Mimo kategórií
János Kóbor prezývaný Mecky, spevák zo skupiny Omega, zomrel na koronavírus

06.12.2021 13:00, aktualizované: 15:00


Hudobní fanúšikovia v Maďarsku prišli o legendu. Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok János Kóbor, spevák a spoluzakladateľ kapely Omega, ktorú považujú za najslávnejšiu rockovú skupinu v maďarskej histórii.
Umelec prezývaný Mecky podľahol ochoreniu Covid-19. Po tom, čo sa niekoľko dní liečil doma, ho na žiadosť manželky 9. novembra prijali do nemocnice, kde sa však jeho stav nepodarilo zlepšiť.


Správu o jeho úmrtí zverejnila skupina na Facebooku. „Milióny fanúšikov doma aj v zahraničí ho zbožňovali ako stálicu rockovej hudby. Zanechal po sebe nezaplniteľnú prázdnotu. Niet slov, zostáva ticho. Mecky zostane navždy v našich srdciach,“ rozlúčili sa s ním bývalí spoluhráči.


Kóbor sa nedal zaočkovať proti koronavírusu. Nebol síce odporcom vakcinácie, no vyhlasoval, že ju nepotrebuje, lebo má silný imunitný systém a nikdy nebol vážne chorý.


61b2ffa603bee


https://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/609482-zomrel-spevak-madarskej-skupiny-omega-janos-kobor-mal-koronavirus/


https://www.bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/jnos-mecky-kbor-omega-saenger-stirbt-an-corona-78459546.bild.html


06.12.2021 13:00, aktualizované: 15:00 Hudobní fanúšikovia v Maďarsku prišli o legendu. Vo veku 78 rokov zomrel v pondelok János Kóbor, spevák a spoluzakladateľ kapely Omega, ktorú považujú za najslávnejšiu rockovú skupinu v maďarskej histórii. Umelec prezývaný Mecky podľahol ochoreniu Covid-19. Po tom, čo sa niekoľko dní liečil doma, ho na žiadosť manželky 9. novembra prijali do nemocnice, kde sa však jeho stav nepodarilo zlepšiť. Správu o jeho úmrtí zverejnila skupina na Facebooku. „Milióny fanúšikov doma aj v zahraničí ho zbožňovali ako stálicu rockovej hudby. Zanechal po sebe nezaplniteľnú prázdnotu. Niet slov, zostáva ticho. Mecky zostane navždy v našich srdciach,“ rozlúčili sa s ním bývalí spoluhráči. Kóbor sa nedal zaočkovať proti koronavírusu. Nebol síce odporcom vakcinácie, no vyhlasoval, že ju nepotrebuje, lebo má silný imunitný systém a nikdy nebol vážne chorý. ![61b2ffa603bee](serve/attachment&path=61b2ffa603bee) https://kultura.pravda.sk/hudba/clanok/609482-zomrel-spevak-madarskej-skupiny-omega-janos-kobor-mal-koronavirus/ https://www.bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/jnos-mecky-kbor-omega-saenger-stirbt-an-corona-78459546.bild.html

Vlani v novembri zomrel zakladateľ kapely László Benkö (†77) a počas roka prišla kapela ešte o ďalších dvoch členov. Kóbor je štvrtý. Zdá sa, že cesta legendárnej skupiny je na konci.


Hudobníka hospitalizovali 9. novembra s infekciou nového druhu koronavírusu, po štyroch dňoch ho previezli na Városmajorskú kliniku srdcových a cievnych chorôb, kde v pondelok vo veku 78 rokov ochoreniu COVID-19 podľahol.


https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/spevak-gitarista-hudobnej-skupiny-omega-janos-kobor-podlahol-covidu-nedal-zaockovat


kóbor = túlavý, potulný, vandrovný
https://slovnik.aktuality.sk/preklad/madarsko-slovensky/?q=k%C3%B3bor


koborla i koborloš m. (koberla, koberloš) spiš zried. expr. tulák, trhan: koberla (Studenec LVO); koberloš (Spiš. Štvrtok LVO)
koborlovať nedok. (koberlovac) gem, spiš zried. expr. potulovať sa: Gde koborluješ furt po dzedžine? (Kameňany REV); Calú noc kóborluje za ďiaukami (Revúca); koberlovac (Studenec LVO)
koberlovať p. koborlovať
/slov. náreč. slovník/


Ako sa už písalo inde, omikron je malá omega. Pripomenul to aj @Počtář vo vlákne o omikrone.

Vlani v novembri zomrel zakladateľ kapely László Benkö (†77) a počas roka prišla kapela ešte o ďalších dvoch členov. Kóbor je štvrtý. **Zdá sa, že cesta legendárnej skupiny je na konci.** Hudobníka hospitalizovali **9. novembra** s infekciou nového druhu koronavírusu, po štyroch dňoch ho previezli na Városmajorskú kliniku srdcových a cievnych chorôb, kde v pondelok vo veku 78 rokov ochoreniu COVID-19 podľahol. https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/spevak-gitarista-hudobnej-skupiny-omega-janos-kobor-podlahol-covidu-nedal-zaockovat **kóbor** = túlavý, potulný, vandrovný https://slovnik.aktuality.sk/preklad/madarsko-slovensky/?q=k%C3%B3bor **koborla** i **koborloš** m. (koberla, koberloš) spiš zried. expr. tulák, trhan: koberla (Studenec LVO); koberloš (Spiš. Štvrtok LVO) **koborlovať** nedok. (koberlovac) gem, spiš zried. expr. potulovať sa: Gde koborluješ furt po dzedžine? (Kameňany REV); Calú noc kóborluje za ďiaukami (Revúca); koberlovac (Studenec LVO) koberlovať p. koborlovať /slov. náreč. slovník/ Ako sa už písalo inde, omikron je malá omega. Pripomenul to aj @Počtář vo vlákne o omikrone.

Aká je pravdepodobnosť, že dvaja chlapi, muzikanti - gitaristi, speváci s prezývkou Meky / Mecky zomrú v priebehu 1 mesiaca?


Československý Meky zomrel 10.11.2021. https://sk.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%BDbirka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%BDbirka
Maďarský Mecky - nástup do nemocnice 9.11.2021, zomrel 6.12.2021.
https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_K%C3%B3bor


Aká je pravdepodobnosť, že dvaja chlapi, muzikanti - gitaristi, speváci s prezývkou Meky / Mecky zomrú v priebehu 1 mesiaca? Československý Meky zomrel 10.11.2021. https://sk.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%BDbirka https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%BDbirka Maďarský Mecky - nástup do nemocnice 9.11.2021, zomrel 6.12.2021. https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_K%C3%B3bor
Upravené 13. 12. 2021 o 13:09
499
2
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept