Zahraničná politika
E. Macron: Francúzsko miluje Rusko a Rusko miluje Francúzsko. Skôr či neskôr by sme sa mali spojiť od Lisabonu po Vladivostok

Francúzsky prezident Emmanuel Macron poskytol počas víkendu francúzskym médiám nezvyčajne dlhý rozhovor so zaujímavou časťou o Rusku vloženou medzi bežné veci o domácej politike.


Macron v rozhovore pre TF1-LCI povedal, že rozhorčenie Francúzska nad neúspešnou dohodou o ponorke s Austráliou nepovedie k tomu, že Francúzsko vystúpi z NATO a vstúpi do aliancie s Ruskom.


Vyzval tiež na silnejšiu európsku obrannú politiku, pričom poznamenal, že z historických dôvodov „Francúzsko miluje Rusko“ a „Rusko miluje Francúzsko“. Francúzsky prezident pokračoval, že krajiny by sa mali skôr či neskôr spojiť vo svetových záležitostiach, od Lisabonu po Vladivostok, aby zabránili Rusku nadviazať spojenectvo s Čínou.


https://www-euractiv-com.translate.goog/section/global-europe/opinion/the-brief-macrons-world/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk


Francúzsky prezident Emmanuel Macron poskytol počas víkendu francúzskym médiám nezvyčajne dlhý rozhovor so zaujímavou časťou o Rusku vloženou medzi bežné veci o domácej politike. Macron v rozhovore pre TF1-LCI povedal, že rozhorčenie Francúzska nad neúspešnou dohodou o ponorke s Austráliou nepovedie k tomu, že Francúzsko vystúpi z NATO a vstúpi do aliancie s Ruskom. Vyzval tiež na silnejšiu európsku obrannú politiku, pričom poznamenal, že **z historických dôvodov „Francúzsko miluje Rusko“ a „Rusko miluje Francúzsko“. Francúzsky prezident pokračoval, že krajiny by sa mali skôr či neskôr spojiť vo svetových záležitostiach, od Lisabonu po Vladivostok**, aby zabránili Rusku nadviazať spojenectvo s Čínou. https://www-euractiv-com.translate.goog/section/global-europe/opinion/the-brief-macrons-world/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk

aby zabránili Rusku nadviazať spojenectvo s Čínou.

padny argument :-)


[quote="pid:49363, uid:738"]aby zabránili Rusku nadviazať spojenectvo s Čínou.[/quote] padny argument :-)

Áno, Veľká Európa od Lisabonu po Vladivostok nie je definitívnym cieľom (na druhej strane bude tvrdým jadrom veľkého projektu spájajúcim krajiny na báze spoločných kultúrnych znakov a z nich vyplývajúcej identity), ale je len súčasťou väčšieho projektu - Greater Eurasian Partnership.


A vo včerajšom vystúpení prezidenta VVP to bolo povedané veľmi jasne -
Russia stands for equal and indivisible security in the entire Eurasian space. (Rusko sa zasadzuje za rovnakú a nedeliteľnú bezpečnosť v celom eurázijskom priestore )


https://twitter.com/RussianEmbassy/status/1473313323227783181

Áno, Veľká Európa od Lisabonu po Vladivostok nie je definitívnym cieľom (na druhej strane bude tvrdým jadrom veľkého projektu spájajúcim krajiny na báze spoločných kultúrnych znakov a z nich vyplývajúcej identity), ale je len súčasťou väčšieho projektu - Greater Eurasian Partnership. A vo včerajšom vystúpení prezidenta VVP to bolo povedané veľmi jasne - Russia stands for equal and indivisible security in the entire Eurasian space. (Rusko sa zasadzuje za rovnakú a nedeliteľnú bezpečnosť v celom eurázijskom priestore ) https://twitter.com/RussianEmbassy/status/1473313323227783181

Je to až neuveriteľné, čo sa nám práve odohráva priamo pred očami. Človek má občas pocit, že to ani nie je možné. Ako často sa udeje takáto doslova paradigmatická zmena?


Je to až neuveriteľné, čo sa nám práve odohráva priamo pred očami. Človek má občas pocit, že to ani nie je možné. Ako často sa udeje takáto doslova paradigmatická zmena?
555
5
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept