Mimo kategórií
V Rusku probíhá kontrolní montáž tělesa jaderného super reaktoru
Y

Těleso budoucího víceúčelového výzkumného jaderného reaktoru na rychlých neutronech MBIR nejvýkonnějšího na světě nyní prochází kontrolní montáží. V rozhovoru pro Sputnik to sdělil generální ředitel strojírenského oddělení státní korporace Rosatom holdingu Atomenergomaš Andrej Nikipelov.
Takové reaktory jako MBIR se budují jednou za 50 let, je to skutečně unikátní produkt, poznamenal Nikipelov. Připomněl, že předcházející výzkumný reaktor na rychlých neutronech BOR-60 byl uveden do provozu ve Vědeckovýzkumném ústavu jaderných reaktorů (NIIAR) před více než půlstoletím.
Cely clanek zde .


Těleso budoucího víceúčelového výzkumného jaderného reaktoru na rychlých neutronech MBIR nejvýkonnějšího na světě nyní prochází kontrolní montáží. V rozhovoru pro Sputnik to sdělil generální ředitel strojírenského oddělení státní korporace Rosatom holdingu Atomenergomaš Andrej Nikipelov. Takové reaktory jako MBIR se budují jednou za 50 let, je to skutečně unikátní produkt, poznamenal Nikipelov. Připomněl, že předcházející výzkumný reaktor na rychlých neutronech BOR-60 byl uveden do provozu ve Vědeckovýzkumném ústavu jaderných reaktorů (NIIAR) před více než půlstoletím. Cely clanek [zde](https://cz.sputniknews.com/20211227/v-rusku-probiha-kontrolni-montaz-telesa-jaderneho-super-reaktoru-16999591.html) .
303
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept