Politika v ČR
Z Buzuluku do Prahy. Velvyslanectví RF připomnělo výročí formovaní 1. československého praporu

Před 80 lety, dne 5. ledna 1942, se na území Sovětského svazu ve městě Buzuluk na jižním Uralu začala formovat první československá vojenská jednotka, která se proslavila v bitvách u Sokolova či Kyjeva. Ruské velvyslanectví na Slovensku připomnělo tuto událost na své facebookové stránce. Zareagoval i slovenský velvyslanec v Rusku Ľubomír Rehák.
První československý samostatný polní prapor se stal jednou z nejúspěšnějších a nejefektivnějších zahraničních formací, které bojovaly po boku Rudé armády na frontách Velké vlastenecké a druhé světové války, uvádí se v příspěvku ruského velvyslanectví.
https://cz.sputniknews.com/20220104/z-buzuluku-do-prahy-velvyslanectvi-rf-pripomnelo-vyroci-formovani-1-ceskoslovenskeho-praporu-17089165.html


Slyšeli jste, že by někdo z českých politiků na tuto událost dnes vzpomínal? Nebo, že by vzdal poctu nějakému českému veteránovi?
Jak se zdá, dnes je (mezi politiky) největším projevem vlastenectví dokazovat loajalitu vůči západu. Tomu západu proti kterému Svobodová armáda bojovala.


Před 80 lety, dne 5. ledna 1942, se na území Sovětského svazu ve městě Buzuluk na jižním Uralu začala formovat první československá vojenská jednotka, která se proslavila v bitvách u Sokolova či Kyjeva. Ruské velvyslanectví na Slovensku připomnělo tuto událost na své facebookové stránce. Zareagoval i slovenský velvyslanec v Rusku Ľubomír Rehák. První československý samostatný polní prapor se stal jednou z nejúspěšnějších a nejefektivnějších zahraničních formací, které bojovaly po boku Rudé armády na frontách Velké vlastenecké a druhé světové války, uvádí se v příspěvku ruského velvyslanectví. https://cz.sputniknews.com/20220104/z-buzuluku-do-prahy-velvyslanectvi-rf-pripomnelo-vyroci-formovani-1-ceskoslovenskeho-praporu-17089165.html Slyšeli jste, že by někdo z českých politiků na tuto událost dnes vzpomínal? Nebo, že by vzdal poctu nějakému českému veteránovi? Jak se zdá, dnes je (mezi politiky) největším projevem vlastenectví dokazovat loajalitu vůči západu. Tomu západu proti kterému Svobodová armáda bojovala.

Jen pro ilustraci: Ukrajina a Česko se dohodly na společném zadržování Ruska


„Ministr zahraničí Ukrajiny Dmitrij Kuleba vedl telefonický rozhovor s ministrem zahraničí České republiky Janem Lipavským... Šéfové ukrajinské a české diplomacie se shodli na postoji Ukrajiny a České republiky na pozadí agresivních akcí Ruské federace a v předvečer řady diplomatických kontaktů mezi USA, NATO, OBSE a Ruskou federací... se dohodli na společných krocích, jak zabránit další agresi Ruské federace,“ uvádí se v prohlášení, které je zveřejněno na webu ukrajinského ministerstva zahraničí.
https://cz.sputniknews.com/20220104/ukrajina-a-cesko-se-dohodly-na-spolecnem-zadrzovani-ruska-17091858.html


Ministrovi Lipavskému bych za jeho servilitu hned dal řád Štěpana Bandery. Se nedivím, že ho Zeman nechtěl.


Jen pro ilustraci: **Ukrajina a Česko se dohodly na společném zadržování Ruska** „Ministr zahraničí Ukrajiny Dmitrij Kuleba vedl telefonický rozhovor s ministrem zahraničí České republiky Janem Lipavským... Šéfové ukrajinské a české diplomacie se shodli na postoji Ukrajiny a České republiky na pozadí agresivních akcí Ruské federace a v předvečer řady diplomatických kontaktů mezi USA, NATO, OBSE a Ruskou federací... se dohodli na společných krocích, jak zabránit další agresi Ruské federace,“ uvádí se v prohlášení, které je zveřejněno na webu ukrajinského ministerstva zahraničí. https://cz.sputniknews.com/20220104/ukrajina-a-cesko-se-dohodly-na-spolecnem-zadrzovani-ruska-17091858.html Ministrovi Lipavskému bych za jeho servilitu hned dal řád Štěpana Bandery. Se nedivím, že ho Zeman nechtěl.

Zareagoval i slovenský velvyslanec v Rusku Ľubomír Rehák.

"Návštevu Buzuluku neskôr v tomto roku mám v pláne."
všetko ide tak, ako má...


[quote="pid:51109, uid:158"]Zareagoval i slovenský velvyslanec v Rusku Ľubomír Rehák.[/quote] _"Návštevu Buzuluku neskôr v tomto roku mám v pláne."_ všetko ide tak, ako má...

Dam tu odkaz k EM riadeniu "od hradu k hradu".


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4526/od-hradu-k-hradu


Dufam, ze Rusko bude castejsie podobne informacne vstupovat do uvedenych planov globalneho zakulisia s... nazvem to hranim sa s ceskoslovenskou formaciou.


Dam tu odkaz k EM riadeniu "od hradu k hradu". https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4526/od-hradu-k-hradu Dufam, ze Rusko bude castejsie podobne informacne vstupovat do uvedenych planov globalneho zakulisia s... nazvem to *hranim sa s ceskoslovenskou formaciou*.

se dohodli na společných krocích, jak zabránit další agresi Ruské federace,“

Předešel jsi mě - chtěla jsem tohle zmínit. Ne - nenašla jsem nic o našem slavném armádním sboru . Našla jsem jen další důkaz zrady a zaprodanosti.
Naši na té UA umírali, osvobozovali a fašisty hnali - a to všechno jen proto, aby dneska "genderově vyvážení" zbabělci bez koulí jednali s banderovci jakoby jménem našeho státu?! Šílené... a tak hnusné, že to do nebe volá...
V bitvě u Sokolova padl např. mělnický rodák - kapitán Jaroš. Tehdy v nižší hodnosti, ale svou statečností si vysloužil (tuším) jako první titul Hrdina Sovětského svazu. Mám tu o něm dokument z r. 1968, kde mluví také velitel celého našeho sboru a pozdější prezident gen. Ludvík Svoboda. Jedna z posledních čestných a statečných osobností naší země:
https://www.youtube.com/watch?v=CI_Tl9XS0H0


[quote="pid:51110, uid:158"]se dohodli na společných krocích, jak zabránit další agresi Ruské federace,“[/quote] Předešel jsi mě - chtěla jsem tohle zmínit. **Ne - nenašla jsem nic o našem slavném armádním sboru . Našla jsem jen další důkaz zrady a zaprodanosti.** Naši na té UA umírali, osvobozovali a fašisty hnali - a to všechno jen proto, aby dneska "genderově vyvážení" zbabělci bez koulí jednali s banderovci jakoby jménem našeho státu?! Šílené... a tak hnusné, že to do nebe volá... V bitvě u Sokolova padl např. mělnický rodák - kapitán Jaroš. Tehdy v nižší hodnosti, ale svou statečností si vysloužil (tuším) jako první titul Hrdina Sovětského svazu. Mám tu o něm dokument z r. 1968, kde mluví také velitel celého našeho sboru a pozdější prezident gen. Ludvík Svoboda. Jedna z posledních čestných a statečných osobností naší země: https://www.youtube.com/watch?v=CI_Tl9XS0H0
Upravené 4. 1. 2022 o 22:03
475
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept