Zahraničná politika
Životná úroveň v Británii prudko klesá

Životná úroveň v Británii prudko klesá


Britské domácnosti čelia vážnym nákladom v dôsledku rastúcej inflácie, energetickej krízy a plánovaného zvýšenia dane z národného poistenia. Pre Sky News to uviedli odborníci z Resolution Foundation (RF), nezávislého think-tanku.


Podľa odborníkov sa maximálna cena paliva v krajine zvýši o 500 libier ročne (50-tisíc rubľov) a bankrot energetických spoločností pridá spotrebiteľom na účty ďalších sto libier (desaťtisíc rubľov).


Dodatočné daňové zaťaženie odoberie obyvateľom kráľovstva 600 libier zhora (60 tisíc rubľov).


Takéto neprimerané míňanie zasiahne rodiny s nízkymi príjmami, ktoré míňajú väčšinu svojich peňazí na splácanie účtov za elektrinu, píše sa v článku.


Ako poznamenávajú odborníci z RF, rast miezd nedrží krok s infláciou. Do konca roka 2022 bude priemerná mzda vyššia ako súčasná len o 0,1 percenta.


V novembri zároveň vzrástol index spotrebiteľských cien v Spojenom kráľovstve na 5,1 % av októbri to bolo 4,2 %.


Výkonný riaditeľ agentúry Thorsten Bell je presvedčený, že ceny potravín, tovarov a služieb budú na pozadí stagnujúcich príjmov obyvateľstva naďalej zdražovať.


Pokles kúpnej sily bude podľa neho taký katastrofálny, že je nepravdepodobné, že by sa vláda mohla vyhnúť zásahom na prekonanie krízy.
https://rusvesna.su/news/1641044792


Životná úroveň v Británii prudko klesá Britské domácnosti čelia vážnym nákladom v dôsledku rastúcej inflácie, energetickej krízy a plánovaného zvýšenia dane z národného poistenia. Pre Sky News to uviedli odborníci z Resolution Foundation (RF), nezávislého think-tanku. Podľa odborníkov sa maximálna cena paliva v krajine zvýši o 500 libier ročne (50-tisíc rubľov) a bankrot energetických spoločností pridá spotrebiteľom na účty ďalších sto libier (desaťtisíc rubľov). Dodatočné daňové zaťaženie odoberie obyvateľom kráľovstva 600 libier zhora (60 tisíc rubľov). _Takéto neprimerané míňanie zasiahne rodiny s nízkymi príjmami, ktoré míňajú väčšinu svojich peňazí na splácanie účtov za elektrinu, píše sa v článku._ Ako poznamenávajú odborníci z RF, rast miezd nedrží krok s infláciou. Do konca roka 2022 bude priemerná mzda vyššia ako súčasná len o 0,1 percenta. V novembri zároveň vzrástol index spotrebiteľských cien v Spojenom kráľovstve na 5,1 % av októbri to bolo 4,2 %. Výkonný riaditeľ agentúry Thorsten Bell je presvedčený, že ceny potravín, tovarov a služieb budú na pozadí stagnujúcich príjmov obyvateľstva naďalej zdražovať. Pokles kúpnej sily bude podľa neho taký katastrofálny, že je nepravdepodobné, že by sa vláda mohla vyhnúť zásahom na prekonanie krízy. https://rusvesna.su/news/1641044792

Britové jsou vyzýváni, aby snížili svou životní úroveň a utáhli si opasky, i když bylo oznámeno, že vláda vydává 4,7 milionu liber denně na ubytování uprchlíků v hotelích.
https://summit.news/2022/02/03/brits-told-to-reduce-living-standards-as-government-spends-4-7-million-per-day-on-housing-refugees-in-hotels/
Bank of England dnes uvedla, že občané se musí připravit na největší pokles životní úrovně za poslední desetiletí. Odhady HDP byly sníženy a úrokové sazby zvýšeny, protože inflace podle banky překročí 7 %.
Pro nelegální migranty připlouvající na člunech je však peněz dost.
Britským daňovým poplatníkům bylo původně sděleno, že účet za ubytování žadatelů o azyl činí 1,2 milionu liber denně. Po tvrzení, že došlo k „redakční chybě“, však ministerstvo vnitra přiznalo, že náklady jsou ve skutečnosti čtyřikrát vyšší a činí 4,7 milionu liber denně.


Britové jsou vyzýváni, aby snížili svou životní úroveň a utáhli si opasky, i když bylo oznámeno, že vláda vydává 4,7 milionu liber denně na ubytování uprchlíků v hotelích. https://summit.news/2022/02/03/brits-told-to-reduce-living-standards-as-government-spends-4-7-million-per-day-on-housing-refugees-in-hotels/ Bank of England dnes uvedla, že občané se musí připravit na největší pokles životní úrovně za poslední desetiletí. Odhady HDP byly sníženy a úrokové sazby zvýšeny, protože inflace podle banky překročí 7 %. Pro nelegální migranty připlouvající na člunech je však peněz dost. Britským daňovým poplatníkům bylo původně sděleno, že účet za ubytování žadatelů o azyl činí 1,2 milionu liber denně. Po tvrzení, že došlo k „redakční chybě“, však ministerstvo vnitra přiznalo, že náklady jsou ve skutečnosti čtyřikrát vyšší a činí 4,7 milionu liber denně.
722
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept