Mimo kategórií
Záhadná nevyliečiteľná choroba postihuje desiatky mladých ľudí

Záhadná nevyliečiteľná choroba postihuje desiatky mladých ľudí


The Guardian: Záhadná choroba objavená v Kanade
Záhadná, nevyliečiteľná choroba, ktorá zhoršuje mentálne schopnosti a spôsobuje poruchy vo fungovaní pohybového aparátu, postihla desiatky mladých ľudí vo východnej Kanade. Informuje o tom denník The Guardian.


Prvé prípady ochorenia objavili pred dvoma rokmi u obyvateľov východnej provincie New Brunswick, úrady hlásia 48 prípadov a osem úmrtí. Zdroje publikácie však tvrdia, že ochorenie sa čoraz častejšie objavuje aj u mladých ľudí, ktorí predtým nepociťovali žiadne zdravotné problémy. Alarmujúce príznaky zahŕňajú rýchly úbytok hmotnosti, nespavosť, halucinácie, svalovú atrofiu a poruchy myslenia. Spolupracovníci publikácie tvrdia, že reálny počet prípadov môže dosiahnuť až 150 ľudí.


Jedno z dievčat, u ktorých bola choroba diagnostikovaná, pre kanadskú televíznu stanicu CBC povedala, že najprv len pociťovala silnú bolesť v nohe, no jej stav sa rapídne zhoršil. Začali ju trápiť problémy s pamäťou, svalové kŕče a nevysvetliteľná strata hmotnosti. V dôsledku porúch vo fungovaní vestibulárneho aparátu začala mladá žena narážať do kusov nábytku a dverí, vo vlastnom dome sa neorientovala a zabudla písať niektoré písmená.


Znepokojujúci je najmä fakt, že lekári zaznamenali najmenej deväť prípadov, keď sa príznaky ochorenia objavili u ľudí, ktorí boli v kontakte s potvrdenými pacientmi a nemali s nimi príbuzenský vzťah. Ochorenie bolo napríklad zistené u mladej sestry, ktorá sa starala o jedného z pacientov. Kanadské úrady sa prikláňajú k názoru, že pacienti netrpia nejakou záhadnou chorobou, ale známymi chorobami, ktoré nebolo možné správne diagnostikovať. Príbuzní pacientov a niektorí špecialisti sa však obávajú, že za chorobou môžu problémy životného prostredia.


https://lenta.ru/news/2022/01/07/mystery_disease/


Záhadná nevyliečiteľná choroba postihuje desiatky mladých ľudí The Guardian: Záhadná choroba objavená v Kanade Záhadná, nevyliečiteľná choroba, ktorá zhoršuje mentálne schopnosti a spôsobuje poruchy vo fungovaní pohybového aparátu, postihla desiatky mladých ľudí vo východnej Kanade. Informuje o tom denník The Guardian. Prvé prípady ochorenia objavili pred dvoma rokmi u obyvateľov východnej provincie New Brunswick, úrady hlásia 48 prípadov a osem úmrtí. Zdroje publikácie však tvrdia, že ochorenie sa čoraz častejšie objavuje aj u mladých ľudí, ktorí predtým nepociťovali žiadne zdravotné problémy. Alarmujúce príznaky zahŕňajú rýchly úbytok hmotnosti, nespavosť, halucinácie, svalovú atrofiu a poruchy myslenia. Spolupracovníci publikácie tvrdia, že reálny počet prípadov môže dosiahnuť až 150 ľudí. Jedno z dievčat, u ktorých bola choroba diagnostikovaná, pre kanadskú televíznu stanicu CBC povedala, že najprv len pociťovala silnú bolesť v nohe, no jej stav sa rapídne zhoršil. Začali ju trápiť problémy s pamäťou, svalové kŕče a nevysvetliteľná strata hmotnosti. V dôsledku porúch vo fungovaní vestibulárneho aparátu začala mladá žena narážať do kusov nábytku a dverí, vo vlastnom dome sa neorientovala a zabudla písať niektoré písmená. Znepokojujúci je najmä fakt, že lekári zaznamenali najmenej deväť prípadov, keď sa príznaky ochorenia objavili u ľudí, ktorí boli v kontakte s potvrdenými pacientmi a nemali s nimi príbuzenský vzťah. Ochorenie bolo napríklad zistené u mladej sestry, ktorá sa starala o jedného z pacientov. Kanadské úrady sa prikláňajú k názoru, že pacienti netrpia nejakou záhadnou chorobou, ale známymi chorobami, ktoré nebolo možné správne diagnostikovať. Príbuzní pacientov a niektorí špecialisti sa však obávajú, že za chorobou môžu problémy životného prostredia. https://lenta.ru/news/2022/01/07/mystery_disease/

spôsobuje poruchy vo fungovaní pohybového aparátu

Tuto spravu som zachytil uz pred cca tyzdnom. Poculi ste niekto o tej zahadnej chorobe za posledne 2 roky? Lebo ja som teda nepocul no je zaujimave ze takato zahadna choroba sa objavi zhruba rok od zaciatku vakci-naci s titulkom ze je tu uz dlhsie tak aby sme si to nahodou nespajali.


[quote="pid:51557, uid:12"]spôsobuje poruchy vo fungovaní pohybového aparátu[/quote] Tuto spravu som zachytil uz pred cca tyzdnom. Poculi ste niekto o tej zahadnej chorobe za posledne 2 roky? Lebo ja som teda nepocul no je zaujimave ze takato zahadna choroba sa objavi zhruba rok od zaciatku vakci-naci s titulkom ze je tu uz dlhsie tak aby sme si to nahodou nespajali.
799
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept