Zahraničná politika
Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO

Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?

Nič zásadné nepovedal, všetko sa to tu na fóre už preberalo. Západ nechápe Rusko a jeho oprávnené požiadavky atd. Zopakoval postoj Ruska, také zhrnutie.


[quote="pid:54408, uid:473"]Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?[/quote] Nič zásadné nepovedal, všetko sa to tu na fóre už preberalo. Západ nechápe Rusko a jeho oprávnené požiadavky atd. Zopakoval postoj Ruska, také zhrnutie.

Nič také som tam nepočul


Od diplomata nelze očekávat jasné a všem srozumitelné vyjádření, spíše je třeba "číst mezi řádky".


[quote="pid:54413, uid:230"]Nič také som tam nepočul[/quote] Od diplomata nelze očekávat jasné a všem srozumitelné vyjádření, spíše je třeba "číst mezi řádky".

Od diplomata nelze očekávat jasné a všem srozumitelné vyjádření, spíše je třeba "číst mezi řádky".

Máš pravdu, moja chyba, beriem späť, odteraz budem vedieť že keď Lavrov povie že čakajú odpoveď tento týždeň a potom sa rozhodnú že čo ďalej že to vlastne znamená presný opak.
Ak by si si našiel trochu času, bol by som rád keby si vytvoril pre nás menej skúsených v diplomatickej reči taký malý manuál aby sme rozumeli presne o čo ide a netápali sme ako ja teraz a aby sa zbytocne dobudúcna nezahlcovala diskusia nechápavými komentármi ktoré sú neužitočné. Prip. ak by si ma vedel nasmerovať na materiál KSB kde by som si to mohol naštudovať. Vopred ti ďakujem za tvoju prípadnú snahu.


[quote="pid:54419, uid:270"]Od diplomata nelze očekávat jasné a všem srozumitelné vyjádření, spíše je třeba "číst mezi řádky".[/quote] Máš pravdu, moja chyba, beriem späť, odteraz budem vedieť že keď Lavrov povie že čakajú odpoveď tento týždeň a potom sa rozhodnú že čo ďalej že to vlastne znamená presný opak. Ak by si si našiel trochu času, bol by som rád keby si vytvoril pre nás menej skúsených v diplomatickej reči taký malý manuál aby sme rozumeli presne o čo ide a netápali sme ako ja teraz a aby sa zbytocne dobudúcna nezahlcovala diskusia nechápavými komentármi ktoré sú neužitočné. Prip. ak by si ma vedel nasmerovať na materiál KSB kde by som si to mohol naštudovať. Vopred ti ďakujem za tvoju prípadnú snahu.

Lavrov povie že čakajú odpoveď


Lavrov nemusí čekat na odpověď USA, de facto mu stačí informace: "Agentura Reuters ve středu informovala o tom, že Ukrajina k odpovědím, které se Spojené státy chystají zaslat Rusku, nemá žádné námitky."
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pokud-bude-zapad-ignorovat-nase-pozadavky-zakrocime-pohrozil-lavrov-186720


[quote="pid:54423, uid:230"]Lavrov povie že čakajú odpoveď[/quote] Lavrov nemusí čekat na odpověď USA, de facto mu stačí informace: "Agentura Reuters ve středu informovala o tom, že Ukrajina k odpovědím, které se Spojené státy chystají zaslat Rusku, nemá žádné námitky." https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pokud-bude-zapad-ignorovat-nase-pozadavky-zakrocime-pohrozil-lavrov-186720

Velká Británie nevylučuje možnost, že by v případě ruské invaze na Ukrajinu uvalila sankce přímo na šéfa Kremlu Vladimira Putina, řekla ve středu stanici Sky News britská ministryně zahraničí Liz Trussová. Podobným způsobem se v úterý vyjádřil i americký prezident Joe Biden, který rovněž varoval před obřími globálními následky případné ruské agrese.


https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajina-putin-sankce-britanie_2201261258_pj


Velká Británie nevylučuje možnost, že by v případě ruské invaze na Ukrajinu uvalila** sankce přímo na šéfa Kremlu Vladimira Putina**, řekla ve středu stanici Sky News britská ministryně zahraničí Liz Trussová. Podobným způsobem se v úterý vyjádřil i americký prezident Joe Biden, který rovněž varoval před obřími globálními následky případné ruské agrese. https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajina-putin-sankce-britanie_2201261258_pj

Lavrov nemusí čekat na odpověď USA, de facto mu stačí informace: "Agentura Reuters ve středu informovala o tom, že Ukrajina k odpovědím, které se Spojené státy chystají zaslat Rusku, nemá žádné námitky."

Ďakujem ti za reakciu, s každým tvojím príspevkom sa učím viac a viac. Mimochodom, to s tou agentúrou Reuters bolo tiež v tom prejave Lavrova ku ktorému si dal komentár a na čo som ja reagoval, či aj toto som mal prečítať medzi riadkami? Prepáč že sa ťa takto vypytujem, proste sa chcem len dostať trochu vyšie v chápaní politicķých prejavov a udalostí. Ja verím že ak Boh dá, možno sa raz dostanem aj na tvoju úroveň. Len asi budem potrebovať tvoju pomoc s vysvetlením. Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem.


[quote="pid:54427, uid:270"]Lavrov nemusí čekat na odpověď USA, de facto mu stačí informace: "Agentura Reuters ve středu informovala o tom, že Ukrajina k odpovědím, které se Spojené státy chystají zaslat Rusku, nemá žádné námitky."[/quote] Ďakujem ti za reakciu, s každým tvojím príspevkom sa učím viac a viac. Mimochodom, to s tou agentúrou Reuters bolo tiež v tom prejave Lavrova ku ktorému si dal komentár a na čo som ja reagoval, či aj toto som mal prečítať medzi riadkami? Prepáč že sa ťa takto vypytujem, proste sa chcem len dostať trochu vyšie v chápaní politicķých prejavov a udalostí. Ja verím že ak Boh dá, možno sa raz dostanem aj na tvoju úroveň. Len asi budem potrebovať tvoju pomoc s vysvetlením. Ešte raz ti veľmi pekne ďakujem.

Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?


http://duma.gov.ru/news/53300/


Lze přeložit do češtiny.


[quote="pid:54408, uid:473"]Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?[/quote] http://duma.gov.ru/news/53300/ Lze přeložit do češtiny.

Mezi tím, že něco zazní na diskusním fóru a tím, když totéž pronese Lavrov před Dumou je myslím obrovský rozdíl. V tom smyslu toho nového řekl naopak velmi mnoho - pokud tedy oba reagujeme na stejné vystoupení.

Mohol by si sa aj podeliť o tie nové veci ktoré si tam počul? Kedže ja som nezachytil nič prevratného oproti tomu čo je už známe, rád si prečítam názor niekoho iného, ďakujem.


[quote="pid:54431, uid:292"]Mezi tím, že něco zazní na diskusním fóru a tím, když totéž pronese Lavrov před Dumou je myslím obrovský rozdíl. V tom smyslu toho nového řekl naopak velmi mnoho - pokud tedy oba reagujeme na stejné vystoupení.[/quote] Mohol by si sa aj podeliť o tie nové veci ktoré si tam počul? Kedže ja som nezachytil nič prevratného oproti tomu čo je už známe, rád si prečítam názor niekoho iného, ďakujem.

kým, kde (a v zamlčení také proč) to bylo vysloveno

Dovolím si doplnit explicitní citaci z @Ludvíkova odkazu:

'Ministr zahraničních věcí Ruské federace ve svém projevu ve Státní dumě zdůraznil, že 'v každém případě by měl každý vycházet z toho, že bezpečnost Ruska a jeho občanů je bezpodmínečnou prioritou a bude spolehlivě zajištěna podle všech okolnosti.'


'Pokud nedojde ke konstruktivní reakci a Západ bude pokračovat ve svém agresivním kurzu a bude ignorovat požadavky Ruska, pak podle něj Moskva, jak prezident opakovaně prohlásil, přijme nezbytná odvetná opatření.' "


A vyjádření postoje Dumy:


"Poslanci také v návaznosti na výsledky „hodiny vlády“ jednomyslně podpořili usnesení 'O informaci ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova o aktuálních otázkách zahraniční politiky Ruské federace', v němž navrhli 'schválit činnost ruského ministerstva zahraničí k zajištění národních zájmů a realizaci strategických národních priorit Ruské federace.'


Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin poznamenal, že se to stává 'velmi zřídka'.


'Státní duma vyjádřila své hodnocení ministerstva zahraničí. Všichni jsou ve svém názoru jednotní, přestože je zde přítomno pět politických frakcí. Každý měl svůj názor, ale v tomto jsme zajedno: aktivita je efektivní, ministr se může vždy spolehnout na podporu parlamentu,' řekl."


Což ukazuje na podstatu, důvod i adresáta sdělení.


[quote="pid:54446, uid:292"]kým, kde (a v zamlčení také proč) to bylo vysloveno[/quote] Dovolím si doplnit explicitní citaci z @Ludvíkova odkazu: 'Ministr zahraničních věcí Ruské federace ve svém projevu ve Státní dumě zdůraznil, že 'v každém případě by měl každý vycházet z toho, že bezpečnost Ruska a jeho občanů je bezpodmínečnou prioritou a bude spolehlivě zajištěna podle všech okolnosti.' 'Pokud nedojde ke konstruktivní reakci a Západ bude pokračovat ve svém agresivním kurzu a bude ignorovat požadavky Ruska, pak podle něj Moskva, jak prezident opakovaně prohlásil, přijme nezbytná odvetná opatření.' " A vyjádření postoje Dumy: "Poslanci také v návaznosti na výsledky „hodiny vlády“ jednomyslně podpořili usnesení 'O informaci ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova o aktuálních otázkách zahraniční politiky Ruské federace', v němž navrhli 'schválit činnost ruského ministerstva zahraničí k zajištění národních zájmů a realizaci strategických národních priorit Ruské federace.' Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin poznamenal, že se to stává 'velmi zřídka'. 'Státní duma vyjádřila své hodnocení ministerstva zahraničí. Všichni jsou ve svém názoru jednotní, přestože je zde přítomno pět politických frakcí. Každý měl svůj názor, ale v tomto jsme zajedno: aktivita je efektivní, ministr se může vždy spolehnout na podporu parlamentu,' řekl." Což ukazuje na podstatu, důvod i adresáta sdělení.
Upravené 26. 1. 2022 o 14:57

chci se s vami podelit o prispevek, ktery pocitove vkladam do tohoto vlakna. bohuzel nemam link na jiny zdroj, nez FB.


https://www.facebook.com/100049918338687/videos/351240200152868


UPDATE:
nasla jsem i na YB:
https://www.youtube.com/watch?v=3HAqF-MPVvE


chci se s vami podelit o prispevek, ktery pocitove vkladam do tohoto vlakna. bohuzel nemam link na jiny zdroj, nez FB. https://www.facebook.com/100049918338687/videos/351240200152868 UPDATE: nasla jsem i na YB: https://www.youtube.com/watch?v=3HAqF-MPVvE
Upravené 26. 1. 2022 o 15:21

Dnes v Ruské dumě v diskuzi ještě zaznělo:


BUDETE mít problémy! Lavrov o Ukrajině, ODMÍTNUTÍ dolaru a základně na Kubě!

https://www.youtube.com/watch?v=AQJ1GkPRiRQ


Dnes v Ruské dumě v diskuzi ještě zaznělo: **BUDETE mít problémy! Lavrov o Ukrajině, ODMÍTNUTÍ dolaru a základně na Kubě! ** https://www.youtube.com/watch?v=AQJ1GkPRiRQ
Upravené 26. 1. 2022 o 16:31

Dovolím si vstup na téma Projev diplomata a diplomacie . Zkušený diplomat mluví k protistraně a ne k tleskajícím divákům a často v takto vygradovaných (zdůrazňuji uměle a cíleně vygradovaných) situacích je směrodatné to o čem neřekl ani slovo ( a přitom protistrana zoufale potřebuje , aby něco naznačil) a naopak sdělením a opakováním toho již řečeného naznačuje , že prostě s protistranou konsultaci před svými kroky prostě nepotřebuje. Tady v diskusi mnozí diskutující sledují výměnu stanovisek s použitím starého algoritmu ruské vnější politiky a nepřepnuli čtení do nového skokově ofenzivního algoritmu nové po-davoské a po-valdajské vnější a globální ruské politiky. To Rusko ústy lídra a jeho týmu si rok jen tak "cintá kravatu"?
Otázka do diskuse : myslíte, že kádry formátu Lavrov,Šojgu a Putin čekají na odpověď ?
Podle mně by na tom byli dost špatně, kdyby ANO.Nejenže je odpověď jasná ( a myslím, že s odpovídajícími figurami protistrany i dohodnutá), ale jsou už provedeny i první etapy její praktické realizace.
Znovu - napadlo někoho elegantní řešení celé ukrajinské šarády jedním elegantním pučem siloviků? Deux et machine - takhle řešili staří antičtí dramatici svá díla...


Dovolím si vstup na téma Projev diplomata a diplomacie . Zkušený diplomat mluví k protistraně a ne k tleskajícím divákům a často v takto vygradovaných (zdůrazňuji uměle a cíleně vygradovaných) situacích je směrodatné to o čem neřekl ani slovo ( a přitom protistrana zoufale potřebuje , aby něco naznačil) a naopak sdělením a opakováním toho již řečeného naznačuje , že prostě s protistranou konsultaci před svými kroky prostě nepotřebuje. Tady v diskusi mnozí diskutující sledují výměnu stanovisek s použitím starého algoritmu ruské vnější politiky a nepřepnuli čtení do nového skokově ofenzivního algoritmu nové po-davoské a po-valdajské vnější a globální ruské politiky. To Rusko ústy lídra a jeho týmu si rok jen tak "cintá kravatu"? Otázka do diskuse : myslíte, že kádry formátu Lavrov,Šojgu a Putin čekají na odpověď ? Podle mně by na tom byli dost špatně, kdyby ANO.Nejenže je odpověď jasná ( a myslím, že s odpovídajícími figurami protistrany i dohodnutá), ale jsou už provedeny i první etapy její praktické realizace. Znovu - napadlo někoho elegantní řešení celé ukrajinské šarády jedním elegantním pučem siloviků? Deux et machine - takhle řešili staří antičtí dramatici svá díla...

napadlo někoho elegantní řešení

Napadlo. Boleta smile


[quote="pid:54460, uid:57"]napadlo někoho elegantní řešení[/quote] Napadlo. Boleta :)

Toto by spíš patřilo do rubriky vtípků, ale tématicky patří sem.


  1. Jak v USA nahlížejí na prezidenta Ukrajiny? Jako na komika. (cca 1 min - proč stojí Zelenský tak daleko od středu obrazu, když oznamuje občanům "hrozbu a nutnost zachovat chladnou hlavu" - aby měl blíže k únikovému východu: https://rusvesna.su/news/1643208594
  2. Český překlad nedávného Bidenova projevu ke vztahům s Ruskem: https://www.youtube.com/watch?v=jQGP2jYW168

Komici jsou oba dva. Ten prvý dělá své zemi ostudu a horší je, že ten druhý je prezidentem největší zámořské země. Zbývá jen doufat, že prsty na červeném knoflíku nemá nikdo jeho ražení. Na druhou stranu - vcelku dobře vybraná postava k likvidaci "států" - ještě o chlup horší, než byl opilý Jelcin.


Toto by spíš patřilo do rubriky vtípků, ale tématicky patří sem. 1. Jak v USA nahlížejí na prezidenta Ukrajiny? Jako na komika. (cca 1 min - proč stojí Zelenský tak daleko od středu obrazu, když oznamuje občanům "hrozbu a nutnost zachovat chladnou hlavu" - aby měl blíže k únikovému východu: https://rusvesna.su/news/1643208594 2. Český překlad nedávného Bidenova projevu ke vztahům s Ruskem: https://www.youtube.com/watch?v=jQGP2jYW168 Komici jsou oba dva. Ten prvý dělá své zemi ostudu a horší je, že ten druhý je prezidentem největší zámořské země. Zbývá jen doufat, že prsty na červeném knoflíku nemá nikdo jeho ražení. Na druhou stranu - vcelku dobře vybraná postava k likvidaci "států" - ještě o chlup horší, než byl opilý Jelcin.
Upravené 26. 1. 2022 o 17:44

Část TEXTU :
Projev a odpovědi na otázky ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova na „hodině vlády“ ve Státní dumě Federálního shromáždění Ruské federace, Moskva, 26. ledna 2022
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1795942/


"Na mezinárodní scéně dochází k hlubokým změnám. A mírně řečeno ne úplně pozitivních. Celý systém je v horečce. Země „historického Západu“ stále nejsou připraveny přijmout realitu vznikajícího multipolárního světa, který by měl být spravedlivější a demokratičtější než svět ovládaný jedním státem. Západozemci v čele s USA se snaží vzdorovat objektivnímu běhu dějin, snaží se pro sebe zajistit jednostranné výhody, s malým ohledem na legitimní zájmy jiných zemí (ve skutečnosti vůbec bez ohledu na to)."


Část TEXTU : **Projev a odpovědi na otázky ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova na „hodině vlády“ ve Státní dumě Federálního shromáždění Ruské federace, Moskva, 26. ledna 2022** https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1795942/ "Na mezinárodní scéně dochází k hlubokým změnám. A mírně řečeno ne úplně pozitivních. Celý systém je v horečce. Země „historického Západu“ stále nejsou připraveny přijmout realitu vznikajícího multipolárního světa, který by měl být spravedlivější a demokratičtější než svět ovládaný jedním státem. Západozemci v čele s USA se snaží vzdorovat objektivnímu běhu dějin, snaží se pro sebe zajistit jednostranné výhody, s malým ohledem na legitimní zájmy jiných zemí (ve skutečnosti vůbec bez ohledu na to)."

Velvyslanec USA v Rusku před několika minutami doručil písemnou odpověď USA. Občané USA byli vyzvání aby opustili Ukrajinu.
https://www.youtube.com/watch?v=Yx2cj31RGo8&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24


Velvyslanec USA v Rusku před několika minutami doručil písemnou odpověď USA. Občané USA byli vyzvání aby opustili Ukrajinu. https://www.youtube.com/watch?v=Yx2cj31RGo8&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24
Upravené 26. 1. 2022 o 19:00

Velvyslanec USA v Rusku před několika minutami doručil písemnou odpověď USA.

https://www.rt.com/russia/547447-russia-us-nato-security-response/
Safra, předběh si mě o pár minut smile


[quote="pid:54473, uid:312"]Velvyslanec USA v Rusku před několika minutami doručil písemnou odpověď USA.[/quote] https://www.rt.com/russia/547447-russia-us-nato-security-response/ Safra, předběh si mě o pár minut :D

Američané předali odpověď na ruské podmínky kvůli Ukrajině. Postoj k NATO se nezmění, slíbil Blinken
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/americky-velvyslanec-v-moskve-predal-pisemne-odpovedi-na-ruske-pozadavky-40385217

Budeme se držet stolu a žlabu, až do hořkého konce...


**Američané předali odpověď na ruské podmínky kvůli Ukrajině. Postoj k NATO se nezmění, slíbil Blinken** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/americky-velvyslanec-v-moskve-predal-pisemne-odpovedi-na-ruske-pozadavky-40385217 ** Budeme se držet stolu a žlabu, až do hořkého konce...**

Američané předali odpověď na ruské podmínky kvůli Ukrajině. Postoj k NATO se nezmění, slíbil Blinken


Ministr zahraničí Antony Blinken v písemné odpovědi doručené ve středu do Moskvy uvedl, že USA neudělaly žádné ústupky hlavním ruským požadavkům ohledně Ukrajiny a NATO.


Rusko požadovalo záruky, že NATO nikdy nepřijme Ukrajinu a další bývalé sovětské země za své členy a že aliance zruší rozmístění vojáků v dalších zemích bývalého sovětského bloku. Tyto požadavky jsou pro USA a jejich spojence nepřijatelné.


Středeční odpověď Rusku dává jasně najevo, že USA stojí za svými zásadami, uvedl Blinken. "Žádná změna se nekoná a konat se nebude."


https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-russia-united-states-moscow-72856781c3b92640d03c5e954488ba90


[quote="pid:54483, uid:270"]Američané předali odpověď na ruské podmínky kvůli Ukrajině. Postoj k NATO se nezmění, slíbil Blinken[/quote] Ministr zahraničí Antony Blinken v písemné odpovědi doručené ve středu do Moskvy uvedl, že USA neudělaly žádné ústupky hlavním ruským požadavkům ohledně Ukrajiny a NATO. Rusko požadovalo záruky, že NATO nikdy nepřijme Ukrajinu a další bývalé sovětské země za své členy a že aliance zruší rozmístění vojáků v dalších zemích bývalého sovětského bloku. Tyto požadavky jsou pro USA a jejich spojence nepřijatelné. Středeční odpověď Rusku dává jasně najevo, že USA stojí za svými zásadami, uvedl Blinken. "Žádná změna se nekoná a konat se nebude." https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-russia-united-states-moscow-72856781c3b92640d03c5e954488ba90

Blinken v písemné odpovědi doručené ve středu do Moskvy uvedl, že USA neudělaly žádné ústupky

NO, to sice tvrdí a tvrdit může - ale zvláštní je, že se domáhají "mlčenlivosti" - tj. že obsah písemnosti nebude nikde zveřejněný. Co tam asi mají za tajnosti, které by "veřejnost" neměla znát?


[quote="pid:54485, uid:307"]Blinken v písemné odpovědi doručené ve středu do Moskvy uvedl, že USA neudělaly žádné ústupky[/quote] NO, to sice tvrdí a tvrdit může - ale zvláštní je, že se domáhají "mlčenlivosti" - tj. že obsah písemnosti nebude nikde zveřejněný. Co tam asi mají za tajnosti, které by "veřejnost" neměla znát?
Upravené 26. 1. 2022 o 20:54

NO, to sice tvrdí a tvrdit může - ale zvláštní je, že se domáhají "mlčenlivost" -


Možná požadují mlčenlivost jen po Rusku a sami vyslepičí (schválně) to důležitý.


Západ potřebuje spektakulárně přes držku. Ty silný řeči o brutální odvetě už vypouští i Makrón.


Dovedl bych si představit, že plán je následující.


Dojde k provokaci a vzápětí budou uvaleny drakonické sankce, které mají jakoby těžce poškodit Rusko, to je ale vítá.


Rusko nemůže jinak, musí přestat dodávat suroviny do Evropy.


Nějaká loď nebo letadlo, nejlépe Velké Británie, zaútočí a je smeteno spolu se zbytkem flotily na ruských hranicích.


Evropa kolabuje (kecy o dodávkách plynu z celého světa se ukazují býti planými)


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-sankce-vuci-rusku-budi-strach-z-uzavreni-kohoutku-usa-maji-plan-186751


Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice


Rusko řekne, ze jakých podmínek (které už budou od těch ze 17.12 výrazně jiné) je ochotno o tom uvažovat


Západu nezbude nic jiného, než je přijmout, se všemi konsekvencemi.


[quote="pid:54493, uid:203"]NO, to sice tvrdí a tvrdit může - ale zvláštní je, že se domáhají "mlčenlivost" -[/quote] Možná požadují mlčenlivost jen po Rusku a sami vyslepičí (schválně) to důležitý. Západ potřebuje spektakulárně přes držku. Ty silný řeči o brutální odvetě už vypouští i Makrón. Dovedl bych si představit, že plán je následující. Dojde k provokaci a vzápětí budou uvaleny drakonické sankce, které mají jakoby těžce poškodit Rusko, to je ale vítá. Rusko nemůže jinak, musí přestat dodávat suroviny do Evropy. Nějaká loď nebo letadlo, nejlépe Velké Británie, zaútočí a je smeteno spolu se zbytkem flotily na ruských hranicích. Evropa kolabuje (kecy o dodávkách plynu z celého světa se ukazují býti planými) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-sankce-vuci-rusku-budi-strach-z-uzavreni-kohoutku-usa-maji-plan-186751 Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice Rusko řekne, ze jakých podmínek (které už budou od těch ze 17.12 výrazně jiné) je ochotno o tom uvažovat Západu nezbude nic jiného, než je přijmout, se všemi konsekvencemi.
Upravené 26. 1. 2022 o 21:01

Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice

No však právě - proto nechtějí zveřejňovat, co Rusku odepsali na jejich otevřenou výzvu. Souhlasili se vším důležitým - jsem o tom přesvědčená. Jenže to nemůžou přiznat před občany "západu". Tady musejí stále vypadat jako "neohrožení bojoví psi" a nesmí být nikde vidět, že už ani zuby nemají....


[quote="pid:54499, uid:372"]Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice[/quote] No však právě - proto nechtějí zveřejňovat, co Rusku odepsali na jejich otevřenou výzvu. Souhlasili se vším důležitým - jsem o tom přesvědčená. Jenže to nemůžou přiznat před občany "západu". Tady musejí stále vypadat jako "neohrožení bojoví psi" a nesmí být nikde vidět, že už ani zuby nemají....

Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice


První zástupce šéfa mezinárodního výboru Státní dumy Nikonov komentoval pro RIA Novosti odpověď Západu:


Odpověď Západu je třeba uznat jako negativní, brzy je začneme učit ruskými odpověďmi, počínaje vyzbrojováním DLR a LLR.


[quote="pid:54499, uid:372"]Všichni přilezou s prosíkem do Moskvy, žmoulající v ruce čepice[/quote] První zástupce šéfa mezinárodního výboru Státní dumy Nikonov komentoval pro RIA Novosti odpověď Západu: Odpověď Západu je třeba uznat jako negativní, brzy je začneme učit ruskými odpověďmi, počínaje vyzbrojováním DLR a LLR.

Souhlasili se vším důležitým - jsem o tom přesvědčená.


Já si nemyslím, že to bude takto jednoduché. Oni budou souhlasit s naprosto vším, ale až v dalším kole.
Nicméně, možné je vše...


[quote="pid:54500, uid:203"]Souhlasili se vším důležitým - jsem o tom přesvědčená.[/quote] Já si nemyslím, že to bude takto jednoduché. Oni budou souhlasit s naprosto vším, ale až v dalším kole. Nicméně, možné je vše...

Já si nemyslím, že to bude takto jednoduché

A já netvrdím, že to bude jednoduché. Vždyť jim jde o prudu a brždění všech procesů, které by mohly vést ke zdravé Evropě. Angláni a amíci nemůžou připustit spolupráci Evropy s Ruskem - to by byl jejich konec.
Ale mohou postupovat se smyslu rčení "sliby se slibují, blázni se radují". Tak, že sami "nic" - ale do "akce" vmanipulují Ukrajince (nebo jiné slovanské oslíky). Když už tam tu techniku mají, tak přece neodtáhnou jen tak, ne?
(píšu to ironicky, ale vidím situaci jako velmi vážnou)


[quote="pid:54503, uid:372"]Já si nemyslím, že to bude takto jednoduché[/quote] A já netvrdím, že to bude jednoduché. Vždyť jim jde o prudu a brždění všech procesů, které by mohly vést ke zdravé Evropě. Angláni a amíci nemůžou připustit spolupráci Evropy s Ruskem - to by byl jejich konec. Ale mohou postupovat se smyslu rčení "sliby se slibují, blázni se radují". Tak, že sami "nic" - ale do "akce" vmanipulují Ukrajince (nebo jiné slovanské oslíky). Když už tam tu techniku mají, tak přece neodtáhnou jen tak, ne? (píšu to ironicky, ale vidím situaci jako velmi vážnou)

(píšu to ironicky, ale vidím situaci jako velmi vážnou)
Rusko má všude ponorky. Nic mu nebrání ucpat jakýkoliv průplav a zastavit přepravu zboží po celém světě.


[quote="pid:54510, uid:203"] (píšu to ironicky, ale vidím situaci jako velmi vážnou)[/quote]Rusko má všude ponorky. Nic mu nebrání ucpat jakýkoliv průplav a zastavit přepravu zboží po celém světě.
Upravené 27. 1. 2022 o 20:31

Rusko bude postupovat zcela asymetricky. Čím závažnější proces, tím větší asymetrie a nepředvídatelnost.Nemá smysl odhadovat kroky, ale dílčí cíle a trajektorii. To, co popisuješ @Jiří je utkání boxerů v ringu a to není Putinův styl. jsem zajedno v tom, že si musí pečlivě ohlídat západní hranici. Ale hlavní šagy budou jinde.Putin dostal clintonity v Gosdepu přesně tam, kde je potřeboval mít. Namísto JEN JEDNOHO vnitropolitického problému s krachující ekonomikou a blížícími se polovičními listopadovými volbami tu má Jóžinova adminnistrativa PROBLÉM č.2 - každodenní sledování a odhadování kroků Ruska ať už doma, tak i ve Světě. namísto toho, aby si problém zmenšil a zjednodušil, přivyrobil si další. Je to borec,on ty Spocené státy nakonec udolá.

Rusko bude postupovat zcela asymetricky. Čím závažnější proces, tím větší asymetrie a nepředvídatelnost.Nemá smysl odhadovat kroky, ale dílčí cíle a trajektorii. To, co popisuješ @Jiří je utkání boxerů v ringu a to není Putinův styl. jsem zajedno v tom, že si musí pečlivě ohlídat západní hranici. Ale hlavní šagy budou jinde.Putin dostal clintonity v Gosdepu přesně tam, kde je potřeboval mít. Namísto JEN JEDNOHO vnitropolitického problému s krachující ekonomikou a blížícími se polovičními listopadovými volbami tu má Jóžinova adminnistrativa PROBLÉM č.2 - každodenní sledování a odhadování kroků Ruska ať už doma, tak i ve Světě. namísto toho, aby si problém zmenšil a zjednodušil, přivyrobil si další. Je to borec,on ty Spocené státy nakonec udolá.
Upravené 26. 1. 2022 o 22:44

Písemná odpověď a reakce na návrhy z 17.12.2021 (z internetu https://colonelcassad.livejournal.com/7405396.html )


Blinken hovořil o reakci USA na ruské bezpečnostní návrhy.
Hlavní věci:
▪️Dokument odráží již vyjádřené postoje: obavy USA z kroků Ruska v oblasti bezpečnosti a návrhy v oblastech, kde mohou země najít společnou řeč
▪️V písemné odpovědi jsou „velmi pozitivní věci“, USA jsou připraveny pokročit v oblastech, kde je možná spolupráce s Ruskem, připraveny diskutovat o společné bezpečnosti
▪️Odpověď znovu zdůrazňuje, že USA nebudou kompromitovat princip „otevřených dveří“ NATO
▪️Doufá, že předložený dokument projedná s Lavrovem v nejbližších dnech
▪️Spojené státy dokument nezveřejní (https://t.me/rian_ru/141976), doufají, že to neudělá ani Rusko
▪️Biden se osobně (https://t.me/rian_ru/141982) podílel na přípravě dokumentu, byl také předložen Kongresu
▪️Při přípravě reakce se Spojené státy také koordinovaly se spojenci a Ukrajinou
▪️ Washington je připraven na jakýkoli scénář kolem Ukrajiny, ale stále považuje diplomacii za preferovanou cestu




Návrhy, které NATO předkládá Rusku, mohou být užitečné jak pro Alianci, tak pro Ruskou federaci.
Návrhy NATO vůči Rusku probíhají souběžně s návrhy USA.
Návrhy, které NATO předalo Rusku, podpořilo všech 30 členů Aliance.
NATO nabízí Rusku obnovení misí v Moskvě a Bruselu a také zřízení přímé komunikační linky a maximální využití vojenských kontaktů, aby se předešlo incidentům.
NATO navrhuje Moskvě, aby se v Radě Rusko-NATO konala řada bezpečnostních konzultací.
NATO vyzývá Rusko, aby obnovilo briefingy o cvičeních, dokončilo mechanismy pro sledování provádění cvičení, a to i v rámci OBSE, a také dialog o kontrole zbrojení, raketách a jaderných zbraních a vesmíru.
Rusko musí stáhnout svá vojska z Gruzie, Ukrajiny a Moldavska, kde jsou bez souhlasu těchto zemí.
NATO nebude dělat kompromisy s Ruskem ohledně práva žádné země, včetně Ukrajiny, vstoupit do Aliance.
NATO respektuje rozhodnutí Gruzie a Ukrajiny, které se chtějí stát členy Aliance, ale také Švédska a Finska, které chtějí zůstat partnery.
NATO doufá v deeskalaci kolem Ukrajiny a nabízí Rusku dialog, ale zároveň zvyšuje připravenost svých sil a přítomnost v regionu, zejména posiluje svou přítomnost v regionech Baltského a Černého moře.
NATO v případě potřeby rozmístí během několika dní předsunutý oddíl 5 tisíc lidí pod vedením Francie v oblasti Černého moře.
NATO se rozhodlo napsat odpověď, protože to s pokrokem v dialogu s Ruskem myslí vážně.




Odpověď USA na bezpečnostní záruky nabízené Moskvou nemůže Rusko uspokojit, nelze ji přijmout, řekl RIA Novosti senátor Džabarov. Americká reakce na ruské návrhy říká, že Washington směřuje k přímé konfrontaci a zahajuje globální konfrontaci.




Potvzeno : Яков Кедми об ОТВЕТЕ Запада на ультиматум Путина! Мощный анализ!
https://www.youtube.com/watch?v=s_S7_509S80


Písemná odpověď a reakce na návrhy z 17.12.2021 (z internetu https://colonelcassad.livejournal.com/7405396.html ) Blinken hovořil o reakci USA na ruské bezpečnostní návrhy. Hlavní věci: ▪️Dokument odráží již vyjádřené postoje: obavy USA z kroků Ruska v oblasti bezpečnosti a návrhy v oblastech, kde mohou země najít společnou řeč ▪️V písemné odpovědi jsou „velmi pozitivní věci“, USA jsou připraveny pokročit v oblastech, kde je možná spolupráce s Ruskem, připraveny diskutovat o společné bezpečnosti ▪️Odpověď znovu zdůrazňuje, že USA nebudou kompromitovat princip „otevřených dveří“ NATO ▪️Doufá, že předložený dokument projedná s Lavrovem v nejbližších dnech ▪️Spojené státy dokument nezveřejní (https://t.me/rian_ru/141976), doufají, že to neudělá ani Rusko ▪️Biden se osobně (https://t.me/rian_ru/141982) podílel na přípravě dokumentu, byl také předložen Kongresu ▪️Při přípravě reakce se Spojené státy také koordinovaly se spojenci a Ukrajinou ▪️ Washington je připraven na jakýkoli scénář kolem Ukrajiny, ale stále považuje diplomacii za preferovanou cestu * * * Návrhy, které NATO předkládá Rusku, mohou být užitečné jak pro Alianci, tak pro Ruskou federaci. Návrhy NATO vůči Rusku probíhají souběžně s návrhy USA. Návrhy, které NATO předalo Rusku, podpořilo všech 30 členů Aliance. NATO nabízí Rusku obnovení misí v Moskvě a Bruselu a také zřízení přímé komunikační linky a maximální využití vojenských kontaktů, aby se předešlo incidentům. NATO navrhuje Moskvě, aby se v Radě Rusko-NATO konala řada bezpečnostních konzultací. NATO vyzývá Rusko, aby obnovilo briefingy o cvičeních, dokončilo mechanismy pro sledování provádění cvičení, a to i v rámci OBSE, a také dialog o kontrole zbrojení, raketách a jaderných zbraních a vesmíru. Rusko musí stáhnout svá vojska z Gruzie, Ukrajiny a Moldavska, kde jsou bez souhlasu těchto zemí. NATO nebude dělat kompromisy s Ruskem ohledně práva žádné země, včetně Ukrajiny, vstoupit do Aliance. NATO respektuje rozhodnutí Gruzie a Ukrajiny, které se chtějí stát členy Aliance, ale také Švédska a Finska, které chtějí zůstat partnery. NATO doufá v deeskalaci kolem Ukrajiny a nabízí Rusku dialog, ale zároveň zvyšuje připravenost svých sil a přítomnost v regionu, zejména posiluje svou přítomnost v regionech Baltského a Černého moře. NATO v případě potřeby rozmístí během několika dní předsunutý oddíl 5 tisíc lidí pod vedením Francie v oblasti Černého moře. NATO se rozhodlo napsat odpověď, protože to s pokrokem v dialogu s Ruskem myslí vážně. * * * **Odpověď USA na bezpečnostní záruky nabízené Moskvou nemůže Rusko uspokojit, nelze ji přijmout, řekl RIA Novosti senátor Džabarov. Americká reakce na ruské návrhy říká, že Washington směřuje k přímé konfrontaci a zahajuje globální konfrontaci. ** * * * **Potvzeno : Яков Кедми об ОТВЕТЕ Запада на ультиматум Путина! Мощный анализ! https://www.youtube.com/watch?v=s_S7_509S80**
Upravené 27. 1. 2022 o 09:10

Blinken hovořil o reakci USA na ruské bezpečnostní návrhy.


Čakal niekto niečo iné? Amerika si nemôže dovoliť stratiť tvár, pretože by nastal jej strmý pád. Amerika síce padá, ale je potrebné, aby padala pomaly, nie razom. Rusko nakoniec dosiahne všetko, čo požaduje. Otázka je len, za ako dlho a akou cestou to bude.


Doplnenie: Toto sú hry pre obyčajných ľudí a prisluhovačov Ameriky. To podstatné sa už dojednalo alebo čoskoro dojedná za zatvorenými dverami.


[quote="pid:54528, uid:270"]Blinken hovořil o reakci USA na ruské bezpečnostní návrhy.[/quote] Čakal niekto niečo iné? Amerika si nemôže dovoliť stratiť tvár, pretože by nastal jej strmý pád. Amerika síce padá, ale je potrebné, aby padala pomaly, nie razom. Rusko nakoniec dosiahne všetko, čo požaduje. Otázka je len, za ako dlho a akou cestou to bude. Doplnenie: Toto sú hry pre obyčajných ľudí a prisluhovačov Ameriky. To podstatné sa už dojednalo alebo čoskoro dojedná za zatvorenými dverami.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 1. 2022 o 23:43

Toto sú hry pre obyčajných ľudí a prisluhovačov Ameriky. To podstatné sa už dojednalo alebo čoskoro dojedná za zatvorenými dverami.


Určitá naděje tu je, ale moc tomu nevěřím. Odpověď potvrdila, že arogance a nadřazenost USA a států NATO nezná mezí...


[quote="pid:54530, uid:623"]Toto sú hry pre obyčajných ľudí a prisluhovačov Ameriky. To podstatné sa už dojednalo alebo čoskoro dojedná za zatvorenými dverami.[/quote] Určitá naděje tu je, ale moc tomu nevěřím. Odpověď potvrdila, že arogance a nadřazenost USA a států NATO nezná mezí...

Potvzeno : Яков Кедми об ОТВЕТЕ Запада на ультиматум Путина! Мощный анализ!

Bez urážky, je to jen můj názor, ale pro mě má ta jeho "analýza" stejnou informační hodnotu jako všechny ty "Pohádky tisíce a jedné noci" našeho "experta" Andora Šándora (a není zdaleka sám).


[quote="pid:54528, uid:270"]Potvzeno : Яков Кедми об ОТВЕТЕ Запада на ультиматум Путина! Мощный анализ![/quote] Bez urážky, je to jen můj názor, ale pro mě má ta jeho "analýza" stejnou informační hodnotu jako všechny ty "Pohádky tisíce a jedné noci" našeho "experta" Andora Šándora (a není zdaleka sám).

V komentářích je zatím přebytek emocí ala"kohouti na smetišti". Chce to odstup a zkusit si imitovat proces řízení, který Putin vede od nástupu do funkcí a teď se blíží konečnému cíli.
Poslední dílčí cíle realizoval v časovém intervalu "ústavní změny leden 2020 - Ultimátum 17.12"
Mezitím gradoval postupně a promyšleně v oblouku Davos 2021 - Valdaj 2021 a šach byl dán právě Ultimátem 17.12. Protivníkovi se figury změnily z "bílých" (posledních 30 let) na "černé" (poslední 2 roky). To znamená prakticky změna držitelů globální ofenzivy. Teď už nejde o to, zda kolektivní Západ zdechne ve vlastních výkalech, či ne. jde o zbytek Světa. To je dvojsečná zbraň Putina. Na jedné straně kolektivní zodpovědnost svazuje ruce, na druhé straně zjevně promyšlená a vyvážená politika dílčích i globálních rovnováh signalizuje nejen přímým spojencům Ruska, ale především "studeným" nezúčastněným- kde je SEVER. Podstatný není podle mně zisk ve vnější politice, ale rozvázané ruce ve vnitřní politice Ruska. Každý i malý umravňující krok vůči kolektivnímu Západu (Sýrie,Latinská Amerika) bude multiplikovat násobně účinné kroky na 5. až 1. prioritě doma. Silná a suverenizovaná státnost s čerstvou historickou zkušeností může s úspěchem aspirovat ne na dvě CKŘ (podle tisíciletých modelů GP) . Může nabídnout skutečné CKŘ v uspořádání mnoha regionálních funkčních bloků. A CKŘ je garantem jen na tej 1.prioritě řízení - tedy světonázoru pod hlavičkou "dvou K" . Konsensu a Kooperace.
Upozorním jen na některé rozdíly v genštábech protivníků : Putin pracuje důsledně jako velmi kompaktní tým. kolektivní Západ jako neurčitá entita solitérů s jediným sjednocujícím cílem PŘEŽÍT a proti tomu se spoustou dílčích a proti sobě stojících parciálních cílů . Putin si vybudoval spolehlivé silové a ekonomické zázemí, kolektivní Západ ho každým dnem ztrácí. Úroveň řídících schopností nejen Putina, ale všech členů řídícího týmu je velmi vysoká a v podstatě nemají na straně protivníka odpovídající váhovou kategorii. Tedy nejde jen o Putina, jde o celek. Podle mně bude největším šokem pro Západ, když se před prezidenskými volbami 2024 objeví další 2-3 Putinové, pečlivě odložení pro překvapení. Stalinova politika nástupců. Kadry rešajut vsjo.
Takže, k závěru . Vše běží,jak má. hysterie je zbraní nepřitele, stejně tak strach. Zbraní Lidí je mravnost otevírající přístup kvyšší kvalitě řízení a tím i k šanci na úspěch.


V komentářích je zatím přebytek emocí ala"kohouti na smetišti". Chce to odstup a zkusit si imitovat proces řízení, který Putin vede od nástupu do funkcí a teď se blíží konečnému cíli. Poslední dílčí cíle realizoval v časovém intervalu "ústavní změny leden 2020 - Ultimátum 17.12" Mezitím gradoval postupně a promyšleně v oblouku Davos 2021 - Valdaj 2021 a šach byl dán právě Ultimátem 17.12. Protivníkovi se figury změnily z "bílých" (posledních 30 let) na "černé" (poslední 2 roky). To znamená prakticky změna držitelů globální ofenzivy. Teď už nejde o to, zda kolektivní Západ zdechne ve vlastních výkalech, či ne. jde o zbytek Světa. To je dvojsečná zbraň Putina. Na jedné straně kolektivní zodpovědnost svazuje ruce, na druhé straně zjevně promyšlená a vyvážená politika dílčích i globálních rovnováh signalizuje nejen přímým spojencům Ruska, ale především "studeným" nezúčastněným- kde je SEVER. Podstatný není podle mně zisk ve vnější politice, ale rozvázané ruce ve vnitřní politice Ruska. Každý i malý umravňující krok vůči kolektivnímu Západu (Sýrie,Latinská Amerika) bude multiplikovat násobně účinné kroky na 5. až 1. prioritě doma. Silná a suverenizovaná státnost s čerstvou historickou zkušeností může s úspěchem aspirovat ne na dvě CKŘ (podle tisíciletých modelů GP) . Může nabídnout skutečné CKŘ v uspořádání mnoha regionálních funkčních bloků. A CKŘ je garantem jen na tej 1.prioritě řízení - tedy světonázoru pod hlavičkou "dvou K" . Konsensu a Kooperace. Upozorním jen na některé rozdíly v genštábech protivníků : Putin pracuje důsledně jako velmi kompaktní tým. kolektivní Západ jako neurčitá entita solitérů s jediným sjednocujícím cílem PŘEŽÍT a proti tomu se spoustou dílčích a proti sobě stojících parciálních cílů . Putin si vybudoval spolehlivé silové a ekonomické zázemí, kolektivní Západ ho každým dnem ztrácí. Úroveň řídících schopností nejen Putina, ale všech členů řídícího týmu je velmi vysoká a v podstatě nemají na straně protivníka odpovídající váhovou kategorii. Tedy nejde jen o Putina, jde o celek. Podle mně bude největším šokem pro Západ, když se před prezidenskými volbami 2024 objeví další 2-3 Putinové, pečlivě odložení pro překvapení. Stalinova politika nástupců. Kadry rešajut vsjo. Takže, k závěru . Vše běží,jak má. hysterie je zbraní nepřitele, stejně tak strach. Zbraní Lidí je mravnost otevírající přístup kvyšší kvalitě řízení a tím i k šanci na úspěch.

Takže, k závěru . Vše běží,jak má. hysterie je zbraní nepřitele, stejně tak strach. Zbraní Lidí je mravnost otevírající přístup kvyšší kvalitě řízení a tím i k šanci na úspěch.


Putin je aj humorista. Pre prípad 6. priority sú tu pripravené vojská DNR a LNR. Žiadne s logom RF.
K tomu humoru. Čakám témy , čo sa tu preberali ako cesta na mesiac, ako to bolo? Resp.
širokospektrálne odhaľovanie klamstiev kolektivneho západu. Islamský štát, a iné lži ktoré po odhaleni a dôkazoch budú extrémne bolestivé až zdrvujúce.
Presne ako @Boletus píše, pôjde o výsostne asymetrické odpovede.
Hlupákov prevziať vojensky znamená uviazať si kameň na krk a skočiť do vody. Preto žiadne vojenské riešenie Ukrajiny armádou RF neprichádza do úvahy.

[quote="pid:54557, uid:57"]Takže, k závěru . Vše běží,jak má. hysterie je zbraní nepřitele, stejně tak strach. Zbraní Lidí je mravnost otevírající přístup kvyšší kvalitě řízení a tím i k šanci na úspěch.[/quote] Putin je aj humorista. Pre prípad 6. priority sú tu pripravené vojská DNR a LNR. Žiadne s logom RF. K tomu humoru. Čakám témy , čo sa tu preberali ako cesta na mesiac, ako to bolo? Resp. širokospektrálne odhaľovanie klamstiev kolektivneho západu. Islamský štát, a iné lži ktoré po odhaleni a dôkazoch budú extrémne bolestivé až zdrvujúce. Presne ako @Boletus píše, pôjde o výsostne asymetrické odpovede. Hlupákov prevziať vojensky znamená uviazať si kameň na krk a skočiť do vody. Preto žiadne vojenské riešenie Ukrajiny armádou RF neprichádza do úvahy.
Upravené 27. 1. 2022 o 10:55

Bez urážky, je to jen můj názor, ale pro mě má ta jeho "analýza" (Jakova Kedmiho) stejnou informační hodnotu jako všechny ty "Pohádky tisíce a jedné noci" našeho "experta" Andora Šándora (a není zdaleka sám).


Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie. Lebo aj tou sleduje len svoje záujmy a svoje ciele, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú v súlade s našimi.


Preto považujem sledovanie Jakova Kedmiho za zbytočné, ak nie škodlivé. Ale narozdiel od Hoaxa v prípade Valerija Piakina, nevyzývam nikoho aby ho nesledoval (máte vlastný rozum).


[quote="pid:54556, uid:826"]Bez urážky, je to jen můj názor, ale pro mě má ta jeho "analýza" (Jakova Kedmiho) stejnou informační hodnotu jako všechny ty "Pohádky tisíce a jedné noci" našeho "experta" Andora Šándora (a není zdaleka sám).[/quote] Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie. Lebo aj tou sleduje len svoje záujmy a svoje ciele, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú v súlade s našimi. Preto považujem sledovanie Jakova Kedmiho za zbytočné, ak nie škodlivé. Ale narozdiel od Hoaxa v prípade Valerija Piakina, nevyzývam nikoho aby ho nesledoval (máte vlastný rozum).
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 1. 2022 o 10:51

Minister zahraničných vecí Lavrov: na hlavnú otázku Spojené štáty o nerozširovaní NATO neexistuje žiadna pozitívna reakcia
Na hlavnú bezpečnostnú otázku - nerozšírenie NATO na východ - Spojené štáty nereagovali pozitívne, uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
„Neexistuje žiadna pozitívna reakcia na hlavný problém v tomto dokumente. Hlavným problémom je náš jasný postoj k neprípustnosti ďalšieho rozširovania NATO na východ a nasadzovania úderných zbraní, ktoré by mohli ohroziť územie Ruskej federácie,“ povedal minister.


https://russian.rt.com/world/news/954029-lavrov-otvet-ssha


Lavrov: USA sa dohodli na svojej reakcii na bezpečnostné záruky so spojencami a Ukrajinou
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že Spojené štáty koordinovali svoju reakciu Rusku na bezpečnostné záruky so spojencami a Ukrajinou.


„Pokiaľ ide o obsah odpovede, myslím si, že sa dostane do povedomia širokej verejnosti vo veľmi blízkej budúcnosti, pretože, ako nám povedali naši americkí kolegovia, hoci uprednostňujú, aby bol dokument ponechaný na dôverný diplomatický dialóg, je dohodol so všetkými spojencami USA a ukrajinskou stranou. Preto nepochybujem, že vo veľmi blízkej budúcnosti unikne, “povedal Lavrov.
https://russian.rt.com/world/news/954027-ssha-ukraina-otvet-lavrov-bezopasnost


Minister zahraničných vecí Lavrov: na hlavnú otázku Spojené štáty o nerozširovaní NATO neexistuje žiadna pozitívna reakcia Na hlavnú bezpečnostnú otázku - nerozšírenie NATO na východ - Spojené štáty nereagovali pozitívne, uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. „Neexistuje žiadna pozitívna reakcia na hlavný problém v tomto dokumente. Hlavným problémom je náš jasný postoj k neprípustnosti ďalšieho rozširovania NATO na východ a nasadzovania úderných zbraní, ktoré by mohli ohroziť územie Ruskej federácie,“ povedal minister. https://russian.rt.com/world/news/954029-lavrov-otvet-ssha **Lavrov: USA sa dohodli na svojej reakcii na bezpečnostné záruky so spojencami a Ukrajinou** Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že Spojené štáty koordinovali svoju reakciu Rusku na bezpečnostné záruky so spojencami a Ukrajinou. „Pokiaľ ide o obsah odpovede, myslím si, že sa dostane do povedomia širokej verejnosti vo veľmi blízkej budúcnosti, pretože, ako nám povedali naši americkí kolegovia, hoci uprednostňujú, aby bol dokument ponechaný na dôverný diplomatický dialóg, je dohodol so všetkými spojencami USA a ukrajinskou stranou. Preto nepochybujem, že vo veľmi blízkej budúcnosti unikne, “povedal Lavrov. https://russian.rt.com/world/news/954027-ssha-ukraina-otvet-lavrov-bezopasnost
Upravené 27. 1. 2022 o 11:04

Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie.

Veď on sám nevie, čo je to pravda. Pozná iba jedno - PROSPECH.


[quote="pid:54561, uid:623"]Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie.[/quote] Veď on sám nevie, čo je to pravda. Pozná iba jedno - PROSPECH.

Kyjev splnil dôležitú požiadavku Moskvy: Stiahol zákon o Kryme a Donbase! Otvoril cestu rokovaniam


Ukrajinská vláda sa na dnešnom mimoriadnom zasadnutí rozhodla stiahnuť z parlamentu kontroverzný návrh zákon o základoch štátnej politiky v prechodnom období.


Návrh obsahoval pravidlá reintegrácie okupovaných území, teda Ruskom anektovaného Krymu a tiež časti východoukrajinskej oblasti Donbas, ktorú od jari 2014 ovládajú proruskí separatisti. Kyjev tým podľa médií splnil ruskú podmienku pre to, aby sa v stredu mohli v Paríži stretnúť zástupcovia Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka na rokovaniach v tzv. normandskom formáte o urovnaní ukrajinského konfliktu.
Stiahnutie predlohy z parlamentu bolo jediným bodom programu mimoriadneho rokovania vlády. Vicepremiérka Iryna Vereščuková podľa denníka Ukrajinska pravda tento krok formálne odôvodnila tým, že vláda chce splniť odporúčania benátskej komisie expertov Rady Európy, ktorí sa vyslovili za zmeny v predlohe. Denník pripomenul, že tieto odporúčania dostal Kyjev už vlani v októbri.
Skutočnou príčinou podľa denníka bola potreba splniť požiadavku, ktorou Rusko podmienilo schôdzku "normandskej štvorky" na úrovni poradcov prezidentov. Ukrajinu má reprezentovať šéf prezidentskej kancelárie Andrij Jermak a Rusko Dmitrij Kozak. Kyjev dúfa, že sa toto stretnutie uskutoční do konca januára, ale až doteraz sa mu nepodarilo dohodnúť samit v normandskom formáte, dodala Ukrajinská pravda.


Zahraničnopolitický poradca nemeckého kancelára Olafa Scholza Jens Plötner a ruský vyjednávač v otázkach Ukrajiny Dmitrij Kozak sa podľa skoršej správy agentúry Reuters dohodli, že sa v januári osobne stretnú v rámci úsilia o uvoľnenie politického napätia medzi Západom a Moskvou vyvolaného vývojom.


Stiahnutie sporného zákona z parlamentu bolo podľa agentúry TASS jednou z ruských podmienok pre uskutočnenie parížskej schôdzky v normandskom formáte. Predlohu poslala ukrajinská vláda do parlamentu vlani v auguste. Návrh počítal s vyvodením osobnej zodpovednosti za počínanie "počas okupácie" a so zrušením zákona o amnestii pre povstalcov, ktorý aj tak doteraz nevstúpil do platnosti. Ruský prezident Vladimír Putin varoval, že tieto ustanovenia odporujú mierovým dohodám z Minsku.


https://www.cas.sk/clanok/2634959/kyjev-splnil-dolezitu-poziadavku-moskvy-stiahol-zakon-o-kryme-a-donbase-otvoril-cestu-rokovaniam/?fbclid=IwAR39a85iM8vm8EZAPcly-SoF7uiGSbqEE52Jm8VH4t2-eyChUriXH8fwNGc


**Kyjev splnil dôležitú požiadavku Moskvy: Stiahol zákon o Kryme a Donbase! Otvoril cestu rokovaniam** Ukrajinská vláda sa na dnešnom mimoriadnom zasadnutí rozhodla stiahnuť z parlamentu kontroverzný návrh zákon o základoch štátnej politiky v prechodnom období. Návrh obsahoval pravidlá reintegrácie okupovaných území, teda Ruskom anektovaného Krymu a tiež časti východoukrajinskej oblasti Donbas, ktorú od jari 2014 ovládajú proruskí separatisti. Kyjev tým podľa médií splnil ruskú podmienku pre to, aby sa v stredu mohli v Paríži stretnúť zástupcovia Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka na rokovaniach v tzv. normandskom formáte o urovnaní ukrajinského konfliktu. Stiahnutie predlohy z parlamentu bolo jediným bodom programu mimoriadneho rokovania vlády. Vicepremiérka Iryna Vereščuková podľa denníka Ukrajinska pravda tento krok formálne odôvodnila tým, že vláda chce splniť odporúčania benátskej komisie expertov Rady Európy, ktorí sa vyslovili za zmeny v predlohe. Denník pripomenul, že tieto odporúčania dostal Kyjev už vlani v októbri. Skutočnou príčinou podľa denníka bola potreba splniť požiadavku, ktorou Rusko podmienilo schôdzku "normandskej štvorky" na úrovni poradcov prezidentov. Ukrajinu má reprezentovať šéf prezidentskej kancelárie Andrij Jermak a Rusko Dmitrij Kozak. Kyjev dúfa, že sa toto stretnutie uskutoční do konca januára, ale až doteraz sa mu nepodarilo dohodnúť samit v normandskom formáte, dodala Ukrajinská pravda. Zahraničnopolitický poradca nemeckého kancelára Olafa Scholza Jens Plötner a ruský vyjednávač v otázkach Ukrajiny Dmitrij Kozak sa podľa skoršej správy agentúry Reuters dohodli, že sa v januári osobne stretnú v rámci úsilia o uvoľnenie politického napätia medzi Západom a Moskvou vyvolaného vývojom. Stiahnutie sporného zákona z parlamentu bolo podľa agentúry TASS jednou z ruských podmienok pre uskutočnenie parížskej schôdzky v normandskom formáte. Predlohu poslala ukrajinská vláda do parlamentu vlani v auguste. Návrh počítal s vyvodením osobnej zodpovednosti za počínanie "počas okupácie" a so zrušením zákona o amnestii pre povstalcov, ktorý aj tak doteraz nevstúpil do platnosti. Ruský prezident Vladimír Putin varoval, že tieto ustanovenia odporujú mierovým dohodám z Minsku. https://www.cas.sk/clanok/2634959/kyjev-splnil-dolezitu-poziadavku-moskvy-stiahol-zakon-o-kryme-a-donbase-otvoril-cestu-rokovaniam/?fbclid=IwAR39a85iM8vm8EZAPcly-SoF7uiGSbqEE52Jm8VH4t2-eyChUriXH8fwNGc

Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie.

Vadí Ti strom anebo ovoce?


[quote="pid:54561, uid:623"]Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie.[/quote] Vadí Ti strom anebo ovoce?

Vadí Ti strom anebo ovoce?


Chorý strom nemôže plodiť zdravé ovocie. Valerij Piakin má u mňa výnimku, aj keď je tiež nosatý a ušatý.


[quote="pid:54574, uid:57"]Vadí Ti strom anebo ovoce?[/quote] Chorý strom nemôže plodiť zdravé ovocie. Valerij Piakin má u mňa výnimku, aj keď je tiež nosatý a ušatý.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 1. 2022 o 12:38

Vadí Ti strom anebo ovoce?

To je (v těchto zemích) hodně tenkej led. Nejprve je třeba definovat, co je strom a co ovoce.


[quote="pid:54574, uid:57"]Vadí Ti strom anebo ovoce?[/quote] To je (v těchto zemích) hodně tenkej led. Nejprve je třeba definovat, co je strom a co ovoce.

Chorý strom nemôže plodiť zdravé ovocie.

S tím ne zcela souhlasím. Mám na zahradě několik hodně starých (chorých?) stromů - jabloní, tak dutých a vykotlaných, že se člověk diví, jakým zázrakem ještě stojí. A v koruně mají spoustu zdravých větví, které mají výborné plody (většinu).


[quote="pid:54577, uid:623"]Chorý strom nemôže plodiť zdravé ovocie.[/quote] S tím ne zcela souhlasím. Mám na zahradě několik hodně starých (chorých?) stromů - jabloní, tak dutých a vykotlaných, že se člověk diví, jakým zázrakem ještě stojí. A v koruně mají spoustu zdravých větví, které mají výborné plody (většinu).

„Jídelní lístek, ze kterého si vybírají, co jim chutná“: Lavrov o reakci USA na bezpečnostní záruky, 27. 1. 2022


https://www.youtube.com/watch?v=jmFZ9Nghwhs


"Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov komentoval reakci USA na ruský návrh bezpečnostních záruk. Uvedl, že obsah dokumentu „umožňuje počítat se začátkem vážného dialogu, ale o vedlejších otázkách“. Istanbulská a Astanská deklarace OBSE podle Lavrova zaznamenala závazek kterékoli země „neposilovat svou bezpečnost na úkor bezpečnosti jiných států“, ale západní partneři tyto dokumenty nezmiňují, obcházejí je a „záměrně mlčí. dodržujte tento princip." Rusko zašle oficiální dotazy signatářským zemím, proč ignorují jejich ustanovení."


**„Jídelní lístek, ze kterého si vybírají, co jim chutná“: Lavrov o reakci USA na bezpečnostní záruky, 27. 1. 2022** https://www.youtube.com/watch?v=jmFZ9Nghwhs "Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov komentoval reakci USA na ruský návrh bezpečnostních záruk. Uvedl, že obsah dokumentu „umožňuje počítat se začátkem vážného dialogu, ale o vedlejších otázkách“. Istanbulská a Astanská deklarace OBSE podle Lavrova zaznamenala závazek kterékoli země „neposilovat svou bezpečnost na úkor bezpečnosti jiných států“, ale západní partneři tyto dokumenty nezmiňují, obcházejí je a „záměrně mlčí. dodržujte tento princip." Rusko zašle oficiální dotazy signatářským zemím, proč ignorují jejich ustanovení."
Upravené 27. 1. 2022 o 13:04

Kremeľ komentoval reakciu Spojených štátov na bezpečnostné záruky


Prezidentská administratíva uviedla, že po reakcii USA na návrhy Ruska nie sú príliš optimistickí
Kremeľ sa domnieva, že po reakcii USA na návrhy ruských bezpečnostných záruk nie je dôvod na optimizmus.
Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov vo štvrtok v odpovedi na otázky novinárov odkázal na vyhlásenia ministra zahraničných vecí USA Anthonyho Blinkena a generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, kde „absolútne jednoznačne hovorili o odmietnutí hlavných obáv, ktoré vyjadrila Ruská federácia“. ." "Na základe toho, samozrejme, nie je veľa dôvodov na optimizmus," povedal hovorca Kremľa.


Zároveň sa zdržal „akýchkoľvek koncepčných hodnotení“ ohľadom reakcie USA na návrhy Ruskej federácie.


Na otázku, či existuje priestor na kompromis medzi stranami v reakcii USA, Peskov tiež odmietol urobiť akékoľvek hodnotenia.


„Z toho, čo včera povedali naši kolegovia [v USA a NATO], je mimoriadne jasné, že pokiaľ ide o hlavné kategórie, ktoré boli stanovené v týchto návrhoch dokumentov, ktoré sme odovzdali našim protistranám, nemožno povedať, že naše úvahy boli vzaté do úvahy alebo ochota vziať do úvahy naše obavy,“ povedal Peskov.


Pripomenul, že Spojené štáty a NATO požiadali ruskú stranu, aby nezverejňovala dokumenty s odpoveďou. "Naši kolegovia však podrobne popísali obsah týchto dokumentov, ktoré teraz v zásade môžu a skutočne nemajú byť [zverejnené]," uviedol hovorca Kremľa.
Kremeľ sa nebude ponáhľať


Hovorca dodal, že Kremeľ sa nebude ponáhľať komentovať reakcie USA a NATO, ich analýza si vyžaduje čas.


"Všetky tieto dokumenty [sú] vo vlastníctve prezidenta [Ruskej federácie Vladimira Putina]. Samozrejme, nejaký čas potrvá ich analýza. Neunáhlime sa k žiadnym záverom," uviedol hovorca Kremľa.


Potvrdil, že Putin si už prečítal písomné odpovede Západu na ruské návrhy bezpečnostných záruk. "Ešte raz opakujem, neunáhlime sa s hodnotením. Analýza si vyžaduje čas a nakoniec náš prezident sformuluje vhodné stanovisko. Uvidíme, ako to bude," povedal tlačový tajomník ruského lídra.


Rusko zároveň nebude otáľať s reakciou na reakcie Západu o bezpečnostných zárukách. "Nemôžem vám povedať žiadny presný dátum. Je jasné, že reakciu nikto neodloží, ale bolo by asi hlúpe očakávať to na druhý deň," povedal hovorca Kremľa.
Peskov pripomenul, že Spojeným štátom a Európe trvalo asi mesiac, kým preštudovali ruské dokumenty. "Preto nečakajme teraz našu reakciu," vyzval hovorca ruského lídra.


Peskov dostal aj otázku, či Putin plánuje uskutočniť nejaké stretnutia na túto tému. V odpovedi vysvetlil, že v prípade potreby sa prezident radí s členmi Bezpečnostnej rady, svojimi poradcami a ďalšími predstaviteľmi vedenia krajiny.


Zároveň ešte nepadlo rozhodnutie o tom, ako Moskva zareaguje na reakcie Západu o bezpečnostných zárukách, uviedol hovorca Kremľa. Keď hovoril o tom, aká verejná by mohla byť reakcia Ruska, vysvetlil: "O tom sa rozhodne samostatne."
Otázky týkajúce sa zmluvy INF


Diskusia o téme obmedzení umiestňovania rakiet stredného a krátkeho doletu (INF) nie je realizovateľná izolovaná od celkovej bezpečnostnej architektúry, dodal Peskov.


"Samozrejme, dá sa povedať niečo samostatne o zmluve INF, ale sama o sebe diskusia o téme INF izolovaná od všeobecných problémov celkovej bezpečnostnej architektúry a strategickej bezpečnosti - no, takéto kontakty sú len ťažko realizovateľné," povedal.
https://tass.ru/politika/13542101


Kremeľ komentoval reakciu Spojených štátov na bezpečnostné záruky Prezidentská administratíva uviedla, že po reakcii USA na návrhy Ruska nie sú príliš optimistickí Kremeľ sa domnieva, že po reakcii USA na návrhy ruských bezpečnostných záruk nie je dôvod na optimizmus. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov vo štvrtok v odpovedi na otázky novinárov odkázal na vyhlásenia ministra zahraničných vecí USA Anthonyho Blinkena a generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, kde „absolútne jednoznačne hovorili o odmietnutí hlavných obáv, ktoré vyjadrila Ruská federácia“. ." "Na základe toho, samozrejme, nie je veľa dôvodov na optimizmus," povedal hovorca Kremľa. Zároveň sa zdržal „akýchkoľvek koncepčných hodnotení“ ohľadom reakcie USA na návrhy Ruskej federácie. Na otázku, či existuje priestor na kompromis medzi stranami v reakcii USA, Peskov tiež odmietol urobiť akékoľvek hodnotenia. „Z toho, čo včera povedali naši kolegovia [v USA a NATO], je mimoriadne jasné, že pokiaľ ide o hlavné kategórie, ktoré boli stanovené v týchto návrhoch dokumentov, ktoré sme odovzdali našim protistranám, nemožno povedať, že naše úvahy boli vzaté do úvahy alebo ochota vziať do úvahy naše obavy,“ povedal Peskov. Pripomenul, že Spojené štáty a NATO požiadali ruskú stranu, aby nezverejňovala dokumenty s odpoveďou. "Naši kolegovia však podrobne popísali obsah týchto dokumentov, ktoré teraz v zásade môžu a skutočne nemajú byť [zverejnené]," uviedol hovorca Kremľa. Kremeľ sa nebude ponáhľať Hovorca dodal, že Kremeľ sa nebude ponáhľať komentovať reakcie USA a NATO, ich analýza si vyžaduje čas. "Všetky tieto dokumenty [sú] vo vlastníctve prezidenta [Ruskej federácie Vladimira Putina]. Samozrejme, nejaký čas potrvá ich analýza. Neunáhlime sa k žiadnym záverom," uviedol hovorca Kremľa. Potvrdil, že Putin si už prečítal písomné odpovede Západu na ruské návrhy bezpečnostných záruk. "Ešte raz opakujem, neunáhlime sa s hodnotením. Analýza si vyžaduje čas a nakoniec náš prezident sformuluje vhodné stanovisko. Uvidíme, ako to bude," povedal tlačový tajomník ruského lídra. Rusko zároveň nebude otáľať s reakciou na reakcie Západu o bezpečnostných zárukách. "Nemôžem vám povedať žiadny presný dátum. Je jasné, že reakciu nikto neodloží, ale bolo by asi hlúpe očakávať to na druhý deň," povedal hovorca Kremľa. Peskov pripomenul, že Spojeným štátom a Európe trvalo asi mesiac, kým preštudovali ruské dokumenty. "Preto nečakajme teraz našu reakciu," vyzval hovorca ruského lídra. Peskov dostal aj otázku, či Putin plánuje uskutočniť nejaké stretnutia na túto tému. V odpovedi vysvetlil, že v prípade potreby sa prezident radí s členmi Bezpečnostnej rady, svojimi poradcami a ďalšími predstaviteľmi vedenia krajiny. Zároveň ešte nepadlo rozhodnutie o tom, ako Moskva zareaguje na reakcie Západu o bezpečnostných zárukách, uviedol hovorca Kremľa. Keď hovoril o tom, aká verejná by mohla byť reakcia Ruska, vysvetlil: "O tom sa rozhodne samostatne." Otázky týkajúce sa zmluvy INF Diskusia o téme obmedzení umiestňovania rakiet stredného a krátkeho doletu (INF) nie je realizovateľná izolovaná od celkovej bezpečnostnej architektúry, dodal Peskov. "Samozrejme, dá sa povedať niečo samostatne o zmluve INF, ale sama o sebe diskusia o téme INF izolovaná od všeobecných problémov celkovej bezpečnostnej architektúry a strategickej bezpečnosti - no, takéto kontakty sú len ťažko realizovateľné," povedal. https://tass.ru/politika/13542101

Ruský exprezident Dmitrij Medvedev vylučuje ruské rakety a infraštruktúru na Kube alebo vo Venezuele. Vraj Kuba a Venezuela chcú obnoviť vzťahy s USA a takýto krok by len zvyšoval napätie a išiel proti ich "geopolitickému umiestneniu!. No nie je zlatý? smile


https://english-pravda-ru.translate.goog/news/russia/150137-russian_missiles_cuba/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp


Ruský exprezident Dmitrij Medvedev vylučuje ruské rakety a infraštruktúru na Kube alebo vo Venezuele. Vraj Kuba a Venezuela chcú obnoviť vzťahy s USA a takýto krok by len zvyšoval napätie a išiel proti ich "geopolitickému umiestneniu!. No nie je zlatý? :D https://english-pravda-ru.translate.goog/news/russia/150137-russian_missiles_cuba/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp

@Ogar Valach - Na základě čeho jsi dospěl k poznatku , že Valerij Viktorovič Pjakin je žid (Žid?) .

Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie. Lebo aj tou sleduje len svoje záujmy a svoje ciele, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú v súlade s našimi.

Preto považujem sledovanie Jakova Kedmiho za zbytočné, ak nie škodlivé. Ale narozdiel od Hoaxa v prípade Valerija Piakina, nevyzývam nikoho aby ho nesledoval (máte vlastný rozum).


Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.


@Ogar Valach - Na základě čeho jsi dospěl k poznatku , že Valerij Viktorovič Pjakin je žid (Žid?) . [quote="pid:54561, uid:623"]Nosatému a ušatému neverím, ani keď pravdu povie. Lebo aj tou sleduje len svoje záujmy a svoje ciele, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú v súlade s našimi. Preto považujem sledovanie Jakova Kedmiho za zbytočné, ak nie škodlivé. Ale narozdiel od Hoaxa v prípade Valerija Piakina, nevyzývam nikoho aby ho nesledoval (máte vlastný rozum).[/quote] Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.

Na základě čeho jsi dospěl k poznatku


Zřejmě měl na mysli Jacoba Kedmiho, ne Pjakina. Ale i tak je to "ujeté".


[quote="pid:54601, uid:57"]Na základě čeho jsi dospěl k poznatku[/quote] Zřejmě měl na mysli Jacoba Kedmiho, ne Pjakina. Ale i tak je to "ujeté".
Upravené 27. 1. 2022 o 14:22

Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.


Tomu sa hovoria skúsenosti. Svoj čas a kritické myslenie budem radšej venovať rozumnejším činnostiam a ľuďom.


Zřejmě měl na mysli Jacoba Kedmiho, ne Pjakina. Ale i tak je to "ujeté".


Nie, mal som na mysli Valerija Piakina. Pokiaľ viem, je to ušatý a nosatý. Môžem sa mýliť, ale v minulosti to nepriamo potvrdil aj Hoax, keď na priamu otázku čitateľa odvádzal pozornosť k tomu, že veď na tom nezáleží.


[quote="pid:54601, uid:57"]Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.[/quote] Tomu sa hovoria skúsenosti. Svoj čas a kritické myslenie budem radšej venovať rozumnejším činnostiam a ľuďom. [quote="pid:54603, uid:270"]Zřejmě měl na mysli Jacoba Kedmiho, ne Pjakina. Ale i tak je to "ujeté".[/quote] Nie, mal som na mysli Valerija Piakina. Pokiaľ viem, je to ušatý a nosatý. Môžem sa mýliť, ale v minulosti to nepriamo potvrdil aj Hoax, keď na priamu otázku čitateľa odvádzal pozornosť k tomu, že veď na tom nezáleží.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.

Někdo v tom může vidět náhodu , jiný záměrný způsob , jak diskreditovat celé kobforum .


[quote="pid:54601, uid:57"]Tohle doporučuji k pozornému přečtení. Návod, jak pozbýt kritické myšlení a ještě to zhodnotit jako užitečnou změnu.[/quote] Někdo v tom může vidět náhodu , jiný záměrný způsob , jak diskreditovat celé kobforum .

Nosatému a ušatému neverím,


Nejsi ty Robo z vodaksb ? Ten plácal dokola takovouto debilitu jako fakt.


[quote="pid:54561, uid:623"]Nosatému a ušatému neverím,[/quote] Nejsi ty Robo z vodaksb ? Ten plácal dokola takovouto debilitu jako fakt.

Nie, mal som na mysli Valerija Piakina. Pokiaľ viem, je to ušatý a nosatý. Môžem sa mýliť, ale v minulosti to nepriamo potvrdil aj Hoax, keď na priamu otázku čitateľa odvádzal pozornosť k tomu, že veď na tom nezáleží.


Hmm. Tak na tohle měla moje maminka vždy jen jednu otázku: "Jsi blbej nebo navedenej?"


To, že je Pjakin žid plácnul v diskusi jako názor někdo ze soukmenovců Juliuse a Roba ... ti to pak dále ventilovali jako fakt, protože to přeci pořád visí v diskusi, tak je to pravda.


Takže se buď omluv, nebo navrhuji vyvolat hlasování o "diskusním vyhnanství" Ogara Valacha. Všechny přímé demokracie tento institut měly.


[quote="pid:54614, uid:623"]Nie, mal som na mysli Valerija Piakina. Pokiaľ viem, je to ušatý a nosatý. Môžem sa mýliť, ale v minulosti to nepriamo potvrdil aj Hoax, keď na priamu otázku čitateľa odvádzal pozornosť k tomu, že veď na tom nezáleží.[/quote] Hmm. Tak na tohle měla moje maminka vždy jen jednu otázku: "Jsi blbej nebo navedenej?" To, že je Pjakin žid plácnul v diskusi jako názor někdo ze soukmenovců Juliuse a Roba ... ti to pak dále ventilovali jako fakt, protože to přeci pořád visí v diskusi, tak je to pravda. Takže se buď omluv, nebo navrhuji vyvolat hlasování o "diskusním vyhnanství" Ogara Valacha. Všechny přímé demokracie tento institut měly.

Takže se buď omluv, nebo navrhuji vyvolat hlasování o "diskusním vyhnanství" Ogara Valacha. Všechny přímé demokracie tento institut měly.


Tvrdím, že podľa mojich informácii je Valerij Piakin nosatý a ušatý. Za to sa mám ospravedlňovať? Alebo vnímaš to, že je niekto nosatý a ušatý ako niečo zlé? Takto ťa maminka vychovala? Ty, ty, ty...


Tvrdíš, že nepatrí k nosatým a ušatým. V poriadku. Ja od teba nechcem, aby si sa za to ospravedlnil. Neviem komu vlastne, pretože mne je úplne jedno čo tvrdíš. Prečo to chceš ty odo mňa?


Vyhadzovať by sa ti zachcelo? Nedokážeš zniesť iný názor, preto ho chceš zamedziť? Presne to sedí na vás miestnych dogmatikov. A ty medzi nich jednoznačne patríš.


Pevne verím, že časy Hoaxovho blokovania nepohodlných názorov sú za nami. Konceptuáli predsa dokážu argumentovať. Teda aspoň tí nedogmatickí. Tí dogmatickí toho veľa nechápu.


[quote="pid:54622, uid:388"]Takže se buď omluv, nebo navrhuji vyvolat hlasování o "diskusním vyhnanství" Ogara Valacha. Všechny přímé demokracie tento institut měly.[/quote] Tvrdím, že podľa mojich informácii je Valerij Piakin nosatý a ušatý. Za to sa mám ospravedlňovať? Alebo vnímaš to, že je niekto nosatý a ušatý ako niečo zlé? Takto ťa maminka vychovala? Ty, ty, ty... Tvrdíš, že nepatrí k nosatým a ušatým. V poriadku. Ja od teba nechcem, aby si sa za to ospravedlnil. Neviem komu vlastne, pretože mne je úplne jedno čo tvrdíš. Prečo to chceš ty odo mňa? Vyhadzovať by sa ti zachcelo? Nedokážeš zniesť iný názor, preto ho chceš zamedziť? Presne to sedí na vás miestnych dogmatikov. A ty medzi nich jednoznačne patríš. Pevne verím, že časy Hoaxovho blokovania nepohodlných názorov sú za nami. Konceptuáli predsa dokážu argumentovať. Teda aspoň tí nedogmatickí. Tí dogmatickí toho veľa nechápu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tvrdím, že podľa mojich informácii je Valerij Piakin nosatý a ušatý.


Cituj zdroj, nebo alespoň udělej vlastní analýzu uší a nosu.


P.S.
Tady nejde o nepohodlný názor, ale o dlouhodobou nepřítomnost argumentů, kterou nahrazuješ mlácením prázdné slámy. V přímých demokraciích si vážili svého času a takto neplodné jedince z diskuse (třeba i jen dočasně) vylučovali.


[quote="pid:54624, uid:623"]Tvrdím, že podľa mojich informácii je Valerij Piakin nosatý a ušatý.[/quote] Cituj zdroj, nebo alespoň udělej vlastní analýzu uší a nosu. P.S. Tady nejde o nepohodlný názor, ale o dlouhodobou nepřítomnost argumentů, kterou nahrazuješ mlácením prázdné slámy. V přímých demokraciích si vážili svého času a takto neplodné jedince z diskuse (třeba i jen dočasně) vylučovali.

Tady nejde o nepohodlný názor, ale o dlouhodobou nepřítomnost argumentů, kterou nahrazuješ mlácením prázdné slámy. V přímých demokraciích si vážili svého času a takto neplodné jedince z diskuse (třeba i jen dočasně) vylučovali.


Tak sa vylúč, prospeje ti to. Si voči mne od začiatku zaujatý, lenže to nie je môj problém. Podľa mňa je Valerij Piakin nosatý a ušatý. Končím diskusiu na túto tému.


[quote="pid:54625, uid:388"]Tady nejde o nepohodlný názor, ale o dlouhodobou nepřítomnost argumentů, kterou nahrazuješ mlácením prázdné slámy. V přímých demokraciích si vážili svého času a takto neplodné jedince z diskuse (třeba i jen dočasně) vylučovali.[/quote] Tak sa vylúč, prospeje ti to. Si voči mne od začiatku zaujatý, lenže to nie je môj problém. Podľa mňa je Valerij Piakin nosatý a ušatý. Končím diskusiu na túto tému.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Mohl by mne někdo zdůvodnit, proč se na tomto vláknu, určenému "Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO" rozproudila "diskuze" o něčem zcela jiném ?
Z hlouposti nebo zcela úmyslně k rozmělnění a přehlušení informací a diskuze k jednání Rusko vs. USA ?! Co s tím ?!


Mohl by mne někdo zdůvodnit, proč se na tomto vláknu, určenému "Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO" rozproudila "diskuze" o něčem zcela jiném ? Z hlouposti nebo zcela úmyslně k rozmělnění a přehlušení informací a diskuze k jednání Rusko vs. USA ?! Co s tím ?!

@Jura11 - mně tu chybět nebude, ale lepší je igńorace . je to věcí Admina. tenhle exot funguje jako rezesírač a právě nastává doba, kdy je rozesírání v pracovním zadání.
Návrh-pojďme do práce a věnujme se tomu, na co rozum trolům nestačí. Doba je příliš vážná, @Putinovec má vyvinutý čich na krtky...

@Jura11 - mně tu chybět nebude, ale lepší je igńorace . je to věcí Admina. tenhle exot funguje jako rezesírač a právě nastává doba, kdy je rozesírání v pracovním zadání. Návrh-pojďme do práce a věnujme se tomu, na co rozum trolům nestačí. Doba je příliš vážná, @Putinovec má vyvinutý čich na krtky...

@Ludvík Smýkal - naprostý souhlas . Zajímavá je souhra dvou vstupů, a oba mají v hledáčku jako koncový cíl opět Pjakina. hergot, jak to ten chlap dělá, že některé tak nasírá ?

@Ludvík Smýkal - naprostý souhlas . Zajímavá je souhra dvou vstupů, a oba mají v hledáčku jako koncový cíl opět Pjakina. hergot, jak to ten chlap dělá, že některé tak nasírá ?

@Jura11 - mně tu chybět nebude, ale lepší je igńorace . je to věcí Admina. tenhle exot funguje jako rezesírač a právě nastává doba, kdy je rozesírání v pracovním zadání.

Už som nechcel reagovať, ale musím. O tebe tiež viacerí tvrdia, že si nasadený agent. Nebude to ďaleko od pravdy. Tvoje občasné prepínanie do slovenčiny svedčí, že Globalisté (ktorí sa k tomu priznali) nemusia byť jediní agenti na fóre.


@Ludvík Smýkal - naprostý souhlas . Zajímavá je souhra dvou vstupů, a oba mají v hledáčku jako koncový cíl opět Pjakina. hergot, jak to ten chlap dělá, že některé tak nasírá ?

Ak som proti Valerijovi Piakinovi, prečo sa ho potom vždy zastávam? Pretože áno, aj mňa si mal na mysliť. Dohľadať si to môže každý v Hoxových témach proti Piakinovi. Ty, Boletus, to veľmi dobre vieš. A buď si to zámerne zamlčal, alebo nám už senilnieš.




Otázka na zamyslenie: Prečo niektorým tak vadí, že Piakin patrí k nosatým a ušatým? Veď by to predsa bol dôkaz toho, že každý sa môže stať Človekom. Miestni dogmatici by mali byť naopak radi. Lenže nie sú, pretože nič nechápu.


[quote="pid:54630, uid:57"]@Jura11 - mně tu chybět nebude, ale lepší je igńorace . je to věcí Admina. tenhle exot funguje jako rezesírač a právě nastává doba, kdy je rozesírání v pracovním zadání.[/quote] Už som nechcel reagovať, ale musím. O tebe tiež viacerí tvrdia, že si nasadený agent. Nebude to ďaleko od pravdy. Tvoje občasné prepínanie do slovenčiny svedčí, že Globalisté (ktorí sa k tomu priznali) nemusia byť jediní agenti na fóre. [quote="pid:54633, uid:57"]@Ludvík Smýkal - naprostý souhlas . Zajímavá je souhra dvou vstupů, a oba mají v hledáčku jako koncový cíl opět Pjakina. hergot, jak to ten chlap dělá, že některé tak nasírá ?[/quote] Ak som proti Valerijovi Piakinovi, prečo sa ho potom vždy zastávam? Pretože áno, aj mňa si mal na mysliť. Dohľadať si to môže každý v Hoxových témach proti Piakinovi. Ty, Boletus, to veľmi dobre vieš. A buď si to zámerne zamlčal, alebo nám už senilnieš. --- Otázka na zamyslenie: Prečo niektorým tak vadí, že Piakin patrí k nosatým a ušatým? Veď by to predsa bol dôkaz toho, že každý sa môže stať Človekom. Miestni dogmatici by mali byť naopak radi. Lenže nie sú, pretože nič nechápu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 1. 2022 o 16:39

@Ogar Valach - není nad to, když hlupák šlápne do vlastního lejna. A - ono se to stalo. na rozdíl od tebe (nebo vás- jestli jste tým) mně jen ze zdejšího fóra zná osobně z jednoho či více setkání a společné práce řada lidí včetně mého plného jména,telefonu a mailu. Možná se tu někdo ozve , aby ti to potvrdil. Ale úroveň Tvého posledního příspěvku svědčí jen o jednom. Sem prostě nepatříš a je jen na tobě,zda to pochopíš a vypaříš se v tichosti jako zápach, anebo dopadneš jako ti Globalisté, které tu nikdo vážně nebere a nemohou si najít kamarády. To ti dávám ne vědomost takhle veřejně a můžeš to připsat senilitě nebo čemukoliv. Na rozdíl od Tebe jsem schopen i v tomto věku napsat souvislý článek a zargumentovat i diskusi k němu. Valachům úctu neděláš - a Ogar ? No tak to ani náhodou, chlapče. K tomu jsi ani nedorostl, a ani,podle všeho, nesměruješ.
Tohle bylo osobní - klidně si od admina slíznu ban.

@Ogar Valach - není nad to, když hlupák šlápne do vlastního lejna. A - ono se to stalo. na rozdíl od tebe (nebo vás- jestli jste tým) mně jen ze zdejšího fóra zná osobně z jednoho či více setkání a společné práce řada lidí včetně mého plného jména,telefonu a mailu. Možná se tu někdo ozve , aby ti to potvrdil. Ale úroveň Tvého posledního příspěvku svědčí jen o jednom. Sem prostě nepatříš a je jen na tobě,zda to pochopíš a vypaříš se v tichosti jako zápach, anebo dopadneš jako ti Globalisté, které tu nikdo vážně nebere a nemohou si najít kamarády. To ti dávám ne vědomost takhle veřejně a můžeš to připsat senilitě nebo čemukoliv. Na rozdíl od Tebe jsem schopen i v tomto věku napsat souvislý článek a zargumentovat i diskusi k němu. Valachům úctu neděláš - a Ogar ? No tak to ani náhodou, chlapče. K tomu jsi ani nedorostl, a ani,podle všeho, nesměruješ. Tohle bylo osobní - klidně si od admina slíznu ban.

na rozdíl od tebe (nebo vás- jestli jste tým) mně jen ze zdejšího fóra zná osobně z jednoho či více setkání a společné práce řada lidí včetně mého plného jména,telefonu a mailu. Možná se tu někdo ozve , aby ti to potvrdil.


Ale to predsa neznamená, že nie si agent. Takže čo si to písal o šliapnutí do vlastného lajna? Rozhodnutie či odtiaľto odídem alebo nie nechaj láskavo na mňa. Globalisté tu svoje miesto majú, rovnako ako každý, kto si myslí, že má čím prispieť. Páčiť sa ti to nemusí, ale je to tak. Tentoraz už naozaj končím so zbytočnou debatou, ale bránim sa, keď na mňa útočia. smile


[quote="pid:54640, uid:57"]na rozdíl od tebe (nebo vás- jestli jste tým) mně jen ze zdejšího fóra zná osobně z jednoho či více setkání a společné práce řada lidí včetně mého plného jména,telefonu a mailu. Možná se tu někdo ozve , aby ti to potvrdil.[/quote] Ale to predsa neznamená, že nie si agent. Takže čo si to písal o šliapnutí do vlastného lajna? Rozhodnutie či odtiaľto odídem alebo nie nechaj láskavo na mňa. Globalisté tu svoje miesto majú, rovnako ako každý, kto si myslí, že má čím prispieť. Páčiť sa ti to nemusí, ale je to tak. Tentoraz už naozaj končím so zbytočnou debatou, ale bránim sa, keď na mňa útočia. 8)
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Rusko bude postupovat zcela asymetricky. Čím závažnější proces, tím větší asymetrie a nepředvídatelnost


To si s mou úvahou neodporuje. Jediný krok Moskvy, který se tam objevil, je případná obrana vlastního území.


Já vůbec netvrdím, že to musí být zrovna takhle. Ale dovedu si představit, že by k něčemu podobnému mohlo dojít, a to po dohodě s příčetnými silami USA a Evropy. Způsob, jak vyřešit problém a zbavit se bažiny.


Nemyslím si, že by z této situace Západ najednou tiše vycouval. Moskva nakonec dostane, co chce a spoustu věcí navíc. A příčetné síly Západu se zbaví odpadu v čele s Británií. Ta to odsere spolu s clintnoidy, havloidy a podobnou verbeží.


[quote="pid:54523, uid:57"]Rusko bude postupovat zcela asymetricky. Čím závažnější proces, tím větší asymetrie a nepředvídatelnost[/quote] To si s mou úvahou neodporuje. Jediný krok Moskvy, který se tam objevil, je případná obrana vlastního území. Já vůbec netvrdím, že to musí být zrovna takhle. Ale dovedu si představit, že by k něčemu podobnému mohlo dojít, a to po dohodě s příčetnými silami USA a Evropy. Způsob, jak vyřešit problém a zbavit se bažiny. Nemyslím si, že by z této situace Západ najednou tiše vycouval. Moskva nakonec dostane, co chce a spoustu věcí navíc. A příčetné síly Západu se zbaví odpadu v čele s Británií. Ta to odsere spolu s clintnoidy, havloidy a podobnou verbeží.

Podle mého názoru by se měli lidé hodnotit podle životní stopy, ne podle nálepek. Ale když už na to přišla řeč, tak si myslím, že podle vizáže Valerije Viktorijeviče je to nesmysl - ale znovu opakuji, i kdyby byl, tak co? Jak se stanovuje a měří "ušatost a nosatost"? A znamená to, že je člověk špatný?
Když je nablízku cikán, tak jsem vždycky hodně ve střehu. A můžou si aktivisti řvát jak chtějí. Po staletích neúspěšných pokusů o integraci je to jejich problém. Učil jsem to děti a budu učit i vnoučata. Řada je na cikánech. Až sami něčeho dosáhnou a přesvědčí, prosím.
Ale když vidím, že cikánská rodina žije slušně, oba chodí do práce a řádně vychovávají děti, tak smekám klobouk.


Podle mého názoru by se měli lidé hodnotit podle životní stopy, ne podle nálepek. Ale když už na to přišla řeč, tak si myslím, že podle vizáže Valerije Viktorijeviče je to nesmysl - ale znovu opakuji, i kdyby byl, tak co? Jak se stanovuje a měří "ušatost a nosatost"? A znamená to, že je člověk špatný? Když je nablízku cikán, tak jsem vždycky hodně ve střehu. A můžou si aktivisti řvát jak chtějí. Po staletích neúspěšných pokusů o integraci je to jejich problém. Učil jsem to děti a budu učit i vnoučata. Řada je na cikánech. Až sami něčeho dosáhnou a přesvědčí, prosím. Ale když vidím, že cikánská rodina žije slušně, oba chodí do práce a řádně vychovávají děti, tak smekám klobouk.

Asi to sem nepatří, ale dávám to sem jako podnět k zamyšlení.
František Gellner byl český básník židovského původu. Podle vizáže by svůj původ neměl šanci okecat.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Gellner
Je to snad jediný básník, u kterého jsem přečetl všechny básně, co napsal. Kromě jiných tuto:


Sobota myslím byla


Sobota, myslím, byla snad.
Židovský pán bůh měl svátek,
a Židi mu šli děkovat
za všechen vezdejší statek,


za prosperování obchodů
galanterních a střižních,
za těhotných žen úrodu
a za hloupost svých bližních,


za jmění Rotschildů veškerých,
(bože, kde krást a nebrat?!)
za zdraví souvěrců, u kterých
musí králové žebrat,


za slávu továrních komínů,
za marnou závist chátry,
za chladnokrevnost vojínů,
kteří střílí své bratry,


za všechny dary přírody,
za vhodná krupobití
a za hesla pokroku, svobody,
jichž možno zneužíti.


Asi to sem nepatří, ale dávám to sem jako podnět k zamyšlení. František Gellner byl český básník židovského původu. Podle vizáže by svůj původ neměl šanci okecat. https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Gellner Je to snad jediný básník, u kterého jsem přečetl všechny básně, co napsal. Kromě jiných tuto: **Sobota myslím byla** Sobota, myslím, byla snad. Židovský pán bůh měl svátek, a Židi mu šli děkovat za všechen vezdejší statek, za prosperování obchodů galanterních a střižních, za těhotných žen úrodu a za hloupost svých bližních, za jmění Rotschildů veškerých, (bože, kde krást a nebrat?!) za zdraví souvěrců, u kterých musí králové žebrat, za slávu továrních komínů, za marnou závist chátry, za chladnokrevnost vojínů, kteří střílí své bratry, za všechny dary přírody, za vhodná krupobití a za hesla pokroku, svobody, jichž možno zneužíti.

Když už se tu zahlcuje vlákno, tak taky přispěji: Já jsem si celkem dlouho myslel, že @Boletus je nebožtík Sio z leva-netu. A říkal jsem si, proč to divadlo kolem údajné smrti, chichi. Jinak nemám, co bych dodal. K osobě Ogara jsem se vyjádřil už před nějakou dobou a nemá smysl se opakovat. Ať si každý udělá názor sám. Každopádně asi by nebylo na škodu přesunout diskuzi mimo téma do samostatného vlákna.

Když už se tu zahlcuje vlákno, tak taky přispěji: Já jsem si celkem dlouho myslel, že @Boletus je nebožtík Sio z leva-netu. A říkal jsem si, proč to divadlo kolem údajné smrti, chichi. Jinak nemám, co bych dodal. K osobě Ogara jsem se vyjádřil už před nějakou dobou a nemá smysl se opakovat. Ať si každý udělá názor sám. Každopádně asi by nebylo na škodu přesunout diskuzi mimo téma do samostatného vlákna.
Upravené 27. 1. 2022 o 17:40

osobě Ogara
Mám rád lidi, kteří jsou upřímní i když občas šlápnou vedle. Nehlásí se přece do diplomatického sboru, tak trochu velkorysosti prosím. Když se tady trpí Archal...


[quote="pid:54659, uid:678"]osobě Ogara[/quote]Mám rád lidi, kteří jsou upřímní i když občas šlápnou vedle. Nehlásí se přece do diplomatického sboru, tak trochu velkorysosti prosím. Když se tady trpí Archal...

Proboha, doporučuji absolutně ukončit diskusi typu obrezany - nosaty!!! Podobné věci prostě ignorovat a bavit se k věci.. Dík boletus, putinovec, nasredin, Ludvík, yori atp. za věcné příspěvky...


Proboha, doporučuji absolutně ukončit diskusi typu obrezany - nosaty!!! Podobné věci prostě ignorovat a bavit se k věci.. Dík boletus, putinovec, nasredin, Ludvík, yori atp. za věcné příspěvky...

Vyjádření Lavrova k USA odpovědi. Pobavil, když řekl, že sice USA požádali o utajení, ale prý spojenci z NATO odpovědi znají, tak se určitě někde časem objeví smile


https://www.youtube.com/watch?v=H7Q-1JmGtLY&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


Vyjádření Lavrova k USA odpovědi. Pobavil, když řekl, že sice USA požádali o utajení, ale prý spojenci z NATO odpovědi znají, tak se určitě někde časem objeví :) https://www.youtube.com/watch?v=H7Q-1JmGtLY&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

František Gellner byl český básník židovského původu

Tos mi kapnul do noty. Precetl jsem od nej za mlada snad uplne vsechno.


[quote="pid:54655, uid:826"]František Gellner byl český básník židovského původu[/quote] Tos mi kapnul do noty. Precetl jsem od nej za mlada snad uplne vsechno.

Teče jim do bot.
Éronet právě zveřejnil "článek", jehož hlavním poselstvím je, že Schwab ovládá Vladimira Putina. Důkazem má být video z roku 2017, kde Putina zmíní v souvislosti s fórem (logicky, když tam občas promluví).


Pak se chlubí, jak pro něj pracují "mladí lídři z programu IEF" jako Trudeau, vyzní to ale tak, jako by mezi ně patřil i Putin, což je chucpe.
Dokonce v článku zazní myšlenka, že Putin obětuje Donbas a opět ustoupí (protože mu to nakázal Schwab???).


Koudelkovi a jeho boys hoří koudel u prdele.


Teče jim do bot. Éronet právě zveřejnil "článek", jehož hlavním poselstvím je, že Schwab ovládá Vladimira Putina. Důkazem má být video z roku 2017, kde Putina zmíní v souvislosti s fórem (logicky, když tam občas promluví). Pak se chlubí, jak pro něj pracují "mladí lídři z programu IEF" jako Trudeau, vyzní to ale tak, jako by mezi ně patřil i Putin, což je chucpe. Dokonce v článku zazní myšlenka, že Putin obětuje Donbas a opět ustoupí (protože mu to nakázal Schwab???). Koudelkovi a jeho boys hoří koudel u prdele.

Jiří - ano, článek na aeronetu
https://aeronet.cz/news/video-klaus-schwab-jiz-v-roce-2017-priznal-ze-ovlada-vladimira-putina-angelu-merkel-emmanuela-macrona-kanadskeho-premiera-a-vsechny-dalsi-politiky-kteri-jsou-cleny-jeho-organizace/
a podobný klon, nebo podobně laděné články
https://www.volimcesko.cz/kompromitace-starych-ridicich-struktur-2-dil/
na aeronetu autor podepsaný VK a zde VC, snaží se nás přesvědčit, že GP to má pevně v rukou, navíc se honosně nazývají "SPRÁVCI", a snaží se nám sdělit, že jejich správcování je naprosto nezbytné. Lidstvo je potřebuje, občas udělají chyby, ale poučí se z nich a stále drží řízení pevně v ruce. No, asi velké lejno, už je to jen o hloupé propagandě, opravdu brilantní šach mat V. V. P.


Jiří - ano, článek na aeronetu https://aeronet.cz/news/video-klaus-schwab-jiz-v-roce-2017-priznal-ze-ovlada-vladimira-putina-angelu-merkel-emmanuela-macrona-kanadskeho-premiera-a-vsechny-dalsi-politiky-kteri-jsou-cleny-jeho-organizace/ a podobný klon, nebo podobně laděné články https://www.volimcesko.cz/kompromitace-starych-ridicich-struktur-2-dil/ na aeronetu autor podepsaný VK a zde VC, snaží se nás přesvědčit, že GP to má pevně v rukou, navíc se honosně nazývají "SPRÁVCI", a snaží se nám sdělit, že jejich správcování je naprosto nezbytné. Lidstvo je potřebuje, občas udělají chyby, ale poučí se z nich a stále drží řízení pevně v ruce. No, asi velké lejno, už je to jen o hloupé propagandě, opravdu brilantní šach mat V. V. P.
Upravené 27. 1. 2022 o 19:09

FT: Čína podporuje "bezpečnostní obavy" Ruska v krizi se Západem kvůli Ukrajině
Pekingský ministr zahraničí říká, že zmírnění napětí vyžaduje ukončení "mentality studené války".


https://www.ft.com/content/51a61659-8caf-4abc-aca7-4a6808917089


Peking vyjádřil podporu Rusku v jeho roztržce se Západem kvůli Ukrajině a uvedl, že Moskva má "důvodné obavy o bezpečnost", které by USA a jejich spojenci měli "brát vážně".


Čínský ministr zahraničí Wang Yi rovněž využil telefonátu s americkým ministrem zahraničí Antony Blinkenem, aby naznačil svou podporu ruskému odporu proti rozšiřování aliance NATO v Evropě a dodal, že "regionální bezpečnost nelze zaručit posilováním nebo dokonce rozšiřováním vojenských bloků".


Podle prohlášení čínského ministerstva zahraničí čínský nejvyšší diplomat na čtvrtečním videokonferenčním setkání s Blinkenem uvedl, že všechny strany by měly "opustit mentalitu studené války" a k vyřešení napětí kolem Ukrajiny použít "vyvážená" jednání.


Rusko shromáždilo na hranicích s Ukrajinou více než 106 000 vojáků, což vyvolává obavy, že prezident Vladimir Putin je připraven počítat s invazí. NATO reagovalo posílením své přítomnosti ve východních členských státech a řada západních mocností zvýšila dodávky zbraní a vybavení Kyjevu.


Moskva požadovala od Západu bezpečnostní záruky, včetně naléhání, aby se Ukrajina nikdy nestala členem NATO a aby bezpečnostní aliance zrušila rozmístění ve státech, které vstoupily do NATO po roce 1997.


USA a NATO ve středu vydaly formální písemnou odpověď Moskvě, v níž zopakovaly svá dřívější veřejná prohlášení, že hlavní požadavky Ruska jsou nepřijatelné a že všechny země budou moci svobodně požádat o členství v NATO.


Rusko uvedlo, že odpovědi nezanechávají "mnoho důvodů k optimismu", ale naznačilo, že rozhovor bude pokračovat "o druhotných otázkách".


Podle amerického přečtení telefonátu s Wangem Blinken v dialogu se svým čínským protějškem zdůraznil "globální bezpečnostní a ekonomická rizika, která představuje další ruská agrese proti Ukrajině".


V reakci Pekingu na agresi Moskvy vůči Ukrajině se objevilo strašidlo tchajwansko-čínských vztahů. Ukrajina i Tchaj-wan mají pro Rusko, respektive Čínu, historický význam a někteří odborníci považují reakci Washingtonu na ruskou invazi na Ukrajinu za test, jak by reagoval na čínský krok k anexi samosprávného ostrova Tchaj-wan.


Peking si nárokuje Tchaj-wan jako součást svého svrchovaného území a hrozí invazí, pokud bude Tchaj-pej neomezeně odolávat sjednocení.


Wang rovněž vyzval USA, aby "přestaly hrát s ohněm v otázce Tchaj-wanu" a aby "přestaly zasahovat" do zimních olympijských her v Pekingu, které mají začít příští týden.


USA na hry nevysílají své diplomatické zástupce na protest proti údajnému porušování lidských práv ze strany Číny v Sin-ťiangu.


FT: **Čína podporuje "bezpečnostní obavy" Ruska v krizi se Západem kvůli Ukrajině** Pekingský ministr zahraničí říká, že zmírnění napětí vyžaduje ukončení "mentality studené války". https://www.ft.com/content/51a61659-8caf-4abc-aca7-4a6808917089 Peking vyjádřil podporu Rusku v jeho roztržce se Západem kvůli Ukrajině a uvedl, že Moskva má "důvodné obavy o bezpečnost", které by USA a jejich spojenci měli "brát vážně". Čínský ministr zahraničí Wang Yi rovněž využil telefonátu s americkým ministrem zahraničí Antony Blinkenem, aby naznačil svou podporu ruskému odporu proti rozšiřování aliance NATO v Evropě a dodal, že "regionální bezpečnost nelze zaručit posilováním nebo dokonce rozšiřováním vojenských bloků". Podle prohlášení čínského ministerstva zahraničí čínský nejvyšší diplomat na čtvrtečním videokonferenčním setkání s Blinkenem uvedl, že všechny strany by měly "opustit mentalitu studené války" a k vyřešení napětí kolem Ukrajiny použít "vyvážená" jednání. Rusko shromáždilo na hranicích s Ukrajinou více než 106 000 vojáků, což vyvolává obavy, že prezident Vladimir Putin je připraven počítat s invazí. NATO reagovalo posílením své přítomnosti ve východních členských státech a řada západních mocností zvýšila dodávky zbraní a vybavení Kyjevu. Moskva požadovala od Západu bezpečnostní záruky, včetně naléhání, aby se Ukrajina nikdy nestala členem NATO a aby bezpečnostní aliance zrušila rozmístění ve státech, které vstoupily do NATO po roce 1997. USA a NATO ve středu vydaly formální písemnou odpověď Moskvě, v níž zopakovaly svá dřívější veřejná prohlášení, že hlavní požadavky Ruska jsou nepřijatelné a že všechny země budou moci svobodně požádat o členství v NATO. Rusko uvedlo, že odpovědi nezanechávají "mnoho důvodů k optimismu", ale naznačilo, že rozhovor bude pokračovat "o druhotných otázkách". Podle amerického přečtení telefonátu s Wangem Blinken v dialogu se svým čínským protějškem zdůraznil "globální bezpečnostní a ekonomická rizika, která představuje další ruská agrese proti Ukrajině". V reakci Pekingu na agresi Moskvy vůči Ukrajině se objevilo strašidlo tchajwansko-čínských vztahů. Ukrajina i Tchaj-wan mají pro Rusko, respektive Čínu, historický význam a někteří odborníci považují reakci Washingtonu na ruskou invazi na Ukrajinu za test, jak by reagoval na čínský krok k anexi samosprávného ostrova Tchaj-wan. Peking si nárokuje Tchaj-wan jako součást svého svrchovaného území a hrozí invazí, pokud bude Tchaj-pej neomezeně odolávat sjednocení. Wang rovněž vyzval USA, aby "přestaly hrát s ohněm v otázce Tchaj-wanu" a aby "přestaly zasahovat" do zimních olympijských her v Pekingu, které mají začít příští týden. USA na hry nevysílají své diplomatické zástupce na protest proti údajnému porušování lidských práv ze strany Číny v Sin-ťiangu.
12345678 ... 11
123.52k
794
82
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept