KSB a DVTR
O činnosti Fondu konceptuálních technologií "Altaj" po 18. červnu 2018

úvod "práce" (chytrému napověz):


Příčina napsání této práce spočívá v tom, že počínaje listopadem 2018, mediální tvář Fondu k.t. „Altaj“ Valerij Viktorovič Pjakin systematicky pomlouvá a publikuje své fantazie a drby na téma činnosti autorského kolektivu VP SSSR před i po 18.6.2018 – data, kdy zemřel Vladimír Michailovič Zaznobin, jeden z účastníků Vnitřního Prediktoru SSSR (VP SSSR), který má ohromný podíl na vytvoření Koncepce Sociální Bezpečnosti (KSB) a který do konce svého života reprezentoval autorský kolektiv VP SSSR na veřejnosti.


úvod "práce" (chytrému napověz): Příčina napsání této práce spočívá v tom, že počínaje listopadem 2018, mediální tvář Fondu k.t. „Altaj“ Valerij Viktorovič Pjakin systematicky pomlouvá a publikuje své fantazie a drby na téma činnosti autorského kolektivu VP SSSR před i po 18.6.2018 – data, kdy zemřel Vladimír Michailovič Zaznobin, jeden z účastníků Vnitřního Prediktoru SSSR (VP SSSR), který má ohromný podíl na vytvoření Koncepce Sociální Bezpečnosti (KSB) a který do konce svého života reprezentoval autorský kolektiv VP SSSR na veřejnosti.

O činnosti Fondu konceptuálních technologií "Altaj" po 18. červnu 2018
Bravo Hox..napsal jsi vše o tom, co a kdo je Pjakin a jeho teorii KSB. Tvrdím, že Pjakin otevřeně lže, mnozí mě odsuzují. Moje práce v bývalé Jugoslávii byla analytika související se systémy kontrarozvědky ... takže asi mám praxi a v tom všem jsem se něco naučil a dokážu rozpoznat lži o pravdě.


[quote="pid:47134, uid:755"]O činnosti Fondu konceptuálních technologií "Altaj" po 18. červnu 2018[/quote]Bravo Hox..napsal jsi vše o tom, co a kdo je Pjakin a jeho teorii KSB. Tvrdím, že Pjakin otevřeně lže, mnozí mě odsuzují. Moje práce v bývalé Jugoslávii byla analytika související se systémy kontrarozvědky ... takže asi mám praxi a v tom všem jsem se něco naučil a dokážu rozpoznat lži o pravdě.

bravo Hox..napsal jsi vše o tom


Technická:
To není práce Hoxe, pouze zveřejnil překlad materiálu, který už byl v minulosti diskutován na stránkách leva-net, dříve když tam byla zapojena diskuze (přešlo se z diskuzí sem).


[quote="pid:47146, uid:747"]bravo Hox..napsal jsi vše o tom[/quote] Technická: To není práce Hoxe, pouze zveřejnil překlad materiálu, který už byl v minulosti diskutován na stránkách leva-net, dříve když tam byla zapojena diskuze (přešlo se z diskuzí sem).

Možná by byl ten správný čas přeložit knihu
http://kob.su/kobbooks/ot-korporativnosti-pod-pokrovom-idiei-k-sobornosti-v-boghodierzhavii
a její text porovnat s textem práce O etike a jej úlohe v živote.


https://www.youtube.com/watch?v=2B4DUSGVHrw


Možná by byl ten správný čas přeložit knihu http://kob.su/kobbooks/ot-korporativnosti-pod-pokrovom-idiei-k-sobornosti-v-boghodierzhavii a její text porovnat s textem práce O etike a jej úlohe v živote. https://www.youtube.com/watch?v=2B4DUSGVHrw
Upravené 8. 12. 2021 o 14:04

Bohužel ,očekávané finále se dostavilo. Pro mně není hodnocení nějak dramatické,jsem rád, že to přišlo z "druhé strany", což zjednodušuje pochopení, odkud vítr fouká. Stačí si poslechnout poslední cca půlroční videa z Altaje , vektor tvorby infopole se naprosto stabilizoval, nekolísá, a navíc, podobné vektory nabírají i další informační kanály(Kedmi,Chazin,Fursov,Taran atd..) Nejde io organizované sjednocování, ale přirozené zaostřování směru informaci.Prostě ten Stalingrad musí přijít. Protistrana zareagovala přirozeně, ale dost neadekvátně. Střílí totiž slepou municí.
VP CCCP jsem si nyní zařadil tam, kam asi od většiny z nás chtěl...Hlavně mě prosím nevysvětlujte, že jsem vývoj špatně pochopil a že je to jinak. Není. Pochopil jsem ho, ale chvíli mi to trvalo.Přeji vám totéž.


Bohužel ,očekávané finále se dostavilo. Pro mně není hodnocení nějak dramatické,jsem rád, že to přišlo z "druhé strany", což zjednodušuje pochopení, odkud vítr fouká. Stačí si poslechnout poslední cca půlroční videa z Altaje , vektor tvorby infopole se naprosto stabilizoval, nekolísá, a navíc, podobné vektory nabírají i další informační kanály(Kedmi,Chazin,Fursov,Taran atd..) Nejde io organizované sjednocování, ale přirozené zaostřování směru informaci.Prostě ten Stalingrad musí přijít. Protistrana zareagovala přirozeně, ale dost neadekvátně. Střílí totiž slepou municí. VP CCCP jsem si nyní zařadil tam, kam asi od většiny z nás chtěl...Hlavně mě prosím nevysvětlujte, že jsem vývoj špatně pochopil a že je to jinak. Není. Pochopil jsem ho, ale chvíli mi to trvalo.Přeji vám totéž.

Vám ide dotu.ru? Mne nie...
Uz zase nejde. Je blokovany cez google DNS. Predvcerom mi pisal Jan Yushin, nieco sme tam porovnavali a slo to. No 5-ta kolona maka ...


[quote="pid:47171, uid:335"]Vám ide dotu.ru? Mne nie...[/quote]Uz zase nejde. Je blokovany cez google DNS. Predvcerom mi pisal Jan Yushin, nieco sme tam porovnavali a slo to. No 5-ta kolona maka ...

Abych nebyl nečitelný. Hodnotím to jako logicky vysvětlitelný útok a nemám nejmenší problém s vysvětlením jeho obsahu. Vše chronologicky seřazené v čase : gen.Petrov, Vladimír Zaznobin,V.Jefimov. Na Pjakina nejde fyzicky dosáhnout, přizabijeme ho jinak...Stal se vdovcem ve věku, kdy muži pracují jako tátové. Ostatně-provinil se hodně a vydal po smrti Zaznobina hned souhrnou čtyřdílnou práci. V době, která si ji nejvíce žádala. V době, kdy po odstraněných vzniklo žádoucí vakuum. Našel se někdo, kdo by ji dokázal skutečnými argumenty popravit ? Nenašel a ani nenajde. Prostě na TO NEMÁ .Takže - přínosy minulosti nezřídka bývají zaplaveny nánosem přitomnosti . A mnohdy i bez vlasního přičinění.
Ostatně- že jde o hodně- svědčí i nebývalá reinkarnace "studia Milan" , který se naučil česky, ale stran analytických schopností dosud NIKDY a NIC neukázal. Důkaz pro všechny a zejména pro vlastní studio. Ať si přečte své předpovědi staré okolo 2 let. Proval,proval, proval. Tak co nám tady teh pseudobalkánský kašpárek chce ještě předvést ? Další 2 roky blábolivých předpovědí ? Ať si je srovná s řadou místních "amatérských analytiků" a pravdivosti jejich předpovědí. prohrává kontumačně 0:5 a jde do okresního přeboru. Dokonce ani Admin si s ním nemusí dávat žádnou práci. Ta jeho za něj hovoří jednoznačně. pro něj jsem si vymysle další terminus technicus z vlastní dílny (vedle malobritánie a Spocených států) . TROTTLING.


Abych nebyl nečitelný. Hodnotím to jako logicky vysvětlitelný útok a nemám nejmenší problém s vysvětlením jeho obsahu. Vše chronologicky seřazené v čase : gen.Petrov, Vladimír Zaznobin,V.Jefimov. Na Pjakina nejde fyzicky dosáhnout, přizabijeme ho jinak...Stal se vdovcem ve věku, kdy muži pracují jako tátové. Ostatně-provinil se hodně a vydal po smrti Zaznobina hned souhrnou čtyřdílnou práci. V době, která si ji nejvíce žádala. V době, kdy po odstraněných vzniklo žádoucí vakuum. Našel se někdo, kdo by ji dokázal skutečnými argumenty popravit ? Nenašel a ani nenajde. Prostě na TO NEMÁ .Takže - přínosy minulosti nezřídka bývají zaplaveny nánosem přitomnosti . A mnohdy i bez vlasního přičinění. Ostatně- že jde o hodně- svědčí i nebývalá reinkarnace "studia Milan" , který se naučil česky, ale stran analytických schopností dosud NIKDY a NIC neukázal. Důkaz pro všechny a zejména pro vlastní studio. Ať si přečte své předpovědi staré okolo 2 let. Proval,proval, proval. Tak co nám tady teh pseudobalkánský kašpárek chce ještě předvést ? Další 2 roky blábolivých předpovědí ? Ať si je srovná s řadou místních "amatérských analytiků" a pravdivosti jejich předpovědí. prohrává kontumačně 0:5 a jde do okresního přeboru. Dokonce ani Admin si s ním nemusí dávat žádnou práci. Ta jeho za něj hovoří jednoznačně. pro něj jsem si vymysle další terminus technicus z vlastní dílny (vedle malobritánie a Spocených států) . TROTTLING.

KSB je pomůcka pro vlastní potřebu a má rozvinout psychiku, my stále nejsme ve stavu člověk.
vývoj psychiky:
zvíře - instinkty (výchozí bod)
biorobot - působení kultury a vzdělávání
démon - vědomá práce na sobě (bez vlastního úsilí to nejde)
člověk - práce dokončena
S tím, že existuje přepínání, kdy přechází psychika v čase do různých stavů (typů - v umění zobrazováno např. Jekyl-Hyde). Asi skoro v každém je kousek člověka. Plně rozvinutý člověk zůstává v typu člověk stále a i pod velkým tlakem se nemění ve zvířecí.


Kdyby KSB už svoji práci odvedla nemohla by zde panovat nejednota, ostuda by nás fackovala za rozdělení, které je vidět všude, ukazuje na opice se samopalem. Můžu sbírat palce na koroně nebo vtipech, myslet si jakej jsem správňák, ostatní mě podpoří, ale nikomu neprospěji, ani sobě, jen odvádím pozornost od účelu a pomáhám parazitovi s časem.


Účel poznání: Jde o přesah za naše pohodlí, něco co má zůstávat v pravdě bez ohledu na systém.


Je fajn, když někdo analyzuje hru na šachovnici, informuje ostatní, máme možnost chápat řízení, ale nemůžeme upravit vektor cílů celku, protože nám nikdo nic o řízení neříká, to hlavní uniká, osobní řízení, řízení tandemu, vytváření vlastních matric ve skupinách, vstupování do objemnějších matric.
Analytici válku nevyhrají, ani nic neodhalí, co by vedlo k pádu systému, protože na systém pouze reagují, nevstupují do řízení ten jen upravuje řízení a vyčkává. Čeká, že to člověk nepochopí, nepovznese se, znovu přejde do ohrádky nad nebo pod chodbičkou demokracie, hází do informačního pole různé flitry, řídí na základě emocí pro, proti, zapojuje obě strany do kruhu, odvádí od myšlenek za hranici naší pozornosti, točení místo vyřešení.
Parazit přežívá stejně jako Toxoplasma gondii, do mozku vysílá signály, které nás řídí, my dodáváme potřebné látky a máme pocit, že jednáme "svobodně".


Proč nikdo z analytiků kromě Nestora neupozorňuje na Matrix chodeb připravených systémů, drží nás na úrovni vybírej z toho co znáš, HNR je nejvyšší priorita, ale nikdo neučí jak se k němu dostat, slunce, měsíc ani řízení osobních matric neučí, člověka k bohu nepovznáší. Neříkám, že to dělají vědomě, ale bez toho je KSB jako auto bez klíčků, jednou se možná svezeme, ale teď se učíme teorii, vím, že má světla, umím je zapnout, abych viděl na cestu, ale nevím nic o dobíjení za jízdy, uvidím cvrkot pře sebou, ale nezasáhnu ani se neposunu, časem dojde baterka.
Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy. Informace není dobrá nebo špatná, neříkám koho poslouchat, jen říkám, že nakonec budeme poslouchat jen sebe, on je ten ďábel ukrytej v detailu, otázku chceš, nechceš zůstat na Zemi dostává teď každý, naučit se desatero zpaměti neprojde a výmluva, když já o tom nic nevěděl taky ne.


KSB je pomůcka pro vlastní potřebu a má rozvinout psychiku, my stále nejsme ve stavu člověk. vývoj psychiky: zvíře - instinkty (výchozí bod) biorobot - působení kultury a vzdělávání démon - vědomá práce na sobě (bez vlastního úsilí to nejde) člověk - práce dokončena S tím, že existuje přepínání, kdy přechází psychika v čase do různých stavů (typů - v umění zobrazováno např. Jekyl-Hyde). Asi skoro v každém je kousek člověka. Plně rozvinutý člověk zůstává v typu člověk stále a i pod velkým tlakem se nemění ve zvířecí. Kdyby KSB už svoji práci odvedla nemohla by zde panovat nejednota, ostuda by nás fackovala za rozdělení, které je vidět všude, ukazuje na opice se samopalem. Můžu sbírat palce na koroně nebo vtipech, myslet si jakej jsem správňák, ostatní mě podpoří, ale nikomu neprospěji, ani sobě, jen odvádím pozornost od účelu a pomáhám parazitovi s časem. Účel poznání: Jde o přesah za naše pohodlí, něco co má zůstávat v pravdě bez ohledu na systém. Je fajn, když někdo analyzuje hru na šachovnici, informuje ostatní, máme možnost chápat řízení, ale nemůžeme upravit vektor cílů celku, protože nám nikdo nic o řízení neříká, to hlavní uniká, osobní řízení, řízení tandemu, vytváření vlastních matric ve skupinách, vstupování do objemnějších matric. Analytici válku nevyhrají, ani nic neodhalí, co by vedlo k pádu systému, protože na systém pouze reagují, nevstupují do řízení ten jen upravuje řízení a vyčkává. Čeká, že to člověk nepochopí, nepovznese se, znovu přejde do ohrádky nad nebo pod chodbičkou demokracie, hází do informačního pole různé flitry, řídí na základě emocí pro, proti, zapojuje obě strany do kruhu, odvádí od myšlenek za hranici naší pozornosti, točení místo vyřešení. Parazit přežívá stejně jako Toxoplasma gondii, do mozku vysílá signály, které nás řídí, my dodáváme potřebné látky a máme pocit, že jednáme "svobodně". Proč nikdo z analytiků kromě Nestora neupozorňuje na Matrix chodeb připravených systémů, drží nás na úrovni vybírej z toho co znáš, HNR je nejvyšší priorita, ale nikdo neučí jak se k němu dostat, slunce, měsíc ani řízení osobních matric neučí, člověka k bohu nepovznáší. Neříkám, že to dělají vědomě, ale bez toho je KSB jako auto bez klíčků, jednou se možná svezeme, ale teď se učíme teorii, vím, že má světla, umím je zapnout, abych viděl na cestu, ale nevím nic o dobíjení za jízdy, uvidím cvrkot pře sebou, ale nezasáhnu ani se neposunu, časem dojde baterka. Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy. Informace není dobrá nebo špatná, neříkám koho poslouchat, jen říkám, že nakonec budeme poslouchat jen sebe, on je ten ďábel ukrytej v detailu, otázku chceš, nechceš zůstat na Zemi dostává teď každý, naučit se desatero zpaměti neprojde a výmluva, když já o tom nic nevěděl taky ne.

Dotu.ru nejde. Ale existuje ještě jedna oficiální adresa


https://www.vodaspb.ru/


Dotu.ru nejde. Ale existuje ještě jedna oficiální adresa https://www.vodaspb.ru/
Upravené 8. 12. 2021 o 16:30

Proč nikdo z analytiků kromě Nestora neupozorňuje na Matrix chodeb připravených systémů, drží nás na úrovni vybírej z toho co znáš, HNR je nejvyšší priorita, ale nikdo neučí jak se k němu dostat,….
….
Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy. Informace není dobrá nebo špatná, neříkám koho poslouchat, jen říkám, že nakonec budeme poslouchat jen sebe, ….

Nechci to téma ukrást, jen dám poznámku. Sám mám problém se posunout ohledně Informace, Materie/Matrice, Míry … To co je k tomu v čestině a slovenštině trpí tím, že to nebylo vymyšleno nebo prvotně popsáno v těchto jazycích - a chybí k tomu přesná obrazotvornost. Když jsem to četl a poslouchal v originálu, tak mi evidentně chybí cit rodilého mluvčího. Je to opravdu nesnadné to pochopit. A je rozdíl mezi pochopit a aplikovat. Ten kdo by nás mohl posunout ve znalosti, tak musí umět Matrice vytvářet a nabíjet energií. Upřímně, známe někoho?


[quote="pid:47283, uid:641"]Proč nikdo z analytiků kromě Nestora neupozorňuje na Matrix chodeb připravených systémů, drží nás na úrovni vybírej z toho co znáš, HNR je nejvyšší priorita, ale nikdo neučí jak se k němu dostat,…. …. Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy. Informace není dobrá nebo špatná, neříkám koho poslouchat, jen říkám, že nakonec budeme poslouchat jen sebe, ….[/quote] Nechci to téma ukrást, jen dám poznámku. Sám mám problém se posunout ohledně Informace, Materie/Matrice, Míry … To co je k tomu v čestině a slovenštině trpí tím, že to nebylo vymyšleno nebo prvotně popsáno v těchto jazycích - a chybí k tomu přesná obrazotvornost. Když jsem to četl a poslouchal v originálu, tak mi evidentně chybí cit rodilého mluvčího. Je to opravdu nesnadné to pochopit. A je rozdíl mezi pochopit a aplikovat. Ten kdo by nás mohl posunout ve znalosti, tak musí umět Matrice vytvářet a nabíjet energií. Upřímně, známe někoho?

jak se k němu dostat, slunce, měsíc ani řízení osobních matric neučí, člověka k bohu nepovznáší
A to by jsi nám tu trochu křivdil. Hox to však velmi pečlivě hlídal a řídil úmyslně mimo, na slepou kolej.


Neboť zjevná část dějů zvaná politika má jako mince ještě svou druhou stranu - tou je náboženství (a znalosti za tím skryté - ty skutečné, ne to co imitují církevní představitelé a jiní "ochránci víry" ). Tedy tandem řízení moci je vždy pojištěný z obou dvou stran. Proto také marxismus jel pouze a jen výhradně na materialismu (dopředně šikovně vpašovaný záměr skrytých loutkovodičů), aby řízení na naší straně kulhalo a nedošlo ke spojení s vyššími úrovněmi bytí.
Pokud jsem upozorňoval jen já, na nutnost se tím problémem seriózně zabývat i z tohoto úhlu pohledu a rozšířit mozaiku poznání ještě o další termíny a vědění a také postupy a práci na formování energeticko-informačních silových polí - tak to řešil jednoduše uvalením banu na mě. Stačilo, neboť ta problematika je tak rozsáhlá, že vysvětlit to, to není jen na pár odstavečků - to je několik dalších souvisejících oborů v dosavadním výhradním držení satanistů (dnes již tomu nerozumí a jen nefunkčně kopírují některé postupy). Proto ty neustálé pokusy o dehonestaci tohoto tématu s křečovitou snahou nedopustit rozpravu o tomto tématu. A k tomu opět posloužilo to, že jiní agenti téhož pána nás tu v posledních 30-letech zahltili mnoha ezo-směry z Ameriky. A vždy je tam nějaká vložená chyba, abychom to opět zavrhli a s vaničkou vylili i dítě a hlavně to dítě nikde nehledali a přestali je hledat v tomto směru. To dítě vždy díky tomu budeme prohlašovat za špínu a odmítat je a k nejvyšším principům se nedostaneme ... z hlediska zadání dobře provedená imitace řízení.


Jakmile se na vodě objevilo více diskutérů, kteří v delších vláknech směřovali nakonec ke stejným tématům i poznáním, to již skrytou cenzuru ve prospěch druhé strany nezvládal a jeho procesor se počal přehřívat. A jak se mozek začne přehřívat, tak ...


A tak vodu nakonec vypnul. Nevím, jestli si myslel, že to hráz proti průsaku informací zpevní, ale když nyní má nesplněný úkol - tak musel znovu začít na nové platformě nenápadně trolit a dělat si reklamu.
Jenže hráz puká zatím jinde, než on hlídá.
A tak učinil ještě jeden pokus, na platformě, kde je doma.
Z hlediska JŽO měl povolenu ještě jednu opravnou zkoušku navíc a opět si ji po....


[quote="pid:47283, uid:641"]jak se k němu dostat, slunce, měsíc ani řízení osobních matric neučí, člověka k bohu nepovznáší[/quote]A to by jsi nám tu trochu křivdil. Hox to však velmi pečlivě hlídal a řídil úmyslně mimo, na slepou kolej. Neboť zjevná část dějů zvaná politika má jako mince ještě svou druhou stranu - tou je náboženství (a znalosti za tím skryté - ty skutečné, ne to co imitují církevní představitelé a jiní "ochránci víry" ). Tedy tandem řízení moci je vždy pojištěný z obou dvou stran. Proto také marxismus jel pouze a jen výhradně na materialismu (dopředně šikovně vpašovaný záměr skrytých loutkovodičů), aby řízení na naší straně kulhalo a nedošlo ke spojení s vyššími úrovněmi bytí. Pokud jsem upozorňoval jen já, na nutnost se tím problémem seriózně zabývat i z tohoto úhlu pohledu a rozšířit mozaiku poznání ještě o další termíny a vědění a také postupy a práci na formování energeticko-informačních silových polí - tak to řešil jednoduše uvalením banu na mě. Stačilo, neboť ta problematika je tak rozsáhlá, že vysvětlit to, to není jen na pár odstavečků - to je několik dalších souvisejících oborů v dosavadním výhradním držení satanistů (dnes již tomu nerozumí a jen nefunkčně kopírují některé postupy). Proto ty neustálé pokusy o dehonestaci tohoto tématu s křečovitou snahou nedopustit rozpravu o tomto tématu. A k tomu opět posloužilo to, že jiní agenti téhož pána nás tu v posledních 30-letech zahltili mnoha ezo-směry z Ameriky. A vždy je tam nějaká vložená chyba, abychom to opět zavrhli a s vaničkou vylili i dítě a hlavně to dítě nikde nehledali a přestali je hledat v tomto směru. To dítě vždy díky tomu budeme prohlašovat za špínu a odmítat je a k nejvyšším principům se nedostaneme ... z hlediska zadání dobře provedená imitace řízení. Jakmile se na vodě objevilo více diskutérů, kteří v delších vláknech směřovali nakonec ke stejným tématům i poznáním, to již skrytou cenzuru ve prospěch druhé strany nezvládal a jeho procesor se počal přehřívat. A jak se mozek začne přehřívat, tak ... A tak vodu nakonec vypnul. Nevím, jestli si myslel, že to hráz proti průsaku informací zpevní, ale když nyní má nesplněný úkol - tak musel znovu začít na nové platformě nenápadně trolit a dělat si reklamu. Jenže hráz puká zatím jinde, než on hlídá. A tak učinil ještě jeden pokus, na platformě, kde je doma. Z hlediska JŽO měl povolenu ještě jednu opravnou zkoušku navíc a opět si ji po....

Nikdo tu nezareagoval na téma diskuze, to jest na konkrétní faktické výhrady k argumentaci V.V. Pjakina. Dle mého jsou oprávněné.


Základy Sociologie si každý může přečíst, Mrtvou Vodu též.


V tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=P4QvpRJPS4M

z května 2021 V. Jefimov hovoří o historii VP SSSR, o tom kdo měl jakou roli a jak kolektiv vznikal a fungoval. To jako doplnění ke spekulacím o takzvané vedoucí roli V.M. Zaznobina.


Proč se v článku "O etice" používá termín "mafie" v "neutrálním" významu a nikoli v "negativním", to bohužel nevím.


V.V. Pjakinovi i pracím VP SSSR jsem za mnohé vděčný, ale neustálým útokům na VP SSSR příliš nerozumím.


Nikdo tu nezareagoval na téma diskuze, to jest na konkrétní faktické výhrady k argumentaci V.V. Pjakina. Dle mého jsou oprávněné. Základy Sociologie si každý může přečíst, Mrtvou Vodu též. V tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=P4QvpRJPS4M z května 2021 V. Jefimov hovoří o historii VP SSSR, o tom kdo měl jakou roli a jak kolektiv vznikal a fungoval. To jako doplnění ke spekulacím o takzvané vedoucí roli V.M. Zaznobina. Proč se v článku "O etice" používá termín "mafie" v "neutrálním" významu a nikoli v "negativním", to bohužel nevím. V.V. Pjakinovi i pracím VP SSSR jsem za mnohé vděčný, ale neustálým útokům na VP SSSR příliš nerozumím.

neustálým útokům na VP SSSR


O žádných útocích nevím. V.V.Pjakin pouze zpochybnil kvalitu a množství prací po červnu 2018. Za mně, kdy je nejdůležitější čas vydávat materiály (analytiky a predikce) ? Kdy jindy než v této době, kdy se "láme chleba".


[quote="pid:47308, uid:521"]neustálým útokům na VP SSSR[/quote] O žádných útocích nevím. V.V.Pjakin pouze zpochybnil kvalitu a množství prací po červnu 2018. Za mně, kdy je nejdůležitější čas vydávat materiály (analytiky a predikce) ? Kdy jindy než v této době, kdy se "láme chleba".
Upravené 8. 12. 2021 o 22:16

Kedze jedna strana uz toho nahovorila dost, je dobre ze sa prelozila aj druha strana. (Ne)hnevajte sa na mna, ale take reci ze nekritizujte ho, on vydava prace a kazdy tyzden OO je dost detinske. Pritom to bol prave on, kto tento rozkol vytvoril. Pre mna je to uzavreta tema, a komu nestacili styri predosle vlakna nech sa v tom rype dalej.
Pjakin spravil vela dobrej roboty ale tymto si strelil do vlastnej nohy.


Kedze jedna strana uz toho nahovorila dost, je dobre ze sa prelozila aj druha strana. (Ne)hnevajte sa na mna, ale take reci ze nekritizujte ho, on vydava prace a kazdy tyzden OO je dost detinske. Pritom to bol prave on, kto tento rozkol vytvoril. Pre mna je to uzavreta tema, a komu nestacili styri predosle vlakna nech sa v tom rype dalej. Pjakin spravil vela dobrej roboty ale tymto si strelil do vlastnej nohy.

A je rozdíl mezi pochopit a aplikovat. Ten kdo by nás mohl posunout ve znalosti, tak musí umět Matrice vytvářet a nabíjet energií. Upřímně, známe někoho?

Tak co vím já, máme všechny podstatné informace. KSB a všechny ty materiály mají postupně přivést člověka k bohu, ne obrazně, ale do toho stavu prožívání. Jestli se člověk dokáže zorientovat v tom o čem koncepce je, uvidí, že jde o dodržování vyšších zákonů, energii všehomíra, ta není v nízkých vibracích, nenávisti nebo boji. Máme nejsilnější zbraň ve vesmíru a bojíme se jí použít, proč vlastně?
Pokud je na prvním místě Láska, vidíte věci z nadhledu, pak boj bude vítězný, pokud vás někdo nejdřív vyděsí nebo nutí k boji, budete bojovat, vaše vidění bude zúžené strachem. Vezmete matrici strachu a v čase děláte baf: alfa, beta, gama, bartoš, babiš, Okamura, doleva, doprava, jen pro černé nebo bílé, staří vs. mladí. Kolik hříchů, tolik lístečků, které věšíš na kruhovou matrici, vábíš ovečky na horor online, to se to pak sosá energie z oveček, nic nedostávají, odevzdávají energii strachu, boji, nenávisti, nelásce, sobectví, samotě, pokrytectví....a přitom stačí taááák málo. O vodě a energii, kterou na sebe váže jsem už psal, to že člověk nic nevytvoří v mysli, když je ve stresu nebo napětí je jasný taky a tím bych začal, tvořit, protože my jsme tvůrci.
Svobodu hledáme venku, ale nejdřív by to chtělo kouknout dovnitř. Jedno vím jistě, tohle nepřejde jako rýma a všechno bude zase ok, každej bude dělat volbu smile


[quote="pid:47296, uid:333"]A je rozdíl mezi pochopit a aplikovat. Ten kdo by nás mohl posunout ve znalosti, tak musí umět Matrice vytvářet a nabíjet energií. Upřímně, známe někoho?[/quote] Tak co vím já, máme všechny podstatné informace. KSB a všechny ty materiály mají postupně přivést člověka k bohu, ne obrazně, ale do toho stavu prožívání. Jestli se člověk dokáže zorientovat v tom o čem koncepce je, uvidí, že jde o dodržování vyšších zákonů, energii všehomíra, ta není v nízkých vibracích, nenávisti nebo boji. Máme nejsilnější zbraň ve vesmíru a bojíme se jí použít, proč vlastně? Pokud je na prvním místě Láska, vidíte věci z nadhledu, pak boj bude vítězný, pokud vás někdo nejdřív vyděsí nebo nutí k boji, budete bojovat, vaše vidění bude zúžené strachem. Vezmete matrici strachu a v čase děláte baf: alfa, beta, gama, bartoš, babiš, Okamura, doleva, doprava, jen pro černé nebo bílé, staří vs. mladí. Kolik hříchů, tolik lístečků, které věšíš na kruhovou matrici, vábíš ovečky na horor online, to se to pak sosá energie z oveček, nic nedostávají, odevzdávají energii strachu, boji, nenávisti, nelásce, sobectví, samotě, pokrytectví....a přitom stačí taááák málo. O vodě a energii, kterou na sebe váže jsem už psal, to že člověk nic nevytvoří v mysli, když je ve stresu nebo napětí je jasný taky a tím bych začal, tvořit, protože my jsme tvůrci. Svobodu hledáme venku, ale nejdřív by to chtělo kouknout dovnitř. Jedno vím jistě, tohle nepřejde jako rýma a všechno bude zase ok, každej bude dělat volbu :)

Sám mám problém se posunout ohledně Informace, Materie/Matrice, Míry …

Veď skús otvoriť na túto tému samostatné vlákno. Začať dialóg. Pýtať sa čomu nerozumieš. Môže z toho vzniknúť niečo tvorivé a poučné...


[quote="pid:47296, uid:333"]Sám mám problém se posunout ohledně Informace, Materie/Matrice, Míry …[/quote] Veď skús otvoriť na túto tému samostatné vlákno. Začať dialóg. Pýtať sa čomu nerozumieš. Môže z toho vzniknúť niečo tvorivé a poučné...

Bohužel ,očekávané finále se dostavilo. Pro mně není hodnocení nějak dramatické,jsem rád, že to přišlo z "druhé strany", což zjednodušuje pochopení, odkud vítr fouká.


Lexikálně na první pohled zajímavá, ovšem opět argumentačně nulová kritika práce VP SSSR "nikoho" o "ničem". Ale poplácej se zde po zádech, jak všemu rozumíš a kdokoliv by byl proti, tak ho s Oraclem umlčte ... :-)


[quote="pid:47263, uid:57"]Bohužel ,očekávané finále se dostavilo. Pro mně není hodnocení nějak dramatické,jsem rád, že to přišlo z "druhé strany", což zjednodušuje pochopení, odkud vítr fouká.[/quote] Lexikálně na první pohled zajímavá, ovšem opět argumentačně nulová kritika práce VP SSSR "nikoho" o "ničem". Ale poplácej se zde po zádech, jak všemu rozumíš a kdokoliv by byl proti, tak ho s Oraclem umlčte ... :-)

Bravo Hox..napsal jsi vše o tom, co a kdo je Pjakin a jeho teorii KSB. Tvrdím, že Pjakin otevřeně lže, mnozí mě odsuzují. Moje práce v bývalé Jugoslávii byla analytika související se systémy kontrarozvědky ... takže asi mám praxi a v tom všem jsem se něco naučil a dokážu rozpoznat lži o pravdě.


Milane, vy máte v psychiatrické léčebně volný internet? Prosimtě, vždy mě zajímalo, jak se ovládá myš ve svěrací kazajce...


[quote="pid:47146, uid:747"]Bravo Hox..napsal jsi vše o tom, co a kdo je Pjakin a jeho teorii KSB. Tvrdím, že Pjakin otevřeně lže, mnozí mě odsuzují. Moje práce v bývalé Jugoslávii byla analytika související se systémy kontrarozvědky ... takže asi mám praxi a v tom všem jsem se něco naučil a dokážu rozpoznat lži o pravdě.[/quote] Milane, vy máte v psychiatrické léčebně volný internet? Prosimtě, vždy mě zajímalo, jak se ovládá myš ve svěrací kazajce...

Ostatně-provinil se hodně a vydal po smrti Zaznobina hned souhrnou čtyřdílnou práci. V době, která si ji nejvíce žádala.


Nevím jak to vidí ostatní studenti KSB, osobně mám od Pjakina 2 práce. A dle mého názoru jsou díla Pjakina konceptuálně/metodologicky o několik úrovní níže, než díla VP.


Když zdejší spor otočím z druhé strany mince. Nebyl Zaznobin tou autoritou, která osobu Pjakina držela na uzdě? Proč Pjakin neútočil na Základy sociologie dříve, než po odchodu Zaznobina? Ať si každý odpoví dle své mravnosti a chápání příčino-důsledkových stavů...


[quote="pid:47275, uid:57"]Ostatně-provinil se hodně a vydal po smrti Zaznobina hned souhrnou čtyřdílnou práci. V době, která si ji nejvíce žádala.[/quote] Nevím jak to vidí ostatní studenti KSB, osobně mám od Pjakina 2 práce. A dle mého názoru jsou díla Pjakina konceptuálně/metodologicky o několik úrovní níže, než díla VP. Když zdejší spor otočím z druhé strany mince. Nebyl Zaznobin tou autoritou, která osobu Pjakina držela na uzdě? Proč Pjakin neútočil na Základy sociologie dříve, než po odchodu Zaznobina? Ať si každý odpoví dle své mravnosti a chápání příčino-důsledkových stavů...

@vousy K obsahu střetu jsme vedli sáhodlouhé debaty už na VoděKSB. Proto jserm se nyní k obsahu vyjádřil tak, jak jsem považoval za potřebné. Teď po letech(a to je pozoruhodné) NĚKDO považuje za potřebné vystydlý bůček strčit opět do informační trouby a ohřát. A PŘESNĚ k tomuto jsem se vyjádřil. A to, že tam vidím jasnou souvislost,jasný cíl a jasný způsob servírování patřáčně "ohřátého" Pjakina - to jsem vyjádřil dostatečně zřetelně. Ostatně "studio Milan " mi to vždy potvrdí.
Práci VV Pjakina v nejobtížnější době šíření a praktické práce s Koncepcí není bohužel s čím srovnávat. Na jedné straně 4 tematické a velmi aktuální práce +každotýdenní práce s veřejností , a to i povelmi těžké osobní ztrátě. Na druhé straně - MLČENÍ . Proč ? Když právě posmrti Zaznobina,věznění Jefimova to přímo ŘVALO , aby se někdo z týmu probudil a informačně bojoval. A to se mám znovu po 2 letech pouštět do předem jasného vyhodnocení , kdo v těch dvou letech něco praktického veřejnosti dal a kdo mlčel ? Na to mi čas nezbývá...

@vousy K obsahu střetu jsme vedli sáhodlouhé debaty už na VoděKSB. Proto jserm se nyní k obsahu vyjádřil tak, jak jsem považoval za potřebné. Teď po letech(a to je pozoruhodné) NĚKDO považuje za potřebné vystydlý bůček strčit opět do informační trouby a ohřát. A PŘESNĚ k tomuto jsem se vyjádřil. A to, že tam vidím jasnou souvislost,jasný cíl a jasný způsob servírování patřáčně "ohřátého" Pjakina - to jsem vyjádřil dostatečně zřetelně. Ostatně "studio Milan " mi to vždy potvrdí. Práci VV Pjakina v nejobtížnější době šíření a praktické práce s Koncepcí není bohužel s čím srovnávat. Na jedné straně 4 tematické a velmi aktuální práce +každotýdenní práce s veřejností , a to i povelmi těžké osobní ztrátě. Na druhé straně - MLČENÍ . Proč ? Když právě posmrti Zaznobina,věznění Jefimova to přímo ŘVALO , aby se někdo z týmu probudil a informačně bojoval. A to se mám znovu po 2 letech pouštět do předem jasného vyhodnocení , kdo v těch dvou letech něco praktického veřejnosti dal a kdo mlčel ? Na to mi čas nezbývá...

Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy.

Ak funguješ na energii Lásky, tak tie matrice a príslušné egregory začneš tvoriť sám - prídeš vtedy na to ako.
Nech nikto neočakáva, že presný postup a popis toho bude zverejnený, pretože by v noosfére nastalo také bičovanie víchrov, žeby to asi roztrhalo všetko a všetkých.
Poukážem v tejto súvislosti na jeden fakt, aj keď to priamo nesúvisí s matricami a egregormi, ale so živlovou mágiou. www.novaduchovnicesta.cz. je to v podstate stránka "KSB" pre mágov. Viete, čo by tu bola za kucapaca, keby všetci tí do tejto doby zrodení silní mágovia využívali svoje umenie živlovej mágie smerom von, a nie do vnútra - do seba, tak ako to správne smeruje Sin Le Noble? Autor týchto stránok ich nasmeroval na prácu na sebe. Živly prenechali Prírode.


[quote="pid:47283, uid:641"]Myšlenka energie Lásky je hlavní To o čem koncepce je, práce s myslí, tvoření, řízení matric, jestli tohle někdo zamlčuje nebo mlží, říká 99% pravdy.[/quote] Ak funguješ na energii Lásky, tak tie matrice a príslušné egregory začneš tvoriť sám - prídeš vtedy na to ako. Nech nikto neočakáva, že presný postup a popis toho bude zverejnený, pretože by v noosfére nastalo také bičovanie víchrov, žeby to asi roztrhalo všetko a všetkých. Poukážem v tejto súvislosti na jeden fakt, aj keď to priamo nesúvisí s matricami a egregormi, ale so živlovou mágiou. www.novaduchovnicesta.cz. je to v podstate stránka "KSB" pre mágov. Viete, čo by tu bola za kucapaca, keby všetci tí do tejto doby zrodení silní mágovia využívali svoje umenie živlovej mágie smerom von, a nie do vnútra - do seba, tak ako to správne smeruje Sin Le Noble? Autor týchto stránok ich nasmeroval na prácu na sebe. Živly prenechali Prírode.

A dle mého názoru jsou díla Pjakina konceptuálně/metodologicky o několik úrovní níže, než díla VP


Tohle není Pjakin versus VP(vnitřní prediktor Ruska) a dle mě je to špatně postavené (anglosasky - souboj protikladů - jeden je ten správný). Po smrti Zanzobina viditelně došlo ke změně a celkově ke ztrátě kvality souborného intelektu VP až k jeho rozpadu. V.V.Pjakin se o něco snažil a nebylo to přijato (nějak pokračuje maká i třeba z horší kvalitou než dřívější VP SSSR - i když subjektivně o moc ne, ale mohu to připustit vědom si subjektivity). Proč to nebylo přijato, už na něco ukazuje {mohli se dohodnout a vzít Pjakinovi připomínky v úvahu a upravit to (tohle je takové davo-elitářské, ty nám do toho nekecej, my jsme ti elitní). Po smrti Zanzobina VP SSSR nic nedělá, tedy až na to, že si právnicky zajišťuje ochrannou známku ( to už nestačí mystická ochrana, ve stylu kdo se bude materiály snažit zneužít vystavuje se působení vyšší moci mimo právnický rámec ? ) a napíše pamflet o V.V.Pjakinovi (a je jedno jestli místy se blíží objektivitě), od kdy se píše o autoru (autor je živý ne statický a má duši) místo o věci, o procesu. Hodnotím především snahu, kvalita se upřímnou snahou vždy dostaví. VP se zastavil (vidím v tom stejně jako Boletus záměr) a Pjakin i přes případné nedostatky jde dál a nevzdává se.


[quote="pid:47373, uid:226"]A dle mého názoru jsou díla Pjakina konceptuálně/metodologicky o několik úrovní níže, než díla VP[/quote] Tohle není Pjakin versus VP(vnitřní prediktor Ruska) a dle mě je to špatně postavené (anglosasky - souboj protikladů - jeden je ten správný). Po smrti Zanzobina viditelně došlo ke změně a celkově ke ztrátě kvality souborného intelektu VP až k jeho rozpadu. V.V.Pjakin se o něco snažil a nebylo to přijato (nějak pokračuje maká i třeba z horší kvalitou než dřívější VP SSSR - i když subjektivně o moc ne, ale mohu to připustit vědom si subjektivity). Proč to nebylo přijato, už na něco ukazuje {mohli se dohodnout a vzít Pjakinovi připomínky v úvahu a upravit to (tohle je takové davo-elitářské, ty nám do toho nekecej, my jsme ti elitní). Po smrti Zanzobina VP SSSR nic nedělá, tedy až na to, že si právnicky zajišťuje ochrannou známku ( to už nestačí mystická ochrana, ve stylu kdo se bude materiály snažit zneužít vystavuje se působení vyšší moci mimo právnický rámec ? ) a napíše pamflet o V.V.Pjakinovi (a je jedno jestli místy se blíží objektivitě), od kdy se píše o autoru (autor je živý ne statický a má duši) místo o věci, o procesu. Hodnotím především snahu, kvalita se upřímnou snahou vždy dostaví. VP se zastavil (vidím v tom stejně jako Boletus záměr) a Pjakin i přes případné nedostatky jde dál a nevzdává se.

napíše pamflet o V.V.Pjakinovi (a


Jen připomenu, že ten kdo začal s obdobnými útoky na druhou stranu byl Pjakin ... akorát to neudělal pamfletem, ale téměř každotýdenním připomínáním, studujte práce VP SSSR napsané do června 2018.


[quote="pid:47379, uid:426"]napíše pamflet o V.V.Pjakinovi (a[/quote] Jen připomenu, že ten kdo začal s obdobnými útoky na druhou stranu byl Pjakin ... akorát to neudělal pamfletem, ale téměř **každotýdenním** připomínáním, studujte práce VP SSSR napsané do června 2018.

Jen připomenu, že ten kdo začal s obdobnými útoky na druhou stranu byl Pjakin

Ale to nastalo až poté, co VP SSSR napsal práci k důchodové reformě, která kritizovala Putina. To byl prvotní bod sporů.


[quote="pid:47382, uid:388"]Jen připomenu, že ten kdo začal s obdobnými útoky na druhou stranu byl Pjakin[/quote] Ale to nastalo až poté, co VP SSSR napsal práci k důchodové reformě, která kritizovala Putina. To byl prvotní bod sporů.

studujte práce VP SSSR napsané do června 2018.


To není osobní útok na autory (pamflet), Pjakin je přesvědčen, že jsou tam zavádějící informace a upozorňuje na to ( jde k věci, nemíří na autora). Doporučuje nejdříve přečíst základy, materiály do roku 2018 a až pak si přečíst novější materiály a posoudit vlastním rozumem. Protože učit se od začátku s chybou je něco co každý učitel musí odsoudit. Novější materiály jsem zatím nečetl, protože žádné zvolené téma mě vnitřně neoslovilo.


Poznámka:
Nezajímám se o to kdo koho osočil nebo neosočil, kdo si začal nebo nezačal (jak děti ve škole), to je předci nepodstatné, jestli existuje v kolektivu nějaký rozpor a nebude se řešit dojde nakonec k rozkolu a je opravdu dětinské hledat a označovat viníka ( přesně jak s námi oře GP předhodí obětního beránka, ten za to může - jsme propojení problémy se musí řešit společně a ten kdo je odmítá řešit je parazit, protože tím pádem problém naloží na záda ostatním ). Moje hodnocení je toto: VP "stojí" a V.V.Pjakin "jde".


[quote="pid:47382, uid:388"]studujte práce VP SSSR napsané do června 2018.[/quote] To není osobní útok na autory (pamflet), Pjakin je přesvědčen, že jsou tam zavádějící informace a upozorňuje na to ( jde k věci, nemíří na autora). Doporučuje nejdříve přečíst základy, materiály do roku 2018 a až pak si přečíst novější materiály a posoudit vlastním rozumem. Protože učit se od začátku s chybou je něco co každý učitel musí odsoudit. Novější materiály jsem zatím nečetl, protože žádné zvolené téma mě vnitřně neoslovilo. Poznámka: Nezajímám se o to kdo koho osočil nebo neosočil, kdo si začal nebo nezačal (jak děti ve škole), to je předci nepodstatné, jestli existuje v kolektivu nějaký rozpor a nebude se řešit dojde nakonec k rozkolu a je opravdu dětinské hledat a označovat viníka ( přesně jak s námi oře GP předhodí obětního beránka, ten za to může - jsme propojení problémy se musí řešit společně a ten kdo je odmítá řešit je parazit, protože tím pádem problém naloží na záda ostatním ). Moje hodnocení je toto: VP "stojí" a V.V.Pjakin "jde".
Upravené 8. 12. 2021 o 23:08

Za sebe mohu popsat , co sleduji už delší dobu . Chodím jukat na různá diskusní fóra , abych si dělal přehled o vnímání lidí . Všude fungují známé placené firmy , které blijí dle stejného scénáře . Všude to probíhá podle stejného mustru . Jakmile někdo napíše myšlenku , která jde do jádra problému a je tzv. pravdověrná , tak je urážen , zesměšněn , obviněn z rasismu či nacismu , nedodržování pravidel diskuse a podobně .
Proč jsem toto napsal ?
Jednou z prosazovaných tezí těchto placených prezentů je dehonestace Pjakina a to pravidelně vždy , kdy je na Pjakina jakýkoliv odkaz .
A to podobným způsobem , jak to bylo opakovaně předváděno i zde .
Pokud někdo s názorem , myšlenkou , konáním někoho nesouhlasí , tak je přirozené , že si hledá svůj šálek čaje , který koriguje s jeho vnímáním obrazu světa .
Pokud jedinec či skupina vědomě chodí opakovaně chutnat pokrm , který je pro ně-něj horký , hořký , odporný , nestravitelný , tak jeho snaha je buďto zištná , nebo vypovídá o psychické poruše až posednutím-běsností , neboli po novu trockismem .
Vyhodnotit si to každý musí sám a to až po úvahu , zda toto je to , co je ochoten krmit .


Za sebe mohu popsat , co sleduji už delší dobu . Chodím jukat na různá diskusní fóra , abych si dělal přehled o vnímání lidí . Všude fungují známé placené firmy , které blijí dle stejného scénáře . Všude to probíhá podle stejného mustru . Jakmile někdo napíše myšlenku , která jde do jádra problému a je tzv. pravdověrná , tak je urážen , zesměšněn , obviněn z rasismu či nacismu , nedodržování pravidel diskuse a podobně . Proč jsem toto napsal ? Jednou z prosazovaných tezí těchto placených prezentů je dehonestace Pjakina a to pravidelně vždy , kdy je na Pjakina jakýkoliv odkaz . A to podobným způsobem , jak to bylo opakovaně předváděno i zde . Pokud někdo s názorem , myšlenkou , konáním někoho nesouhlasí , tak je přirozené , že si hledá svůj šálek čaje , který koriguje s jeho vnímáním obrazu světa . Pokud jedinec či skupina vědomě chodí opakovaně chutnat pokrm , který je pro ně-něj horký , hořký , odporný , nestravitelný , tak jeho snaha je buďto zištná , nebo vypovídá o psychické poruše až posednutím-běsností , neboli po novu trockismem . Vyhodnotit si to každý musí sám a to až po úvahu , zda toto je to , co je ochoten krmit .

K obsahu střetu jsme vedli sáhodlouhé debaty už na VoděKSB. Proto jserm se nyní k obsahu vyjádřil tak, jak jsem považoval za potřebné.


V té době byla tato práce VP SSSR pouze v ruštině, takže neruštináři se s ní mohli seznámit až teď. Zatímco postoj Pjakina je předkládám téměř v každém pořadu Otázky a odpovědi.
Proto např. já jsem se tehdy do diskuse nezapojoval, protože jsem neměl nad čím ... a myslím, že nejsem sám.
Jestli to vlákno pokračovalo do hloubky několik dní - tak mi to uteklo (na vodaksb se řadili příspěvky jinak než zde).


Cítím tu u části diskutujících podiv nad tím, že jste někde v hlubině internetu něco vykomunikovali a srozumitelným způsobem nepředali výsledek. Ale přesto trváte na tom výsledku jako na slově Božím (které přeci každý zná).


Boletusi, mohli byste tedy své tehdejší diskusní závěry nějak uceleně zformulovat? Hox se snaží a své argumenty formuluje. Od Vás většinou jen čtu, jak se k tomu již nebudete vyjadřovat, protože ...


[quote="pid:47374, uid:57"]K obsahu střetu jsme vedli sáhodlouhé debaty už na VoděKSB. Proto jserm se nyní k obsahu vyjádřil tak, jak jsem považoval za potřebné.[/quote] V té době byla tato práce VP SSSR pouze v ruštině, takže neruštináři se s ní mohli seznámit až teď. Zatímco postoj Pjakina je předkládám téměř v každém pořadu Otázky a odpovědi. Proto např. já jsem se tehdy do diskuse nezapojoval, protože jsem neměl nad čím ... a myslím, že nejsem sám. Jestli to vlákno pokračovalo do hloubky několik dní - tak mi to uteklo (na vodaksb se řadili příspěvky jinak než zde). Cítím tu u části diskutujících podiv nad tím, že jste někde v hlubině internetu něco vykomunikovali a srozumitelným způsobem nepředali výsledek. Ale přesto trváte na tom výsledku jako na slově Božím (které přeci každý zná). Boletusi, mohli byste tedy své tehdejší diskusní závěry nějak uceleně zformulovat? Hox se snaží a své argumenty formuluje. Od Vás většinou jen čtu, jak se k tomu již nebudete vyjadřovat, protože ...

Doporučuje nejdříve přečíst základy, materiály do roku 2018 a až pak si přečíst novější materiály a posoudit vlastním rozumem.


A je to tady všechno někde přeložené do češtiny a slovenštiny? ... aby o tom mohli diskutovat a přemýšlet všichni zdejší.


[quote="pid:47386, uid:426"]Doporučuje nejdříve přečíst základy, materiály do roku 2018 a až pak si přečíst novější materiály a posoudit vlastním rozumem.[/quote] A je to tady všechno někde přeložené do češtiny a slovenštiny? ... aby o tom mohli diskutovat a přemýšlet všichni zdejší.

Moje hodnocení je toto: VP "stojí" a V.V.Pjakin "jde".


Jenže co se týká pravdověrnosti, tak tohle neurčuje, kde je pravda. To co píšeš může být způsobeno útokem Pjakina na VP SSSR a operativním náskokem díky každotýdenním Otázkám ...


[quote="pid:47386, uid:426"]Moje hodnocení je toto: VP "stojí" a V.V.Pjakin "jde".[/quote] Jenže co se týká pravdověrnosti, tak tohle neurčuje, kde je pravda. To co píšeš může být způsobeno útokem Pjakina na VP SSSR a operativním náskokem díky každotýdenním Otázkám ...

Jenže co se týká pravdověrnosti


Ten termín chápu asi odlišně. Pravdověrný není synonymum pravdivý nebo neomylný, je to termín pro odhodlání hledat pravdu a pravdy se držet (dle svých schopností a chápaní), bez ohledu na případné nepohodlí (v křesťanském pojetí se tomu říká žít v pravdě). Osobně mám vysokou důvěru v Pjakinovu pravdověrnost.


Vůbec to není o tom kdo má pravdu.


Co ty víš o pravdě, říká Pilát Pontský Ješua-ovi (dle Bulgakova v Mistr a Markéta). Co ty tuláku můžeš vědět o pravdě, když ani nejslovutnější filosofové ji nedokáží uchopit.
Ješua odpovídá pravda je, že máš rád jenom svého psa ...


Pravdověrnost není o pravdě ve smyslu logiky a faktů, je to o vztahu k životu k Bohu, o upřímnosti k sobě i okolí a o důvěře pravdu poznávat ať je jakákoliv.


[quote="pid:47391, uid:388"]Jenže co se týká pravdověrnosti[/quote] Ten termín chápu asi odlišně. Pravdověrný není synonymum pravdivý nebo neomylný, je to termín pro odhodlání hledat pravdu a pravdy se držet (dle svých schopností a chápaní), bez ohledu na případné nepohodlí (v křesťanském pojetí se tomu říká žít v pravdě). Osobně mám vysokou důvěru v Pjakinovu pravdověrnost. Vůbec to není o tom kdo má pravdu. Co ty víš o pravdě, říká Pilát Pontský Ješua-ovi (dle Bulgakova v Mistr a Markéta). Co ty tuláku můžeš vědět o pravdě, když ani nejslovutnější filosofové ji nedokáží uchopit. Ješua odpovídá pravda je, že máš rád jenom svého psa ... Pravdověrnost není o pravdě ve smyslu logiky a faktů, je to o vztahu k životu k Bohu, o upřímnosti k sobě i okolí a o důvěře pravdu poznávat ať je jakákoliv.
Upravené 9. 12. 2021 o 07:56

Pravdověrnost není o pravdě ve smyslu logiky a faktech, je to o vztahu k životu k Bohu, o upřímnosti k sobě i okolí a o důvěře tu pravdu poznávat.
Mezi řádky můžete číst, co Pjakin říká. Pjakin o některých věcech mluvil jako Panarin a později to všechno dopadlo úplně jinak. Moje rada, pokud nejste věcem přímo přítomni, nevěřte nikomu ve svém životě. Položil jste někomu otázku, proč a z jakého důvodu to všechno říká, kdo za tím stojí, aby tuto teorii šířil atd. Nikdo nic nedělá zadarmo, vše má svůj účel a proč. A všechny jeho příběhy měly nakonec špatný vliv na samotný systém řízení, všechno, co vyprávěl, bylo úplně jiné.


[quote="pid:47403, uid:426"]Pravdověrnost není o pravdě ve smyslu logiky a faktech, je to o vztahu k životu k Bohu, o upřímnosti k sobě i okolí a o důvěře tu pravdu poznávat.[/quote]Mezi řádky můžete číst, co Pjakin říká. Pjakin o některých věcech mluvil jako Panarin a později to všechno dopadlo úplně jinak. Moje rada, pokud nejste věcem přímo přítomni, nevěřte nikomu ve svém životě. Položil jste někomu otázku, proč a z jakého důvodu to všechno říká, kdo za tím stojí, aby tuto teorii šířil atd. Nikdo nic nedělá zadarmo, vše má svůj účel a proč. A všechny jeho příběhy měly nakonec špatný vliv na samotný systém řízení, všechno, co vyprávěl, bylo úplně jiné.

@Jura11 - Hm, co je na tom "útočné" ? Pokud si vzpomínám (velmi přesně) , tak dlouhou dobu zůstal u této konstatace a nevysvětloval proč. Potrefená husa ovšem po nějaké době musela zakejhat a taky zakejhala. Tedy znovu- v čem konkrétně byl Pjakin útočný, pokud jen vyjádřil svůj názor na práci VP po červnu 2018 ? V čem konkrétně ten útok na Koncepci spočíval ? V odlišném názoru ? Už v době střetu jsem zastával důsledně názor, že tyto spory se řeší v týmu a mimo veřejnost a ven jde až výsledek. V tom jsem konzistentní i dnes. Ale malost reálné práce VP po červnu 2018 je prostě nepřehlédnutelná .

@Jura11 - Hm, co je na tom "útočné" ? Pokud si vzpomínám (velmi přesně) , tak dlouhou dobu zůstal u této konstatace a nevysvětloval proč. Potrefená husa ovšem po nějaké době musela zakejhat a taky zakejhala. Tedy znovu- v čem konkrétně byl Pjakin útočný, pokud jen vyjádřil svůj názor na práci VP po červnu 2018 ? V čem konkrétně ten útok na Koncepci spočíval ? V odlišném názoru ? Už v době střetu jsem zastával důsledně názor, že tyto spory se řeší v týmu a mimo veřejnost a ven jde až výsledek. V tom jsem konzistentní i dnes. Ale malost reálné práce VP po červnu 2018 je prostě nepřehlédnutelná .

@Jura11 - to myslíš vážně, abych tu jako pan učitel zopakoval látku, která byla aktuální před 2 lety,probrali,poslechli,pohádali a nakonec každý si z ní odnesl svůj závěr ? Tak se vykašli na ostatní , najdi si to a poper se vlastním rozumem s tím, co se odehrálo v prostředí ruských konceptuálů mezi smrtí Zaznobina a dneškem. Píše se prosinec roku 2021, to, že Hox otiskl na svém webu (teď je už fakt jen a jen JEHO) tenhle ohřátý pokrm (a to poněkolika pokusech nás tady krmit i zde) , to je jen a jen jeho věc. Svůj velmi srozumitelný názor na celý střet jsem několikrát v několika diskusích sdělil a už nemám nejmenší potřebu se k tomu vracet. Doba je plná daleko důležitějších výzev , ale pokud tuto opožděnou výzvu k odsouzení Pjakina kdokoliv shledává jako přínosnou - prosím, ale beze mně.

@Jura11 - to myslíš vážně, abych tu jako pan učitel zopakoval látku, která byla aktuální před 2 lety,probrali,poslechli,pohádali a nakonec každý si z ní odnesl svůj závěr ? Tak se vykašli na ostatní , najdi si to a poper se vlastním rozumem s tím, co se odehrálo v prostředí ruských konceptuálů mezi smrtí Zaznobina a dneškem. Píše se prosinec roku 2021, to, že Hox otiskl na svém webu (teď je už fakt jen a jen JEHO) tenhle ohřátý pokrm (a to poněkolika pokusech nás tady krmit i zde) , to je jen a jen jeho věc. Svůj velmi srozumitelný názor na celý střet jsem několikrát v několika diskusích sdělil a už nemám nejmenší potřebu se k tomu vracet. Doba je plná daleko důležitějších výzev , ale pokud tuto opožděnou výzvu k odsouzení Pjakina kdokoliv shledává jako přínosnou - prosím, ale beze mně.

Ak funguješ na energii Lásky, tak tie matrice a príslušné egregory začneš tvoriť sám - prídeš vtedy na to ako.
Nech nikto neočakáva, že presný postup a popis toho bude zverejnený, pretože by v noosfére nastalo také bičovanie víchrov, žeby to asi roztrhalo všetko a všetkých.


Já se snažím, ale vono jde spíš o společnej projekt, osobní matrice si můžeš prohlížet sám, ale tahle hra je o lidech, který nechtěj vítězit jen ve svém koutku.
Jinak dík za dřívější povzbuzení ať se pustím do eshopu, myšleno upřímně. Jak jsem ukázal, můžeš vytvořit matrici, dát jí směr, posílit, ale pokud ostatní zůstávají v zajetí ega, nikdy se nespojí, projekt matrice se neprojeví, to ale z nadhledu nevadí, je to jen informace, nová součást vyšší matrice, dává jí směr.


Energií se plýtvá na boj s Pjakinem, Hoxem, s kýmkoliv kdo se namane a má opačný náboj. Můžeme tak strávit další roky nebo se díky KSB posunout, vidět z nadhledu.


Bičování ani trhání nebude, bavíme se o energii Lásky, to ti bude třeba tak smutno, že to tady zabalíš nebo se užereš závistí a tak dál, nebo se naučíš něco nového a budeš tvořit pro sebe a celek.
Intuice tě povede, může se ti hodně věcí začít měnit k lepšímu, svět je barevnější, nepotřebuješ k životu pořád jen jíst a uspokojovat potřeby ega, naučíš se něco nového, třeba jezdit na koni, chytat ryby, namaluješ obraz, život s novou kvalitou vědomí(informací MIM), bez otázek, trápení, nemoci.
Inspirace ti přijde, JŽO už netrestá, projevu se dary, maličkostmi, které občas nevidíme, protože boj, pumpování matrice strachem. Je to prosté, Láska jako nadhled, hlavní motor řízení.. Nemyslet jen na sebe.


[quote="pid:47377, uid:112"]Ak funguješ na energii Lásky, tak tie matrice a príslušné egregory začneš tvoriť sám - prídeš vtedy na to ako. Nech nikto neočakáva, že presný postup a popis toho bude zverejnený, pretože by v noosfére nastalo také bičovanie víchrov, žeby to asi roztrhalo všetko a všetkých.[/quote] Já se snažím, ale vono jde spíš o společnej projekt, osobní matrice si můžeš prohlížet sám, ale tahle hra je o lidech, který nechtěj vítězit jen ve svém koutku. Jinak dík za dřívější povzbuzení ať se pustím do eshopu, myšleno upřímně. Jak jsem ukázal, můžeš vytvořit matrici, dát jí směr, posílit, ale pokud ostatní zůstávají v zajetí ega, nikdy se nespojí, projekt matrice se neprojeví, to ale z nadhledu nevadí, je to jen informace, nová součást vyšší matrice, dává jí směr. Energií se plýtvá na boj s Pjakinem, Hoxem, s kýmkoliv kdo se namane a má opačný náboj. Můžeme tak strávit další roky nebo se díky KSB posunout, vidět z nadhledu. Bičování ani trhání nebude, bavíme se o energii Lásky, to ti bude třeba tak smutno, že to tady zabalíš nebo se užereš závistí a tak dál, nebo se naučíš něco nového a budeš tvořit pro sebe a celek. Intuice tě povede, může se ti hodně věcí začít měnit k lepšímu, svět je barevnější, nepotřebuješ k životu pořád jen jíst a uspokojovat potřeby ega, naučíš se něco nového, třeba jezdit na koni, chytat ryby, namaluješ obraz, život s novou kvalitou vědomí(informací MIM), bez otázek, trápení, nemoci. Inspirace ti přijde, JŽO už netrestá, projevu se dary, maličkostmi, které občas nevidíme, protože boj, pumpování matrice strachem. Je to prosté, Láska jako nadhled, hlavní motor řízení.. Nemyslet jen na sebe.

zopakoval látku, která byla aktuální před 2 lety,probrali,poslechli,pohádali a nakonec každý si z ní odnesl svůj závěr


Kolik Vás tam asi tak diskutovalo? (10-20 a informováno je o tom 50-100 ?) Tj. kolik lidí tam přítomných si tedy odneslo závěr při diskusi nad tehdy nepřeloženými ruskými texty?


Tady teď taky asi nejsou z časových důvodů všichni z několika z 10-20 tisíc sledujících Pjakina. Je nebo není potřeba jim k tomu nic říct?


Z diskuse zde (cca poslední 4 vložení Hoxe) jsem si představu o tvém názoru neudělal. Mnohokrát jsem tedy slyšel ujišťování, jak už je to uzavřené a jasné a spekulace, proč to Hox znovu vytahuje). Minimálně těch 4 posledních diskusích jsem však opravdu jasnou ucelenou argumentaci nevypozoroval. A konkrétně z těch střípků, kterých jsem si všiml nechápu vaší jistotu v podpoře Pjakina v tomto sporu (VP SSSR x Pjakin).


[quote="pid:47412, uid:57"]zopakoval látku, která byla aktuální před 2 lety,probrali,poslechli,pohádali a nakonec každý si z ní odnesl svůj závěr[/quote] Kolik Vás tam asi tak diskutovalo? (10-20 a informováno je o tom 50-100 ?) Tj. kolik lidí tam přítomných si tedy odneslo závěr při diskusi nad tehdy nepřeloženými ruskými texty? Tady teď taky asi nejsou z časových důvodů všichni z několika z 10-20 tisíc sledujících Pjakina. Je nebo není potřeba jim k tomu nic říct? Z diskuse zde (cca poslední 4 vložení Hoxe) jsem si představu o tvém názoru neudělal. Mnohokrát jsem tedy slyšel ujišťování, jak už je to uzavřené a jasné a spekulace, proč to Hox znovu vytahuje). Minimálně těch 4 posledních diskusích jsem však opravdu jasnou ucelenou argumentaci nevypozoroval. A konkrétně z těch střípků, kterých jsem si všiml nechápu vaší jistotu v podpoře Pjakina v tomto sporu (VP SSSR x Pjakin).

To je škoda, že si můj názor nenašel a nevypozoroval. Ale to zase není až tak důležité, alespoń ne pro mně. Tohle fórum není o debatě mezi Hoxem, mnou a Tebou a o naprosto neaktuálním hodnocením bebíček mezi VVpj a VP (mimochodem - existuje ještě něco pod tímto kryptonymem?). Snažím se reagovat v diskusi na další témata, tohle jsem za sebe uzavřel a s tím se budeš muset smířit. Třeba s tui najdeš někoho dalšího, s kým by se tenhle recyklát dal ještě nějakou chvíli rozebírat. Já to nebudu. Za sebe tenhle rozhovor končím.


To je škoda, že si můj názor nenašel a nevypozoroval. Ale to zase není až tak důležité, alespoń ne pro mně. Tohle fórum není o debatě mezi Hoxem, mnou a Tebou a o naprosto neaktuálním hodnocením bebíček mezi VVpj a VP (mimochodem - existuje ještě něco pod tímto kryptonymem?). Snažím se reagovat v diskusi na další témata, tohle jsem za sebe uzavřel a s tím se budeš muset smířit. Třeba s tui najdeš někoho dalšího, s kým by se tenhle recyklát dal ještě nějakou chvíli rozebírat. Já to nebudu. Za sebe tenhle rozhovor končím.

Musím říct, že druhý díl je mnohem lepší a zajímavější, než ten první. Moc děkuji za zveřejnění. Vystupuje tam i můj oblíbený Veličko (bez ironie, jeho série "besedy o životě" a o "vzdělávání" jsou podle mě velmi přínosné a zajímavé).
Co se týká Pjakina, tak je pravda, že se o ně občas otřel, ale zpočátku se mu na otázky nechtělo odpovídat (kroutil se jak hadice) a byl vyhýbavý (tj. "ano, materiály po červnu 2018 studujte, ale se znalostí teorie a materiálů před zmíněným datem"smile.


Závěr si udělá každý sám, dovolím si ale parafrázovat a doplnit Pjakinův podle mě nejlepší postoj:


Je spousta různých důležitějších témat (migrační krize, coronavirus, Ukrajina, nastupující celosvětový fašismus, inflace, ekologie, EU atd.), než téma "Pjakin je bandita". Publikovat práce na zmíněná téma by bylo společensky extrémně důležitější.**


Nemám problém s užitečným "alternativním" (myšleno ne Pjakin) výkladem událostí a překladem a analýzou materiálů po červnu 2018. Ať někdo udělá příslušné fórum a rád ho budu sledovat.
Hezký den všem


Musím říct, že druhý díl je mnohem lepší a zajímavější, než ten první. Moc děkuji za zveřejnění. Vystupuje tam i můj oblíbený Veličko (bez ironie, jeho série "besedy o životě" a o "vzdělávání" jsou podle mě velmi přínosné a zajímavé). Co se týká Pjakina, tak je pravda, že se o ně občas otřel, ale zpočátku se mu na otázky nechtělo odpovídat (kroutil se jak hadice) a byl vyhýbavý (tj. "ano, materiály po červnu 2018 studujte, ale se znalostí teorie a materiálů před zmíněným datem"). Závěr si udělá každý sám, dovolím si ale parafrázovat a doplnit Pjakinův podle mě nejlepší postoj: _Je spousta různých důležitějších témat (migrační krize, coronavirus, Ukrajina, nastupující celosvětový fašismus, inflace, ekologie, EU atd.), než téma "Pjakin je bandita". Publikovat práce na zmíněná téma by bylo společensky extrémně důležitější._**** Nemám problém s užitečným "alternativním" (myšleno ne Pjakin) výkladem událostí a překladem a analýzou materiálů po červnu 2018. Ať někdo udělá příslušné fórum a rád ho budu sledovat. Hezký den všem

Nechme to tedy být ...


Chci jen dodat, že tato diskuse je ukázkovým příkladem, jak se nemá dělat přímá demokracie po vzoru Novgorodu nebo Sovětů.


V Novgorodu, když někdo cítil potřebu, tak zazvonil večovým zvonem a všichni přišli. K danému tématu byli zvoleni mluvčí (zde se za jednu stranu jmenoval Hox za druhou Boletus), obě předloží svůj pohled na situaci ... a plémum poté rozhodne.


Tady to vypadá, že se téma ujednalo někde v zákulisí v omezeném počtu diskutujících. Když se to někomu nelíbí, má smůlu.


Nechme to tedy být ... Chci jen dodat, že tato diskuse je ukázkovým příkladem, jak se nemá dělat přímá demokracie po vzoru Novgorodu nebo Sovětů. V Novgorodu, když někdo cítil potřebu, tak zazvonil večovým zvonem a všichni přišli. K danému tématu byli zvoleni mluvčí (zde se za jednu stranu jmenoval Hox za druhou Boletus), obě předloží svůj pohled na situaci ... a plémum poté rozhodne. Tady to vypadá, že se téma ujednalo někde v zákulisí v omezeném počtu diskutujících. Když se to někomu nelíbí, má smůlu.

K danému tématu byli zvoleni mluvčí (zde se za jednu stranu jmenoval Hox za druhou Boletus), obě předloží svůj pohled na situaci ... a plémum poté rozhodne.


Nevšiml jsem si, že by zde někdo někoho volil. Ty ano?
A jaké bylo rozhodnutí pléna? Že by mi něco uniklo?


Tady to vypadá, že se téma ujednalo někde v zákulisí v omezeném počtu diskutujících. Když se to někomu nelíbí, má smůlu.


To téma se neustále propírá od roku 2018, veřejně. Někdo už toho má plné zuby, ale někdo by rád pátý odvar z kavové sedliny.


Já nepotřebuji, aby mě někdo přesvědčoval, jaký mám mít názor na Pjakina, či Velička. Ty snad ano?


[quote="pid:47585, uid:388"]K danému tématu byli zvoleni mluvčí (zde se za jednu stranu jmenoval Hox za druhou Boletus), obě předloží svůj pohled na situaci ... a plémum poté rozhodne.[/quote] Nevšiml jsem si, že by zde někdo někoho volil. Ty ano? A jaké bylo rozhodnutí pléna? Že by mi něco uniklo? [quote="pid:47585, uid:388"]Tady to vypadá, že se téma ujednalo někde v zákulisí v omezeném počtu diskutujících. Když se to někomu nelíbí, má smůlu.[/quote] To téma se neustále propírá od roku 2018, veřejně. Někdo už toho má plné zuby, ale někdo by rád pátý odvar z kavové sedliny. Já nepotřebuji, aby mě někdo přesvědčoval, jaký mám mít názor na Pjakina, či Velička. Ty snad ano?

A je to tady všechno někde přeložené do češtiny a slovenštiny? ... aby o tom mohli diskutovat a přemýšlet všichni zdejší.


Po téměř roce a 170 komentářích tady na fóru se ptáš, kde najdeš základní materiály? To je odpověď i k tvým pozdějším komentářům tady ve vlákně.


[quote="pid:47390, uid:388"]A je to tady všechno někde přeložené do češtiny a slovenštiny? ... aby o tom mohli diskutovat a přemýšlet všichni zdejší.[/quote] Po téměř roce a 170 komentářích tady na fóru se ptáš, kde najdeš základní materiály? To je odpověď i k tvým pozdějším komentářům tady ve vlákně.

V. Jefimov hovoří o historii VP SSSR, o

Díky za Jefimova, ten dává odpověď na mnohé zde položené otázky. Mimochodem - z jeho vyjádření je patrné, že mýty a spekulace kolem osobností KSB se vynořily nejen u nás...
Doporučuju k poslechu, zásadní věci říká cca od 10.minuty.


Nebyl Zaznobin tou autoritou, která osobu Pjakina držela na uzdě?

Domnívám se, že nebyl. Domněnka hraničí s jistotou.
A předestřu tu možnost, že ty útoky na VP SSSR nejsou z Pjakinovy hlavy. Přemýšleli jste i nad touto možností? A že tu nejde o žádného "posedlého Hoxe", který se nemůže srovnat s osobní ublížeností?
Ostatně - není žádné tajemství, že postoj vůči Putinovi byl od VP SSSR odmítavý od počátku, později byl některými osobnostmi "vzat na milost" - ovšem s ostražitostí. Takže nemůže nikoho (ani Pjakina) překvapit, když VP kritizuje důchodovou reformu.


[quote="pid:47308, uid:521"]V. Jefimov hovoří o historii VP SSSR, o[/quote] Díky za Jefimova, ten dává odpověď na mnohé zde položené otázky. Mimochodem - z jeho vyjádření je patrné, že mýty a spekulace kolem osobností KSB se vynořily nejen u nás... Doporučuju k poslechu, zásadní věci říká cca od 10.minuty. [quote="pid:47373, uid:226"]Nebyl Zaznobin tou autoritou, která osobu Pjakina držela na uzdě?[/quote] Domnívám se, že nebyl. Domněnka hraničí s jistotou. A předestřu tu možnost, že ty útoky na VP SSSR nejsou z Pjakinovy hlavy. **Přemýšleli jste i nad touto možností?** A že tu nejde o žádného "posedlého Hoxe", který se nemůže srovnat s osobní ublížeností? Ostatně - není žádné tajemství, že postoj vůči Putinovi byl od VP SSSR odmítavý od počátku, později byl některými osobnostmi "vzat na milost" - ovšem s ostražitostí. Takže nemůže nikoho (ani Pjakina) překvapit, když VP kritizuje důchodovou reformu.

Ostatně - není žádné tajemství, že postoj vůči Putinovi byl od VP SSSR odmítavý od počátku, později byl některými osobnostmi "vzat na milost" - ovšem s ostražitostí.


Vzat na milost? Asi jsi neviděla tohle.
https://www.youtube.com/watch?v=tBKc5Em3kKs


Co se tyče Pjakina, tak z mého pohledu dělá zásadní věc - tlumí v Rusku majdanový potenciál a to velmi účinně, snižuje krvavost procesů. Také tím, že vysvětluje důvody toho, či onoho chování Putina. Přitom, VP SSSR to nedělal od doby smrtí Zaznobina, zaměřil se pouze na kritiku.


[quote="pid:47683, uid:203"]Ostatně - není žádné tajemství, že postoj vůči Putinovi byl od VP SSSR odmítavý od počátku, později byl některými osobnostmi "vzat na milost" - ovšem s ostražitostí.[/quote] Vzat na milost? Asi jsi neviděla tohle. https://www.youtube.com/watch?v=tBKc5Em3kKs Co se tyče Pjakina, tak z mého pohledu dělá zásadní věc - tlumí v Rusku majdanový potenciál a to velmi účinně, snižuje krvavost procesů. Také tím, že vysvětluje důvody toho, či onoho chování Putina. Přitom, VP SSSR to nedělal od doby smrtí Zaznobina, zaměřil se pouze na kritiku.

@Jura11 - Hm, co je na tom "útočné" ? Pokud si vzpomínám (velmi přesně) , tak dlouhou dobu zůstal u této konstatace a nevysvětloval proč.

Souhlasím s Jura11. Můj názor je takový, že útočný byl a... nevím jak teď, Pjakina nesleduji.
Problém jsem viděl v tom, že ze své pozice určité "autority" se rozhodne dávat "doporučení" o tom, co číst, a co ne. Takto to na mne tehdy působilo. Místo toho, aby normálně od začátku a se stejnou vervou jako v jiných momentech představil celý svůj problém, pořádně jej vyargumentoval a následně nechal posluchače udělat si obrázek, celou situaci "komprimoval" do pár vět a případné dotazy odbyl. Poté jak při kázání v kostele na konci pořadů opakoval stejnou mantru.


Já si neidealizuji Pjakina ani VP SSSR, nicméně toto "klopýtnutí" považuji přes nesporný přínos jeho pořadu a knih za vážné a velice nezodpovědné. Vzniklo a stále z toho vzniká mnoho škod.


[quote="pid:47411, uid:57"]@Jura11 - Hm, co je na tom "útočné" ? Pokud si vzpomínám (velmi přesně) , tak dlouhou dobu zůstal u této konstatace a nevysvětloval proč.[/quote] Souhlasím s Jura11. Můj názor je takový, že útočný byl a... nevím jak teď, Pjakina nesleduji. Problém jsem viděl v tom, že ze své pozice určité "autority" se rozhodne dávat "doporučení" o tom, co číst, a co ne. Takto to na mne tehdy působilo. Místo toho, aby normálně od začátku a se stejnou vervou jako v jiných momentech představil celý svůj problém, pořádně jej vyargumentoval a následně nechal posluchače udělat si obrázek, celou situaci "komprimoval" do pár vět a případné dotazy odbyl. Poté jak při kázání v kostele na konci pořadů opakoval stejnou mantru. Já si neidealizuji Pjakina ani VP SSSR, nicméně toto "klopýtnutí" považuji přes nesporný přínos jeho pořadu a knih za vážné a velice nezodpovědné. Vzniklo a stále z toho vzniká mnoho škod.

Já si neidealizuji Pjakina ani VP SSSR, nicméně toto "klopýtnutí" považuji přes nesporný přínos jeho pořadu a knih za vážné a velice nezodpovědné. Vzniklo a stále z toho vzniká mnoho škod.
Absolutně nesouhlasím. Odhalil ve VP SSR Trockisty a jak je vidět, toto mu nemůžou prominout.


[quote="pid:47695, uid:291"]Já si neidealizuji Pjakina ani VP SSSR, nicméně toto "klopýtnutí" považuji přes nesporný přínos jeho pořadu a knih za vážné a velice nezodpovědné. Vzniklo a stále z toho vzniká mnoho škod.[/quote]Absolutně nesouhlasím. Odhalil ve VP SSR Trockisty a jak je vidět, toto mu nemůžou prominout.

Asi jsi neviděla tohle.

Viděla a znám. A právě proto to říkám, protože konkrétně Zaznobin "vzal Putina na milost" (možná je slovo "na milost" pro tebe těžko uchopitelné, takže napíšu "změnil názor" ). Jde o to, že vyjádření je až z r. 2014. Před kyjevským majdanem a Krymem bylo hodnocení Putina odlišné, zvláště v jeho prvním prezidentském období.
V některých pracech VP SSSR, které se mi dostaly pod ruku, byl na Putina vyjádřený odlišný názor - ve smyslu "jen další elitář, co hrabe pod sebe".
Co se Pjakina týká, zásluhy mu neupírám - už jsem se k tomu několikrát a dostatečně vyjádřila. Jen nesouhlasím s kritikou VP SSSR, že jakoby "nic nedělá" či "jen kritizuje". Zaznobin měl za života přece své poslání a své práce, takže bych ho k publikaci VP SSSR nemotala (= jako toho, kdo publikoval za VP).
Na závěr dotaz, zda sis vyposlechl zde postovaný rozhovor s Jefimovem. Jestli ne, vyposlechni si ho. Je tam takový úsek, kdy mluví přesně o cílech koncepce. A také o době, kdy se může stávající koncepce změnit. A jestli toto řečené je cílem VP, pak se nedivím, že kritizují vládu. Možná je to o tom, že koukají mnohem dál, než Pjakin (a to nemyslím urážlivě). Jestli na sebe Pjakin vzal úkol být oním "tlumičem", pak ho VP přece nemusí kopírovat.


[quote="pid:47692, uid:158"]Asi jsi neviděla tohle.[/quote] Viděla a znám. A právě proto to říkám, protože konkrétně Zaznobin "vzal Putina na milost" (možná je slovo "na milost" pro tebe těžko uchopitelné, takže napíšu "změnil názor" ). Jde o to, že vyjádření je až z r. 2014. Před kyjevským majdanem a Krymem bylo hodnocení Putina odlišné, zvláště v jeho prvním prezidentském období. V některých pracech VP SSSR, které se mi dostaly pod ruku, byl na Putina vyjádřený odlišný názor - ve smyslu "jen další elitář, co hrabe pod sebe". Co se Pjakina týká, zásluhy mu neupírám - už jsem se k tomu několikrát a dostatečně vyjádřila. Jen nesouhlasím s kritikou VP SSSR, že jakoby "nic nedělá" či "jen kritizuje". Zaznobin měl za života přece své poslání a své práce, takže bych ho k publikaci VP SSSR nemotala (= jako toho, kdo publikoval za VP). Na závěr dotaz, zda sis vyposlechl zde postovaný rozhovor s Jefimovem. Jestli ne, vyposlechni si ho. Je tam takový úsek, kdy mluví přesně o cílech koncepce. A také o době, kdy se může stávající koncepce změnit. A jestli toto řečené je cílem VP, pak se nedivím, že kritizují vládu. Možná je to o tom, že koukají mnohem dál, než Pjakin (a to nemyslím urážlivě). Jestli na sebe Pjakin vzal úkol být oním "tlumičem", pak ho VP přece nemusí kopírovat.

Odhalil ve VP SSR Trockisty

Tak s tím zase nesouhlasím já.


[quote="pid:47700, uid:312"]Odhalil ve VP SSR Trockisty[/quote] Tak s tím zase nesouhlasím já.

V některých pracech VP SSSR, které se mi dostaly pod ruku, byl na Putina vyjádřený odlišný názor - ve smyslu "jen další elitář, co hrabe pod sebe".


Přesně toto mě zarazilo v podkapitole o majetkovém přiznání ruských politiků v Sam roste sám? A přesně jsem si říkal, zda bylo Putinovi vytknuta tato jedna věc, kterou ve VP jednoduše považovali za špatnou, nebo zda v jejich celkový pohled na Putina byl tehdy jiný.


[quote="pid:47703, uid:203"]V některých pracech VP SSSR, které se mi dostaly pod ruku, byl na Putina vyjádřený odlišný názor - ve smyslu "jen další elitář, co hrabe pod sebe".[/quote] Přesně toto mě zarazilo v podkapitole o majetkovém přiznání ruských politiků v Sam roste sám? A přesně jsem si říkal, zda bylo Putinovi vytknuta tato jedna věc, kterou ve VP jednoduše považovali za špatnou, nebo zda v jejich celkový pohled na Putina byl tehdy jiný.

Ad:...Odhalil ve VP SSR Trockisty


S tím naprosto nesouhlasím, ani pro to zatím nikde nikdo nepředložil žádné solidní argumenty. To je nálepka.


Možná opravdu mnoho písemných prací po roce 2018 VP SSSR nepublikoval (ale to platí i pro období 2016-201smile, ale vím jistě, že Veličko se účastnil akcí "Tábor návyků", "Tandem generací", byl v Bělorusku, Jefimov po návratu z vězení publikoval celou řadu videí, což si každý může ověřit na jeho YT.


Takže souhlasit snad mohu s výtkou, že VP SSSR není příliš činný v písemné formě, ale v audiovizuální formě je činný až až.


Ad:...Odhalil ve VP SSR Trockisty S tím naprosto nesouhlasím, ani pro to zatím nikde nikdo nepředložil žádné solidní argumenty. To je nálepka. Možná opravdu mnoho písemných prací po roce 2018 VP SSSR nepublikoval (ale to platí i pro období 2016-2018), ale vím jistě, že Veličko se účastnil akcí "Tábor návyků", "Tandem generací", byl v Bělorusku, Jefimov po návratu z vězení publikoval celou řadu videí, což si každý může ověřit na jeho YT. Takže souhlasit snad mohu s výtkou, že VP SSSR není příliš činný v písemné formě, ale v audiovizuální formě je činný až až.

Nikdo nic nedělá zadarmo

Určitě v tom tvém světě! Ale v tom mém, se najde spousta lidí, kteří pomohou kdykoliv a nezištně. A o KSB snad ani neslyšeli. Pliveš jedové sliny, ale nevšiml jsis, že proti větru. Jsi zeslintaný od hlavy až k patě. Kontrarozvědko.


[quote="pid:47404, uid:747"]Nikdo nic nedělá zadarmo[/quote] Určitě v tom tvém světě! Ale v tom mém, se najde spousta lidí, kteří pomohou kdykoliv a nezištně. A o KSB snad ani neslyšeli. Pliveš jedové sliny, ale nevšiml jsis, že proti větru. Jsi zeslintaný od hlavy až k patě. Kontrarozvědko.

Ad: Nikdo nic nedělá zadarmo


To máš pravdu, lidský společenství se vždycky drželo na obrovským kusu nezištný práce pro ostatní.


Ad: Nikdo nic nedělá zadarmo To máš pravdu, lidský společenství se vždycky drželo na obrovským kusu nezištný práce pro ostatní.

S tím naprosto nesouhlasím, ani pro to zatím nikde nikdo nepředložil žádné solidní argumenty. To je nálepka.
Už jenom to, že si chtějí patentovat značku a vybírat autorské poplatky mluví jasnou řečí o smíření se s pravidly současného davoelitárního systému a existenci v jeho rámci.
Přitom původní VP SSSR bazíroval na bezplatném užívání produktů VP SSSR. Boľševici postupovali taktéž, zatím co Trockisté zavedli mafii funkcionářů, která okrádala sovětský lid.
Současný VP SSSR se vůbec neliší od předchozích Trockistů. Pokud se bude snažit obohatit na tom, co mělo být volně přístupné, tak jim ta nálepka patří právem.


[quote="pid:47710, uid:521"]S tím naprosto nesouhlasím, ani pro to zatím nikde nikdo nepředložil žádné solidní argumenty. To je nálepka.[/quote]Už jenom to, že si chtějí patentovat značku a vybírat autorské poplatky mluví jasnou řečí o smíření se s pravidly současného davoelitárního systému a existenci v jeho rámci. Přitom původní VP SSSR bazíroval na bezplatném užívání produktů VP SSSR. Boľševici postupovali taktéž, zatím co Trockisté zavedli mafii funkcionářů, která okrádala sovětský lid. Současný VP SSSR se vůbec neliší od předchozích Trockistů. Pokud se bude snažit obohatit na tom, co mělo být volně přístupné, tak jim ta nálepka patří právem.

Založ na to prosím speciální vlákno a dej tam dokumenty, nikdy jsem o ničem podobném ani náznakem neslyšel. Vydavatele knih v češtině - slovenštině někdo kontaktoval s žádostí o poplatky nebo co?


Založ na to prosím speciální vlákno a dej tam dokumenty, nikdy jsem o ničem podobném ani náznakem neslyšel. Vydavatele knih v češtině - slovenštině někdo kontaktoval s žádostí o poplatky nebo co?

Přesně toto mě zarazilo v podkapitole o majetkovém přiznání ruských politiků v Sam roste sám? A přesně jsem si říkal, zda bylo Putinovi vytknuta tato jedna věc, kterou ve VP jednoduše považovali za špatnou, nebo zda v jejich celkový pohled na Putina byl tehdy jiný.

Nejde len o túto jednu prácu. Aj v iných prácach sú drobné narážky. Nie je to žiadna veľká kritika ale skôr sa to podobá na "doberanie si niekoho, kto nepatrí medzi mojich obľúbencov". Avšak v porovnaní s kritikou iných činovníkov je Putin v prácach VP ZSSR na tom ešte skvele.


[quote="pid:47706, uid:678"]Přesně toto mě zarazilo v podkapitole o majetkovém přiznání ruských politiků v Sam roste sám? A přesně jsem si říkal, zda bylo Putinovi vytknuta tato jedna věc, kterou ve VP jednoduše považovali za špatnou, nebo zda v jejich celkový pohled na Putina byl tehdy jiný.[/quote] Nejde len o túto jednu prácu. Aj v iných prácach sú drobné narážky. Nie je to žiadna veľká kritika ale skôr sa to podobá na "doberanie si niekoho, kto nepatrí medzi mojich obľúbencov". Avšak v porovnaní s kritikou iných činovníkov je Putin v prácach VP ZSSR na tom ešte skvele.

To je škoda, že si můj názor nenašel a nevypozoroval. Ale to zase není až tak důležité, alespoń ne pro mně. Tohle fórum není o debatě mezi Hoxem, mnou a Tebou a o naprosto neaktuálním hodnocením bebíček mezi VVpj a VP (mimochodem - existuje ještě něco pod tímto kryptonymem?). Snažím se reagovat v diskusi na další témata, tohle jsem za sebe uzavřel a s tím se budeš muset smířit. Třeba s tui najdeš někoho dalšího, s kým by se tenhle recyklát dal ještě nějakou chvíli rozebírat. Já to nebudu. Za sebe tenhle rozhovor končím.

Mne sa páčilo, keď si v tej dobe hovoril, že tieto debaty patria do interných priestorov a nie na verejnosť. Skrátka, že si to majú vyriešiť medzi sebou, a nie rozmazávať to na runete. Tiež som to tak vnímal a vnímam. A rovnako aj dnes som toho názoru, že primárna úloha VP ZSSR je práca s NF procesami, a primárna úloha Pjakina je práca s VF procesmi. Žiadať od VP aby sa venoval VF procesom a od Pjakina, aby sa venoval NF procesom by bolo absurdné.


Chápem, že sa ti nechce tento konflikt ďalej živiť na tomto verejnom priestore. A to je aj správne. (škoda, že si neodolal, a vyslovil verejne svoj subjektívny verdikt nad jedným zo subjektov).


Mne sa vždy najviac priečila predstava, že sa ten nezmyselný rozkol, ktorý majú konceptuáli v Rusku, prenesie aj do nášho priestoru. Že aj tu budeme mať na jednej strane tábor Pjakinovcov, a na druhej tábor Veličkovcov. A ono sa to čoraz viac rysuje. Pre mnohých je to pokušenie sadnúť na lep "divide et impera" obrovské a veľmi ťažko sa mu odoláva, hoci globálne ani lokálne problémy tento pseudospor nevyrieši.


[quote="pid:47492, uid:57"]To je škoda, že si můj názor nenašel a nevypozoroval. Ale to zase není až tak důležité, alespoń ne pro mně. Tohle fórum není o debatě mezi Hoxem, mnou a Tebou a o naprosto neaktuálním hodnocením bebíček mezi VVpj a VP (mimochodem - existuje ještě něco pod tímto kryptonymem?). Snažím se reagovat v diskusi na další témata, tohle jsem za sebe uzavřel a s tím se budeš muset smířit. Třeba s tui najdeš někoho dalšího, s kým by se tenhle recyklát dal ještě nějakou chvíli rozebírat. Já to nebudu. Za sebe tenhle rozhovor končím.[/quote] Mne sa páčilo, keď si v tej dobe hovoril, že tieto debaty patria do interných priestorov a nie na verejnosť. Skrátka, že si to majú vyriešiť medzi sebou, a nie rozmazávať to na runete. Tiež som to tak vnímal a vnímam. A rovnako aj dnes som toho názoru, že primárna úloha VP ZSSR je práca s NF procesami, a primárna úloha Pjakina je práca s VF procesmi. Žiadať od VP aby sa venoval VF procesom a od Pjakina, aby sa venoval NF procesom by bolo absurdné. Chápem, že sa ti nechce tento konflikt ďalej živiť na tomto verejnom priestore. A to je aj správne. (škoda, že si neodolal, a vyslovil verejne svoj subjektívny verdikt nad jedným zo subjektov). Mne sa vždy najviac priečila predstava, že sa ten nezmyselný rozkol, ktorý majú konceptuáli v Rusku, prenesie aj do nášho priestoru. Že aj tu budeme mať na jednej strane tábor Pjakinovcov, a na druhej tábor Veličkovcov. A ono sa to čoraz viac rysuje. Pre mnohých je to pokušenie sadnúť na lep "divide et impera" obrovské a veľmi ťažko sa mu odoláva, hoci globálne ani lokálne problémy tento pseudospor nevyrieši.

(možná je slovo "na milost" pro tebe těžko uchopitelné, takže napíšu "změnil názor" ). Jde o to, že vyjádření je až z r. 2014. Před kyjevským majdanem a Krymem bylo hodnocení Putina odlišné, zvláště v jeho prvním prezidentském období.


Trefila jsi. Právě ta slova "vzat na milost" mě doslova nadzvedla ze židle. VP SSSR možná krátkou dobu, těsně po nástupu Putina do funkce o něm pochyboval. Ale zhruba od roku 2000 po těchto teroristických útocích v Moskvě
https://lenta.ru/articles/2019/09/08/terror/


názor na Putina byl u VP SSSR konzistentní. Zde je audionahrávka Zaznobina z roku 2000, kde mluví jak o těchto útocích, tak o Putinovi (zhruba od 1,5 min.). Říká tam frázi, "Koncepce vznikla před 12 lety, než se objevil člověk, schopný ji realizovat.Putin přišel po 12 letech. Myslíme si (kolektivní názor), že je schopný realizovat koncepci".
https://mediamera.ru/post/12827

Co se Pjakina týká, zásluhy mu neupírám - už jsem se k tomu několikrát a dostatečně vyjádřila. Jen nesouhlasím s kritikou VP SSSR, že jakoby "nic nedělá" či "jen kritizuje".


První kritika Pjakina se vztahovala k práci VP SSSR o penzijní reformě. V té době byla oprávněná. Dál zabředávat nebudu, protože si nemyslím, že konfrontace někomu prospěje. Domnívám se, že jak Pjakin, tak i Veličko mají vdnešní době, co říct a kriticky vnímat informaci nám nikdo nezakazuje.

Zaznobin měl za života přece své poslání a své práce, takže bych ho k publikaci VP SSSR nemotala (= jako toho, kdo publikoval za VP).


Poslouchal jsem jednou rozhovor Zaznobina, ne moc známý, který trval asi 4 hodiny. Tam popisoval vznik koncepce, kolektivu VP SSSR a věci kolem toho. Vysloveně požádal, aby ten rozhovor nebyl zveřejněn. Z toho rozhovoru jednoznačně vyplynulo, že osnovou kolektivu byl on. Na konci vypravení jeden z pořadatelů se ho přeptal, jestli právě on byl autorem.
To popřel. Řekl, že koncepce je kolektivní práce a vyzdvihl práci toho kolektivu. Kdyby se pořadatel hloupě neptal, konec videa by nebyl tolik matoucí.
Jefimov říká správnou věc, že by Zaznobin nikdy nesouhlasil s tím, aby ho považovali za autora. Protože by to podporovalo tlupo-elitarism. On ani nebyl koordinatorem, v tom smyslu, jak si to představujeme. Byl jískrou, ideí, tak bych to nazval. Nakonec, takhle pochopit Puškina, sčítat z noosféry, mohl jen Zaznobin a ne Veličko - chodící enciklopedie (čímž ho nechci urazit).
Podívám se, jestli jsem to video nemám v nějaké záložce. Když tak, ho zveřejním. Ale nejsem dobrým archivářem...


[quote="pid:47703, uid:203"] (možná je slovo "na milost" pro tebe těžko uchopitelné, takže napíšu "změnil názor" ). Jde o to, že vyjádření je až z r. 2014. Před kyjevským majdanem a Krymem bylo hodnocení Putina odlišné, zvláště v jeho prvním prezidentském období.[/quote] Trefila jsi. Právě ta slova "vzat na milost" mě doslova nadzvedla ze židle. VP SSSR možná krátkou dobu, těsně po nástupu Putina do funkce o něm pochyboval. Ale zhruba od roku 2000 po těchto teroristických útocích v Moskvě https://lenta.ru/articles/2019/09/08/terror/ názor na Putina byl u VP SSSR konzistentní. Zde je audionahrávka Zaznobina z roku 2000, kde mluví jak o těchto útocích, tak o Putinovi (zhruba od 1,5 min.). Říká tam frázi, "Koncepce vznikla před 12 lety, než se objevil člověk, schopný ji realizovat.Putin přišel po 12 letech. Myslíme si (kolektivní názor), že je schopný realizovat koncepci". https://mediamera.ru/post/12827 [quote="pid:47703, uid:203"]Co se Pjakina týká, zásluhy mu neupírám - už jsem se k tomu několikrát a dostatečně vyjádřila. Jen nesouhlasím s kritikou VP SSSR, že jakoby "nic nedělá" či "jen kritizuje".[/quote] První kritika Pjakina se vztahovala k práci VP SSSR o penzijní reformě. V té době byla oprávněná. Dál zabředávat nebudu, protože si nemyslím, že konfrontace někomu prospěje. Domnívám se, že jak Pjakin, tak i Veličko mají vdnešní době, co říct a kriticky vnímat informaci nám nikdo nezakazuje. [quote="pid:47703, uid:203"]Zaznobin měl za života přece své poslání a své práce, takže bych ho k publikaci VP SSSR nemotala (= jako toho, kdo publikoval za VP).[/quote] Poslouchal jsem jednou rozhovor Zaznobina, ne moc známý, který trval asi 4 hodiny. Tam popisoval vznik koncepce, kolektivu VP SSSR a věci kolem toho. Vysloveně požádal, aby ten rozhovor nebyl zveřejněn. Z toho rozhovoru jednoznačně vyplynulo, že osnovou kolektivu byl on. Na konci vypravení jeden z pořadatelů se ho přeptal, jestli právě on byl autorem. To popřel. Řekl, že koncepce je kolektivní práce a vyzdvihl práci toho kolektivu. Kdyby se pořadatel hloupě neptal, konec videa by nebyl tolik matoucí. Jefimov říká správnou věc, že by Zaznobin nikdy nesouhlasil s tím, aby ho považovali za autora. Protože by to podporovalo tlupo-elitarism. On ani nebyl koordinatorem, v tom smyslu, jak si to představujeme. Byl jískrou, ideí, tak bych to nazval. Nakonec, takhle pochopit Puškina, sčítat z noosféry, mohl jen Zaznobin a ne Veličko - chodící enciklopedie (čímž ho nechci urazit). Podívám se, jestli jsem to video nemám v nějaké záložce. Když tak, ho zveřejním. Ale nejsem dobrým archivářem...
Upravené 10. 12. 2021 o 23:24

Zaznobin... pro mě největší osobnost na úrovni 1. a 2. priority autorů VP.


Co se týká Putina... Zde absolutně nesouhlasím s neustálým adorováním Pjakina. Právě Putin potřebuje gramotnou oponenturu a v pracích VP jsou přesně uváděny jeho milné pozice. Samozřejmě všichni vidíme jeho raketový osobnostní a profesionální růst v cílech RF.


Mimochodem... Stalin se obklopil pár jedinci s vysokou profesionalitou, a zůstala po něm jen jeho knihovna a pár bot. Těžko takovou míru spoluúčasti s běžným lidem můžeme očekávat od Putina. Stalin byl vzdělaností na naprosto jiné úrovni než Putin. A jak se říká: vědomosti nelze zdědit, ty se musí docílit vlastní vůlí a prací!


Zaznobin... pro mě největší osobnost na úrovni 1. a 2. priority autorů VP. Co se týká Putina... Zde absolutně nesouhlasím s neustálým adorováním Pjakina. Právě Putin potřebuje gramotnou oponenturu a v pracích VP jsou přesně uváděny jeho milné pozice. Samozřejmě všichni vidíme jeho raketový osobnostní a profesionální růst v cílech RF. Mimochodem... Stalin se obklopil pár jedinci s vysokou profesionalitou, a zůstala po něm jen jeho knihovna a pár bot. Těžko takovou míru spoluúčasti s běžným lidem můžeme očekávat od Putina. Stalin byl vzdělaností na naprosto jiné úrovni než Putin. A jak se říká: vědomosti nelze zdědit, ty se musí docílit vlastní vůlí a prací!

Byl jískrou, ideí, tak bych to nazval. Nakonec, takhle pochopit Puškina, sčítat z noosféry, mohl jen Zaznobin a ne Veličko - chodící enciklopedie (čímž ho nechci urazit).
Podívám se, jestli jsem to video nemám v nějaké záložce. Když tak, ho zveřejním. Ale nejsem dobrým archivářem...

Veličko bol podľa mňa skôr niečo ako editor v tíme VP ZSSR. Materiály mohli byť vypracované mnohými, ale on ich dával do jednotnej písanej podoby výsledných "hrubých kníh". Väčšina prác nesie jeho rukopis a pisateľskú štylistiku. Jedine DVTR a pár "puškinských" prác sa z tejto štylistiky trochu vymyká. Viac tam preráža štýl iných autorov.


Niečo podobné som zažil aj pri knihe z iného autorského kolektívu "PSY-vojny: Západ a Východ". Tá kniha má viacero spoluautorov a vypovedá v nej mnoho ľudí, ale tým, kto dával knihu dokopy a otiskol v nej svoju štylistiku bol Viktor Rubeľ, hoci materiály k nej poskytla aj Americká strana aj Ruska strana (CIA a KGB, konkrétne náčelníci tajných programov). Keď som mal v ruke knihy Jefimova alebo Ratnikova, hneď bol cítiť iný štýl vyjadrovania a písania.


Zaznobin bol pravdepodobne "dušou" kolektívu VP ZSSR, tým "vtáčikom" v "zlatej klietke" (ako sa toto prirovnanie používa na označenie nemožnosti preloženia druhej významovej roviny ruského jazyka). Po jeho smrti majú možno niektorí pocit, že ten kolektívny duch (VP ZSSR), ten vtáčik uletel. Je to možno podobné, ako iný duch bol na vodeksb, a iný duch je tu. S tým sa bude treba vyrovnať.


[quote="pid:47720, uid:158"]Byl jískrou, ideí, tak bych to nazval. Nakonec, takhle pochopit Puškina, sčítat z noosféry, mohl jen Zaznobin a ne Veličko - chodící enciklopedie (čímž ho nechci urazit). Podívám se, jestli jsem to video nemám v nějaké záložce. Když tak, ho zveřejním. Ale nejsem dobrým archivářem...[/quote] Veličko bol podľa mňa skôr niečo ako editor v tíme VP ZSSR. Materiály mohli byť vypracované mnohými, ale on ich dával do jednotnej písanej podoby výsledných "hrubých kníh". Väčšina prác nesie jeho rukopis a pisateľskú štylistiku. Jedine DVTR a pár "puškinských" prác sa z tejto štylistiky trochu vymyká. Viac tam preráža štýl iných autorov. Niečo podobné som zažil aj pri knihe z iného autorského kolektívu "PSY-vojny: Západ a Východ". Tá kniha má viacero spoluautorov a vypovedá v nej mnoho ľudí, ale tým, kto dával knihu dokopy a otiskol v nej svoju štylistiku bol Viktor Rubeľ, hoci materiály k nej poskytla aj Americká strana aj Ruska strana (CIA a KGB, konkrétne náčelníci tajných programov). Keď som mal v ruke knihy Jefimova alebo Ratnikova, hneď bol cítiť iný štýl vyjadrovania a písania. Zaznobin bol pravdepodobne "dušou" kolektívu VP ZSSR, tým "vtáčikom" v "zlatej klietke" (ako sa toto prirovnanie používa na označenie nemožnosti preloženia druhej významovej roviny ruského jazyka). Po jeho smrti majú možno niektorí pocit, že ten kolektívny duch (VP ZSSR), ten vtáčik uletel. Je to možno podobné, ako iný duch bol na vodeksb, a iný duch je tu. S tým sa bude treba vyrovnať.
Upravené 11. 12. 2021 o 00:14

@jardob - máš pravdu, mohl jsem nevyjádřit. Vadil mi ten průhledný úmysl vnést pseudospor (takhle ho hodnotím od začátku- je to dobře zkonstruovaný nástroj rozkolu) i do československé komunity. Jinak to vystihuješ přesně a v optice toho, co se děje a co žádá od nás aktuální (VF) vývoj je to vysloveně hloupé tento vychladlý a nechutný pokrm znovu tahat na stůl a přemlouvat nás k jeho konzumaci. Ale jako indikátor chápání Koncepce se docela dobře osvědčil.

@jardob - máš pravdu, mohl jsem nevyjádřit. Vadil mi ten průhledný úmysl vnést pseudospor (takhle ho hodnotím od začátku- je to dobře zkonstruovaný nástroj rozkolu) i do československé komunity. Jinak to vystihuješ přesně a v optice toho, co se děje a co žádá od nás aktuální (VF) vývoj je to vysloveně hloupé tento vychladlý a nechutný pokrm znovu tahat na stůl a přemlouvat nás k jeho konzumaci. Ale jako indikátor chápání Koncepce se docela dobře osvědčil.

Náboženský fanatik Hox (Hoax) si zabezpečil zástupcu. Hanba mu!


Náboženský fanatik Hox (Hoax) si zabezpečil zástupcu. Hanba mu!
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

9.12 Proběhlo setkání Putina s představiteli lidsko-právních organizacíí. Na tomto setkání liberální režisér Sokurov navrhl Putinovi, aby Rusko se zbavilo těch republik, které "nechtějí žít ve společném státě".


Putin na slova režiséra zareagoval velmi ostře. Mimo jiné se ho zeptal, jestli nechce, aby z Ruska zůstala jen moskevská oblast - Moskovie a zopakoval se v Rusku jugoslavský scénář. Polemika byla dlouhou a celé setkání můžete nalézt na stránkách prezidenta. Zde je jenom ukázka:
https://www.youtube.com/watch?v=S-PsFWOfdzw


Samozřejmě je jasné, že na populistických hesléch se Sokurov snažil protlačit zájmy cizích mocností, vedoucích k roštěpení Ruska.


V této souvislosti je zajímavá reakce Ramzana Kadyrova. Ocituji jen její část:
"Я бы на месте Путина спросил у Сокурова, а какое он отношение Сокуров имел к тем территориям, которые сейчас входят в состав Российской федерации? Он что ли их присоединял? Так какого фига он ими разбрасывается?
"Кемска волость? Да пусть забирают!" У Сокурова даже ума не хватило подумать над тем, что не бывает "дать им самостоятельность и отпустить", бывает только "отдать территории под контроль другого государства". Так под контроль какого государства Сокуров предлагает отдать Кавказ? Турции? США?!


"Kdybych byl Putinem, zeptal bych se Sokurova, jaký vztah měl Sokurov k územím, která jsou nyní součástí Ruské federace? Spojil je? Tak proč je sakra rozhazuje? "Kemské knížectví? Ať si to vemou!" Sokurov nebyl ani dost chytrý na to, aby přemýšlel o tom, že neexistuje nic jako „poskytnout jim nezávislost a nechat je jít“, existuje pouze „dát území pod kontrolu jiného státu“. Takže pod kontrolou kterého státu Sokurov navrhuje vzdát se Kavkazu? Turecka? USA?
https://oko-planet.su/politik/politikdiscussions/670591-kadyrov-nazval-sokurova-prodazhnoj-mordoj.html


Zkuste se zamyslet, kdo vytrvale, neustále, do zblbnutí, až s tím leze na nervy opakuje tuto citaci ve svých týdenních vysíláních?


Není to náhodou Pjakin, který do informačního pole zavédl tuto citaci z filmu "Ivan Vasiljevič mění povolání", objasnil ji a kterou znovu zopakoval Kadyrov téměř doslova?


Už jen proto, že tato citace byla použitá včas a na místě, Pjakin má velký dík a své opodstatnění v informačním prostředí.


Už jen proto, že onálepkoval nové vlasovce, podpindosy, patriasty atd. pomohl mnohým lidem vyznat se ve spletitosti informačních válek. Ať ke slovu "nálepka" řada lidí má negativní vztah, v této válce to má svůj účel a opodstatnění.


Komu se nelíbí emoční náboj Pjakinových vysílání, měl by se podívat na příspěvek Jardoba "Ako sa programuje podvedomie"
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4320/ako-sa-programuje-podvedomie/post-47298#post-47298


a uvědomit si, s jakým segmentem obyvatelstva Pjakin pracuje, a podívat se do historie a dobová videa, jak pracoval Lenin s negramotnými masy - stejné emoce a jednoduchá hesla. Čímž chci jenom říct , že paralela je na místě, protože dnešní masy sice umí číst a psát, ale v informačním zahlcení se ztrácí a neumí se vyznat, byť to jsou lidé vysokoškolsky vzdělaní.


Těm, kdo si myslí, že už koncepci zvládli a Pjakina už nepotřebují, vadí jím, jak působí na lidí, chci jen vzkázat - nikdo vám nebrání začít to dělat lépe, než on a vzít mu jeho posluchače, které podle některých názorů "jen kazí". Pořad je to lepší, než neustálé přesvědčování o tom, abychom Pjakina nesledovali a odsoudili ho za to, že pěstuje tlupo-elitarism v konceptuálním prostředí. V konceptuálním prostředí vypěstovat tlupo-elitarismus není možné, pokud je skutečně konceptuální a jen si na to nehraje. V nekonceptuálním prostředí platí to, o čem jsem napsal výše.


9.12 Proběhlo setkání Putina s představiteli lidsko-právních organizacíí. Na tomto setkání liberální režisér Sokurov navrhl Putinovi, aby Rusko se zbavilo těch republik, které "nechtějí žít ve společném státě". Putin na slova režiséra zareagoval velmi ostře. Mimo jiné se ho zeptal, jestli nechce, aby z Ruska zůstala jen moskevská oblast - Moskovie a zopakoval se v Rusku jugoslavský scénář. Polemika byla dlouhou a celé setkání můžete nalézt na stránkách prezidenta. Zde je jenom ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=S-PsFWOfdzw Samozřejmě je jasné, že na populistických hesléch se Sokurov snažil protlačit zájmy cizích mocností, vedoucích k roštěpení Ruska. V této souvislosti je zajímavá reakce Ramzana Kadyrova. Ocituji jen její část: "Я бы на месте Путина спросил у Сокурова, а какое он отношение Сокуров имел к тем территориям, которые сейчас входят в состав Российской федерации? Он что ли их присоединял? Так какого фига он ими разбрасывается? "Кемска волость? Да пусть забирают!" У Сокурова даже ума не хватило подумать над тем, что не бывает "дать им самостоятельность и отпустить", бывает только "отдать территории под контроль другого государства". Так под контроль какого государства Сокуров предлагает отдать Кавказ? Турции? США?! "Kdybych byl Putinem, zeptal bych se Sokurova, jaký vztah měl Sokurov k územím, která jsou nyní součástí Ruské federace? Spojil je? Tak proč je sakra rozhazuje? "Kemské knížectví? Ať si to vemou!" Sokurov nebyl ani dost chytrý na to, aby přemýšlel o tom, že neexistuje nic jako „poskytnout jim nezávislost a nechat je jít“, existuje pouze „dát území pod kontrolu jiného státu“. Takže pod kontrolou kterého státu Sokurov navrhuje vzdát se Kavkazu? Turecka? USA? https://oko-planet.su/politik/politikdiscussions/670591-kadyrov-nazval-sokurova-prodazhnoj-mordoj.html Zkuste se zamyslet, kdo vytrvale, neustále, do zblbnutí, až s tím leze na nervy opakuje tuto citaci ve svých týdenních vysíláních? Není to náhodou Pjakin, který do informačního pole zavédl tuto citaci z filmu "Ivan Vasiljevič mění povolání", objasnil ji a kterou znovu zopakoval Kadyrov téměř doslova? Už jen proto, že tato citace byla použitá včas a na místě, Pjakin má velký dík a své opodstatnění v informačním prostředí. Už jen proto, že onálepkoval nové vlasovce, podpindosy, patriasty atd. pomohl mnohým lidem vyznat se ve spletitosti informačních válek. Ať ke slovu "nálepka" řada lidí má negativní vztah, v této válce to má svůj účel a opodstatnění. Komu se nelíbí emoční náboj Pjakinových vysílání, měl by se podívat na příspěvek Jardoba "Ako sa programuje podvedomie" https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4320/ako-sa-programuje-podvedomie/post-47298#post-47298 a uvědomit si, s jakým segmentem obyvatelstva Pjakin pracuje, a podívat se do historie a dobová videa, jak pracoval Lenin s negramotnými masy - stejné emoce a jednoduchá hesla. Čímž chci jenom říct , že paralela je na místě, protože dnešní masy sice umí číst a psát, ale v informačním zahlcení se ztrácí a neumí se vyznat, byť to jsou lidé vysokoškolsky vzdělaní. Těm, kdo si myslí, že už koncepci zvládli a Pjakina už nepotřebují, vadí jím, jak působí na lidí, chci jen vzkázat - nikdo vám nebrání začít to dělat lépe, než on a vzít mu jeho posluchače, které podle některých názorů "jen kazí". Pořad je to lepší, než neustálé přesvědčování o tom, abychom Pjakina nesledovali a odsoudili ho za to, že pěstuje tlupo-elitarism v konceptuálním prostředí. V konceptuálním prostředí vypěstovat tlupo-elitarismus není možné, pokud je skutečně konceptuální a jen si na to nehraje. V nekonceptuálním prostředí platí to, o čem jsem napsal výše.

On je i jednodušší způsob . Koho dráždí přirozená živelnost Pjakina , ten si může číst jen překlad . A na koho je moc i to , tak at to nesleduje .


On je i jednodušší způsob . Koho dráždí přirozená živelnost Pjakina , ten si může číst jen překlad . A na koho je moc i to , tak at to nesleduje .

Já nejprve poděkuju za poslední příspěvky, protože se mi jeví přínosné z více hledisek. No a nyní k jádru:
Mám dojem, že "spor" sem vnášíme jen my sami a že dané téma vůbec není o tom "postavit se na něčí stranu". Jestli se tu mluvilo o "vnášení rozkolu", pak to zase děláme jen my sami. Ten údajný spor je někde jinde - a my si můžeme jen sami udělat nějaký závěr, protože neznáme fakta. Ví tu snad někdo, proč Pjakin začal s tím svým "čtěte materiály jen do r. 2018" ? Jaký skutečný důvod tam je? Nebo - zná někdo skutečný důvod, proč VP tak dlouho mlčel a ozval se až po Pjakinově kritice? Má tu někdo skutečné informace, abychom mohli "téma" posoudit? Myslím si, že nemá a že všechno to jsou jen dohady.
To, že se VP ozývá na Pjakinovu kritiku, je zcela v pořádku. Taky bych se ozvala.
Přeci vůbec nejde o posouzení, kdo má větší přínos a zda vůbec nějaký. To je snad naprosto jasné, takže se "dohadovat a rozdělovat" kvůli tomuto - to je pošetilé a směšné. A nemůžu uvěřit, že by se dneska a tady ještě našel někdo, kdo by se dal jak děcko ovlivnit tím "s tímhle nekamaraď".
No a podezírat Hoxe ze všech těch nekalostí, jaké mu tu byly přisouzené? Za sebe říkán - ne, nepodezírám. Ono se to totiž taky dá chápat jako zodpovědnost za vnesené. Marná sláva - Pjakina "vnesl" do česko-slovenského prostoru právě on a jestliže zjistil, že jsou tam nějaké podezřelé okolnosti, chce na to upozornit. A pokud je to tak, jak si myslím, upozorňuje na možný problém úplně blbým způsobem.
Ale - to je jeho blbý způsob, který by neměl nějak ovlivnit naše rozhodování co poslouchat a co ne.
Líp a srozumitelněji už to naspat neumím. Jestliže je skutečně cosi mezi Pjakinem a VP, oni se s tím už nějak popasují. Ostatně - nebyl by to první případ. Ale my tady se, proboha, nebudeme separovat kvůli něčemu, co není v našich silách nějak ovlivnit ani vyřešit.
A nevím proč mě napadla tahle písnička od mé oblíbené skupiny, protože náš prvořadý úkol je snaha takto nedopadnout:
https://www.youtube.com/watch?v=fhnrrLxQEVQ


Já nejprve poděkuju za poslední příspěvky, protože se mi jeví přínosné z více hledisek. No a nyní k jádru: Mám dojem, že "spor" sem vnášíme jen my sami a že dané téma vůbec není o tom "postavit se na něčí stranu". Jestli se tu mluvilo o "vnášení rozkolu", pak to zase děláme jen my sami. Ten údajný spor je někde jinde - a my si můžeme jen sami udělat nějaký závěr, protože neznáme fakta. **Ví tu snad někdo, proč Pjakin začal s tím svým "čtěte materiály jen do r. 2018" ? Jaký skutečný důvod tam je?** Nebo - zná někdo skutečný důvod, proč VP tak dlouho mlčel a ozval se až po Pjakinově kritice? Má tu někdo skutečné informace, abychom mohli "téma" posoudit? Myslím si, že nemá a že všechno to jsou jen dohady. To, že se VP ozývá na Pjakinovu kritiku, je zcela v pořádku. Taky bych se ozvala. Přeci vůbec nejde o posouzení, kdo má větší přínos a zda vůbec nějaký. To je snad naprosto jasné, takže se "dohadovat a rozdělovat" kvůli tomuto - to je pošetilé a směšné. A nemůžu uvěřit, že by se dneska a tady ještě našel někdo, kdo by se dal jak děcko ovlivnit tím "s tímhle nekamaraď". No a podezírat Hoxe ze všech těch nekalostí, jaké mu tu byly přisouzené? **Za sebe říkán - ne, nepodezírám.** Ono se to totiž taky dá chápat jako zodpovědnost za vnesené. Marná sláva - Pjakina "vnesl" do česko-slovenského prostoru právě on a jestliže zjistil, že jsou tam nějaké podezřelé okolnosti, chce na to upozornit. A pokud je to tak, jak si myslím, upozorňuje na možný problém úplně blbým způsobem. Ale - to je jeho blbý způsob, který by neměl nějak ovlivnit naše rozhodování co poslouchat a co ne. Líp a srozumitelněji už to naspat neumím. Jestliže je skutečně cosi mezi Pjakinem a VP, oni se s tím už nějak popasují. Ostatně - nebyl by to první případ. **Ale my tady se, proboha, nebudeme separovat kvůli něčemu, co není v našich silách nějak ovlivnit ani vyřešit.** A nevím proč mě napadla tahle písnička od mé oblíbené skupiny, protože náš prvořadý úkol je snaha takto nedopadnout: https://www.youtube.com/watch?v=fhnrrLxQEVQ

Je dobře, že debata je zde často velmi odborná, založená na podrobné znalosti jak děl KSB, tak i jednotlivých představitelů a směrů.


Z tohoto důvodu jsem se původně nechtěl vyjadřovat, protože po odborné stránce se necítím na to, vynášet soudy.


Ale z toho, co vím, a havně z toho, co vnímám, včetně instinktivního vnímání, se však musím z mého pohledu zastat Pjakina.


Pochopil jsem, že jde o vleklý spor. Ale jediné, co jsem u Pjakina zaznamenal, je kritika prací VP SSSR po roce 18.


V případě VP SSSR jde o osobní útoky na Pjakina. Vím, že útok si zde leckdo vykládá různě, ale za útok považuji napadení nějakého subjektu se zlým úmyslem.


Celý elaborát z levanetu na mě působí jako umanutá snaha na někoho vylít kýbl sraček, a ve třetí části, která právě vyšla, už zaznívají i bláboly (v souvislosti s Covidem).


Mimochodem, k té živelnosti: On je k ní pádný důvod. Člověk není stroj, má emoce. A lidi opravdu nestrhnete robotickým projevem Velička, bez mimiky, bez emocí, bez pohybů, zírajíc strnule do kamery.


Za tu dobu, co sleduju KSB, Pjakina a ostatní, musím dát za pravdu Pjakinovi. Ne vždy musím souhlasit se vším, ale v těch opravdu důležitých věcech ano.


Jen škoda, že jeho tvorba infopole nemá mnohem větší dosah. Chtělo by to alespoň milion přehrání každého dílu. Ale kdo ví....


P.S. Kam "patří" Nestor?


Je dobře, že debata je zde často velmi odborná, založená na podrobné znalosti jak děl KSB, tak i jednotlivých představitelů a směrů. Z tohoto důvodu jsem se původně nechtěl vyjadřovat, protože po odborné stránce se necítím na to, vynášet soudy. Ale z toho, co vím, a havně z toho, co vnímám, včetně instinktivního vnímání, se však musím z mého pohledu zastat Pjakina. Pochopil jsem, že jde o vleklý spor. Ale jediné, co jsem u Pjakina zaznamenal, je kritika prací VP SSSR po roce 18. V případě VP SSSR jde o osobní útoky na Pjakina. Vím, že útok si zde leckdo vykládá různě, ale za útok považuji napadení nějakého subjektu se zlým úmyslem. Celý elaborát z levanetu na mě působí jako umanutá snaha na někoho vylít kýbl sraček, a ve třetí části, která právě vyšla, už zaznívají i bláboly (v souvislosti s Covidem). Mimochodem, k té živelnosti: On je k ní pádný důvod. Člověk není stroj, má emoce. A lidi opravdu nestrhnete robotickým projevem Velička, bez mimiky, bez emocí, bez pohybů, zírajíc strnule do kamery. Za tu dobu, co sleduju KSB, Pjakina a ostatní, musím dát za pravdu Pjakinovi. Ne vždy musím souhlasit se vším, ale v těch opravdu důležitých věcech ano. Jen škoda, že jeho tvorba infopole nemá mnohem větší dosah. Chtělo by to alespoň milion přehrání každého dílu. Ale kdo ví.... P.S. Kam "patří" Nestor?

A jestli toto řečené je cílem VP, pak se nedivím, že kritizují vládu. Možná je to o tom, že koukají mnohem dál, než Pjakin (a to nemyslím urážlivě). Jestli na sebe Pjakin vzal úkol být oním "tlumičem", pak ho VP přece nemusí kopírovat.


Tak tohle je zásadní "vysokofrekvenční procesy" a "nízkofrekvenční procesy". Když neřešíte dlouhodobé procesy nakonec dojde ke krachu, ale za delší čas a když neřešíte vysokofrekvenční procesy zkrachujete okamžitě a v tom případě nadměrné zaměření na nízkofrekvenční procesy je vlastně příčina krachu, kdy zdroje na to vynaložené mohli zabránit nejhoršímu.


V praxi jsem v podobné situaci, kdy nejsou zdroje na dlouhodobý rozvoj:
Řeším to tak, že mám sice dlouhodobý plán, ale nedávám do něho žádné zdroje, vše dělám proto, abych se zuby nehty udržel, všemi zdroji co jsou k dispozici. Pouze když se naskytne příležitost snažím se to nějak propojit s dlouhodobým plánem a nebo když se získá nějaký zdroj (hlavně čas) začínám promýšlet dlouhodobější fungování a nebo získám nějaký zdroj navíc snažím se investovat do dlouhodobějších procesů. Mým cílem je postupně zařídit takové fungování, že budu většinu času se věnovat vysokofrekvenčním procesům.


Když se loď potápí musí se ucpat díry a až pak řešit kam s lodí poplujeme. Takže z tohohle hlediska se jeví současná obsluha VP SSSR zrádcem. Pokud se zabývá dlouhodobějšími procesy, tak to je v pořádku (sociální super systém má dostatek zdrojů řešit dlouhodobé procesy i při krizi), ale nemůže v krizové situaci, tu krizi odsunout na zadní kolej co nepodstatnou. Minimálně má označit je krize, všichni se musíme snažit, teď jde o všechno. A rozhodně nebojovat s někým kdo se snaží krizi řešit, neshody se vyřeší později. Jedině v případě, že se vlastně nic neděje a Pjakin je "hysterka" a teď je nejdůležitější jet tam kam jsme dříve určili a jenom v tom v klidu pokračovat a vše bude ok. To pak ano, ale to si nemyslím.


[quote="pid:47703, uid:203"]A jestli toto řečené je cílem VP, pak se nedivím, že kritizují vládu. Možná je to o tom, že koukají mnohem dál, než Pjakin (a to nemyslím urážlivě). Jestli na sebe Pjakin vzal úkol být oním "tlumičem", pak ho VP přece nemusí kopírovat.[/quote] Tak tohle je zásadní "vysokofrekvenční procesy" a "nízkofrekvenční procesy". Když neřešíte dlouhodobé procesy nakonec dojde ke krachu, ale za delší čas a když neřešíte vysokofrekvenční procesy zkrachujete okamžitě a v tom případě nadměrné zaměření na nízkofrekvenční procesy je vlastně příčina krachu, kdy zdroje na to vynaložené mohli zabránit nejhoršímu. V praxi jsem v podobné situaci, kdy nejsou zdroje na dlouhodobý rozvoj: Řeším to tak, že mám sice dlouhodobý plán, ale nedávám do něho žádné zdroje, vše dělám proto, abych se zuby nehty udržel, všemi zdroji co jsou k dispozici. Pouze když se naskytne příležitost snažím se to nějak propojit s dlouhodobým plánem a nebo když se získá nějaký zdroj (hlavně čas) začínám promýšlet dlouhodobější fungování a nebo získám nějaký zdroj navíc snažím se investovat do dlouhodobějších procesů. Mým cílem je postupně zařídit takové fungování, že budu většinu času se věnovat vysokofrekvenčním procesům. Když se loď potápí musí se ucpat díry a až pak řešit kam s lodí poplujeme. Takže z tohohle hlediska se jeví současná obsluha VP SSSR zrádcem. Pokud se zabývá dlouhodobějšími procesy, tak to je v pořádku (sociální super systém má dostatek zdrojů řešit dlouhodobé procesy i při krizi), ale nemůže v krizové situaci, tu krizi odsunout na zadní kolej co nepodstatnou. Minimálně má označit je krize, všichni se musíme snažit, teď jde o všechno. A rozhodně nebojovat s někým kdo se snaží krizi řešit, neshody se vyřeší později. Jedině v případě, že se vlastně nic neděje a Pjakin je "hysterka" a teď je nejdůležitější jet tam kam jsme dříve určili a jenom v tom v klidu pokračovat a vše bude ok. To pak ano, ale to si nemyslím.
Upravené 11. 12. 2021 o 17:54

Reálně situace dopadla tak, že stanovisko v dané době nevyšlo žádné a dopadlo to tak, že jeden zůstal na levanetu, část autorů se uklidila na blog, třetí část odběhla na kobforum. A když se slezete na ksbforum, tak se už nemůžete ani shodnout, mnohdy ani diskutovat jako lidé. Ano, dnes pracujete. Každý svým způsobem a jak nejlépe umíte. Ale už se nesjednocujete.


Co to bylo, Torne? Máme snad svolat plenární zasedání a vydat společné usnesení? Nebo se někdo má prohlásit za smírčího soudce a vydat stanovisko ke sporu Pjakina s VP SSSR?


To snad nemyslíš vážně.


Jinak, co se tyče domnělého rozdělení, asi pro tebe bude překvapením, že všichni tebou zmíněné weby mezi sebou čile spolupracují.


[quote="pid:47795, uid:209"]Reálně situace dopadla tak, že stanovisko v dané době nevyšlo žádné a dopadlo to tak, že jeden zůstal na levanetu, část autorů se uklidila na blog, třetí část odběhla na kobforum. A když se slezete na ksbforum, tak se už nemůžete ani shodnout, mnohdy ani diskutovat jako lidé. Ano, dnes pracujete. Každý svým způsobem a jak nejlépe umíte. Ale už se nesjednocujete.[/quote] Co to bylo, Torne? Máme snad svolat plenární zasedání a vydat společné usnesení? Nebo se někdo má prohlásit za smírčího soudce a vydat stanovisko ke sporu Pjakina s VP SSSR? To snad nemyslíš vážně. Jinak, co se tyče domnělého rozdělení, asi pro tebe bude překvapením, že všichni tebou zmíněné weby mezi sebou čile spolupracují.

Pro Atom:
Cituješ mě - ale tento úsek se vztahuje k tomu, co ve videu Jefimov říká. A to - práce na jednotlivci, ke zvýšení jeho mravnosti, protože od ní se všechno odvíjí - včetně změny koncepce a systému. Bez změny každého jednotlivce prostě ke změnám společnosti nedojde a ani dojít nemůže. Vždycky se to bude tvářit "jako změna", ale vždy půjde o davo-elitarismus - prostě o "pyramidu".


Pro Thorn:
Zaskočil jsi mě a nevím, zda si rozumíme. My tu máme řešit nějaký "problém" VP s Pjakinem? Proč, proboha?
Ten, kdo koncepci sestavil a vydal k ní zásadní materiály, je VP. Je za ní zodpovědný, je nositelem a hlasatelem zásadních myšlenek. Pjakin je "pouhý" student - ač pilný a schopný, jehož práce je přínosná. Ale - zcela samostatná. A ano, žák mnohdy přeroste učitele a má plné právo (ne-li povinnost) upozornit na chyby učitele. A učitel pak buď chybu přizná - nebo se bude hájit důkazy, že žák se mýlí. No a tohle přesně se stalo.
My můžeme pouze posoudit oprávněnost kritiky a dostatečnost obhajoby.
No a co jsem kolem toho četla - včetně toho dnešního 3.dílu - pak se VP . dle mého názoru- obhájil dostatečně a Pjakin skutečně kritizoval cosi, co nepochopil (narážím na termín "hybridní válka" ).
A jelikož už dopředu vím, že tu bude nejméně tucet dalších, kteří s mým posudkem nebudou souhlasit, můžeme tu být na nekonečném diskusním vláknu. Ztrácet čas a zabývat se něčím, co stejně nevyřešíme (jak už jsem psala). A budeme se "separovat", budeme tu na sebe nevražit a vyčítat babičky do desátého kolena. Proč? Jak to ovlivní naše znalosti KSB?
A ještě douška - ty překlady prací VP na "leva" se mi jeví srozumitelné včetně zmínky o pandemii.


Pro Atom: Cituješ mě - ale tento úsek se vztahuje k tomu, co ve videu Jefimov říká. A to - práce na jednotlivci, ke zvýšení jeho mravnosti, protože od ní se všechno odvíjí - včetně změny koncepce a systému. **Bez změny každého jednotlivce prostě ke změnám společnosti nedojde a ani dojít nemůže.** Vždycky se to bude tvářit "jako změna", ale vždy půjde o davo-elitarismus - prostě o "pyramidu". Pro Thorn: Zaskočil jsi mě a nevím, zda si rozumíme. My tu máme řešit nějaký "problém" VP s Pjakinem? Proč, proboha? Ten, kdo koncepci sestavil a vydal k ní zásadní materiály, je VP. Je za ní zodpovědný, je nositelem a hlasatelem zásadních myšlenek. Pjakin je "pouhý" student - ač pilný a schopný, jehož práce je přínosná. **Ale - zcela samostatná.** A ano, žák mnohdy přeroste učitele a má plné právo (ne-li povinnost) upozornit na chyby učitele. A učitel pak buď chybu přizná - nebo se bude hájit důkazy, že žák se mýlí. **No a tohle přesně se stalo.** My můžeme pouze posoudit oprávněnost kritiky a dostatečnost obhajoby. No a co jsem kolem toho četla - včetně toho dnešního 3.dílu - pak se VP . dle mého názoru- obhájil dostatečně a Pjakin skutečně kritizoval cosi, co nepochopil (narážím na termín "hybridní válka" ). A jelikož už dopředu vím, že tu bude nejméně tucet dalších, kteří s mým posudkem nebudou souhlasit, můžeme tu být na nekonečném diskusním vláknu. Ztrácet čas a zabývat se něčím, co stejně nevyřešíme (jak už jsem psala). A budeme se "separovat", budeme tu na sebe nevražit a vyčítat babičky do desátého kolena. Proč? Jak to ovlivní naše znalosti KSB? A ještě douška - ty překlady prací VP na "leva" se mi jeví srozumitelné včetně zmínky o pandemii.

O plenárním zasedání a podobných blbostech jsem nemluvil. Nepodsouvej mi, co jsem neřekl a co jsem nenavrhl.


Samozřejmě, že to byla nadsázka, ale jak mělo být pochopeno tohle?

Reálně situace dopadla tak, že stanovisko v dané době nevyšlo žádné


A mělo?


Jestli jsi měl na mysli jen to, že tato diskuze už by měla skončit, tak jsem všemi deseti pro. Ale v tom případě mi přišlo nelogické přidávat z tvé strany další argumenty do pranice.


[quote="pid:47805, uid:209"]O plenárním zasedání a podobných blbostech jsem nemluvil. Nepodsouvej mi, co jsem neřekl a co jsem nenavrhl.[/quote] Samozřejmě, že to byla nadsázka, ale jak mělo být pochopeno tohle? [quote="pid:47795, uid:209"]Reálně situace dopadla tak, že stanovisko v dané době nevyšlo žádné[/quote] A mělo? Jestli jsi měl na mysli jen to, že tato diskuze už by měla skončit, tak jsem všemi deseti pro. Ale v tom případě mi přišlo nelogické přidávat z tvé strany další argumenty do pranice.

A jelikož už dopředu vím, že tu bude nejméně tucet dalších


maju moznost vyslovit konstruktivnu kritiku k tejto praci. lenze k tomu je potrebna metodologia, nie mlatenie prazdnej slamy vytvorenych dogiem. a ako sa k tomu dostanu ludia co si nevazia svoj cas, a venuju ho neustalemu recyklovaniu zivotu neadekvatnych alebo nepotrebnych informacii vazne "neviem"...


[quote="pid:47808, uid:203"]A jelikož už dopředu vím, že tu bude nejméně tucet dalších[/quote] maju moznost vyslovit konstruktivnu kritiku k tejto praci. lenze k tomu je potrebna metodologia, nie mlatenie prazdnej slamy vytvorenych dogiem. a ako sa k tomu dostanu ludia co si nevazia svoj cas, a venuju ho neustalemu recyklovaniu zivotu neadekvatnych alebo nepotrebnych informacii vazne "neviem"...

Thorn:
"a z nichž dva účastníci si odnesli týdenní ban"
Co jeden? Mně zakázali, na nějaký čas téma.
Fakt super web. Přesně podle KSB. Neotevřený, stále zavřený.


Thorn: "a z nichž dva účastníci si odnesli týdenní ban" Co jeden? Mně zakázali, na nějaký čas téma. Fakt super web. Přesně podle KSB. Neotevřený, stále zavřený.

Veličko bol podľa mňa skôr niečo ako editor v tíme VP ZSSR. Materiály mohli byť vypracované mnohými, ale on ich dával do jednotnej písanej podoby výsledných "hrubých kníh".


Ideálna pozícia pre nasadeného agenta na zakladanie mín. Neustále sa potvrdzuje moja domnienka o tom, že Michail Veličko je nasadený agent.


[quote="pid:47727, uid:6"]Veličko bol podľa mňa skôr niečo ako editor v tíme VP ZSSR. Materiály mohli byť vypracované mnohými, ale on ich dával do jednotnej písanej podoby výsledných "hrubých kníh".[/quote] Ideálna pozícia pre nasadeného agenta na zakladanie mín. Neustále sa potvrdzuje moja domnienka o tom, že Michail Veličko je nasadený agent.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

@Jiří Zastať sa jednej alebo druhej strany a vyzdvihnúť jej klady je v poriadku. Ale nie je v poriadku víriť negatívne emócie voči druhej strane. Nechceme predsa podporovať energiu rozkolu medzi študentmi KSB...
Aj o tom je veta "Lepšia je moc nad sebou samým, ako tisícročná moc nad inými ľuďmi a vecmi".

@Jiří Zastať sa jednej alebo druhej strany a vyzdvihnúť jej klady je v poriadku. Ale nie je v poriadku víriť negatívne emócie voči druhej strane. Nechceme predsa podporovať energiu rozkolu medzi študentmi KSB... Aj o tom je veta "Lepšia je moc nad sebou samým, ako tisícročná moc nad inými ľuďmi a vecmi".

Nechceme predsa podporovať energiu rozkolu medzi študentmi KSB...


Já nemám v úmyslu způsobit rozkol. Pouze jsem popsal můj dojem a vyjádřil názor, kdo má podle mě pravdu, nebo spíše - kdo je blíže pravdě.


Jak jsem psal, instinktivně jsem byl spíše na straně Pjakina, ale 3. díl mě přesvědčil zcela. Citovat vyjádření WHO jako fakta, to jako opravdu?


Viz:
"Úmrtnost na koronavirus COVID-19 je 3,4 %. Méně než 1 % umírá na chřipku, řekl Tedros Adan Ghebreyesus, generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO)."


Jak víme, číslo nesedí.


"Proto veškerá analytika, která tvrdí, že koronavirus je záměrně vytvořený “fejk“, pod jehož záštitou „globalisté“ a „státní“ i malí „velcí kombinátoři“ řeší některé své cíle, jsou VP SSSR vnímány jako absurdní: pokud v Itálii úmrtnost přesáhla 12 % z počtu případů, koronavirus není falešný, ale skutečné nebezpečí, škodě od nehož je třeba zabránit"


Dokonce i Itálie již přiznala, že úmrtnost 12 % byl nesmysl. A rovněž výrazně zredukovali počet úmrtí obecně. Jak se taková statistika vytváří? Spadneš ze střechy - úmrtí na covid. Zabil ses na motorce - covid. Zemřel jsi na rakovinu? Covid.


Opravdu mám brát vážně někoho, kdo operuje vylhanými čísly a statistikami?


Navíc, Pjakin netvrdí, že covid je jen "vtip a intrika", jak je mu podsouváno. Vtip a intrika je spíše pokus o Pjakinovu dehonestaci. Minimálně v tomto ohledu VP SSSR prostě sprostě lže.


[quote="pid:47834, uid:6"]Nechceme predsa podporovať energiu rozkolu medzi študentmi KSB...[/quote] Já nemám v úmyslu způsobit rozkol. Pouze jsem popsal můj dojem a vyjádřil názor, kdo má podle mě pravdu, nebo spíše - kdo je blíže pravdě. Jak jsem psal, instinktivně jsem byl spíše na straně Pjakina, ale 3. díl mě přesvědčil zcela. Citovat vyjádření WHO jako fakta, to jako opravdu? Viz: "Úmrtnost na koronavirus COVID-19 je 3,4 %. Méně než 1 % umírá na chřipku, řekl Tedros Adan Ghebreyesus, generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO)." Jak víme, číslo nesedí. "Proto veškerá analytika, která tvrdí, že koronavirus je záměrně vytvořený “fejk“, pod jehož záštitou „globalisté“ a „státní“ i malí „velcí kombinátoři“ řeší některé své cíle, jsou VP SSSR vnímány jako absurdní: pokud v Itálii úmrtnost přesáhla 12 % z počtu případů, koronavirus není falešný, ale skutečné nebezpečí, škodě od nehož je třeba zabránit" Dokonce i Itálie již přiznala, že úmrtnost 12 % byl nesmysl. A rovněž výrazně zredukovali počet úmrtí obecně. Jak se taková statistika vytváří? Spadneš ze střechy - úmrtí na covid. Zabil ses na motorce - covid. Zemřel jsi na rakovinu? Covid. Opravdu mám brát vážně někoho, kdo operuje vylhanými čísly a statistikami? Navíc, Pjakin netvrdí, že covid je jen "vtip a intrika", jak je mu podsouváno. Vtip a intrika je spíše pokus o Pjakinovu dehonestaci. Minimálně v tomto ohledu VP SSSR prostě sprostě lže.
Upravené 11. 12. 2021 o 22:48

Tak tohle je zásadní "vysokofrekvenční procesy" a "nízkofrekvenční procesy". Když neřešíte dlouhodobé procesy nakonec dojde ke krachu, ale za delší čas a když neřešíte vysokofrekvenční procesy zkrachujete okamžitě a v tom případě nadměrné zaměření na nízkofrekvenční procesy je vlastně příčina krachu, kdy zdroje na to vynaložené mohli zabránit nejhoršímu.


Skúsim trochu technického pohľadu na uvedené rozdelenie.


To, čo si popísal, je skôr poukázaním na schopnosť riadenia a nie na hĺbku poznania procesu.


Ono neexistuje niečo ako “vysokofrekvenčný proces” a “nízkofrekvenčný proces”. Je proste proces ucelený (matrica), je egregoriálne nabitý (noosféra) a je v pohybe (v Božích rukách). Až jeho popis (zameranie človeka) je určitým čiastkovým pohľadom, ktorý sa akože dá virtuálne rozdeliť na “vysko či nízko frekvenčný”, alebo iné oblasti záujmu.


Čiže každý proces, ktorý nazveme “VF” v sebe automaticky obsahuje aj ten “NF”. Človek, ktorý vedome riadi z “NF” (väčších hlbín) má zosúladené kroky aj s “VF” (bližšie k hladine), čiže rieši jeden proces. To, čo niekto vníma ako kroky “VF”procesu, sú pre iného operatívne kroky v rámci “NF” procesu. Proste tak, ako riadenie (proces) má len jeden hlavný vektor cieľa a podriadené vektory sú ako “VF” procesy (nevychádzajúce z krajného rámca hlavného vektora).


Každá analytika v sebe nesie nejaký procesný charakter. Aj keď je to len “VF” analytika, tak automaticky v sebe obsahuje stopy “NF” procesov(U). Tým je možné zhodnotiť krátkodobý a dlhodobý informačný (riadiaci) vplyv tejto analytiky. Čím je analytika rozsiahlejšia a častejšia, tým presnejšie by to malo byť možné určiť.


Je prirodzené, že niekto sa bude venovať “VF” analytke, niekto “NF”, niekto bude robiť to, iný tamto. Proste nikto neobsiahne všetko, čo ale neznamená, že nemôže vidieť do ešte väčších hĺbok.


[quote="pid:47790, uid:426"]Tak tohle je zásadní "vysokofrekvenční procesy" a "nízkofrekvenční procesy". Když neřešíte dlouhodobé procesy nakonec dojde ke krachu, ale za delší čas a když neřešíte vysokofrekvenční procesy zkrachujete okamžitě a v tom případě nadměrné zaměření na nízkofrekvenční procesy je vlastně příčina krachu, kdy zdroje na to vynaložené mohli zabránit nejhoršímu.[/quote] Skúsim trochu technického pohľadu na uvedené rozdelenie. To, čo si popísal, je skôr poukázaním na schopnosť riadenia a nie na hĺbku poznania procesu. Ono neexistuje niečo ako “vysokofrekvenčný proces” a “nízkofrekvenčný proces”. Je proste proces ucelený (matrica), je egregoriálne nabitý (noosféra) a je v pohybe (v Božích rukách). Až jeho popis (zameranie človeka) je určitým čiastkovým pohľadom, ktorý sa akože dá virtuálne rozdeliť na “vysko či nízko frekvenčný”, alebo iné oblasti záujmu. Čiže každý proces, ktorý nazveme “VF” v sebe automaticky obsahuje aj ten “NF”. Človek, ktorý vedome riadi z “NF” (väčších hlbín) má zosúladené kroky aj s “VF” (bližšie k hladine), čiže rieši jeden proces. To, čo niekto vníma ako kroky “VF”procesu, sú pre iného operatívne kroky v rámci “NF” procesu. Proste tak, ako riadenie (proces) má len jeden hlavný vektor cieľa a podriadené vektory sú ako “VF” procesy (nevychádzajúce z krajného rámca hlavného vektora). Každá analytika v sebe nesie nejaký procesný charakter. Aj keď je to len “VF” analytika, tak automaticky v sebe obsahuje stopy “NF” procesov(U). Tým je možné zhodnotiť krátkodobý a dlhodobý informačný (riadiaci) vplyv tejto analytiky. Čím je analytika rozsiahlejšia a častejšia, tým presnejšie by to malo byť možné určiť. Je prirodzené, že niekto sa bude venovať “VF” analytke, niekto “NF”, niekto bude robiť to, iný tamto. Proste nikto neobsiahne všetko, čo ale neznamená, že nemôže vidieť do ešte väčších hĺbok.
12
5.62k
116
34
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept