Mimo kategórií
Brzy vrcholí meteorický roj geminid. Nenechte se odradit chladným počasím a užijte si podívanou, Zatmeni slunce
Y

Když patříte k milovníkům nebeských jevů, určitě si přijdete na své. Už teď totiž můžete na obloze pozorovat takzvané geminidy. Jedná se o jeden z nejaktivnějších meteorických rojů, který dosáhne svého maxima za několik dní.
Dale zde


Když patříte k milovníkům nebeských jevů, určitě si přijdete na své. Už teď totiž můžete na obloze pozorovat takzvané geminidy. Jedná se o jeden z nejaktivnějších meteorických rojů, který dosáhne svého maxima za několik dní. Dale [zde](https://cz.sputniknews.com/20211212/brzy-vrcholi-meteoricky-roj-geminid-nenechte-se-odradit-chladnym-pocasim-a-uzijte-si-podivanou-16829828.html)
Upravené 12. 12. 2021 o 16:52

Veľká škoda, neuvidím to. Obloha je zamračená a vyzerá to na sneženie.


Veľká škoda, neuvidím to. Obloha je zamračená a vyzerá to na sneženie.

Ruské satelity natočily zatmění Slunce ze 4.12.2021
„Před několika hodinami došlo k zatmění Slunce, Měsíc zcela zakryl Slunce na necelé dvě minuty. Ruský hydrometeorologický satelit Electro-L číslo 2 zachytil měsíční stín na povrchu Země".
Roskosmos také podotýká, že částečný měsíční stín na Zemi zachytil třetí satelit Electro-L.
C'ástečně zatmění bylo možné pozorovat ze Země na Antarktidě, v některých oblastech jižní části Afriky, v jižní části Jižní Ameriky a v jižních částech Tichého, Atlantského a Indického oceánu. zde


**Ruské satelity natočily zatmění Slunce** ze 4.12.2021 „Před několika hodinami došlo k zatmění Slunce, Měsíc zcela zakryl Slunce na necelé dvě minuty. Ruský hydrometeorologický satelit Electro-L číslo 2 zachytil měsíční stín na povrchu Země". Roskosmos také podotýká, že částečný měsíční stín na Zemi zachytil třetí satelit Electro-L. C'ástečně zatmění bylo možné pozorovat ze Země na Antarktidě, v některých oblastech jižní části Afriky, v jižní části Jižní Ameriky a v jižních částech Tichého, Atlantského a Indického oceánu. [zde](https://cz.sputniknews.com/20211204/ruske-satelity-natocily-zatmeni-slunce-16743886.html)
340
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept