Zdravie a záhrada
Liecba psychickych problemov, uzkosti

Zdravim Vas,
chcel by som sa spytat, ci ma niekto skusenosti s prekonavanim silnych uzkosti. Priatelka je inac psychicky stabilna osoba az na to, ze ma uzkosti z chorob sposobene niekolkorocnym zlym (ne)liecenim mononukleozy lekarmi v detstve. Teraz lekarom neveri, ze jej pomozu a z chorob ma strach.
Momentalne je po vaznom uraze oka, kvalita zraku jej kolise na hodinovej baze a dospelo to do stadia, ze sa boji zaspat, lebo ze ked sa zobudi, tak zrak bude len horsi. V reali ale kolise okolo jednej urovne a cakame za lekarmi.
Skusame rozhovory, pocuvanie roznych lieciacich frekvencii, afirmacie, meditacie... stale je to vsak horsie ohladom uzkosti.
Nemate, prosim, nejaky navrh?
Dakujem


Zdravim Vas, chcel by som sa spytat, ci ma niekto skusenosti s prekonavanim silnych uzkosti. Priatelka je inac psychicky stabilna osoba az na to, ze ma uzkosti z chorob sposobene niekolkorocnym zlym (ne)liecenim mononukleozy lekarmi v detstve. Teraz lekarom neveri, ze jej pomozu a z chorob ma strach. Momentalne je po vaznom uraze oka, kvalita zraku jej kolise na hodinovej baze a dospelo to do stadia, ze sa boji zaspat, lebo ze ked sa zobudi, tak zrak bude len horsi. V reali ale kolise okolo jednej urovne a cakame za lekarmi. Skusame rozhovory, pocuvanie roznych lieciacich frekvencii, afirmacie, meditacie... stale je to vsak horsie ohladom uzkosti. Nemate, prosim, nejaky navrh? Dakujem
Upravené 31. 12. 2021 o 11:13

20 alebo 30% CBG, v jej pripade mozno CBN ale s tym nemam skusenosti. dychacie cvicenia podla Vasilieva, Wimhofa alebo hathajogy. ak to jej zdravotny stav dovoluje tak termicke liecenie - sauna, horuce kupele s morskou solou a sodou podla Neumyvakina je velmi ucinny nastroj na psychicke uvolnenie.
Oko je nastroj na vnimanie reality, pozname rozne povzdychy ludi ako - nemozem sa na to pozerat, nemozem to pocuvat atd... treba prijat realitu tak ako je a ako sa pise v KSB - poznanie, ze vsetko plynie v sulade s vyssimi principmi, tak aj nas zivot - podla vasej viery(konania, myslenia)sa vam stan.


20 alebo 30% CBG, v jej pripade mozno CBN ale s tym nemam skusenosti. dychacie cvicenia podla Vasilieva, Wimhofa alebo hathajogy. ak to jej zdravotny stav dovoluje tak termicke liecenie - sauna, horuce kupele s morskou solou a sodou podla Neumyvakina je velmi ucinny nastroj na psychicke uvolnenie. Oko je nastroj na vnimanie reality, pozname rozne povzdychy ludi ako - nemozem sa na to pozerat, nemozem to pocuvat atd... treba prijat realitu tak ako je a ako sa pise v KSB - poznanie, ze vsetko plynie v sulade s vyssimi principmi, tak aj nas zivot - podla vasej viery(konania, myslenia)sa vam stan.

Nemate, prosim, nejaky navrh?


Serus, okamzite nasad Rhodiolu Roseu!! Je to adaptogen, urceny obzvlast na toto. Pripajam ti video kde chlap rozprava ako sa veci ohl. nej maju. Al nezozenies nikoho kto hovori anglicky aby ti to prelozil napis mi a poriesime. Osobne ju uzivam (nielen ju) uz dekadu, top vec co priroda dala...


https://youtu.be/ZRQfhY6Ipy4?list=FLB4RRMShYVrn0eGRbYvgrNQ


O adaptogenoch celkovo tu


https://www.eastlabs.sk/doplnky-vyzivy/15/rastlinne-adaptogeny-i-zakladna-informacia-o-specifickych-doplnkoch-vyzivy


Nech polovicka zakombinuje Rhodiolu + Ashwaghandu.
Protokol takto: K ranajkam Rhodiolu 1cps a s vecerou dalsiu. Ashwaghandu 1cps pred spanim s 5g glutaminu.


Rhodiola nech vyrobok ma aspon 4-5% rosavinov obsah!!!! 3% nekupuj...musis pogooglit a najst nejaku kvalitnejsiu na trhu, pripadne chod cez eBay.


Aswagandha tu
https://www.protein.sk/vyhladavanie?keywords=Ashwagandha


Nastup ucinku postupne, po tyzdni pocitovo vyrazne kludnejsie a vyrovnanejsie, zdar M.


[quote="pid:50443, uid:95"]Nemate, prosim, nejaky navrh?[/quote] Serus, okamzite nasad Rhodiolu Roseu!! Je to adaptogen, urceny obzvlast na toto. Pripajam ti video kde chlap rozprava ako sa veci ohl. nej maju. Al nezozenies nikoho kto hovori anglicky aby ti to prelozil napis mi a poriesime. Osobne ju uzivam (nielen ju) uz dekadu, top vec co priroda dala... https://youtu.be/ZRQfhY6Ipy4?list=FLB4RRMShYVrn0eGRbYvgrNQ O adaptogenoch celkovo tu https://www.eastlabs.sk/doplnky-vyzivy/15/rastlinne-adaptogeny-i-zakladna-informacia-o-specifickych-doplnkoch-vyzivy Nech polovicka zakombinuje Rhodiolu + Ashwaghandu. Protokol takto: K ranajkam Rhodiolu 1cps a s vecerou dalsiu. Ashwaghandu 1cps pred spanim s 5g glutaminu. Rhodiola nech vyrobok ma aspon 4-5% rosavinov obsah!!!! 3% nekupuj...musis pogooglit a najst nejaku kvalitnejsiu na trhu, pripadne chod cez eBay. Aswagandha tu https://www.protein.sk/vyhladavanie?keywords=Ashwagandha Nastup ucinku postupne, po tyzdni pocitovo vyrazne kludnejsie a vyrovnanejsie, zdar M.

Dakujem vsetkym za rady! Zdravie a pokoj vsetkym zelam!


Dakujem vsetkym za rady! Zdravie a pokoj vsetkym zelam!

Obávám se, že na takové psychické problémy nepomohou samy o sobě žádné kapky, bylinky ani meditace a afirmace, tohle chce dlouhodobou kvalitní psychoterapii. Osobně jsem si něčím podobým prošel, pomohl až kvalitní psycholog zaměřený na analytickou psychologii + vlastní soustavná práce. Ze všech psychologických směrů jde právě analytická psychologie nejhlouběji do nitra lidské duše a samotné naší podstaty.


Rozhodně může pomoci dívat na to celé jazykem životních okolností: Proč se mi děje to, co se děje, jaká je podstata a zpráva, kterou bych měl přijmout,...


Přeju hodně štěstí.


Obávám se, že na takové psychické problémy nepomohou samy o sobě žádné kapky, bylinky ani meditace a afirmace, tohle chce dlouhodobou kvalitní psychoterapii. Osobně jsem si něčím podobým prošel, pomohl až kvalitní psycholog zaměřený na analytickou psychologii + vlastní soustavná práce. Ze všech psychologických směrů jde právě analytická psychologie nejhlouběji do nitra lidské duše a samotné naší podstaty. Rozhodně může pomoci dívat na to celé jazykem životních okolností: Proč se mi děje to, co se děje, jaká je podstata a zpráva, kterou bych měl přijmout,... Přeju hodně štěstí.
Upravené 31. 12. 2021 o 12:32

Mi pomohlo na trauma z “lekaru” somaticexperiencing
(Lecba traumatu a postraumatickych stavu)


Mi pomohlo na trauma z “lekaru” somaticexperiencing (Lecba traumatu a postraumatickych stavu)

Necítim sa ako odborník, ale skúsim poradiť ako viem:


  1. Dôvera Bohu. Požiadať ho o pomoc, ale prijať, nech to dopadne akokoľvek. Platí to aj pre teba, nielen pre ňu.
  2. Strach má veľké oči a môže byť horší než to, čoho sa človek bojí. Treba sa prestať báť, k čomu môže veľmi pomôcť dôvera Bohu.
  3. Nie je lekár ako lekár. Ako v každom odvetví, sú dobrí aj zlí lekári a každý robí chyby. Ak máš nejakého známeho doktora, nech sa s ňou porozpráva.
  4. Navštíviť psychológa. Je to na dlho a veľa to stojí, ale môže to pomôcť. Niektorí dnes radia cez telefón alebo po internete.

Necítim sa ako odborník, ale skúsim poradiť ako viem: 1. Dôvera Bohu. Požiadať ho o pomoc, ale prijať, nech to dopadne akokoľvek. Platí to aj pre teba, nielen pre ňu. 2. Strach má veľké oči a môže byť horší než to, čoho sa človek bojí. Treba sa prestať báť, k čomu môže veľmi pomôcť dôvera Bohu. 3. Nie je lekár ako lekár. Ako v každom odvetví, sú dobrí aj zlí lekári a každý robí chyby. Ak máš nejakého známeho doktora, nech sa s ňou porozpráva. 4. Navštíviť psychológa. Je to na dlho a veľa to stojí, ale môže to pomôcť. Niektorí dnes radia cez telefón alebo po internete.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 31. 12. 2021 o 13:33

Láska rodiny , príroda klud. Potom pomaly začne chodit rada von aj medzi ludí
(pomaly može byt aj roky - z roka na rok to bude lepšie)


Láska rodiny , príroda klud. Potom pomaly začne chodit rada von aj medzi ludí (pomaly može byt aj roky - z roka na rok to bude lepšie)

Serus, okamzite nasad Rhodiolu Roseu!!

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozchodnice_r%C5%AF%C5%BEov%C3%A1
Tiež mávam dni, keď od únavy ,,nevládzem" zaspať. Pomáha melatonín, magnézium a bylinkové čaje. Medovka, harmanček, alebo aj ukľudňujúce zmesky.
Ako však správne poznamenal JabiPun, na psychické problémy bylinky nestačia.


[quote="pid:50454, uid:66"]Serus, okamzite nasad Rhodiolu Roseu!![/quote] https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozchodnice_r%C5%AF%C5%BEov%C3%A1 Tiež mávam dni, keď od únavy ,,nevládzem" zaspať. Pomáha melatonín, magnézium a bylinkové čaje. Medovka, harmanček, alebo aj ukľudňujúce zmesky. Ako však správne poznamenal JabiPun, na psychické problémy bylinky nestačia.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 31. 12. 2021 o 17:18

@Vlado Pozri si prosím ťa súkromnú poštu na tomto fóre. Ikonka pošty vpravo hore vedľa zvončeka.

@Vlado Pozri si prosím ťa súkromnú poštu na tomto fóre. Ikonka pošty vpravo hore vedľa zvončeka.

Súhlasím s kolegami vyššie, nech určite vyhľadá ak odbornú pomoc🤔. Zo psychosomatickeho hľadiska - čo nechce vidieť? Ktoré to je oko ľavé či pravé? To tiež napovie… ja by som skúsila aj homeopata určite.


Súhlasím s kolegami vyššie, nech určite vyhľadá ak odbornú pomoc
873
10
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept