Mimo kategórií
Křesťanské pojetí Boha versus Bůh jako Jednota nerozlišených protikladů

@Rusofil

Text mahabharáty si můžu najít taky, ptám se konkrétně na tu pasáž kde je to, co tvrdíš že tam je.


@Rusofil Text mahabharáty si můžu najít taky, ptám se konkrétně na tu pasáž kde je to, co tvrdíš že tam je.

@Rusofil: Nechci zahlcovat už tak nepřehledné vlákno vlastními úvahami, ale ráda bych se zeptala, znáte koncepci Roza mira Daniila Andrejeva?

@Rusofil: Nechci zahlcovat už tak nepřehledné vlákno vlastními úvahami, ale ráda bych se zeptala, znáte koncepci Roza mira Daniila Andrejeva?

netvoří ani nehodnotí. Ta prostě jenom JE.
A ak to myslíš ešte pred prvým kolom Stvorenia,v predstvorení-tak tie charakteristiky tam vždy boli aj tak-v stave no ešte nie v procese.


[quote="pid:55347, uid:430"]netvoří ani nehodnotí. Ta prostě jenom JE.[/quote]A ak to myslíš ešte pred prvým kolom Stvorenia,v predstvorení-tak tie charakteristiky tam vždy boli aj tak-v stave no ešte nie v procese.

znáte koncepci Roza mira Daniila Andrejeva
Ne, neznám. Teď jsem ho našel na YT, tak prozkoumám o co jde. Dík.


[quote="pid:55372, uid:810"]znáte koncepci Roza mira Daniila Andrejeva[/quote]Ne, neznám. Teď jsem ho našel na YT, tak prozkoumám o co jde. Dík.
Upravené 31. 1. 2022 o 16:16

@Rusofil dávám odkaz aspoň na českou Wiki pro základní představu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C5%AF%C5%BEe_sv%C4%9Bta
Mám pocit, že ta koncepce nebo světonázor přes svůj výsostně mystický původ obsahuje podobné řešení tématu této diskuse (čímž byla, než se to rozmělnilo, v zásadě otázka theodicey a podstata boje dobra se zlem), jaké možná implicitně vyplývá z Vašich úvah. Dílo samotné bylo autorem (významný básník a myslitel tehdejší doby, žádná ezoterní rychlokvaška) sepsáno v gulagu, bachaři ho údajně podporovali.

@Rusofil dávám odkaz aspoň na českou Wiki pro základní představu. https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C5%AF%C5%BEe_sv%C4%9Bta Mám pocit, že ta koncepce nebo světonázor přes svůj výsostně mystický původ obsahuje podobné řešení tématu této diskuse (čímž byla, než se to rozmělnilo, v zásadě otázka theodicey a podstata boje dobra se zlem), jaké možná implicitně vyplývá z Vašich úvah. Dílo samotné bylo autorem (významný básník a myslitel tehdejší doby, žádná ezoterní rychlokvaška) sepsáno v gulagu, bachaři ho údajně podporovali.

dávám odkaz aspoň na českou Wiki pro základní představu.
Už ho poslouchám. Na YT je namluvena jeho kniha. Ale je to kolem 18 hodin. smile


[quote="pid:55380, uid:810"]dávám odkaz aspoň na českou Wiki pro základní představu.[/quote]Už ho poslouchám. Na YT je namluvena jeho kniha. Ale je to kolem 18 hodin. ;)

Miky72: ale biela je farba ktora obsahuje aj sivu a nie naopak. A cierna vznika tam, kde nie je nic....cisto fyzikalne. Ale povedala by som, ze aj v duchovnej oblasti to bude skor posunute oproti tomu co hovoris.....siva mi pride cisty kompromos, ani ryba ani rak, ani dobro, ani zlo, len amorfna existencia


Miky72: ale biela je farba ktora obsahuje aj sivu a nie naopak. A cierna vznika tam, kde nie je nic....cisto fyzikalne. Ale povedala by som, ze aj v duchovnej oblasti to bude skor posunute oproti tomu co hovoris.....siva mi pride cisty kompromos, ani ryba ani rak, ani dobro, ani zlo, len amorfna existencia

Jak noosféra krásně pracuje. Projev Nikonova (vnuka Molotova) o silách světla a tmy. Nechybí tam ani zmínka o Indii.


https://www.youtube.com/watch?v=clRHt_4FpwA


Jak noosféra krásně pracuje. Projev Nikonova (vnuka Molotova) o silách **světla** a **tmy**. Nechybí tam ani zmínka o Indii. https://www.youtube.com/watch?v=clRHt_4FpwA
Upravené 31. 1. 2022 o 17:38

Chlapi síce je zábavné sledovať, že bavíte sa o Bohu, ale musíte si uvedomiť tieto veci:


  1. Čítate preklad z prekladu t.j. SZ sa prekladal najprv z hebrejčiny do gréčtiny, z gréčtiny do latiny a z latiny do češtiny, slovenčiny a iných jazykov alebo z Hebrejčiny do Ruského jazyka.
  2. Prekladatelia boli ak či onak v službách GP t.j. robilo sa takým zámerom aby žiadny človek nedošiel k pravdivej interpretácií napísaného textu.
  3. Eloha/Elohim v Hebrejčine neznamená Boh/boh a YHWH neznamená Hospodin napriek tomu to veci sa takto prekladajú.
  4. Boh zo SZ je buď zvrhlík s bipolárnou schizofréniou alebo je tam ideologický boj dvoch entít.
  5. Existujú neverejné apokrifické texty, ktoré ak rovno nevyvracajú Hoxove, Rusofilove a hlavne cirkevné tvrdenia, tak to stavajú do iného svetla.

Takže tak...


Chlapi síce je zábavné sledovať, že bavíte sa o Bohu, ale musíte si uvedomiť tieto veci: 1. Čítate preklad z prekladu t.j. SZ sa prekladal najprv z hebrejčiny do gréčtiny, z gréčtiny do latiny a z latiny do češtiny, slovenčiny a iných jazykov alebo z Hebrejčiny do Ruského jazyka. 2. Prekladatelia boli ak či onak v službách GP t.j. robilo sa takým zámerom aby **žiadny človek** nedošiel k pravdivej interpretácií napísaného textu. 3. Eloha/Elohim v Hebrejčine neznamená Boh/boh a YHWH neznamená Hospodin napriek tomu to veci sa takto prekladajú. 4. Boh zo SZ je buď zvrhlík s bipolárnou schizofréniou alebo je tam ideologický boj dvoch entít. 5. Existujú neverejné apokrifické texty, ktoré ak rovno nevyvracajú Hoxove, Rusofilove a **hlavne** cirkevné tvrdenia, tak to stavajú do iného svetla. Takže tak...

Moderátor

Kdo tvrdí, že dobro a zlo neexistuje, je duchovním a možná i fyzickým potomkem těch, kteří absolvovali Sinajský pochod. A jsou stoupenci Satana= Boha Hospodina.

Ten člověk musí hodně trpět. Vyjadřuji s ním soucit. Je zcela ovládán svými myšlenkami a naprosto nechápe, čím ve skutečnosti je. Ale i on se stane jednou vědomým a své dnešní názory bude považovat za směšné. Ostatně, komu z nás se to nestalo?


[quote="pid:55275, uid:312"]Kdo tvrdí, že dobro a zlo neexistuje, je duchovním a možná i fyzickým potomkem těch, kteří absolvovali Sinajský pochod. A jsou stoupenci Satana= Boha Hospodina.[/quote] Ten člověk musí hodně trpět. Vyjadřuji s ním soucit. Je zcela ovládán svými myšlenkami a naprosto nechápe, čím ve skutečnosti je. Ale i on se stane jednou vědomým a své dnešní názory bude považovat za směšné. Ostatně, komu z nás se to nestalo?

Pavel Kačer

xistujú neverejné apokrifické texty, ktoré ak rovno nevyvracajú Hoxove, Rusofilove a hlavne cirkevné tvrdenia, tak to stavajú do iného svetla.
Je pravda, co jsi napsal, já apokrifické texty nečetl, a popravdě ani není proč. Protože společnost už nejméně 3000 let let řídí Bible a spol.
Sám jsem na to upozorňoval, že nikdo nikdy neviděl originál jak Bible, tak ani Koránu, ale všichni je citují, jako Boží slovo. Zatímco, podobná díla Slovanů se vydávají za falzum. Nemělo by se za falzum považovat také Bible a Korán?
Když to vezmu ad absurdum, klidně mohl někdo napsat detektivku a tu vydávat, za slovo Boží a mohlo se žít podle ní.
Ale kolega, který tady zadal toto téma, chtěl na toto téma diskuzi. Tak diskutujeme.
KSB dokonce tvrdí, že žijeme v Biblické koncepci. Můžeš napsat autorům KSB, že ve svých úvahách vycházejí z překladů. překladů, překladů. Jsem zvědav, co ti odpoví. smile


[quote="pid:55443, uid:7"]xistujú neverejné apokrifické texty, ktoré ak rovno nevyvracajú Hoxove, Rusofilove a hlavne cirkevné tvrdenia, tak to stavajú do iného svetla.[/quote]Je pravda, co jsi napsal, já apokrifické texty nečetl, a popravdě ani není proč. Protože společnost už nejméně 3000 let let řídí Bible a spol. Sám jsem na to upozorňoval, že nikdo nikdy neviděl originál jak Bible, tak ani Koránu, ale všichni je citují, jako Boží slovo. Zatímco, podobná díla Slovanů se vydávají za falzum. Nemělo by se za falzum považovat také Bible a Korán? Když to vezmu ad absurdum, klidně mohl někdo napsat detektivku a tu vydávat, za slovo Boží a mohlo se žít podle ní. Ale kolega, který tady zadal toto téma, chtěl na toto téma diskuzi. Tak diskutujeme. KSB dokonce tvrdí, že žijeme v Biblické koncepci. Můžeš napsat autorům KSB, že ve svých úvahách vycházejí z překladů. překladů, překladů. Jsem zvědav, co ti odpoví. :D

Boh zo SZ je buď zvrhlík s bipolárnou schizofréniou alebo je tam ideologický boj dvoch entít.


Šly by uvést konkrétní úryvky SZ, které to ilustrují?


[quote="pid:55443, uid:7"]Boh zo SZ je buď zvrhlík s bipolárnou schizofréniou alebo je tam ideologický boj dvoch entít.[/quote] Šly by uvést konkrétní úryvky SZ, které to ilustrují?
Upravené 1. 2. 2022 o 16:12

Nemělo by se za falzum považovat také Bible a Korán?

Pokusím se to trochu odlehčit, snad se nikdo neurazí. Do Koránu jsem ani nenahlédl. Do Bible pouze párkrát na krátký okamžik, protože jsem z toho měl nedobré pocity. Starý zákon mi přijde jak Archalovy sebrané spisy a Nový zákon jak pokus to samé odlehčit pohledem Studia Milan.


[quote="pid:55448, uid:312"]Nemělo by se za falzum považovat také Bible a Korán?[/quote] Pokusím se to trochu odlehčit, snad se nikdo neurazí. Do Koránu jsem ani nenahlédl. Do Bible pouze párkrát na krátký okamžik, protože jsem z toho měl nedobré pocity. Starý zákon mi přijde jak Archalovy sebrané spisy a Nový zákon jak pokus to samé odlehčit pohledem Studia Milan.

Oni sami tvrdí, že mají jinou krev, než my. Modrou!

K tomu dodám len takú drobnosť: modrá krv skutočne existuje. Teplokrvné živočíchy majú hemoglobín založený na báze železa a je červený. U morských živočíchov, napr. chobotníc, by ale prenos kyslíka na báze železa nefungoval, preto je základnou zložkou ich krvného farbiva meď, a ich krv je modrá. Takáto krv dokáže prenášať kyslík aj v morských podmienkach.


Ak by bola pravda, čo tvrdia staré židovské apokryfy, že padlí anjeli sa krížili nielen so ženami ale aj so zvieratami a vznikali rôzne chyméry (napoly človek, napoli zviera: kentauri, morské panny, vodníci, draci, reptiloidi a pod.) tak morské chyméry mohli mať modrú krv.


Mir, znamená mír i svět.


Pre tých, čo by chceli skúmať prastaré ruské knihy, písané ešte staršou a bohatšou ruskou azbukou, tam slová mier a svet boli odlíšené:
Миръ = mier;
Мiръ = svet, vesmír;
Rozdiel je teda v "i"


[quote="pid:55342, uid:312"]Oni sami tvrdí, že mají jinou krev, než my. Modrou![/quote] K tomu dodám len takú drobnosť: modrá krv skutočne existuje. Teplokrvné živočíchy majú hemoglobín založený na báze železa a je červený. U morských živočíchov, napr. chobotníc, by ale prenos kyslíka na báze železa nefungoval, preto je základnou zložkou ich krvného farbiva meď, a ich krv je modrá. Takáto krv dokáže prenášať kyslík aj v morských podmienkach. Ak by bola pravda, čo tvrdia staré židovské apokryfy, že padlí anjeli sa krížili nielen so ženami ale aj so zvieratami a vznikali rôzne chyméry _(napoly človek, napoli zviera: kentauri, morské panny, vodníci, draci, reptiloidi a pod.)_ tak morské chyméry mohli mať modrú krv. [quote]Mir, znamená mír i svět.[/quote] Pre tých, čo by chceli skúmať prastaré ruské knihy, písané ešte staršou a bohatšou ruskou azbukou, tam slová mier a svet boli odlíšené: Миръ = mier; Мiръ = svet, vesmír; Rozdiel je teda v "i"

Starý zákon mi přijde jak Archalovy sebrané spisy a Nový zákon jak pokus to samé odlehčit pohledem Studia Milan.

Tak toto sedí ako r..ť na šerbelsmile smile


[quote="pid:55467, uid:826"]Starý zákon mi přijde jak Archalovy sebrané spisy a Nový zákon jak pokus to samé odlehčit pohledem Studia Milan.[/quote] Tak toto sedí ako r..ť na šerbel;) ]:)

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Ten mě totiž cca před rokem zde hodně překvapil, protože na "slavném" morovém sloupu v Praze panenka Marie stojí(pošlapává) draka, což se vysvětluje jako vítězství katolictví je nad pohanstvím.

To nie je symbol víťazstva kresťanstva nad pohanstvom. Je to o inom. Drak symbolizuje satana. A Mária, tým že porodila spasiteľa, tým vlastne symbolicky rozšliapla Satanovi (drakovi/hadovi) hlavu. Takto sa to interpretuje v kresťanstve.


[quote="pid:55369, uid:388"]Ten mě totiž cca před rokem zde hodně překvapil, protože na "slavném" morovém sloupu v Praze panenka Marie stojí(pošlapává) draka, což se vysvětluje jako vítězství katolictví je nad pohanstvím.[/quote] To nie je symbol víťazstva kresťanstva nad pohanstvom. Je to o inom. Drak symbolizuje satana. A Mária, tým že porodila spasiteľa, tým vlastne symbolicky rozšliapla Satanovi (drakovi/hadovi) hlavu. Takto sa to interpretuje v kresťanstve.

Neviete náhodou niekto, ako vznikla povesť o sv. Jurajovi drakobijcovi? Mne to akosi nedáva zmysel. V kresťanstve je na obrazoch proti Satanovi postavená akurát Mária (rodička spasiteľa) a archanjel Michael, ktorý údajne tiež bojoval so svojim vojskom proti Satanovi a jeho vojsku (ešte v tom prvom boji na nebi). Ale sv. Juraj a drak? (T.j. Juraj poráža Satana) To mi hlava neberie. Nesnažia sa tým niečo skryť alebo prekryť?


Neviete náhodou niekto, ako vznikla povesť o sv. Jurajovi drakobijcovi? Mne to akosi nedáva zmysel. V kresťanstve je na obrazoch proti Satanovi postavená akurát Mária (rodička spasiteľa) a archanjel Michael, ktorý údajne tiež bojoval so svojim vojskom proti Satanovi a jeho vojsku (ešte v tom prvom boji na nebi). Ale sv. Juraj a drak? (T.j. Juraj poráža Satana) To mi hlava neberie. Nesnažia sa tým niečo skryť alebo prekryť?

podobná díla Slovanů se vydávají za falzum.


Bible je kompilace zcenzurovaných a vhodně doplněných tehdejších příběhů. Z tohoto hlediska je to historický pramen s určitou mírou pravdivosti. ... a můžeme se bavit o tom, s jak velkou (při obrazném psaní jde i o výklad).


Jestli jsem to pochopil správně, tak Slovansko-Arijské védy se objevili až po roce 1990. Využili historické neznalosti, kdy jako hlavní zdroj své věrohodnosti uvádí letopočet 7530, který je však převzat z Byzantského kalendáře odvozeného z Bible. Z čehož vyplývá, že ani nejsou Slovanské (Naši pohanění předci v před Byzantské době těžko používali Biblickou dataci) ... mě z toho vychází, že jde o falzifikát, mající za cíl vybudování 3. Říma na troskách Ruska (jak o tom mluví Pjakin, že rozdrobené Rusko se má stát někdy v daleké budoucnosti centrem koncentrace řízení GP ... Altaj něco jak Švýcarsko a Rusové s fašistickými slovansko-arijskými védami nahradí židy, jakožto jakoby vyvolený národ).


P.S. Od několika citlivých lidí mám zaznamenané pocity jsoucí z knih o Slovansko-Aríjských védách jako: "raněný velkoruský fašismus"


[quote="pid:55448, uid:312"]podobná díla Slovanů se vydávají za falzum.[/quote] Bible je kompilace zcenzurovaných a vhodně doplněných tehdejších příběhů. Z tohoto hlediska je to historický pramen s určitou mírou pravdivosti. ... a můžeme se bavit o tom, s jak velkou (při obrazném psaní jde i o výklad). Jestli jsem to pochopil správně, tak Slovansko-Arijské védy se objevili až po roce 1990. Využili historické neznalosti, kdy jako hlavní zdroj své věrohodnosti uvádí letopočet 7530, který je však převzat z Byzantského kalendáře odvozeného z Bible. Z čehož vyplývá, že ani nejsou Slovanské (Naši pohanění předci v před Byzantské době těžko používali Biblickou dataci) ... mě z toho vychází, že jde o falzifikát, mající za cíl vybudování 3. Říma na troskách Ruska (jak o tom mluví Pjakin, že rozdrobené Rusko se má stát někdy v daleké budoucnosti centrem koncentrace řízení GP ... Altaj něco jak Švýcarsko a Rusové s fašistickými slovansko-arijskými védami nahradí židy, jakožto jakoby vyvolený národ). P.S. Od několika citlivých lidí mám zaznamenané pocity jsoucí z knih o Slovansko-Aríjských védách jako: "raněný velkoruský fašismus"

Nesnažia sa tým niečo skryť alebo prekryť?


Všimni si, že na většině vyobrazení sv. Jiří (tj. v křesťanském podání) napichuje draka ležícího nazemi.


Mno a podle mého zdroje je to překrytí "Napichování dračích linií" ... na jedné z nich leží např. Stonehange a myslím i pyramidy. Co tím přesně je míněno bych se musel zeptat. Když jsem to slyšel, tak mě to až tak nezajímalo.


V ČR snad jedna vede cca od Kolína k Vysokému Mýtu, které právě má toho sv. Jiří ve znaku.


[quote="pid:55472, uid:6"]Nesnažia sa tým niečo skryť alebo prekryť?[/quote] Všimni si, že na většině vyobrazení sv. Jiří (tj. v křesťanském podání) napichuje draka ležícího nazemi. https://spisskabela.sk/wp-content/uploads/2017/01/znak-Vysok%C3%A9-M%C3%BDto-978x1024.png Mno a podle mého zdroje je to překrytí "Napichování dračích linií" ... na jedné z nich leží např. Stonehange a myslím i pyramidy. Co tím přesně je míněno bych se musel zeptat. Když jsem to slyšel, tak mě to až tak nezajímalo. V ČR snad jedna vede cca od Kolína k Vysokému Mýtu, které právě má toho sv. Jiří ve znaku.

To nie je symbol víťazstva kresťanstva nad pohanstvom. Je to o inom. Drak symbolizuje satana. A Mária, tým že porodila spasiteľa, tým vlastne symbolicky rozšliapla Satanovi (drakovi/hadovi) hlavu. Takto sa to interpretuje v kresťanstve.


Zaznamenal jsem výklad, jakoby od příznivců předkřesťanské víry, že to je právě symbol vítězství křesťanství nad našim náboženstvím, nazvaným jako pohanství.


A i ve wikipedii je: "Drak je v této pověsti alegorií na pohanské kulty"


[quote="pid:55470, uid:6"]To nie je symbol víťazstva kresťanstva nad pohanstvom. Je to o inom. Drak symbolizuje satana. A Mária, tým že porodila spasiteľa, tým vlastne symbolicky rozšliapla Satanovi (drakovi/hadovi) hlavu. Takto sa to interpretuje v kresťanstve.[/quote] Zaznamenal jsem výklad, jakoby od příznivců předkřesťanské víry, že to je právě symbol vítězství křesťanství nad našim náboženstvím, nazvaným jako pohanství. A i ve wikipedii je: "Drak je v této pověsti alegorií na pohanské kulty"
Upravené 31. 1. 2022 o 22:43

Stonehange
Stonehenge byl postaven v padesátých letech 20.století.


[quote="pid:55475, uid:388"]Stonehange[/quote]Stonehenge byl postaven v padesátých letech 20.století.

Stonehenge byl postaven v padesátých letech 20.století.


Není to sice v daném kontextu důležité ....


Ale ta památka je opravdu stará, byla ve starověku min 1x přestavována ... a v těch 50 letech pouze zvedli popadalé kameny a uvedli ji do současného stavu.


A takovéto stavby se staví na silových liniích, někdy nazývaných "dračí".


[quote="pid:55478, uid:312"]Stonehenge byl postaven v padesátých letech 20.století.[/quote] Není to sice v daném kontextu důležité .... Ale ta památka je opravdu stará, byla ve starověku min 1x přestavována ... a v těch 50 letech pouze zvedli popadalé kameny a uvedli ji do současného stavu. A takovéto stavby se staví na silových liniích, někdy nazývaných "dračí".

ako vznikla povesť o sv. Jurajovi drakobijcovi

Legenda byla údajně do našich končin přinesena z východu křižáky a zromantizovaná, její nejstarší verze pochází z počátku jedenáctého století z Kappadokie (wiki). Její nejznámější podoba vychází ze středověkého kodexu dominikánského mnicha Jakuba de Voragine „Legenda aurea“. V době, kdy Jiří (měl skutečně status rytíře, byl členem osobní stráže císaře Diokleciána) údajně pobýval v palestinském městě Lydda- Diospolis, trápil zemi drak, kterému byly denně obětovány dvě ovce. Když už nebyly ovce k obětem, požadoval drak lidské oběti. Los padl na na princeznu Cleolindu, dceru krále Silené. Princezna ve svatebním šatu jde vstříc jisté smrti. Rytíř Jiří ji zachrání. Probodne draka svým kopím, zraní ho, a pak ho odvede do města před lid. Slíbil, že netvora usmrtí, pokud se všichni nechají pokřtít. Král i lid s tím souhlasili, nechali se pokřtít a Jiří zabil draka.
Poukazuje se na zjevnou podobnost s příběhem o Perseovi a Andromedě a shody s dalšími předkřesťanskými příběhy, mimo jiné s Germánskými a Védskými tradicemi. Někteří historikové zastávají názor, že legenda je křesťanskou verzí příběhu ze starších indoevropských náboženství.


[quote="pid:55472, uid:6"]ako vznikla povesť o sv. Jurajovi drakobijcovi[/quote] Legenda byla údajně do našich končin přinesena z východu křižáky a zromantizovaná, její nejstarší verze pochází z počátku jedenáctého století z Kappadokie (wiki). Její nejznámější podoba vychází ze středověkého kodexu dominikánského mnicha Jakuba de Voragine „Legenda aurea“. V době, kdy Jiří (měl skutečně status rytíře, byl členem osobní stráže císaře Diokleciána) údajně pobýval v palestinském městě Lydda- Diospolis, trápil zemi drak, kterému byly denně obětovány dvě ovce. Když už nebyly ovce k obětem, požadoval drak lidské oběti. Los padl na na princeznu Cleolindu, dceru krále Silené. Princezna ve svatebním šatu jde vstříc jisté smrti. Rytíř Jiří ji zachrání. Probodne draka svým kopím, zraní ho, a pak ho odvede do města před lid. Slíbil, že netvora usmrtí, pokud se všichni nechají pokřtít. Král i lid s tím souhlasili, nechali se pokřtít a Jiří zabil draka. Poukazuje se na zjevnou podobnost s příběhem o Perseovi a Andromedě a shody s dalšími předkřesťanskými příběhy, mimo jiné s Germánskými a Védskými tradicemi. Někteří historikové zastávají názor, že legenda je křesťanskou verzí příběhu ze starších indoevropských náboženství.

a v těch 50 letech pouze zvedli popadalé kameny a uvedli ji do současného stavu.
Aby něco zvedli a uvedli do současného stavu tam předtím muselo něco být a ne holá louka.
https://www.youtube.com/watch?v=qK80s5SP0L8&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%A1%D0%9D%D0%A2


https://fishki.net/2254964-istorija-vsemirnogo-naduvatelystvakak-stroili-stounhendzh-stonehenge.html


[quote="pid:55480, uid:388"]a v těch 50 letech pouze zvedli popadalé kameny a uvedli ji do současného stavu.[/quote]Aby něco zvedli a uvedli do současného stavu tam předtím muselo něco být a ne holá louka. https://www.youtube.com/watch?v=qK80s5SP0L8&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%A1%D0%9D%D0%A2 https://fishki.net/2254964-istorija-vsemirnogo-naduvatelystvakak-stroili-stounhendzh-stonehenge.html
Upravené 31. 1. 2022 o 23:32

že legenda je křesťanskou verzí příběhu ze starších indoevropských náboženství.
O dracích se mluví hned na začátku Mahabharáty, která popisuje právě poslední válku mezi Áriji a draky. Odehrála se cca před 7500 lety, v době vzniku Království Kuru. Odtud také letopočet Slovanů - původně Árijů.


[quote="pid:55481, uid:810"]že legenda je křesťanskou verzí příběhu ze starších indoevropských náboženství.[/quote]O dracích se mluví hned na začátku Mahabharáty, která popisuje právě poslední válku mezi Áriji a draky. Odehrála se cca před 7500 lety, v době vzniku Království Kuru. Odtud také letopočet Slovanů - původně Árijů.
Upravené 31. 1. 2022 o 22:58

O co ti jde? Ať už pravý nebo po úpravách falešný Stonehange leží na "dračí" linii. Ani v jednom případě to nemění význam mého příspěvku.


Dodatek: Žádná louka tam nebyla ... jen popadaný dříve stojící kameny.
https://neveda.cz/stonehenge-tak-jak-nechteji-abyste-jej-videli


O co ti jde? Ať už pravý nebo po úpravách falešný Stonehange leží na "dračí" linii. Ani v jednom případě to nemění význam mého příspěvku. Dodatek: Žádná louka tam nebyla ... jen popadaný dříve stojící kameny. https://neveda.cz/stonehenge-tak-jak-nechteji-abyste-jej-videli
Upravené 31. 1. 2022 o 23:03

Tak proč píšeš příspěvky o tom, že Stonehange do 50-tých let byla louka? .... když to navíc s tématem nesouvisí.


Tak proč píšeš příspěvky o tom, že Stonehange do 50-tých let byla louka? .... když to navíc s tématem nesouvisí.
Upravené 31. 1. 2022 o 23:10

Jestli jsem to pochopil správně, tak Slovansko-Arijské védy se objevili až po roce 1990.
Není pravda. Velesova kniha byla nalezena důstojníkem Bílé armády roce 1919, při ústupu Bílé armády v knihovně usaďby pomeščika kdy, našel několik desítek dřevěných destiček o velikosti 38x22 cm. Tyto zatajil a při útěku na západ je s sebou odvezl. Celkem 15 let se soustředil na to, že text z destiček opisoval. Část textu se pak objevila v emigrantském vydání v USA. Destičky po jeho smrti zmizely. Povedlo se zachránit několik fotek, a opsaný text.


[quote="pid:55473, uid:388"]Jestli jsem to pochopil správně, tak Slovansko-Arijské védy se objevili až po roce 1990.[/quote]Není pravda. Velesova kniha byla nalezena důstojníkem Bílé armády roce 1919, při ústupu Bílé armády v knihovně usaďby pomeščika kdy, našel několik desítek dřevěných destiček o velikosti 38x22 cm. Tyto zatajil a při útěku na západ je s sebou odvezl. Celkem 15 let se soustředil na to, že text z destiček opisoval. Část textu se pak objevila v emigrantském vydání v USA. Destičky po jeho smrti zmizely. Povedlo se zachránit několik fotek, a opsaný text.

já apokrifické texty nečetl, a popravdě ani není proč

Přece jen něco dodám k možným pramenům Vašeho pohledu na počet božských entit, povahu stvoření a jeho původce:


Čtvrtý traktát druhého kodexu z Nag Hammádí (koptský překlad řeckého textu) se jmenuje Podstata archontů a popisuje vznik, povahu a působení archontů - nižších božských bytostí, které stvořily tento svět a snaží se v něm svévolně uplatňovat svoji moc. Je řazen do setovské gnóze (podle Séta, třetího Adamova syna). Gnostikové odmítali biblická líčení stinných stránek starozákonního Boha (nepochopitelný hněv, žárlivost, kruté tresty) a vycházeli z konceptu existence transcendentálního Boha - Otce, který přebývá v Plnosti, a nižšího božstva - demiurga jménem Jaldabaóth, který je bohem žárlivým a hněvivým. Biblické zdůvodnění tohoto konceptu (které Vám ještě chybí ve sbírce citátů) spočívalo zejména v rozporu mezi výrokem "Já jsem Bůh žárlivý" (Ex 20,5; Dt 5,9) a výrokem o jediném božství (několikrát v Izajášovi). Došli k tomu, že tento bůh musí tudíž vědět o tom, že není sám, ale žárlivě se to snaží zatajit prosazováním své jedinosti, což považovali za rouhání proti pravému Bohu.


Hmotný svět vznikl jakýmsi nedopatřením - neúmyslnou chybou Pistis Sofie (Nebeské Víry - Moudrosti; to je ta, jíž je zasvěcen ten kyjevský Chrám, z něhož se nedávno zřítil kříž - řešilo se zde v EM).


Adama vytvořili archonti podle svých těl a podle obrazu Boží tváře, kterou spatřili ve vodní hladině a chtěli si ji tímto způsobem jakoby podmanit, uchvátit pro sebe Božskou sílu. Ve skutečnosti šlo ale o past, protože Adam ač na pohled bezbranný, skrývá obraz Boží a na jeho stvoření se ve skutečnosti podílela Sofia nebo jiná bytost z božského světa.


Příběh o vyhnání z ráje dává v tomto pojetí v zásadě opačný smysl než to, co se dozvídáme z Genezis - ovoce ze stromu poznání získané překročením příkazu archontů přináší skutečné prozření, lidé se dostávají na cestu poznání, přičemž podle gnostické mytologie to, co lidé vinou závistivých nižších mocností ztratili, je vědomí o svém původu z božstva (ve starších verzích jde přímo o božstvo "Člověk).


Příběh se samozřejmě různě klikatí a jeho pokračování, převyprávění či modifikace nalezneme v dalších apokryfních textech; o příběh samotný tady ovšem až tak moc nejde. Spíš je vidět, jak z různých zdrojů vyplývají stejné nebo velmi podobné poznatky o duchovním pozadí naší existence a dávají-li nám smysl, není tak moc důležité, z kterých konkrétních zdrojů čerpají.


Ještě lze dodat, že uznání existence (a působení) archontů (někdo říká archonů) je běžné v hermetismu, a že Pistis Sofia znovu rozkvetla v sofiologii 19. století (V. S. Solovjov, , S. N. Bulgakov, N. Berďajev). Za druh sofiologie je považována také slovanská věda, kterou na Slovensku rozvíjeli Štúrovci (personifikovaná moudrost - „nebeská devica“, „tatranská Minerva“, „slovanská Aténa“). Příchod takové moudrosti měl být spjat s nástupem slovanské epochy v herderovské postupnosti kultur, za předpoklad k ní se považovala zvláštní vloha slovanů – „duchovní oko“. Pravda, byla to doba kvetoucího romantismu...


[quote="pid:55448, uid:312"]já apokrifické texty nečetl, a popravdě ani není proč[/quote] Přece jen něco dodám k možným pramenům Vašeho pohledu na počet božských entit, povahu stvoření a jeho původce: Čtvrtý traktát druhého kodexu z Nag Hammádí (koptský překlad řeckého textu) se jmenuje Podstata archontů a popisuje vznik, povahu a působení archontů - nižších božských bytostí, které stvořily tento svět a snaží se v něm svévolně uplatňovat svoji moc. Je řazen do setovské gnóze (podle Séta, třetího Adamova syna). Gnostikové odmítali biblická líčení stinných stránek starozákonního Boha (nepochopitelný hněv, žárlivost, kruté tresty) a vycházeli z konceptu existence transcendentálního Boha - Otce, který přebývá v Plnosti, a nižšího božstva - demiurga jménem Jaldabaóth, který je bohem žárlivým a hněvivým. Biblické zdůvodnění tohoto konceptu (které Vám ještě chybí ve sbírce citátů) spočívalo zejména v rozporu mezi výrokem "Já jsem Bůh žárlivý" (Ex 20,5; Dt 5,9) a výrokem o jediném božství (několikrát v Izajášovi). Došli k tomu, že tento bůh musí tudíž vědět o tom, že není sám, ale žárlivě se to snaží zatajit prosazováním své jedinosti, což považovali za rouhání proti pravému Bohu. Hmotný svět vznikl jakýmsi nedopatřením - neúmyslnou chybou Pistis Sofie (Nebeské Víry - Moudrosti; to je ta, jíž je zasvěcen ten kyjevský Chrám, z něhož se nedávno zřítil kříž - řešilo se zde v EM). Adama vytvořili archonti podle svých těl a podle obrazu Boží tváře, kterou spatřili ve vodní hladině a chtěli si ji tímto způsobem jakoby podmanit, uchvátit pro sebe Božskou sílu. Ve skutečnosti šlo ale o past, protože Adam ač na pohled bezbranný, skrývá obraz Boží a na jeho stvoření se ve skutečnosti podílela Sofia nebo jiná bytost z božského světa. Příběh o vyhnání z ráje dává v tomto pojetí v zásadě opačný smysl než to, co se dozvídáme z Genezis - ovoce ze stromu poznání získané překročením příkazu archontů přináší skutečné prozření, lidé se dostávají na cestu poznání, přičemž podle gnostické mytologie to, co lidé vinou závistivých nižších mocností ztratili, je vědomí o svém původu z božstva (ve starších verzích jde přímo o božstvo "Člověk). Příběh se samozřejmě různě klikatí a jeho pokračování, převyprávění či modifikace nalezneme v dalších apokryfních textech; o příběh samotný tady ovšem až tak moc nejde. Spíš je vidět, jak z různých zdrojů vyplývají stejné nebo velmi podobné poznatky o duchovním pozadí naší existence a dávají-li nám smysl, není tak moc důležité, z kterých konkrétních zdrojů čerpají. Ještě lze dodat, že uznání existence (a působení) archontů (někdo říká archonů) je běžné v hermetismu, a že Pistis Sofia znovu rozkvetla v sofiologii 19. století (V. S. Solovjov, , S. N. Bulgakov, N. Berďajev). Za druh sofiologie je považována také slovanská věda, kterou na Slovensku rozvíjeli Štúrovci (personifikovaná moudrost - „nebeská devica“, „tatranská Minerva“, „slovanská Aténa“). Příchod takové moudrosti měl být spjat s nástupem slovanské epochy v herderovské postupnosti kultur, za předpoklad k ní se považovala zvláštní vloha slovanů – „duchovní oko“. Pravda, byla to doba kvetoucího romantismu...
Upravené 6. 2. 2022 o 20:55

Ak by bola pravda, čo tvrdia staré židovské apokryfy, že padlí anjeli sa krížili nielen so ženami ale aj so zvieratami a vznikali rôzne chyméry
Tady potvrzuješ moji tezi o jiné krvi. Chiméry byly předstupeň, neúspěšných genetických manipulací při formování druhých genetickou manipulací světlých s různými zvířaty. Povedlo se to až při genetické manipulaci světlých se Sumerskými draky.


Tudíž, královská rodina moc dobře ví o svém původu, když se tak hrdě k němu hlásí (svým oblečením s dračími prvky) a ještě prohlašuje, že má modrou krev.


[quote="pid:55468, uid:6"]Ak by bola pravda, čo tvrdia staré židovské apokryfy, že padlí anjeli sa krížili nielen so ženami ale aj so zvieratami a vznikali rôzne chyméry[/quote]Tady potvrzuješ moji tezi o jiné krvi. Chiméry byly předstupeň, neúspěšných genetických manipulací při formování druhých genetickou manipulací světlých s různými zvířaty. Povedlo se to až při genetické manipulaci světlých se Sumerskými draky. http://www.suenee.cz/wp-content/uploads/2016/04/Zahada-sosek-reptiloidu-v-Mezopotamii-obr.-4.jpg Tudíž, královská rodina moc dobře ví o svém původu, když se tak hrdě k němu hlásí (svým oblečením s dračími prvky) a ještě prohlašuje, že má modrou krev.
Upravené 1. 2. 2022 o 07:37

Mně už tady ta diskuse připadá jako: Poznání bude rozmnoženo, moudrosti však přijíti nemohou.


Mně už tady ta diskuse připadá jako: _Poznání bude rozmnoženo, moudrosti však přijíti nemohou._

Ak len Je-tak to nie je Boh,HNR-všetky prirodzenosti a charakteristiky Boha ako Láska,Múdrosť,Dobro,Pravda,Všadeprítomnosť,Vševedúcnosť,Tvorba,Život,Šťastie,Radosť,Dovolenie atd.

To se právě snažím od samého začátku vysvětlit, že to nejsou vlastnosti Boha (Jednoty), ale Stvoření (Duality).
Pokud k nějakému termínu můžeme najít protipól, tak je to Stvoření.


[quote="pid:55367, uid:191"]Ak len Je-tak to nie je Boh,HNR-všetky prirodzenosti a charakteristiky Boha ako Láska,Múdrosť,Dobro,Pravda,Všadeprítomnosť,Vševedúcnosť,Tvorba,Život,Šťastie,Radosť,Dovolenie atd.[/quote] To se právě snažím od samého začátku vysvětlit, že to nejsou vlastnosti Boha (Jednoty), ale Stvoření (Duality). Pokud k nějakému termínu můžeme najít protipól, tak je to Stvoření.

siva mi pride cisty kompromos, ani ryba ani rak, ani dobro, ani zlo, len amorfna existencia

Ale to se tady snažím od samého začátku vysvětlit, Mlho!


https://www.youtube.com/watch?v=zwJRiHIo_kE


[quote="pid:55394, uid:187"]siva mi pride cisty kompromos, ani ryba ani rak, ani dobro, ani zlo, len amorfna existencia[/quote] Ale to se tady snažím od samého začátku vysvětlit, Mlho! https://www.youtube.com/watch?v=zwJRiHIo_kE
Upravené 1. 2. 2022 o 08:45

@Michaela1

Věc se má tak že i mezi podobnými nálezy je spousta démonických učení, moderně bychom řekli fake news - zdaleka neplatí že původní starý text = pravda.


Je to ve skutečnosti poměrně jednoduché, ale dopracovat se k této jednoduchosti není vůbec snadné, při současném zahlcení dezinformacemi:


Svět stvořil Bůh a člověka také, a kdo se vás snaží přesvědčit o něčem jiném, nemyslí to s vámi dobře.


@Michaela1 Věc se má tak že i mezi podobnými nálezy je spousta démonických učení, moderně bychom řekli fake news - zdaleka neplatí že původní starý text = pravda. Je to ve skutečnosti poměrně jednoduché, ale dopracovat se k této jednoduchosti není vůbec snadné, při současném zahlcení dezinformacemi: Svět stvořil Bůh a člověka také, a kdo se vás snaží přesvědčit o něčem jiném, nemyslí to s vámi dobře.

Svět stvořil Bůh a člověka také, a kdo se vás snaží přesvědčit o něčem jiném, nemyslí to s vámi dobře.
Ako to snami myslíš ty. Lebo potom aj Boha musel niekto stvoriť. Tak daj odpoveď na otrepanú frázu " bolo skôr vajce abo sliepka"


[quote="pid:55512, uid:235"]Svět stvořil Bůh a člověka také, a kdo se vás snaží přesvědčit o něčem jiném, nemyslí to s vámi dobře.[/quote] Ako to snami myslíš ty. Lebo potom aj Boha musel niekto stvoriť. Tak daj odpoveď na otrepanú frázu " bolo skôr vajce abo sliepka"

bolo skôr vajce abo sliepka


Kohout.


[quote="pid:55519, uid:85"]bolo skôr vajce abo sliepka[/quote] Kohout.

@Rusofil

Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.


@Rusofil Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.
Upravené 1. 2. 2022 o 16:18

O dracích se mluví hned na začátku Mahabharáty, která popisuje právě poslední válku mezi Áriji a draky. Odehrála se cca před 7500 lety, v době vzniku Království Kuru. Odtud také letopočet Slovanů - původně Árijů.

Rok 7500 je reálny, keďže sa spomína aj v Proglase od Konštantína Filozofa
....Evanjeliu svätému som Predslovom:
ako nám dávno sľubovali proroci,
prichádza Kristus zhromažďovať národy,
pretože svieti svetlom svetu celému.
To v našom siedmom tisícročí
stalo sa.
Bo slepým oni sľúbili, že uvidia....
Takže ten obraz o Jurajovi bude podľa mňa starší ako je samotná cirkev. Cirkev si ho len prisvojila ako veľa iných vecí. Reálne to môže byť povesť o tom ako Rus zvíťazila nad drakom. A kto má dneska v obľube draky? Ktorý národ? No Čína. Sa povráva že pred tými 7500 rokmi bol veľký boj medzi Rusmi na severe a Číňanmi. Skončilo to drvivou porážkou číňanov. Vtedy ževraj uzavreli Rusi a číňania zmluvu medzi sebou, že už nikdy proti sebe vo vojne nepôjdu. Preto aj dneska, aj stále Rusko a Čína držali viacmenej spolu. Keď sa pozriete z pohľadu cirkvi, tak drak, juraj atď nedáva žiaden zmysel.


[quote="pid:55472, uid:6"]Neviete náhodou niekto, ako vznikla povesť o sv. Jurajovi drakobijcovi?[/quote]Čo ja viem, tak najbližšie má k vysvetleniu @Rusofil [quote="pid:55483, uid:312"]O dracích se mluví hned na začátku Mahabharáty, která popisuje právě poslední válku mezi Áriji a draky. Odehrála se cca před 7500 lety, v době vzniku Království Kuru. Odtud také letopočet Slovanů - původně Árijů.[/quote] Rok 7500 je reálny, keďže sa spomína aj v Proglase od Konštantína Filozofa ....Evanjeliu svätému som Predslovom: ako nám dávno sľubovali proroci, prichádza Kristus zhromažďovať národy, pretože svieti svetlom svetu celému. To v našom **siedmom tisícročí** stalo sa. Bo slepým oni sľúbili, že uvidia.... Takže ten obraz o Jurajovi bude podľa mňa starší ako je samotná cirkev. Cirkev si ho len prisvojila ako veľa iných vecí. Reálne to môže byť povesť o tom ako Rus zvíťazila nad drakom. A kto má dneska v obľube draky? Ktorý národ? No Čína. Sa povráva že pred tými 7500 rokmi bol veľký boj medzi Rusmi na severe a Číňanmi. Skončilo to drvivou porážkou číňanov. Vtedy ževraj uzavreli Rusi a číňania zmluvu medzi sebou, že už nikdy proti sebe vo vojne nepôjdu. Preto aj dneska, aj stále Rusko a Čína držali viacmenej spolu. Keď sa pozriete z pohľadu cirkvi, tak drak, juraj atď nedáva žiaden zmysel.

Ta šedá barva vůbec nic netvoří ani nehodnotí. Ta prostě jenom JE.


To je Bůh v neprojevené fázi, ale i kdyby prostě jenom byl, tak přesto z něj vzešla touha poznat sám sebe a dal prvotní impulz pro stvoření polarity, kde se potom označuje jako Stvořitel. Ve fázi Jednoty jsou všechna vědomí propojena v jedno, ale ve fázi polarity je naše vědomí oddělené, mezi ním a Bohem vzniká vztah a zde má smysl hodnotit, jestli naše jednání je v souladu s Bohem nebo ne. Bůh je také nejvyšší poznání a my se k němu můžeme přibližovat, nebo se od něj vzdalovat, což je možné chápat jako zlo. Přiblížení se k němu a splynutí s ním je cílem překonání polarity.


[quote="pid:55347, uid:430"]Ta šedá barva vůbec nic netvoří ani nehodnotí. Ta prostě jenom JE.[/quote] To je Bůh v neprojevené fázi, ale i kdyby prostě jenom byl, tak přesto z něj vzešla touha poznat sám sebe a dal prvotní impulz pro stvoření polarity, kde se potom označuje jako Stvořitel. Ve fázi Jednoty jsou všechna vědomí propojena v jedno, ale ve fázi polarity je naše vědomí oddělené, mezi ním a Bohem vzniká vztah a zde má smysl hodnotit, jestli naše jednání je v souladu s Bohem nebo ne. Bůh je také nejvyšší poznání a my se k němu můžeme přibližovat, nebo se od něj vzdalovat, což je možné chápat jako zlo. Přiblížení se k němu a splynutí s ním je cílem překonání polarity.

Opět se pokusím to trochu to odlehčit a vystihnout svůj pohled na věc.
Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem. Připadá mi to, jako bychom se dohadovali, jak moc má být hovno zakroucené, aby bylo úhledné. Sem tam se zabrousí k tomu, kdo by mohl být jeho původcem. Veškerá náboženství NĚKDO (určité zájmové skupiny) vytvořil pro ovládání JINÝCH (dav). Pro současnost je z hlediska KOB patrně nejzávažnější vytěsňování Bible Koránem.
Nechci se pouštět na tenký led, protože jsem z "tlustých knih" o náboženství zatím moc nepřečetl, ale osobně se domnívím, že Korán je jen Bible verze 2.0.
Samozřejmě je věcí každého, čemu věnuje svůj čas, ale domnívám se, že, vzhledem k vědomostnímu potenciálu tohoto fóra, by bylo velmi užitečné, věnovat se KONKRÉTNÍ SPOLEČENSKÉ SITUACI, abychom nedopadli jako obvykle.


Opět se pokusím to trochu to odlehčit a vystihnout svůj pohled na věc. Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem. Připadá mi to, jako bychom se dohadovali, jak moc má být hovno zakroucené, aby bylo úhledné. Sem tam se zabrousí k tomu, kdo by mohl být jeho původcem. Veškerá náboženství NĚKDO (určité zájmové skupiny) vytvořil pro ovládání JINÝCH (dav). Pro současnost je z hlediska KOB patrně nejzávažnější vytěsňování Bible Koránem. Nechci se pouštět na tenký led, protože jsem z "tlustých knih" o náboženství zatím moc nepřečetl, ale osobně se domnívím, že Korán je jen Bible verze 2.0. Samozřejmě je věcí každého, čemu věnuje svůj čas, ale domnívám se, že, vzhledem k vědomostnímu potenciálu tohoto fóra, by bylo velmi užitečné, věnovat se KONKRÉTNÍ SPOLEČENSKÉ SITUACI, abychom nedopadli jako obvykle.

byla nalezena důstojníkem Bílé armády roce 1919


Takže o historii staré 5730 let víme posledních 100 let, veřejně 30 .... dost nepoměr.
Jde o překlad jednoho člověka. Důkazy se již ztratily, tj. máme k dispozici pár nekompletních fotek.


Ve 20 století již historické fake news běželo naplno všude. Vědecká věrohodnost se tedy limitně blíží 0, což potvrzuje i intuice.


Lidi kteří tomuto historickému fake news věří jsou vesměs nějakým způsobem "ranění na duši" a tak se přimknou k čemukoliv pravdě (pouze) podobnému. GP pro ně má předpřipravený celý vějíř možností k čemu se upnout a "věřit". Tohle je jedna z nich.


[quote="pid:55489, uid:312"]byla nalezena důstojníkem Bílé armády roce 1919[/quote] Takže o historii staré 5730 let víme posledních 100 let, veřejně 30 .... dost nepoměr. Jde o překlad jednoho člověka. Důkazy se již ztratily, tj. máme k dispozici pár nekompletních fotek. Ve 20 století již historické fake news běželo naplno všude. Vědecká věrohodnost se tedy limitně blíží 0, což potvrzuje i intuice. Lidi kteří tomuto historickému fake news věří jsou vesměs nějakým způsobem "ranění na duši" a tak se přimknou k čemukoliv pravdě (pouze) podobnému. GP pro ně má předpřipravený celý vějíř možností k čemu se upnout a "věřit". Tohle je jedna z nich.

Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem.


Je to dost podstatná diskuse (jde o zásadní boj o charakter budoucí civilizace, kterou chceme vytvořit), pokud si uvědomíš důsledky hlavy 22 v Základech sociologie 6.


Lidstvo směřuje k ukončení technokratické civilizace
Buď restartem pomocí Globální katastrofy
Nebo pomocí obnovy nějaké podoby středověkého feudalismu (propagace ve fantasy) jako důsledek kolapsu ekonomiky po zavedení Green Dealu
Nebo přejdeme na něco, co VP SSSR nazývá v té hlavě 22 jako:


Způsob života ekotechnologické civilizace – krajinná venkovská urbanizace
....
Velká města jsou podle VP SSSR určená k depopulaci (nedoporučuje se tam mít potomky).
Populace malých měst by měla být udržována stěhováním lidí v dospělosti z venkova
Vesnice - pouze tam je možno vychovat z bytostí druhu Člověk rozumný lidi s typem psychiky Člověk.


A to, jak to bude vypadat na té vesnici se snaží GP v předstihu ovlivnit právě takovými vhozy, jako jsou Slovansko-Árijské védy.
Z těch véd přímo čiší xenofóbní a rasistická nenávist vůči neslovanům, lidem jiné krve, ... na jejich základě se lidský svět nikdy nevybuduje.
Pokud jsi se někdy bavil s lidmi vyznávajícími pravdivost slovansko-árijských véd, tak oni chtějí právě ustrnout v období dle těchto véd slavné historie Slovanstva před těmi několika tisíci lety .... což bude právě nějaká ta forma toho feudalismu.


[quote="pid:55531, uid:826"]Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem.[/quote] Je to dost podstatná diskuse (jde o zásadní boj o charakter budoucí civilizace, kterou chceme vytvořit), pokud si uvědomíš důsledky hlavy 22 v Základech sociologie 6. **Lidstvo směřuje k ukončení technokratické civilizace** Buď restartem pomocí Globální katastrofy Nebo pomocí obnovy nějaké podoby středověkého feudalismu (propagace ve fantasy) jako důsledek kolapsu ekonomiky po zavedení Green Dealu Nebo přejdeme na něco, co VP SSSR nazývá v té hlavě 22 jako: Způsob života ekotechnologické civilizace – krajinná venkovská urbanizace .... Velká města jsou podle VP SSSR určená k depopulaci (nedoporučuje se tam mít potomky). Populace malých měst by měla být udržována stěhováním lidí v dospělosti z venkova Vesnice - pouze tam je možno vychovat z bytostí druhu Člověk rozumný lidi s typem psychiky Člověk. A to, jak to bude vypadat na té vesnici se snaží GP v předstihu ovlivnit právě takovými vhozy, jako jsou Slovansko-Árijské védy. Z těch véd přímo čiší xenofóbní a rasistická nenávist vůči neslovanům, lidem jiné krve, ... na jejich základě se lidský svět nikdy nevybuduje. Pokud jsi se někdy bavil s lidmi vyznávajícími pravdivost slovansko-árijských véd, tak oni chtějí právě ustrnout v období dle těchto véd slavné historie Slovanstva před těmi několika tisíci lety .... což bude právě nějaká ta forma toho feudalismu.
Upravené 1. 2. 2022 o 10:45

@Jura11
Přiznám se, že jsem se o Slovansko-Árijských védách dozvěděl až zde a celou podstatu jsem pochopil z tvého srozumitelně a uceleně napsanému příspěvku, jehož napsání ti trvalo 20 minut. Proto mi připadá jako mrhání časem dva dny se zabývat různými okrasami, jejichž význam spočívá právě jen v narušení obrysu (obrazu) zkoumaného objektu.

@Jura11 Přiznám se, že jsem se o Slovansko-Árijských védách dozvěděl až zde a celou podstatu jsem pochopil z tvého srozumitelně a uceleně napsanému příspěvku, jehož napsání ti trvalo 20 minut. Proto mi připadá jako mrhání časem dva dny se zabývat různými okrasami, jejichž význam spočívá právě jen v narušení obrysu (obrazu) zkoumaného objektu.
Upravené 1. 2. 2022 o 11:32

To je Bůh v neprojevené fázi, ale i kdyby prostě jenom byl, tak přesto z něj vzešla touha poznat sám sebe a dal prvotní impulz pro stvoření polarity, kde se potom označuje jako Stvořitel.
anna8
..To bol Boh v neprejavenej fáze v predstvorení,no tá túžba poznať sám seba nielen v stave bytia ale aj v procese bytia-Poznanie a taktiež niekoho milovať-Láska a taktiež tvoriť-Tvorba dali podnet a popud k Stvoreniu.Relatívna myseľ-bytosť sa k Pozitívnemu Absolútnu môže len neustále večne približovať,no splynúť nemôže,stále tie charakteristiky Človeka,Anjela,Bohočloveka,Archanjela atď.budú relatívne k Absolútnu aj keď maximálne pozitívne.Odklon,odvrátenie sa,opačný smer nie je večné vzďaľovanie sa no len do určitého bodu času a priestoru...A čo sa týka "zbytočnosti"duchovných diskusíí podľa niektorých prispievajúcich,hoci sa z nich fyzicky nenajeme no poznanie kto sme ,odkiaľ pochádzame,prečo sme tu,kam kráčame,Boh,odklon od Neho- je potrava Ducha ktorý pokračuje ďalej aj keď telo už nebude a preto takéto diskusie aj keď niekedy v názoroch rozdielne(priam až antagonistické a nepriateľské,škoda-filtrácia cez egomyseľ) považujem za dôležitejšie kvôli hľadaniu Pravdy ako monitorovanie dejov vonkajška, ktoré sú len dôsledkom nie príčinnými faktormi.


[quote="pid:55566, uid:795"]To je Bůh v neprojevené fázi, ale i kdyby prostě jenom byl, tak přesto z něj vzešla touha poznat sám sebe a dal prvotní impulz pro stvoření polarity, kde se potom označuje jako Stvořitel. anna8[/quote]..To bol Boh v neprejavenej fáze v predstvorení,no tá túžba poznať sám seba nielen v stave bytia ale aj v procese bytia-Poznanie a taktiež niekoho milovať-Láska a taktiež tvoriť-Tvorba dali podnet a popud k Stvoreniu.Relatívna myseľ-bytosť sa k Pozitívnemu Absolútnu môže len neustále večne približovať,no splynúť nemôže,stále tie charakteristiky Človeka,Anjela,Bohočloveka,Archanjela atď.budú relatívne k Absolútnu aj keď maximálne pozitívne.Odklon,odvrátenie sa,opačný smer nie je večné vzďaľovanie sa no len do určitého bodu času a priestoru...A čo sa týka "zbytočnosti"duchovných diskusíí podľa niektorých prispievajúcich,hoci sa z nich fyzicky nenajeme no poznanie kto sme ,odkiaľ pochádzame,prečo sme tu,kam kráčame,Boh,odklon od Neho- je potrava Ducha ktorý pokračuje ďalej aj keď telo už nebude a preto takéto diskusie aj keď niekedy v názoroch rozdielne(priam až antagonistické a nepriateľské,škoda-filtrácia cez egomyseľ) považujem za dôležitejšie kvôli hľadaniu Pravdy ako monitorovanie dejov vonkajška, ktoré sú len dôsledkom nie príčinnými faktormi.

Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem.


Největší přikázání:
Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou
svou duší a celou svou myslí. To je největší a první přikázání.
Druhé je mu podobné: Miluj svého bližního jako sám sebe.


Ježíš radí na prvním místě milovat Boha, tj. ujasnit si svůj postoj k němu, zjistit jaký je, co po nás chce, jaký je cíl s smysl našeho života a až na druhém místě

věnovat se KONKRÉTNÍ SPOLEČENSKÉ SITUACI

Takže napřed si ujasnit vztah k Bohu a až pak studium KSB.


[quote="pid:55531, uid:826"]Bez urážky, ta diskuze mi připadá jako mrhání časem.[/quote] Největší přikázání: Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí. To je největší a první přikázání. Druhé je mu podobné: Miluj svého bližního jako sám sebe. Ježíš radí na prvním místě milovat Boha, tj. ujasnit si svůj postoj k němu, zjistit jaký je, co po nás chce, jaký je cíl s smysl našeho života a až na druhém místě [quote="pid:55531, uid:826"]věnovat se KONKRÉTNÍ SPOLEČENSKÉ SITUACI[/quote] Takže napřed si ujasnit vztah k Bohu a až pak studium KSB.

Michaela: ohladom modrej krvi a medi v nej, mal by to byt nadpriemerne sa vyskytujuci u hmyzu....Steiner hovori, ze cervena krv je preto, ze v tom spociva spojenie s Bohom a to duchovne ja, ktore v sebe mame.....hmyz to ale nema, je to cisto astralne, preto med. Hmyz zi nerobi vycitky a nemoze zmenit svoj postoj. U apokalypsy podla sv.Jana ked ma dojst k zrazke medzi ludmi a kobylkami ide prave o symbol, pojde o boj ludi, ktori maju ja a ti, ktori su len riadeni emociami ci emocnymi manipulaciami. Povedala by som, ze v celku uz to prebieha.


Michaela: ohladom modrej krvi a medi v nej, mal by to byt nadpriemerne sa vyskytujuci u hmyzu....Steiner hovori, ze cervena krv je preto, ze v tom spociva spojenie s Bohom a to duchovne ja, ktore v sebe mame.....hmyz to ale nema, je to cisto astralne, preto med. Hmyz zi nerobi vycitky a nemoze zmenit svoj postoj. U apokalypsy podla sv.Jana ked ma dojst k zrazke medzi ludmi a kobylkami ide prave o symbol, pojde o boj ludi, ktori maju ja a ti, ktori su len riadeni emociami ci emocnymi manipulaciami. Povedala by som, ze v celku uz to prebieha.
Upravené 1. 2. 2022 o 16:05

Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.
Těch opor je spousta, nemohu za to, že je nevidíš. Ale my máme mezi sebou vyřešeno, ne? Nic nového se od tebe nedozvím, tedy kromě osobních útoků.


[quote="pid:55521, uid:235"]Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.[/quote]Těch opor je spousta, nemohu za to, že je nevidíš. Ale my máme mezi sebou vyřešeno, ne? Nic nového se od tebe nedozvím, tedy kromě osobních útoků.

Z těch véd přímo čiší xenofóbní a rasistická nenávist vůči neslovanům, lidem jiné krve, ... na jejich základě se lidský svět nikdy nevybuduje.
Prosil bych odkaz na zdroj, ze kterého si čerpal zmíněné informace.


[quote="pid:55537, uid:388"]Z těch véd přímo čiší xenofóbní a rasistická nenávist vůči neslovanům, lidem jiné krve, ... na jejich základě se lidský svět nikdy nevybuduje.[/quote]Prosil bych odkaz na zdroj, ze kterého si čerpal zmíněné informace.

Intuice moje a několika dalších lidí, které mám prověřeny, ale z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat.


Intuice moje a několika dalších lidí, které mám prověřeny, ale z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat.

Intuice moje a několika dalších lidí, které mám prověřeny, ale z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat.
Aha, tak jo, chceš abych ti je poslal a tam mi vyhledal ten fašizmus?


[quote="pid:55604, uid:388"]Intuice moje a několika dalších lidí, které mám prověřeny, ale z pochopitelných důvodů nebudu jmenovat.[/quote]Aha, tak jo, chceš abych ti je poslal a tam mi vyhledal ten fašizmus?

Takže o historii staré 5730 let víme posledních 100 let, veřejně 30 .... dost nepoměr.
Jde o překlad jednoho člověka. Důkazy se již ztratily, tj. máme k dispozici pár nekompletních fotek.
Typický příklad kaleidoskopického vidění světa.
Otázka, co si zapisuješ do diáře? To, co neděláš každý den, a proto si to zapíšeš, abys to nezapomněl.


Slované žádnou takovou knihu soupisu (diář) životních pravidel nepotřebovali. Žili v souladu s Bohem a přírodou podle přírodních zákonů. Toto praktikovali každý den, takže pravidla nepotřebovali zapisovat.
Nepotřebovali "mrtvou vodu" (knihu), jelikož "živá voda" byla přítomná všude. Oni žili v lidské koncepci a návody nepotřebovali. Proč by zapisovali to, co bylo notoricky známo? Jejich znalosti se uchovali v pohádkách, příslovích, bylinách a pod. Předávali se z pokolení na pokolení ústně. Také věděli o mrtvé a živé vodě. Důkaz máme např. v pohádce O Zlatovlásce.
Zatím co, v kulturách, které mají písemné zdroje, se nikde o živé a mrtvé vodě nemluví. A vsadím se, že toto úsloví ani nechápou. Nemají to napsáno ve svých "diářích".


Jiná věc byla u národů, kterým bylo nutně navázat jiný světonázor, než lidský, který nebyl v souladu s Bohem. Potřebovali "diář", kde to měli všechno napsané, aby to nezapomněli, jelikož to neměli zažité. Potřebovali nejdříve "mrtvou vodu" aby se k návodům, jako k nezažitým receptům, mohli vracet a studovat je a pak pomalu uvádět do života. Přesně tak, jak "Mrtvá voda" naší KSB. Nemáme ji zažitou, nežijeme tak, jak bychom měli a proto nám byl vytvořen něco jako "diář", kde jsou napsány věci, které nesmíme zapomenout. Tak se napsal Talmud, pak se napsala Bible, pak Korán atd.
Velesova kniha byla napsána na přelomu 8-9 století. A proč ji vůbec psali? No proto, že žrecové již viděli nebezpečí Biblické koncepce - křesťanství, a proto se snažili své poznatky uchovat pro příští generace, abychom nezapomněli na své kořeny.
Je až komické, jak se tady někteří snaží popřít starověké dějiny Slovanů.
Tu říkají, že letopočet 7500 let si vymysleli v Byzaci, která vznikla dobrých 6800 let po tom, co Slované začali svůj letopočet odvozovat od konce apokalyptické války. Slovanům to nechce nikdo věřit, ale že dnešní letopočet se odvíjí od narození Ježíše, jaksi nikdo nezpochybňuje, i když zvěstování panně Marii, Bible zkopírovala slovo od slova, ze zvěstování matce Anemhotepa III.
Že, křesťanské svátky jsou jen tak náhodou totožné s těmi Slovanskými, také nikoho netankuje.
Máme před očima flagrantní příklad přepisování dějin, ale co, i tak nikdo pořádně neví, jak to vlastně bylo. Tady u Slovanů je to jedno. U Řeků, Římanů ne, ale u Slovanů, jo.


Závěrem, společnost, která potřebovala k životu psaná pravidla, nežila podle Božích zákonů a proto byly vytvořeny lidské zákony, které byly zachyceny v "diářích", ať je to Bible, Korán a další. Slované žili podle Božích zákonů a tudíž nic takového nepotřebovali.


[quote="pid:55532, uid:388"]Takže o historii staré 5730 let víme posledních 100 let, veřejně 30 .... dost nepoměr. Jde o překlad jednoho člověka. Důkazy se již ztratily, tj. máme k dispozici pár nekompletních fotek.[/quote]Typický příklad kaleidoskopického vidění světa. Otázka, co si zapisuješ do diáře? To, co neděláš každý den, a proto si to zapíšeš, abys to nezapomněl. Slované žádnou takovou knihu soupisu (diář) životních pravidel nepotřebovali. Žili v souladu s Bohem a přírodou podle přírodních zákonů. Toto praktikovali každý den, takže pravidla nepotřebovali zapisovat. Nepotřebovali "mrtvou vodu" (knihu), jelikož "živá voda" byla přítomná všude. Oni žili v lidské koncepci a návody nepotřebovali. Proč by zapisovali to, co bylo notoricky známo? Jejich znalosti se uchovali v pohádkách, příslovích, bylinách a pod. Předávali se z pokolení na pokolení ústně. Také věděli o mrtvé a živé vodě. Důkaz máme např. v pohádce O Zlatovlásce. Zatím co, v kulturách, které mají písemné zdroje, se nikde o živé a mrtvé vodě nemluví. A vsadím se, že toto úsloví ani nechápou. Nemají to napsáno ve svých "diářích". Jiná věc byla u národů, kterým bylo nutně navázat jiný světonázor, než lidský, který nebyl v souladu s Bohem. Potřebovali "diář", kde to měli všechno napsané, aby to nezapomněli, jelikož to neměli zažité. Potřebovali nejdříve "mrtvou vodu" aby se k návodům, jako k nezažitým receptům, mohli vracet a studovat je a pak pomalu uvádět do života. Přesně tak, jak "Mrtvá voda" naší KSB. Nemáme ji zažitou, nežijeme tak, jak bychom měli a proto nám byl vytvořen něco jako "diář", kde jsou napsány věci, které nesmíme zapomenout. Tak se napsal Talmud, pak se napsala Bible, pak Korán atd. Velesova kniha byla napsána na přelomu 8-9 století. A proč ji vůbec psali? No proto, že žrecové již viděli nebezpečí Biblické koncepce - křesťanství, a proto se snažili své poznatky uchovat pro příští generace, abychom nezapomněli na své kořeny. Je až komické, jak se tady někteří snaží popřít starověké dějiny Slovanů. Tu říkají, že letopočet 7500 let si vymysleli v Byzaci, která vznikla dobrých 6800 let po tom, co Slované začali svůj letopočet odvozovat od konce apokalyptické války. Slovanům to nechce nikdo věřit, ale že dnešní letopočet se odvíjí od narození Ježíše, jaksi nikdo nezpochybňuje, i když zvěstování panně Marii, Bible zkopírovala slovo od slova, ze zvěstování matce Anemhotepa III. Že, křesťanské svátky jsou jen tak náhodou totožné s těmi Slovanskými, také nikoho netankuje. Máme před očima flagrantní příklad přepisování dějin, ale co, i tak nikdo pořádně neví, jak to vlastně bylo. Tady u Slovanů je to jedno. U Řeků, Římanů ne, ale u Slovanů, jo. Závěrem, společnost, která potřebovala k životu psaná pravidla, nežila podle Božích zákonů a proto byly vytvořeny lidské zákony, které byly zachyceny v "diářích", ať je to Bible, Korán a další. Slované žili podle Božích zákonů a tudíž nic takového nepotřebovali.
Upravené 1. 2. 2022 o 17:29

Jednu knihu jsem četl (měl jsem tedy možnost sledovat energie z ní proudící) a měl jsem tu čest pár védistů sledovat. Ta posedlost jakoby starým (védami - které jsou však na 99,9% padělkem) je vede k ustrnutí ve nějaké formě neo-středověku.
Už i ta posedlost jinou krví, tj. jinou genegikou u ne-slovanů k tomu stačí. Co s těmi ne-slovany chcete dělat? resp. k čemu by vaše prosazení se ve společnosti nakonec tu společnost přivedlo se dá odhadnout. Nic hezkého by to nebylo.
(KSB usiluje o národní ideu takovou, která by se mohla stát celosvětovou národní ideou - ve vaší národní idei genetické Slovanství není místo pro jiná etnika)


Fašizmus — fašistická kultúra samoriadenia spoločnosti sa nastavuje tak, aby bol zamedzený osobnostný rozvoj novorodených v kvalite nositeľov nezvratného Ľudského typu stroja psychiky a tým samým brániť vzniku kultúry Ľudskosti a tomu zodpovedajúcej organizácie života spoločnosti. Fašizmus je ideologickým všežravcom.


Tj. ne všichni, kdo věří védám jsou hned fašisti, ale to hnutí k ovládnutí výše popsaným fašismem směřuje. Stačí si poslechnout pár védistů a je to z nich cítit.


Jednu knihu jsem četl (měl jsem tedy možnost sledovat energie z ní proudící) a měl jsem tu čest pár védistů sledovat. Ta posedlost jakoby starým (védami - které jsou však na 99,9% padělkem) je vede k ustrnutí ve nějaké formě neo-středověku. Už i ta posedlost jinou krví, tj. jinou genegikou u ne-slovanů k tomu stačí. Co s těmi ne-slovany chcete dělat? resp. k čemu by vaše prosazení se ve společnosti nakonec tu společnost přivedlo se dá odhadnout. Nic hezkého by to nebylo. (KSB usiluje o národní ideu takovou, která by se mohla stát celosvětovou národní ideou - ve vaší národní idei genetické Slovanství není místo pro jiná etnika) **Fašizmus** — fašistická kultúra samoriadenia spoločnosti sa nastavuje tak, aby bol zamedzený osobnostný rozvoj novorodených v kvalite nositeľov nezvratného Ľudského typu stroja psychiky a tým samým brániť vzniku kultúry Ľudskosti a tomu zodpovedajúcej organizácie života spoločnosti. Fašizmus je ideologickým všežravcom. Tj. ne všichni, kdo věří védám jsou hned fašisti, ale to hnutí k ovládnutí výše popsaným fašismem směřuje. Stačí si poslechnout pár védistů a je to z nich cítit.

Ta posedlost jakoby starým (védami - které jsou
Hezké, a že neporovnáváš posedlost křesťanů a neříkáš o nich, že jsou fašisté. A co takoví muslimové, ti ne, ti nejsou posedlí? Aha, jo, posedlí jsou jenom védisté a proto jsou fašisté. Dík za vysvětlení.


[quote="pid:55609, uid:388"]Ta posedlost jakoby starým (védami - které jsou[/quote]Hezké, a že neporovnáváš posedlost křesťanů a neříkáš o nich, že jsou fašisté. A co takoví muslimové, ti ne, ti nejsou posedlí? Aha, jo, posedlí jsou jenom védisté a proto jsou fašisté. Dík za vysvětlení.
Upravené 1. 2. 2022 o 17:36

Fašizmus — fašistická kultúra samoriadenia spoločnosti sa nastavuje tak, aby bol zamedzený osobnostný rozvoj novorodených v kvalite nositeľov nezvratného Ľudského typu stroja psychiky a tým samým brániť vzniku kultúry Ľudskosti a tomu zodpovedajúcej organizácie života spoločnosti. Fašizmus je ideologickým všežravcom.
Definici mi posílat nemusíš, tu znám, já po tobě chtěl, zdroj, ze kterého si určil, že védy jsou fašistické. Ale zřejmě se nedočkám.


[quote="pid:55609, uid:388"]Fašizmus — fašistická kultúra samoriadenia spoločnosti sa nastavuje tak, aby bol zamedzený osobnostný rozvoj novorodených v kvalite nositeľov nezvratného Ľudského typu stroja psychiky a tým samým brániť vzniku kultúry Ľudskosti a tomu zodpovedajúcej organizácie života spoločnosti. Fašizmus je ideologickým všežravcom.[/quote]Definici mi posílat nemusíš, tu znám, já po tobě chtěl, zdroj, ze kterého si určil, že védy jsou fašistické. Ale zřejmě se nedočkám.

Slované žádnou takovou knihu soupisu (diář) životních pravidel nepotřebovali


Já nekritizuji staré Slovany (nějak žili a my jsme jejich potomci), ale padělek tvářící se jako jejich literatura - Slovansko-Árijské védy. Jsou zdrojem tvých poznatků o starých Slovanech pouze SAV?


Stará civilizace Slovanů nejdéle na světě vzdorovala Biblistům. Jejich civilizaci bude nutné obnovit za pomocí dnešních znalostí a zkušeností (jak co se týká věrouky díky poselství Ježíše, tak díky zkušenostem komunismu, tak i díky KSB)


Chceš obnovovat civilizaci na osnově padělku?


[quote="pid:55608, uid:312"]Slované žádnou takovou knihu soupisu (diář) životních pravidel nepotřebovali[/quote] Já nekritizuji staré Slovany (nějak žili a my jsme jejich potomci), ale padělek tvářící se jako jejich literatura - Slovansko-Árijské védy. Jsou zdrojem tvých poznatků o starých Slovanech pouze SAV? Stará civilizace Slovanů nejdéle na světě vzdorovala Biblistům. Jejich civilizaci bude nutné obnovit za pomocí dnešních znalostí a zkušeností (jak co se týká věrouky díky poselství Ježíše, tak díky zkušenostem komunismu, tak i díky KSB) Chceš obnovovat civilizaci na osnově padělku?

droj, ze kterého si určil, že védy jsou fašistické.

Tvoje řeči o jiné krvi ne-slovanů.


[quote="pid:55612, uid:312"]droj, ze kterého si určil, že védy jsou fašistické.[/quote] Tvoje řeči o jiné krvi ne-slovanů.

Největší přikázání:

To od koho a co si necháš přikazovat je tvoje věc. Bůh nepřikazuje, to dělají pouze ti, co ho (jeho pojem) zneužívají. Ty hororový scény ze Starýho zákona a slaboduchý žvejky z Novýho ať si čte a hloubáním nad nimi ztrácí čas zas jen ten, kdo sám chce. Nikomu není bráněno. Ale já to pokládám za deformaci zdravého myšlení a domnívám se, že to je taky účelem jejich vzniku. Čtení obou mi nedělá dobře. Naopak u čtení "tlustých knih" mám pocit dobrý, podobně povznášející, jako když jsem jako malý kluk četl dobrodružné příběhy s dobrým koncem. Ale jestli je tvoje nejoblíbenější tlustá kniha Bible svatá, nikdo nemá právo bránit ti v samozacyklování. Jen si dovolím poznamenat, že jsi na fóru KOB, takže co je zde prioritou je nasnadě.


[quote="pid:55579, uid:430"]Největší přikázání:[/quote] To od koho a co si necháš přikazovat je tvoje věc. Bůh nepřikazuje, to dělají pouze ti, co ho (jeho pojem) zneužívají. Ty hororový scény ze Starýho zákona a slaboduchý žvejky z Novýho ať si čte a hloubáním nad nimi ztrácí čas zas jen ten, kdo sám chce. Nikomu není bráněno. Ale já to pokládám za deformaci zdravého myšlení a domnívám se, že to je taky účelem jejich vzniku. Čtení obou mi nedělá dobře. Naopak u čtení "tlustých knih" mám pocit dobrý, podobně povznášející, jako když jsem jako malý kluk četl dobrodružné příběhy s dobrým koncem. Ale jestli je tvoje nejoblíbenější tlustá kniha Bible svatá, nikdo nemá právo bránit ti v samozacyklování. Jen si dovolím poznamenat, že jsi na fóru KOB, takže co je zde prioritou je nasnadě.
Upravené 1. 2. 2022 o 18:28

Hezké, a že neporovnáváš posedlost křesťanů a neříkáš o nich, že jsou fašist

Vyjmenovávat věci, na kterých se pravděpodobně shodnem, bych mohl 250 let.


[quote="pid:55611, uid:312"]Hezké, a že neporovnáváš posedlost křesťanů a neříkáš o nich, že jsou fašist[/quote] Vyjmenovávat věci, na kterých se pravděpodobně shodnem, bych mohl 250 let.
Upravené 1. 2. 2022 o 17:56

Tvoje řeči o jiné krvi ne-slovanů.
Nic ti neříká slovní spojení "modrá krev"? Copak si to vymysleli Slované? Oni sami o sobě prohlašují, že jsou výjimeční a mají modrou krev.
Napovím, ti co tam (védách) najdeš. Najdeš tam, aby dcery zůstaly čisté, do svatby, aby dcery i synové nevstupovali do svazků s lidmi černé kůže.
Ty proti tomu něco máš? Jasně, pro současné progresivce je to fašizmus. Pro tebe také?


[quote="pid:55614, uid:388"]Tvoje řeči o jiné krvi ne-slovanů.[/quote]Nic ti neříká slovní spojení "modrá krev"? Copak si to vymysleli Slované? Oni sami o sobě prohlašují, že jsou výjimeční a mají modrou krev. Napovím, ti co tam (védách) najdeš. Najdeš tam, aby dcery zůstaly čisté, do svatby, aby dcery i synové nevstupovali do svazků s lidmi černé kůže. Ty proti tomu něco máš? Jasně, pro současné progresivce je to fašizmus. Pro tebe také?
Upravené 1. 2. 2022 o 17:59

Napovím, ti co tam (védách) najdeš. Najdeš tam, aby dcery zůstaly čisté, do svatby, aby dcery i synové nevstupovali do svazků s lidmi černé kůže.


Aby mohli lidem podstrčit lež, tak musí smíchat 90% pravdy a 10 lži. ... to, že se tam občas objeví nějaká pravdivá myšlenka tedy nic nedokazuje.


[quote="pid:55617, uid:312"]Napovím, ti co tam (védách) najdeš. Najdeš tam, aby dcery zůstaly čisté, do svatby, aby dcery i synové nevstupovali do svazků s lidmi černé kůže.[/quote] Aby mohli lidem podstrčit lež, tak musí smíchat 90% pravdy a 10 lži. ... to, že se tam občas objeví nějaká pravdivá myšlenka tedy nic nedokazuje.

Chceš obnovovat civilizaci na osnově padělku?
No Bible, Korán, Talmud nejsou padělky? Můžeš mi říct, kde bych se mohl podívat na originály? Prvopisy? O obnovování civilizace podle véd nemluvím, mluvím o tom, že nám byly ukradeny dějiny, které je potřeba vykopat z nánosů lží, překrucování a ponižování Slovanů. Napadlo tě někdy, proč vlastně Angličané obsadili Indii? Popřemýšlej. Peníze to nejsou.
Aby byl obrázek dokonalý.


https://img.cncenter.cz/foto/princ-george-princ-william-princ-harry-meghan-markle-svatba/MHgwL3NtYXJ0L3RoYg/1-normal620-4981211.jpg?v=0&st=ptJCpWlXiYDqIgvaNqfO_-LixIYMjvpgmOKcNUnH0ok&ts=1600812000&e=0


[quote="pid:55613, uid:388"]Chceš obnovovat civilizaci na osnově padělku?[/quote]No Bible, Korán, Talmud nejsou padělky? Můžeš mi říct, kde bych se mohl podívat na originály? Prvopisy? O obnovování civilizace podle véd nemluvím, mluvím o tom, že nám byly ukradeny dějiny, které je potřeba vykopat z nánosů lží, překrucování a ponižování Slovanů. Napadlo tě někdy, proč vlastně Angličané obsadili Indii? Popřemýšlej. Peníze to nejsou. Aby byl obrázek dokonalý. https://i.ebayimg.com/images/g/56cAAOSwFAZTvevd/s-l400.jpg https://img.cncenter.cz/foto/princ-george-princ-william-princ-harry-meghan-markle-svatba/MHgwL3NtYXJ0L3RoYg/1-normal620-4981211.jpg?v=0&st=ptJCpWlXiYDqIgvaNqfO_-LixIYMjvpgmOKcNUnH0ok&ts=1600812000&e=0
Upravené 1. 2. 2022 o 19:12

no tá túžba poznať sám seba nielen v stave bytia ale aj v procese bytia-Poznanie a taktiež niekoho milovať-Láska a taktiež tvoriť-Tvorba dali podnet a popud k Stvoreniu.


Možná by se dalo říct "touha poznat a projevit sám sebe" byla impulzem k Stvoření. Proto si myslím že účelem života není jen návrat k původní jednotě, ale také rozšiřovat sféru prožitků a Tvořit a tím přispívat k celkovému rozvoji. Touha "projevit kdo jsem" je stejná i u lidí a proto se chtějí uplatnit v tvořivé činnosti. Tvořit je možné zase s Boží podporou a nebo bez ní.


[quote="pid:55573, uid:191"]no tá túžba poznať sám seba nielen v stave bytia ale aj v procese bytia-Poznanie a taktiež niekoho milovať-Láska a taktiež tvoriť-Tvorba dali podnet a popud k Stvoreniu.[/quote] Možná by se dalo říct "touha poznat a projevit sám sebe" byla impulzem k Stvoření. Proto si myslím že účelem života není jen návrat k původní jednotě, ale také rozšiřovat sféru prožitků a Tvořit a tím přispívat k celkovému rozvoji. Touha "projevit kdo jsem" je stejná i u lidí a proto se chtějí uplatnit v tvořivé činnosti. Tvořit je možné zase s Boží podporou a nebo bez ní.
Upravené 1. 2. 2022 o 19:05

Šly by uvést konkrétní úryvky SZ, které to ilustrují?


Napr. 10 prikázaní so všetkým a Izaiášova otrokárska doktrína alebo príbeh Abraháma a Izáka či celý príbeh 40 ročného pochodu púšťou po odídení Egypta.


Pozor napísal som dvoch entít a nie bohov, osôb či čokoľvek iného.


[quote="pid:55461, uid:235"]Šly by uvést konkrétní úryvky SZ, které to ilustrují?[/quote] Napr. 10 prikázaní so všetkým a Izaiášova otrokárska doktrína alebo príbeh Abraháma a Izáka či celý príbeh 40 ročného pochodu púšťou po odídení Egypta. **Pozor napísal som dvoch entít a nie bohov, osôb či čokoľvek iného.**

Moderátor

Ospravedlňujem sa @donald musel som zmazať tvoj príspevok.
Neviem čo sa stalo, ale namiesto reakcie na Hoxa som zeditoval tvoj príspevok

Ospravedlňujem sa @donald musel som zmazať tvoj príspevok. Neviem čo sa stalo, ale namiesto reakcie na Hoxa som zeditoval tvoj príspevok

Moderátor

Už jsem si říkal, že jsem asi napsal pravdu.smile


Už jsem si říkal, že jsem asi napsal pravdu.]:)

Pavel Kačer

Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.


To isté sa dá povedať o tvojej interpretácií faktov a nechoď na mňa, že máš zhora rozlíšenie lebo ani tvoje nie je dokonalé keď už kvôli ničomu, tak egu a jeho pasciam.


[quote="pid:55521, uid:235"]Tvoje interpretace určitých faktů je mylná a nemá oporu v realitě.[/quote] To isté sa dá povedať o tvojej interpretácií faktov a nechoď na mňa, že máš zhora rozlíšenie lebo ani tvoje nie je dokonalé keď už kvôli ničomu, tak egu a jeho pasciam.

Moderátor

Už jsem si říkal, že jsem asi napsal pravdu.


Ja sa za pravdu nehnevám...smile


[quote="pid:55636, uid:795"]Už jsem si říkal, že jsem asi napsal pravdu.[/quote] Ja sa za pravdu nehnevám...:D

Moderátor

ale také rozšiřovat sféru prožitků a Tvořit a tím přispívat k celkovému rozvoji
..Áno.Predstav si že si Absolútny/a,Nestvorený/á.Si vo svojom stave,v jednote.No všetko čo obsahuješ chceš od určitého bodu uviesť do pohybu,procesu lebo to všetko chceš s niekým ďalším zdieľať,a dávať a aj príjmať zážitky života skúsenostne.Vytvoríš entity na Svoju podobu a obraz.No niektoré z tých relatívnych entít odmietnu život a bytie ktorý si im vytvoril,a keďže si im dal slobodnú voľbu odmietnuť Ťa tak sa odvrátia od teba,odídu.Aktivujú nikým nepoznaný proces negatívneho stavu bytia a pseudotvorby .Keďže si už vo svojom stave predpokladal že sa také niečo stane(odmietnutie,odvrátenie a vzďaľovanie),umožníš a dovolíš im kvôli poznaniu a poučeniam ostatného aj ďalšieho stvorenia tento dočasný pseudoproces zažiť.Keďže sa nachádzaš v pravej mysli každej vedomej entity tak všetko všade zažívaš aj Ty.


[quote="pid:55625, uid:802"]ale také rozšiřovat sféru prožitků a Tvořit a tím přispívat k celkovému rozvoji[/quote]..Áno.Predstav si že si Absolútny/a,Nestvorený/á.Si vo svojom stave,v jednote.No všetko čo obsahuješ chceš od určitého bodu uviesť do pohybu,procesu lebo to všetko chceš s niekým ďalším zdieľať,a dávať a aj príjmať zážitky života skúsenostne.Vytvoríš entity na Svoju podobu a obraz.No niektoré z tých relatívnych entít odmietnu život a bytie ktorý si im vytvoril,a keďže si im dal slobodnú voľbu odmietnuť Ťa tak sa odvrátia od teba,odídu.Aktivujú nikým nepoznaný proces negatívneho stavu bytia a pseudotvorby .Keďže si už vo svojom stave predpokladal že sa také niečo stane(odmietnutie,odvrátenie a vzďaľovanie),umožníš a dovolíš im kvôli poznaniu a poučeniam ostatného aj ďalšieho stvorenia tento dočasný pseudoproces zažiť.Keďže sa nachádzaš v pravej mysli každej vedomej entity tak všetko všade zažívaš aj Ty.
Upravené 3. 2. 2022 o 02:02

Však áno. Píšu tady o tom, jak si Bůh hraje (líla) a hle!: I tahle diskuze je o tom. Jen si hrajeme a Bůh poznává sám sebe. Nakonec ten člověk se mu docela povedl, když když ještě to má nějaké mouchy. Ale to se vychytá. Jakmile se všichni zažijeme v transcendentálnu, bude dokonáno a líla skončí. Finita la comedia!


Však áno. Píšu tady o tom, jak si Bůh hraje (líla) a hle!: I tahle diskuze je o tom. Jen si hrajeme a Bůh poznává sám sebe. Nakonec ten člověk se mu docela povedl, když když ještě to má nějaké mouchy. Ale to se vychytá. Jakmile se všichni zažijeme v transcendentálnu, bude dokonáno a líla skončí. Finita la comedia!

Pavel Kačer

Vytvoríš entity na Svoju podobu a obraz.No niektoré z tých relatívnych entít odmietnu život a bytie ktorý si im vytvoril,a keďže si im dal slobodnú voľbu odmietnuť Ťa tak sa odvrátia od teba,odídu.Aktivujú nikým nepoznaný proces negatívneho stavu bytia a pseudotvorby .


Otázkou je, jestli ty relativní entity dokážou také sami ze sebe tvořit další bytosti. Myslím že tak nějak to funguje, protože tak chápu i naší Duši, která je součástí Božského vědomí, ale zároveň má svojí vlastní individualitu, může mít nějaký vlastní konkrétní záměr. Duše ze sebe vydělí část svého vědomí a tak vznikne naše lidské vědomí. Myslím ale, že tato tvorba není možná bez bezprostředního spojení s Bohem. Duše se také účastní všeho co člověk zažívá, ale čerpá do sebe jen ty pozitivní prvky, protože sama je vysokovibrační bytost a nebude snižovat vlastní kvalitu. Stejně jako Bůh. Proto si myslím že nějaká padlá relativní entita nemůže sama o sobě vytvořit další bytost, která bude temná, bude trpět bez vlastní možnost rozvoje a bez spojení s Bohem.


[quote="pid:55639, uid:191"]Vytvoríš entity na Svoju podobu a obraz.No niektoré z tých relatívnych entít odmietnu život a bytie ktorý si im vytvoril,a keďže si im dal slobodnú voľbu odmietnuť Ťa tak sa odvrátia od teba,odídu.Aktivujú nikým nepoznaný proces negatívneho stavu bytia a pseudotvorby .[/quote] Otázkou je, jestli ty relativní entity dokážou také sami ze sebe tvořit další bytosti. Myslím že tak nějak to funguje, protože tak chápu i naší Duši, která je součástí Božského vědomí, ale zároveň má svojí vlastní individualitu, může mít nějaký vlastní konkrétní záměr. Duše ze sebe vydělí část svého vědomí a tak vznikne naše lidské vědomí. Myslím ale, že tato tvorba není možná bez bezprostředního spojení s Bohem. Duše se také účastní všeho co člověk zažívá, ale čerpá do sebe jen ty pozitivní prvky, protože sama je vysokovibrační bytost a nebude snižovat vlastní kvalitu. Stejně jako Bůh. Proto si myslím že nějaká padlá relativní entita nemůže sama o sobě vytvořit další bytost, která bude temná, bude trpět bez vlastní možnost rozvoje a bez spojení s Bohem.
Upravené 2. 2. 2022 o 10:59

Otázkou je, jestli ty relativní entity dokážou také sami ze sebe tvořit další bytosti.

Proto si myslím že nějaká padlá relativní entita nemůže sama o sobě vytvořit další bytost, která bude temná, bude trpět bez vlastní možnost rozvoje a bez spojení s Bohem.
. Určite dokážu a určite sa tá pseudotvorba aj diala.No vytvoriť,vyfabrikovať génovými aj inými manipuláciami(sformovať podľa doslovnej Biblie aj Rusofila)nejakú relatívnu bytosť k relatívnej myslím že nie je možné bez niektorých"ukradnutých"princípov od Boha,hlavne čo sa týka samotnej energie Života,Sebauvedomenia,Vedomia,Slobodnej voľby,schopnosti Milovať a pod.Všetky stvorené(aj pseudostvorené)sebauvedomelé vedomé entity (duchovia,duše či už v telách inej štruktúry alebo v hmotných to vo svojej mysli majú.).V negatívnom bytí hrajú úlohu záchytné schránky egomysle(nielen).


[quote="pid:55688, uid:802"]Otázkou je, jestli ty relativní entity dokážou také sami ze sebe tvořit další bytosti.[/quote] [quote="pid:55688, uid:802"]Proto si myslím že nějaká padlá relativní entita nemůže sama o sobě vytvořit další bytost, která bude temná, bude trpět bez vlastní možnost rozvoje a bez spojení s Bohem.[/quote]. Určite dokážu a určite sa tá pseudotvorba aj diala.No vytvoriť,vyfabrikovať génovými aj inými manipuláciami(sformovať podľa doslovnej Biblie aj Rusofila)nejakú relatívnu bytosť k relatívnej myslím že nie je možné bez niektorých"ukradnutých"princípov od Boha,hlavne čo sa týka samotnej energie Života,Sebauvedomenia,Vedomia,Slobodnej voľby,schopnosti Milovať a pod.Všetky stvorené(aj pseudostvorené)sebauvedomelé vedomé entity (duchovia,duše či už v telách inej štruktúry alebo v hmotných to vo svojej mysli majú.).V negatívnom bytí hrajú úlohu záchytné schránky egomysle(nielen).
13.19k
591
32
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept