Mimo kategórií
Daily Mail: „najväčšia urážka a výsmech“ – Briti sa vzbúrili proti Blairovmu rytierstvu

Daily Mail: „najväčšia urážka a výsmech“ – Briti sa vzbúrili proti Blairovmu rytierstvu


Udelenie prestížneho Rádu podväzku od Tonyho Blaira rozhnevalo obyvateľov Spojeného kráľovstva. Mnohí Briti nedokážu bývalému premiérovi odpustiť invázie do Iraku a Afganistanu a niektorí by ho najradšej videli v doku v Haagu, píše Daily Mail.


Rytierstvo Tonyho Blaira vyvolalo v Spojenom kráľovstve rozruch. Ocenenie bývalého premiéra Rádu podväzku kritizovali okrem iného aj matky britských vojakov, ktorí zomreli v Afganistane, píše Daily Mail.
Carol Valentine, ktorej syna v roku 2009 zasiahla mína, označila Blairovo ocenenie za „najväčšiu urážku“. Carolyn Whitaker, ktorej syna zastrelil afganský policajt v roku 2012, vnímala Blairovej nový titul ako „výsmech“ establišmentu zo smútku, ktorý ona a ďalšie ženy museli zažiť. Ďalšia matka zosnulého vojaka, Hazel Hunt, priznala, že sa na protest chystá vrátiť „Alžbetin kríž“, ktorý dostala od úradov.


Mnohí používatelia Twitteru tiež neskrývali svoje rozhorčenie nad erekciou bývalého šéfa vlády v šľachte. "Táto osoba by mala sedieť v doku v Haagu." Aký hanebný deň, “- reagoval na incident politický komentátor Liam Young.


„Pohŕdanie, s akým sa britská elita správa k verejnosti, nebolo nikdy tak výrečné, ako keď sa rozhodla udeliť Tonymu Blairovi najvyšší rytiersky rád. Milión Iračanov zomrel, tri milióny zostali bez domova, krvavá stopa, ktorá viedla k 7. 7. (teroristické útoky 7. júla 2005 v Londýne. - InoTV). Vstaňte, pane Tony!" - poznamenal ďalší užívateľ sociálnej siete.


Okrem toho sa na internete rozbehla petícia proti Blairovej cene, ktorá už vyzbierala vyše 100-tisíc podpisov. „Tony Blair napáchal nenapraviteľné škody na ústave Spojeného kráľovstva a na samotnej štruktúre našej spoločnosti. Je osobne zodpovedný za smrť nespočetného množstva nevinných civilistov a za účasť na rôznych konfliktoch. Len za tieto vojnové zločiny by mal byť braný na zodpovednosť, “uviedol autor iniciatívy Angus Scott.


Bývalý premiér je už roky kritizovaný za vyslanie vojakov do Afganistanu a Iraku. Mnohí ho označovali za „vojnového zločinca“, ktorý si podľa nich nezaslúžil rytiersky titul.


V neposlednom rade verejnú mienku ovplyvnila aj významná správa z roku 2016, ktorú zostavil Sir John Chilcot. Podľa dokumentu Blair pripisoval príliš veľkú dôležitosť „dôkazom“ špeciálnych služieb, že Saddám Husajn mal zbrane hromadného ničenia a ignoroval mierové riešenia vyslania vojakov do Iraku.


Blair reagoval na Chilcotovu správu dvojhodinovou tlačovou konferenciou. Neústupný expremiér na nej povedal, že "urobil by podobné rozhodnutie" napadnúť Irak, ak by mal opäť k dispozícii tie isté spravodajské informácie.


Všetci Blairovi predchodcovia okrem jedného dostali Rád podväzku hneď po odchode z úradu. Získanie titulu mu však trvalo viac ako 14 rokov. Podľa niektorých správ zasahoval do ocenenia jeho napätý vzťah s Alžbetou II.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-01-02/Daily-Mail-velichajshee-oskorblenie-i


Daily Mail: „najväčšia urážka a výsmech“ – Briti sa vzbúrili proti Blairovmu rytierstvu Udelenie prestížneho Rádu podväzku od Tonyho Blaira rozhnevalo obyvateľov Spojeného kráľovstva. Mnohí Briti nedokážu bývalému premiérovi odpustiť invázie do Iraku a Afganistanu a niektorí by ho najradšej videli v doku v Haagu, píše Daily Mail. Rytierstvo Tonyho Blaira vyvolalo v Spojenom kráľovstve rozruch. Ocenenie bývalého premiéra Rádu podväzku kritizovali okrem iného aj matky britských vojakov, ktorí zomreli v Afganistane, píše Daily Mail. Carol Valentine, ktorej syna v roku 2009 zasiahla mína, označila Blairovo ocenenie za „najväčšiu urážku“. Carolyn Whitaker, ktorej syna zastrelil afganský policajt v roku 2012, vnímala Blairovej nový titul ako „výsmech“ establišmentu zo smútku, ktorý ona a ďalšie ženy museli zažiť. Ďalšia matka zosnulého vojaka, Hazel Hunt, priznala, že sa na protest chystá vrátiť „Alžbetin kríž“, ktorý dostala od úradov. Mnohí používatelia Twitteru tiež neskrývali svoje rozhorčenie nad erekciou bývalého šéfa vlády v šľachte. "Táto osoba by mala sedieť v doku v Haagu." Aký hanebný deň, “- reagoval na incident politický komentátor Liam Young. „Pohŕdanie, s akým sa britská elita správa k verejnosti, nebolo nikdy tak výrečné, ako keď sa rozhodla udeliť Tonymu Blairovi najvyšší rytiersky rád. Milión Iračanov zomrel, tri milióny zostali bez domova, krvavá stopa, ktorá viedla k 7. 7. (teroristické útoky 7. júla 2005 v Londýne. - InoTV). Vstaňte, pane Tony!" - poznamenal ďalší užívateľ sociálnej siete. Okrem toho sa na internete rozbehla petícia proti Blairovej cene, ktorá už vyzbierala vyše 100-tisíc podpisov. „Tony Blair napáchal nenapraviteľné škody na ústave Spojeného kráľovstva a na samotnej štruktúre našej spoločnosti. Je osobne zodpovedný za smrť nespočetného množstva nevinných civilistov a za účasť na rôznych konfliktoch. Len za tieto vojnové zločiny by mal byť braný na zodpovednosť, “uviedol autor iniciatívy Angus Scott. Bývalý premiér je už roky kritizovaný za vyslanie vojakov do Afganistanu a Iraku. Mnohí ho označovali za „vojnového zločinca“, ktorý si podľa nich nezaslúžil rytiersky titul. V neposlednom rade verejnú mienku ovplyvnila aj významná správa z roku 2016, ktorú zostavil Sir John Chilcot. Podľa dokumentu Blair pripisoval príliš veľkú dôležitosť „dôkazom“ špeciálnych služieb, že Saddám Husajn mal zbrane hromadného ničenia a ignoroval mierové riešenia vyslania vojakov do Iraku. Blair reagoval na Chilcotovu správu dvojhodinovou tlačovou konferenciou. Neústupný expremiér na nej povedal, že "urobil by podobné rozhodnutie" napadnúť Irak, ak by mal opäť k dispozícii tie isté spravodajské informácie. Všetci Blairovi predchodcovia okrem jedného dostali Rád podväzku hneď po odchode z úradu. Získanie titulu mu však trvalo viac ako 14 rokov. Podľa niektorých správ zasahoval do ocenenia jeho napätý vzťah s Alžbetou II. Pôvodná správa z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-01-02/Daily-Mail-velichajshee-oskorblenie-i

Získanie titulu mu však trvalo viac ako 14 rokov. Podľa niektorých správ zasahoval do ocenenia jeho napätý vzťah s Alžbetou II.
Ak to neurobila hneď ako to obvykle robila tak mu to nechcela dať nikdy. Teda je na tom tá Pani už tak zle že za ňu koná niekto iný alebo už je mimo tento priestor a čas a koná za ňu niekto iný.


[quote="pid:50750, uid:12"]Získanie titulu mu však trvalo viac ako 14 rokov. Podľa niektorých správ zasahoval do ocenenia jeho napätý vzťah s Alžbetou II.[/quote] Ak to neurobila hneď ako to obvykle robila tak mu to nechcela dať nikdy. Teda je na tom tá Pani už tak zle že za ňu koná niekto iný alebo už je mimo tento priestor a čas a koná za ňu niekto iný.
374
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept