou a je jasné, kam to všechno spěje..Politiky, kteří je zachrání, věří jen naivní lidé. Je čas na sebeizolaci, někde daleko od celé téhle bandy, protože hrozí totální katastrofa lidstva na planetě.

Čo tak trochu magnézia a melatonínu na lepší spánok? Najhoršia smrť je predsa z vystrašenia.
Tvoje panické príspevky už vyzerajú ako cez kopirák od MILANA zo starej vody. Naopak, nie je čas na sebaizoláciu. Skús vyliezť z vlastnej klietky, ktorú si si sám uplietol.


[quote="pid:46994, uid:187"]tak pre mna je zaujimave, ze do Indie zasiel Putin osobne, ale na Bidena ma videokonferenciu:-) to asi hovori o tom, co ma aku dolezitost[/quote] Jasný signál Pre USA. Aj s ohľadom na zajtra končiace ultimátum. [quote="pid:46895, uid:747"]Všichni lžou a je jasné, kam to všechno spěje..Politiky, kteří je zachrání, věří jen naivní lidé. Je čas na sebeizolaci, někde daleko od celé téhle bandy, protože hrozí totální katastrofa lidstva na planetě.[/quote] Čo tak trochu magnézia a melatonínu na lepší spánok? Najhoršia smrť je predsa z vystrašenia. Tvoje panické príspevky už vyzerajú ako cez kopirák od MILANA zo starej vody. Naopak, nie je čas na sebaizoláciu. Skús vyliezť z vlastnej klietky, ktorú si si sám uplietol.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 6. 12. 2021 o 22:49
863
13
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept