Zahraničná politika
Zacharova: Británia priamo financuje budovanie vnútropolitickej situácie v Rusku

Zacharova: Británia priamo financuje budovanie vnútropolitickej situácie v Rusku


Zástupca Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie upozornil na skutočnosť, že na obdobie rokov 2020 až 2023 Londýn vyčlenil viac ako 1,3 miliardy rubľov na financovanie programov vplyvu na verejné organizácie.


Veľká Británia prostredníctvom grantov financuje programy, ktorých cieľom je otriasť vnútropolitickou situáciou v Rusku. Oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zakharová o tom napísala v nedeľu vo svojom telegramovom kanáli, pričom komentovala dokumenty britského ministerstva zahraničných vecí, ktoré sa dostali do siete.


"Už teraz hovoríme o veľmi vážnych veciach - Angličania priamo míňajú peniaze na budovanie vnútropolitickej situácie v krajine. Ako inak si vysvetliť existenciu grantového plánu podľa kódexu P2.031, ktorý zahŕňa sponzorské zapojenie sa do mítingov?" a politické zhromaždenia, ako aj zmienku o raste sociálneho napätia a polarizácii spoločnosti, “- povedal diplomat.


Zacharovová poznamenala, že zverejnené informácie "vyvolávajú hrôzu" a priamo poukazujú na zasahovanie Spojeného kráľovstva do vnútorných záležitostí Ruska. „Britské ministerstvo zahraničia má len jedno východisko – verejne vyhlásiť, že toto všetko je falošné a zavádzajúce.“ Hailey Likely „samozrejme. v Bruggách,“ dodala ironicky.


Diplomat upozornil najmä na skutočnosť, že na obdobie rokov 2020 až 2023 Londýn vyčlenil viac ako 1,3 miliardy rubľov na financovanie programov vplyvu na verejné organizácie a prostredníctvom nich - na vládne agentúry, transformáciu kurzu Ruska v r. smer, ktorý Veľká Británia potrebuje.


"Toto je odpoveď, prečo sú partneri takí nadšení z nominácie svojich zverencov na titul "zahraniční agenti." "Dotkli sa podpásoviek," uzavrela Zakharová.


https://tass.ru/politika/13346573


**Zacharova: Británia priamo financuje budovanie vnútropolitickej situácie v Rusku ** Zástupca Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie upozornil na skutočnosť, že na obdobie rokov 2020 až 2023 Londýn vyčlenil viac ako 1,3 miliardy rubľov na financovanie programov vplyvu na verejné organizácie. Veľká Británia prostredníctvom grantov financuje programy, ktorých cieľom je otriasť vnútropolitickou situáciou v Rusku. Oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zakharová o tom napísala v nedeľu vo svojom telegramovom kanáli, pričom komentovala dokumenty britského ministerstva zahraničných vecí, ktoré sa dostali do siete. "Už teraz hovoríme o veľmi vážnych veciach - Angličania priamo míňajú peniaze na budovanie vnútropolitickej situácie v krajine. Ako inak si vysvetliť existenciu grantového plánu podľa kódexu P2.031, ktorý zahŕňa sponzorské zapojenie sa do mítingov?" a politické zhromaždenia, ako aj zmienku o raste sociálneho napätia a polarizácii spoločnosti, “- povedal diplomat. Zacharovová poznamenala, že zverejnené informácie "vyvolávajú hrôzu" a priamo poukazujú na zasahovanie Spojeného kráľovstva do vnútorných záležitostí Ruska. „Britské ministerstvo zahraničia má len jedno východisko – verejne vyhlásiť, že toto všetko je falošné a zavádzajúce.“ Hailey Likely „samozrejme. v Bruggách,“ dodala ironicky. Diplomat upozornil najmä na skutočnosť, že na obdobie rokov 2020 až 2023 Londýn vyčlenil viac ako 1,3 miliardy rubľov na financovanie programov vplyvu na verejné organizácie a prostredníctvom nich - na vládne agentúry, transformáciu kurzu Ruska v r. smer, ktorý Veľká Británia potrebuje. "Toto je odpoveď, prečo sú partneri takí nadšení z nominácie svojich zverencov na titul "zahraniční agenti." "Dotkli sa podpásoviek," uzavrela Zakharová. https://tass.ru/politika/13346573
Upravené 2. 1. 2022 o 22:29
243
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept