Mimo kategórií
Erdogan diskutoval o vesmírnej spolupráci s Elonom Muskom

Erdogan diskutoval o vesmírnej spolupráci s Elonom Muskom


Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan rokoval vo forme videokonferencie so zakladateľom SpaceX Elonom Muskom.
Informuje o tom agentúra Anadolu.


Prebehla výmena názorov o rozvoji autonómnej elektrickej cestnej dopravy, perspektívach digitálnej ekonomiky, dlhodobých investíciách a prehlbovaní spolupráce.


„Dotkla sa otázka vypustenia tureckého komunikačného satelitu TÜRKSAT 5-B na obežnú dráhu Zeme nosnou raketou SpaceX po satelite TÜRKSAT 5-A vypustenom v januári tohto roku,“ uvádza sa vo vyhlásení.


Koncom septembra tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin a turecký vodca diskutovali o spolupráci vo vesmíre počas svojich rozhovorov. Podľa neho hovorili najmä o možnosti výcviku tureckého kozmonauta.


https://russian.rt.com/world/news/939461-erdogan-mask-sotrudnichestvo


Erdogan diskutoval o vesmírnej spolupráci s Elonom Muskom Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan rokoval vo forme videokonferencie so zakladateľom SpaceX Elonom Muskom. Informuje o tom agentúra Anadolu. Prebehla výmena názorov o rozvoji autonómnej elektrickej cestnej dopravy, perspektívach digitálnej ekonomiky, dlhodobých investíciách a prehlbovaní spolupráce. „Dotkla sa otázka vypustenia tureckého komunikačného satelitu TÜRKSAT 5-B na obežnú dráhu Zeme nosnou raketou SpaceX po satelite TÜRKSAT 5-A vypustenom v januári tohto roku,“ uvádza sa vo vyhlásení. Koncom septembra tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrij Peskov uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin a turecký vodca diskutovali o spolupráci vo vesmíre počas svojich rozhovorov. Podľa neho hovorili najmä o možnosti výcviku tureckého kozmonauta. https://russian.rt.com/world/news/939461-erdogan-mask-sotrudnichestvo
90
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept