Zahraničná politika
60% obcanu Nemecka podporuje Severni proud 2
Y

Projekt plynovodu Nord Stream 2 podporuje 60 % obyvatel Německa, což vyplývá z průzkumu institutu Infratest dimap pro televizní kanál ARD, sociologický průzkum byl zveřejněn 6. ledna.
Výsledky průzkumu ukazují, že na východě Německa je 70 % obyvatel zastávajících spuštění projektu, kdežto v západních regionech cca 57 %. Přitom zcela nepodporuje stavbu plynovodu 28 % obyvatel, z nichž 30 % na západě FRN a 18 % na východě.
Největší počet odpůrců projektu patří příznivcům strany „zelených“ až 55 % proti, přitom pro plynovod je 34 %. Největší počet příznivců projektu přitom připadá na stranu Alternativa pro Německo - 86 %, přičemž 8 % příslušníků této strany se hlásí k opačnému názoru. Obecně platí, že stoupenci všech stran Bundestagu s výjimkou „zelených“ většinově podporují spuštění plynovodu. zde


Projekt plynovodu Nord Stream 2 podporuje 60 % obyvatel Německa, což vyplývá z průzkumu institutu Infratest dimap pro televizní kanál ARD, sociologický průzkum byl zveřejněn 6. ledna. Výsledky průzkumu ukazují, že na východě Německa je 70 % obyvatel zastávajících spuštění projektu, kdežto v západních regionech cca 57 %. Přitom zcela nepodporuje stavbu plynovodu 28 % obyvatel, z nichž 30 % na západě FRN a 18 % na východě. Největší počet odpůrců projektu patří příznivcům strany „zelených“ až 55 % proti, přitom pro plynovod je 34 %. Největší počet příznivců projektu přitom připadá na stranu Alternativa pro Německo - 86 %, přičemž 8 % příslušníků této strany se hlásí k opačnému názoru. Obecně platí, že stoupenci všech stran Bundestagu s výjimkou „zelených“ většinově podporují spuštění plynovodu. [zde](https://cz.sputniknews.com/20220107/nemci-vystoupili-s-podporou-nord-stream-2-podle-pruzkumu-60--obcanu-nemecka-plynovod-podporuje-17118208.html)
Upravené 7. 1. 2022 o 15:47
119
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept