Zahraničná politika
Zelenskij a Johnson zdôrazňujú dôležitosť pokračovania dialógu s Ruskom

Zelenskij a Johnson zdôrazňujú dôležitosť pokračovania dialógu s Ruskom


Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas telefonických rozhovorov upozornili na dôležitosť pokračovania dialógu s Ruskom.


„Lídri sa zhodli na hodnote pokračovania dialógu, a to aj s Ruskom, a dohodli sa na udržiavaní úzkych kontaktov. Predseda vlády zdôraznil dôležitosť implementácie Minských dohôd všetkými stranami,“ cituje agentúra TASS vyhlásenie z kancelárie šéfa britskej vlády.


Je potrebné poznamenať, že strany diskutovali o otázkach zníženia závislosti Ukrajiny a európskych krajín od ruského plynu, ako aj o rozvoji zelených a diverzifikovaných zdrojov energie.


Už skôr vyšlo najavo, že Gazprom splnil svoje záväzky vyplývajúce z tranzitnej dohody s Ukrajinou na rok 2021.


https://russian.rt.com/world/news/939853-zelenskii-peregovory-premer-britanii


Zelenskij a Johnson zdôrazňujú dôležitosť pokračovania dialógu s Ruskom Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas telefonických rozhovorov upozornili na dôležitosť pokračovania dialógu s Ruskom. „Lídri sa zhodli na hodnote pokračovania dialógu, a to aj s Ruskom, a dohodli sa na udržiavaní úzkych kontaktov. Predseda vlády zdôraznil dôležitosť implementácie Minských dohôd všetkými stranami,“ cituje agentúra TASS vyhlásenie z kancelárie šéfa britskej vlády. Je potrebné poznamenať, že strany diskutovali o otázkach zníženia závislosti Ukrajiny a európskych krajín od ruského plynu, ako aj o rozvoji zelených a diverzifikovaných zdrojov energie. Už skôr vyšlo najavo, že Gazprom splnil svoje záväzky vyplývajúce z tranzitnej dohody s Ukrajinou na rok 2021. https://russian.rt.com/world/news/939853-zelenskii-peregovory-premer-britanii
170
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept