Zahraničná politika
Telefonický rozhovor medzi Putinom a Bidenom je naplánovaný na 30. decembra o 23:30 moskovského času

Telefonický rozhovor medzi Putinom a Bidenom je naplánovaný na 30. decembra o 23:30 moskovského času


Telefonický rozhovor medzi lídrami Spojených štátov a Ruska Joeom Bidenom a Vladimirom Putinom je naplánovaný na štvrtok o 15:30 (23:30 moskovského času). Svedčí o tom harmonogram amerického prezidenta, ktorý v stredu rozoslal Biely dom.


„Prezident [Biden] uskutoční telefonický rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, aby prediskutoval viacero tém vrátane nadchádzajúcej diplomatickej interakcie s Ruskou federáciou,“ píše sa v dokumente. Zdôrazňuje, že hovor bude pre novinárov prebiehať v uzavretom režime.


Hovorkyňa Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu (SNB) Emily Hornová v stredu skôr uviedla, že Biden očakáva, že vo štvrtok uskutoční telefonický rozhovor s Putinom a má v úmysle prediskutovať množstvo tém vrátane nadchádzajúcich diplomatických kontaktov s Ruskou federáciou. Hovorca ruského lídra Dmitrij Peskov pre TASS potvrdil, že Putin bude mať s Bidenom telefonický rozhovor vo štvrtok neskoro večer.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13330979


Telefonický rozhovor medzi Putinom a Bidenom je naplánovaný na 30. decembra o 23:30 moskovského času Telefonický rozhovor medzi lídrami Spojených štátov a Ruska Joeom Bidenom a Vladimirom Putinom je naplánovaný na štvrtok o 15:30 (23:30 moskovského času). Svedčí o tom harmonogram amerického prezidenta, ktorý v stredu rozoslal Biely dom. „Prezident [Biden] uskutoční telefonický rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, aby prediskutoval viacero tém vrátane nadchádzajúcej diplomatickej interakcie s Ruskou federáciou,“ píše sa v dokumente. Zdôrazňuje, že hovor bude pre novinárov prebiehať v uzavretom režime. Hovorkyňa Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu (SNB) Emily Hornová v stredu skôr uviedla, že Biden očakáva, že vo štvrtok uskutoční telefonický rozhovor s Putinom a má v úmysle prediskutovať množstvo tém vrátane nadchádzajúcich diplomatických kontaktov s Ruskou federáciou. Hovorca ruského lídra Dmitrij Peskov pre TASS potvrdil, že Putin bude mať s Bidenom telefonický rozhovor vo štvrtok neskoro večer. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13330979

Hlavnou témou rozhovoru bola implementácia dohody dosiahnutej počas videokonferencie 7. decembra o začatí rokovaní o poskytnutí právnych záruk na zaistenie bezpečnosti Ruska. Vladimir Putin podrobne vysvetlil principiálne prístupy, ktoré sú základom ruských návrhov Zmluvy medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi americkými a Dohody Ruskej federácie s členskými štátmi Organizácie Severoatlantickej zmluvy. Bolo zdôraznené, že výsledkom spoločnej práce by mali byť pevné právne záruky vylučujúce postup NATO na východ a rozmiestnenie ohrozujúcich zbraňových systémov v bezprostrednej blízkosti ruských hraníc. Bolo zdôraznené, že bezpečnosť každej krajiny je možné zabezpečiť len na základe prísneho dodržiavania princípu nedeliteľnosti bezpečnosti.


Bola vyjadrená vzájomná pripravenosť na seriózny a zmysluplný dialóg o identifikovaných problémoch. Potvrdilo sa, že rozhovory sa uskutočnia najskôr v Ženeve 9. až 10. januára a potom v rámci Rady NATO-Rusko v Bruseli 12. januára. 13. januára sa v OBSE začnú diskusie. Prezidenti sa dohodli na osobnej kontrole priebehu diskusií na uvedených smeroch rokovaní, a to najmä v bilaterálnom formáte s ohľadom na čo najskoršie dosiahnutie konkrétnych výsledkov.


Joseph Biden v tejto súvislosti zdôraznil osobitnú zodpovednosť Ruska a USA za zabezpečenie stability v Európe a vo svete ako celku, ako aj skutočnosť, že Washington nemá v úmysle rozmiestniť útočné úderné zbrane na území Ukrajiny.


Na možnosť, ktorú opäť spomínal Joseph Biden, prijať „veľkoplošné“ sankcie proti Rusku v prípade eskalácie situácie okolo Ukrajiny, dala ruská strana vyčerpávajúcu odpoveď. Predovšetkým sa hovorilo, že by to bola vážna chyba, v skutočnosti by hrozilo úplné prerušenie rusko-amerických vzťahov.


Prezidenti si vymenili novoročné pozdravy a priania všetkého najlepšieho.


Vo všeobecnosti bol rozhovor úprimný a vecný a, samozrejme, bol užitočný pre obe strany. Bolo dohodnuté pokračovať v pravidelných kontaktoch na najvyššej úrovni.


http://kremlin.ru/events/president/news/67487


Hlavnou témou rozhovoru bola implementácia dohody dosiahnutej počas videokonferencie 7. decembra o začatí rokovaní o poskytnutí právnych záruk na zaistenie bezpečnosti Ruska. Vladimir Putin podrobne vysvetlil principiálne prístupy, ktoré sú základom ruských návrhov Zmluvy medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi americkými a Dohody Ruskej federácie s členskými štátmi Organizácie Severoatlantickej zmluvy. Bolo zdôraznené, že výsledkom spoločnej práce by mali byť pevné právne záruky vylučujúce postup NATO na východ a rozmiestnenie ohrozujúcich zbraňových systémov v bezprostrednej blízkosti ruských hraníc. Bolo zdôraznené, že bezpečnosť každej krajiny je možné zabezpečiť len na základe prísneho dodržiavania princípu nedeliteľnosti bezpečnosti. Bola vyjadrená vzájomná pripravenosť na seriózny a zmysluplný dialóg o identifikovaných problémoch. Potvrdilo sa, že rozhovory sa uskutočnia najskôr v Ženeve 9. až 10. januára a potom v rámci Rady NATO-Rusko v Bruseli 12. januára. 13. januára sa v OBSE začnú diskusie. Prezidenti sa dohodli na osobnej kontrole priebehu diskusií na uvedených smeroch rokovaní, a to najmä v bilaterálnom formáte s ohľadom na čo najskoršie dosiahnutie konkrétnych výsledkov. Joseph Biden v tejto súvislosti zdôraznil osobitnú zodpovednosť Ruska a USA za zabezpečenie stability v Európe a vo svete ako celku, ako aj skutočnosť, že Washington nemá v úmysle rozmiestniť útočné úderné zbrane na území Ukrajiny. Na možnosť, ktorú opäť spomínal Joseph Biden, prijať „veľkoplošné“ sankcie proti Rusku v prípade eskalácie situácie okolo Ukrajiny, dala ruská strana vyčerpávajúcu odpoveď. Predovšetkým sa hovorilo, že by to bola vážna chyba, v skutočnosti by hrozilo úplné prerušenie rusko-amerických vzťahov. Prezidenti si vymenili novoročné pozdravy a priania všetkého najlepšieho. Vo všeobecnosti bol rozhovor úprimný a vecný a, samozrejme, bol užitočný pre obe strany. Bolo dohodnuté pokračovať v pravidelných kontaktoch na najvyššej úrovni. http://kremlin.ru/events/president/news/67487

Kremeľ uviedol, že rozhovor medzi Putinom a Bidenom bol užitočný pre obe strany


Rozhovor bol úprimný a vecný, poznamenal Kremeľ
Obom stranám sa osvedčil telefonický rozhovor prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena. Uvádza sa to vo vyhlásení tlačovej služby Kremľa po rozhovore lídrov, ktorý sa uskutočnil v piatok večer.


"Vo všeobecnosti bol rozhovor úprimný a vecný a, samozrejme, bol užitočný pre obe strany. Bolo dohodnuté pokračovať v pravidelných kontaktoch na najvyššej úrovni," píše sa v správe.


Kremeľ poznamenal, že hlavnou témou rozhovoru bola implementácia dohody dosiahnutej počas videokonferencie medzi Putinom a Bidenom 7. decembra o začatí rokovaní o poskytnutí právnych záruk na zaistenie bezpečnosti Ruska. Okrem toho si v telefonickom rozhovore "prezidenti vymenili novoročné pozdravy a želania všetkého najlepšieho," uviedla tlačová služba.
Pripravenosť na zmysluplný dialóg


Prezidenti Ruska a Spojených štátov v telefonickom rozhovore potvrdili, že sú pripravení na seriózny a zmysluplný dialóg o bezpečnostných zárukách, uviedol Kremeľ.


Treba poznamenať, že hlavnou témou rozhovoru bolo začatie rokovaní o bezpečnostných zárukách pre Rusko.


"Bola vyjadrená vzájomná pripravenosť na seriózny a zmysluplný dialóg o určených otázkach. Potvrdilo sa, že rozhovory sa uskutočnia najskôr v Ženeve 9. - 10. januára a následne v rámci Rady Rusko-NATO v Bruseli 12. januára 13. januára sa v OBSE začnú diskusie,“ uvádza sa v správe.
Na zodpovednosť USA a Ruskej federácie


Americký prezident Joe Biden v piatok večer počas rozhovoru s ruským vodcom Vladimirom Putinom zdôraznil osobitnú zodpovednosť Spojených štátov a Ruskej federácie za zabezpečenie stability v Európe a vo svete, poznamenal Kremeľ.


Poznamenali, že v rozhovore vyjadrili vzájomnú pripravenosť na seriózny a zmysluplný dialóg o bezpečnostných otázkach a dohodli sa na termínoch začatia takýchto rokovaní. Okrem toho sa prezidenti dohodli, že budú mať pod osobnou kontrolou priebeh diskusií o spomínaných smeroch rokovaní, a to najmä v bilaterálnom formáte s ohľadom na čo najskoršie dosiahnutie konkrétnych výsledkov, uviedol Kremeľ.


Joseph Biden v tejto súvislosti zdôraznil osobitnú zodpovednosť Ruska a Spojených štátov za zabezpečenie stability v Európe a vo svete ako celku, ako aj skutočnosť, že Washington nemá v úmysle rozmiestniť útočné úderné zbrane na ukrajinskom území. povedal vyhlásenie.


Putin a Biden vyjadrili vzájomnú pripravenosť na seriózny a zmysluplný dialóg o bezpečnostných otázkach – Kremľa.


V rozhovore medzi Putinom a Bidenom bolo zdôraznené, že výsledkom spoločnej práce by mali byť pevné záruky vylúčenia postupu NATO na východ – Kremľa.


https://tass.ru/politika/13339643


Putin a Biden sa dohodli na pokračovaní dialógu po Novom roku

Podľa poradcu prezidenta Ruskej federácie Jurija Ušakova bol rozhovor oboch lídrov "dobrý, konštruktívny, úprimný", ako aj vecný a zmysluplný.
Ruský a americký prezident Vladimir Putin a Joe Biden budú v dialógu pokračovať aj po Novom roku, presný termín najbližšieho stretnutia lídrov bude závisieť od situácie v bezpečnostných rozhovoroch. Novinárom to po telefonickom rozhovore prezidentov povedal
pobočník prezidenta Ruskej federácie Jurij Ušakov.


"Prezidenti, čo je veľmi dôležité, sa dohodli na pokračovaní dialógu po Novom roku," povedal Ušakov.


Súčasný rozhovor podľa neho „bol dobrý, konštruktívny, úprimný“, ako aj vecný a zmysluplný. "Zdá sa mi, že to vytvára dobré, ba čo viac, dobré zázemie pre začiatok rokovaní [medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi] v Ženeve 9. až 10. januára," povedal poradca ruského lídra. Vo všeobecnosti budú rokovania prebiehať v troch smeroch – po ženevských konzultáciách to budú kontakty v Bruseli na línii Rusko – NATO 12. januára a vo Viedni na línii Rusko – OBSE 13. januára.
Kedy bude nový rozhovor


"Strany budú pristupovať k bilaterálnym rozhovorom so všetkou vážnosťou. A proces ženevských rokovaní bude pod osobným dohľadom a kontrolou oboch prezidentov," povedal Ušakov a zdôraznil, že lídri "sa dohodli na udržiavaní telefonického kontaktu" v tejto otázke. .


Ušakov poznamenal, že okrem ženevských konzultácií budú prezidenti "sledovať rokovania aj na iných tratiach". "A ak to bude potrebné, budú spolu komunikovať a dávať svoje cenné pokyny vyjednávacím tímom. Je celkom prirodzené, že k takejto dohode došlo. Ale kedy presne, v ktorý deň [ďalší] rozhovor [Putina a Bidena] sa uskutoční, neviem. a nikto nevie, bude to závisieť od situácie, "- vysvetlil Ushakov.


Podľa neho, ak sa bude bezprostredne po 10. januári vyžadovať rozhovor na prezidentskej úrovni, "je dosť možné, že prezidenti budú súhlasiť s zorganizovaním tohto rozhovoru." "Ak nie, potom po nejakom čase. Ale hlavné je, že bolo dohodnuté udržiavať úzky kontakt medzi prezidentmi v tejto veci," povedal hovorca Kremľa.


"Dialóg bude pokračovať cez administratívu, čo bude tlačiť na negociačný proces, ktorý bude prebiehať v troch smeroch (v Ženeve, Bruseli a Viedni - TASS)," uviedol ruský prezidentský poradca.
Koľko kôl bude


"Prezident Putin povedal, že týmto rokovaniam prikladáme veľký význam, ale rokovania by sa nemali zmeniť na kecanie. Preto v prvom rade nečakáme na samotný proces rokovaní, ale čakáme na konkrétne výsledky v súlade s našimi obavami." vyjadrené, a to aj na papieri. "- povedal Ushakov.


Hovorca Kremľa v súvislosti s načasovaním, ako dlho môžu konzultácie trvať, poznamenal, že ruská strana „pozrie sa na to, ako budú rokovania pokračovať, pozrie sa na jedno, dve, tri kolá a vyvodí ďalšie závery“.


Pokračujte v úprimnom dialógu


Ušakov poznamenal, že Kremeľ považuje za dôležité pokračovať v dialógu medzi Moskvou a Washingtonom, zatiaľ čo prezident Biden zo svojej strany prisľúbil, že to tak bude.


"On (Biden - pozn. TASS) samozrejme povedal, že Spojené štáty budú konzultovať, úzko konzultovať so svojimi spojencami počas negociačného procesu v troch rovinách [s Ruskou federáciou]. Povedali sme, že k tomu samozrejme pristupujeme porozumenia, ale je dôležité, aby Moskva a Washington pokračovali v úprimnom bilaterálnom dialógu,“ povedal Ušakov.


Povedal, že slovami o dôležitosti dialógu "Biden potvrdil, že v budúcnosti postaví vlastnú líniu" s Moskvou.
Vyhodnotenie rozhovoru


Kremeľ teší telefonický kontakt prezidentov Ruskej federácie a USA Vladimira Putina a Joea Bidena, vo všeobecnosti bolo zameranie rozhovoru konštruktívne, zdôraznil Ušakov.


"V zásade sme spokojní s kontaktom, rozhovormi, pretože boli úprimné, zmysluplné a konkrétne. Mohol by som povedať, že vo všeobecnosti bolo zameranie tohto rozhovoru dosť konštruktívne," povedal Ušakov. Potvrdil správu z americkej strany, že rozhovor trval 50 minút.


Hovorca Kremľa dodal, že prezidenti boli na rozhovor dobre pripravení a dopadol „naozaj vážne, hoci je celkom prirodzené, že si lídri navzájom zablahoželali k novoročným sviatkom a zaželali úspech ruskému a americkému národu“. "Hlavne by som však chcel zdôrazniť, že nešlo o nejaký čisto silvestrovský rozhovor, nejaké predvianočné posedenia. Povedal by som, že presne deň pred Novým rokom sa odohrala skutočne významná akcia, v rámci ktorej sa naši, resp. amerických prezidentov,“ uzavrel.


"Je dôležité, že americká strana prejavila túžbu porozumieť logike a podstate ruských obáv, ktoré boli vyjadrené v <...> dvoch dokumentoch, ktoré boli, ako viete, prenesené do Washingtonu a veliteľstva NATO," Ushakov tiež upútala pozornosť.


V odpovedi na otázku, či je možné povedať, že prezidenti pokročili pri dosahovaní kompromisu, poradca ruského lídra poznamenal, že „zatiaľ nie je jasné, čo je kompromis“. "Negociačný proces pre nás, prirodzene, znamená, že budeme brať do úvahy niektoré úvahy americkej strany alebo vo všeobecnosti našich partnerov zo západných krajín. Pre nás však nejde o kompromis, pre nás ide hlavne je poskytnúť si bezpečnostné záruky, ktoré naliehavo potrebujeme. O to ide. naša pozícia, budeme sa o to usilovať,“ zhrnul Ušakov.


https://tass.ru/politika/13339601


**Kremeľ uviedol, že rozhovor medzi Putinom a Bidenom bol užitočn&yacute; pre obe strany** Rozhovor bol &uacute;primn&yacute; a vecn&yacute;, poznamenal Kremeľ Obom stran&aacute;m sa osvedčil telefonick&yacute; rozhovor prezidentov Ruska a USA Vladimira Putina a Joea Bidena. Uv&aacute;dza sa to vo vyhl&aacute;sen&iacute; tlačovej služby Kremľa po rozhovore l&iacute;drov, ktor&yacute; sa uskutočnil v piatok večer. &quot;Vo v&scaron;eobecnosti bol rozhovor &uacute;primn&yacute; a vecn&yacute; a, samozrejme, bol užitočn&yacute; pre obe strany. Bolo dohodnut&eacute; pokračovať v pravideln&yacute;ch kontaktoch na najvy&scaron;&scaron;ej &uacute;rovni,&quot; p&iacute;&scaron;e sa v spr&aacute;ve. Kremeľ poznamenal, že hlavnou t&eacute;mou rozhovoru bola implement&aacute;cia dohody dosiahnutej počas videokonferencie medzi Putinom a Bidenom 7. decembra o začat&iacute; rokovan&iacute; o poskytnut&iacute; pr&aacute;vnych z&aacute;ruk na zaistenie bezpečnosti Ruska. Okrem toho si v telefonickom rozhovore &quot;prezidenti vymenili novoročn&eacute; pozdravy a želania v&scaron;etk&eacute;ho najlep&scaron;ieho,&quot; uviedla tlačov&aacute; služba. Pripravenosť na zmyslupln&yacute; dial&oacute;g Prezidenti Ruska a Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov v telefonickom rozhovore potvrdili, že s&uacute; pripraven&iacute; na seri&oacute;zny a zmyslupln&yacute; dial&oacute;g o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch, uviedol Kremeľ. Treba poznamenať, že hlavnou t&eacute;mou rozhovoru bolo začatie rokovan&iacute; o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch pre Rusko. &quot;Bola vyjadren&aacute; vz&aacute;jomn&aacute; pripravenosť na seri&oacute;zny a zmyslupln&yacute; dial&oacute;g o určen&yacute;ch ot&aacute;zkach. Potvrdilo sa, že rozhovory sa uskutočnia najsk&ocirc;r v Ženeve 9. - 10. janu&aacute;ra a n&aacute;sledne v r&aacute;mci Rady Rusko-NATO v Bruseli 12. janu&aacute;ra 13. janu&aacute;ra sa v OBSE začn&uacute; diskusie,&ldquo; uv&aacute;dza sa v spr&aacute;ve. Na zodpovednosť USA a Ruskej feder&aacute;cie Americk&yacute; prezident Joe Biden v piatok večer počas rozhovoru s rusk&yacute;m vodcom Vladimirom Putinom zd&ocirc;raznil osobitn&uacute; zodpovednosť Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov a Ruskej feder&aacute;cie za zabezpečenie stability v Eur&oacute;pe a vo svete, poznamenal Kremeľ. Poznamenali, že v rozhovore vyjadrili vz&aacute;jomn&uacute; pripravenosť na seri&oacute;zny a zmyslupln&yacute; dial&oacute;g o bezpečnostn&yacute;ch ot&aacute;zkach a dohodli sa na term&iacute;noch začatia tak&yacute;chto rokovan&iacute;. Okrem toho sa prezidenti dohodli, že bud&uacute; mať pod osobnou kontrolou priebeh diskusi&iacute; o spom&iacute;nan&yacute;ch smeroch rokovan&iacute;, a to najm&auml; v bilater&aacute;lnom form&aacute;te s ohľadom na čo najskor&scaron;ie dosiahnutie konkr&eacute;tnych v&yacute;sledkov, uviedol Kremeľ. Joseph Biden v tejto s&uacute;vislosti zd&ocirc;raznil osobitn&uacute; zodpovednosť Ruska a Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov za zabezpečenie stability v Eur&oacute;pe a vo svete ako celku, ako aj skutočnosť, že Washington nem&aacute; v &uacute;mysle rozmiestniť &uacute;točn&eacute; &uacute;dern&eacute; zbrane na ukrajinskom &uacute;zem&iacute;. povedal vyhl&aacute;senie. Putin a Biden vyjadrili vz&aacute;jomn&uacute; pripravenosť na seri&oacute;zny a zmyslupln&yacute; dial&oacute;g o bezpečnostn&yacute;ch ot&aacute;zkach &ndash; Kremľa. V rozhovore medzi Putinom a Bidenom bolo zd&ocirc;raznen&eacute;, že v&yacute;sledkom spoločnej pr&aacute;ce by mali byť pevn&eacute; z&aacute;ruky vyl&uacute;čenia postupu NATO na v&yacute;chod &ndash; Kremľa. https://tass.ru/politika/13339643 **Putin a Biden sa dohodli na pokračovan&iacute; dial&oacute;gu po Novom roku ** Podľa poradcu prezidenta Ruskej feder&aacute;cie Jurija U&scaron;akova bol rozhovor oboch l&iacute;drov &quot;dobr&yacute;, kon&scaron;trukt&iacute;vny, &uacute;primn&yacute;&quot;, ako aj vecn&yacute; a zmyslupln&yacute;. Rusk&yacute; a americk&yacute; prezident Vladimir Putin a Joe Biden bud&uacute; v dial&oacute;gu pokračovať aj po Novom roku, presn&yacute; term&iacute;n najbliž&scaron;ieho stretnutia l&iacute;drov bude z&aacute;visieť od situ&aacute;cie v bezpečnostn&yacute;ch rozhovoroch. Novin&aacute;rom to po telefonickom rozhovore prezidentov povedal pobočn&iacute;k prezidenta Ruskej feder&aacute;cie Jurij U&scaron;akov. &quot;Prezidenti, čo je veľmi d&ocirc;ležit&eacute;, sa dohodli na pokračovan&iacute; dial&oacute;gu po Novom roku,&quot; povedal U&scaron;akov. S&uacute;časn&yacute; rozhovor podľa neho &bdquo;bol dobr&yacute;, kon&scaron;trukt&iacute;vny, &uacute;primn&yacute;&ldquo;, ako aj vecn&yacute; a zmyslupln&yacute;. &quot;Zd&aacute; sa mi, že to vytv&aacute;ra dobr&eacute;, ba čo viac, dobr&eacute; z&aacute;zemie pre začiatok rokovan&iacute; [medzi Ruskou feder&aacute;ciou a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi] v Ženeve 9. až 10. janu&aacute;ra,&quot; povedal poradca rusk&eacute;ho l&iacute;dra. Vo v&scaron;eobecnosti bud&uacute; rokovania prebiehať v troch smeroch &ndash; po ženevsk&yacute;ch konzult&aacute;ci&aacute;ch to bud&uacute; kontakty v Bruseli na l&iacute;nii Rusko &ndash; NATO 12. janu&aacute;ra a vo Viedni na l&iacute;nii Rusko &ndash; OBSE 13. janu&aacute;ra. Kedy bude nov&yacute; rozhovor &quot;Strany bud&uacute; pristupovať k bilater&aacute;lnym rozhovorom so v&scaron;etkou v&aacute;žnosťou. A proces ženevsk&yacute;ch rokovan&iacute; bude pod osobn&yacute;m dohľadom a kontrolou oboch prezidentov,&quot; povedal U&scaron;akov a zd&ocirc;raznil, že l&iacute;dri &quot;sa dohodli na udržiavan&iacute; telefonick&eacute;ho kontaktu&quot; v tejto ot&aacute;zke. . U&scaron;akov poznamenal, že okrem ženevsk&yacute;ch konzult&aacute;ci&iacute; bud&uacute; prezidenti &quot;sledovať rokovania aj na in&yacute;ch tratiach&quot;. &quot;A ak to bude potrebn&eacute;, bud&uacute; spolu komunikovať a d&aacute;vať svoje cenn&eacute; pokyny vyjedn&aacute;vac&iacute;m t&iacute;mom. Je celkom prirodzen&eacute;, že k takejto dohode do&scaron;lo. Ale kedy presne, v ktor&yacute; deň [ďal&scaron;&iacute;] rozhovor [Putina a Bidena] sa uskutočn&iacute;, neviem. a nikto nevie, bude to z&aacute;visieť od situ&aacute;cie, &quot;- vysvetlil Ushakov. Podľa neho, ak sa bude bezprostredne po 10. janu&aacute;ri vyžadovať rozhovor na prezidentskej &uacute;rovni, &quot;je dosť možn&eacute;, že prezidenti bud&uacute; s&uacute;hlasiť s zorganizovan&iacute;m tohto rozhovoru.&quot; &quot;Ak nie, potom po nejakom čase. Ale hlavn&eacute; je, že bolo dohodnut&eacute; udržiavať &uacute;zky kontakt medzi prezidentmi v tejto veci,&quot; povedal hovorca Kremľa. &quot;Dial&oacute;g bude pokračovať cez administrat&iacute;vu, čo bude tlačiť na negociačn&yacute; proces, ktor&yacute; bude prebiehať v troch smeroch (v Ženeve, Bruseli a Viedni - TASS),&quot; uviedol rusk&yacute; prezidentsk&yacute; poradca. Koľko k&ocirc;l bude &quot;Prezident Putin povedal, že t&yacute;mto rokovaniam priklad&aacute;me veľk&yacute; v&yacute;znam, ale rokovania by sa nemali zmeniť na kecanie. Preto v prvom rade nečak&aacute;me na samotn&yacute; proces rokovan&iacute;, ale čak&aacute;me na konkr&eacute;tne v&yacute;sledky v s&uacute;lade s na&scaron;imi obavami.&quot; vyjadren&eacute;, a to aj na papieri. &quot;- povedal Ushakov. Hovorca Kremľa v s&uacute;vislosti s načasovan&iacute;m, ako dlho m&ocirc;žu konzult&aacute;cie trvať, poznamenal, že rusk&aacute; strana &bdquo;pozrie sa na to, ako bud&uacute; rokovania pokračovať, pozrie sa na jedno, dve, tri kol&aacute; a vyvod&iacute; ďal&scaron;ie z&aacute;very&ldquo;. Pokračujte v &uacute;primnom dial&oacute;gu U&scaron;akov poznamenal, že Kremeľ považuje za d&ocirc;ležit&eacute; pokračovať v dial&oacute;gu medzi Moskvou a Washingtonom, zatiaľ čo prezident Biden zo svojej strany prisľ&uacute;bil, že to tak bude. &quot;On (Biden - pozn. TASS) samozrejme povedal, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty bud&uacute; konzultovať, &uacute;zko konzultovať so svojimi spojencami počas negociačn&eacute;ho procesu v troch rovin&aacute;ch [s Ruskou feder&aacute;ciou]. Povedali sme, že k tomu samozrejme pristupujeme porozumenia, ale je d&ocirc;ležit&eacute;, aby Moskva a Washington pokračovali v &uacute;primnom bilater&aacute;lnom dial&oacute;gu,&ldquo; povedal U&scaron;akov. Povedal, že slovami o d&ocirc;ležitosti dial&oacute;gu &quot;Biden potvrdil, že v bud&uacute;cnosti postav&iacute; vlastn&uacute; l&iacute;niu&quot; s Moskvou. Vyhodnotenie rozhovoru Kremeľ te&scaron;&iacute; telefonick&yacute; kontakt prezidentov Ruskej feder&aacute;cie a USA Vladimira Putina a Joea Bidena, vo v&scaron;eobecnosti bolo zameranie rozhovoru kon&scaron;trukt&iacute;vne, zd&ocirc;raznil U&scaron;akov. &quot;V z&aacute;sade sme spokojn&iacute; s kontaktom, rozhovormi, pretože boli &uacute;primn&eacute;, zmyslupln&eacute; a konkr&eacute;tne. Mohol by som povedať, že vo v&scaron;eobecnosti bolo zameranie tohto rozhovoru dosť kon&scaron;trukt&iacute;vne,&quot; povedal U&scaron;akov. Potvrdil spr&aacute;vu z americkej strany, že rozhovor trval 50 min&uacute;t. Hovorca Kremľa dodal, že prezidenti boli na rozhovor dobre pripraven&iacute; a dopadol &bdquo;naozaj v&aacute;žne, hoci je celkom prirodzen&eacute;, že si l&iacute;dri navz&aacute;jom zablahoželali k novoročn&yacute;m sviatkom a zaželali &uacute;spech rusk&eacute;mu a americk&eacute;mu n&aacute;rodu&ldquo;. &quot;Hlavne by som v&scaron;ak chcel zd&ocirc;razniť, že ne&scaron;lo o nejak&yacute; čisto silvestrovsk&yacute; rozhovor, nejak&eacute; predvianočn&eacute; posedenia. Povedal by som, že presne deň pred Nov&yacute;m rokom sa odohrala skutočne v&yacute;znamn&aacute; akcia, v r&aacute;mci ktorej sa na&scaron;i, resp. americk&yacute;ch prezidentov,&ldquo; uzavrel. &quot;Je d&ocirc;ležit&eacute;, že americk&aacute; strana prejavila t&uacute;žbu porozumieť logike a podstate rusk&yacute;ch ob&aacute;v, ktor&eacute; boli vyjadren&eacute; v &lt;...&gt; dvoch dokumentoch, ktor&eacute; boli, ako viete, prenesen&eacute; do Washingtonu a veliteľstva NATO,&quot; Ushakov tiež up&uacute;tala pozornosť. V odpovedi na ot&aacute;zku, či je možn&eacute; povedať, že prezidenti pokročili pri dosahovan&iacute; kompromisu, poradca rusk&eacute;ho l&iacute;dra poznamenal, že &bdquo;zatiaľ nie je jasn&eacute;, čo je kompromis&ldquo;. &quot;Negociačn&yacute; proces pre n&aacute;s, prirodzene, znamen&aacute;, že budeme brať do &uacute;vahy niektor&eacute; &uacute;vahy americkej strany alebo vo v&scaron;eobecnosti na&scaron;ich partnerov zo z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n. Pre n&aacute;s v&scaron;ak nejde o kompromis, pre n&aacute;s ide hlavne je poskytn&uacute;ť si bezpečnostn&eacute; z&aacute;ruky, ktor&eacute; naliehavo potrebujeme. O to ide. na&scaron;a poz&iacute;cia, budeme sa o to usilovať,&ldquo; zhrnul U&scaron;akov. https://tass.ru/politika/13339601

Putin prohlásil, že v případě „rozsáhlých“ sankcí přeruší vztahy se Spojenými státy.


https://lenta.ru/news/2021/12/31/break/


Jde se až na dřeň ...


Putin prohl&aacute;sil, že v př&iacute;padě &bdquo;rozs&aacute;hl&yacute;ch&ldquo; sankc&iacute; přeru&scaron;&iacute; vztahy se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty. https://lenta.ru/news/2021/12/31/break/ Jde se až na dřeň ...

"Pozice Spojených států zde proto není tak bezvadná, protože v Demokratické straně existují vlivové skupiny, které dlouhodobě navrhují dohodnout se s Ruskem na určitých pravidlech hry a zaměřit se na Čínu. Ano, jsou v menšině, ale jejich hlas proniká i do mainstreamového tisku. V Evropě a na Ukrajině proto existují určité obavy ohledně záměrů Demokratické strany. A odtud pravidelná ujišťování řečníků Bílého domu, že Biden podporuje jednotu NATO a Ukrajiny. Ale červ pochybností zůstává."

А угрозы то и нет

https://colonelcassad.livejournal.com/7337827.html


Naděje umírá poslední...


&quot;Pozice Spojen&yacute;ch st&aacute;tů zde proto nen&iacute; tak bezvadn&aacute;, protože v Demokratick&eacute; straně existuj&iacute; vlivov&eacute; skupiny, kter&eacute; dlouhodobě navrhuj&iacute; dohodnout se s Ruskem na určit&yacute;ch pravidlech hry a zaměřit se na Č&iacute;nu. Ano, jsou v men&scaron;ině, ale jejich hlas pronik&aacute; i do mainstreamov&eacute;ho tisku. V Evropě a na Ukrajině proto existuj&iacute; určit&eacute; obavy ohledně z&aacute;měrů Demokratick&eacute; strany. A odtud pravideln&aacute; uji&scaron;ťov&aacute;n&iacute; řečn&iacute;ků B&iacute;l&eacute;ho domu, že Biden podporuje jednotu NATO a Ukrajiny. Ale červ pochybnost&iacute; zůst&aacute;v&aacute;.&quot; ** А угрозы то и нет** https://colonelcassad.livejournal.com/7337827.html **Naděje um&iacute;r&aacute; posledn&iacute;...**

Západ může vystrašit Rusko válkou, ale nemá způsob, jak ji vyhrát Dnes, 00:15 •


"Pokud někdo zapomněl, NATO není klubem milovníků domácích mazlíčků: křečků a tuleňů," řekl politolog Sergej Mikheev k prohlášením o přípravách NATO na válku s Ruskem. „Aliance se na tuto válku připravovala od svého vzniku v roce 1949,“ připomněl. Pravda, každý chápe, že to pro Západ bude sebevražda. "Naši partneři se přestěhovali do světa iluzí, myslí si, že válka se může odehrát někde daleko, na obrazovce, ale ne u nich," řekl Mikheev našemu hostiteli Masha Kruse. O tom, jak Evropané delegovali bezpečnostní otázky na Američany, tak se jich Rusko nyní neptá, a co bude s Evropou nyní - říká politolog v rozhovoru se Sputnikem.


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139631-zapad-mozhet-pugat-rossiyu-voynoy-no-ne-imeet-vozmozhnosti-ee-vyigrat.html
Politikus.ru


**Z&aacute;pad může vystra&scaron;it Rusko v&aacute;lkou, ale nem&aacute; způsob, jak ji vyhr&aacute;t** Dnes, 00:15 &bull; &quot;Pokud někdo zapomněl, NATO nen&iacute; klubem milovn&iacute;ků dom&aacute;c&iacute;ch mazl&iacute;čků: křečků a tuleňů,&quot; řekl politolog Sergej Mikheev k prohl&aacute;&scaron;en&iacute;m o př&iacute;prav&aacute;ch NATO na v&aacute;lku s Ruskem. &bdquo;Aliance se na tuto v&aacute;lku připravovala od sv&eacute;ho vzniku v roce 1949,&ldquo; připomněl. Pravda, každ&yacute; ch&aacute;pe, že to pro Z&aacute;pad bude sebevražda. &quot;Na&scaron;i partneři se přestěhovali do světa iluz&iacute;, mysl&iacute; si, že v&aacute;lka se může odehr&aacute;t někde daleko, na obrazovce, ale ne u nich,&quot; řekl Mikheev na&scaron;emu hostiteli Masha Kruse. O tom, jak Evropan&eacute; delegovali bezpečnostn&iacute; ot&aacute;zky na Američany, tak se jich Rusko nyn&iacute; nept&aacute;, a co bude s Evropou nyn&iacute; - ř&iacute;k&aacute; politolog v rozhovoru se Sputnikem. Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139631-zapad-mozhet-pugat-rossiyu-voynoy-no-ne-imeet-vozmozhnosti-ee-vyigrat.html Politikus.ru

vypadá to na tandem globalistů a Putinova týmu. Globalisté spolehlivě řídí a kontrolují Bidena a Putin vyvolává potřebný vnější tlak. Cílové skupiny : clintonité v DS a částečně i jejich spojenci "jestřábi" v Republican Party . No a samozřejmě jim odpovídající křídlo v NATO.To má své dny sečteno, nemyslím si ,že bude teatrálně zrušeno, spíše vyhnije. Skončí NATO-odchází EÚ - siamská dvojčata na 6. a 4.prioritě. U EÚ to bude asi vyhnívat velmi podobně
Rusko je v mimořádně výhodné globální pozici, má čas a dost velký prostor k manévrování. Ale co se týče Ultimáta, tam bych čekal, že jednání z ruské strany budou obhospodařovat spíše "jestřábi".
U nás ( a nejen u nás) to tipuju na ještě další zvýšení chaotičnosti řízení, bude zajímavé sledovat vybarvování jednotlivých figur. Trochu mi to připomíná slavný český film "Až přijde kocour" režiséra Jireše (Kachyni?)


vypad&aacute; to na tandem globalistů a Putinova t&yacute;mu. Globalist&eacute; spolehlivě ř&iacute;d&iacute; a kontroluj&iacute; Bidena a Putin vyvol&aacute;v&aacute; potřebn&yacute; vněj&scaron;&iacute; tlak. C&iacute;lov&eacute; skupiny : clintonit&eacute; v DS a č&aacute;stečně i jejich spojenci &quot;jestř&aacute;bi&quot; v Republican Party . No a samozřejmě jim odpov&iacute;daj&iacute;c&iacute; kř&iacute;dlo v NATO.To m&aacute; sv&eacute; dny sečteno, nemysl&iacute;m si ,že bude teatr&aacute;lně zru&scaron;eno, sp&iacute;&scaron;e vyhnije. Skonč&iacute; NATO-odch&aacute;z&iacute; E&Uacute; - siamsk&aacute; dvojčata na 6. a 4.prioritě. U E&Uacute; to bude asi vyhn&iacute;vat velmi podobně Rusko je v mimoř&aacute;dně v&yacute;hodn&eacute; glob&aacute;ln&iacute; pozici, m&aacute; čas a dost velk&yacute; prostor k man&eacute;vrov&aacute;n&iacute;. Ale co se t&yacute;če Ultim&aacute;ta, tam bych čekal, že jedn&aacute;n&iacute; z rusk&eacute; strany budou obhospodařovat sp&iacute;&scaron;e &quot;jestř&aacute;bi&quot;. U n&aacute;s ( a nejen u n&aacute;s) to tipuju na je&scaron;tě dal&scaron;&iacute; zv&yacute;&scaron;en&iacute; chaotičnosti ř&iacute;zen&iacute;, bude zaj&iacute;mav&eacute; sledovat vybarvov&aacute;n&iacute; jednotliv&yacute;ch figur. Trochu mi to připom&iacute;n&aacute; slavn&yacute; česk&yacute; film &quot;Až přijde kocour&quot; režis&eacute;ra Jire&scaron;e (Kachyni?)

slavný český film "Až přijde kocour" režiséra Jireše (Kachyni?)


Vybarvování jednotlivých figur u nás bude určitě "zajímavé", jejich převlékání už méně. Z prostitutů nikdy nic dobrého nevzešlo.


Pro úplnost:
Až přijde kocour
Československý film z roku 1963
Režie Vojtěch Jasný
Hrají Jan Werich (dvojrole), Vlastimil Brodský, Emília Vášáryová, Jiří Sovák, Vladimír Menšík
Premiéra 20. září 1963


[quote=&quot;pid:50473, uid:57&quot;]slavn&yacute; česk&yacute; film &quot;Až přijde kocour&quot; režis&eacute;ra Jire&scaron;e (Kachyni?)[/quote] **Vybarvov&aacute;n&iacute; jednotliv&yacute;ch figur u n&aacute;s bude určitě &quot;zaj&iacute;mav&eacute;&quot;, jejich převl&eacute;k&aacute;n&iacute; už m&eacute;ně. Z prostitutů nikdy nic dobr&eacute;ho nevze&scaron;lo.** Pro &uacute;plnost: **Až přijde kocour** Československ&yacute; film z roku 1963 Režie Vojtěch Jasn&yacute; Hraj&iacute; Jan Werich (dvojrole), Vlastimil Brodsk&yacute;, Em&iacute;lia V&aacute;&scaron;&aacute;ryov&aacute;, Jiř&iacute; Sov&aacute;k, Vladim&iacute;r Men&scaron;&iacute;k Premi&eacute;ra 20. z&aacute;ř&iacute; 1963
Upravené 31. 12. 2021 o 19:47

"Kremeľ trvá na bezpečnostných zárukách." Svetové médiá o rozhovore medzi Putinom a Bidenom


Zahraničná tlač hodnotí výsledky rokovaní medzi lídrami Ruska a USA


V noci 31. decembra sa uskutočnil telefonický rozhovor medzi šéfom Bieleho domu Joeom Bidenom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Zahraniční novinári poznamenávajú, že rozhovory sa uskutočnili z iniciatívy ruskej strany, avšak Washington má tiež záujem o výmenu názorov v predvečer konzultácií v Ženeve. Na základe výsledkov rozhovoru oboch lídrov sme vybrali najzaujímavejšie publikácie svetových médií o tomto podujatí.


USA


The Washington Post: „Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok počas telefonického rozhovoru s prezidentom Joeom Bidenom varoval, že akékoľvek nové sankcie voči Rusku v dôsledku krízy týkajúcej sa Ukrajiny by mohli viesť k „úplnému rozpadu“ medzi Moskvou a Washingtonom, čo bude ľutovať potomkov, Putinov poradca pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov povedal, že Putin vydal varovanie vo svojom druhom rozhovore s Bidenom za mesiac po tom, čo americký vodca zopakoval, že Moskva by mohla čeliť bezprecedentným tvrdým sankciám zo strany Washingtonu a jeho spojencov, ak napadne Ukrajinu...


Výzva iniciovaná Putinom a trvajúca 50 minút prichádza v čase, keď Kremeľ stupňuje tlak na Západ, aby zabezpečil novú významnú európsku bezpečnostnú dohodu, po stiahnutí jednotiek k ukrajinskej hranici a ďalšom odpálení hypersonických rakiet na posilnenie svojej požiadavky. Putin presadzuje skoré prijatie ním navrhovanej bezpečnostnej zmluvy, ktorá by Ukrajine zakázala vstup do NATO a ďalšie rozširovanie vojenskej aliancie pod vedením USA na východ. Putin obviňuje západné krajiny z toho, že zasahujú do ruských hraníc tým, že vykonávajú vojenské cvičenia v čiernomorskom regióne, ako aj premieňajú Ukrajinu na protiruskú oporu...


Biely dom takéto zákazy členstva v NATO odmieta a tvrdí, že všetky suverénne krajiny si musia ponechať právo rozhodovať o svojej bezpečnosti.


The New York Times: "50-minútový telefonický rozhovor, o ktorý Putin požiadal a ktorý obe strany označili za vecný, sa skončil bez objasnenia zámerov ruského prezidenta. Na hranici s Ukrajinou sústredil asi 100-tisíc vojakov a oznámil požiadavky na NATO." a USA sa však zrejme nerozhodli, či inváziu nariadiť... Požiadavky Ruska sú také široké, že ich mnohí politickí analytici považujú za nereálne, považujú ich za vyjednávanie pre Rusko alebo za ospravedlnenie vojny, keď sú ruské požiadavky nevyhnutne potrebné. odmietnuté."...


Politico: "Putinov pobočník Jurij Ušakov povedal, že uvalenie" bezprecedentných sankcií "proti Rusku" zo strany Spojených štátov by mohlo viesť k "úplnému prerušeniu vzťahov." s cieľom vyvolať vojnu v Európe, po telefonickom rozhovore zjavne naladený v pozitívnom tóne ."


NPR: "Putin chce písomné záruky, že Ukrajina nebude prijatá do NATO. Tiež chce, aby boli západné sily a zbrane stiahnuté z iných bývalých sovietskych republík. USA a ich spojenci odmietli poskytnúť takéto záruky, ale predstavitelia Bieleho domu uviedli. že sme pripravení vypočuť si obavy Ruska z NATO... Nie je jasné, či je možné riešenie, ktoré dokáže uspokojiť Putinove požiadavky a zabrániť vojne.“


Associated Press: „Kremeľ stále viac presadzuje bezpečnostné záruky a vykonáva testovacie štarty hypersonických rakiet, aby zdôraznil svoje požiadavky... O týchto požiadavkách sa ešte bude diskutovať na rokovaniach v Ženeve, ale zostáva nejasné, čo chce Biden Putinovi ponúknuť výmenou za prekonanie krízy, ak je vôbec pripravený niečo ponúknuť“.


Bloomberg: "Spojené štáty a ich spojenci pohrozili Moskve tvrdou ekonomickou odvetou, ak sa ruskí vojaci presunú na Ukrajinu, ale tieto varovania ukazujú, že Západ je momentálne pripravený konať len v určitom rámci. Nikto nehovorí o vyslaní svojich vojakov na Ukrajinu." ."
Veľká Británia


Financial Times: „Telefónny hovor, ktorý bol zorganizovaný na žiadosť Moskvy a ohlásený v stredu, bol posledným zo série diplomatických snáh o vyriešenie toho, čo sa označuje ako „krízový moment“, keď Rusko sťahuje okolo 100 000 vojakov. Východná hranica Predchádzalo to aj rozhovorom medzi Washingtonom, Moskvou a členmi NATO, plánovanými na začiatok januára, v ktorých má Rusko v úmysle presadiť „bezpečnostné záruky“ s cieľom obmedziť rozširovanie NATO v Európe.“


Francúzsko


Le Monde: "Moskva, v predvečer rusko-amerických konzultácií 10. januára v Ženeve, neúnavne opakuje, že uprednostňuje rokovania o dvoch dohodách, obnovujúcich rovnováhu a architektúru bezpečnosti v Európe. Pre Kremeľ je bezpečnosť Ruska znamená zákaz akéhokoľvek rozširovania NATO a zastavenie vojenskej činnosti Západu v blízkom okolí Ruské hranice – zóna, ktorú Moskva považuje za sféru svojho vplyvu Len splnenie týchto požiadaviek môže podľa Ruska zabrániť eskalácii napätia Rusko považuje podporu za Spojených štátov, NATO a EÚ pre Ukrajinu priamou hrozbou pre jej bezpečnosť a jej záujmy.


Taliansko


La Repubblica: „Toto je nový pokus vydať sa na náročnú cestu vedúcu k rozmrazeniu chúlostivej ukrajinskej otázky pred rozhovormi medzi NATO a Ruskom... Spojené štáty a Európa opakovane povedali, že majú obavy z rozširovania Ruská vojenská prítomnosť na hraniciach s Ukrajinou je zase podráždená manévrami NATO pri ukrajinských hraniciach a v Čiernom mori.


Moskva poslala Washingtonu dva návrhy na zabezpečenie záruk právnej bezpečnosti. Zakážu rozširovanie NATO ďalej na východ, vrátane ďalších bývalých sovietskych republík, najmä Ukrajiny (čo si neželá ani Biden) a umiestňovanie rakiet na ruských hraniciach... Biden, ktorý vždy veril, že diplomacia je spôsob riešenia konfliktov, ochotne súhlasil s rokovaniami."


Nemecko


Neue Osnabruecker Zeitung: "Nielen Rusko sa otočilo chrbtom k Západu, ale aj Turecko sa vydalo vlastnou cestou. Poprední západní politici už nechcú cestovať do Číny a predstaviteľov čínskeho vedenia v EÚ ani raz neuvidíte." Briti opustili Európsku úniu a východoeurópske krajiny sa toho tiež hanbia...


V tomto smere by bolo príliš povrchné myslieť si, že Rusko je jednostranne zodpovedné za rozdiely s USA a EÚ. Po tom, čo jej desaťročia trvajúca snaha o partnerstvo zostala nepovšimnutá, Moskva začala meniť kurz, čo je vidieť aj v iných regiónoch sveta. Nie je dôvod sa na to sťažovať, pretože existovalo najmenej tucet možností, ako takejto situácii zabrániť.


Handelsblatt: "Biden, ktorý odpovedal na hovor vo svojom súkromnom dome v Delaware, mal včasnú výhodu: pre neho bolo len poludnie a v Moskve sa už blížila polnoc. Putin sa s tým však musel vyrovnať. koniec, telefonát si vyžiadal Kremeľ. a Biely dom určil rámec. Aj americká strana má veľký záujem o výmenu názorov. Americká vláda dúfa, že sa jej ešte podarí zmierniť krízovú situáciu na hranici medzi Ruskom a Ukrajinou."


Japonsko


Yomiuri shimbun: "Vedúci predstavitelia oboch krajín súhlasili s pokračovaním rokovaní, ale priepasť medzi nimi je veľká a nie je jasné, či to zmierni napätie. Rusko vyzýva Spojené štáty a Európu, aby sa zaviazali, že Ukrajina nevstúpi do NATO. vysokí predstavitelia vlád USA počas rozhovorov novinárom povedali, že obaja lídri uznávajú, že existujú oblasti, v ktorých možno očakávať výrazný pokrok, no sú oblasti, v ktorých dohoda nemusí byť možná."


NHK: "Bezpečnostné konzultácie medzi USA a Ruskom sú naplánované na január a obe strany dúfajú, že zvrátia situáciu vo svoj prospech prostredníctvom diplomacie."


Čína


Xinhua: „Napriek tomu, že počas telefonického rozhovoru medzi Putinom a Bidenom strany nedosiahli prelom a stále majú veľa rozporov, z rozhovoru prezidentov vyplynulo, že majú záujem o dialóg zameraný na zabránenie ďalšej eskalácii napätia. "


China Daily: „Moskva pripomína európskym členským štátom NATO, že sú na 40 % závislé od Ruska, pokiaľ ide o dovoz plynu, a zhoršenie súčasnej krízovej situácie nepochybne povedie k vyšším cenám energií, ktoré sú už teraz na vysokej úrovni. prečo sa strany môžu zdržať konfrontácie a využiť rokovania na preklenutie rozdielov prostredníctvom chladnokrvnej diplomacie."


India


Indian Express: „Telefonický rozhovor medzi Putinom a Bidenom položil základy interakcie medzi krajinami na nižšej úrovni... Tón rozhovoru medzi prezidentmi Ruska a Spojených štátov označili predstavitelia na oboch stranách za „vážny“. "postup smerom k urovnaniu alebo akýmkoľvek dohodám."


Izrael


Maariv: "Moskva, znepokojená opätovným vyzbrojením Ukrajiny pomocou Západu, už skôr uviedla, že chce právne záruky, že NATO sa nebude rozširovať ďalej na východ a že niektoré útočné zbrane nebudú presunuté na Ukrajinu alebo do iných susedných krajín." Kremeľ povedal, že Biden, zdá sa, súhlasí s Putinom, že Moskva potrebuje nejaké bezpečnostné záruky od Západu.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13340575


&quot;Kremeľ trv&aacute; na bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch.&quot; Svetov&eacute; m&eacute;di&aacute; o rozhovore medzi Putinom a Bidenom Zahraničn&aacute; tlač hodnot&iacute; v&yacute;sledky rokovan&iacute; medzi l&iacute;drami Ruska a USA V noci 31. decembra sa uskutočnil telefonick&yacute; rozhovor medzi &scaron;&eacute;fom Bieleho domu Joeom Bidenom a rusk&yacute;m prezidentom Vladimirom Putinom. Zahraničn&iacute; novin&aacute;ri poznamen&aacute;vaj&uacute;, že rozhovory sa uskutočnili z iniciat&iacute;vy ruskej strany, av&scaron;ak Washington m&aacute; tiež z&aacute;ujem o v&yacute;menu n&aacute;zorov v predvečer konzult&aacute;ci&iacute; v Ženeve. Na z&aacute;klade v&yacute;sledkov rozhovoru oboch l&iacute;drov sme vybrali najzauj&iacute;mavej&scaron;ie publik&aacute;cie svetov&yacute;ch m&eacute;di&iacute; o tomto podujat&iacute;. USA The Washington Post: &bdquo;Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin vo &scaron;tvrtok počas telefonick&eacute;ho rozhovoru s prezidentom Joeom Bidenom varoval, že ak&eacute;koľvek nov&eacute; sankcie voči Rusku v d&ocirc;sledku kr&iacute;zy t&yacute;kaj&uacute;cej sa Ukrajiny by mohli viesť k &bdquo;&uacute;pln&eacute;mu rozpadu&ldquo; medzi Moskvou a Washingtonom, čo bude ľutovať potomkov, Putinov poradca pre zahraničn&uacute; politiku Jurij U&scaron;akov povedal, že Putin vydal varovanie vo svojom druhom rozhovore s Bidenom za mesiac po tom, čo americk&yacute; vodca zopakoval, že Moskva by mohla čeliť bezprecedentn&yacute;m tvrd&yacute;m sankci&aacute;m zo strany Washingtonu a jeho spojencov, ak napadne Ukrajinu... V&yacute;zva iniciovan&aacute; Putinom a trvaj&uacute;ca 50 min&uacute;t prich&aacute;dza v čase, keď Kremeľ stupňuje tlak na Z&aacute;pad, aby zabezpečil nov&uacute; v&yacute;znamn&uacute; eur&oacute;psku bezpečnostn&uacute; dohodu, po stiahnut&iacute; jednotiek k ukrajinskej hranici a ďal&scaron;om odp&aacute;len&iacute; hypersonick&yacute;ch rakiet na posilnenie svojej požiadavky. Putin presadzuje skor&eacute; prijatie n&iacute;m navrhovanej bezpečnostnej zmluvy, ktor&aacute; by Ukrajine zak&aacute;zala vstup do NATO a ďal&scaron;ie roz&scaron;irovanie vojenskej aliancie pod veden&iacute;m USA na v&yacute;chod. Putin obviňuje z&aacute;padn&eacute; krajiny z toho, že zasahuj&uacute; do rusk&yacute;ch hran&iacute;c t&yacute;m, že vykon&aacute;vaj&uacute; vojensk&eacute; cvičenia v čiernomorskom regi&oacute;ne, ako aj premieňaj&uacute; Ukrajinu na protirusk&uacute; oporu... Biely dom tak&eacute;to z&aacute;kazy členstva v NATO odmieta a tvrd&iacute;, že v&scaron;etky suver&eacute;nne krajiny si musia ponechať pr&aacute;vo rozhodovať o svojej bezpečnosti. The New York Times: &quot;50-min&uacute;tov&yacute; telefonick&yacute; rozhovor, o ktor&yacute; Putin požiadal a ktor&yacute; obe strany označili za vecn&yacute;, sa skončil bez objasnenia z&aacute;merov rusk&eacute;ho prezidenta. Na hranici s Ukrajinou s&uacute;stredil asi 100-tis&iacute;c vojakov a ozn&aacute;mil požiadavky na NATO.&quot; a USA sa v&scaron;ak zrejme nerozhodli, či inv&aacute;ziu nariadiť... Požiadavky Ruska s&uacute; tak&eacute; &scaron;irok&eacute;, že ich mnoh&iacute; politick&iacute; analytici považuj&uacute; za nere&aacute;lne, považuj&uacute; ich za vyjedn&aacute;vanie pre Rusko alebo za ospravedlnenie vojny, keď s&uacute; rusk&eacute; požiadavky nevyhnutne potrebn&eacute;. odmietnut&eacute;.&quot;... Politico: &quot;Putinov pobočn&iacute;k Jurij U&scaron;akov povedal, že uvalenie&quot; bezprecedentn&yacute;ch sankci&iacute; &quot;proti Rusku&quot; zo strany Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov by mohlo viesť k &quot;&uacute;pln&eacute;mu preru&scaron;eniu vzťahov.&quot; s cieľom vyvolať vojnu v Eur&oacute;pe, po telefonickom rozhovore zjavne naladen&yacute; v pozit&iacute;vnom t&oacute;ne .&quot; NPR: &quot;Putin chce p&iacute;somn&eacute; z&aacute;ruky, že Ukrajina nebude prijat&aacute; do NATO. Tiež chce, aby boli z&aacute;padn&eacute; sily a zbrane stiahnut&eacute; z in&yacute;ch b&yacute;val&yacute;ch sovietskych republ&iacute;k. USA a ich spojenci odmietli poskytn&uacute;ť tak&eacute;to z&aacute;ruky, ale predstavitelia Bieleho domu uviedli. že sme pripraven&iacute; vypočuť si obavy Ruska z NATO... Nie je jasn&eacute;, či je možn&eacute; rie&scaron;enie, ktor&eacute; dok&aacute;že uspokojiť Putinove požiadavky a zabr&aacute;niť vojne.&ldquo; Associated Press: &bdquo;Kremeľ st&aacute;le viac presadzuje bezpečnostn&eacute; z&aacute;ruky a vykon&aacute;va testovacie &scaron;tarty hypersonick&yacute;ch rakiet, aby zd&ocirc;raznil svoje požiadavky... O t&yacute;chto požiadavk&aacute;ch sa e&scaron;te bude diskutovať na rokovaniach v Ženeve, ale zost&aacute;va nejasn&eacute;, čo chce Biden Putinovi pon&uacute;knuť v&yacute;menou za prekonanie kr&iacute;zy, ak je v&ocirc;bec pripraven&yacute; niečo pon&uacute;knuť&ldquo;. Bloomberg: &quot;Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a ich spojenci pohrozili Moskve tvrdou ekonomickou odvetou, ak sa rusk&iacute; vojaci presun&uacute; na Ukrajinu, ale tieto varovania ukazuj&uacute;, že Z&aacute;pad je moment&aacute;lne pripraven&yacute; konať len v určitom r&aacute;mci. Nikto nehovor&iacute; o vyslan&iacute; svojich vojakov na Ukrajinu.&quot; .&quot; Veľk&aacute; Brit&aacute;nia Financial Times: &bdquo;Telef&oacute;nny hovor, ktor&yacute; bol zorganizovan&yacute; na žiadosť Moskvy a ohl&aacute;sen&yacute; v stredu, bol posledn&yacute;m zo s&eacute;rie diplomatick&yacute;ch sn&aacute;h o vyrie&scaron;enie toho, čo sa označuje ako &bdquo;kr&iacute;zov&yacute; moment&ldquo;, keď Rusko sťahuje okolo 100 000 vojakov. V&yacute;chodn&aacute; hranica Predch&aacute;dzalo to aj rozhovorom medzi Washingtonom, Moskvou a členmi NATO, pl&aacute;novan&yacute;mi na začiatok janu&aacute;ra, v ktor&yacute;ch m&aacute; Rusko v &uacute;mysle presadiť &bdquo;bezpečnostn&eacute; z&aacute;ruky&ldquo; s cieľom obmedziť roz&scaron;irovanie NATO v Eur&oacute;pe.&ldquo; Franc&uacute;zsko Le Monde: &quot;Moskva, v predvečer rusko-americk&yacute;ch konzult&aacute;ci&iacute; 10. janu&aacute;ra v Ženeve, ne&uacute;navne opakuje, že uprednostňuje rokovania o dvoch dohod&aacute;ch, obnovuj&uacute;cich rovnov&aacute;hu a architekt&uacute;ru bezpečnosti v Eur&oacute;pe. Pre Kremeľ je bezpečnosť Ruska znamen&aacute; z&aacute;kaz ak&eacute;hokoľvek roz&scaron;irovania NATO a zastavenie vojenskej činnosti Z&aacute;padu v bl&iacute;zkom okol&iacute; Rusk&eacute; hranice &ndash; z&oacute;na, ktor&uacute; Moskva považuje za sf&eacute;ru svojho vplyvu Len splnenie t&yacute;chto požiadaviek m&ocirc;že podľa Ruska zabr&aacute;niť eskal&aacute;cii nap&auml;tia Rusko považuje podporu za Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov, NATO a E&Uacute; pre Ukrajinu priamou hrozbou pre jej bezpečnosť a jej z&aacute;ujmy. Taliansko La Repubblica: &bdquo;Toto je nov&yacute; pokus vydať sa na n&aacute;ročn&uacute; cestu ved&uacute;cu k rozmrazeniu ch&uacute;lostivej ukrajinskej ot&aacute;zky pred rozhovormi medzi NATO a Ruskom... Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a Eur&oacute;pa opakovane povedali, že maj&uacute; obavy z roz&scaron;irovania Rusk&aacute; vojensk&aacute; pr&iacute;tomnosť na hraniciach s Ukrajinou je zase podr&aacute;žden&aacute; man&eacute;vrami NATO pri ukrajinsk&yacute;ch hraniciach a v Čiernom mori. Moskva poslala Washingtonu dva n&aacute;vrhy na zabezpečenie z&aacute;ruk pr&aacute;vnej bezpečnosti. Zak&aacute;žu roz&scaron;irovanie NATO ďalej na v&yacute;chod, vr&aacute;tane ďal&scaron;&iacute;ch b&yacute;val&yacute;ch sovietskych republ&iacute;k, najm&auml; Ukrajiny (čo si nežel&aacute; ani Biden) a umiestňovanie rakiet na rusk&yacute;ch hraniciach... Biden, ktor&yacute; vždy veril, že diplomacia je sp&ocirc;sob rie&scaron;enia konfliktov, ochotne s&uacute;hlasil s rokovaniami.&quot; Nemecko Neue Osnabruecker Zeitung: &quot;Nielen Rusko sa otočilo chrbtom k Z&aacute;padu, ale aj Turecko sa vydalo vlastnou cestou. Popredn&iacute; z&aacute;padn&iacute; politici už nechc&uacute; cestovať do Č&iacute;ny a predstaviteľov č&iacute;nskeho vedenia v E&Uacute; ani raz neuvid&iacute;te.&quot; Briti opustili Eur&oacute;psku &uacute;niu a v&yacute;chodoeur&oacute;pske krajiny sa toho tiež hanbia... V tomto smere by bolo pr&iacute;li&scaron; povrchn&eacute; myslieť si, že Rusko je jednostranne zodpovedn&eacute; za rozdiely s USA a E&Uacute;. Po tom, čo jej desaťročia trvaj&uacute;ca snaha o partnerstvo zostala nepov&scaron;imnut&aacute;, Moskva začala meniť kurz, čo je vidieť aj v in&yacute;ch regi&oacute;noch sveta. Nie je d&ocirc;vod sa na to sťažovať, pretože existovalo najmenej tucet možnost&iacute;, ako takejto situ&aacute;cii zabr&aacute;niť. Handelsblatt: &quot;Biden, ktor&yacute; odpovedal na hovor vo svojom s&uacute;kromnom dome v Delaware, mal včasn&uacute; v&yacute;hodu: pre neho bolo len poludnie a v Moskve sa už bl&iacute;žila polnoc. Putin sa s t&yacute;m v&scaron;ak musel vyrovnať. koniec, telefon&aacute;t si vyžiadal Kremeľ. a Biely dom určil r&aacute;mec. Aj americk&aacute; strana m&aacute; veľk&yacute; z&aacute;ujem o v&yacute;menu n&aacute;zorov. Americk&aacute; vl&aacute;da d&uacute;fa, že sa jej e&scaron;te podar&iacute; zmierniť kr&iacute;zov&uacute; situ&aacute;ciu na hranici medzi Ruskom a Ukrajinou.&quot; Japonsko Yomiuri shimbun: &quot;Ved&uacute;ci predstavitelia oboch kraj&iacute;n s&uacute;hlasili s pokračovan&iacute;m rokovan&iacute;, ale priepasť medzi nimi je veľk&aacute; a nie je jasn&eacute;, či to zmierni nap&auml;tie. Rusko vyz&yacute;va Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a Eur&oacute;pu, aby sa zaviazali, že Ukrajina nevst&uacute;pi do NATO. vysok&iacute; predstavitelia vl&aacute;d USA počas rozhovorov novin&aacute;rom povedali, že obaja l&iacute;dri uzn&aacute;vaj&uacute;, že existuj&uacute; oblasti, v ktor&yacute;ch možno očak&aacute;vať v&yacute;razn&yacute; pokrok, no s&uacute; oblasti, v ktor&yacute;ch dohoda nemus&iacute; byť možn&aacute;.&quot; NHK: &quot;Bezpečnostn&eacute; konzult&aacute;cie medzi USA a Ruskom s&uacute; napl&aacute;novan&eacute; na janu&aacute;r a obe strany d&uacute;faj&uacute;, že zvr&aacute;tia situ&aacute;ciu vo svoj prospech prostredn&iacute;ctvom diplomacie.&quot; Č&iacute;na Xinhua: &bdquo;Napriek tomu, že počas telefonick&eacute;ho rozhovoru medzi Putinom a Bidenom strany nedosiahli prelom a st&aacute;le maj&uacute; veľa rozporov, z rozhovoru prezidentov vyplynulo, že maj&uacute; z&aacute;ujem o dial&oacute;g zameran&yacute; na zabr&aacute;nenie ďal&scaron;ej eskal&aacute;cii nap&auml;tia. &quot; China Daily: &bdquo;Moskva pripom&iacute;na eur&oacute;pskym člensk&yacute;m &scaron;t&aacute;tom NATO, že s&uacute; na 40 % z&aacute;visl&eacute; od Ruska, pokiaľ ide o dovoz plynu, a zhor&scaron;enie s&uacute;časnej kr&iacute;zovej situ&aacute;cie nepochybne povedie k vy&scaron;&scaron;&iacute;m cen&aacute;m energi&iacute;, ktor&eacute; s&uacute; už teraz na vysokej &uacute;rovni. prečo sa strany m&ocirc;žu zdržať konfront&aacute;cie a využiť rokovania na preklenutie rozdielov prostredn&iacute;ctvom chladnokrvnej diplomacie.&quot; India Indian Express: &bdquo;Telefonick&yacute; rozhovor medzi Putinom a Bidenom položil z&aacute;klady interakcie medzi krajinami na niž&scaron;ej &uacute;rovni... T&oacute;n rozhovoru medzi prezidentmi Ruska a Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov označili predstavitelia na oboch stran&aacute;ch za &bdquo;v&aacute;žny&ldquo;. &quot;postup smerom k urovnaniu alebo ak&yacute;mkoľvek dohod&aacute;m.&quot; Izrael Maariv: &quot;Moskva, znepokojen&aacute; op&auml;tovn&yacute;m vyzbrojen&iacute;m Ukrajiny pomocou Z&aacute;padu, už sk&ocirc;r uviedla, že chce pr&aacute;vne z&aacute;ruky, že NATO sa nebude roz&scaron;irovať ďalej na v&yacute;chod a že niektor&eacute; &uacute;točn&eacute; zbrane nebud&uacute; presunut&eacute; na Ukrajinu alebo do in&yacute;ch susedn&yacute;ch kraj&iacute;n.&quot; Kremeľ povedal, že Biden, zd&aacute; sa, s&uacute;hlas&iacute; s Putinom, že Moskva potrebuje nejak&eacute; bezpečnostn&eacute; z&aacute;ruky od Z&aacute;padu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13340575

Ohledně rozhovoru Putina s Bidenem mě vrtá v hlavě jedna věc. Při prvním rozhovoru v ruské TV řekli, že tam nebudou přítomni ani tlumočníci. Tedy jen Putin a Biden. No ale jak si rozuměli ? Ani jeden z nich nezná dokonale řeč druhého. V takové situaci záleží na každém slovu aby bylo dobře přeloženo a pochopeno. Nebo mají k dispozici nějaký dokonalý program na překlad ?


Ohledně rozhovoru Putina s Bidenem mě vrt&aacute; v hlavě jedna věc. Při prvn&iacute;m rozhovoru v rusk&eacute; TV řekli, že tam nebudou př&iacute;tomni ani tlumočn&iacute;ci. Tedy jen Putin a Biden. No ale jak si rozuměli ? Ani jeden z nich nezn&aacute; dokonale řeč druh&eacute;ho. V takov&eacute; situaci z&aacute;lež&iacute; na každ&eacute;m slovu aby bylo dobře přeloženo a pochopeno. Nebo maj&iacute; k dispozici nějak&yacute; dokonal&yacute; program na překlad ?

Jarek

Rusko považuje podporu za Spojených štátov, NATO a EÚ pre Ukrajinu priamou hrozbou pre jej bezpečnosť a jej záujm
Zda Ukrajina vstoupí do NATO je hotová věc, Putin to moc dobře ví a zkouší různé politické manévry, aby tomu zabránil, ale to se mu bez ohledu na jeho přání nepodaří. Ukrajina a většina ukrajinského lidu má jasný cíl, co nejdál od Ruska.


[quote=&quot;pid:50492, uid:12&quot;]Rusko považuje podporu za Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov, NATO a E&Uacute; pre Ukrajinu priamou hrozbou pre jej bezpečnosť a jej z&aacute;ujm[/quote]Zda Ukrajina vstoup&iacute; do NATO je hotov&aacute; věc, Putin to moc dobře v&iacute; a zkou&scaron;&iacute; různ&eacute; politick&eacute; man&eacute;vry, aby tomu zabr&aacute;nil, ale to se mu bez ohledu na jeho př&aacute;n&iacute; nepodař&iacute;. Ukrajina a vět&scaron;ina ukrajinsk&eacute;ho lidu m&aacute; jasn&yacute; c&iacute;l, co nejd&aacute;l od Ruska.

Vysílačka Globalisté má šichtu i na Silvestra. Teda tohle bych dělat nechtěl.


Vys&iacute;lačka Globalist&eacute; m&aacute; &scaron;ichtu i na Silvestra. Teda tohle bych dělat nechtěl.

Jarek

Vysílačka Globalisté má šichtu i na Silvestra. Teda tohle bych dělat nechtěl.
Na základě informací, které mám, jsou velmi dobré informace, NATO už je na Ukrajině a Putin lže a manipuluje s lidmi na Donbasu, aby žili v domnění, žepravda co jim říká Moskva. Příští rok si stejní lidé uvědomí, že byli podvedeni, že byli v Moskvě využíváni ke špinavým hrám jednotlivců a mnozí z vás to pochopí, ale nikdy to nepřiznají, ale budou manipulovat zprávy z ruských médií, které manipulují jako většina médií.


[quote=&quot;pid:50503, uid:471&quot;]Vys&iacute;lačka Globalist&eacute; m&aacute; &scaron;ichtu i na Silvestra. Teda tohle bych dělat nechtěl.[/quote]Na z&aacute;kladě informac&iacute;, kter&eacute; m&aacute;m, jsou velmi dobr&eacute; informace, NATO už je na Ukrajině a Putin lže a manipuluje s lidmi na Donbasu, aby žili v domněn&iacute;, žepravda co jim ř&iacute;k&aacute; Moskva. Př&iacute;&scaron;t&iacute; rok si stejn&iacute; lid&eacute; uvědom&iacute;, že byli podvedeni, že byli v Moskvě využ&iacute;v&aacute;ni ke &scaron;pinav&yacute;m hr&aacute;m jednotlivců a mnoz&iacute; z v&aacute;s to pochop&iacute;, ale nikdy to nepřiznaj&iacute;, ale budou manipulovat zpr&aacute;vy z rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute;, kter&eacute; manipuluj&iacute; jako vět&scaron;ina m&eacute;di&iacute;.
Upravené 31. 12. 2021 o 18:22

většina ukrajinského lidu má jasný cíl, co nejdál od Ruska
Z osobních kontaktů s Ukrajinci jsem si jistý a tvrdím, že Ukrajinci nikdy nebudou a nechtějí žádné spojenectví s Ruskem a do toho všeho mluví řada dalších různých informací. Vaše komentáře vycházejí z médií z Ruska, která později uvádíte jako zdroj. Dáváte tím najevo, že nemáte jiné informace než ty ruské a média jako média jsou manipulátory informací. Skutečné informace jsou v zákulisí, které nemáte a nikdy mít nebudete. Putin dobře ví, že se blíží jeho konec a nyní se snaží všemi prostředky udržet při životě, ale příští rok je jeho konec, to pochopíte velmi brzy.


[quote=&quot;pid:50502, uid:747&quot;]vět&scaron;ina ukrajinsk&eacute;ho lidu m&aacute; jasn&yacute; c&iacute;l, co nejd&aacute;l od Ruska[/quote]Z osobn&iacute;ch kontaktů s Ukrajinci jsem si jist&yacute; a tvrd&iacute;m, že Ukrajinci nikdy nebudou a nechtěj&iacute; ž&aacute;dn&eacute; spojenectv&iacute; s Ruskem a do toho v&scaron;eho mluv&iacute; řada dal&scaron;&iacute;ch různ&yacute;ch informac&iacute;. Va&scaron;e koment&aacute;ře vych&aacute;zej&iacute; z m&eacute;di&iacute; z Ruska, kter&aacute; později uv&aacute;d&iacute;te jako zdroj. D&aacute;v&aacute;te t&iacute;m najevo, že nem&aacute;te jin&eacute; informace než ty rusk&eacute; a m&eacute;dia jako m&eacute;dia jsou manipul&aacute;tory informac&iacute;. Skutečn&eacute; informace jsou v z&aacute;kulis&iacute;, kter&eacute; nem&aacute;te a nikdy m&iacute;t nebudete. Putin dobře v&iacute;, že se bl&iacute;ž&iacute; jeho konec a nyn&iacute; se snaž&iacute; v&scaron;emi prostředky udržet při životě, ale př&iacute;&scaron;t&iacute; rok je jeho konec, to pochop&iacute;te velmi brzy.

Putin lže a manipuluje s lidmi na Donbasu

A já jsem Ježíš Kristus.


[quote=&quot;pid:50505, uid:747&quot;]Putin lže a manipuluje s lidmi na Donbasu[/quote] A j&aacute; jsem Jež&iacute;&scaron; Kristus.

Jarek

Zda Ukrajina vstoupí do NATO je hotová věc, Putin to moc dobře ví a zkouší různé politické manévry, aby tomu zabránil, ale to se mu bez ohledu na jeho přání nepodaří. Ukrajina a většina ukrajinského lidu má jasný cíl, co nejdál od Ruska.


Ty seš prostě zkurvený hovado


[quote=&quot;pid:50502, uid:747&quot;]Zda Ukrajina vstoup&iacute; do NATO je hotov&aacute; věc, Putin to moc dobře v&iacute; a zkou&scaron;&iacute; různ&eacute; politick&eacute; man&eacute;vry, aby tomu zabr&aacute;nil, ale to se mu bez ohledu na jeho př&aacute;n&iacute; nepodař&iacute;. Ukrajina a vět&scaron;ina ukrajinsk&eacute;ho lidu m&aacute; jasn&yacute; c&iacute;l, co nejd&aacute;l od Ruska.[/quote] Ty se&scaron; prostě zkurven&yacute; hovado

Ty seš prostě zkurvený hovado
Můžu být pro vás dobytek a to jsou fakta a ne přání vás jednotlivců na fórum. Žijete ve svém vlastním světě, který nemá nic společného s realitou skutečných událostí a faktů.A já vám otevřeně říkám, příští rok si uvědomíte, jakou jsem měl pravdu.


[quote=&quot;pid:50511, uid:372&quot;]Ty se&scaron; prostě zkurven&yacute; hovado[/quote]Můžu b&yacute;t pro v&aacute;s dobytek a to jsou fakta a ne př&aacute;n&iacute; v&aacute;s jednotlivců na f&oacute;rum. Žijete ve sv&eacute;m vlastn&iacute;m světě, kter&yacute; nem&aacute; nic společn&eacute;ho s realitou skutečn&yacute;ch ud&aacute;lost&iacute; a faktů.A j&aacute; v&aacute;m otevřeně ř&iacute;k&aacute;m, př&iacute;&scaron;t&iacute; rok si uvědom&iacute;te, jakou jsem měl pravdu.
Upravené 31. 12. 2021 o 18:33

já vám otevřeně říkám, příští rok si uvědomíte, jakou jsem měl pravdu.


Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyvíjíš tu misijní činnost, když víš, že je to marná snaha? Nevím, mě třeba házet hrách na zeď nebaví.


[quote=&quot;pid:50513, uid:747&quot;]j&aacute; v&aacute;m otevřeně ř&iacute;k&aacute;m, př&iacute;&scaron;t&iacute; rok si uvědom&iacute;te, jakou jsem měl pravdu.[/quote] Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyv&iacute;j&iacute;&scaron; tu misijn&iacute; činnost, když v&iacute;&scaron;, že je to marn&aacute; snaha? Nev&iacute;m, mě třeba h&aacute;zet hr&aacute;ch na zeď nebav&iacute;.

Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyvíjíš tu misijní činnost, když víš, že je to marná snaha? Nevím, mě třeba házet hrách na zeď nebaví.
Píšem, abyste pochopili, že nežijete v iluzích, které nemají nic společného s tím, co se děje a co se bude dít. Kopírujete informace z ruských médií a nemáte a nikdy nebudete mít skutečné informace ze zákulisí, které se provádí, a ty informace jsou velmi špatné, pokud jde o Putina a Rusko. Ruský lid toho přežil hodně a přežije i pád Putina a jeho oligarchů, kteří manipulují obyčejným ruským lidem pro své vlastní ekonomické a politické zájmy.


[quote=&quot;pid:50514, uid:372&quot;]Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyv&iacute;j&iacute;&scaron; tu misijn&iacute; činnost, když v&iacute;&scaron;, že je to marn&aacute; snaha? Nev&iacute;m, mě třeba h&aacute;zet hr&aacute;ch na zeď nebav&iacute;.[/quote]P&iacute;&scaron;em, abyste pochopili, že nežijete v iluz&iacute;ch, kter&eacute; nemaj&iacute; nic společn&eacute;ho s t&iacute;m, co se děje a co se bude d&iacute;t. Kop&iacute;rujete informace z rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute; a nem&aacute;te a nikdy nebudete m&iacute;t skutečn&eacute; informace ze z&aacute;kulis&iacute;, kter&eacute; se prov&aacute;d&iacute;, a ty informace jsou velmi &scaron;patn&eacute;, pokud jde o Putina a Rusko. Rusk&yacute; lid toho přežil hodně a přežije i p&aacute;d Putina a jeho oligarchů, kteř&iacute; manipuluj&iacute; obyčejn&yacute;m rusk&yacute;m lidem pro sv&eacute; vlastn&iacute; ekonomick&eacute; a politick&eacute; z&aacute;jmy.

Píšem, abyste pochopili, že nežijete v iluzích,


A to házení hrachu na zeď? Není to frustrující?


[quote=&quot;pid:50517, uid:747&quot;]P&iacute;&scaron;em, abyste pochopili, že nežijete v iluz&iacute;ch,[/quote] A to h&aacute;zen&iacute; hrachu na zeď? Nen&iacute; to frustruj&iacute;c&iacute;?

ale příští rok je jeho konec


Túto ilúziu si raz a navždy vyhoď z hlavy,ste v sračkách a vaše choré predstavy pritom vychádzajú z mylného predpokladu, že Washingtonská ulica a Bruselská zostanú nedotknuté.


Tu sa hry končia .


[quote=&quot;pid:50509, uid:747&quot;]ale př&iacute;&scaron;t&iacute; rok je jeho konec[/quote] T&uacute;to il&uacute;ziu si raz a navždy vyhoď z hlavy,ste v sračk&aacute;ch a va&scaron;e chor&eacute; predstavy pritom vych&aacute;dzaj&uacute; z myln&eacute;ho predpokladu, že Washingtonsk&aacute; ulica a Bruselsk&aacute; zostan&uacute; nedotknut&eacute;. Tu sa hry končia .

Žijete ve svém vlastním světě,
Za sebe říkám že jo, a myslím, že většina lidí tady taktéž. Každý jde svou vlastní cestou za světlem a takových bludiček jako vy, je spousta. Vás je mi ale obzvlášť líto, protože dělat ze sebe takového blba musí být vysilující. Tak ať se vám v novém roce aspoň trochu rozsvítí.


[quote=&quot;pid:50513, uid:747&quot;]Žijete ve sv&eacute;m vlastn&iacute;m světě,[/quote]Za sebe ř&iacute;k&aacute;m že jo, a mysl&iacute;m, že vět&scaron;ina lid&iacute; tady takt&eacute;ž. Každ&yacute; jde svou vlastn&iacute; cestou za světlem a takov&yacute;ch bludiček jako vy, je spousta. V&aacute;s je mi ale obzvl&aacute;&scaron;ť l&iacute;to, protože dělat ze sebe takov&eacute;ho blba mus&iacute; b&yacute;t vysiluj&iacute;c&iacute;. Tak ať se v&aacute;m v nov&eacute;m roce aspoň trochu rozsv&iacute;t&iacute;.

Tento rok som stretol Ukrajinca z Donbasu pracujúceho na Slovensku, ktorý je silno proti Rusku a Európska únia je pre neho synonymom slobody. Hovoril mi, že Rusko im chce diktovať ako majú žiť a to sa mu nepáči. Bolo jasné, že podlieha západnej propagande.


Pred rokmi som stretol Slováka, ktorý bol v roku 2014 na Donbase a povedal mi, že videl ruské tanky prechádzať cez hranicu z Ruska na Ukrajinu, aj keď Vladimír Putin vtedy tvrdil, že na východe Ukrajiny nijako nezasahujú. Takže nie je pravda čo tvrdí Valerij Piakin, že Putin nikdy neklame.


Tiež som pred rokmi čítal, že ruská tajná služba zatkla ruskú občianku žijúcu v blízkosti ukrajinských hraníc, ktorá na internete písala o pohybe vojakov a techniky cez hranice.


Rusko má tiež svoju propagandu. Je na nás, aby sme chápali prečo robí to čo robí.


Globalisté je protirusky naladený a jeho propaganda je primitívna. Ani zďaleka nedosahuje úrovne propagandy Piakina a tímu, ktorý za ním stojí. Ale keď to vieme, môžeme sa z komentárov Globalisté všeličo dozvedieť a pochopiť. Položme si otázku, prečo tu Globalisté pôsobí?


Tento rok som stretol Ukrajinca z Donbasu pracuj&uacute;ceho na Slovensku, ktor&yacute; je silno proti Rusku a Eur&oacute;pska &uacute;nia je pre neho synonymom slobody. Hovoril mi, že Rusko im chce diktovať ako maj&uacute; žiť a to sa mu nep&aacute;či. Bolo jasn&eacute;, že podlieha z&aacute;padnej propagande. Pred rokmi som stretol Slov&aacute;ka, ktor&yacute; bol v roku 2014 na Donbase a povedal mi, že videl rusk&eacute; tanky prech&aacute;dzať cez hranicu z Ruska na Ukrajinu, aj keď Vladim&iacute;r Putin vtedy tvrdil, že na v&yacute;chode Ukrajiny nijako nezasahuj&uacute;. Takže nie je pravda čo tvrd&iacute; Valerij Piakin, že Putin nikdy neklame. Tiež som pred rokmi č&iacute;tal, že rusk&aacute; tajn&aacute; služba zatkla rusk&uacute; občianku žij&uacute;cu v bl&iacute;zkosti ukrajinsk&yacute;ch hran&iacute;c, ktor&aacute; na internete p&iacute;sala o pohybe vojakov a techniky cez hranice. Rusko m&aacute; tiež svoju propagandu. Je na n&aacute;s, aby sme ch&aacute;pali prečo rob&iacute; to čo rob&iacute;. Globalist&eacute; je protirusky naladen&yacute; a jeho propaganda je primit&iacute;vna. Ani zďaleka nedosahuje &uacute;rovne propagandy Piakina a t&iacute;mu, ktor&yacute; za n&iacute;m stoj&iacute;. Ale keď to vieme, m&ocirc;žeme sa z koment&aacute;rov Globalist&eacute; v&scaron;eličo dozvedieť a pochopiť. Položme si ot&aacute;zku, prečo tu Globalist&eacute; p&ocirc;sob&iacute;?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 31. 12. 2021 o 19:49

Kopírujete informace ...
trošku iných info....


--oceán prestal byť bariérou,pre rakety nie je žiadnou prekážkou a pre ponorky sa stal naopak podmorskou diaľnicou priamo k tepnám USA.
Vojenská odplata bude blesková, nezistiteľná, nezastaviteľná a úplne smrtiaca.Celé územie kontinentálnych Spojených štátov bude pokryté vrstvou rádioaktívneho popola. Američania zatiaľ vidia vojnu ako vzrušujúce zahraničné dobrodružstvo,len na obrazovkach TV


Postupná, ale zjavná stratu moci a vplyvu vo svete spôsobila, že sa vedenie USA stalo hysterickým; a od hysterického je len malý krok k samovražednému.


Pre USA sa kompromis s Ruskom rovná dobrovoľne rezignovať na hegemóniu. A s ním nevyhnutne aj rýchla systémová katastrofa, nielen po ekonomickej a politickej stránke, ale aj s paralýzou štátnych inštitúcií a s nespôsobilosťou štátu plniť svoje funkcie.


Jadrové veľmoci si to však na bojovom poli rozdať nemôžu. Základná otázka, akými zdrojmi disponujú, tak nadobúda prvoradý význam.
Teraz musí do bábkového kyjevského režimu odsúdeného na krach nezmyselne pumpovať deficitné zdroje Amerika.
USA tak už nebudú riešiť, ako vládnuť svetu, ale ako sa zachrániť pred vnútornou katastrofou.


...next


Kop&iacute;rujete informace ... tro&scaron;ku in&yacute;ch info.... --oce&aacute;n prestal byť bari&eacute;rou,pre rakety nie je žiadnou prek&aacute;žkou a pre ponorky sa stal naopak podmorskou diaľnicou priamo k tepn&aacute;m USA. Vojensk&aacute; odplata bude bleskov&aacute;, nezistiteľn&aacute;, nezastaviteľn&aacute; a &uacute;plne smrtiaca.Cel&eacute; &uacute;zemie kontinent&aacute;lnych Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov bude pokryt&eacute; vrstvou r&aacute;dioakt&iacute;vneho popola. Američania zatiaľ vidia vojnu ako vzru&scaron;uj&uacute;ce zahraničn&eacute; dobrodružstvo,len na obrazovkach TV Postupn&aacute;, ale zjavn&aacute; stratu moci a vplyvu vo svete sp&ocirc;sobila, že sa vedenie USA stalo hysterick&yacute;m; a od hysterick&eacute;ho je len mal&yacute; krok k samovražedn&eacute;mu. Pre USA sa kompromis s Ruskom rovn&aacute; dobrovoľne rezignovať na hegem&oacute;niu. A s n&iacute;m nevyhnutne aj r&yacute;chla syst&eacute;mov&aacute; katastrofa, nielen po ekonomickej a politickej str&aacute;nke, ale aj s paral&yacute;zou &scaron;t&aacute;tnych in&scaron;tit&uacute;ci&iacute; a s nesp&ocirc;sobilosťou &scaron;t&aacute;tu plniť svoje funkcie. Jadrov&eacute; veľmoci si to v&scaron;ak na bojovom poli rozdať nem&ocirc;žu. Z&aacute;kladn&aacute; ot&aacute;zka, ak&yacute;mi zdrojmi disponuj&uacute;, tak nadob&uacute;da prvorad&yacute; v&yacute;znam. Teraz mus&iacute; do b&aacute;bkov&eacute;ho kyjevsk&eacute;ho režimu ods&uacute;den&eacute;ho na krach nezmyselne pumpovať deficitn&eacute; zdroje Amerika. USA tak už nebud&uacute; rie&scaron;iť, ako vl&aacute;dnuť svetu, ale ako sa zachr&aacute;niť pred vn&uacute;tornou katastrofou. ...next

@ Ogar Valach -Směska neozdrojovaných informací. Ale proč ta závěrečná věta v množném čísle ? A k čemu do toho dortu strkat i Pjakina ? Koumat nad působení studia Milan po tolika letech různého mimikrování- proč, je to něčím významné?


@ Ogar Valach -Směska neozdrojovan&yacute;ch informac&iacute;. Ale proč ta z&aacute;věrečn&aacute; věta v množn&eacute;m č&iacute;sle ? A k čemu do toho dortu strkat i Pjakina ? Koumat nad působen&iacute; studia Milan po tolika letech různ&eacute;ho mimikrov&aacute;n&iacute;- proč, je to něč&iacute;m v&yacute;znamn&eacute;?
Upravené 31. 12. 2021 o 19:57

Směska neozdrojovaných informací. Ale proč ta závěrečná věta v množném čísle ? A k čemu do toho dortu strkat i Pjakina ? Koumat nad působení studia Milan po tolika letech různého mimikrování- proč, je to něčím významné?


Ako to ku mne prišlo, tak to posúvam ďalej. Preber si to ako chceš. Ak chceš, prijmi to, ak nie, zavrhni to. Osobne je mi to úplne jedno.


Vŕta mi v hlave, ako by som mal ozdrojovať osobné rozhovory s náhodnými ľuďmi.


Prečo Valerij Piakin? Pretože jeho propaganda je takmer nepriestrelná, zatiaľ čo propaganda Globalisté je deravá ako rešeto. Je to len na porovnanie.


Pýtať sa, prečo tu Globalisté pôsobí je podľa mňa na mieste. Veď mu musí byť jasné, že tu nemá žiadnu šancu obstáť a už vôbec nie niekoho presvedčiť. Prečo v množnom čísle? Ostatných to nezaujíma?


[quote=&quot;pid:50533, uid:57&quot;]Směska neozdrojovan&yacute;ch informac&iacute;. Ale proč ta z&aacute;věrečn&aacute; věta v množn&eacute;m č&iacute;sle ? A k čemu do toho dortu strkat i Pjakina ? Koumat nad působen&iacute; studia Milan po tolika letech různ&eacute;ho mimikrov&aacute;n&iacute;- proč, je to něč&iacute;m v&yacute;znamn&eacute;?[/quote] Ako to ku mne pri&scaron;lo, tak to pos&uacute;vam ďalej. Preber si to ako chce&scaron;. Ak chce&scaron;, prijmi to, ak nie, zavrhni to. Osobne je mi to &uacute;plne jedno. Vŕta mi v hlave, ako by som mal ozdrojovať osobn&eacute; rozhovory s n&aacute;hodn&yacute;mi ľuďmi. Prečo Valerij Piakin? Pretože jeho propaganda je takmer nepriestreln&aacute;, zatiaľ čo propaganda Globalist&eacute; je derav&aacute; ako re&scaron;eto. Je to len na porovnanie. P&yacute;tať sa, prečo tu Globalist&eacute; p&ocirc;sob&iacute; je podľa mňa na mieste. Veď mu mus&iacute; byť jasn&eacute;, že tu nem&aacute; žiadnu &scaron;ancu obst&aacute;ť a už v&ocirc;bec nie niekoho presvedčiť. Prečo v množnom č&iacute;sle? Ostatn&yacute;ch to nezauj&iacute;ma?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 31. 12. 2021 o 20:16

Mám ho rád, funguje na mnohé (na mně teda už ne) jako konceptuální afrodisiakum . Jen by mně zajímalo, jestli mají ti všichni milanové ze studia Milan při psaní skvělých postřehů a předpovědí už i pěnu u úst. Nedivil bych se, objektivní vývoj by tomu asi přál.
To malé"m" u milanů není překlap. Předpokládám,že se jedná o biorobotizované humanoidy a jen ten šéf to pak skládá dohromady. Zdravo došli....


M&aacute;m ho r&aacute;d, funguje na mnoh&eacute; (na mně teda už ne) jako konceptu&aacute;ln&iacute; afrodisiakum . Jen by mně zaj&iacute;malo, jestli maj&iacute; ti v&scaron;ichni milanov&eacute; ze studia Milan při psan&iacute; skvěl&yacute;ch postřehů a předpověd&iacute; už i pěnu u &uacute;st. Nedivil bych se, objektivn&iacute; v&yacute;voj by tomu asi př&aacute;l. To mal&eacute;&quot;m&quot; u milanů nen&iacute; překlap. Předpokl&aacute;d&aacute;m,že se jedn&aacute; o biorobotizovan&eacute; humanoidy a jen ten &scaron;&eacute;f to pak skl&aacute;d&aacute; dohromady. Zdravo do&scaron;li....

Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyvíjíš tu misijní činnost, když víš, že je to marná snaha? Nevím, mě třeba házet hrách na zeď nebaví.

Proč?
Protože když někdo čte jisté články, tak má pak méně času zabývat se jinými a třeba i užitečnějšími články (informacemi). Je to takové odvádění pozornosti od tvořivé a konstruktivní činnosti. Odvádění pozorností od informací, které mě mohou obohatit a třeba i posunout vpřed a zároveň se může i snížit tvůrčí spolupráce.


[quote=&quot;pid:50514, uid:372&quot;]Hele, vysvětli mi jedno. Proč tady vyv&iacute;j&iacute;&scaron; tu misijn&iacute; činnost, když v&iacute;&scaron;, že je to marn&aacute; snaha? Nev&iacute;m, mě třeba h&aacute;zet hr&aacute;ch na zeď nebav&iacute;.[/quote] Proč? Protože když někdo čte jist&eacute; čl&aacute;nky, tak m&aacute; pak m&eacute;ně času zab&yacute;vat se jin&yacute;mi a třeba i užitečněj&scaron;&iacute;mi čl&aacute;nky (informacemi). Je to takov&eacute; odv&aacute;děn&iacute; pozornosti od tvořiv&eacute; a konstruktivn&iacute; činnosti. Odv&aacute;děn&iacute; pozornost&iacute; od informac&iacute;, kter&eacute; mě mohou obohatit a třeba i posunout vpřed a z&aacute;roveň se může i sn&iacute;žit tvůrč&iacute; spolupr&aacute;ce.

@Ogar Valach - myslím, že nejde o hledání zdroje, ale zhodnocení smyslu dávat sem jako důležitou informaci náhodná sdělení kolemjdoucího neznámého pocestného. Jde o pochopení smyslu TOHOTO diskusního fóra. Tam je ten mrtvý psík zakopán,Ogare. není tio poprvé, ale poprvé jsem na to takhle zareagoval. Anebo dělný návrh-založ vlákno "Názory kolemjdoucích na všechno.." uvidíme, jak bude zaplněné.
Otázku "proč v plurálu" jsem položil Tobě a Ty opět odpovídáš za nějaké neohraničené auditorium. Takže Ti ji zopakuji. Proč pokládáš otázky v množném čísle, když nejsi schopen vysvětlit, kdo kromě tebe se na NĚCO ptá ? A zkus tentokrát odpovědět jen za sebe.
Jistě sis všiml, že naprostá většina kolegyň a kolegů tu komunikuje za sebe a nestydí se za to. A to i v případě ostrých nesouhlasů.

@Ogar Valach - mysl&iacute;m, že nejde o hled&aacute;n&iacute; zdroje, ale zhodnocen&iacute; smyslu d&aacute;vat sem jako důležitou informaci n&aacute;hodn&aacute; sdělen&iacute; kolemjdouc&iacute;ho nezn&aacute;m&eacute;ho pocestn&eacute;ho. Jde o pochopen&iacute; smyslu TOHOTO diskusn&iacute;ho f&oacute;ra. Tam je ten mrtv&yacute; ps&iacute;k zakop&aacute;n,Ogare. nen&iacute; tio poprv&eacute;, ale poprv&eacute; jsem na to takhle zareagoval. Anebo děln&yacute; n&aacute;vrh-založ vl&aacute;kno &quot;N&aacute;zory kolemjdouc&iacute;ch na v&scaron;echno..&quot; uvid&iacute;me, jak bude zaplněn&eacute;. Ot&aacute;zku &quot;proč v plur&aacute;lu&quot; jsem položil Tobě a Ty opět odpov&iacute;d&aacute;&scaron; za nějak&eacute; neohraničen&eacute; auditorium. Takže Ti ji zopakuji. Proč pokl&aacute;d&aacute;&scaron; ot&aacute;zky v množn&eacute;m č&iacute;sle, když nejsi schopen vysvětlit, kdo kromě tebe se na NĚCO pt&aacute; ? A zkus tentokr&aacute;t odpovědět jen za sebe. Jistě sis v&scaron;iml, že naprost&aacute; vět&scaron;ina kolegyň a kolegů tu komunikuje za sebe a nestyd&iacute; se za to. A to i v př&iacute;padě ostr&yacute;ch nesouhlasů.
Upravené 1. 1. 2022 o 10:15

Mám ho rád, funguje na mnohé (na mně teda už ne) jako konceptuální afrodisiakum . Jen by mně zajímalo, jestli mají ti všichni milanové ze studia Milan při psaní skvělých postřehů a předpovědí už i pěnu u úst. Nedivil bych se, objektivní vývoj by tomu asi přál.
Žijete ve světě iluzí, které nemají s realitou nic společného, ​​opravdu nemá cenu s vámi komunikovat. Brzy si uvědomíte, že jste se ukázali jako velmi velcí blbcy, pokud jde o teorii KSB. Žiješ ve svém vlastním světě a věříš Pjakinovým lžím a jeho propagandě a nemám v úmyslu tě od toho odvádět, to je tvůj problém a můžeš žít a šířit tu sovětskou teorii, která nemá nic společného s normálním životem a současnou situací s globálnom politikom.Napsal jste toho hodně, kopíroval z ruských médií, která manipulují s informacemi jako všichni ostatní, protože majitelé těchto ruských médií a všichni jsou Židé. Projekt Covid řídí Židé, protože mají pod kontrolou banky, média, farmaceutický průmysl a sám Zeman řekl, že je Žid. Proto tento starý hajzl otevřeně mluví s Babišem, že je potřeba lidi co nejvíce očkovat, aby jejich mafie vydělávala obrovské peníze.A vy ještě věříte, že Změna a Babiš pracují v zájmu českého lidu,tomu může věřit jen naivní blázen, ne člověk s rozumem. To samé s Putinem, Bidenem atd., je to pořád ta samá parta, která si sedne ke stolu, aby se dohodla na penězích, kolik si rozdělí a ještě věříte, že jejich zájmem je nějaká suverenita státu atd.. Suma sumárum je to politická mafie, která je propojena s různými mafiánskými kruhy v zájmu, jak na hloupých a naivních vydělat obrovské peníze, nic jiného.


[quote=&quot;pid:50571, uid:57&quot;]M&aacute;m ho r&aacute;d, funguje na mnoh&eacute; (na mně teda už ne) jako konceptu&aacute;ln&iacute; afrodisiakum . Jen by mně zaj&iacute;malo, jestli maj&iacute; ti v&scaron;ichni milanov&eacute; ze studia Milan při psan&iacute; skvěl&yacute;ch postřehů a předpověd&iacute; už i pěnu u &uacute;st. Nedivil bych se, objektivn&iacute; v&yacute;voj by tomu asi př&aacute;l.[/quote]Žijete ve světě iluz&iacute;, kter&eacute; nemaj&iacute; s realitou nic společn&eacute;ho, ​​opravdu nem&aacute; cenu s v&aacute;mi komunikovat. Brzy si uvědom&iacute;te, že jste se uk&aacute;zali jako velmi velc&iacute; blbcy, pokud jde o teorii KSB. Žije&scaron; ve sv&eacute;m vlastn&iacute;m světě a věř&iacute;&scaron; Pjakinov&yacute;m lž&iacute;m a jeho propagandě a nem&aacute;m v &uacute;myslu tě od toho odv&aacute;dět, to je tvůj probl&eacute;m a může&scaron; ž&iacute;t a &scaron;&iacute;řit tu sovětskou teorii, kter&aacute; nem&aacute; nic společn&eacute;ho s norm&aacute;ln&iacute;m životem a současnou situac&iacute; s glob&aacute;lnom politikom.Napsal jste toho hodně, kop&iacute;roval z rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute;, kter&aacute; manipuluj&iacute; s informacemi jako v&scaron;ichni ostatn&iacute;, protože majitel&eacute; těchto rusk&yacute;ch m&eacute;di&iacute; a v&scaron;ichni jsou Žid&eacute;. Projekt Covid ř&iacute;d&iacute; Žid&eacute;, protože maj&iacute; pod kontrolou banky, m&eacute;dia, farmaceutick&yacute; průmysl a s&aacute;m Zeman řekl, že je Žid. Proto tento star&yacute; hajzl otevřeně mluv&iacute; s Babi&scaron;em, že je potřeba lidi co nejv&iacute;ce očkovat, aby jejich mafie vyděl&aacute;vala obrovsk&eacute; pen&iacute;ze.A vy je&scaron;tě věř&iacute;te, že Změna a Babi&scaron; pracuj&iacute; v z&aacute;jmu česk&eacute;ho lidu,tomu může věřit jen naivn&iacute; bl&aacute;zen, ne člověk s rozumem. To sam&eacute; s Putinem, Bidenem atd., je to poř&aacute;d ta sam&aacute; parta, kter&aacute; si sedne ke stolu, aby se dohodla na peněz&iacute;ch, kolik si rozděl&iacute; a je&scaron;tě věř&iacute;te, že jejich z&aacute;jmem je nějak&aacute; suverenita st&aacute;tu atd.. Suma sum&aacute;rum je to politick&aacute; mafie, kter&aacute; je propojena s různ&yacute;mi mafi&aacute;nsk&yacute;mi kruhy v z&aacute;jmu, jak na hloup&yacute;ch a naivn&iacute;ch vydělat obrovsk&eacute; pen&iacute;ze, nic jin&eacute;ho.

Možná se pletu, ale asi jste začali fasovat lepší matroš. Už to má aspoň hlavu a patu.
Znovu pokládám otázku: Mohl(i) by jste se podělit o svou vizi, jak z těch sraček ven, s místními tupci? Předem děkuji.


Možn&aacute; se pletu, ale asi jste začali fasovat lep&scaron;&iacute; matro&scaron;. Už to m&aacute; aspoň hlavu a patu. Znovu pokl&aacute;d&aacute;m ot&aacute;zku: Mohl(i) by jste se podělit o svou vizi, jak z těch sraček ven, s m&iacute;stn&iacute;mi tupci? Předem děkuji.

​​opravdu nemá cenu s vámi komunikovat.


.tvoje tzv."argumenty" ""nicky ""na tomto fore ,rozomleli na prach..


--sme ťa rozobrali ,ako lacnú činsku plastovú hračku...


daj ešte niečo ,nech aj tu je veselo...


[quote=&quot;pid:50579, uid:747&quot;]​​opravdu nem&aacute; cenu s v&aacute;mi komunikovat.[/quote] .tvoje tzv.&quot;argumenty&quot; &quot;&quot;nicky &quot;&quot;na tomto fore ,rozomleli na prach.. --sme ťa rozobrali ,ako lacn&uacute; činsku plastov&uacute; hračku... daj e&scaron;te niečo ,nech aj tu je veselo...

Už to má aspoň hlavu a patu.


Mýlíte se . Autor, skrývající se pod označením "globalisté" tím jen nesporně prokázal, že je stoupenec antisemitizmu, nepřátelství nebo předpojatosti vůči židům jako představitelům židovského náboženství judaismu, etnické skupině nebo rase....


[quote=&quot;pid:50585, uid:826&quot;]Už to m&aacute; aspoň hlavu a patu.[/quote] M&yacute;l&iacute;te se . Autor, skr&yacute;vaj&iacute;c&iacute; se pod označen&iacute;m &quot;globalist&eacute;&quot; t&iacute;m jen nesporně prok&aacute;zal, že je stoupenec antisemitizmu, nepř&aacute;telstv&iacute; nebo předpojatosti vůči židům jako představitelům židovsk&eacute;ho n&aacute;boženstv&iacute; judaismu, etnick&eacute; skupině nebo rase....
Upravené 1. 1. 2022 o 12:08

Autor, skrývající se pod označením "globalisté" tím jen nesporně prokázal, že je stoupenec antisemitizmu, nepřátelství nebo předpojatosti vůči židům jako představitelům židovského náboženství judaismu, etnické skupině nebo rase....


Jen chce, aby to tak vypadalo. Ale rozkaz zněl jasně: Prudit za každou cenu. Tak se s nim(i) nehádejte, ale požadujte jasné odpovědi.


[quote=&quot;pid:50592, uid:270&quot;]Autor, skr&yacute;vaj&iacute;c&iacute; se pod označen&iacute;m &quot;globalist&eacute;&quot; t&iacute;m jen nesporně prok&aacute;zal, že je stoupenec antisemitizmu, nepř&aacute;telstv&iacute; nebo předpojatosti vůči židům jako představitelům židovsk&eacute;ho n&aacute;boženstv&iacute; judaismu, etnick&eacute; skupině nebo rase....[/quote] Jen chce, aby to tak vypadalo. Ale rozkaz zněl jasně: Prudit za každou cenu. Tak se s nim(i) neh&aacute;dejte, ale požadujte jasn&eacute; odpovědi.

Proboha jeden či skupina trollů a chytáte se všichni na ně jak moucha na mucholapku. Oni jsou z toho štěstím bez sebe a zhusta u kompů onanují.


Proboha jeden či skupina trollů a chyt&aacute;te se v&scaron;ichni na ně jak moucha na mucholapku. Oni jsou z toho &scaron;těst&iacute;m bez sebe a zhusta u kompů onanuj&iacute;.

Jarek

Vás je mi ale obzvlášť líto, protože dělat ze sebe takového blba musí být vysilující. Tak ať se vám v novém roce aspoň trochu rozsvítí.


Prečo vysilujúci? Však oni za to dostávajú mrzké peniaze, ak nie, tak sú idioti...


[quote=&quot;pid:50525, uid:826&quot;]V&aacute;s je mi ale obzvl&aacute;&scaron;ť l&iacute;to, protože dělat ze sebe takov&eacute;ho blba mus&iacute; b&yacute;t vysiluj&iacute;c&iacute;. Tak ať se v&aacute;m v nov&eacute;m roce aspoň trochu rozsv&iacute;t&iacute;.[/quote] Prečo vysiluj&uacute;ci? V&scaron;ak oni za to dost&aacute;vaj&uacute; mrzk&eacute; peniaze, ak nie, tak s&uacute; idioti...

Moderátor

Upravené 1. 1. 2022 o 17:06

Žijete ve světě iluzí, které nemají s realitou nic společného, ​​opravdu nemá cenu s vámi komunikovat. Brzy si uvědomíte, že jste se ukázali jako velmi velcí blbcy, pokud jde o teorii KSB.


Milan, kde je tá vojna na Balkáne, ktorú si nám veštil alebo vojna s migrantmi?


[quote=&quot;pid:50579, uid:747&quot;]Žijete ve světě iluz&iacute;, kter&eacute; nemaj&iacute; s realitou nic společn&eacute;ho, ​​opravdu nem&aacute; cenu s v&aacute;mi komunikovat. Brzy si uvědom&iacute;te, že jste se uk&aacute;zali jako velmi velc&iacute; blbcy, pokud jde o teorii KSB.[/quote] Milan, kde je t&aacute; vojna na Balk&aacute;ne, ktor&uacute; si n&aacute;m ve&scaron;til alebo vojna s migrantmi?

Moderátor

Náznak tlaku na Ukrajinu v rámci minských dohôd: CNN o výsledkoch rozhovoru medzi Bidenom a Zelenským


V rozhovore s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskyjom Biden prisľúbil, že Spojené štáty "rozhodne zareagujú" na možnú ďalšiu agresiu Moskvy, pričom obe strany sa snažia vyhnúť prehĺbeniu konfliktu, uvádza CNN. Zároveň podľa kanála Biden mohol naznačiť, že sa bude snažiť znížiť napätie, a to aj tlakom na Ukrajinu, aby urobila ústupky v rámci dohôd z Minska.


Prezident Joe Biden sľúbil, že Spojené štáty a ich spojenci, citujem, "rozhodne zareagujú", ak Rusko ešte viac napadne Ukrajinu. Na ukrajinských hraniciach sa zároveň stále nachádzajú desaťtisíce ruských vojakov. Biden sa podobne vyjadril po nedeľnom telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Rozhovor sa uskutočnil v predvečer diplomatických rokovaní medzi USA a Ruskom v Ženeve, ktoré sa majú uskutočniť budúci týždeň.


Minulý týždeň Biden telefonoval s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, vyzval ho, aby zmiernil napätie, a varoval, že Rusko „zaplatí vysokú cenu, ak napadne Ukrajinu“. Redaktor CNN Nick Robertson sleduje vývoj z Moskvy. Veľmi drsná rétorika z Bieleho domu, však?


NICK ROBERTSON, medzinárodný diplomatický redaktor CNN: Áno, kategorická rétorika na podporu Ukrajiny. Práve týmto sľubom dal prezident Biden a jeho vyhlásenia prezidenta Ukrajiny očividne potešili. Najmä posledne menovaní poukázali na dôležitosť tejto prvej tohtoročnej výmeny názorov medzi lídrami na medzinárodnej úrovni. Podľa jeho názoru tento rozhovor dokazuje dôležitosť bilaterálnych vzťahov so Spojenými štátmi. Spomenul aj zníženie napätia a spoluprácu medzi Kyjevom a jeho americkým spojencom a európskymi partnermi, ktorej cieľom je vyhnúť sa vyhroteniu situácie v Európe.


Inými slovami, obaja lídri sa zhodujú na potrebe zníženia napätia a Ukrajina sa očividne veľmi teší, keď počuje, že Spojené štáty budú brániť svoju suverenitu a územnú celistvosť – alebo ju aspoň podporovať.


Z Bieleho domu však zaznel aj náznak o ďalšom vývoji rokovaní s Ruskom, ktoré sa budú konať budúci týždeň v Ženeve. Biely dom najmä uviedol, že žiada, ako povedali, „uskutočnenie opatrení na vybudovanie dôvery“ s cieľom znížiť napätie. Ale hlavnou vecou v tomto smere je presadzovanie diplomacie okolo dohody Minsk-2. Hovoríme tu o prímerí, ktoré bolo uzavreté začiatkom roku 2015 s cieľom ukončiť konflikt na východe Ukrajiny medzi proruskými separatistami a ukrajinskou vládou. Diplomatický proces sa úplne zastavil, no pre ukrajinskú vládu budú ústupky Rusku v tomto smere, najmä keď nerozumie, čo chce od implementácie tejto dohody, vyzerať ako kapitulácia a opustenie územia na východe Ukrajiny.


Zdá sa teda, že prezident Biden chce povedať, že rokovania s Ruskom povedú k tomu, že bude vyvíjať tlak na Ukrajinu, aby urobila nejaké ústupky voči Minsku-2. Toto je však, opakujem, samostatný odsek od Putinovho vyhlásenia, že NATO nemôže prijať Ukrajinu do svojho bloku. Dovoľte mi však pripomenúť, Max, že táto téma je mimoriadne chúlostivá a ťažká.


Nick z Moskvy bol s nami, ďakujeme.


Prispela CNN International.


Dátum vysielania 03.01.2022.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-01-03/Namyok-na-davlenie-na-Ukrainu


N&aacute;znak tlaku na Ukrajinu v r&aacute;mci minsk&yacute;ch doh&ocirc;d: CNN o v&yacute;sledkoch rozhovoru medzi Bidenom a Zelensk&yacute;m V rozhovore s ukrajinsk&yacute;m prezidentom Volodymyrom Zelenskyjom Biden prisľ&uacute;bil, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty &quot;rozhodne zareaguj&uacute;&quot; na možn&uacute; ďal&scaron;iu agresiu Moskvy, pričom obe strany sa snažia vyhn&uacute;ť prehĺbeniu konfliktu, uv&aacute;dza CNN. Z&aacute;roveň podľa kan&aacute;la Biden mohol naznačiť, že sa bude snažiť zn&iacute;žiť nap&auml;tie, a to aj tlakom na Ukrajinu, aby urobila &uacute;stupky v r&aacute;mci doh&ocirc;d z Minska. Prezident Joe Biden sľ&uacute;bil, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a ich spojenci, citujem, &quot;rozhodne zareaguj&uacute;&quot;, ak Rusko e&scaron;te viac napadne Ukrajinu. Na ukrajinsk&yacute;ch hraniciach sa z&aacute;roveň st&aacute;le nach&aacute;dzaj&uacute; desaťtis&iacute;ce rusk&yacute;ch vojakov. Biden sa podobne vyjadril po nedeľnom telefonickom rozhovore s ukrajinsk&yacute;m prezidentom Volodymyrom Zelensk&yacute;m. Rozhovor sa uskutočnil v predvečer diplomatick&yacute;ch rokovan&iacute; medzi USA a Ruskom v Ženeve, ktor&eacute; sa maj&uacute; uskutočniť bud&uacute;ci t&yacute;ždeň. Minul&yacute; t&yacute;ždeň Biden telefonoval s rusk&yacute;m prezidentom Vladimirom Putinom, vyzval ho, aby zmiernil nap&auml;tie, a varoval, že Rusko &bdquo;zaplat&iacute; vysok&uacute; cenu, ak napadne Ukrajinu&ldquo;. Redaktor CNN Nick Robertson sleduje v&yacute;voj z Moskvy. Veľmi drsn&aacute; r&eacute;torika z Bieleho domu, v&scaron;ak? NICK ROBERTSON, medzin&aacute;rodn&yacute; diplomatick&yacute; redaktor CNN: &Aacute;no, kategorick&aacute; r&eacute;torika na podporu Ukrajiny. Pr&aacute;ve t&yacute;mto sľubom dal prezident Biden a jeho vyhl&aacute;senia prezidenta Ukrajiny očividne pote&scaron;ili. Najm&auml; posledne menovan&iacute; pouk&aacute;zali na d&ocirc;ležitosť tejto prvej tohtoročnej v&yacute;meny n&aacute;zorov medzi l&iacute;drami na medzin&aacute;rodnej &uacute;rovni. Podľa jeho n&aacute;zoru tento rozhovor dokazuje d&ocirc;ležitosť bilater&aacute;lnych vzťahov so Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi. Spomenul aj zn&iacute;ženie nap&auml;tia a spolupr&aacute;cu medzi Kyjevom a jeho americk&yacute;m spojencom a eur&oacute;pskymi partnermi, ktorej cieľom je vyhn&uacute;ť sa vyhroteniu situ&aacute;cie v Eur&oacute;pe. In&yacute;mi slovami, obaja l&iacute;dri sa zhoduj&uacute; na potrebe zn&iacute;ženia nap&auml;tia a Ukrajina sa očividne veľmi te&scaron;&iacute;, keď počuje, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty bud&uacute; br&aacute;niť svoju suverenitu a &uacute;zemn&uacute; celistvosť &ndash; alebo ju aspoň podporovať. Z Bieleho domu v&scaron;ak zaznel aj n&aacute;znak o ďal&scaron;om v&yacute;voji rokovan&iacute; s Ruskom, ktor&eacute; sa bud&uacute; konať bud&uacute;ci t&yacute;ždeň v Ženeve. Biely dom najm&auml; uviedol, že žiada, ako povedali, &bdquo;uskutočnenie opatren&iacute; na vybudovanie d&ocirc;very&ldquo; s cieľom zn&iacute;žiť nap&auml;tie. Ale hlavnou vecou v tomto smere je presadzovanie diplomacie okolo dohody Minsk-2. Hovor&iacute;me tu o pr&iacute;mer&iacute;, ktor&eacute; bolo uzavret&eacute; začiatkom roku 2015 s cieľom ukončiť konflikt na v&yacute;chode Ukrajiny medzi prorusk&yacute;mi separatistami a ukrajinskou vl&aacute;dou. Diplomatick&yacute; proces sa &uacute;plne zastavil, no pre ukrajinsk&uacute; vl&aacute;du bud&uacute; &uacute;stupky Rusku v tomto smere, najm&auml; keď nerozumie, čo chce od implement&aacute;cie tejto dohody, vyzerať ako kapitul&aacute;cia a opustenie &uacute;zemia na v&yacute;chode Ukrajiny. Zd&aacute; sa teda, že prezident Biden chce povedať, že rokovania s Ruskom poved&uacute; k tomu, že bude vyv&iacute;jať tlak na Ukrajinu, aby urobila nejak&eacute; &uacute;stupky voči Minsku-2. Toto je v&scaron;ak, opakujem, samostatn&yacute; odsek od Putinovho vyhl&aacute;senia, že NATO nem&ocirc;že prijať Ukrajinu do svojho bloku. Dovoľte mi v&scaron;ak pripomen&uacute;ť, Max, že t&aacute;to t&eacute;ma je mimoriadne ch&uacute;lostiv&aacute; a ťažk&aacute;. Nick z Moskvy bol s nami, ďakujeme. Prispela CNN International. D&aacute;tum vysielania 03.01.2022. P&ocirc;vodn&aacute; spr&aacute;va z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-01-03/Namyok-na-davlenie-na-Ukrainu
3.31k
39
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept