Mimo kategórií
Trumpova sociálna sieť TRUTH Social sa spustí 21. februára

Trumpova sociálna sieť TRUTH Social sa spustí 21. februára


Aplikácia TRUTH Social je k dispozícii na stiahnutie z internetového obchodu Apple


Sociálna sieť, ktorá vznikla na podnet bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, bude spustená koncom februára. Svedčia o tom údaje zverejnené v AppStore.


Trump oznámil vytvorenie sociálnej siete TRUTH Social a Trump Media & Technology Group (TMTG) koncom októbra minulého roka. Poslaním TMGT je podľa neho „vytvoriť súpera liberálnemu mediálnemu konzorciu a odraziť technologické spoločnosti zo Silicon Valley, ktoré využili svoju monopolnú silu na umlčanie amerických opozičných hlasov“.


Aplikácia TRUTH Social je dostupná na stiahnutie z Apple Online Store. Momentálne je možná len predobjednávka. Ako je uvedené na stránke aplikácie v AppStore, prevádzka začne 21. februára, keď USA oslavujú federálny sviatok – Deň prezidenta (tretí pondelok vo februári).


Súdiac podľa screenshotov prezentovaných na stránke aplikácie bude nová sociálna sieť fungovať na princípe mikroblogovania a v mnohom bude pripomínať Twitter, kde bol Trump navždy zablokovaný po tom, čo jeho priaznivci 6. januára 2021 vtrhli do Kapitolu. Publikácie na Trumpovej sociálnej sieti sa budú nazývať „pravdy“, používatelia k nim budú môcť pripájať fotografie, odkazy na videá a články. Vývojári ubezpečujú, že TRUTH Social presadzuje princíp inkluzivity a priaznivci konzervatívnych aj liberálnych názorov si v nej nájdu podobne zmýšľajúcich ľudí.


V posledných týždňoch svojho úradovania vo funkcii prezidenta Spojených štátov Trumpovi odopreli možnosť písať na Twitter, Facebook a Instagram. Stalo sa tak krátko po 6. januári 2021, stúpenci republikána, ktorý bol vtedy šéfom americkej administratívy, sa pokúsili zabrániť schváleniu výsledkov prezidentských volieb konaných 3. novembra minulého roku v Kongrese USA. Vyhral ich demokrat Joe Biden.


V súvislosti s incidentom demokrati iniciovali proces impeachmentu Trumpa. Senát Kongresu ho oslobodil.


https://tass.ru/obschestvo/13367349


Trumpova sociálna sieť TRUTH Social sa spustí 21. februára Aplikácia TRUTH Social je k dispozícii na stiahnutie z internetového obchodu Apple Sociálna sieť, ktorá vznikla na podnet bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, bude spustená koncom februára. Svedčia o tom údaje zverejnené v AppStore. Trump oznámil vytvorenie sociálnej siete TRUTH Social a Trump Media & Technology Group (TMTG) koncom októbra minulého roka. Poslaním TMGT je podľa neho „vytvoriť súpera liberálnemu mediálnemu konzorciu a odraziť technologické spoločnosti zo Silicon Valley, ktoré využili svoju monopolnú silu na umlčanie amerických opozičných hlasov“. Aplikácia TRUTH Social je dostupná na stiahnutie z Apple Online Store. Momentálne je možná len predobjednávka. Ako je uvedené na stránke aplikácie v AppStore, prevádzka začne 21. februára, keď USA oslavujú federálny sviatok – Deň prezidenta (tretí pondelok vo februári). Súdiac podľa screenshotov prezentovaných na stránke aplikácie bude nová sociálna sieť fungovať na princípe mikroblogovania a v mnohom bude pripomínať Twitter, kde bol Trump navždy zablokovaný po tom, čo jeho priaznivci 6. januára 2021 vtrhli do Kapitolu. Publikácie na Trumpovej sociálnej sieti sa budú nazývať „pravdy“, používatelia k nim budú môcť pripájať fotografie, odkazy na videá a články. Vývojári ubezpečujú, že TRUTH Social presadzuje princíp inkluzivity a priaznivci konzervatívnych aj liberálnych názorov si v nej nájdu podobne zmýšľajúcich ľudí. V posledných týždňoch svojho úradovania vo funkcii prezidenta Spojených štátov Trumpovi odopreli možnosť písať na Twitter, Facebook a Instagram. Stalo sa tak krátko po 6. januári 2021, stúpenci republikána, ktorý bol vtedy šéfom americkej administratívy, sa pokúsili zabrániť schváleniu výsledkov prezidentských volieb konaných 3. novembra minulého roku v Kongrese USA. Vyhral ich demokrat Joe Biden. V súvislosti s incidentom demokrati iniciovali proces impeachmentu Trumpa. Senát Kongresu ho oslobodil. https://tass.ru/obschestvo/13367349
173
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept