Zahraničná politika
Putin telefonoval s Johnsonom

Putin dal Johnsonovi príklady krokov Ukrajiny za narušenie minských dohôd


Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru poskytol britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi príklady deštruktívnej línie Kyjeva na narušenie minských dohôd.


"Uvádzajú sa konkrétne príklady deštruktívnej línie Kyjeva pri prerušení minských dohôd, ktoré sú nesporným základom pre riešenie vnútornej ukrajinskej krízy," uvádza sa vo vyhlásení na internetovej stránke Kremľa.


Počas rozhovorov Putin tiež poznamenal, že Ukrajina v konfliktnej zóne používa ťažké zbrane a útočné drony, ktoré zakazujú Minské dohody.


Už skôr splnomocnenec Ruska v kontaktnej skupine pre riešenie situácie na východe Ukrajiny Boris Gryzlov povedal, že Kyjev v rozpore s minskými dohodami odmieta súhlasiť so samozvanou Doneckou a Luhanskou ľudovou republikou o charaktere tzv. budúci štatút Donbasu.


https://russian.rt.com/world/news/938377-putin-dzhonson-peregovory


Putin povedal Johnsonovi o potrebe rokovaní o rozšírení NATO na východ
Ruský prezident Vladimir Putin povedal britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi o potrebe okamžite začať rokovania s cieľom vypracovať dohody, ktoré by vylúčili rozširovanie NATO na východ.


https://russian.rt.com/world/news/938384-putin-peregovory-premer-britanii


**Putin dal Johnsonovi príklady krokov Ukrajiny za narušenie minských dohôd** Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru poskytol britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi príklady deštruktívnej línie Kyjeva na narušenie minských dohôd. "Uvádzajú sa konkrétne príklady deštruktívnej línie Kyjeva pri prerušení minských dohôd, ktoré sú nesporným základom pre riešenie vnútornej ukrajinskej krízy," uvádza sa vo vyhlásení na internetovej stránke Kremľa. Počas rozhovorov Putin tiež poznamenal, že Ukrajina v konfliktnej zóne používa ťažké zbrane a útočné drony, ktoré zakazujú Minské dohody. Už skôr splnomocnenec Ruska v kontaktnej skupine pre riešenie situácie na východe Ukrajiny Boris Gryzlov povedal, že Kyjev v rozpore s minskými dohodami odmieta súhlasiť so samozvanou Doneckou a Luhanskou ľudovou republikou o charaktere tzv. budúci štatút Donbasu. https://russian.rt.com/world/news/938377-putin-dzhonson-peregovory **Putin povedal Johnsonovi o potrebe rokovaní o rozšírení NATO na východ** Ruský prezident Vladimir Putin povedal britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi o potrebe okamžite začať rokovania s cieľom vypracovať dohody, ktoré by vylúčili rozširovanie NATO na východ. https://russian.rt.com/world/news/938384-putin-peregovory-premer-britanii
Upravené 13. 12. 2021 o 17:57

Telefonický rozhovor s britským premiérom Borisom Johnsonom


Vladimir Putin mal telefonický rozhovor s britským premiérom Borisom Johnsonom.


Spokojnosť bola vyjadrená s výsledkami 26. zasadnutia Konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru Organizácie Spojených národov o zmene klímy, ktoré sa konalo v Glasgowe pod predsedníctvom Spojeného kráľovstva. Predseda vlády Veľkej Británie vzal na vedomie príspevok ruskej strany k práci na konferencii, ako aj k stretnutiam o lesnom hospodárstve a využívaní pôdy.


Rovnako ako iní západní lídri, aj Boris Johnson vyjadril znepokojenie nad údajným rozsiahlym pohybom ruských jednotiek pozdĺž ukrajinských hraníc. V tejto súvislosti Vladimír Putin podrobne načrtol svoje hlavné hodnotenia súčasnej situácie okolo Ukrajiny.


Uvádzajú sa konkrétne príklady deštruktívnej línie Kyjeva pri rušení minských dohôd, ktoré sú nesporným základom pre riešenie vnútornej ukrajinskej krízy. Bolo tiež naznačené, že ukrajinské úrady cielene vyhrocujú situáciu na kontaktnej línii, používajú ťažké zbrane a útočia bezpilotnými lietadlami zakázanými Minským balíčkom opatrení v zóne konfliktu. Pozornosť upriamuje aj na politiku diskriminácie rusky hovoriaceho obyvateľstva Ukrajiny.


Bolo zdôraznené, že toto všetko sa deje na pozadí aktívneho vojenského „rozvoja“ územia Ukrajiny zo strany krajín NATO, čo predstavuje priamu hrozbu pre bezpečnosť Ruska.


S ohľadom na túto skutočnosť Vladimir Putin oznámil, že je potrebné okamžite začať rokovania s cieľom vypracovať jasné medzinárodné právne dohody, ktoré by vylúčili akýkoľvek ďalší postup NATO na východ a rozmiestnenie zbraní, ktoré ohrozujú Rusko v susedných štátoch, predovšetkým na Ukrajine. Ruská strana predloží návrhy príslušných dokumentov.


Lídri sa dohodli, že budú pokračovať v diskusii o nastolených otázkach prostredníctvom rôznych kanálov.


http://www.kremlin.ru/events/president/news/67352


Telefonický rozhovor s britským premiérom Borisom Johnsonom Vladimir Putin mal telefonický rozhovor s britským premiérom Borisom Johnsonom. Spokojnosť bola vyjadrená s výsledkami 26. zasadnutia Konferencie zmluvných strán Rámcového dohovoru Organizácie Spojených národov o zmene klímy, ktoré sa konalo v Glasgowe pod predsedníctvom Spojeného kráľovstva. Predseda vlády Veľkej Británie vzal na vedomie príspevok ruskej strany k práci na konferencii, ako aj k stretnutiam o lesnom hospodárstve a využívaní pôdy. Rovnako ako iní západní lídri, aj Boris Johnson vyjadril znepokojenie nad údajným rozsiahlym pohybom ruských jednotiek pozdĺž ukrajinských hraníc. V tejto súvislosti Vladimír Putin podrobne načrtol svoje hlavné hodnotenia súčasnej situácie okolo Ukrajiny. Uvádzajú sa konkrétne príklady deštruktívnej línie Kyjeva pri rušení minských dohôd, ktoré sú nesporným základom pre riešenie vnútornej ukrajinskej krízy. Bolo tiež naznačené, že ukrajinské úrady cielene vyhrocujú situáciu na kontaktnej línii, používajú ťažké zbrane a útočia bezpilotnými lietadlami zakázanými Minským balíčkom opatrení v zóne konfliktu. Pozornosť upriamuje aj na politiku diskriminácie rusky hovoriaceho obyvateľstva Ukrajiny. Bolo zdôraznené, že toto všetko sa deje na pozadí aktívneho vojenského „rozvoja“ územia Ukrajiny zo strany krajín NATO, čo predstavuje priamu hrozbu pre bezpečnosť Ruska. S ohľadom na túto skutočnosť Vladimir Putin oznámil, že je potrebné okamžite začať rokovania s cieľom vypracovať jasné medzinárodné právne dohody, ktoré by vylúčili akýkoľvek ďalší postup NATO na východ a rozmiestnenie zbraní, ktoré ohrozujú Rusko v susedných štátoch, predovšetkým na Ukrajine. Ruská strana predloží návrhy príslušných dokumentov. Lídri sa dohodli, že budú pokračovať v diskusii o nastolených otázkach prostredníctvom rôznych kanálov. http://www.kremlin.ru/events/president/news/67352

Lídri sa dohodli, že budú pokračovať v diskusii
S porazenymi se nediskutuje ...ale porazenym se diktuje..
.Tak jako s Ruskem v 90-tych letech


[quote="pid:48128, uid:12"]Lídri sa dohodli, že budú pokračovať v diskusii[/quote]S porazenymi se nediskutuje ...ale porazenym se diktuje.. .Tak jako s Ruskem v 90-tych letech
471
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept