Mimo kategórií
Každý tretí v USA neverí v legitimitu Bidenových volieb

Každý tretí v USA neverí v legitimitu Bidenových volieb


Každý tretí Američan považuje víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 za nelegitímne, píše britský The Daily Mail s odvolaním sa na novú štúdiu Massachusettskej univerzity v Amherste.


Ako uvádzajú britské noviny, prieskumu sa zúčastnilo 1000 respondentov. 33 % buď verí, alebo sa prikláňa k názoru, že výsledok posledných prezidentských volieb bol nezákonný; 46 % je presvedčených o oprávnenosti Bidenovho víťazstva, ďalších 12 % ho považuje za legitímne a pre 9 % je ťažké odpovedať.


Názor respondentov na túto otázku zároveň jednoznačne koreluje s ich politickými preferenciami. Drvivá väčšina republikánov (71 %) teda považuje výsledky volieb za vymyslené, zatiaľ čo 91 % demokratov je presvedčených o Bidenovej legitimite. Medzi nezávislými voličmi uznáva Bidenovo víťazstvo 54 %.


Ako poznamenáva Daily Mail, na pozadí toho bol rekordný pokles prezidentovho ratingu, zvýšený výskyt COVID v krajine, neúspech zákonov v Kongrese, ako aj „početné fámy o toxicite v Bielom dome. "


Vedci sa tiež pýtali respondentov, ktorí sú zodpovední za nepokoje, ktoré sa odohrali v Kapitole 6. januára 2021. 75 % demokratov uviedlo, že za to môže Trump. Republikáni sú rozdelení: 24 % obviňuje políciu v Capitol Hill, 20 % radikálne ľavicovú organizáciu Antifa a 30 % Demokratickú stranu, uvádza sa v článku.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1640845415


**Každý tretí v USA neverí v legitimitu Bidenových volieb** Každý tretí Američan považuje víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 za nelegitímne, píše britský The Daily Mail s odvolaním sa na novú štúdiu Massachusettskej univerzity v Amherste. Ako uvádzajú britské noviny, prieskumu sa zúčastnilo 1000 respondentov. 33 % buď verí, alebo sa prikláňa k názoru, že výsledok posledných prezidentských volieb bol nezákonný; 46 % je presvedčených o oprávnenosti Bidenovho víťazstva, ďalších 12 % ho považuje za legitímne a pre 9 % je ťažké odpovedať. Názor respondentov na túto otázku zároveň jednoznačne koreluje s ich politickými preferenciami. Drvivá väčšina republikánov (71 %) teda považuje výsledky volieb za vymyslené, zatiaľ čo 91 % demokratov je presvedčených o Bidenovej legitimite. Medzi nezávislými voličmi uznáva Bidenovo víťazstvo 54 %. Ako poznamenáva Daily Mail, na pozadí toho bol rekordný pokles prezidentovho ratingu, zvýšený výskyt COVID v krajine, neúspech zákonov v Kongrese, ako aj „početné fámy o toxicite v Bielom dome. " Vedci sa tiež pýtali respondentov, ktorí sú zodpovední za nepokoje, ktoré sa odohrali v Kapitole 6. januára 2021. 75 % demokratov uviedlo, že za to môže Trump. Republikáni sú rozdelení: 24 % obviňuje políciu v Capitol Hill, 20 % radikálne ľavicovú organizáciu Antifa a 30 % Demokratickú stranu, uvádza sa v článku. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1640845415
Upravené 30. 12. 2021 o 14:40
100
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept