Zahraničná politika
Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO

AP: Spojené státy jsou otevřeny diskusi s Ruskem o omezení možného budoucího rozmístění útočných raket na Ukrajině a o omezení vojenských cvičení USA a NATO ve východní Evropě v rámci strategických rozhovorů, které budou zahájeny příští týden, uvedl v sobotu vysoký představitel Bidenovy administrativy.


Úředník však uvedl, že jakékoli dohody v obou záležitostech budou podmíněny tím, že Rusko odstraní hrozby vůči Ukrajině, a že žádná rozhodnutí nebudou přijata bez souhlasu Ukrajiny nebo NATO. Úředník rovněž uvedl, že neexistuje žádná šance, že by USA snížily svou vojenskou přítomnost nebo arzenál ve východní Evropě, jak Rusko požaduje.


Komentáře amerického představitele, které byly pod podmínkou anonymity sděleny novinářům v telefonickém konferenčním hovoru organizovaném Bílým domem, byly prvním náznakem ochoty ke kompromisu v otázkách, které se dotýkají Ukrajiny.


Rusko požaduje závazné sliby, že se NATO nebude dále rozšiřovat na východ a že USA stáhnou vojáky a zbraně z východní Evropy výměnou za omezení své rozšířené vojenské přítomnosti na ukrajinských hranicích a upuštění od hrozeb intervence.


https://apnews.com/article/health-europe-russia-ukraine-united-states-3a67d15e41d5ce0a2a2cbbdcbe66731a


AP: Spojené státy jsou otevřeny diskusi s Ruskem o omezení možného budoucího rozmístění útočných raket na Ukrajině a o omezení vojenských cvičení USA a NATO ve východní Evropě v rámci strategických rozhovorů, které budou zahájeny příští týden, uvedl v sobotu vysoký představitel Bidenovy administrativy. Úředník však uvedl, že jakékoli dohody v obou záležitostech budou podmíněny tím, že Rusko odstraní hrozby vůči Ukrajině, a že žádná rozhodnutí nebudou přijata bez souhlasu Ukrajiny nebo NATO. Úředník rovněž uvedl, že neexistuje žádná šance, že by USA snížily svou vojenskou přítomnost nebo arzenál ve východní Evropě, jak Rusko požaduje. Komentáře amerického představitele, které byly pod podmínkou anonymity sděleny novinářům v telefonickém konferenčním hovoru organizovaném Bílým domem, byly prvním náznakem ochoty ke kompromisu v otázkách, které se dotýkají Ukrajiny. Rusko požaduje závazné sliby, že se NATO nebude dále rozšiřovat na východ a že USA stáhnou vojáky a zbraně z východní Evropy výměnou za omezení své rozšířené vojenské přítomnosti na ukrajinských hranicích a upuštění od hrozeb intervence. https://apnews.com/article/health-europe-russia-ukraine-united-states-3a67d15e41d5ce0a2a2cbbdcbe66731a
Upravené 14. 2. 2022 o 18:33

V předvečer nadcházejícího jednání Ruska s USA a NATO započala ČTK jeho dezinformací:


Rusko je před rozhovory o Ukrajině zklamané signály ze Západu, řekl náměstek ministra
ČTK, před 4 hodinami
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-je-pred-rozhovory-o-ukrajine-zklamane-signaly-ze-zapad/r~3544c208712a11eca1070cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=VDSfBgrs6Wx-202201091311&dop_id=14805359


Pondělní rozhovory v Ženevě se především budou týkat ruských "návrhů" dokumentů k zajištění záruk právní bezpečnosti ze strany Spojených států a NATO ze 17.12.2021.
Ukrajina je jen jejich součástí...


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790809/


Zde je to už napsáno reálněji (také ČTK): https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-je-pred-rozhovory-o-ukrajine-zklamane-signaly-ze-zapadu/2143168?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Lcrh8gyyFjM-202201091338&dop_id=14805113


V předvečer nadcházejícího jednání Ruska s USA a NATO započala ČTK jeho dezinformací: Rusko je před rozhovory o Ukrajině zklamané signály ze Západu, řekl náměstek ministra ČTK, před 4 hodinami https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-je-pred-rozhovory-o-ukrajine-zklamane-signaly-ze-zapad/r~3544c208712a11eca1070cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=VDSfBgrs6Wx-202201091311&dop_id=14805359 Pondělní rozhovory v Ženevě se především budou týkat ruských "návrhů" dokumentů k zajištění záruk právní bezpečnosti ze strany Spojených států a NATO ze 17.12.2021. Ukrajina je jen jejich součástí... https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790809/ Zde je to už napsáno reálněji (také ČTK): https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-je-pred-rozhovory-o-ukrajine-zklamane-signaly-ze-zapadu/2143168?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Lcrh8gyyFjM-202201091338&dop_id=14805113

Zacharova: rokovania medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi o bezpečnosti sa začnú 9. januára večer v úzkom formáte


Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí poznamenala, že Rusko vstupuje do rokovaní s pracovným duchom


Prvé kolo rusko-amerických bezpečnostných rozhovorov v Ženeve je naplánované na večer 9. januára. Oznámila to oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova v relácii „Nedeľný večer s Vladimírom Solovjovom“ na televíznom kanáli „Rusko-1“.


"Dnes v Ženeve pristálo lietadlo s našimi diplomatmi a armádou, ktorí sú naplánované na prvé kolo úzkych rokovaní s Američanmi o bezpečnostných otázkach na večer 9. januára. Zajtra bude táto práca pokračovať v širšom formáte. Podľa toho, dva dni – 9. a 10. januára – budú venovať rokovaciemu procesu,“ povedala.


Ruská delegácia pricestovala do Ženevy na rokovania so Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách s pracovným postojom a túžbou riešiť konkrétne problémy, uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí. „Najdôležitejšie je, že máme pracovnú náladu, pracovný postoj, rozumieme realite a chceme sa skutočne zaoberať konkrétnymi bezpečnostnými otázkami,“ poznamenal diplomat. „Bude to rozhovor medzi ruskými profesionálmi a americkými partnermi. uvidíme, za koho sa budú Američania vydávať alebo kto sa ukáže. išli sme tam s túžbou podieľať sa na konkrétnom diele.“


Vysoký predstaviteľ americkej administratívy predtým na brífingu uviedol, že Spojené štáty idú do nadchádzajúcich rokovaní s Ruskou federáciou „s pocitom realizmu, a nie s pocitom optimizmu“. Zakharova zase odporučila americkej strane, aby sa nejako rozveselila.


V ruskej medzirezortnej delegácii boli zástupcovia ministerstva zahraničných vecí a ministerstva obrany Ruskej federácie. Zo strany ruskej diplomatickej služby ju vedie námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov. Americkú diplomaciu bude zastupovať námestníčka ministra zahraničných vecí USA Wendy Shermanová.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra 2021 návrhy zmlúv s USA o bezpečnostných zárukách, ako aj dohôd o bezpečnostných opatreniach pre Ruskú federáciu a členské štáty Severoatlantickej aliancie. Americkej strane ich odovzdali 15. decembra na stretnutí v ruských diplomatických službách.


https://tass.ru/politika/13379387


USA veria, že pokrok v rokovaniach s Ruskom je možný na oboch stranách


Washington zároveň od nadchádzajúcich bezpečnostných rozhovorov neočakáva žiadne rýchle prelomy.
Spojené štáty americké veria, že počas rusko-amerických rozhovorov o bezpečnosti môžu strany nájsť spoločnú reč v otázkach, ktoré znepokojujú Rusko aj Spojené štáty. Uviedol to v nedeľu v rozhovore pre CNN americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken.
"Veríme, že môžeme pokročiť v riešení obáv na oboch stranách, čo zníži napätie a pomôže zlepšiť bezpečnosť," povedal. "Akýkoľvek pokrok, ktorý sa chystáme dosiahnuť, je možný na recipročnom základe. Ak USA a Európa podniknú kroky na naplnenie niektorých obáv Ruska, potom Rusko bude musieť urobiť to isté," dodal štátny tajomník.


„Bez Európy sa nič nestane,“ dodal. Blinken tvrdí, že je ťažké dosiahnuť pokrok v kontexte eskalácie okolo Ukrajiny. "Ak naozaj chceme dosiahnuť pokrok, potom budeme musieť vidieť deeskaláciu," povedal.


Americká administratíva nemieni robiť ústupky v rozhovoroch o bezpečnosti, Washington očakáva, že posúdi, či je možné znížiť napätie. "Toto nie je o ústupkoch. Ide o pochopenie, či v rámci dialógu a diplomacie môžu obe strany prijať opatrenia, ktoré znížia napätie. V minulosti sme to robili," povedal. "Urobili sme to so Zmluvou o opatreniach na ďalšie zníženie a obmedzenie strategických útočných zbraní," dodal štátny tajomník.


Zopakoval tvrdenia Washingtonu, že ruská strana vraj dohodu nedodržala. Moskva takéto závery Spojených štátov kategoricky odmietla.


"Urobili sme to v kontexte dohôd o konvenčných ozbrojených silách v Európe, vrátane opatrení na budovanie dôvery a transparentnosti, ako aj iných opatrení počas cvičení. Tieto veci si, samozrejme, môžeme pamätať, ak to Rusko myslí vážne," povedal Blinken.


Situácia okolo Ukrajiny


Blinken sa domnieva, že rusko-americké rozhovory o bezpečnosti pravdepodobne nedosiahnu významný úspech, pokiaľ budú ruské jednotky podľa Washingtonu blízko hraníc s Ukrajinou.


„Vzhľadom na skutočný pokrok je veľmi ťažké si predstaviť, čo to bude, pokiaľ bude prebiehať súčasná eskalácia, keď Rusko drží Ukrajinu na muške, na hraniciach je 100-tisíc vojakov, je tu možnosť veľmi rýchlo zdvojnásobiť ich číslo,“ povedal Blinken do éteru.TV kanál ABC.


„Ak vidíme deeskaláciu, ak vidíme pokles napätia, potom je toto prostredie, v ktorom možno dosiahnuť skutočný pokrok a odstrániť obavy, oprávnené obavy oboch strán,“ povedal americký minister zahraničných vecí. pridané.


Nečakajú sa žiadne prelomy


Americká administratíva zároveň neočakáva v nadchádzajúcom týždni žiadne prelomy v nadchádzajúcich rusko-amerických rozhovoroch o bezpečnosti. „Po prvé, nemyslím si, že v nadchádzajúcom týždni uvidíme nejaké prelomy," povedal minister zahraničných vecí USA. „Budeme môcť predložiť naše návrhy. Rusi v NATO a OBSE urobia to isté s nami." Uvidíme, či bude priestor posunúť sa ďalej."


Tajomník dodal, že nadchádzajúce rokovania budú vedené „v úzkej koordinácii s európskymi spojencami a partnermi“.


Začiatok prvého kola rusko-amerických rozhovorov o bezpečnostných otázkach v Ženeve je naplánovaný na večer 9. januára, bude sa konať v obmedzenom formáte, uviedla skôr hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. 10. januára budú práce pokračovať v širokom formáte. 12. januára sa v Bruseli zíde Rada Rusko – NATO a 13. januára vo Viedni zasadnutie Stálej rady OBSE. Tieto rokovania sa zamerajú predovšetkým na ruské iniciatívy v oblasti bezpečnosti v euroatlantickom priestore. Jedným z ruských návrhov je obnovenie protimoratórií na rozmiestňovanie rakiet stredného a kratšieho doletu v Európe.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13380081


**Zacharova: rokovania medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi o bezpečnosti sa začnú 9. januára večer v úzkom formáte** Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí poznamenala, že Rusko vstupuje do rokovaní s pracovným duchom Prvé kolo rusko-amerických bezpečnostných rozhovorov v Ženeve je naplánované na večer 9. januára. Oznámila to oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova v relácii „Nedeľný večer s Vladimírom Solovjovom“ na televíznom kanáli „Rusko-1“. "Dnes v Ženeve pristálo lietadlo s našimi diplomatmi a armádou, ktorí sú naplánované na prvé kolo úzkych rokovaní s Američanmi o bezpečnostných otázkach na večer 9. januára. Zajtra bude táto práca pokračovať v širšom formáte. Podľa toho, dva dni – 9. a 10. januára – budú venovať rokovaciemu procesu,“ povedala. Ruská delegácia pricestovala do Ženevy na rokovania so Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách s pracovným postojom a túžbou riešiť konkrétne problémy, uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí. „Najdôležitejšie je, že máme pracovnú náladu, pracovný postoj, rozumieme realite a chceme sa skutočne zaoberať konkrétnymi bezpečnostnými otázkami,“ poznamenal diplomat. „Bude to rozhovor medzi ruskými profesionálmi a americkými partnermi. uvidíme, za koho sa budú Američania vydávať alebo kto sa ukáže. išli sme tam s túžbou podieľať sa na konkrétnom diele.“ Vysoký predstaviteľ americkej administratívy predtým na brífingu uviedol, že Spojené štáty idú do nadchádzajúcich rokovaní s Ruskou federáciou „s pocitom realizmu, a nie s pocitom optimizmu“. Zakharova zase odporučila americkej strane, aby sa nejako rozveselila. V ruskej medzirezortnej delegácii boli zástupcovia ministerstva zahraničných vecí a ministerstva obrany Ruskej federácie. Zo strany ruskej diplomatickej služby ju vedie námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov. Americkú diplomaciu bude zastupovať námestníčka ministra zahraničných vecí USA Wendy Shermanová. Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra 2021 návrhy zmlúv s USA o bezpečnostných zárukách, ako aj dohôd o bezpečnostných opatreniach pre Ruskú federáciu a členské štáty Severoatlantickej aliancie. Americkej strane ich odovzdali 15. decembra na stretnutí v ruských diplomatických službách. https://tass.ru/politika/13379387 **USA veria, že pokrok v rokovaniach s Ruskom je možný na oboch stranách** Washington zároveň od nadchádzajúcich bezpečnostných rozhovorov neočakáva žiadne rýchle prelomy. Spojené štáty americké veria, že počas rusko-amerických rozhovorov o bezpečnosti môžu strany nájsť spoločnú reč v otázkach, ktoré znepokojujú Rusko aj Spojené štáty. Uviedol to v nedeľu v rozhovore pre CNN americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken. "Veríme, že môžeme pokročiť v riešení obáv na oboch stranách, čo zníži napätie a pomôže zlepšiť bezpečnosť," povedal. "Akýkoľvek pokrok, ktorý sa chystáme dosiahnuť, je možný na recipročnom základe. Ak USA a Európa podniknú kroky na naplnenie niektorých obáv Ruska, potom Rusko bude musieť urobiť to isté," dodal štátny tajomník. „Bez Európy sa nič nestane,“ dodal. Blinken tvrdí, že je ťažké dosiahnuť pokrok v kontexte eskalácie okolo Ukrajiny. "Ak naozaj chceme dosiahnuť pokrok, potom budeme musieť vidieť deeskaláciu," povedal. Americká administratíva nemieni robiť ústupky v rozhovoroch o bezpečnosti, Washington očakáva, že posúdi, či je možné znížiť napätie. "Toto nie je o ústupkoch. Ide o pochopenie, či v rámci dialógu a diplomacie môžu obe strany prijať opatrenia, ktoré znížia napätie. V minulosti sme to robili," povedal. "Urobili sme to so Zmluvou o opatreniach na ďalšie zníženie a obmedzenie strategických útočných zbraní," dodal štátny tajomník. Zopakoval tvrdenia Washingtonu, že ruská strana vraj dohodu nedodržala. Moskva takéto závery Spojených štátov kategoricky odmietla. "Urobili sme to v kontexte dohôd o konvenčných ozbrojených silách v Európe, vrátane opatrení na budovanie dôvery a transparentnosti, ako aj iných opatrení počas cvičení. Tieto veci si, samozrejme, môžeme pamätať, ak to Rusko myslí vážne," povedal Blinken. Situácia okolo Ukrajiny Blinken sa domnieva, že rusko-americké rozhovory o bezpečnosti pravdepodobne nedosiahnu významný úspech, pokiaľ budú ruské jednotky podľa Washingtonu blízko hraníc s Ukrajinou. „Vzhľadom na skutočný pokrok je veľmi ťažké si predstaviť, čo to bude, pokiaľ bude prebiehať súčasná eskalácia, keď Rusko drží Ukrajinu na muške, na hraniciach je 100-tisíc vojakov, je tu možnosť veľmi rýchlo zdvojnásobiť ich číslo,“ povedal Blinken do éteru.TV kanál ABC. „Ak vidíme deeskaláciu, ak vidíme pokles napätia, potom je toto prostredie, v ktorom možno dosiahnuť skutočný pokrok a odstrániť obavy, oprávnené obavy oboch strán,“ povedal americký minister zahraničných vecí. pridané. Nečakajú sa žiadne prelomy Americká administratíva zároveň neočakáva v nadchádzajúcom týždni žiadne prelomy v nadchádzajúcich rusko-amerických rozhovoroch o bezpečnosti. „Po prvé, nemyslím si, že v nadchádzajúcom týždni uvidíme nejaké prelomy," povedal minister zahraničných vecí USA. „Budeme môcť predložiť naše návrhy. Rusi v NATO a OBSE urobia to isté s nami." Uvidíme, či bude priestor posunúť sa ďalej." Tajomník dodal, že nadchádzajúce rokovania budú vedené „v úzkej koordinácii s európskymi spojencami a partnermi“. Začiatok prvého kola rusko-amerických rozhovorov o bezpečnostných otázkach v Ženeve je naplánovaný na večer 9. januára, bude sa konať v obmedzenom formáte, uviedla skôr hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. 10. januára budú práce pokračovať v širokom formáte. 12. januára sa v Bruseli zíde Rada Rusko – NATO a 13. januára vo Viedni zasadnutie Stálej rady OBSE. Tieto rokovania sa zamerajú predovšetkým na ruské iniciatívy v oblasti bezpečnosti v euroatlantickom priestore. Jedným z ruských návrhov je obnovenie protimoratórií na rozmiestňovanie rakiet stredného a kratšieho doletu v Európe. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13380081
Upravené 9. 1. 2022 o 17:33

NATO je připraveno na konflikt v Evropě, říká šéf aliance.
https://www.ft.com/content/426889a6-4fe9-4897-b923-6b3f546c5878


NATO v předvečer týdne intenzivní diplomacie, jejímž cílem je odvrátit ruský útok na Ukrajinu, varovalo Moskvu, aby se vzdala své válečnické zahraniční politiky a spolupracovala se Západem, jinak bude čelit vojenské alianci připravené na konflikt.


Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že obranný pakt vedený USA je připraven na "nový ozbrojený konflikt v Evropě", pokud by jednání selhala, zatímco západní představitelé se připravovali na možné diskuse s Moskvou o snížení rozsahu vojenských cvičení, kontrole zbrojení a závazku nerozmisťovat na Ukrajině americké rakety.


"Jsem si vědom ruské historie. Po staletí zažívalo konflikty se svými sousedy," řekl listu Financial Times. "[Ale] Rusko má alternativu: spolupracovat, spolupracovat s NATO."


Rusko v posledních měsících rozmístilo na místech poblíž hranic s Ukrajinou přibližně 100 000 vojáků, což vyvolává obavy, že plánuje nový útok na zemi, kterou napadlo v roce 2014 anexí Krymu.


Prezident Vladimir Putin jakýkoli plán invaze popřel. Varoval však před možnou vojenskou akcí, pokud budou USA a NATO ignorovat požadavky Moskvy na nové obranné dohody, které by výrazně omezily kapacity USA a NATO v Evropě. Rusko tvrdí, že tyto kapacity ohrožují jeho hranice.


"Je možné společně najít cestu, politickou cestu vpřed, a také řešit obavy Ruska.... Nadále však existuje riziko konfliktu," řekl Stoltenberg v rozhovoru. "Odstrašení NATO je důvěryhodné a silné...". Musíme doufat a usilovně pracovat na tom nejlepším, ale být připraveni i na to nejhorší."


Jeho varování přichází před formálními rozhovory mezi ruskými a americkými představiteli, které se uskuteční v pondělí v Ženevě a po nichž bude ve středu následovat setkání 30členné aliance NATO a ruské delegace. Třetí schůzka, kterou bude hostit širší Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, se uskuteční ve čtvrtek.


Mezi požadavky Ruska patří zákaz vstupu Ukrajiny a dalších zemí do NATO a veto Kremlu na aktivity aliance v členských státech, které do ní vstoupily po rozpadu Sovětského svazu. Stoltenberg uvedl, že oba tyto požadavky jsou nepřijatelné, protože porušují "základní principy" NATO, jimiž je nabídka členství všem a rovná obrana spojenců.


Místo toho Stoltenberg uvedl, že USA a NATO jsou připraveny jednat s Ruskem o možných opatřeních ke snížení rizik, "jako je kontrola zbrojení, o snaze pokusit se o větší transparentnost vojenských aktivit, cvičení a také o komunikačních linkách".


Vyloučení rozmístění amerických raket na Ukrajině a diskuse o širších pravidlech pro raketové systémy v Evropě jsou dvě oblasti, kde Washington vidí možný prostor pro dohodu, uvedl před jednáním vysoký představitel Bidenovy administrativy a dodal, že bude záležet na tom, zda "Rusko bude ochotno přijmout reciproční závazek".


USA jsou rovněž "ochotny prozkoumat možnost recipročního omezení velikosti a rozsahu [vojenských] cvičení, včetně strategických bombardérů v blízkosti území druhé strany a také pozemních cvičení", uvedl úředník a dodal, že v Ženevě nebudou přijaty "žádné pevné závazky".


Washington důrazně popřel zprávy v médiích, že by mohl nabídnout stažení některých jednotek umístěných ve východní Evropě výměnou za to, že Rusko sníží své rozmístění na ukrajinské hranici. Místo toho představitelé uvedli, že USA a další spojenci NATO jsou připraveni tuto přítomnost zvýšit, pokud Putin podnikne jakoukoli vojenskou akci.


USA, EU a další západní partneři varovali, že v případě vojenské eskalace uvalí na Rusko finanční sankce. Oficiální představitelé včera uvedli, že USA jsou připraveny "okamžitě uvalit na ruskou ekonomiku závažné a zdrcující náklady".


Podle osob obeznámených s úvahami Bílého domu USA rovněž připravují potenciální omezení obchodu s Ruskem a diskutují se spojenci a partnery v Evropě a Asii o možnosti zavedení řady kontrol vývozu.


Zatímco Kreml vyjádřil naději, že jednání přinesou rychlá řešení, Stoltenberg uvedl, že očekává, že nalezení oboustranně přijatelných výsledků si vyžádá "řadu jednání".


"Jsme připraveni usilovat o lepší vztahy," řekl bývalý norský premiér. "Již dříve jsme prokázali, že jsme schopni s Ruskem uzavírat kompromisy a nacházet řešení."


NATO je připraveno na konflikt v Evropě, říká šéf aliance. https://www.ft.com/content/426889a6-4fe9-4897-b923-6b3f546c5878 NATO v předvečer týdne intenzivní diplomacie, jejímž cílem je odvrátit ruský útok na Ukrajinu, varovalo Moskvu, aby se vzdala své válečnické zahraniční politiky a spolupracovala se Západem, jinak bude čelit vojenské alianci připravené na konflikt. Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že obranný pakt vedený USA je připraven na "nový ozbrojený konflikt v Evropě", pokud by jednání selhala, zatímco západní představitelé se připravovali na možné diskuse s Moskvou o snížení rozsahu vojenských cvičení, kontrole zbrojení a závazku nerozmisťovat na Ukrajině americké rakety. "Jsem si vědom ruské historie. Po staletí zažívalo konflikty se svými sousedy," řekl listu Financial Times. "[Ale] Rusko má alternativu: spolupracovat, spolupracovat s NATO." Rusko v posledních měsících rozmístilo na místech poblíž hranic s Ukrajinou přibližně 100 000 vojáků, což vyvolává obavy, že plánuje nový útok na zemi, kterou napadlo v roce 2014 anexí Krymu. Prezident Vladimir Putin jakýkoli plán invaze popřel. Varoval však před možnou vojenskou akcí, pokud budou USA a NATO ignorovat požadavky Moskvy na nové obranné dohody, které by výrazně omezily kapacity USA a NATO v Evropě. Rusko tvrdí, že tyto kapacity ohrožují jeho hranice. "Je možné společně najít cestu, politickou cestu vpřed, a také řešit obavy Ruska.... Nadále však existuje riziko konfliktu," řekl Stoltenberg v rozhovoru. "Odstrašení NATO je důvěryhodné a silné...". Musíme doufat a usilovně pracovat na tom nejlepším, ale být připraveni i na to nejhorší." Jeho varování přichází před formálními rozhovory mezi ruskými a americkými představiteli, které se uskuteční v pondělí v Ženevě a po nichž bude ve středu následovat setkání 30členné aliance NATO a ruské delegace. Třetí schůzka, kterou bude hostit širší Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, se uskuteční ve čtvrtek. Mezi požadavky Ruska patří zákaz vstupu Ukrajiny a dalších zemí do NATO a veto Kremlu na aktivity aliance v členských státech, které do ní vstoupily po rozpadu Sovětského svazu. Stoltenberg uvedl, že oba tyto požadavky jsou nepřijatelné, protože porušují "základní principy" NATO, jimiž je nabídka členství všem a rovná obrana spojenců. Místo toho Stoltenberg uvedl, že USA a NATO jsou připraveny jednat s Ruskem o možných opatřeních ke snížení rizik, "jako je kontrola zbrojení, o snaze pokusit se o větší transparentnost vojenských aktivit, cvičení a také o komunikačních linkách". Vyloučení rozmístění amerických raket na Ukrajině a diskuse o širších pravidlech pro raketové systémy v Evropě jsou dvě oblasti, kde Washington vidí možný prostor pro dohodu, uvedl před jednáním vysoký představitel Bidenovy administrativy a dodal, že bude záležet na tom, zda "Rusko bude ochotno přijmout reciproční závazek". USA jsou rovněž "ochotny prozkoumat možnost recipročního omezení velikosti a rozsahu [vojenských] cvičení, včetně strategických bombardérů v blízkosti území druhé strany a také pozemních cvičení", uvedl úředník a dodal, že v Ženevě nebudou přijaty "žádné pevné závazky". Washington důrazně popřel zprávy v médiích, že by mohl nabídnout stažení některých jednotek umístěných ve východní Evropě výměnou za to, že Rusko sníží své rozmístění na ukrajinské hranici. Místo toho představitelé uvedli, že USA a další spojenci NATO jsou připraveni tuto přítomnost zvýšit, pokud Putin podnikne jakoukoli vojenskou akci. USA, EU a další západní partneři varovali, že v případě vojenské eskalace uvalí na Rusko finanční sankce. Oficiální představitelé včera uvedli, že USA jsou připraveny "okamžitě uvalit na ruskou ekonomiku závažné a zdrcující náklady". Podle osob obeznámených s úvahami Bílého domu USA rovněž připravují potenciální omezení obchodu s Ruskem a diskutují se spojenci a partnery v Evropě a Asii o možnosti zavedení řady kontrol vývozu. Zatímco Kreml vyjádřil naději, že jednání přinesou rychlá řešení, Stoltenberg uvedl, že očekává, že nalezení oboustranně přijatelných výsledků si vyžádá "řadu jednání". "Jsme připraveni usilovat o lepší vztahy," řekl bývalý norský premiér. "Již dříve jsme prokázali, že jsme schopni s Ruskem uzavírat kompromisy a nacházet řešení."

Tragikomické články českých médií v den zahájení jednání mezi Ruskem a USA, NATO:


Ruská ultimáta Západu? Putin musí dostat lekci, nikoliv jen nabídku k jednání
https://www.forum24.cz/ruska-ultimata-zapadu-putin-musi-dostat-lekci-nikoliv-jen-nabidku-k-jednani/


LIPAVSKÝ: NA RUSKO BUDEME DOBŘE PŘIPRAVENI
https://www.respekt.cz/rozhovor/lipavsky-na-rusko-budeme-dobre-pripraveni

Pozoruhodné ale je, že ve většině jiných médií, vč.rozhlasu a televize, zavládlo okolo těchto jednání "ticho". Zřejmě nedostaly od svých páníčků příslušné "pokyny"...


Tragikomické články českých médií v den zahájení jednání mezi Ruskem a USA, NATO: Ruská ultimáta Západu? Putin musí dostat lekci, nikoliv jen nabídku k jednání https://www.forum24.cz/ruska-ultimata-zapadu-putin-musi-dostat-lekci-nikoliv-jen-nabidku-k-jednani/ LIPAVSKÝ: NA RUSKO BUDEME DOBŘE PŘIPRAVENI https://www.respekt.cz/rozhovor/lipavsky-na-rusko-budeme-dobre-pripraveni ** Pozoruhodné ale je, že ve většině jiných médií, vč.rozhlasu a televize, zavládlo okolo těchto jednání "ticho". Zřejmě nedostaly od svých páníčků příslušné "pokyny"...**
Upravené 10. 1. 2022 o 15:37

Ministerstvo zahraničí RF požádalo NATO, aby si „sbalilo švestky“


Severoatlantická aliance již nebude schopna tlačit Rusko zpět do sekundárních rolí v mezinárodní politice, řekl v rozhovoru pro TASS náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.
Diplomat, který přijel na rusko-americká jednání o bezpečnostních zárukách, poznamenal, že Moskva nehodlá dělat ústupky. „I laik chápe, že požadovat ústupky od Ruska v situaci, kdy NATO usilovalo, jak se říká, „zatlačit“ naši zemi a převést ji, když ne do role podřízené, tak v každém případě do vedlejší role v evropské a mezinárodní politice, a to s přímým poškozením naší bezpečnosti, již nebude fungovat.
To vše je minulost, " řekl náměstek ministra zahraničí Ruské federace. Rjabkov zdůraznil, že aliance „v tom dříve příliš neuspěla“, ale nyní tyto pokusy zcela skončí.


"Takže NATO potřebuje "sbalit švestky" a vydat se na hranice z roku 1997," dodal diplomat.



Rjabkov poznamenal, že soudě podle veřejného postoje západních partnerů je "naivní" počítat s pokrokem ohledně bezpečnostních záruk v nadcházejících rozhovorech mezi Ruskem a USA a NATO. Zejména postoj USA není povzbudivý.


„Nejprve bych chtěl v průběhu nadcházejících kontaktů slyšet něco srozumitelnějšího o nerozšiřování NATO, o stažení rozhodnutí bukurešťského summitu z roku 2008, o nepřípustnosti pokračování pro USA a země NATO v geopolitickém vývoji vlastně celého prostoru ovládaného touto skupinou států," na západ, severozápad, jihozápad od našich hranic. A to je pro nás to hlavní, a absolutně ne aspekty, na kterých Americká strana se nyní zaměřuje ,“ vysvětlil náměstek ministra.


Pozitivním výsledkem jednání bude podle něj potvrzení připravenosti Západu pracovat na ruských návrzích.


Zdroj: https://ruposters.ru/news/10-01-2022/potreboval-sobirat-manatki


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139788-mid-potreboval-ot-nato-sobirat-manatki.html
Politikus.ru


**Ministerstvo zahraničí RF požádalo NATO, aby si „sbalilo švestky“** Severoatlantická aliance již nebude schopna tlačit Rusko zpět do sekundárních rolí v mezinárodní politice, řekl v rozhovoru pro TASS náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. Diplomat, který přijel na rusko-americká jednání o bezpečnostních zárukách, poznamenal, že Moskva nehodlá dělat ústupky. „I laik chápe, že požadovat ústupky od Ruska v situaci, kdy NATO usilovalo, jak se říká, „zatlačit“ naši zemi a převést ji, když ne do role podřízené, tak v každém případě do vedlejší role v evropské a mezinárodní politice, a to s přímým poškozením naší bezpečnosti, již nebude fungovat. To vše je minulost, " řekl náměstek ministra zahraničí Ruské federace. Rjabkov zdůraznil, že aliance „v tom dříve příliš neuspěla“, ale nyní tyto pokusy zcela skončí. "Takže NATO potřebuje "sbalit švestky" a vydat se na hranice z roku 1997," dodal diplomat. ** Rjabkov poznamenal, že soudě podle veřejného postoje západních partnerů je "naivní" počítat s pokrokem ohledně bezpečnostních záruk v nadcházejících rozhovorech mezi Ruskem a USA a NATO. Zejména postoj USA není povzbudivý.** „Nejprve bych chtěl v průběhu nadcházejících kontaktů slyšet něco srozumitelnějšího o nerozšiřování NATO, o stažení rozhodnutí bukurešťského summitu z roku 2008, o nepřípustnosti pokračování pro USA a země NATO v geopolitickém vývoji vlastně celého prostoru ovládaného touto skupinou států," na západ, severozápad, jihozápad od našich hranic. A to je pro nás to hlavní, a absolutně ne aspekty, na kterých Americká strana se nyní zaměřuje ,“ vysvětlil náměstek ministra. **Pozitivním výsledkem jednání bude podle něj potvrzení připravenosti Západu pracovat na ruských návrzích.** Zdroj: https://ruposters.ru/news/10-01-2022/potreboval-sobirat-manatki Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139788-mid-potreboval-ot-nato-sobirat-manatki.html Politikus.ru
Upravené 10. 1. 2022 o 14:35

Panarin - Rjabkov: Nato si ma sbalit svych pet svestek
a vratit se k hranicim r. 1997 ....
https://www.youtu.be/UaA9lASOZng


**Panarin - Rjabkov: Nato si ma sbalit svych pet svestek** a vratit se k hranicim r. 1997 .... https://www.youtu.be/UaA9lASOZng
Upravené 10. 1. 2022 o 14:31

Konfrontace, nebo dialog. Putin si musí vybrat, vzkázali Američané
Dnes 11:44 – Ženeva


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/konfrontace-nebo-dialog-putin-si-musi-vybrat-vzkazali-americane-40383448


"Ruskou delegaci diplomatů a vojenských expertů vede náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, který po pracovní večeři řekl: „Rozhovor byl obtížný, ale věcný, pustili jsme se do podstaty nadcházejícího jednání. Myslím si, že zítra nebudeme ztrácet čas.“"


Poslední věta je dost mnohoznačná...


**Konfrontace, nebo dialog. Putin si musí vybrat, vzkázali Američané** Dnes 11:44 – Ženeva https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/konfrontace-nebo-dialog-putin-si-musi-vybrat-vzkazali-americane-40383448 "Ruskou delegaci diplomatů a vojenských expertů vede náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, který po pracovní večeři řekl: „Rozhovor byl obtížný, ale věcný, pustili jsme se do podstaty nadcházejícího jednání. Myslím si, že zítra nebudeme ztrácet čas.“" Poslední věta je dost mnohoznačná...
Upravené 10. 1. 2022 o 15:37

Konfrontace, nebo dialog. Putin si musí vybrat, vzkázali Američané
Čo znamená "Konfrontace" v dnešnom svete? Veď dneska už nie je stredovek ani 40 te roky 20 storočia kedy si mohol vyhlásiť niekomu vojnu. Dneska sa vojny dejú za zrakom civilizácie aby nemohla civilizácia odsúdiť neexistujúce morálne nehodnoty západu. USA si neuvedomujú, že "Konfrontace" bude znamenať okamžitú likvidáciu západných teroristov v Sýrii, Ukrajine a po celom svete. Nebudú tie akcie sprevádzať žiadne veľkohubé vyhlásenia. Len budú pribúdať správy o zabitých teroristoch. USA sa k nim nepriznajú, lebo by šli pred civilizačný súd. Nakoniec ostanú USA bez akýchkoľvek vycvičených teroristov na svojom kontinente, kde ich bude čakať strach a škrípanie zubami. Časom skončia ako indiáni. Začnú sa rezať a obetovať bohom, bohovi menom Facebook, Google atď.


[quote="pid:52013, uid:270"]Konfrontace, nebo dialog. Putin si musí vybrat, vzkázali Američané[/quote] Čo znamená "Konfrontace" v dnešnom svete? Veď dneska už nie je stredovek ani 40 te roky 20 storočia kedy si mohol vyhlásiť niekomu vojnu. Dneska sa vojny dejú za zrakom civilizácie aby nemohla civilizácia odsúdiť neexistujúce morálne nehodnoty západu. USA si neuvedomujú, že "Konfrontace" bude znamenať okamžitú likvidáciu západných teroristov v Sýrii, Ukrajine a po celom svete. Nebudú tie akcie sprevádzať žiadne veľkohubé vyhlásenia. Len budú pribúdať správy o zabitých teroristoch. USA sa k nim nepriznajú, lebo by šli pred civilizačný súd. Nakoniec ostanú USA bez akýchkoľvek vycvičených teroristov na svojom kontinente, kde ich bude čakať strach a škrípanie zubami. Časom skončia ako indiáni. Začnú sa rezať a obetovať bohom, bohovi menom Facebook, Google atď.

"
Lidé, kteří ve svých rukou drží americkou zahraniční politiku, jsou rusofobové až po okraj naplnění iluzí o americké všemohoucností. Navíc pak věří své vlastní propagandě, která jim znemožńuje porozumět postoji Rusů.


Nevím, zda si Kreml dokáže vůbec představit vládu tak šílenou, jakou je vláda americká. Jestliže však nepochopí, že jedná se šílenci, může se situace skutečně vymknout kontrole."


P.C.Roberts: Chápe Rusko, že jedná se šílenci?
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-chape-rusko-ze-jedna-se-silenci/


" Lidé, kteří ve svých rukou drží americkou zahraniční politiku, jsou rusofobové až po okraj naplnění iluzí o americké všemohoucností. Navíc pak věří své vlastní propagandě, která jim znemožńuje porozumět postoji Rusů. Nevím, zda si Kreml dokáže vůbec představit vládu tak šílenou, jakou je vláda americká. Jestliže však nepochopí, že jedná se šílenci, může se situace skutečně vymknout kontrole." **P.C.Roberts: Chápe Rusko, že jedná se šílenci?** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-chape-rusko-ze-jedna-se-silenci/

Переговоры России и США по гарантиям безопасности завершились


Источник: https://rusnext.ru/news/1641831717374720


Брифинг по итогам российско-американских стратегических переговоров в Женеве от 10.01.22

https://www.youtube.com/watch?v=DR8bMO7g8Hc


**Переговоры России и США по гарантиям безопасности завершились** Источник: https://rusnext.ru/news/1641831717374720 **Брифинг по итогам российско-американских стратегических переговоров в Женеве от 10.01.22 ** https://www.youtube.com/watch?v=DR8bMO7g8Hc

USA obvinily Rusko z šíření dezinformací o bezpečnosti ženevského setkání.


"Hlavní výsledky schůzky Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov po konzultacích v Ženevě zase řekl, že Moskva je unavená jednáním, ve kterém je její pozice nesprávně interpretována, a dohody uzavřené za zavřenými dveřmi se neplní. . Rusko podle něj již nemůže věřit druhé straně, a proto požaduje záruky, které by zahrnovaly pojmy „musí“ a „musí“, což považuje za věc své národní bezpečnosti. Rjabkov zároveň poznamenal, že neexistuje žádná důvěra v to, že budou splněny i závazky převzaté Západem. Podle diplomata je ve vztazích mezi Ruskem a aliancí zapotřebí průlom a změna celé interakční matice. "
https://rusnext.ru/news/1641877798375215



Velvyslanectví RF v USA po Ženevě odmítlo tvrzení o dezinformacích


"Ruské velvyslanectví v USA kritizovalo přístup Washingtonu k jednáním a odmítlo tvrzení USA, že by Moskva mohla o ženevských diskusích lhát. Už dříve mluvčí Bílého domu Jen Psaki řekl, že Spojené státy se připravují na to, že Rusko bude „šířit dezinformace“ o výsledku jednání o strategické stabilitě. Diplomaté zdůraznili, že přístup USA hovoří o degradaci kultury vyjednávání. „Očekáváme vzájemnou otevřenost i z americké strany. Vyzýváme naše kolegy, aby zastavili nerozumné spekulace o svých poradenských partnerech,“
Zdroj: https://rusnext.ru/news/1641882787375333¨


Očekával snad někdo od USA něco jiného ?!


**USA obvinily Rusko z šíření dezinformací o bezpečnosti ženevského setkání.** "Hlavní výsledky schůzky Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov po konzultacích v Ženevě zase řekl, že Moskva je unavená jednáním, ve kterém je její pozice nesprávně interpretována, a dohody uzavřené za zavřenými dveřmi se neplní. . Rusko podle něj již nemůže věřit druhé straně, a proto požaduje záruky, které by zahrnovaly pojmy „musí“ a „musí“, což považuje za věc své národní bezpečnosti. Rjabkov zároveň poznamenal, že neexistuje žádná důvěra v to, že budou splněny i závazky převzaté Západem. Podle diplomata je ve vztazích mezi Ruskem a aliancí zapotřebí průlom a změna celé interakční matice. " https://rusnext.ru/news/1641877798375215 ** Velvyslanectví RF v USA po Ženevě odmítlo tvrzení o dezinformacích** "Ruské velvyslanectví v USA kritizovalo přístup Washingtonu k jednáním a odmítlo tvrzení USA, že by Moskva mohla o ženevských diskusích lhát. Už dříve mluvčí Bílého domu Jen Psaki řekl, že Spojené státy se připravují na to, že Rusko bude „šířit dezinformace“ o výsledku jednání o strategické stabilitě. Diplomaté zdůraznili, že přístup USA hovoří o degradaci kultury vyjednávání. „Očekáváme vzájemnou otevřenost i z americké strany. Vyzýváme naše kolegy, aby zastavili nerozumné spekulace o svých poradenských partnerech,“ Zdroj: https://rusnext.ru/news/1641882787375333¨ **Očekával snad někdo od USA něco jiného ?!**

průběh je očekávaný. Podstatné je,podle všeho, dohodnuto, a teď se vše "prodává" na americkém a evropském tržišti. Na obou běží velmi ostrý střet stánkařů( Putin se střetu neúčastní) takže i informační výstupy tomu odpovídají. Většina geopolitických komentátorů a analytiků popisuje barvitě jeviště, ti zkušenější šli dozadu a nakoukli do zákulisí... Jenom jedna navozující rada,či spíše otázka : s ohledem na zkušenosti s postupy Putina a jeho týmu v celém vice než dvacetiletém období období líderství : vynesl by kartu "Ultimátum 17.12.2021" v situaci, kdy by něměl karty na sehrávku "červená sedma zavírá" ve vlastní ruce ? A druhá otázka : myslíte, že karta "Ultimátum 17.12.2021" byla zahájením hry, anebo přesně kalkulovaným tahem"v běhu hry"?


průběh je očekávaný. Podstatné je,podle všeho, dohodnuto, a teď se vše "prodává" na americkém a evropském tržišti. Na obou běží velmi ostrý střet stánkařů( Putin se střetu neúčastní) takže i informační výstupy tomu odpovídají. Většina geopolitických komentátorů a analytiků popisuje barvitě jeviště, ti zkušenější šli dozadu a nakoukli do zákulisí... Jenom jedna navozující rada,či spíše otázka : s ohledem na zkušenosti s postupy Putina a jeho týmu v celém vice než dvacetiletém období období líderství : vynesl by kartu "Ultimátum 17.12.2021" v situaci, kdy by něměl karty na sehrávku "červená sedma zavírá" ve vlastní ruce ? A druhá otázka : myslíte, že karta "Ultimátum 17.12.2021" byla zahájením hry, anebo přesně kalkulovaným tahem"v běhu hry"?
Upravené 11. 1. 2022 o 13:04

anebo přesně kalkulovaným tahem"v běhu hry"?
No Putin je šachista. Figúrky má postavené tak, že žiadna protivníkova figúrka sa nedostane za červenú líniu. Ak sa o to pokúsi, tak, rukavice už boli zhodené. Putin má s jednaním západu celoživotné skúsenosti. Takže so myslím, že to má vykalkulované a aj poistené, len je možné, že asi bude pre západ potrebné aby sa nejaká tá ponorka vynorila, pri pobreží spojených štátov. Toť môj skromný názor.


[quote="pid:52142, uid:57"]anebo přesně kalkulovaným tahem"v běhu hry"?[/quote]No Putin je šachista. Figúrky má postavené tak, že žiadna protivníkova figúrka sa nedostane za červenú líniu. Ak sa o to pokúsi, tak, rukavice už boli zhodené. Putin má s jednaním západu celoživotné skúsenosti. Takže so myslím, že to má vykalkulované a aj poistené, len je možné, že asi bude pre západ potrebné aby sa nejaká tá ponorka vynorila, pri pobreží spojených štátov. Toť môj skromný názor.

vynesl by kartu "Ultimátum 17.12.2021" v situaci, kdy by neměl karty


To je otázka, na kterou odpověď dá až blízká či vzdálenější budoucnost. Putin mi spíše připadá jako zkušený hráč pokeru, držící v ruce silné karty, navyšující, čekající až jeho protivníci své "karty" složí (foldnou).


[quote="pid:52142, uid:57"]vynesl by kartu "Ultimátum 17.12.2021" v situaci, kdy by neměl karty[/quote] To je otázka, na kterou odpověď dá až blízká či vzdálenější budoucnost. Putin mi spíše připadá jako zkušený hráč pokeru, držící v ruce silné karty, navyšující, čekající až jeho protivníci své "karty" složí (foldnou).

zkušený hráč pokeru


Poker stále ovlivňuje náhoda. Jenže ze strany Putina je to otevřená hra bez náhody. Karetní terminologií to má ložené. Šachová terminologie výše však byla více vypovídající.


[quote="pid:52145, uid:270"]zkušený hráč pokeru[/quote] Poker stále ovlivňuje náhoda. Jenže ze strany Putina je to otevřená hra bez náhody. Karetní terminologií to má ložené. Šachová terminologie výše však byla více vypovídající.

Po dobu trvania jednani davam tuto temu ako prioritnu.


Po dobu trvania jednani davam tuto temu ako prioritnu.

Moderator

Takže v podstatě shoda na tom, že alespoň jedna strana stolu (šachovnice) ví a hraje svoji hru. Já jsem v tom drobet odvážnější a myslím, že se hráči dohodli na remíze (to není vůbec kompromis, ale přijatá nutnost!!!) a teď dohrávají partii dostatečně dlouho a dostatečně přesvědčivě, aby se fanoušci na jednej straně nevzbouřili a nekřičeli ZRADA !!!
Jinak řečeno : Biden složil za USA ( a tedy za zatím nic nevědoucí evropský apendix NATO) zbraně na 6.prioritě. Protihodnota ? 4.priorita v euroasijském prostoru a dohodnutý plán odstrojení Velkého dolaru na malý dolar a v podstatě záchranu USA jako regionální mocnosti.Alternativa ? Tvrdý rozpad a devadesátky v emerickém provedení. Už jen koncentace flintiček dává tušit, že Sever proti Jihu byl odvar.
Přeji všem, co vidí celý Svět jako ,momentální Ženevu, brzké probuzení...


Takže v podstatě shoda na tom, že alespoň jedna strana stolu (šachovnice) ví a hraje svoji hru. Já jsem v tom drobet odvážnější a myslím, že se hráči dohodli na remíze (to není vůbec kompromis, ale přijatá nutnost!!!) a teď dohrávají partii dostatečně dlouho a dostatečně přesvědčivě, aby se fanoušci na jednej straně nevzbouřili a nekřičeli ZRADA !!! Jinak řečeno : Biden složil za USA ( a tedy za zatím nic nevědoucí evropský apendix NATO) zbraně na 6.prioritě. Protihodnota ? 4.priorita v euroasijském prostoru a dohodnutý plán odstrojení Velkého dolaru na malý dolar a v podstatě záchranu USA jako regionální mocnosti.Alternativa ? Tvrdý rozpad a devadesátky v emerickém provedení. Už jen koncentace flintiček dává tušit, že Sever proti Jihu byl odvar. Přeji všem, co vidí celý Svět jako ,momentální Ženevu, brzké probuzení...
Upravené 11. 1. 2022 o 14:38

Biden složil za USA ( a tedy za zatím nic nevědoucí evropský apendix NATO) zbraně na 6.prioritě. Protihodnota ? 4.priorita v euroasijském prostoru a dohodnutý plán odstrojení Velkého dolaru na malý dolar a v podstatě záchranu USA jako regionální mocnosti.


@Boletus na zaklade coho to usudzujes? len sa pytam, lebo zatial som videl, len spravy o nedohode.

[quote="pid:52154, uid:57"]Biden složil za USA ( a tedy za zatím nic nevědoucí evropský apendix NATO) zbraně na 6.prioritě. Protihodnota ? 4.priorita v euroasijském prostoru a dohodnutý plán odstrojení Velkého dolaru na malý dolar a v podstatě záchranu USA jako regionální mocnosti.[/quote] @Boletus na zaklade coho to usudzujes? len sa pytam, lebo zatial som videl, len spravy o nedohode.

Moderator

myslím, že se hráči dohodli na remíze (


"Remíza" mezi velmocemi jako je Rusko a USA je něco nepředstavitelného, zvláště když "ten vzadu, vystrkuje na ně bradu". Pojem "příměří" by byl možná výstižnější, ale ani tím si nemůžeme být jisti. "Ticho" v médiích naznačuje, že nervozita roste...


[quote="pid:52154, uid:57"]myslím, že se hráči dohodli na remíze ([/quote] "Remíza" mezi velmocemi jako je Rusko a USA je něco nepředstavitelného, zvláště když "ten vzadu, vystrkuje na ně bradu". Pojem "příměří" by byl možná výstižnější, ale ani tím si nemůžeme být jisti. "Ticho" v médiích naznačuje, že nervozita roste...

@Boletus na zaklade coho to usudzujes? len sa pytam, lebo zatial som videl, len spravy o nedohode.

Usudzujem podobne. Vladimír Putin začal jednať spôsobom, akým si to doteraz nedovolil (de facto dal ultimátum). Ak si také niečo dovolil, znamená to, že Ruská federácia je dostatočne silná a Spojené štáty americké dostatočne slabé. K dohode už došlo a skôr či neskôr bude splnené všetko, čo Rusko požaduje. Všetko ostatné je len divadlo pre verejnosť, aby si všetci zachovali tvár a zdanlivo udržali status quo.


Spojené štáty skončia ako regionálna veľmoc, ak sa nerozpadnú a nebudú mať občiansku vojnu. Ich rozpad je istý, otázka je len kedy a ako sa tak stane. Po prvé je to plán globálneho prediktora a po druhé už tento proces dospel do takého štádia, že je aj viditeľný navonok kvôli vnútornému rozkladu Spojených štátov. Takže keď si zrátaš tieto veci dohromady, vyjde ti takýto výsledok. Aspoň mne vyšiel. Jediné, s čím nesúhlasím, je remíza. Každý si vydupal toľko, na koľko stačil. A Rusko stačilo na viac než Spojené štáty. To je môj názor.


[quote="pid:52157, uid:10"]@Boletus na zaklade coho to usudzujes? len sa pytam, lebo zatial som videl, len spravy o nedohode.[/quote] Usudzujem podobne. Vladimír Putin začal jednať spôsobom, akým si to doteraz nedovolil (de facto dal ultimátum). Ak si také niečo dovolil, znamená to, že Ruská federácia je dostatočne silná a Spojené štáty americké dostatočne slabé. K dohode už došlo a skôr či neskôr bude splnené všetko, čo Rusko požaduje. Všetko ostatné je len divadlo pre verejnosť, aby si všetci zachovali tvár a zdanlivo udržali status quo. Spojené štáty skončia ako regionálna veľmoc, ak sa nerozpadnú a nebudú mať občiansku vojnu. Ich rozpad je istý, otázka je len kedy a ako sa tak stane. Po prvé je to plán globálneho prediktora a po druhé už tento proces dospel do takého štádia, že je aj viditeľný navonok kvôli vnútornému rozkladu Spojených štátov. Takže keď si zrátaš tieto veci dohromady, vyjde ti takýto výsledok. Aspoň mne vyšiel. Jediné, s čím nesúhlasím, je remíza. Každý si vydupal toľko, na koľko stačil. A Rusko stačilo na viac než Spojené štáty. To je môj názor.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 11. 1. 2022 o 15:38

na zaklade coho to usudzujes?
Boletus iste povie sám, ale keď sleduješ proces, tak obvykle sa najprv stretávajú pracovné skupiny pri završení procesu prezidenti. Američania nepoznajú červené čiary. Prvá dôležitá vec, ktorú Rusko a Putin spmínajú už dlhšie. Odvetný útok bude vedený na centrá riadenia kde koľvek na svete. Pre mňa to znamená, že raketa poletí napr. do Austrálie odkiaľ budú riadené útočné drony, napriek tomu, že by rozpútali konflikt na Ukrajine. Ostatné červené čiary sú a budú predkladané postupne. Pretože o nich vie len úzky okruh ľudí. Pokiaľ by o nich vedeli podpindonosi, už by o nich vedeli ušáci. Ten konflikt na Ukraine si myslia je ich záchrana, preto si pripravujú pôdu neustálym vykrikovaním, že Rusko chce napadnúť Ukrainu.
Nadutosť a povýšeneckosť západu je nekonečná., Jednajú štýlom, čo by tie ruské opice chceli. Ale aj v USA a na západe sú takí, ktorí si uvedomujú, že v prípade konfliktu zhoria v pekle. A navyše behom poeldeného roka sa diametrálne zmenila diplomatická reč Lavrova a kolektív. A vieme že Rusi sú veľmi trpezliví, takže už to je významný signál a také zostrelenie nepoužívanej družice ruskou armádou, to asi tiež mnohým bojachctivým sklapli sánky. Jendnajú tak ako sú zvyknutí jednať. Z pozície sily, vlastnej nadriadenosti a arogancie. Ale Biden je prevedený pod riadenie globalistov a tí síce pichnú Rusku kudlu do chrbta pri prvej príležitosti, na druhej strane je pre nich Putin a Rusko nevyhnutný situačný spojenec. A GP si veľmi dobre uvedomuje, že v atómovom pekle zhorí spolu s ostatnými.


[quote="pid:52157, uid:10"]na zaklade coho to usudzujes?[/quote]Boletus iste povie sám, ale keď sleduješ proces, tak obvykle sa najprv stretávajú pracovné skupiny pri završení procesu prezidenti. Američania nepoznajú červené čiary. Prvá dôležitá vec, ktorú Rusko a Putin spmínajú už dlhšie. Odvetný útok bude vedený na centrá riadenia kde koľvek na svete. Pre mňa to znamená, že raketa poletí napr. do Austrálie odkiaľ budú riadené útočné drony, napriek tomu, že by rozpútali konflikt na Ukrajine. Ostatné červené čiary sú a budú predkladané postupne. Pretože o nich vie len úzky okruh ľudí. Pokiaľ by o nich vedeli podpindonosi, už by o nich vedeli ušáci. Ten konflikt na Ukraine si myslia je ich záchrana, preto si pripravujú pôdu neustálym vykrikovaním, že Rusko chce napadnúť Ukrainu. Nadutosť a povýšeneckosť západu je nekonečná., Jednajú štýlom, čo by tie ruské opice chceli. Ale aj v USA a na západe sú takí, ktorí si uvedomujú, že v prípade konfliktu zhoria v pekle. A navyše behom poeldeného roka sa diametrálne zmenila diplomatická reč Lavrova a kolektív. A vieme že Rusi sú veľmi trpezliví, takže už to je významný signál a také zostrelenie nepoužívanej družice ruskou armádou, to asi tiež mnohým bojachctivým sklapli sánky. Jendnajú tak ako sú zvyknutí jednať. Z pozície sily, vlastnej nadriadenosti a arogancie. Ale Biden je prevedený pod riadenie globalistov a tí síce pichnú Rusku kudlu do chrbta pri prvej príležitosti, na druhej strane je pre nich Putin a Rusko nevyhnutný situačný spojenec. A GP si veľmi dobre uvedomuje, že v atómovom pekle zhorí spolu s ostatnými.

Na internetu jsem před chvíli našel článek napsaný v předvečer jednání mezi Ruskem a USA v Ženevě. I teď stojí za přečtení a zamyšlení:


V předvečer jednání v Ženevě
https://colonelcassad.livejournal.com/7363511.html


"Za Trumpa Spojené státy jasně ukázaly, jak skutečně zacházejí se „svými spojenci“, čímž zničily zdání, že jde o „partnerství, nikoli závislost“. Za Bidena začaly Spojené státy opět předstírat, že Spojené státy a evropské země mají partnerství. Ale na 4 roky Trumpa se jen tak nezapomíná. A skutečnost, že evropské země čekají na vyrozumění o jednání mezi Spojenými státy a Ruskou federací ve stejném duchu jako Ukrajina, více než jasně ukazuje, co se za navrácenou zdvořilostí skrývá."


"Jednání z 12. ledna jsou tedy skutečně jakýmsi rozdvojením, po kterém může následovat jak vojensko-politická eskalace americko-ruských vztahů (která se projeví na území třetích zemí), tak určitá stabilizace, pokud budou uzavřeny nějaké dohody. První scénář zatím vypadá pravděpodobněji než druhý, ale každopádně důsledky těchto jednání mohou mít za určitých okolností globální charakter a mohou se stát jakousi hranicí, podle níž budou následní historici uvažovat období kolapsu pozdního washingtonského systému světového řádu."


O výsledcích a dopadech jednání Gorbačova s Reaganem v roce 1986 jsme se také nedozvěděli druhý den...


Na internetu jsem před chvíli našel článek napsaný v předvečer jednání mezi Ruskem a USA v Ženevě. I teď stojí za přečtení a zamyšlení: **V předvečer jednání v Ženevě** https://colonelcassad.livejournal.com/7363511.html "Za Trumpa Spojené státy jasně ukázaly, jak skutečně zacházejí se „svými spojenci“, čímž zničily zdání, že jde o „partnerství, nikoli závislost“. Za Bidena začaly Spojené státy opět předstírat, že Spojené státy a evropské země mají partnerství. Ale na 4 roky Trumpa se jen tak nezapomíná. A skutečnost, že evropské země čekají na vyrozumění o jednání mezi Spojenými státy a Ruskou federací ve stejném duchu jako Ukrajina, více než jasně ukazuje, co se za navrácenou zdvořilostí skrývá." "Jednání z 12. ledna jsou tedy skutečně jakýmsi rozdvojením, po kterém může následovat jak vojensko-politická eskalace americko-ruských vztahů (která se projeví na území třetích zemí), tak určitá stabilizace, pokud budou uzavřeny nějaké dohody. První scénář zatím vypadá pravděpodobněji než druhý, ale každopádně důsledky těchto jednání mohou mít za určitých okolností globální charakter a mohou se stát jakousi hranicí, podle níž budou následní historici uvažovat období kolapsu pozdního washingtonského systému světového řádu." **O výsledcích a dopadech jednání Gorbačova s Reaganem v roce 1986 jsme se také nedozvěděli druhý den... **

Poker stále ovlivňuje náhoda.


"Náhoda je prevít", i v šachu.


[quote="pid:52152, uid:388"]Poker stále ovlivňuje náhoda.[/quote] "Náhoda je prevít", i v šachu.

"Náhoda je prevít", i v šachu

Řekla bych, že ve společenské realitě je na rozdíl od šachové partie třeba důsledně rozlišovat mezi náhodou a Černou labutí.


[quote="pid:52172, uid:270"]"Náhoda je prevít", i v šachu[/quote] Řekla bych, že ve společenské realitě je na rozdíl od šachové partie třeba důsledně rozlišovat mezi náhodou a Černou labutí.

Rusko-USA: mírová jednání na pozadí zhaceného puče
Rostislav Iščenko
https://www.novarepublika.cz/2022/01/rusko-usa-mirova-jednani-na-pozadi-zhaceneho-puce


"Ani úroveň hlav delegací, náměstek ministra zahraničních věcí z ruské strany a první náměstek ministra zahraničí z americké, ani předem Američany oznámená nechuť “projednávat otázky týkající se spojenců bez spojenců”, neumožňují považovat 10. ledna startující událost za plnohodnotná jednání."


"Týl Ruska je pevný jako nikdy, na Ukrajině a v Pobaltí experti a někteří politici začali veřejně pochybovat o správnosti orientace na USA. S tímto Rusko přikročilo k desátému lednu – startu nejzásadnějších konzultací v otázce o mezinárodním řádu a systémech bezpečnosti. Uvidíme, co budou schopni Američané položit na stůl, kromě vlastních ambicí."


Rjabkov: Rusko ze svých požadavků neustoupí, ale existuje základ pro dialog s NATO
10.ledna 2022
20:17


Rusko se nevzdá svých požadavků na bezpečnostní záruky, ale rovnováhu zájmů mezi Ruskem a NATO lze stále najít. Oznámil to dnes, 10. ledna, náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov po výsledcích rusko-amerických konzultací v Ženevě.


„V naší škále priorit jsou tři oblasti, které jsem zmínil, požadavky, od kterých se nemůžeme odchýlit. Jsem si jist, že s takovou dispozicí lze nalézt všeobecnou rovnováhu zájmů, která vyhovuje všem, rovnováhu zájmů mezi Ruskem na jedné straně a skupinou NATO na straně druhé, “řekl Ryabkov. - Jsme pro pokračování dialogu, pro to, aby tato práce byla vykonávána, aby se neomezovala, aby diplomacie nadále sloužila k posílení bezpečnosti a stability. A tady je základ pro dohodu."


Jak již dříve informoval EADaily, dnes v Ženevě skončily rusko-americké konzultace, které trvaly asi sedm a půl hodiny. Setkání se uskutečnilo na území stálé mise USA. Delegace vedli náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov a první náměstkyně ministra zahraničí USA Wendy Shermanová . Podle Rjabkova vzaly Spojené státy ruské návrhy ohledně bezpečnostních záruk velmi vážně, ale o konkrétních výsledcích je ještě brzy hovořit. Shermanová uvedla, že americké úřady neustoupí Rusku, které požaduje omezení přijímání nových zemí do NATO.


Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/01/10/ryabkov-rossiya-ne-otstupit-ot-svoih-trebovaniy-no-baza-dlya-dialoga-s-nato-est


Rusko-USA: mírová jednání na pozadí zhaceného puče Rostislav Iščenko https://www.novarepublika.cz/2022/01/rusko-usa-mirova-jednani-na-pozadi-zhaceneho-puce "Ani úroveň hlav delegací, náměstek ministra zahraničních věcí z ruské strany a první náměstek ministra zahraničí z americké, ani předem Američany oznámená nechuť “projednávat otázky týkající se spojenců bez spojenců”, neumožňují považovat 10. ledna startující událost za plnohodnotná jednání." "Týl Ruska je pevný jako nikdy, na Ukrajině a v Pobaltí experti a někteří politici začali veřejně pochybovat o správnosti orientace na USA. S tímto Rusko přikročilo k desátému lednu – startu nejzásadnějších konzultací v otázce o mezinárodním řádu a systémech bezpečnosti. Uvidíme, co budou schopni Američané položit na stůl, kromě vlastních ambicí." **Rjabkov: Rusko ze svých požadavků neustoupí, ale existuje základ pro dialog s NATO** 10.ledna 2022 20:17 Rusko se nevzdá svých požadavků na bezpečnostní záruky, ale rovnováhu zájmů mezi Ruskem a NATO lze stále najít. Oznámil to dnes, 10. ledna, náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov po výsledcích rusko-amerických konzultací v Ženevě. „V naší škále priorit jsou tři oblasti, které jsem zmínil, požadavky, od kterých se nemůžeme odchýlit. Jsem si jist, že s takovou dispozicí lze nalézt všeobecnou rovnováhu zájmů, která vyhovuje všem, rovnováhu zájmů mezi Ruskem na jedné straně a skupinou NATO na straně druhé, “řekl Ryabkov. - Jsme pro pokračování dialogu, pro to, aby tato práce byla vykonávána, aby se neomezovala, aby diplomacie nadále sloužila k posílení bezpečnosti a stability. A tady je základ pro dohodu." Jak již dříve informoval EADaily, dnes v Ženevě skončily rusko-americké konzultace, které trvaly asi sedm a půl hodiny. Setkání se uskutečnilo na území stálé mise USA. Delegace vedli náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov a první náměstkyně ministra zahraničí USA Wendy Shermanová . Podle Rjabkova vzaly Spojené státy ruské návrhy ohledně bezpečnostních záruk velmi vážně, ale o konkrétních výsledcích je ještě brzy hovořit. Shermanová uvedla, že americké úřady neustoupí Rusku, které požaduje omezení přijímání nových zemí do NATO. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/01/10/ryabkov-rossiya-ne-otstupit-ot-svoih-trebovaniy-no-baza-dlya-dialoga-s-nato-est
Upravené 11. 1. 2022 o 17:55

Zdravia všetkým.
Napíšem sem môj názor na situáciu v Ženeve a jednaní RF vs USA. Obe strany žiadajú to čo je pre druhú stranu nepriateľné. USA to stále hrá na svetového hegemona , zároveň dúfajú v občiansku vojnu v Rusku. Rusi sú si vedomí pozícii podpindosníkov doma. Požiadavky voči USA aby jednali otvorene a verejne sa zaviazali je niečo čo nemôžu urobiť. Rusi tiež hrajú na zdržiavacu taktiku z rovnakých dôvodov. Stačí malá iskra a USA padnú kôli nedostatku zdrojov a sociálnemu napätiu doma. Otázka je kto má viac času. Z dostupných údajov to vyzerá v prospech Ruska. Tam sa situácia vyprofilovala k stabilizácii a upevňovaniu vnútornej integrity štátu. V USA je to opačne, čím ďalej tým viac sa prejavuje vnútorné napätie ktoré rastie. USA to síce hrá my máme čas no nemajú ho. Kazachstan sa nevydaril to čo mala byť páka na Putina sa zmenilo na páku Putina. Teraz sa to javí že obe strany blufujú. Jedna hrá vabank druhá iba dorovnáva stavku no môže ísť vyššie. Teraz sa čaká kto ako prvý vymäkkne.
S pozdravom Peter


Zdravia všetkým. Napíšem sem môj názor na situáciu v Ženeve a jednaní RF vs USA. Obe strany žiadajú to čo je pre druhú stranu nepriateľné. USA to stále hrá na svetového hegemona , zároveň dúfajú v občiansku vojnu v Rusku. Rusi sú si vedomí pozícii podpindosníkov doma. Požiadavky voči USA aby jednali otvorene a verejne sa zaviazali je niečo čo nemôžu urobiť. Rusi tiež hrajú na zdržiavacu taktiku z rovnakých dôvodov. Stačí malá iskra a USA padnú kôli nedostatku zdrojov a sociálnemu napätiu doma. Otázka je kto má viac času. Z dostupných údajov to vyzerá v prospech Ruska. Tam sa situácia vyprofilovala k stabilizácii a upevňovaniu vnútornej integrity štátu. V USA je to opačne, čím ďalej tým viac sa prejavuje vnútorné napätie ktoré rastie. USA to síce hrá my máme čas no nemajú ho. Kazachstan sa nevydaril to čo mala byť páka na Putina sa zmenilo na páku Putina. Teraz sa to javí že obe strany blufujú. Jedna hrá vabank druhá iba dorovnáva stavku no môže ísť vyššie. Teraz sa čaká kto ako prvý vymäkkne. S pozdravom Peter

či už to bolo zo strany RF ultimátum alebo nie, v každom prípade je to prvá verejne deklarovaná ponuka. A za 20 rokov riadenia v réžii V.V.Putina (alebo skrze neho) by nielen nám už malo byť jasné, že prvá Putinova ponuka je pre protistranu vždy tá najlepšia, každá ďalšia je už len tvrdšia a tvrdšia.
Tu neide o to, či sa NATO stiahne na hranice z roku 1997, alebo si udrží doterajšie územia. Tu ide o to, že buď sa stiahne na hranice z roku 1997, alebo NATO nebude vôbec, a bude sa v zrýchlenom režime realizovať "od Lisabonu po Vladivostok" nielen v hospodárskej oblasti, ale aj vo vojensko-bezpečnostnej, kde regionálnu bezpečnostnú úlohu na území NATO do roku 1997 bude realizovať os Nemecko-Francúzsko.
Jalta II v zákulisí medzi skutočne mocnými tohto sveta už prebehla, a teraz sa jedná už len o jej formalizáciu na úrovni USA a RF. Ak USA odmietnu akceptovať už dojednané, bude sa to realizovať bez nich.
Európa a svet musia byť stabilizované - plán A - hranice z roku 1997 a následná skutočná spolupráca medzi NATO a RF, alebo plán B - od Lisabonu po Vladivostok ale už bez NATO.


či už to bolo zo strany RF ultimátum alebo nie, v každom prípade je to prvá verejne deklarovaná ponuka. A za 20 rokov riadenia v réžii V.V.Putina (alebo skrze neho) by nielen nám už malo byť jasné, že prvá Putinova ponuka je pre protistranu vždy tá najlepšia, každá ďalšia je už len tvrdšia a tvrdšia. Tu neide o to, či sa NATO stiahne na hranice z roku 1997, alebo si udrží doterajšie územia. Tu ide o to, že buď sa stiahne na hranice z roku 1997, alebo NATO nebude vôbec, a bude sa v zrýchlenom režime realizovať "od Lisabonu po Vladivostok" nielen v hospodárskej oblasti, ale aj vo vojensko-bezpečnostnej, kde regionálnu bezpečnostnú úlohu na území NATO do roku 1997 bude realizovať os Nemecko-Francúzsko. Jalta II v zákulisí medzi skutočne mocnými tohto sveta už prebehla, a teraz sa jedná už len o jej formalizáciu na úrovni USA a RF. Ak USA odmietnu akceptovať už dojednané, bude sa to realizovať bez nich. Európa a svet musia byť stabilizované - plán A - hranice z roku 1997 a následná skutočná spolupráca medzi NATO a RF, alebo plán B - od Lisabonu po Vladivostok ale už bez NATO.

Tu neide o to, či sa NATO stiahne na hranice z roku 1997, alebo si udrží doterajšie územia. Tu ide o to, že buď sa stiahne na hranice z roku 1997, alebo NATO nebude vôbec, a bude sa v zrýchlenom režime realizovať "od Lisabonu po Vladivostok" nielen v hospodárskej oblasti, ale aj vo vojensko-bezpečnostnej, kde regionálnu
Už aby to bylo.


[quote="pid:52190, uid:112"]Tu neide o to, či sa NATO stiahne na hranice z roku 1997, alebo si udrží doterajšie územia. Tu ide o to, že buď sa stiahne na hranice z roku 1997, alebo NATO nebude vôbec, a bude sa v zrýchlenom režime realizovať "od Lisabonu po Vladivostok" nielen v hospodárskej oblasti, ale aj vo vojensko-bezpečnostnej, kde regionálnu[/quote]Už aby to bylo.

@Kancelar - na základě čeho ? mediální výstupy nejsou směrodatné, vycházím z toho, co se odehrálo nějakou dobu před ofiko-jednáními.Ale vše tam uvádím, sice v obrazech, ale tak to vidím.
celý konstrukt není stavěn tak, aby se slavnostně dohodli, ale aby se nedohodli s tím, že Rusko dostalo nedohodou zelenou pro finále své suverenizace a Amerika čas, aby vysvětlila Evropě, že už se jaksi bude muset ochrańovat sama. A hlavně si ujasnit, jestli se má vlastně před kým ochrańovat. Nejhůře jsou na tom 5.kolony, protože jsou jaksi-na dvě věci, ale většině to zatím ještě nikdo neřekl.
Divadlo to bude ještě barvité.

@Kancelar - na základě čeho ? mediální výstupy nejsou směrodatné, vycházím z toho, co se odehrálo nějakou dobu před ofiko-jednáními.Ale vše tam uvádím, sice v obrazech, ale tak to vidím. celý konstrukt není stavěn tak, aby se slavnostně dohodli, ale aby se nedohodli s tím, že Rusko dostalo nedohodou zelenou pro finále své suverenizace a Amerika čas, aby vysvětlila Evropě, že už se jaksi bude muset ochrańovat sama. A hlavně si ujasnit, jestli se má vlastně před kým ochrańovat. Nejhůře jsou na tom 5.kolony, protože jsou jaksi-na dvě věci, ale většině to zatím ještě nikdo neřekl. Divadlo to bude ještě barvité.

Nejhůře jsou na tom 5.kolony, protože jsou jaksi-na dvě věci, ale většině to zatím ještě nikdo neřekl.

Podla mna im to uz zacina byt dost jasne vysvetlovane lenze v tomto pripade je primac pokazeny a opravar nema cas sa s tym babrat takze po prijmaci bude trieskat a uvidi mozno naskoci a mozno sa rozbije.


[quote="pid:52215, uid:57"]Nejhůře jsou na tom 5.kolony, protože jsou jaksi-na dvě věci, ale většině to zatím ještě nikdo neřekl.[/quote] Podla mna im to uz zacina byt dost jasne vysvetlovane lenze v tomto pripade je primac pokazeny a opravar nema cas sa s tym babrat takze po prijmaci bude trieskat a uvidi mozno naskoci a mozno sa rozbije.
Upravené 11. 1. 2022 o 20:43

K tématu přidávám jednak tento článek:
https://russian.rt.com/world/article/947661-rossiya-ssha-peregovory-zheneva
a ještě jedno videjko se shrnutím včerejších rozhovorů Ženevě. Obojí je v RJ:
https://www.youtube.com/watch?v=-d4mqEIUgLI


Jak se informovalo i u nás, rozhovory trvaly 8 vyčerpávajících hodin. A jak obě strany v tiskovce svěřily, byly to rozhovory věcné, důležité, pragmatické, nic neskrývající. Nebyly to rozhovory, kde by byl očekávaný nějaký směrodatný výsledek. Obě strany se seznamovaly s fakty a "pozicemi", sdělovaly, jaké výsledky chtějí dosáhnout a proč.
Jenže.... V USA - přesněji řečeno v goděpu - vypustili do médií úplně něco jiného. A toho se chytala masmédia v světě. Naše stará známá Psaki prohlásila, že netřeba se nějak zaobírat ruskými prohlášeními, protože jsou stejně lživá. Dle ní se bude Rusko pokoušet dezinformovat svět o závěrech z nadcházejících jednání. Požadavky Ruska nejsou opodstatněné a USA "zaujmou tvrdou pozici". Prý Rusko jedná "z pozice síly" a prakticky ty ubohé USA vydírá.
No a další gosděpácký tajtrlík tomu nasadil korunu, když opětovně obvinil Rusko ze všech světových běd, z terorismu, z používání chemických zbraní, z "vměšování se", z kyberútoků ... atd.
V podstatě ještě nic závazného neproběhlo - a USA si už předem připravují scénu, aby před světem nevypadaly "slabošsky" - jako země, která je nucena k ústupkům. Prostě svět musí věřit, že to USA jsou ty, kdo si diktuje a "nutí Rusko k poslušnosti" .
Jenže - Rusko už tahle hra nebaví a bude striktně trvat na požadavcích, které zveřejnilo už v prosinci.
Jinak - z této situace přímo učebnicově "prosakuje" to, k čemu jsme zde dospěli už před časem = rozpolcenost a nejednota "elit" USA.


K tématu přidávám jednak tento článek: https://russian.rt.com/world/article/947661-rossiya-ssha-peregovory-zheneva a ještě jedno videjko se shrnutím včerejších rozhovorů Ženevě. Obojí je v RJ: https://www.youtube.com/watch?v=-d4mqEIUgLI Jak se informovalo i u nás, rozhovory trvaly 8 vyčerpávajících hodin. A jak obě strany v tiskovce svěřily, byly to rozhovory věcné, důležité, pragmatické, nic neskrývající. Nebyly to rozhovory, kde by byl očekávaný nějaký směrodatný výsledek. Obě strany se seznamovaly s fakty a "pozicemi", sdělovaly, jaké výsledky chtějí dosáhnout a proč. Jenže.... **V USA - přesněji řečeno v goděpu - vypustili do médií úplně něco jiného.** A toho se chytala masmédia v světě. Naše stará známá Psaki prohlásila, že netřeba se nějak zaobírat ruskými prohlášeními, protože jsou stejně lživá. Dle ní se bude Rusko pokoušet dezinformovat svět o závěrech z nadcházejících jednání. Požadavky Ruska nejsou opodstatněné a **USA "zaujmou tvrdou pozici".** Prý Rusko jedná "z pozice síly" a prakticky ty ubohé USA vydírá. No a další gosděpácký tajtrlík tomu nasadil korunu, když opětovně obvinil Rusko ze všech světových běd, z terorismu, z používání chemických zbraní, z "vměšování se", z kyberútoků ... atd. V podstatě ještě nic závazného neproběhlo - a USA si už předem připravují scénu, aby před světem nevypadaly "slabošsky" - jako země, která je nucena k ústupkům. Prostě svět musí věřit, že to USA jsou ty, kdo si diktuje a "nutí Rusko k poslušnosti" . Jenže - Rusko už tahle hra nebaví a bude striktně trvat na požadavcích, které zveřejnilo už v prosinci. Jinak - z této situace přímo učebnicově "prosakuje" to, k čemu jsme zde dospěli už před časem = rozpolcenost a nejednota "elit" USA.

Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že obranný pakt vedený USA je připraven na "nový ozbrojený konflikt v Evropě"



pokud by jednání selhala )


"Jsem si vědom ruské historie. Po staletí zažívalo konflikty se svými sousedy," řekl listu Financial Times. "


Pål Steigan -10. januara 2022 reaguje:


Ak si Stoltenberg tak dobre uvedomuje ruskú históriu,
uvedomuje si aj to, ako sa veci vyvíjali naposledy,
keď „Rusko zažilo konflikt so svojimi susedmi“?
Uvedomuje si Stoltenberg, ktorá krajina sa najviac obetovala,
aby porazila hitlerovské Nemecko?


Tento plagát z Wikipédie hovorí za všetko
bez velkych slov:



.
.


«Strategická nerovnováha v prospech Ruska»
Vladimir Putin vie,
že okrem vojny v plnom rozsahu
môžu Spojené štáty urobiť len málo pre to, aby spôsobili Rusku viac bolesti.
Na druhej strane Rusko môže postupne spôsobovať
stále viac bolesti Spojeným štátom
a v neposlednom rade aj európskym vazalom Spojených štátov,
kým si neuvedomia, že sa musia vzdať.


Stoltenbergove slová sú vážnou hrozbou pre ľudí v Nórsku a Európe


Hroziť „novým ozbrojeným konfliktom v Európe“ je jednoducho čisté šialenstvo.
Vojna medzi NATO a Ruskom by sa veľmi rýchlo zmenila na jadrovú vojnu.
Žiadna veľmoc nemôže vyhrať,
ale každý môže prehrať.
To platí v neposlednom rade pre obyvateľov Európy,
ktorí by boli v prípade takejto vojny uprostred hľadáčika.
Rusko by muselo na prípadný útok reagovať spätným úderom
na základne USA a NATO vrátane Nórska.


Ľudia v Nórsku by sa mali prebudiť zo spánku.
Toto nie je hra so slovíčkami,
keď generálny tajomník NATO tak ľahkovážne hovorí
o „novom ozbrojenom konflikte v Európe“


preto boj -teraz- proti vojne nie je teoretickou záležitosťou,
ale aktuálnou nevyhnutnosťou.


Stoltenberg: – NATO er klar for en ny væpnet konflikt i Europa
steigan no


                ---------- ¤¤¤¤¤ ----------


Kyiv, Ukraine - 12.09.2021:
Flags of NATO and Russia on the wall with big crack in the middle.
Relationships between North Atlantic Treaty Organisation and Russia concept


[quote="pid:51890, uid:307"]Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO, prohlásil, že obranný pakt vedený USA je připraven na "nový ozbrojený konflikt v Evropě"[/quote] https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/03/stoltenberg-blaa-696x418.jpg pokud by jednání selhala ) [quote="pid:51890, uid:307"]"Jsem si vědom ruské historie. Po staletí zažívalo konflikty se svými sousedy," řekl listu Financial Times. "[/quote] Pål Steigan -10. januara 2022 reaguje: Ak si Stoltenberg tak dobre uvedomuje ruskú históriu, uvedomuje si aj to, ako sa veci vyvíjali naposledy, keď „Rusko zažilo konflikt so svojimi susedmi“? Uvedomuje si Stoltenberg, ktorá krajina sa najviac obetovala, aby porazila hitlerovské Nemecko? Tento plagát z Wikipédie hovorí za všetko bez velkych slov: https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/01/image-21.png . . «Strategická nerovnováha v prospech Ruska» Vladimir Putin vie, že okrem vojny v plnom rozsahu môžu Spojené štáty urobiť len málo pre to, aby spôsobili Rusku viac bolesti. Na druhej strane Rusko môže postupne spôsobovať stále viac bolesti Spojeným štátom a v neposlednom rade aj európskym vazalom Spojených štátov, kým si neuvedomia, že sa musia vzdať. Stoltenbergove slová sú vážnou hrozbou pre ľudí v Nórsku a Európe Hroziť „novým ozbrojeným konfliktom v Európe“ je jednoducho čisté šialenstvo. Vojna medzi NATO a Ruskom by sa veľmi rýchlo zmenila na jadrovú vojnu. Žiadna veľmoc nemôže vyhrať, ale každý môže prehrať. To platí v neposlednom rade pre obyvateľov Európy, ktorí by boli v prípade takejto vojny uprostred hľadáčika. Rusko by muselo na prípadný útok reagovať spätným úderom na základne USA a NATO vrátane Nórska. Ľudia v Nórsku by sa mali prebudiť zo spánku. Toto nie je hra so slovíčkami, keď generálny tajomník NATO tak ľahkovážne hovorí o „novom ozbrojenom konflikte v Európe“ preto boj -teraz- proti vojne nie je teoretickou záležitosťou, ale aktuálnou nevyhnutnosťou. Stoltenberg: – NATO er klar for en ny væpnet konflikt i Europa steigan no ---------- ¤¤¤¤¤ ---------- https://steigan.no/wp-content/uploads/2022/01/nato-russland-696x390.jpg Kyiv, Ukraine - 12.09.2021: Flags of NATO and Russia on the wall with big crack in the middle. Relationships between North Atlantic Treaty Organisation and Russia concept

Nevedela som kam to zaradiť.Ak to sem nepatrí tak to zmažem.
Návrh na vylúčenie Pobaltia z NATO, aby sa predišlo konfliktu s Ruskom, je reálny
https://sk.news-front.info/2022/01/11/navrh-na-vylucenie-pobaltia-z-nato-aby-sa-predislo-konfliktu-s-ruskom-je-realny/


Nevedela som kam to zaradiť.Ak to sem nepatrí tak to zmažem. Návrh na vylúčenie Pobaltia z NATO, aby sa predišlo konfliktu s Ruskom, je reálny https://sk.news-front.info/2022/01/11/navrh-na-vylucenie-pobaltia-z-nato-aby-sa-predislo-konfliktu-s-ruskom-je-realny/

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Ak si Stoltenberg tak dobre uvedomuje ruskú históriu,
uvedomuje si aj to, ako sa veci vyvíjali naposledy,

Možná i uvědomuje, ale myslí si, že tam za mořem si to - jako vždy - odsedí.
Vždyť anglosasové nejraději "bojují" cizíma rukama a do posledního cizího vojáka. A jelikož tenhle šašek s největší pravděpodobností patří ke clinton-klanu, tak jako Obama věří, že válka v Evropě a s Ruskem bude "jen válkou regionální". Stejně, jako válka v Jugoslávii.


[quote="pid:52237, uid:474"]Ak si Stoltenberg tak dobre uvedomuje ruskú históriu, uvedomuje si aj to, ako sa veci vyvíjali naposledy,[/quote] Možná i uvědomuje, ale myslí si, že tam za mořem si to - jako vždy - odsedí. Vždyť anglosasové nejraději "bojují" cizíma rukama a do posledního cizího vojáka. A jelikož tenhle šašek s největší pravděpodobností patří ke clinton-klanu, tak jako Obama věří, že válka v Evropě a s Ruskem bude "jen válkou regionální". Stejně, jako válka v Jugoslávii.

Tým dutým hlavám nedochádza, že Rusko nebude čakať do poslednej sekundy ale prvé by nakoniec preventívne zaútočilo, lebo v tomto prípade má šancu na prežitie.


Takáto analýza útoku nevyšla náhodou
https://www.armadnymagazin.sk/2021/11/30/operacia-razgrom-zatial-len-ako-fikcia/


...a spomeňte si ako pred týždňom Biela ľabuť s jadrovou výzbrojou objavila pri tichomorskych hraniciach USA a tie nedokázali nijak reagovať, žiadne lietadlo ju neohrozilo ani nesprevádzalo, zase odletela, USA v šoku a v médiach ticho.


Tým dutým hlavám nedochádza, že Rusko nebude čakať do poslednej sekundy ale prvé by nakoniec preventívne zaútočilo, lebo v tomto prípade má šancu na prežitie. Takáto analýza útoku nevyšla náhodou https://www.armadnymagazin.sk/2021/11/30/operacia-razgrom-zatial-len-ako-fikcia/ ...a spomeňte si ako pred týždňom Biela ľabuť s jadrovou výzbrojou objavila pri tichomorskych hraniciach USA a tie nedokázali nijak reagovať, žiadne lietadlo ju neohrozilo ani nesprevádzalo, zase odletela, USA v šoku a v médiach ticho.

Tým dutým hlavám nedochádza, že Rusko nebude čakať do poslednej sekundy ale prvé by nakoniec preventívne zaútočilo, lebo v tomto prípade má šancu na prežitie.


Zo svojej podstaty sú to vrahovia a zločinci. Neveril by som im ani keby v strachu o svoj život slubovali nápravu. Preto Rusko počíta aj s alternatívou úderov.
Preto ľudia vravievali "do očí sa ti smeje a do rúk ti serie".


[quote="pid:52247, uid:217"]Tým dutým hlavám nedochádza, že Rusko nebude čakať do poslednej sekundy ale prvé by nakoniec preventívne zaútočilo, lebo v tomto prípade má šancu na prežitie.[/quote] Zo svojej podstaty sú to vrahovia a zločinci. Neveril by som im ani keby v strachu o svoj život slubovali nápravu. Preto Rusko počíta aj s alternatívou úderov. Preto ľudia vravievali "do očí sa ti smeje a do rúk ti serie".
Upravené 12. 1. 2022 o 07:24

Jak by vypadala válka s Ruskem


Je nepochopitelné, že Washington vyslal na jednání o ruském ultimatu tak kompletně bezvýznamné nic, jakým je Wendy Shermanová.
Nic prokazatelnějšího než to, že nedokáže vnímat současný stav věcí, by už totiž Washington, obluzený vírou ve svoji všemohoucnost, učinit nemohl, píše Paul Craig Roberts a dodává: „Scott Ritter vidí situaci stejně jako já."


Rusko se chystá odvalit expanzi NATO zpět, kde byla v roce 1997 a před ním. Buď bude Washington ochoten odklidit své základny na hranicích s Ruskem, nebo je odklidí Rusko samo. V tomto směru se Rusko vyjádřilo jasně – a Washington poslal Wendy za Rusy s tím, že bude stačit, když jim vynadá a pohrozí jim sankcemi.


Kreml však jasně prohlásil, že základny jsou neslučitelné s ruskou národní bezpečností, což ovšem Washington neslyší.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/jak-by-vypadala-valka-s-ruskem/


Co se v Ženevě stalo, pokud vůbec něco?


Ze setkání v Ženevě zatím nejsou žádné oficiální výsledky. USA slíbily, že dají Rusům oficiální písemnou odpověď do týdne. Rusové prohlásili, že vysvětlili ruský postoj svým americkým protějškům do nejmenších podrobností, takže nevznikají žádné nejasnosti.


Podle ruských zdrojů byl postoj USA „tvrdohlavý“.


Je jasné, že War Party v USA, alespoň zatím, převládá. Když poslouchám bludná prohlášení lidí jako Blinken, Psaki, Kirby & Co, mám silný pocit, že pro tyto lidi je všechno hra s nulovým součtem a že dohoda s Ruskem, jakákoliv dohoda, je pro ně prostě nemyslitelná.


Pokud ano, pak je to všechno dobrá zpráva. Upřímně řečeno, je celkem jasné, že Válečná strana vyhrála den, alespoň zatím, což Rusku nedává jinou možnost, než podniknout další jednostranné kroky, což je podle mého názoru jediný způsob, jak Rusko přimět vůdce Západ zpět do skutečného světa.


V plánu jsou ještě další jednání s radou Rusko-NATO a OBSE. Nikdy neříkej nikdy a možná je možný průlom na poslední chvíli, ale já osobně nechápu, jak by se to mohlo stát, ne když je jedna ze dvou stran absolutně, šíleně odhodlaná chovat se k té druhé jako k nějaké polodivoké méněcenné rase. se kterým žádní civilizovaní západní vůdci nikdy nebudou vyjednávat. Západní diplomatická sada nástrojů se zmenšila v podstatě na následující: Výjimečnost, mesianismus, rasismus a sebeuctívání.

https://www.prvnizpravy.cz/language=cs/zpravy/zpravy/co-se-v-zeneve-stalo-pokud-vubec-neco/preview=true/


**Jak by vypadala válka s Ruskem** Je nepochopitelné, že Washington vyslal na jednání o ruském ultimatu tak kompletně bezvýznamné nic, jakým je Wendy Shermanová. Nic prokazatelnějšího než to, že nedokáže vnímat současný stav věcí, by už totiž Washington, obluzený vírou ve svoji všemohoucnost, učinit nemohl, píše Paul Craig Roberts a dodává: „Scott Ritter vidí situaci stejně jako já." Rusko se chystá odvalit expanzi NATO zpět, kde byla v roce 1997 a před ním. **Buď bude Washington ochoten odklidit své základny na hranicích s Ruskem, nebo je odklidí Rusko samo. V tomto směru se Rusko vyjádřilo jasně – a Washington poslal Wendy za Rusy s tím, že bude stačit, když jim vynadá a pohrozí jim sankcemi.** Kreml však jasně prohlásil, že základny jsou neslučitelné s ruskou národní bezpečností, což ovšem Washington neslyší. https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/jak-by-vypadala-valka-s-ruskem/ **Co se v Ženevě stalo, pokud vůbec něco?** **Ze setkání v Ženevě zatím nejsou žádné oficiální výsledky. USA slíbily, že dají Rusům oficiální písemnou odpověď do týdne.** Rusové prohlásili, že vysvětlili ruský postoj svým americkým protějškům do nejmenších podrobností, takže nevznikají žádné nejasnosti. Podle ruských zdrojů byl postoj USA „tvrdohlavý“. Je jasné, že War Party v USA, alespoň zatím, převládá. Když poslouchám bludná prohlášení lidí jako Blinken, Psaki, Kirby & Co, mám silný pocit, že pro tyto lidi je všechno hra s nulovým součtem a že dohoda s Ruskem, jakákoliv dohoda, je pro ně prostě nemyslitelná. Pokud ano, pak je to všechno dobrá zpráva. Upřímně řečeno, je celkem jasné, že Válečná strana vyhrála den, alespoň zatím, což Rusku nedává jinou možnost, než podniknout další jednostranné kroky, což je podle mého názoru jediný způsob, jak Rusko přimět vůdce Západ zpět do skutečného světa. V plánu jsou ještě další jednání s radou Rusko-NATO a OBSE. Nikdy neříkej nikdy a možná je možný průlom na poslední chvíli, ale já osobně nechápu, jak by se to mohlo stát, ne když je jedna ze dvou stran absolutně, šíleně odhodlaná chovat se k té druhé jako k nějaké polodivoké méněcenné rase. se kterým žádní civilizovaní západní vůdci nikdy nebudou vyjednávat. **Západní diplomatická sada nástrojů se zmenšila v podstatě na následující: Výjimečnost, mesianismus, rasismus a sebeuctívání. ** https://www.prvnizpravy.cz/language=cs/zpravy/zpravy/co-se-v-zeneve-stalo-pokud-vubec-neco/preview=true/

Rozhovor s Panarinom z roku 2009: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusky-politolog-spojene-staty-ceka-osud-sssr/r~i:article:632570/


davam to tu, pretoze "ako keby" sa situacie, ktore tam opisuje opakovali, aj ked sa jeho predpovede vtedy nenaplnili.


Rozhovor s Panarinom z roku 2009: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusky-politolog-spojene-staty-ceka-osud-sssr/r~i:article:632570/ davam to tu, pretoze "ako keby" sa situacie, ktore tam opisuje opakovali, aj ked sa jeho predpovede vtedy nenaplnili.

Moderator

NATO odmítlo ruské požadavky. Chce dál jednat
ČTK, SEZNAM ZPRÁVY
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nato-odmitlo-ruske-pozadavky-chce-dal-jednat-185601


"Třicítka členských zemí podle něj jednomyslně odmítla ruské požadavky znemožnit vstup do NATO Ukrajině a stáhnout alianční jednotky a zbraně ze zemí východního křídla bloku. Rusko naproti tomu dalo najevo, že zatím není připraveno dohodnout se na plánu dalších rozhovorů, dodal Stoltenberg."


Jan Werich: „Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.“


**NATO odmítlo ruské požadavky. Chce dál jednat** ČTK, SEZNAM ZPRÁVY https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nato-odmitlo-ruske-pozadavky-chce-dal-jednat-185601 "Třicítka členských zemí podle něj jednomyslně odmítla ruské požadavky znemožnit vstup do NATO Ukrajině a stáhnout alianční jednotky a zbraně ze zemí východního křídla bloku. Rusko naproti tomu dalo najevo, že zatím není připraveno dohodnout se na plánu dalších rozhovorů, dodal Stoltenberg." **Jan Werich: „Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.“**

Mnoho komentářů, většina z nich v duchu "Rus zahrozil a Amik se zaťal". Minimum rozborů, které by zohledňovaly alespoň krátkodobý pohled zpět a porovnalo ruskou trajektorii a emerickou trajektorii. Možná by stačilo vyhodnotit v souvislostech poslední rok a významné projevy Putina směrem na Západ ( ale v něčem i dovnitř) a naproti tomu jediný významný krok Washingtonu-spěšný odchod US Army z Kábulu. Už tento nepoměr veřejného projevu Ruska a Spocených států trochu více myslícím ukazuje, kdo a kde je centrum globálního řízení. Všechny zatím skromná jednání mezi Putinem a Bidenem byla organizována a proběhla na základě AMERICKÉ prosby o kontakt a jednání.
Jen minimum komentářů uvažuje s možností, že vše podstatné je již dohodnuto a nyní se prostě dohoda prodává v Americe a Evropě. A už vůbec nereflektuje naprosto zjevný fakt, že jednají a hovoří DVA Státní departmenty ,zachvácené velmi ostrým střetem elit. Přestože jsou obě křídla z konstruktu Democratic party, i v ní probíhá rozklad. Každá je totiž řízena z jiného centra a s jinými cíly. Na rozbor této hádanky bych se zaměřil jindy a jinde, stačí tento zjevný fakt a konstatace, že Jóžin z listopadu 2020 není dnešní Jóžin .nejde o konspiraci dvijníků,trojníků apod. Ten dnešní realizuje ve většině oblastí a to z donucení objektivními okolnostmi program Trumpa ve jměnu Bidena. odlišnost jsou,to je jasné, ale ne podstatné Jaký řídící subjekt stojí za touto pozoruhodnou zmenou, je pravděpodobně jasné.
Takže - můj závěr : jedním z pozitivních výsledků pro Rusko ( a to si ty šašci z clintonovského křídla vyjednavačů vůbec nemusí uvědomovat) bude NEDOHODA. Ta dává zelenou Rusku finalizovat suverenizaci s tím, že už nejsou globální relevantní síly , které by mu v tom mohly zabránit.A ty, které relizují účelové spojenectví s Putinem -- se skřípěním zubů musí tuto trajektorii podpořit.Nedohoda při daném rozložení sil na 6.prioritě a pojistkách na 4.prioritě dává Rusku nejlepší možnou výchozí pozici pro SVÉ finále. je to svým způsobem WIN -_WIN,kde nejvyšší kartou je dokončení suverenizace RF a krok nové formě státnosti. A "Ultimátum 17.12" je multifunkčním nástrojem .Rusko použilo velmi nečekanou taktiku :


  • předem si pojistilo spojenectví s Čínou a Indií ( s tou doslova v předvečer telfonátu Bidena)
  • "Ultimátum 17.12" zveřejnilo jako OZNÁMENÍ pro Svět, v jakých mantinelech bude Rusko dále jednat nejen s nepřáteli, ale i přáteli. Právě šokující zveřejnění svého postoje změnilo dokument z materiálu k vyjednávání na Oznámení pozice. Takhle ještě tyto dvě mocnosti NIKDY nejednaly, i když někdejší emerické "vyjednávání" pomocí letadlových lodí se tomu blíží.Tenhle postup tedy vede jednak k hysterii v táboře protivníka ( Co jste nám to proboha udělali, mluvit k nám veřejně!!) a nutí reagovat zkratkovitě a s plným projevením rozpadu kolektivního západu podle různých dělících čar. Právě o tohle "rozpohybování monolitu" v podobných případech jde , protistrana ztratí hodně energie nutným "srovnáním řad" a přijde o tu nejcennější komoditu, kterou potřebují nejen USA, ale i starý atlantizovaný Západ nejvíce. A tou je ČAS. právě dynamika ruských kroků a bezproblémové přitakání ze strany Číny je pro Západ umíráčkem. Globální dominance 6. a 4.priority ho totiž odsuzuje k verbální mediální nasranosti - a to je tak všechno...

Mnoho komentářů, většina z nich v duchu "Rus zahrozil a Amik se zaťal". Minimum rozborů, které by zohledňovaly alespoň krátkodobý pohled zpět a porovnalo ruskou trajektorii a emerickou trajektorii. Možná by stačilo vyhodnotit v souvislostech poslední rok a významné projevy Putina směrem na Západ ( ale v něčem i dovnitř) a naproti tomu jediný významný krok Washingtonu-spěšný odchod US Army z Kábulu. Už tento nepoměr veřejného projevu Ruska a Spocených států trochu více myslícím ukazuje, kdo a kde je centrum globálního řízení. Všechny zatím skromná jednání mezi Putinem a Bidenem byla organizována a proběhla na základě AMERICKÉ prosby o kontakt a jednání. Jen minimum komentářů uvažuje s možností, že vše podstatné je již dohodnuto a nyní se prostě dohoda prodává v Americe a Evropě. A už vůbec nereflektuje naprosto zjevný fakt, že jednají a hovoří DVA Státní departmenty ,zachvácené velmi ostrým střetem elit. Přestože jsou obě křídla z konstruktu Democratic party, i v ní probíhá rozklad. Každá je totiž řízena z jiného centra a s jinými cíly. Na rozbor této hádanky bych se zaměřil jindy a jinde, stačí tento zjevný fakt a konstatace, že Jóžin z listopadu 2020 není dnešní Jóžin .nejde o konspiraci dvijníků,trojníků apod. Ten dnešní realizuje ve většině oblastí a to z donucení objektivními okolnostmi program Trumpa ve jměnu Bidena. odlišnost jsou,to je jasné, ale ne podstatné Jaký řídící subjekt stojí za touto pozoruhodnou zmenou, je pravděpodobně jasné. Takže - můj závěr : jedním z pozitivních výsledků pro Rusko ( a to si ty šašci z clintonovského křídla vyjednavačů vůbec nemusí uvědomovat) bude NEDOHODA. Ta dává zelenou Rusku finalizovat suverenizaci s tím, že už nejsou globální relevantní síly , které by mu v tom mohly zabránit.A ty, které relizují účelové spojenectví s Putinem -- se skřípěním zubů musí tuto trajektorii podpořit.Nedohoda při daném rozložení sil na 6.prioritě a pojistkách na 4.prioritě dává Rusku nejlepší možnou výchozí pozici pro SVÉ finále. je to svým způsobem WIN -_WIN,kde nejvyšší kartou je dokončení suverenizace RF a krok nové formě státnosti. A "Ultimátum 17.12" je multifunkčním nástrojem .Rusko použilo velmi nečekanou taktiku : - předem si pojistilo spojenectví s Čínou a Indií ( s tou doslova v předvečer telfonátu Bidena) - "Ultimátum 17.12" zveřejnilo jako OZNÁMENÍ pro Svět, v jakých mantinelech bude Rusko dále jednat nejen s nepřáteli, ale i přáteli. Právě šokující zveřejnění svého postoje změnilo dokument z materiálu k vyjednávání na Oznámení pozice. Takhle ještě tyto dvě mocnosti NIKDY nejednaly, i když někdejší emerické "vyjednávání" pomocí letadlových lodí se tomu blíží. Tenhle postup tedy vede jednak k hysterii v táboře protivníka ( Co jste nám to proboha udělali, mluvit k nám veřejně!!) a nutí reagovat zkratkovitě a s plným projevením rozpadu kolektivního západu podle různých dělících čar. Právě o tohle "rozpohybování monolitu" v podobných případech jde , protistrana ztratí hodně energie nutným "srovnáním řad" a přijde o tu nejcennější komoditu, kterou potřebují nejen USA, ale i starý atlantizovaný Západ nejvíce. A tou je ČAS. právě dynamika ruských kroků a bezproblémové přitakání ze strany Číny je pro Západ umíráčkem. Globální dominance 6. a 4.priority ho totiž odsuzuje k verbální mediální nasranosti - a to je tak všechno...
Upravené 12. 1. 2022 o 17:04

Právě o tohle "rozpohybování monolitu" v podobných případech jde

tým monolitom na 6. priorite je jednoznačne NATO.
Myslím si, že rokovania v Ženeve budú oficiálne pre verejnosť vedené tak, že NATO sa rozpadne, resp. USA z neho vystúpia, čo de facto tiež znamená koniec NATO.
O čom by inak bola vládou SR schválená Dohoda o vojenskej spolupráci USA a Slovenska.
Ja pôjdem ešte v predikcii ďalej: túto dohodu schváli aj parlament, USA tu vybudujú základne, ktoré však budú viac menej len logistickými centrami a upravia, prípadne zainvestujú do existujúcich vojenských zariadení, okrem letísk to budú predovšetkým sklady na vojenský materiál. Stiahnu sem techniku, strelivo a možno skutočne aj jadrové zbrane zo Západu a všetko to tu uložia. Následne sa odtiaľto stiahnu a všetko to tu zanechajú, podobne ako v Afganistane.
Slovensko má početne smiešnu profesionálnu armádu a zálohy, absolvovavšie ešte ZVS nie je čím vyzbrojiť.
A až sa začne riešiť Ukrajina, otázka ochrany a obrany našich východných hraníc pred banderovcami už musí byť zabezpečená.


[quote="pid:52334, uid:57"]Právě o tohle "rozpohybování monolitu" v podobných případech jde[/quote] tým monolitom na 6. priorite je jednoznačne NATO. Myslím si, že rokovania v Ženeve budú oficiálne pre verejnosť vedené tak, že NATO sa rozpadne, resp. USA z neho vystúpia, čo de facto tiež znamená koniec NATO. O čom by inak bola vládou SR schválená Dohoda o vojenskej spolupráci USA a Slovenska. Ja pôjdem ešte v predikcii ďalej: túto dohodu schváli aj parlament, USA tu vybudujú základne, ktoré však budú viac menej len logistickými centrami a upravia, prípadne zainvestujú do existujúcich vojenských zariadení, okrem letísk to budú predovšetkým sklady na vojenský materiál. Stiahnu sem techniku, strelivo a možno skutočne aj jadrové zbrane zo Západu a všetko to tu uložia. Následne sa odtiaľto stiahnu a všetko to tu zanechajú, podobne ako v Afganistane. Slovensko má početne smiešnu profesionálnu armádu a zálohy, absolvovavšie ešte ZVS nie je čím vyzbrojiť. A až sa začne riešiť Ukrajina, otázka ochrany a obrany našich východných hraníc pred banderovcami už musí byť zabezpečená.

První závěry z jednání Rusko-NATO. Tisková konference náměstka ministra MZ RF A. Gluško
https://www.youtube.com/watch?v=0y6ybvA79hg


Video je velmi vhodné k otitulkování, protože v něm je vysvětleno mnoho otázek, týkajících se "ultimata" Ruska vůči USA a NATO a průběhu jednání.


Rusko především vypracovalo strategickou analýzu bezpečnostní situace v Evropě a světě a její budoucí vývoj, pokud budou zachovány tendence.
Přišlo k závěru, že pokud tato situace nebude řešená, svět dospěje k zániku buď kvůli jaderné válce nebo kvůli tomu, že nezvládne výzvy, které lidstvo čeká v nejbližší době. Budoucí výzvy jsou takového rozsahu, že nejde ztrácet čas, síly a prostředky na soupeření mezi státy.
Potom Rusko předložilo svoje řešení situace, které by vedlo k deeskalaci napětí a vzájemné spolupráci.
Nedílnou součásti tohoto dokumentu je požadavek, aby se NATO vrátilo k hranicím z roku 1997. A od tohoto bodu se má odvíjet další spolupráce, která by vedla k východu z krize.
Ten požadavek je bezpodmínečný, i kdyby NATO a USA neměly zájem o spolupráci s Ruskem.
Všechny návrhy řešení kríze jsou vzájemně provázany a mají určitý časový harmonogram. Proto, jak říká ruská strana, nejde říci, že toto bereme a toto ne.
Pokud NATO a USA nesouhlasí s ruskými návrhy, má předložit komplexní řešení svoje, ale takové, aby byly zohledněny zájmy všech stran.


Gluško řekl, že během jednání se vyjádřili představitele všech států člénů NATO. Se všemi byly projednány jejích námitky velmi otevřeně a důkladně.


Během tiskovky padl dotaz i na ČR, jejíž MZ se nechalo slyšet, že by rádo vylepšilo vztahy s Ruskem. Odpověď byla, že Česká
republika ví, co má dělat. Zřejmě i tato otázka byla během jednání prodiskutována.


Po tomto jednání Rusko nějakou dobu počká, jak se vyjádří NATO - jestli přijme ruský návrh nebo předloží svůj. Pak mohou jednání pokračovat.


První závěry z jednání Rusko-NATO. Tisková konference náměstka ministra MZ RF A. Gluško https://www.youtube.com/watch?v=0y6ybvA79hg Video je velmi vhodné k otitulkování, protože v něm je vysvětleno mnoho otázek, týkajících se "ultimata" Ruska vůči USA a NATO a průběhu jednání. Rusko především vypracovalo strategickou analýzu bezpečnostní situace v Evropě a světě a její budoucí vývoj, pokud budou zachovány tendence. Přišlo k závěru, že pokud tato situace nebude řešená, svět dospěje k zániku buď kvůli jaderné válce nebo kvůli tomu, že nezvládne výzvy, které lidstvo čeká v nejbližší době. Budoucí výzvy jsou takového rozsahu, že nejde ztrácet čas, síly a prostředky na soupeření mezi státy. Potom Rusko předložilo svoje řešení situace, které by vedlo k deeskalaci napětí a vzájemné spolupráci. Nedílnou součásti tohoto dokumentu je požadavek, aby se NATO vrátilo k hranicím z roku 1997. A od tohoto bodu se má odvíjet další spolupráce, která by vedla k východu z krize. Ten požadavek je bezpodmínečný, i kdyby NATO a USA neměly zájem o spolupráci s Ruskem. Všechny návrhy řešení kríze jsou vzájemně provázany a mají určitý časový harmonogram. Proto, jak říká ruská strana, nejde říci, že toto bereme a toto ne. Pokud NATO a USA nesouhlasí s ruskými návrhy, má předložit komplexní řešení svoje, ale takové, aby byly zohledněny zájmy všech stran. Gluško řekl, že během jednání se vyjádřili představitele všech států člénů NATO. Se všemi byly projednány jejích námitky velmi otevřeně a důkladně. Během tiskovky padl dotaz i na ČR, jejíž MZ se nechalo slyšet, že by rádo vylepšilo vztahy s Ruskem. Odpověď byla, že Česká republika ví, co má dělat. Zřejmě i tato otázka byla během jednání prodiskutována. Po tomto jednání Rusko nějakou dobu počká, jak se vyjádří NATO - jestli přijme ruský návrh nebo předloží svůj. Pak mohou jednání pokračovat.

Zde je ještě tiskovka Stoltnberga, můžete porovnávat, co řekl Gluško a co Stoltnberg. Mám takový dojem, že každý byl na jiné planetě. Lze zapnout ruské titulky
https://www.youtube.com/watch?v=3hU-FR8DgQ4


Zde je ještě tiskovka Stoltnberga, můžete porovnávat, co řekl Gluško a co Stoltnberg. Mám takový dojem, že každý byl na jiné planetě. Lze zapnout ruské titulky https://www.youtube.com/watch?v=3hU-FR8DgQ4

Stiahnu sem techniku, strelivo a možno skutočne aj jadrové zbrane zo Západu a všetko to tu uložia. Následne sa odtiaľto stiahnu a všetko to tu zanechajú, podobne ako v Afganistane.

To spíš ve snu smile to je takové zbožné přání, na 2. stranu by to byl zajímavý tah globalistů jako
příprava Trojmoří. => Přesunuli by sem zdroje z USA a Západu, který je už "nebude potřebovat".


[quote="pid:52350, uid:112"]Stiahnu sem techniku, strelivo a možno skutočne aj jadrové zbrane zo Západu a všetko to tu uložia. Následne sa odtiaľto stiahnu a všetko to tu zanechajú, podobne ako v Afganistane.[/quote] To spíš ve snu :D to je takové zbožné přání, na 2. stranu by to byl zajímavý tah globalistů jako příprava Trojmoří. => Přesunuli by sem zdroje z USA a Západu, který je už "nebude potřebovat".

O čom by inak bola vládou SR schválená Dohoda o vojenskej spolupráci USA a Slovenska.
Čiže Rusi chcú vytlačiť do hraníc spred roku 1997, ale nebudú reptať na amer. základne na Slovensku? Práve som chcel napísať, na základe toho, čo napísal Boletus, že vlastne aj tá zmluva bude po ukončení jednaní irelevantná a Amíci sme nikdy neprídu. Že to prejde schvaľovacím procesom u nás ako nôž maslom, je viac ako isté. nie je jednoči je to Amerika, či NATO? Začinam sa v tom strácať.


[quote="pid:52350, uid:112"]O čom by inak bola vládou SR schválená Dohoda o vojenskej spolupráci USA a Slovenska.[/quote]Čiže Rusi chcú vytlačiť do hraníc spred roku 1997, ale nebudú reptať na amer. základne na Slovensku? Práve som chcel napísať, na základe toho, čo napísal Boletus, že vlastne aj tá zmluva bude po ukončení jednaní irelevantná a Amíci sme nikdy neprídu. Že to prejde schvaľovacím procesom u nás ako nôž maslom, je viac ako isté. nie je jednoči je to Amerika, či NATO? Začinam sa v tom strácať.

no takato info zas nabehla teraz smile


zdroj:


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1876108739246753&id=220982371426073


Russia's Vice Foreign Minister Alexander Gruschko after today's NATO-Russia talks:
⚡️If the threat with diplomatic means is not successful, Russia will use military


Rusky minister zahrnaicnych veci Alexander Gruschko po dnesnych NATO RUSKO diskusiach:


Ak nepomozu diplomaticke spôsoby ( nebudu uspešne ) tak RU pouzije armadu..


no takato info zas nabehla teraz :D zdroj: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1876108739246753&id=220982371426073 Russia's Vice Foreign Minister Alexander Gruschko after today's NATO-Russia talks: ⚡️If the threat with diplomatic means is not successful, Russia will use military Rusky minister zahrnaicnych veci Alexander Gruschko po dnesnych NATO RUSKO diskusiach: Ak nepomozu diplomaticke spôsoby ( nebudu uspešne ) tak RU pouzije armadu..

Rusky minister zahrnaicnych veci Alexander Gruschko po dnesnych NATO RUSKO diskusiach:
Gruško řekl přesně toto: "Jestli NATO půjde na politiku zadržování Ruska, tak ze strany Ruska to bude kontr zadržování, jestli to bude zastrašování tak to bude kontr zastrašování a jestli to bude hledání citlivých míst v obraně RF, tak to znamená, že to bude hledání citlivých míst u NATO.
Toto není naše volba, ale není jiné cesty, jestli se nám nepodaří zlomit dnešní velmi nebezpečný sled událostí."


[quote="pid:52369, uid:114"]Rusky minister zahrnaicnych veci Alexander Gruschko po dnesnych NATO RUSKO diskusiach:[/quote]Gruško řekl přesně toto: "Jestli NATO půjde na politiku zadržování Ruska, tak ze strany Ruska to bude kontr zadržování, jestli to bude zastrašování tak to bude kontr zastrašování a jestli to bude hledání citlivých míst v obraně RF, tak to znamená, že to bude hledání citlivých míst u NATO. Toto není naše volba, ale není jiné cesty, jestli se nám nepodaří zlomit dnešní velmi nebezpečný sled událostí."
Upravené 12. 1. 2022 o 21:44

příprava Trojmoří. => Přesunuli by sem zdroje z USA a Západu, který je už "nebude potřebovat".


Za seba to pokladám za veľmi reálne ich rozmýšľanie, veď pôvod amerických pindosov je vo Východnej Európe. Chcú sa vrátiť domov...
Pre nich je nové R-U alebo 3M riešením.
Každopádne to bude zaujímavé...


Aj tá matričná správa o neriadenom vlaku, akoby súčasná vláda SR ani neriadila štát. Vlak, ktorý skončil v Maďarsku. Netrafil do cieľa.


[quote="pid:52361, uid:518"]příprava Trojmoří. => Přesunuli by sem zdroje z USA a Západu, který je už "nebude potřebovat".[/quote] Za seba to pokladám za veľmi reálne ich rozmýšľanie, veď pôvod amerických pindosov je vo Východnej Európe. Chcú sa vrátiť domov... Pre nich je nové R-U alebo 3M riešením. Každopádne to bude zaujímavé... Aj tá matričná správa o neriadenom vlaku, akoby súčasná vláda SR ani neriadila štát. Vlak, ktorý skončil v Maďarsku. Netrafil do cieľa.
Upravené 12. 1. 2022 o 22:16

Obama vysvětlil Merkelové, že má tři knoflíky, růžový knoflík by zničil Evropu. Zničil by Čínu žlutým tlačítkem. Zničil Rusko červeným tlačítkem Pak Merkelová odpověděla: Moje babička měla tři záchody, zlatý, stříbrný a bronzový. Když Rusové vstoupili do Berlína, posrala se v kuchyni .Brzy by se všichni v Evropě a Americe mohli posrat do kalhot, kdyby si mysleli, že se Rusové budou bát jejich hrozeb.


Obama vysvětlil Merkelové, že má tři knoflíky, růžový knoflík by zničil Evropu. Zničil by Čínu žlutým tlačítkem. Zničil Rusko červeným tlačítkem Pak Merkelová odpověděla: Moje babička měla tři záchody, zlatý, stříbrný a bronzový. Když Rusové vstoupili do Berlína, posrala se v kuchyni .Brzy by se všichni v Evropě a Americe mohli posrat do kalhot, kdyby si mysleli, že se Rusové budou bát jejich hrozeb.
Upravené 13. 1. 2022 o 08:27

Vyděšený Západ – Doktrína zadržování selhala – Rusko se nebojí a Západ vypadá mizerně
https://www.novarepublika.cz/2022/01/vydeseny-zapad-doktrina-zadrzovani-selhala-rusko-se-neboji-a-zapad-vypada-mizerne


"Existuje ještě jedno vysvětlení: Pohádky o zadržování mohly sloužit jako zástěna, která brání tomu, aby byl vidět strategický cíl mnoha zemí „staré Evropy“, které si přejí sblížení s Ruskem. Ti už neskrývají nespokojenost s americkou nadvládou, obávají se federalizace pod německým vedením a potřebují Moskvu ve své hře. S její pomocí se mohou zbavit „nechtěných dárků“ v podobě jednotlivých východoevropských států: ty už jsou stejně zbytečné, protože z nich už vyždímali vše, co se dalo…"

Pozoruhodná to slova z Polska !!


**Vyděšený Západ – Doktrína zadržování selhala – Rusko se nebojí a Západ vypadá mizerně** https://www.novarepublika.cz/2022/01/vydeseny-zapad-doktrina-zadrzovani-selhala-rusko-se-neboji-a-zapad-vypada-mizerne "Existuje ještě jedno vysvětlení: Pohádky o zadržování mohly sloužit jako zástěna, která brání tomu, aby byl vidět strategický cíl mnoha zemí „staré Evropy“, které si přejí sblížení s Ruskem. Ti už neskrývají nespokojenost s americkou nadvládou, obávají se federalizace pod německým vedením a potřebují Moskvu ve své hře. S její pomocí se mohou zbavit „nechtěných dárků“ v podobě jednotlivých východoevropských států: ty už jsou stejně zbytečné, protože z nich už vyždímali vše, co se dalo…" ** Pozoruhodná to slova z Polska !!**

Předválečná nálada ustoupila napjatým úsměvům


Porážky Spojených států při jejich pokusech vstoupit do Gruzie, Arménie, Kazachstánu, rozpoutat válku na Ukrajině a zhoršení hodnocení Demokratické strany v předvečer voleb do Kongresu v polovině období přimělo Bidenovu vládu ustoupit od tvrdé linie. při jednáních s Ruskem.


Podle zasvěcených z katarské Al-Džazíry udělal Američan ústupky Rusku, přičemž obecně zachoval bojovnou rétoriku. Zejména Spojené státy nabídly Rusku kompromis: NATO odmítá jakékoli demonstrace síly, zavádění vojsk a manévry na hranicích s Ruskem a Rusko stáhne část svých kontingentů z hranic EU a Ukrajiny.
Také na jednání Wendy Shermanové a ruského náměstka ministra Sergeje Rjabkova prakticky otevřeně zaznělo: Rusko ani Spojené státy nemohou ustoupit od svých požadavků z čistě imaginárních důvodů, ale obě strany chápou, že další eskalace konfliktu je kontraproduktivní. Strany se proto rozhodly nechat vše tak, jak je, a zároveň změkčit politické požadavky a snížit míru vojenského napětí.
Konkrétně: Bez reklamy na toto zvláště Spojené státy odmítnou rozmístit své další vojáky v Evropě, odmítnou Ukrajině dodávat točné zbraně, zastaví manévry u ruských hranic a odloží členství Finska v NATO. Na oplátku za to Rusko přestane dělat Ukrajinu noční můrou a opustí rozmístění svých základen na Ukrajině a v Kazachstánu. Návrat ruské mise do NATO v Bruselu a návrat mise NATO do Moskvy se staly znamením, že nepřátelé našli společnou řeč a zahájili jednání.
V Bruselu všichni představitelé NATO přivítali ruskou delegaci a ani delegace Litvy a Polska se neodvážily dělat překážky. Klima setkání v Brusselu hodnotí pozorovatelé jako „teplé“. Dialog s největší pravděpodobností nepřinese viditelné výsledky a podepsané dohody, ale již nyní je pozorováno oslabení aktivity USA vůči Rusku. Zejména Spojené státy zcela přestaly bojovat proti SP2 a stáhly své sankce. Každopádně už to, že předválečnou náladu vystřídaly nucené úsměvy, je dobré.


Solomon Mann , Izrael


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139829-predvoennoe-nastroenie-smenilos-natyanutymi-ulybkami.html
Politikus.ru


**Předválečná nálada ustoupila napjatým úsměvům** Porážky Spojených států při jejich pokusech vstoupit do Gruzie, Arménie, Kazachstánu, rozpoutat válku na Ukrajině a zhoršení hodnocení Demokratické strany v předvečer voleb do Kongresu v polovině období přimělo Bidenovu vládu ustoupit od tvrdé linie. při jednáních s Ruskem. Podle zasvěcených z katarské Al-Džazíry udělal Američan ústupky Rusku, přičemž obecně zachoval bojovnou rétoriku. Zejména Spojené státy nabídly Rusku kompromis: NATO odmítá jakékoli demonstrace síly, zavádění vojsk a manévry na hranicích s Ruskem a Rusko stáhne část svých kontingentů z hranic EU a Ukrajiny. Také na jednání Wendy Shermanové a ruského náměstka ministra Sergeje Rjabkova prakticky otevřeně zaznělo: Rusko ani Spojené státy nemohou ustoupit od svých požadavků z čistě imaginárních důvodů, ale obě strany chápou, že další eskalace konfliktu je kontraproduktivní. Strany se proto rozhodly nechat vše tak, jak je, a zároveň změkčit politické požadavky a snížit míru vojenského napětí. Konkrétně: Bez reklamy na toto zvláště Spojené státy odmítnou rozmístit své další vojáky v Evropě, odmítnou Ukrajině dodávat točné zbraně, zastaví manévry u ruských hranic a odloží členství Finska v NATO. Na oplátku za to Rusko přestane dělat Ukrajinu noční můrou a opustí rozmístění svých základen na Ukrajině a v Kazachstánu. Návrat ruské mise do NATO v Bruselu a návrat mise NATO do Moskvy se staly znamením, že nepřátelé našli společnou řeč a zahájili jednání. V Bruselu všichni představitelé NATO přivítali ruskou delegaci a ani delegace Litvy a Polska se neodvážily dělat překážky. Klima setkání v Brusselu hodnotí pozorovatelé jako „teplé“. Dialog s největší pravděpodobností nepřinese viditelné výsledky a podepsané dohody, ale již nyní je pozorováno oslabení aktivity USA vůči Rusku. Zejména Spojené státy zcela přestaly bojovat proti SP2 a stáhly své sankce. Každopádně už to, že předválečnou náladu vystřídaly nucené úsměvy, je dobré. Solomon Mann , Izrael Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139829-predvoennoe-nastroenie-smenilos-natyanutymi-ulybkami.html Politikus.ru

První let nového Tu-160M
https://colonelcassad.livejournal.com/7369499.html


"Uvádí se také, že byl obnoven celý výrobní cyklus těchto strojů, což naznačuje, že určitý počet těchto bombardérů bude vyroben a uveden do provozu."


**První let nového Tu-160M** https://colonelcassad.livejournal.com/7369499.html "Uvádí se také, že byl obnoven celý výrobní cyklus těchto strojů, což naznačuje, že určitý počet těchto bombardérů bude vyroben a uveden do provozu."

@Bohumil - pro doplnění doporučuji přečíst si něco z historie účasti Finska ve Sv.válce II(1942-45) Rusko sehrává stejnou partii a v 1.kole nabízí dohodu pro protivníka nejvýhodnější. Generál Mannerheim by mohl vyprávět, ale jsou k mání i jeho paměti.

@Bohumil - pro doplnění doporučuji přečíst si něco z historie účasti Finska ve Sv.válce II(1942-45) Rusko sehrává stejnou partii a v 1.kole nabízí dohodu pro protivníka nejvýhodnější. Generál Mannerheim by mohl vyprávět, ale jsou k mání i jeho paměti.

Česká republika "ví, co má dělat"...


Otázkou je, koho to měli v České republice na mysli ? Zemana ? Vystrčila ? Pekarovou ? Fialu ? Lipavského ? KOHO ?!


[quote="pid:52427, uid:492"]Česká republika "ví, co má dělat"...[/quote] Otázkou je, koho to měli v České republice na mysli ? Zemana ? Vystrčila ? Pekarovou ? Fialu ? Lipavského ? KOHO ?!

Pokud Rusko napadne Ukrajine, zmrazíme Putinovi majetek, zní z USA


https://eurozpravy.cz/zahranicni/amerika/pokud-rusko-napadne-ukrajine-zmrazime-putinovi-majetek-zni-z-usa.8a81ebde/


Ha, ha, ha ... Tak ho zmrazte ! Co vám brání ? Chudáčci malí, až mě je jich líto, když vidím, jak bezmocně prskají vzteky, protože mají v rukách akorát tak trus a to ještě starý, pěkně voňavý a echtovně mazlavý ...


P.S.
Vzpomínám, jak jsem se před několika léty bavil s jedním čechoemeričanem, který se mě s tajuplným a spikleneckým výrazem zeptal: "Víš, kdo je nejbohatším člověkem na světě ?". Já mu odpověděl: "Nevím, kdo ?". "No přece Putin ! Ten má na kontech stamiliardy dolarů !" Já na to řekl: "Ty joo, fakt, joo ? A kde má ty prachy uložené ? V amerických bankách ? Nebo ve švýcarských ? Nebo že by v Británii ? A pokud je tam má a oni to přesně vědí, že mu patří, proč to už dávno s velkou slávou nezveřejnili ? A proč mu je nezabaví ? Vždyť je přece musel ukrást ! To přece není žádný problém ! Vždyť to tak už udělali několika ruským oligarchům ... A Putin by přece byla taková pěkná třešnička na dortu !" Podíval se na mě jak na idiota, a z jeho výrazu jsem pochopil, že už dále nejsem odpovídající sparringpartner pro takový typ a téma rozhovoru a uraženě se odmlčel ...


Pokud Rusko napadne Ukrajine, zmrazíme Putinovi majetek, zní z USA https://eurozpravy.cz/zahranicni/amerika/pokud-rusko-napadne-ukrajine-zmrazime-putinovi-majetek-zni-z-usa.8a81ebde/ Ha, ha, ha ... Tak ho zmrazte ! Co vám brání ? Chudáčci malí, až mě je jich líto, když vidím, jak bezmocně prskají vzteky, protože mají v rukách akorát tak trus a to ještě starý, pěkně voňavý a echtovně mazlavý ... P.S. Vzpomínám, jak jsem se před několika léty bavil s jedním čechoemeričanem, který se mě s tajuplným a spikleneckým výrazem zeptal: "Víš, kdo je nejbohatším člověkem na světě ?". Já mu odpověděl: "Nevím, kdo ?". "No přece Putin ! Ten má na kontech stamiliardy dolarů !" Já na to řekl: "Ty joo, fakt, joo ? A kde má ty prachy uložené ? V amerických bankách ? Nebo ve švýcarských ? Nebo že by v Británii ? A pokud je tam má a oni to přesně vědí, že mu patří, proč to už dávno s velkou slávou nezveřejnili ? A proč mu je nezabaví ? Vždyť je přece musel ukrást ! To přece není žádný problém ! Vždyť to tak už udělali několika ruským oligarchům ... A Putin by přece byla taková pěkná třešnička na dortu !" Podíval se na mě jak na idiota, a z jeho výrazu jsem pochopil, že už dále nejsem odpovídající sparringpartner pro takový typ a téma rozhovoru a uraženě se odmlčel ...
Upravené 13. 1. 2022 o 14:13

Česká republika "ví, co má dělat"...

Dotaz korespondenta TASSu 7:48


[quote="pid:52427, uid:492"]Česká republika "ví, co má dělat"...[/quote] Dotaz korespondenta TASSu 7:48

Otázkou je, koho to měli v České republice na mysli ?


Možno toto je jedna z odpovedí:
Maroš Štefčovič:
Navštívil ma dnes český minister pre európske záležitosti Mikuláš Bek, aby mi načrtol priority, ktoré Česko zvažuje presadzovať počas svojho predsedníctva v Rade EÚ. Predsednícku taktovku preberie v júli tohto roka a prípravy preto vrcholia. Napokon, ako kedysi povedal L. Pasteur: "Šanca uprednostňuje pripravenú myseľ."


https://www.facebook.com/MarosSefcovic/posts/491386872349789


[quote="pid:52431, uid:270"]Otázkou je, koho to měli v České republice na mysli ?[/quote] Možno toto je jedna z odpovedí: Maroš Štefčovič: Navštívil ma dnes český minister pre európske záležitosti Mikuláš Bek, aby mi načrtol **priority**, ktoré **Česko zvažuje presadzovať počas svojho** **predsedníctva v Rade EÚ**. Predsednícku taktovku preberie v júli tohto roka a prípravy preto vrcholia. Napokon, ako kedysi povedal L. Pasteur: "Šanca uprednostňuje pripravenú myseľ." https://www.facebook.com/MarosSefcovic/posts/491386872349789

ale ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?.....ved blokovat NATO,zadrzovat ci zastrasovat, zmarit cinnosti USA v Syrii ci inde moze nastat aj bez tychto stretnuti. Nemusia davat na to ultimata. Na jednej strane mi to cele pride, ze to si mohli aj zavolat Putin s Bidenom (povedat, ze bude toto alebo nebude tamto) a okrem toho Zeneva prebieha na relativne nizkej urovni (namestnici), na strane druhej aj doterajsie stretnutia boli vacsinou na ziadost Amikov. Rusko je uz relativne mimo americku zonu, ma v devizovych rezervach ale hodne eura, eurozona je ale strcena v americkom zadku. Presadzovanie green dealu obmedzuje a ochudobnuje EU v prospech USA, ale EU nechce Rusko. Tolko nepriatelstva, co sa teraz vylialo z novin ohladom ruskeho ultimata a aj reci Stoltenpohla.......no proste mne to cele do hlavy nejde. To zacnu Rusi zachranovat USA svojou ropou, ked sa dohodnu, ze sa stiahnu? Ved USA maju hlavny problem ekonomiku. Neviem, celemu tomu nerozumiem


ale ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?.....ved blokovat NATO,zadrzovat ci zastrasovat, zmarit cinnosti USA v Syrii ci inde moze nastat aj bez tychto stretnuti. Nemusia davat na to ultimata. Na jednej strane mi to cele pride, ze to si mohli aj zavolat Putin s Bidenom (povedat, ze bude toto alebo nebude tamto) a okrem toho Zeneva prebieha na relativne nizkej urovni (namestnici), na strane druhej aj doterajsie stretnutia boli vacsinou na ziadost Amikov. Rusko je uz relativne mimo americku zonu, ma v devizovych rezervach ale hodne eura, eurozona je ale strcena v americkom zadku. Presadzovanie green dealu obmedzuje a ochudobnuje EU v prospech USA, ale EU nechce Rusko. Tolko nepriatelstva, co sa teraz vylialo z novin ohladom ruskeho ultimata a aj reci Stoltenpohla.......no proste mne to cele do hlavy nejde. To zacnu Rusi zachranovat USA svojou ropou, ked sa dohodnu, ze sa stiahnu? Ved USA maju hlavny problem ekonomiku. Neviem, celemu tomu nerozumiem

ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?

No, mohli se v tichosti dohodnout, že se otevřeně nedohodnou, aby následně mohly probíhat kroky, k nimž by žádná ze stran nemohla dát otevřený souhlas...


[quote="pid:52456, uid:187"]ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?[/quote] No, mohli se v tichosti dohodnout, že se otevřeně nedohodnou, aby následně mohly probíhat kroky, k nimž by žádná ze stran nemohla dát otevřený souhlas...

Uvažuješ jako geopolitik, a ne jako momentální ( a podle indicií dlouhodobý) globálníé lídr. Zkus to jinak.


Uvažuješ jako geopolitik, a ne jako momentální ( a podle indicií dlouhodobý) globálníé lídr. Zkus to jinak.

ale ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?.....ved blokovat NATO,zadrzovat ci zastrasovat, zmarit cinnosti USA v Syrii ci inde moze nastat aj bez tychto stretnuti. Nemusia davat na to ultimata.


Domníváš se, že ostatní země nemají vědět o tom, co navrhuje Rusko? Občané těch zemí také nemají vědět, že Rusko navrhuje změnit přístup k zajištění bezpečnosti na kontinentu? Měli by si to rozdat jen s Amerikou?


Já nechápu, co ti na tom vadí, že Rusko se pokouší nejdříve dohodnout, přesvědčit zajinteresované strany a teprve potom jednat z pozice síly? Že nejdříve navrhne postup, který je v zájmu všech stran a teprve po odmítnutí je připraveno jednat jen v zájmu svém?
Co je na tom tak nepochopitelného?


[quote="pid:52456, uid:187"]ale ak Rusi vedia, ze sa vlastne nedohodnu, tak naco to vsetko?.....ved blokovat NATO,zadrzovat ci zastrasovat, zmarit cinnosti USA v Syrii ci inde moze nastat aj bez tychto stretnuti. Nemusia davat na to ultimata.[/quote] Domníváš se, že ostatní země nemají vědět o tom, co navrhuje Rusko? Občané těch zemí také nemají vědět, že Rusko navrhuje změnit přístup k zajištění bezpečnosti na kontinentu? Měli by si to rozdat jen s Amerikou? Já nechápu, co ti na tom vadí, že Rusko se pokouší nejdříve dohodnout, přesvědčit zajinteresované strany a teprve potom jednat z pozice síly? Že nejdříve navrhne postup, který je v zájmu všech stran a teprve po odmítnutí je připraveno jednat jen v zájmu svém? Co je na tom tak nepochopitelného?
Upravené 14. 1. 2022 o 12:14

Já nechápu, co ti na tom vadí, že Rusko se pokouší nejdříve dohodnout, přesvědčit zajinteresované strany a teprve potom jednat z pozice síly? Že nejdříve navrne postup, který je v zájmu všech stran a teprve po odmítnutí je připraveno jednat jen v zájmu svém?
Co je na tom tak nepochopitelného?

Je to způsob chování , na který otrok z konglomerátu , kde je běžné vydírat , podvádět a nedodržovat své sliby , není zvyklý , protože to nezapadá do jeho běžného vidění světa .
Není to o tom , že je někdo hloupý , jde o to , že to jeho psychika , která je po desetiletí či celý život záměrně mrzačena , prozatím není schopna akceptovat v běžném každodenním životě .


[quote="pid:52466, uid:158"]Já nechápu, co ti na tom vadí, že Rusko se pokouší nejdříve dohodnout, přesvědčit zajinteresované strany a teprve potom jednat z pozice síly? Že nejdříve navrne postup, který je v zájmu všech stran a teprve po odmítnutí je připraveno jednat jen v zájmu svém? Co je na tom tak nepochopitelného?[/quote] Je to způsob chování , na který otrok z konglomerátu , kde je běžné vydírat , podvádět a nedodržovat své sliby , není zvyklý , protože to nezapadá do jeho běžného vidění světa . Není to o tom , že je někdo hloupý , jde o to , že to jeho psychika , která je po desetiletí či celý život záměrně mrzačena , prozatím není schopna akceptovat v běžném každodenním životě .

Nezhodli sa ani v základných otázkach. Kremeľ označil doterajšie rokovania s USA a NATO za neúspešné


https://www.ta3.com/clanok/224172/nezhodli-sa-ani-v-zakladnych-otazkach-kremel-oznacil-doterajsie-rokovania-s-usa-a-nato-za-neuspesne


Nezhodli sa ani v základných otázkach. Kremeľ označil doterajšie rokovania s USA a NATO za neúspešné https://www.ta3.com/clanok/224172/nezhodli-sa-ani-v-zakladnych-otazkach-kremel-oznacil-doterajsie-rokovania-s-usa-a-nato-za-neuspesne

Rusi: Rozhovory so Západom nikam nevedú. Môžeme nasadiť naše vojenské zariadenia v Amerike


Rusko nevidí dôvod na ďalšie rozhovory so Západom v blízkom čase. Nevylúčilo ani nasadenie svojej vojenskej infraštruktúry na Kube a vo Venezuele.


Rusko nevidí dôvod na uskutočnenie nového kola rozhovorov so Západom v nadchádzajúcich dňoch po tom, ako počas doterajších rokovaní o bezpečnostných zárukách nedošlo k pokroku. Vyhlásil to vo štvrtok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, informovala agentúra AFP.


„Nevidím dôvod, prečo by sme si mali v najbližších dňoch spolu sadnúť, znova sa stretnúť a začať rovnaké diskusie,“ povedal Riabkov v rozhovore pre televíznu stanicu RTVI.


Západných náprotivkov obvinil, že im chýba akákoľvek „flexibilita“ viesť rokovania o „vážnych témach“. Riabkov zároveň podľa agentúry AP varoval, že v prípade zvýšeného napätia so Spojenými štátmi nemožno vylúčiť nasadenie ruskej vojenskej infraštruktúry na Kube a vo Venezuele.


Kremeľ vo štvrtok nepriaznivo ohodnotil bezpečnostné rokovania medzi Ruskom, USA a Severoatlantickou alianciou. Označil ich za neúspešné, pričom uviedol, že zúčastnené strany sa nezhodujú v základných otázkach.


„Rokovania boli iniciované na to, aby sme dostali konkrétne odpovede na konkrétne položené zásadné otázky, a pri tých sme zaznamenali nezhody. To je zlé, možno to pokladať iba za mínus oboch tých dvoch kôl (rokovaní), ktoré už prebehli,“ uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.


Rokovania medzi Ruskom, USA a Severoatlantickou alianciou sa konajú z dôvodu obáv pred Ruskou inváziou na Ukrajinu. Moskva od Spojených štátov a organizácie NATO žiada rozsiahle bezpečnostné záruky vrátane toho, aby sa aliancia nerozšírila o Ukrajinu. Spojené štáty a spojenci však Rusku pohrozili, že ak zaútočí, zavedú proti nemu prísne sankcie, vysvetľuje AFP.


https://dennikstandard.sk/157106/rusi-rozhovory-so-zapadom-nikam-nevedu-mozeme-nasadit-nase-vojenske-zariadenia-v-amerike/


Rusi: Rozhovory so Západom nikam nevedú. Môžeme nasadiť naše vojenské zariadenia v Amerike Rusko nevidí dôvod na ďalšie rozhovory so Západom v blízkom čase. Nevylúčilo ani nasadenie svojej vojenskej infraštruktúry na Kube a vo Venezuele. Rusko nevidí dôvod na uskutočnenie nového kola rozhovorov so Západom v nadchádzajúcich dňoch po tom, ako počas doterajších rokovaní o bezpečnostných zárukách nedošlo k pokroku. Vyhlásil to vo štvrtok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, informovala agentúra AFP. „Nevidím dôvod, prečo by sme si mali v najbližších dňoch spolu sadnúť, znova sa stretnúť a začať rovnaké diskusie,“ povedal Riabkov v rozhovore pre televíznu stanicu RTVI. Západných náprotivkov obvinil, že im chýba akákoľvek „flexibilita“ viesť rokovania o „vážnych témach“. Riabkov zároveň podľa agentúry AP varoval, že v prípade zvýšeného napätia so Spojenými štátmi nemožno vylúčiť nasadenie ruskej vojenskej infraštruktúry na Kube a vo Venezuele. Kremeľ vo štvrtok nepriaznivo ohodnotil bezpečnostné rokovania medzi Ruskom, USA a Severoatlantickou alianciou. Označil ich za neúspešné, pričom uviedol, že zúčastnené strany sa nezhodujú v základných otázkach. „Rokovania boli iniciované na to, aby sme dostali konkrétne odpovede na konkrétne položené zásadné otázky, a pri tých sme zaznamenali nezhody. To je zlé, možno to pokladať iba za mínus oboch tých dvoch kôl (rokovaní), ktoré už prebehli,“ uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Rokovania medzi Ruskom, USA a Severoatlantickou alianciou sa konajú z dôvodu obáv pred Ruskou inváziou na Ukrajinu. Moskva od Spojených štátov a organizácie NATO žiada rozsiahle bezpečnostné záruky vrátane toho, aby sa aliancia nerozšírila o Ukrajinu. Spojené štáty a spojenci však Rusku pohrozili, že ak zaútočí, zavedú proti nemu prísne sankcie, vysvetľuje AFP. https://dennikstandard.sk/157106/rusi-rozhovory-so-zapadom-nikam-nevedu-mozeme-nasadit-nase-vojenske-zariadenia-v-amerike/

JankaS - ale s USA se přece nedá na něčem dohodnout. Všechny dohody porušili a poruší. Dohoda z jejich strany znamená jediné - USA nedodrží nic a postupně si ukrajuje stále větší krajíc, až druhému nezbude nic, je to ukázka jejich nadřazenosti a schopnosti vyjebat s druhými (dle jejich pohledu), druhé strany musí dodržet vše, a ikdyž se tak stane, jsou stejně lživě obviněny z nedodržování, což musí být tvrdě potrestáno.
Takže nedohodnutí se s USA je jediná možnost, jak lze ze strany Ruska dosáhnou požadovaného cíle. Toto je samozřejmě třeba deklarovat veřejně, proto ta tolik očekávaná a sledovaná jednání v Ženevě.
Předpokládám, že na americké straně jsou dva druhy kádrů, jedni naprosto přesvědčení o své nadřazenosti, kteří vůbec neví, která bije, a ti, kteří ví velice dobře kam to vše směřuje - což je i případ ruské strany.


JankaS - ale s USA se přece nedá na něčem dohodnout. Všechny dohody porušili a poruší. Dohoda z jejich strany znamená jediné - USA nedodrží nic a postupně si ukrajuje stále větší krajíc, až druhému nezbude nic, je to ukázka jejich nadřazenosti a schopnosti vyjebat s druhými (dle jejich pohledu), druhé strany musí dodržet vše, a ikdyž se tak stane, jsou stejně lživě obviněny z nedodržování, což musí být tvrdě potrestáno. Takže nedohodnutí se s USA je jediná možnost, jak lze ze strany Ruska dosáhnou požadovaného cíle. Toto je samozřejmě třeba deklarovat veřejně, proto ta tolik očekávaná a sledovaná jednání v Ženevě. Předpokládám, že na americké straně jsou dva druhy kádrů, jedni naprosto přesvědčení o své nadřazenosti, kteří vůbec neví, která bije, a ti, kteří ví velice dobře kam to vše směřuje - což je i případ ruské strany.
Upravené 13. 1. 2022 o 16:25

@Michaela1 - kdepak, já reagoval na @JankuS. Byl jsem pomalejší než tvůj koment.

@Michaela1 - kdepak, já reagoval na @JankuS. Byl jsem pomalejší než tvůj koment.

S tzv. kolektivním Západem lze jednat pouze z pozice síly, protože na nic jiného neslyší. Vše ostatní bere jako slabost protivníka a příležitost pro svoji expanzi. Ale síla může mít a má různé formy. Kolektivní Západ je přesvědčen o své nadřazenosti nad zbytkem světa. Stále v něm převládá mesiášství.


S tzv. kolektivním Západem lze jednat pouze z pozice síly, protože na nic jiného neslyší. Vše ostatní bere jako slabost protivníka a příležitost pro svoji expanzi. Ale síla může mít a má různé formy. Kolektivní Západ je přesvědčen o své nadřazenosti nad zbytkem světa. Stále v něm převládá mesiášství.

Jarek

dakujem Boletus, od teba to bolo aspon prijemnejsie ako od Putinovca:-)
Taurus: nie, nevadia mi rokovania RF a USA, ani nemam nastavenie korporatneho otroka, ani neupieram moznost informavat siroku verejnost o ruskych navrhoch ci poziadavkach. Proste som hladala skor sposob ako sa na vec pozriet zhora (kolektivna diskusia) a vidiet, co tym chcel Putin dosiahnut. Iste informovat svetovu verejnost, ale ta dostane vacsinu info len cez MSM (a teda to pojde do certa) a ti ostatni aj tak vedia, ze dohody so Zapadom su platne ako indianom koralky. Proste skor vidim vsetky smery zablokovane, ziadny zmysel pre tuto operaciu a ziadne pozitivne vychodisko pre Rusko.
Ale mozno ako Boletus laskavo hovori, musim sa na to pozriet inak:-)


dakujem Boletus, od teba to bolo aspon prijemnejsie ako od Putinovca:-) Taurus: nie, nevadia mi rokovania RF a USA, ani nemam nastavenie korporatneho otroka, ani neupieram moznost informavat siroku verejnost o ruskych navrhoch ci poziadavkach. Proste som hladala skor sposob ako sa na vec pozriet zhora (kolektivna diskusia) a vidiet, co tym chcel Putin dosiahnut. Iste informovat svetovu verejnost, ale ta dostane vacsinu info len cez MSM (a teda to pojde do certa) a ti ostatni aj tak vedia, ze dohody so Zapadom su platne ako indianom koralky. Proste skor vidim vsetky smery zablokovane, ziadny zmysel pre tuto operaciu a ziadne pozitivne vychodisko pre Rusko. Ale mozno ako Boletus laskavo hovori, musim sa na to pozriet inak:-)

Iste informovat svetovu verejnost, ale ta dostane vacsinu info len cez MSM (a teda to pojde do certa) a ti ostatni aj tak vedia, ze dohody so Zapadom su platne ako indianom koralky. Proste skor vidim vsetky smery zablokovane, ziadny zmysel pre tuto operaciu a ziadne pozitivne vychodisko pre Rusko.


Nejen světovou veřejnost, ale i vedení jednotlivých zemí. I když tato jednání nepřinesou úspěch, informace o tom, jak chce Rusko zajistit bezpečnost, zůstanou. Kdo bude chtít, dozví se. Projeví se to v budoucnu. Rusko je běžec na dlouhou trať.


Co se tyče dohod se západem. Ano, máme s ním své zkušenosti. Nicméně, Rusko požaduje právní záruky, ze kterých vyplývá i možnost kontroly plnění. Až NATO stáhne svoje zbraně z východní Evropy, nebude možné ze dne na den se tam vrátit.


A jako další. Proč nepočítáš s možnosti, že USA už NATO nepotřebují? Nemají peníze na vydržování aliance a musí se přesměrovat na východoásijský región. Právě kvůli tomu byla vytvořená aliance AUKUS. Celá tá akce může být s Ruskem domluvená.


Putin: "Nám by vyhovovalo, aby ti, kdo chtějí proti nám zavádět sankce, zavedli by všechny možné sankce naraz a co nejrychleji. Osvobodilo by nám to ruce pro obranu vlastních národních zájmů takovými prostředky, které my považujeme za nejefektivnější pro nás."
https://www.youtube.com/watch?v=xQen848xRQM&t=21s


[quote="pid:52509, uid:187"]Iste informovat svetovu verejnost, ale ta dostane vacsinu info len cez MSM (a teda to pojde do certa) a ti ostatni aj tak vedia, ze dohody so Zapadom su platne ako indianom koralky. Proste skor vidim vsetky smery zablokovane, ziadny zmysel pre tuto operaciu a ziadne pozitivne vychodisko pre Rusko.[/quote] Nejen světovou veřejnost, ale i vedení jednotlivých zemí. I když tato jednání nepřinesou úspěch, informace o tom, jak chce Rusko zajistit bezpečnost, zůstanou. Kdo bude chtít, dozví se. Projeví se to v budoucnu. Rusko je běžec na dlouhou trať. Co se tyče dohod se západem. Ano, máme s ním své zkušenosti. Nicméně, Rusko požaduje právní záruky, ze kterých vyplývá i možnost kontroly plnění. Až NATO stáhne svoje zbraně z východní Evropy, nebude možné ze dne na den se tam vrátit. A jako další. Proč nepočítáš s možnosti, že USA už NATO nepotřebují? Nemají peníze na vydržování aliance a musí se přesměrovat na východoásijský región. Právě kvůli tomu byla vytvořená aliance AUKUS. Celá tá akce může být s Ruskem domluvená. Putin: "Nám by vyhovovalo, aby ti, kdo chtějí proti nám zavádět sankce, zavedli by všechny možné sankce naraz a co nejrychleji. Osvobodilo by nám to ruce pro obranu vlastních národních zájmů takovými prostředky, které my považujeme za nejefektivnější pro nás." https://www.youtube.com/watch?v=xQen848xRQM&t=21s

zavedli by všechny možné sankce naraz a co nejrychleji


tak at znárodní centrální banku a sankce bude mít


[quote="pid:52523, uid:158"]zavedli by všechny možné sankce naraz a co nejrychleji[/quote] tak at znárodní centrální banku a sankce bude mít
1234 ... 11
123.52k
794
82
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept